|
اخبار
مخبر: شهید امیرعبداللهیان توانست ثبات را به منطقه هدیه کند
محمد مخبر با حضور در منزل خانواده شهید حسین امیرعبداللهیان، ضمن تبریک و تسلیت به مناسبت شهادت وزیر امور خارجه فقید گفت: اگر چه امروز جای این شهدا در میان ما خالی است اما شهادت عزت ابدی بود که به سبب مجاهدتهای این عزیزان روزی آنها شد و از این جهت باید به حالشان غبطه خورد.
سرپرست ریاستجمهوری افزود: دولت و مردم قدردان زحمات و مجاهدتهای شهدای خدمت هستند و در میان این شهدا، شهید امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه پر کار ما بود که در مدت زمان خدمت اثری کمنظیر در تقویت روابط کشورمان با همسایگان، ثبات منطقه، گسترش توان جبهه مقاومت و رسوایی رژیم کودککش صهیونیستی داشت.
وی شهید امیرعبداللهیان را دیپلماتی انقلابی معرفی کرد که در قریب به هزار روز سکانداری دستگاه سیاست خارجی با مشی میدانداری و انقلابیگری نهتنها برای تقویت روابط ایران با کشورهای شرق و غرب دنیا کوشید، بلکه توانست ثبات را به منطقه هدیه کند و مورد ستایش بسیاری از سیاستمداران منطقه و جهان قرار گیرد. سرپرست ریاستجمهوری تصریح کرد: در ماههای اخیر که جهان نظارهگر جنایات صهیونیستهای کودککش بود، شهید امیرعبداللهیان با مجاهدتهای شبانهروزی، اجماع منطقهای و بینالمللی علیه رژیم اشغالگر قدس ایجاد کرد که این اتفاق تیشهای محکم بر ریشه غاصبین قدس زد.
***
سردار حاجیزاده: مقاومت امروز مردم فلسطین مسیر تاریخ را تغییر میدهد
فرمانده نیروی هوافضای سپاه انقلاب اسلامی تاکید کرد: «فلسطین به مسالهای جهانی تبدیل شده است و امروز اهمیت بیشتری نسبت به قبل دارد».
سردار امیرعلی حاجیزاده در حاشیه مراسم سیوپنجمین سالگرد عروج حضرت امام خمینی(ره) در گفتوگو با شبکه المیادین تصریح کرد: «مردم فلسطین باید بدانند که مقاومت امروز آنها، مسیر تاریخ را تغییر میدهد. آنها بدانند که کار بزرگی را آغاز کردهاند و ما در درد و رنجهای آنها شریک هستیم».
وی با بیان اینکه مردم فلسطین، قلب جهان اسلام هستند، افزود: «حتی مردم غیرمسلمان جهان هم دلشان با فلسطین است».
فرمانده نیروی هوافضای سپاه انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه دیدن جنایات صهیونیستها در فلسطین حقیقتا برای همه آزاردهنده است، تصریح کرد: «مردم ایران و جهان آنچه را که امام خمینی (ره) 45 سال پیش درباره فلسطین دید، اکنون لمس میکنند و میبینند».
***
سرلشکر موسوی: افرادی که از خطوط قرمز ملت عبور میکنند شایسته انتخاب نیستند
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه سخنرانی رهبر انقلاب در مراسم سیوپنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) درباره ویژگیهای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری گفت: به نظرم خوب است که ما یک بار دیگر مناظرههای انتخاباتی شهید رئیسی را ببینیم، آن اخلاقی را که ایشان رعایت میکرد، یک کلمه درباره کسی یا موضوعی که ممکن بود به وحدت ملی لطمه بزند یا یک کلمه راجع به موضوعی که منافع ملی را به خطر بیندازد، نگفت.
امیرسرلشکر عبدالرضا موسوی افزود: کسی اگر حرفی را زد که دشمنان ما با لبخند از آن استقبال کردند و هزاران بار در رسانههایشان بازتاب دادند، آیا این به نفع ملی است و حرف درستی است؟ بالاخره اینها معیار است.
