|
اخبار
واکنش «دیوید بکام» به جنایت اسرائیل در رفح
جنایت را تمام کنید
ستاره پیشین تیم ملی فوتبال انگلیس پست «یونیسف» با این محتوا را در صفحه شخصیاش بازنشر کرد: «تصاویر کودکان و خانوادههای سوختهای که از چادرهای بمباران شده در رفح بیرون میآید، همه ما را شوکه کرده است. قتل کودکانی که در چادرهای موقت پناه گرفتهاند، از وجدان به دور است. بیش از 7 ماه است شاهد وقوع این فاجعه هستیم که منجر به کشته یا زخمی شدن هزاران کودک شده است. آتشبس فوری، آزادی بیقید و شرط همه گروگانها و پایان دادن به کشتار بیهوده کودکان باید انجام شود». بکام با این پست حمایتش را از مردم غزه نشان داد.
همچنین عثمان دمبله، ستاره تیم ملی فوتبال فرانسه با انتشار تصویری از مردم فلسطین حمایت کرد. عثمان دمبله، بازیکن فرانسوی تیم فوتبال پاریسنژرمن با انتشار تصویری با عنوان «همه چشمها به رفح است» در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام به حمایت از مردم فلسطین برابر جنایات رژیم صهیونیستی پرداخت و حمایت خود را از قربانیان فلسطینی اعلام کرد.
***
اهتزاز پرچم فلسطین در جشن قهرمانی سوپر لیگ ترکیه
ستاره مراکشی گالاتاسرای با بر افراشتن پرچم فلسطین در جشن قهرمانی سوپر لیگ ترکیه حضور یافت. به گزارش خبرگزاری فارس، سهشنبه تیآرتی ترکیه از اقدام بشردوستانه ستاره مراکشی خبر داد. اسرائیل از زمان آغاز علیه غزه بیش از 36 هزار فلسطینی را به شهادت رسانده که نیمی از آنها کودکان هستند. پیش از این هم بسیاری از ورزشکاران سرشناس در حمایت از مردم غزه مقابل جنایتهای رژیم صهیونیستی پرداختند. مسعود اوزیل، ستاره سابق تیم ملی آلمان و رئال روز گذشته با انتشار تصویری از کودکان غزه که در قحطی و کمبود غذا به سر میبرند اعتراض خود را به جنایت اخیر اسرائیل در رفح نشان داد. رسانه ترکیهای نوشت: حکیم زیاش با پرچم فلسطین در جشن قهرمانی گالاتاسرای حضور یافت و آهنگی در ورزشگاه به حمایت از مردم غزه پخش شد. زیاش در این فصل از سوپرلیگ ترکیه در 18 بازی 6 گل زد و 3 پاس گل داد تا یکی از مهرههای کلیدی گالاتاسرای برای رسیدن به قهرمانی لقب بگیرد.
***
مبارزه حسن یزدانی پس از ۸ ماه
ترکیب تیمهای اعزامی کشتی آزاد و فرنگی ایران به تورنمنت رنکینگ مجارستان مشخص شد. تیمهای کشتی آزاد و فرنگی ایران در رقابتهای بینالمللی کشتی آزاد و فرنگی جام امره پولیاک و وارگا یانوس مجارستان که آخرین رقابت رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی در سال ۲۰۲۴ محسوب میشود، حضور خواهند یافت. اسامی نفرات اعزامی به این رقابتها که مسابقات کشتی آزاد آن روزهای ۱۷ و ۱۸ خردادماه برگزار میشود، به شرح زیر است:
۵۷ کیلوگرم: علی مومنی
۶۱ کیلوگرم: شهداد خسروی
۶۵ کیلوگرم: عباس ابراهیمزاده
۷۰ کیلوگرم: محمدعلی عموزاد
۷۴ کیلوگرم: علی رضایی
۷۹ کیلوگرم: عادل پناهیان
۸۶ کیلوگرم: حسن یزدانی
۹۲ کیلوگرم: امیرحسین فیروزپور
۹۷ کیلوگرم: ابوالفضل بابالو
***
یک ایرانی، بهترین بازیکن جوان فوتسال جهان شد
سالار آقاپور به عنوان بهترین بازیکن جوان فوتسال جهان انتخاب شد. سالار آقاپور، بازیکن پیشین تیم فوتسال پالما اسپانیا و تیم ملی فوتسال ایران از دیدگاه سایت فوتسال پلنت، معتبرترین رسانه فوتسالی جهان به عنوان بهترین بازیکن جوان سال جهان انتخاب شد. این برای نخستین بار در تاریخ است که یک ایرانی به این مهم دست مییابد. آقاپور در این فصل موفق شده بود به همراه پالما، قهرمان لیگ قهرمانان اروپا شود و با تیم ملی، بر بام آسیا بایستد.
