|
اخبار
یزدانی: امیدوارم نقاط ضعفم را برطرف کنم و در المپیک طلا بگیرم
قهرمان کشتی آزاد جهان و المپیک ابراز امیدواری کرد در بازیهای پاریس بتواند به مدال طلا دست یابد. به گزارش فارس، حسن یزدانی بعد از حدود 8 ماه از جراحی کتف در مسابقات رنکینگ جهانی مجارستان روی تشک رفت و به مدال طلا دست یافت. وی در این باره گفت: خدا را شکر میکنم که بعد از 7 ماه و 13 روز توانستم در مسابقات بینالمللی روی تشک بروم. با آمادگی نسبی که داشتم سعی کردم در این دوره از مسابقات نتیجه قابل قبولی بگیرم. یزدانی گفت که هنوز باید روی چند نقطه ضعف خود که در مسابقات مشخص شد کار کند. وی در 4 دیدار خود 6 امتیاز از دست داد و چند بار در موقعیت خطرناک گیر افتاد. قهرمان جهان و المپیک درباره آمادگی خود خاطرنشان کرد: آمادگی کمی داشتم و حدودا 60 درصد بود. مدت زیادی بود که کشتی نگرفته بودم و وقتی نامم را برای این تورنمنت اعلام کردند، حدود 25 روز وقت داشتم تمرین کنم، البته با گذشت زمان اوضاع بهتر شد. وقتی آماده نیستید، ممکن است با مشکلاتی روبهرو شوید. حریفانم از این فرصت استفاده کردند و امتیازاتی از من گرفتند. آزادکار 86 کیلوگرم تیم ملی ایران با اشاره به اینکه نقاط ضعفی دارم که امیدوارم قبل از المپیک بتوانم آنها را برطرف کنم، عنوان کرد: امیدوارم بتوانم بهتر از این مسابقات کشتی بگیرم و به مدال طلا برسم. امیدوارم تا المپیک بتوانم نقاط ضعفم را برطرف کنم و بهترین مدال را برای کشورم و مردم خوبمان بگیرم.
***
جلسه مجمع استقلال با مالکان جدید برگزار شد
جلسه مجمع عادی فوقالعاده باشگاه استقلال برگزار شد. در مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده شرکت باشگاه فرهنگی- ورزشی استقلال ایران (سهامی عام) که بعدازظهر دیروز یکشنبه برگزار شد، اعضای جدید حقوقی هیاتمدیره باشگاه استقلال انتخاب شدند. این مجمع با حضور 85.01 درصد سهامداران در محل سالن همایشهای ستاد گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس به ریاست مرتضی رحیمیان سرای، مدیر امور مجامع و سهام این گروه برگزار شد. در این مجمع که محمدحسن فامیلی نماینده پتروشیمی بندر امام به عنوان ناظر اول، هادی تقیزاده نماینده پتروشیمی پارس ناظر دوم و فرشید سمیعی سرپرست مدیرعاملی باشگاه استقلال هم به عنوان منشی جلسه مجمع انتخاب شده بودند، شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس، شرکت پتروشیمی بندر امام، شرکت پتروشیمی بوعلی سینا، شرکت پتروشیمی پارس و شرکت پتروشیمی شهید تندگویان به عنوان اعضای حقوقی جدید این باشگاه با رای سهامداران انتخاب شدند و نمایندگان سهامداران جدید تا ۲ هفته آینده اعلام خواهند شد. در این جلسه در پاسخ به سوال یکی از اعضای مجمع درباره تغییر نام باشگاه استقلال ایران، تأکید شد قطعا نام استقلال برای این باشگاه حتما باقی میماند و درباره پسوند آن طی مراحلی در مجمع فوقالعاده تصمیمگیری خواهد شد. در این مجمع هیوا ظفری، نماینده شرکت فرابورس و یوسفرضا سرافراز به عنوان نماینده سازمان حسابرسی در جلسه مجمع حضور داشتند.