موسوی تاکید کرد: به نظر میرسد اگر آدمهایی را با چنین روحیاتی دیدیم، آدمهایی را که به منافع ملی پایبند و برای انسجام ملی اهمیتی قائل نیستند و آدمهایی که برای پیروزی خودشان و برای به دست آوردن رای، خطوط قرمز ملت را رد میکنند و آدمهایی که باعث میشوند وحدت ملی به هم بخورد، این آدمها شایسته اینکه انتخاب شوند، نیستند.
***
بیانیه شورای نگهبان به مناسبت سالروز ارتحال امام خمینی(ره)
«مردمسالاری دینی» یادگار ارزشمند امام خمینی(ره) است
شورای نگهبان به مناسبت فرا رسیدن سالروز ارتحال ملکوتی امام خمینی(ره)، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و قیام ۱۵ خرداد بیانیهای صادر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: آنچه در روزهای گذشته و در مراسم تشییع پیکر شهید خدمت آیتالله رئیسی رئیسجمهور کشورمان و همراهانشان مشاهده شد، یادآور صحنهای از آن تشییع بزرگ و غمانگیز امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶8، همچنین تشییع سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در سالهای گذشته بود. حضور گسترده و میلیونی مردم در مراسمهای تشییع زنده بودن انقلاب و شعارهایش را به نمایش گذاشت. اکنون هم که در آستانه برگزاری انتخابات زودهنگام چهاردهمین دوره ریاستجمهوری قرار داریم، مردمسالاری دینی که یادگار و میراث امام عزیز و بزرگمان است بار دیگر در حال رقم خوردن است. امید است در روز ۸ تیر شاهد برگزاری انتخاباتی در شأن ملت بزرگ ایران اسلامی باشیم و مسیر اقتدار جمهوری اسلامی ایران ادامه یابد.
ارسال به دوستان
مستشار نظامی ایران در سوریه به شهادت رسید
«سعید آبیار» از مستشاران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله دوشنبهشب جنگندههای رژیم صهیونیستی به حلب در سوریه به شهادت رسید.
ارسال به دوستان
80 نفر برای کاندیداتوری در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کردند
همه هستند
گروه سیاسی: «درهای وزارت کشور بسته شد»؛ این آخرین خبر از روز پایانی ثبتنام داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری بود. روز پایانی در شرایط عجیبی به پایان رسید. تقریبا در نیم روز شاهد حضور اغلب چهرههایی بودیم که درباره آنها گمانههای رسانهای مطرح بود. از سوی دیگر شاهد ثبتنام اشخاصی بودیم که به نظر میرسد صرفا میخواستند نام فراموششده خود را بار دیگر احیا کنند. هرچند این وضعیت محل تعجب همگان شد اما از سوی دیگر نمادی از مردمسالاری نیز بود. آنجا که نظام جمهوری اسلامی ایران بار دیگر نشان داد برای همه این فرصت را فراهم کرده است که با دارا بودن شرایط اولیه ذکرشده در قانون میتوانند داوطلب انتخابات ریاستجمهوری شوند. حالا با پایان فرصت ثبتنام، باید منتظر لیست افراد تاییدصلاحیت شده باشیم. بررسی صلاحیتها نیز توسط شورای نگهبان از صبح روز گذشته آغاز شده است و در نهایت وزارت کشور اسامی را اعلام خواهد کرد.
مروری مختصر بر فهرست افرادی که در 5 روز فرصت نامنویسی به وزارت کشور مراجعه کردهاند نشان میدهد ۸۰ نفر از کل مراجعهکنندگان موفق به ثبتنام شدهاند.
در همین ارتباط سیدمحمدتقی شاهچراغی، رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور در جمع خبرنگاران گفت: تعداد مراجعهکنندگان در طول ۵ روز فرصت به ۲۸۷ نفر رسید که از این تعداد ۸۰ نفر واجد شرایط ثبتنام بودند.