ارسال به دوستان
پرچمداران ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس معرفی شدند
پرچمداران کاروان ایران در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس مشخص شدند. جلسه هیات اجرایی کمیته ملی المپیک با حضور اعضا برگزار شد و پرچمداران کاروان ایران در بازیهای المپیک مشخص شدند. با تصمیم اعضا، ندا شهسواری از رشته تنیس روی میز و مهدی الفتی از رشته ژیمناستیک پرچمداران ایران در المپیک پاریس هستند، همچنین قرار است فاطمه مجلل از رشته قایقرانی در مراسم اختتامیه پرچمدار کاروان ایران باشد.
ارسال به دوستان
جزئیات برنامه تمرینات و اردوهای تیم ملی فوتبال برای 2 دیدار مهم
امید به ثبات در صدرنشینی
اردوی جدید تیم ملی فوتبال ایران برای 2 دیدار برابر هنگکنگ و ازبکستان، پس از پایان هفته سیام لیگ برتر آغاز خواهد شد. فصل بیستوسوم لیگ برتر فوتبال ایران شنبه ۱۲ خرداد به پایان میرسد و با توجه به رقابت 2 تیم پرسپولیس و استقلال تهران برای کسب عنوان قهرمانی، باید دید در پایان کدام تیم میتواند بر سکوی نخست فوتبال ایران بایستد. پس از پایان لیگ برتر، بلافاصله اردوی تیم ملی برای انجام 2 دیدار برابر هنگکنگ و ازبکستان شکل خواهد گرفت تا شاگردان امیر قلعهنویی در مرحله مقدماتی جامجهانی ۲۰۲۶ رودرروی حریفان خود قرار گیرند.
* برگزاری اردوی جدید تیم ملی
طبق اعلام قبلی، بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم ملی باید یکشنبه ۱۳ خرداد خود را به کادر فنی معرفی کنند و در همان شب اعضای تیم ملی راهی هنگکنگ خواهند شد تا روز پنجشنبه ۱۷ خرداد به مصاف این تیم بروند و در دومین بازی خود سهشنبه ۲۲ خرداد در تهران میزبان ازبکستان خواهند بود.
در جدول گروه E مرحله مقدماتی جام جهانی، تیم ملی ایران با ۱۰ امتیاز و به دلیل تفاضل گل بهتر نسبت به ازبکستان در صدر قرار دارد و تیمهای ترکمنستان و هنگکنگ هم با یک امتیاز به ترتیب در ردههای سوم و چهارم قرار گرفتهاند.
* مصاف حساس شاگردان قلعهنویی برابر ازبکستان
بازی ایران و ازبکستان بسیار میتواند حساس باشد به این جهت که هر 2 تیم ۱۰ امتیازی هستند و دیدار رفت آنها در تاشکند با تساوی 2-2 به پایان رسید و حالا شاگردان امیر قلعهنویی این فرصت را دارند تا با حضور هواداران، نتیجه بازی را به سود خود رقم بزنند. در ۱۰ بازی رودرروی 2 تیم ۸ پیروزی از آن ایران بوده و یک پیروزی از آن ازبکستان، همچنین یک دیدار هم با تساوی به پایان رسیده است.