***
فردین، غول جدید سنگینوزن کشتی جهان
فردین هدایتی با کسب مدال طلای تورنمنتهای مجارستان و کرواسی خودش را به عنوان یک پدیده در سطح جهان مطرح کرده است. شاید بتوانیم بگوییم اتفاقی شبیه رقابت حسن یزدانی و کامران قاسمپور در سنگینوزن کشتی فرنگی رخ داده است. یک پدیده جدید به نام فردین هدایتی که در ماههای اخیر چند قهرمان و مدالدار جهانی را شکست داده، پشت خط امین میرزازاده قرار گرفته که حضورش در المپیک 2024 پاریس نهایی شده است. فردین هدایتی بعد از درخشش در تورنمنت کرواسی، با اینکه به خاطر نتایج امین میرزازاده و تصمیم کادرفنی دیگر شانسی برای رسیدن به المپیک نداشت، دیروز در وزن 130 کیلوگرم مسابقات بینالمللی مجارستان روی تشک رفت. شاید سختترین قرعه ممکن هم نصیب فردین شد تا او در همان ابتدای کار محک جدی بخورد. هدایتی پس از استراحت در دور اول، در دور دوم با نتیجه ۴ بر صفر از سد رضا کایالپ، قهرمان چند دوره جهان و دارنده مدالهای نقره و برنز المپیک از ترکیه گذشت و به مرحله نیمهنهایی راه یافت. شکست این قهرمان پرآوازه ترکیهای که البته سال گذشته به سختی توسط امین میرزازاده هم رقم خورده بود، نشان داد فردین هدایتی کم از مرد سنگین وزن المپیکی ایران ندارد. فردین هدایتی با همین قدرت ادامه داد و مقابل آلن الکسیوس سیوراریو دارنده مدال برنز جهان از رومانی با نتیجه ۸ بر صفر به برتری دست یافت و راهی دیدار فینال شد. پسر جوان آملی کشتی فرنگی ایران در دیدار پایانی به مصاف یاکوبی کاجایا، دارنده مدال نقره المپیک و برنز جهان از گرجستان رفت و با نتیجه ۵ بر صفر به پیروزی رسید و صاحب مدال طلا شد. شکست دادن مدالآوران جهانی که چند ماه قبل در تورنمنت کرواسی هم توسط فردین هدایتی رقم خورده بود، حالا در مجارستان به شکل کمنظیرتری تکرار شد تا خیلی از علاقهمندان به کشتی لقب غولکش را کنار نام فردین هدایتی جای دهند. پسر دهه هشتادی کشتی فرنگی ایران در همین مدت کوتاه نشان داده میتواند در سطح جهان حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. او با اینکه المپیک 2024 پاریس را از دست داده اما باید بخوبی حفظ شود تا در ۲ المپیک بعدی بتواند تواناییهای فنی خود را در بالاترین سطح مسابقات نشان دهد. در سالهایی که سنگین وزنهای کشتی ایران چه در آزاد و چه فرنگی حرف اول را در جهان میزنند، ظهور فردین هدایتی به عنوان یک ستاره جدید میتواند بهترین خبر برای حسن رنگرز، علیرضا دبیر و کشتی ایران باشد.
ارسال به دوستان
قلعهنویی مذاکره با بازیکنان و ترک اردو را منع کرد
در شرایطی که هنوز فصل نقل و انتقالات فوتبال ایران به صورت رسمی آغاز نشده شایعات مختلفی درباره مذاکرات با بازیکنان در اردوی تیم ملی مطرح شده و حتی عنوان شد که برخی بازیکنان از طرف باشگاه ماموریت پیدا کردهاند تا با بازیکنان تیمهای دیگر در اردوی تیم ملی مذاکره کنند. همین اخبار باعث شد کادر فنی تیم ملی و در راس آن امیر قلعهنویی به این مساله واکنش نشان دهند. قلعهنویی هرگونه مذاکره با بازیکنان مختلف در طول برگزاری اردو را منع کرده و اجازه جلسه بازیکن با هر فردی خارج از اعضای تیم را نداده است.
ارسال به دوستان
همه آنچه باید درباره وضعیت فعلی اوسمار و پرسپولیس بدانید
خیلی دور خیلی نزدیک
مهدی طاهرخانی: همهچیز از پایان بازی با استقلال خوزستان شروع شد. درویش تا قبل از این نبرد خاص، اصرار داشت تنها قهرمانی پرسپولیس است که میتواند قرارداد اوسمار را تمدید کند اما بعد از آن شب شگفتانگیز، آن تعویضها، آن اصرار به فوتبال زمینی و مومن بودن به سبک همیشگی، موجب شد اوسمار عیارش را نشان دهد. بزرگترین و مهمترین کامبک فوتبال ایران در تاریخ لیگ برتر رقم خورد اما فردای آن روز قضیه متفاوت شد. اوسمار ترجیح داد قضیه ماندنش به پایان فصل موکول شود.