* چه کسانی و با چه مسؤولیتهایی آمدند؟
آخرین روز از ثبتنام داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم، شلوغترین روز هم بود. تقریبا در این روز همه آنهایی که منتظر ثبتنام آنها بودیم برای ثبتنام وارد وزارت کشور شدند. برخیها نیز نیامدند که لیستی بلند و فهرستی قابل تامل است اما حالا میتوانیم درباره گزینههای شاخص انتخابات ریاستجمهوری حدسهایی بزنیم. به نظر میرسد «محمدباقر قالیباف، مهرداد بذرپاش، سعید جلیلی، علی لاریجانی، علیرضا زاکانی، اسحاق جهانگیری، عبدالناصر همتی، امیرحسین قاضیزادههاشمی، مصطفی پورمحمدی و علی نیکزاد» کسانی هستند که که نسبت به سایر کاندیداها توجه بیشتری را به خود جلب کردهاند. اما به طور کلی چه کسانی و با چه مسؤولیتهایی در این دوره از انتخابات ثبتنام کردند؟
نخستین افرادی که در روز پنجم ثبتنام وارد وزارت کشور شدند، الیاس نادران، حسن سبحانی، حسن کامران، سیدهحمیده زرآبادی، سیدقاسم جاسمی، محمدناظمیاردکانی و علیرضا ورناصری از نمایندگان ادوار مجلس بودند. حجتالاسلام احمد اکبری، مدرس حوزه علمیه قم نیز جزو کسانی بود که با آغاز ثبتنامها در ستاد انتخابات حاضر شد. پس از آن حمید کریمی، علی آذری و محمد وحدتی از دیگر نمایندگان ادوارد مجلس ثبتنام خود را در پیش از ظهر نهایی کردند. محمدرضا اسکندری، وزیر جهاد کشاورزی دولت نهم و اسحاق جهانگیری، معاون اول دولتهای یازدهم و دوازدهم هم به عنوان چهرههای متفاوت از نمایندگان ادوار پیش از ظهر وارد ستاد انتخابات کشور شدند. داغترین فضای ثبتنام به نمایندههای ادوار اختصاص داشت. این روند در عصر روز پنجم نیز ادامه یافت و حسن نوروزی، حسین گروسی، مهدی شیخ، محمدعلی وکیلی، اصغر سلیمی، محسن کوهکن، هاجر چنارانی، ضرغام صادقی، احمد موسوی، ابراهیم عزیزی، علی وقفچی، علی نیکزاد، علی حسینی و رفعت بیات داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری شدند. محمد رویانیان از فرماندهان پیشین پلیس راهنمایی و رانندگی، محمدحسن نامی رئیس ستاد مدیریت بحران، محمدمهدی زاهدی وزیر علوم دولت نهم، علیرضا افشار رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی، اکبر نیکزاد رئیس سابق بنیاد مسکن، مصطفی پورمحمدی و شمسالدین حسینی وزرای دولتهای نهم و دهم، عباس آخوندی وزیر شهرسازی دولت گذشته و صولت مرتضوی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی هم با حضور در ستاد انتخابات کشور برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری اعلام کاندیداتوری کردند.
در نهایت محمدباقرقالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی از جمله چهرههایی بود که با حضورش روند یکنواخت ثبتنام را در هم شکست. مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه و امیرحسین قاضیزاده رئیس بنیاد شهید دولت سیزدهم نیز از جمله کسانی بودند که ثبتنام آنها در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری مورد توجه قرار گرفت.
تا پیش از آن (یعنی طی ۴ روز نخست ثبتنامها) محمدرضا صباغیان، مصطفی کواکبیان، عباس مقتدایی، قدرتعلی حشمتیان، سعید جلیلی، علی لاریجانی، محمود احمدیبیغش، محمد خوش چهره، عبدالناصر همتی، احمد رسولینژاد، وحید حقانیان، مسعود پزشکیان، علیرضا زاکانی، حبیبالله دهمرده، محمدرضا میرتاجالدینی، زهره الهیان، فداحسین مالکی، محمدمهدی اسماعیلی، مسعود زریبافان، حسین افشارزاده، حسینعلی قاسمزاده، محمود احمدینژاد، محمود صادقی، شهریار حیدری، صادق خلیلیان، سیدمحمد مقیمی، سرتیپ ایرج شاهوردی، حسن محمدیاری، مجتبی محفوظی، علی صوفی، محمدرضا پورابراهیمی، حسین میرزایی، غلامحسین رضوانی، جلیل جعفری، سیدغنی نظری، محمدحسن قدیریابیانه و محمد شریعتمداری داوطلب چهاردهمین انتخابات ریاستجمهوری شده بودند. به طور کلی میتوان گفت چهرههای سیاسی و اجرایی کشور از جمله نمایندگان فعلی و سابق مجلس و شورای شهر، رئیس دانشگاه تهران، وزیر فرهنگ و ارشاد، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی، رئیس بانک مرکزی، استانداران سابق، رئیسجمهور اسبق، شهردار تهران، روسای پیشین و فعلی مجلس شورای اسلامی، معاون اول دولتهای یازدهم و دوازدهم، وزرای سابق، رئیس اسبق بنیاد شهید، رئیس اسبق بانک مرکزی، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاون دفتر مقام معظم رهبری برای کسب صلاحیت کاندیداتوری در این دوره انتخابات ثبتنام کردند.