* استفاده از بازیکنان جوان یا بازگشت به عقب؟
یکی از انتقادهایی که به امیر قلعهنویی در جام ملتهای آسیا میشد، عدم دعوت و استفاده از بازیکنان جوان در تیم ملی بود که او در آخرین اردوی تیم ملی با دعوت از آرشا شکوری، محمد قربانی، مهدی لیموچی، محمدامین حزباوی، محمدرضا آزادی، جواد آقاییپور و حسین گودرزی گام مثبتی در این زمینه برداشت. در نیمفصل دوم لیگ برتر هم بازیکنان جوان و باکیفیتی به فوتبال ایران معرفی شدند و باید دید قلعهنویی باز جوانان را به اردوی تیم ملی دعوت میکند یا سراغ بازیکنان باسابقه خواهد رفت. در آخرین اردوی تیم ملی، چهرههایی مانند کریم انصاریفرد و احسان حاجصفی حضور نداشتند که از جمله سرشناسترین بازیکنان غایب در لیست قلعهنویی بودند که باید دید در این اردو آنها به تیم ملی دعوت میشوند یا خیر. حاجصفی با تیم آاک آتن یونان موفق به کسب عنوان قهرمانی در سوپر لیگ یونان نشد و در رده دوم جدول قرار گرفت. در این فصل حاجصفی از جمله بازیکنان کلیدی برای آاک آتن بود و توانست عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارد. از این رو احتمال میرود در اردوی پیش روی تیم ملی، حاجصفی بار دیگر دعوت شود تا در 2 بازی برابر هنگکنگ و ازبکستان ایران را همراهی کند. کریم انصاریفرد هم که در عضویت تیم آریس سالونیک است این فصل بیشتر به عنوان یار تعویضی وارد زمین شده و عملکرد چشمگیری نداشته است.
* بهبود در رنکینگ فیفا
تیم ملی فوتبال ایران اکنون در جدیدترین بهروزرسانی سایت فیفا با 1613.96 امتیاز در مکان بیستم دنیا قرار دارد و کسب پیروزی در این 2 بازی میتواند علاوه بر ثبات صدرنشینی در گروه E باعث بالا رفتن امتیازهای ایران در رنکینگ جهانی شود. همچنین در اردوی جدید تیم ملی، حمید مطهری که به عنوان مربی تیم فوتبال تراکتور انتخاب شد، دیگر در بین اعضای کادر فنی تیم ملی نخواهد بود و تا امروز هم جایگزینی برای او معرفی نشده است.
ارسال به دوستان
بررسی حریفان فوتسال ایران در جامجهانی 2024
نه آسان، نه آنقدر سخت
تیم ملی فوتسال کشورمان در جامجهانی با تیمهای فرانسه، ونزوئلا و گواتمالا دیدار میکند. قرعهکشی جامجهانی فوتسال 2024 در سمرقند ازبکستان انجام شد و شاگردان شمسایی شهریورماه باید با تیمهای ونزوئلا، گواتمالا و فرانسه دیدار کنند. تیم ملی فوتسال کشورمان که در دوره قبلی جامجهانی در یکچهارم نهایی مقابل قزاقستان شکست خورد و کنار رفت، حالا میخواهد پس از قهرمانی در جام ملتهای آسیا با روحیهای مضاعف وارد ازبکستان شود. در این گزارش میخواهیم به بررسی حریفان ایران در مرحله گروهی بپردازیم.
* فرانسه؛ نخستین حضور تیم دهم دنیا
تیم دهم دنیا برای نخستین بار توانسته به جامجهانی صعود کند. این تیم در 9 دوره قبلی سهمی در جامجهانی نداشت ولی حالا با عبور از تیمهایی مثل آلمان و اسلواکی به همراه کرواسی راهی بزرگترین رقابت فوتسال شده است. فرانسه در آخرین مرحله انتخابی جامجهانی هیچ شکستی را تجربه نکرد و با 5 برد و یک تساوی به جامجهانی صعود کرد. شمسایی درباره این تیم گفت نباید فرانسه را دستکم گرفت و «همین یک ماه پیش بود که فرانسه ۳ بر ۲ برزیل را شکست داد. تمام بازیکنان این تیم در لیگهای اسپانیا و پرتغال حضور دارند و پیشرفت خوبی در این سالها داشتهاند».