مردی که 2 سال قبل در ازای 120 هزار دلار راضی شد به عنوان دستیار به فوتبال ما بیاید، حالا آرزوهای بزرگتری را در سر میپروراند، آنقدر بزرگ که رقم 500 هزار دلار و سرمربیگری قرمزها در لیگ نخبگان آسیا هم برایش کافی نیست.
این را باشگاه هم میداند. همانطور که اعلام شد اوسمار به شدت در حال سبک و سنگین کردن آفرهای موجود است؛ پیشنهادی که قطعا رقمش باید ۲ برابر پرسپولیس باشد. آن تیم دستکم در لیگ قهرمانان آسیا هم حضور داشته باشد، یا دستکم چنین وضعیتی در هر قاره دیگر. اوسمار هنوز به جمعبندی نرسیده است اما باشگاه هم دست روی دست نگذاشته. آنها از چند روز قبل شروع به تهیه لیست مربیان مدنظر کردند؛ از ایرانی تا خارجی. پیش از این عینا در قضیه بازگرداندن برانکو از عمان چنین سناریویی پیش آمد. یعنی باشگاه خودش را آماده کرده بود برای هر اتفاقی.
از این رو تصور نکنید پرسپولیس تا پایان هفته جاری دست روی دست میگذارد و سراغ گزینههایش نمیرود. اتفاقا از هفته قبل رفته و از امشب شدت بیشتری هم گرفته است. اوسمار هم منتظر پیشنهادهای بهتر است؛ هم رقمی هم کیفی. کنار هم قرار دادن احتمالات میگوید کفه ترازو به سمت خروج اوسمار سنگینی میکند اما به معنای خروج قطعی او نیست.
درهای پرسپولیس کماکان به روی پرواز برزیل به ایران باز است اما آنهایی که باید دنبال جذب بازیکنان جدید باشند، به صورت جدی کارشان را انجام میدهند و تیم دوم که مسؤول جذب سرمربی آتی است هم به صورت موازی.
چه اوسمار بیاید چه یک مربی ایرانی مثل مجتبی حسینی انتخاب شود چه یک گزینه خوب خارجی، در هر سه صورت پروسه مذاکره برای جذب بازیکنانی مثل لیموچی، آقاییپور و... انجام خواهد شد. باید منتظر انتهای هفته ماند و دید ایجنتهای اوسمار برایش پیشنهاد حدود یک میلیون دلاری پیدا میکنند یا نه. شاید هم دست آخر همه اینها فشاری هوشمندانه باشد روی باشگاه پرسپولیس که 200 هزار دلار دیگر روی قرارداد اوسمار بگذارد، چون در هر صورت مربی خوب خارجی زیر یک میلیون دلار پیدا نخواهد شد.
بار دیگر روند اتفاقات نیمه دوم بازی با استقلال خوزستان را ببینید. به تعویضها به نوع آماده کردن روحی و روانی بازیکنان؛ سرمربی تیم قهرمان بیشتر از اینکه یک پوکرباز حرفهای باشد شبیه یک شطرنج باز قهار است. او حرکت رقیب را میبیند و سپس مهرههایش را تکان میدهد. بار اول که قرار شد جانشین یحیی شود خیلیها او را دستکم گرفتند، او خودش را اثبات کرد و عاقلانه نیست برای بار دوم به بازی بلد بودنش شک کنید. او نشان داده دقیقا به اندازه چیزهای مهم به جزئیات به ظاهر بیاهمیت هم واقف است.