میدانیم که طبق معیارهای اعلامی، کسانی واجد شرایط کاندیداتوری و ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری هستند که حداقل ۴۰ سال و حداکثر ۷۵ سال تمام شمسی و حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن و سابقه تصدی حداقل ۴ سال در برخی مناصب و مشاغل مصرح در قانون نظیر مقامات سیاسی موضوع بندهای الف، ب و ج ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری شامل روسای ۳ قوه، معاون اول و نواب رئیس مجلس و اعضای شورای نگهبان و وزرا و نمایندگان مجلس و معاونان رئیسجمهور را داشته باشند، همچنین عدم محرومیت از حقوق اجتماعی در زمان ثبتنام، فقدان سابقه محکومیت کیفری موثر یا عدم محکومیت قطعی کیفری و جرائم اقتصادی از دیگر شروط است. از سویی این روزها بازار انتقاد به کسانی که خود را واجد شرایط ریاستجمهوری میدانستند نیز گرم بود. از جمله نقدهای پررنگ رسانهها و فعالان شبکه اجتماعی نسبت به داوطلبانی بود که بعضا در انتخابات مجلس دوازدهم رد صلاحیت شدند! با وجودی که طبق قانون مسؤولان قبلی و نمایندگان سابق مجلس امکان ثبتنام در انتخابات را دارند اما در بین این افراد کسانی دیده میشوند که در انتخابات مجلس ردصلاحیت شده بودند یا در رقابت با رقبای خود در حوزههای انتخابیه عرصه را واگذار کردند!
در تحلیل چرایی این حجم از ثبتنام نمایندگان و کسانی که سابقه آنها از پیش مشخص است میتوان موضوعات مختلفی را طرح کرد. مهمترین نکته این است که برخیها میخواهند با استفاده از این فرصت خود را در یک سطح ملی مطرح و از این طریق در آرایشهای سیاسی جایگاه خود را بازآفرینی کنند. برخی هم این تعداد ثبتنام داوطلبان را باعث تحمیل هزینه به کشور میدانند؛ موضوعی که مصطفی میرسلیم نماینده دوره یازدهم مجلس به آن اشاره دارد و در صفحه شخصی خود در ایکس مینویسد: «کسانی که خود میدانند به دلیل اشکالات عملکردی صلاحیتشان احراز نخواهد شد، نباید با ثبتنام، برای کشور هزینهساز شوند». هرچند نگاههای دیگری نیز در این باره مطرح میشود اما به نظر میرسد میتوان اغلب کسانی را که ثبتنام کردهاند در همین 2 دسته تحلیل کرد.
* دولت نامزد مشخصی در انتخابات ندارد و هیچکس گزینه دفتر رهبری نیست
یکی از موارد برجسته در تمام انتخاباتها، عدم حضور افراد منسوب به رهبر معظم انقلاب برای کاندیداتوری یا برعهده گرفتن مسؤولیت ستادهای تبلیغاتی بوده است و در ادوار مختلف انتخابات، رهبر معظم انقلاب افراد منتسب به خودشان را از حضور در عرصه انتخابات منع کردهاند تا شائبه دخالت دفتر رهبری در انتخابات پیش نیاید. حتی جدا از نزدیکان رهبر انقلاب، افراد منصوب از سوی ایشان در پستهای مدیریتی نیز معمولا با احتیاط بسیار بیشتری نسبت به دیگران درباره ورود به انتخابات عمل میکنند و همواره این «حیطه» محترم شمرده و تاکید میشود که این حضور یک حضور فردی است و نه حاکمیتی. تسنیم در این باره نوشت: متاسفانه در روزهای گذشته برخی افراد بهرغم اینکه سابقه مسؤولیت اجرایی متناسب و چندانی هم نداشتند به عنوان داوطلب نامزدی ریاستجمهوری ثبتنام کردند اما بدتر اینکه در تیزرهای انتخاباتیشان، نقطه ثقل تبلیغ را وابستگی به دفتر مقام معظم رهبری قرار دادند؛ مسالهای که قطعا اقدامی غیراخلاقی و به دور از نگه داشتن حرمت این نهاد بسیار والاست.