* ونزوئلا؛ آماده برای تکرار موفقیت گذشته
ونزوئلا برای دومین بار متوالی به جامجهانی رسیده؛ این تیم در دوره قبل نیز نمایش خوبی داشت و با پیروزی مقابل کاستاریکا و لیتوانی میزبان به همراه قزاقستان راهی مرحله حذفی شد. در یکهشتم مقابل مراکش با نتیجه 3 بر 2 شکست خورد و در نخستین حضور تجربه موفقی را در جامجهانی به ثبت رساند. ونزوئلا در کوپا آمریکا به جمع 4 تیم پایانی رسید و سهمیه جامجهانی گرفت. این تیم در مرحله نیمهنهایی مقابل برزیل قهرمان با نتیجه 3 بر صفر شکست خورد و سپس با برد 4 بر یک مقابل پاراگوئه به مقام سوم کوپا دست یافت. ونزوئلا ماه گذشته نیز در دیداری دوستانه مقابل بوسنی به برتری 7 بر یک رسید که نشان میدهد از آمادگی خوبی برخوردار است.
* گواتمالا؛ سید 4 ولی باتجربه!
شمسایی در توصیف این تیم گفت «گواتمالا نسبت به 2 حریف دیگر کیفیت پایینتری دارد اما در جامجهانی همیشه بهترینها حضور دارند و هیچ تیمی را نمیتوان آسان گرفت». گواتمالا در جام کونکاکاف پس از پانامای قهرمان و کوبای نایبقهرمان به مقام سوم رسید و سهمیه جامجهانی گرفت. این تیم در مرحله گروهی تیمهای دومینیکن و ترینیدادوتوباگو را شکست داد و با آمریکا مساوی کرد. در مرحله حذفی مکزیک را شکست داد، در نیمهنهایی مقابل پاناما * باخت و در ردهبندی با شکست 3 بر صفر
کاستاریکا به رده سوم رسید. گواتمالا برای ششمین بار راهی جامجهانی شده؛ این تیم همواره در مرحله گروهی حذف شده و تاکنون نتوانسته به یکهشتم راه پیدا کند. با اینکه شاید کیفیت پایینتری نسبت به فرانسه و ونزوئلا داشته باشد ولی تجربه بالاتری دارد.
زمان بازیهای تیم ملی
دوشنبه 26 شهریور 1403، ایران - ونزوئلا ساعت 18:30
پنجشنبه 29 شهریور 1403، ایران - گواتمالا ساعت 18:30
یکشنبه اول مهر 1403، ایران - فرانسه ساعت 18:30
***
واکنش شمسایی به قرعه فوتسال ایران در جام جهانی
سرمربی تیم ملی فوتسال درباره قرعه ایران در جامجهانی ازبکستان توضیحاتی ارائه کرد. تیم ملی فوتسال ایران در جامجهانی فوتسال با تیمهای ونزوئلا، گواتمالا و فرانسه در گروه F همگروه شد. وحید شمسایی، سرمربی تیم ملی فوتسال درباره قرعه ایران در جامجهانی ازبکستان اظهار کرد: از 2 سال پیش که هدایت تیم ملی را بر عهده گرفتم، تیمهای نوظهوری به فوتسال وارد شدهاند. ونزوئلا در آمریکای جنوبی در حضور آرژانتین و برزیل سوم این قاره شد. فرانسه هم توانسته به جمع ۱۰ تیم برتر دنیا راه پیدا کند و 8-7 بازیکن در لیگ معتبر اسپانیا دارد. او ادامه داد: گواتمالا کیفیت فنی پایینتری نسبت به تیمهای دیگر گروه دارد ولی جامجهانی محل حضور تیمهای قدرتمند است. در بین تیمهای آسیایی، بهترین گروه برای ازبکستان است. همچنین آسانترین گروه جام، گروه D با حضور اسپانیا، قزاقستان، نیوزیلند و لیبی است. سرمربی تیم ملی فوتسال درباره حضور نداشتنش در مراسم قرعهکشی جامجهانی گفت: فیفا برای من دعوتنامه فرستاده بود ولی یک سری کارهای عقبافتاده داشتم که نتوانستم به این مراسم بروم. برنامههایم را برای حضور در جامجهانی به آقای اصولی دادهام تا به محض فراهم شدنشان، کارم را شروع کنم.