***
معادله مجهول پرسپولیس برای تعیین سرمربی پس از اوسمار
باشگاه پرسپولیس همچنان در انتظار تصمیم نهایی اوسمار ویراست اما با وجود این، بررسی گزینههای مختلف برای انتخاب سرمربی جدید را هم مدنظر قرار داده است. اوسمار پس از قهرمانی با پرسپولیس در لیگ برتر، بدون امضای قرارداد جدید ایران را ترک کرد و پس از گذشت یک هفته، هنوز جواب قطعی برای ماندن یا نماندن در پرسپولیس را به مدیران باشگاه نداده است. این مربی برزیلی با وجود مذاکراتی که با باشگاه بوریرام تایلند داشته، هنوز قراردادی امضا نکرده و این موضوع را در تماس تلفنی به رضا درویش اعلام کرده است. اوسمار در این تماس از درویش 3 روز دیگر فرصت خواسته است تا جواب نهایی خود را بدهد اما باشگاه پرسپولیس امید چندانی به بازگشت این مربی ندارد و جمعبندیها برای مذاکره با مربی جدید آغاز شده است، هرچند درویش که با اوسمار بر سر مسائل مالی به توافق رسیده بود، در تلاش است رضایت این مربی برزیلی برای بازگشت به ایران را جلب کند. باشگاه پرسپولیس با توجه به سفر مدیران این باشگاه در اواخر هفته گذشته، با وجود شایعات، فعالیتی در نقلوانتقالات نداشت و بررسیهای خود را آغاز کرده و تاکنون نیز مذاکره جدی با گزینهای انجام نشده است. شنیده میشود در صورت قطعی شدن جدایی اوسمار، تنها گزینه داخلی پرسپولیس «علی دایی» است که رضا درویش همواره علاقه خاصی به کار با او داشته است. پرسپولیسیها در این وضعیت و در صورت قطع همکاری با اوسمار، به احتمال بسیار زیاد سراغ گزینه خارجی خواهند رفت که به همین دلیل نیز شایعه مذاکره این باشگاه با دراگان اسکوچیچ مطرح شده است. پیگیریها نشان میدهد سرخپوشان چند گزینه دیگر خارجی نیز مدنظر دارند اما تا این لحظه مذاکرهای با آنها نشده است. مدیران باشگاه پرسپولیس برای آغاز فعالیت نقلوانتقالاتی خود در انتظار جلسه با مالکان جدید باشگاه هستند تا برای تمدید قراردادها، جذب بازیکنان و انتخاب سرمربی جدید به جمعبندی نهایی برسند.
ارسال به دوستان
بررسی دلایل ناکامی «پائز» در تیم ملی والیبال ایران
مرد شکستخورده
روند انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال ایران پایان خوشی نداشت و بعد از ۷ شکست متوالی تیم ملی در لیگ ملتهای والیبال، رئیس فدراسیون والیبال عذر سرمربی خارجی خود را خواست و پرونده «موریس موتا پائز» به عنوان سرمربی تیم ملی ایران بسته شد. قرارداد این مربی با فدراسیون والیبال ۴ ماهه بود و با اخراجش از تیم ملی تمام حق و حقوق او پرداخت شده و هدایت تیم به یک ایرانی سپرده شد. انتخاب سرمربی خارجی برای تیم ملی والیبال ایران از دوره داورزنی استارت خورد؛ او ابتدا چندین جلسه طولانی با اعضای پرجمعیت کمیته فنی برگزار کرد و همان زمان گزینههای زیادی هم برای هدایت تیم ملی مطرح شدند اما انتخاب سرمربی در زمان داورزنی به سرانجام نرسید و در نهایت در دوره سرپرستی وحید مرادی در فدراسیون والیبال باز هم آن گزینهها مطرح شد و در نهایت قرعه به نام موریس موتا پائز، سرمربی برزیلی - فرانسوی افتاد. انتخاب پائز با حرف و حدیث زیادی همراه بود؛ برخی معتقد بودند او انتخاب درستی نیست، چرا که در دنیای والیبال مربی گمنامی است و برخی دیگر معتقد بودند در شرایط فعلی این گزینه انتخاب مناسبی است و باید به او فرصت داد. با وجود اینکه پائز اواخر اسفند گذشته با فدراسیون والیبال ایران قرارداد بست اما زمان حضورش در تیم