از سویی غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیسجمهور نیز در یک گفتوگوی تلویزیونی درباره ثبتنام برخی اعضای دولت در انتخابات ریاستجمهوری اظهار کرد: دولت از برگزارکنندگان انتخابات است و به عنوان یک شخصیت حقوقی نامزد مشخصی ندارد. همکارانی از جمع اعضای دولت سیزدهم ثبتنام کردهاند، نیت تداوم راه شهید رئیسی را داشتهاند.
* آغاز بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری
هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگویی صبح دیروز تصریح کرد: تا دقایقی دیگر جلسات بررسی صلاحیت داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه در این دوره ۸۰ نفر ثبتنام کردهاند، گفت: شورای نگهبان در مهلت قانونی 5 روزه تعیینشده به صورت فشرده بررسیهای خود را انجام خواهد داد.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه قانون مدتزمان ۵ روزه دوم را نیز پیشبینی کرده است، بیان داشت: بنای ما این است که در ۵ روز اول کار را به اتمام برسانیم اما اگر نیاز بود بخشی از مهلت دوم را نیز استفاده خواهیم کرد.
طحاننظیف افزود: شرایط براساس اصل ۱۱۵ قانون اساسی است و به لحاظ اهمیتی که انتخابات ریاستجمهوری داشته قانون اساسی خود شرایط را تعیین کرده است.
وی یادآور شد: تمام تلاش اعضای شورای نگهبان این است که اوصاف ذکرشده در قانون اساسی را در داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری احراز کنند و انشاءالله به محض اینکه به نتیجه برسیم آن را خدمت ملت شریف ایران اعلام خواهیم کرد. سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه جلسات شورا برای بررسی صلاحیت داوطلبان به صورت چند نوبته و فشرده ادامه خواهد داشت، گفت: تلاش شورای نگهبان این است که کار در نهایت صحت، اتقان و البته با سرعت انجام شود تا فرصت کافی تبلیغات هم برای نامزدها وجود داشته باشد.
طحاننظیف در توضیح چگونگی بررسی صلاحیت داوطلبان اظهار داشت: برخی از اسناد و مدارک از خود داوطلبان تحویل گرفته شده است و استعلاماتی نیز از دستگاههای مربوطه اخذ خواهد شد و در هر صورت مبنای ما قانون اساسی است.
***
برای ورود به صحنه انتخابات آماده میشویم
احمد وحیدی پس از پایان ثبتنام داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری اظهار داشت: فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره انتخابات راهگشای همه ما و داوطلبانی است که برای حضور در این صحنه بزرگ خودشان را آماده کردهاند. وحیدی اظهار داشت: از همه دستاندرکاران و اصحاب رسانه که در این ۵ روز حقیقتا با حضور گرمشان و با انعکاس خبرها گرمیبخش این دوره از انتخابات تا این مرحله بودند و انشاءالله تا آخر هم همینطور خواهد بود و از رسانه ملی هم که مسائل و صحنهها را مستقیما پخش کردند، قدردانی میکنم. وزیر کشور تاکید کرد: این مرحله از انتخابات بخوبی و با انضباط و نظم ارزشمندی به اتمام رسید و داوطلبان هم فرصت یافتند به شکل مختصر حرفها و برنامههای خود را بگویند و بخوبی هم منعکس شد. امیدواریم در ادامه این روند همچنان شاهد حضور خرمندانه، اخلاقمدارانه و با نگاه به وضعیت و حساسیتهای کنونی کشور و انتظار بزرگ ملت ایران پس از شهادت شهید آیتالله رئیسی باشیم، در فقدان این شهید بزرگوار مسؤولیت بزرگی برعهده همه ما بویژه داوطلبان قرار دارد تا راه شهید آیتالله رئیسی ادامه یابد و لبیکی به خیزش