ارسال به دوستان
نگاه
نمیبینند یا نمیخواهند ببینند؟!
محمد نیازی*: در وهله اول میخواهم بگویم چرا حادثه روز تشییع سیدابراهیم رئیسی یک موضوع و مساله کاملا جامعهشناختی بوده و صلاحیت انتخاب به عنوان یک سوژه جدی علمی را دارد. بسیج اجتماعی و قدرت بسیجشوندگی از مسائل مهم در دانش جامعهشناسی است. توضیح این موضوع که جمع و اجتماعات چرا و چگونه شکل میگیرد از مسائل مهم و دیرین این دانش است. ما در روز تشییع رئیسجمهور شاهد آن بودیم که میلیونها نفر از جمعیت ایران، در چند شهر بسیج شدند و برای تشییع شهدای خدمت به صحنه آمدند. از اقشار و اقوام گوناگون تا جغرافیا و اقلیمهای متعدد از تبریز تا تهران و بیرجند و مشهد مقدس در صحنه حاضر بودند. آیا حکومت یا دولت - ملت دیگری در جهان وجود دارد که در آن مردم نه از روی ترس و حکومت دیکتاتوری (نظیر کرهشمالی) و نه بر سبیل مناسک یا مناسبات قومی (همچون برخی کشورهای عربی و آفریقایی)، چندین و چند میلیون نفر در آنها بیاجبار بسیج شوند و در مراسم بدرقه رئیسجمهور شرکت کنند؟ آیا این قدرت بسیج اجتماعی جمهوری اسلامی ایران قابلیت مطالعه اهل علوم انسانی را ندارد؟ به واقع چه شده است که این کارشناسان حتی شأنیت سوژگی را برای این موضوع لحاظ نمیکنند؟ طبعا محقق و متفکر در بیان نظرات خود آزاد است و انتظار این نیست که همه این واقعه را همانطور که جماعت هوادار میفهمد بفهمند اما این ندیدن سوژه طبیعی است؟
البته برای من که قریب 2 دهه است در فضای علوم انسانی ایران نفس میکشم و حساسیتها و توجهات آن را میشناسم این بیتوجهی غریبه نیست! در واقع این جماعت دانشگاهی، روشنفکر و علوم انسانیخوانده، هر وقت نیروهای اجتماعی متناسب و هماهنگ با جریان تجددخواه و غربگرا به میدان آمدهاند، حتی اگر شده ۲۰۰ هزار نفر بودهاند، 10، 100 و 1000 برابر آنچه واقعیت و عینیت آن بوده به آن توجه کردهاند و در طرف مقابل وقایعی چون اتفاقات آبان 98 یا تشییعهای دی ۹۸ و خرداد ۱۴۰۳ را از اساس به دست فراموشی سپردهاند. مساله حتی بررسی انتقادی این رویدادها نیست، بلکه نادیدهانگاری محض است، بهگونهای که یکی از این فیلسوفان فعال اجتماعی(!) معتقد بود از آنجا که محصول این تشییع ناخواسته در سبد نظام قرار میگیرد پس درباره آن سکوت میکنم و دیگر جامعهشناس که از تحلیل هیچ پدیدهای در جمهوری اسلامی فروگذار نمیکند، این چند روز به جریان رو به تزاید فربگی مناسک در عراق به تقلید از ایران و تحلیل شخصیت مرحوم علامه کورانی و نسبتش با مهدویتگرایی پرداخته است اما دریغ از یک خط تحلیل پیرامون این حادثه مهم و بزرگ.