ملت بزرگ ایران باشد. با تأکیداتی که امروز رهبر معظم انقلاب درباره اخلاقمداری در انتخابات داشتند، امیدوارم این فضای پاک و منزه حاصل از شهادت این عزیزان همچنان در ادامه راه حفظ شود و بتوانیم انتخابات تراز را شاهد باشیم. وحیدی تصریح کرد: بر اساس آمار در این 5 روز ۸۰ نفر از عزیزان از کل مراجعان موفق به ثبتنام شدند. شرایط ثبتنام بعد از این بود که اینها واجد شرایط اولیه باشند مانند سن مجاز ۴۰ تا ۷۵ سال، داشتن مدرک کارشناسی ارشد، نداشتن سوءسابقه و داشتن سابقه اجرایی در سطوحی که بتوانند مرحله اول را پشت سر بگذارند. وزیر کشور ادامه داد: طبیعتا کسانی که فاقد این ویژگیها بودند نتوانستند برای ثبتنام مراجعه کنند اما کسانی که این ویژگیها را داشتند در مرحله اول ثبتنام کردند، حدود ۸۰ نفر بودند که در نوع خود نصاب مهمی است. در مرحله بعدی شورای نگهبان باید صلاحیتها را ارزیابی کند تا برای دوره تبلیغات که ۱۵ روز است و در نهایت برای ورود به صحنه انتخابات آماده شویم.
ارسال به دوستان
برنامههای داوطلبها برای مدیریت کشور چیست؟
گروه سیاسی: آخرین روز ثبتنام داوطلبان نامزدی در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ساعت 18 روز دوشنبه 14 خرداد پایان یافت. در ادامه برنامه برخی از شاخصترین داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری را که در محل ستاد انتخابات وزارت کشور ارائه شده است مرور میکنیم.
***
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از پایان ثبتنام خود به عنوان داوطلب کاندیداتوری چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: نگرانی اول مربوط به همه ما است. ما امروز نگران پیشرفت و آینده کشورمان و زندگی فرزندانمان هستیم. همه ما با دقت به شرایط پیچیده کشور نگاه میکنیم و از خود میپرسیم کدام رویکردها باید تداوم یابد؟ کدام باید تکمیل شود و کدام باید تغییر کند؟ و از همه مهمتر اینکه چه کسی میتواند در این شرایط پیچیده مسؤولیت به سرانجام رساندن کارها را بپذیرد؟
وی افزود: نگرانی دوم مربوط به صحنه انتخابات است. نگرانی از اینکه جدالهای سیاسی باعث به حاشیه رفتن دغدغههای اصلی مردم و مساله اقتصاد و معیشت شود. در این عرصه، نسبت دشواری کارهای زمین مانده با تواناییها بهدرستی محاسبه نشده است و نگاههای غیرواقعی به راهکارهای عملی برای حل مشکلات وجود دارد. قالیباف تصریح کرد: در عرصه مدیریت کشور، این رئیسجمهور است که باید بیعذر و بهانه، در نهایت کار را تمام کند و تلاشهای بقیه را با مسؤولیتپذیری و راهبری درست به ثمر برساند. لذا، فتح قله، علاوه بر انگیزه و احساس وظیفه، تجربه و مهارت هم میخواهد. وی تاکید کرد: اگر معتقد نبودم که مشکلات امروز مانند معیشت، کاهش قدرت خرید، محرومیت، فقر و تبعیض و نابرابری، هزینههای کمرشکن مسکن، گرانیها و بازار نابسامان خودرو، یا وضعیت اینترنت و عبور از تحریمها قابل حل است، هرگز پا به عرصه رقابت نمیگذاشتم. من هم مانند همه بدون اشکال نیستم، تنها دیکته نانوشته است که غلط ندارد. ولی با درس گرفتن از گذشته وشناختی که از امکانات کشور و تواناییهای موجود دارم، میدانم که میتوانیم به کمک هم، با یک مدیریت مسؤولیتپذیر و انقلابی دولتی کارآمد را ایجاد کنیم تا شما در دنیا احساس سربلندی کنید و برای این امر با برنامهای مشخص مبتنی بر برنامه هفتم پیشرفت کشور وارد کارزار انتخابات شدهام.
***
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی بعد از ثبتنام در انتخابات گفت: مسائل و مشکلات ایران را میشناسم. وی افزود: قرار من با رئیسجمهور شهید هنوز برقرار است؛ شهیدی که قول داده بود مسالهحلکن باشد در میدان و کنار مردم. ما پای وعدههای رئیسجمهور شهید ایستادهایم و هیچ قول و قراری را فراموش نخواهیم کرد؛ اقدامات شهید رئیسی نباید ناتمام بماند. وی افزود: تعهد به ساخت ۴ میلیون مسکن، ایجاد یک میلیون شغل در سال، تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی دولت، حل ناترازیهای کشور در بخشهای انرژی اقتصادی، همچنین تامین مالی کلانپروژههای کشور و سایر وعدههای ایشان با جدیت دنبال خواهد شد. بذرپاش تاکید کرد: در دولت پیشرفت ایران، دهیاران و بخشداران و فرمانداران و مدیران اجرایی سطوح عملیاتی کشور عناصر اصلی و تعیینکننده خواهند بود و اختیاراتشان افزایش خواهد یافت. وی افزود: در دولت پیشرفت ایران صندوق ملی مسکن را به صندوق ثروت ملی تبدیل میکنیم و ۵ میلیون قطعه زمین با هدف مردمیسازی ساخت مسکن واگذار میکنیم. وی افزود: ما به پشتوانه شما مردم، پیشبرنده این راه نیمهتمام خواهیم شد. ایران سرزمین فرصتهای لجستیکی و ترانزیتی است. بذرپاش گفت: شرکتهای دانشپایه و فناور شرکای راهبردی دولت هستند و با کمک آنها ایران را میسازیم. وی افزود: دیپلماسی نتیجهگرا و مبتنی بر توسعه روابط با همسایگان که اولویت آقای رئیسی هم بود، دستاوردهای کمسابقهای داشته است که آن را توسعه خواهیم داد. به لبخند دشمنان اعتماد نمیکنیم و مبتکرانه و مقتدرانه با دنیا مذاکره خواهیم کرد.
***
صولت مرتضوی، وزیر کار و رفاه اجتماعی پس از تکمیل فرآیند ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری در جمع خبرنگاران گفت: بهروزرسانی و تقویت یارانهها، تحرک در اشتغال، کاهش بیکاری، ارتباط موثر و عزتمندانه با دنیا خصوصا همسایگان نتیجه و گواه تلاشهای شبانهروزی همکارانم در دولت مردمی است.
***
علی نیکزاد، نماینده مجلس پس از ثبتنام در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آمدهام در ساخت ۴ میلیون مسکن مهر با عمل پافشاری کنم.
***
امیرحسین قاضیزادههاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران پس از تکمیل فرآیند ثبتنام در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز اینجا هستم تا بیان کنم مؤلفههای قدرت، اعم از نظامی و سیاسی، امنیت کشور، تمامیت ارضی، زیرساختها، پیشرفت در فناوریهای مهم از قبیل هستهای، نانو و هوا و فضا، نیروی انسانی جوان، جهادی و با دانش و بسیاری از موارد دیگر، همگی محصول انقلاب اسلامی و حرکت جهادی و مکتبی بوده است.
***
داوود منظور، رئیس سازمان برنامه بودجه پس از تکمیل فرآیند ثبتنام در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در جمع خبرنگاران گفت: اقتصاد ایران 3 سال پیاپی رشد بالای ۵ درصد را تجربه میکند، موانع تولیدی برداشته شده است و شروع کسبوکار برای آحاد مردم تسهیل میشود.
***
اسحاق جهانگیری، معاون اول دولتهای یازدهم و دوازدهم پس از ثبتنام در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، اظهار داشت: تا نتوانیم درک مسأله کنیم، در روی همان پاشنه میچرخد. به رغم تعدد مشکلات کشور، امکان رفع آنها را محقق میدانم. تأمین سلامت، آموزش و امنیت مردم و حفظ محیطزیست و مبارزه با فساد را از مسیر گسترش شفافیت و میدان دادن به پذیرش سوتزنی پیگیری میکنم.
***
الیاس نادران، نماینده ادوار مجلس پس از ثبتنام در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، اظهار کرد: با شعار نجات اقتصاد ایران در انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کردم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|