بنابراین سوال جدی ما این است: این تناقض در رفتار و رویکرد این اساتید را چگونه باید تحلیل کنیم؟ این رفتار که نود (Nude) دادن یک هزارم درصد چند نوجوان در خیابان ولیعصر اینگونه ضریب میخورد اما یک مشارکت چند میلیون نفری کلاً نادیده گرفته میشود، چگونه با ادعاهای علمی و بیطرف بودن آنان در عرصه علم سازگار میشود؟
مساله جدی در واقع آن است که از اساس هر نوع ادعای بیطرفی علمی در این مناسبات کاملا مزورانه و ریاکانه است. اساسا حیات سیاسی، فرهنگی و علمی این افراد در تمایزگذاری با جمهوری اسلامی ایران و هر چیز متصل به آن است. این سکوت هدفمند، همانقدر که نشان میدهد چیزی به نام جامعه علمی از اساس در این مملکت دروغ بزرگ و شاخداری است، بیانگر آن است که سیاستزدگی و حیات سیاستزده دانشگاه جزو لاینفک علوم انسانی در ایران است، و الا سوژه آنچنان بزرگ است و آنچنان دارای عینیت که جامعهشناس و علوم انسانیخوانده نمیتواند در برابر آن ساکت باشد.
بررسی تطبیقی عملکرد این جریان در 2 صحنه از شورش نسلی زن، زندگی، آزادی و حادثه تشییع برای ما عیانکننده نکات زیادی است. در شورش سال ۱۴۰۱، تا یک سال و نیم بعد تحلیلی نبود که نگویند و ننویسند! کار به جایی رسیده بود که حتی وقتی واقعه در جریان بود و هنوز ابعاد درست آن شناخته نشده بود، صدها صفحه مینوشتند و میزگرد برایش برگزار میشد و انواع اصطلاحات شبهعلمی و واژهها را تولید میکردند! یکی به شورش تجزیهطلبانه کومله در کردستان و آذربایجان غربی لقب خودآگاهی و همبستگی با روح قیام مهسا میداد، دیگری در ینگه دنیا و در بستر مرگ و سرطان از آن شورش نسلی با عنوان قیام ملی یاد کرد و آن دیگری قتل و غارت و هتک حرمت نوامیس ملت را جریان سیال زندگی بر بستر تنانگی و زنانگی میدانست. در هنگامهای که برخی منافقین در زندان اوین دست به علمیات خرابکاری زده بودند، برخی از این روشنفکران برای آن ادبیات قیام ملی از هگل تا مارکس و چگوارا تدارک میدیدند. در حالی که برای این تشییع باشکوه دریغ از حتی یک خط تولید محتوا و واژهپردازی، لذا با جامعهای علمی روبهرو هستیم که فاقد استقلال و بیطرفی علمی و حساسیت به مسائل دولت - ملت ایرانی است. البته این سیاستزدگی اهل علم ریشه در تاریخ معاصر ایران و رابطه روشنفکری و دیانت دارد.
به باور من که جریانات را تاریخی میبینم، از صدر مشروطه تا امروز هیچ پرچمی در حکومتداری، سیاست، علم و دانشگاه بلند نشده است مگر آنکه تکلیفش را با دین و دیانت مشخص کرده باشد. امروز از پس مطالعات جامعهشناسی علم میدانیم که نه در تاریخ علم به صورت اعم و نه تاریخ علم ایرانی هیچ چیز غیرسیاسی و غیرجبههای وجود ندارد. از این جهت نباید فریفته موقعیت رسمی و علمی این افراد شد و فریب ادعایی به نام جامعه علمی را خورد.
اگرچه این نتیجهگیری بدین معنا نیست که روشنفکر و پژوهشگر و استاد علوم انسانی خوانده آزاده و روشنبینی وجود ندارد که مصالح ملی در نگاهش برجسته باشد و به تب و تاب لااقل بخشی از تودههای مردم در سوگواری شهید جمهور توجه نکند اما به گمان نویسنده توقع مواجهه علمی و مستقل و ملی از نهاد بیمار علم در ایران انتظاری بجا نیست. اینکه چرا چنین است، طبعا در مجال اندک این یادداشت نمیگنجد و برای فهم آن باید به نقطه آغاز و تولد روشنفکری و دانشگاه و علوم انسانی در این مرز و بوم بازگشت.
پژوهشگر علوم اجتماعی و تاریخ *
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|