ملی، چهارم اردیبهشت و ۲۰ روز مانده به مسابقات لیگ ملتهای والیبال بود. او از راه دور و بدون اینکه حتی بازی بازیکنان والیبال را زیر نظر بگیرد، بازیکنان را انتخاب کرد و در نهایت مدت زمان کوتاهی با تیم ملی کار کرد و تیم راهی رقابتهای لیگ ملتها شد. تیم ملی در هفته اول نخست رقابتها برابر تیمهای صربستان، ایتالیا، کوبا و آرژانتین به میدان رفت که در هر ۴ مسابقه شکست خورد. در هفته دوم رقابتها هم تیم ملی برابر تیمهای ژاپن، برزیل، بلغارستان و ترکیه به میدان رفت که در تمام این مسابقات هم شکست خورد و در رنکینگ جهانی با قرار گرفتن در رده هفدهم فرصت حضور در المپیک را از دست داد. بعد از شکست تلخ ملیپوشان ایران در بازی با بلغارستان، رئیس فدراسیون تصمیم به کنار گذاشتن سرمربی تیم ملی گرفت. پائز در ارتباط آنلاینی بعد از باخت مقابل بلغارستان با رئیس فدراسیون والیبال دلیل باختهای تیم ملی را نداشتن روحیه بازیکنان اعلام کرد، در صورتی که از همان ابتدا ماموریت او این بود که بتواند تیم را به لحاظ روحی و روانی تقویت کند. در نهایت ۷ شکست متوالی، نداشتن مدیریت و هدایت صحیح تیم، تصمیمگیری نادرست و انتخاب بد و استفاده از تنها بخشی از بازیکنان در مسابقات و نوسان زیاد از مهمترین دلایل برکناری سرمربی تیم ملی والیبال ایران بود. سرمربی سابق تیم ملی والیبال ایران در انتخاب بازیکنان تصمیمات درستی نگرفت و حتی فدراسیون والیبال با وجود هزینههای زیادی که در بر داشته اما حاضر بوده برخی بازیکنان را به برزیل اعزام کند تا اگر گرهای در جریان بازی رخ داد، این بازیکنان بتوانند به تیم ملی کمک کنند اما پائز این موضوع را قبول نکرده و همین موضوع هم یکی دیگر از دلایلی بود که در نهایت باعث برکناریاش شد. در نهایت پائز با اعلام اینکه دیگر نمیتواند به تیم ملی ایران کمک کند، به صورت توافقی از تیم ملی ایران جدا شد و کار به پیمان اکبری، دستیار او سپرده شد. ارسال به دوستان
امیدعلی نجفی، مدیرعامل باشگاه استقلال خوزستان در گفتوگو با «وطن امروز»:
پرسپولیس بازیکن میخواهد، نامه بزند
زهره فلاحزاده: پس از پایان لیگ بیستوسوم، باشگاههای لیگ برتری در تکاپوی مذاکره و خرید بازیکن برای فصل ۰۴-۱۴۰۳ هستند. در همین راستا نخستین خبر نقل و انتقالاتی که شاید این روزها بسیار به چشم خورده، مذاکره ۲ ملیپوش پرسپولیس با یکی از پدیدههای لیگ امسال در اردوی تیم ملی است؛ اتفاقی که در لیگهای حرفهای تمام دنیا نادر است و به جای اینکه باشگاه آنها درخواست کتبی برای جذب بازیکن بدهد، بازیکنان یک باشگاه، خود در حال مذاکره هستند! به همین علت خبرنگار
«وطن امروز» با امیدعلی نجفی، مدیرعامل استقلال خوزستان گفتوگو کرد.
مدیرعامل استقلال خوزستان در رابطه با وضعیت جواد آقاییپور، مهاجم جوان تیمش اظهار داشت: آقاییپور با ما یک سال دیگر قرارداد دارد و هنوز هیچ درخواست کتبی از باشگاهی برای جذب او نداشتهایم.
وی در رابطه با مذاکره غیررسمی پرسپولیسیها با ستاره تیمش گفت: من هم شنیدهام دروازهبان و مدافع باشگاه پرسپولیس با او صحبتی داشته و نقش ایجنتها را ایفا کردهاند. باشگاه پرسپولیس و هر باشگاه دیگری برای درخواست جذب بازیکنی که با ما قرارداد دارد باید نامه رسمی بدهد.
مدیرعامل استقلال خوزستان در ادامه یادآور شد: البته جدا از بحث فوتبال و پیشرفت، گمان نمیکنم بازیکنی که از دیار انزلی و استان گیلان است، به خاطر مردم شهر و استانش روبهروی مدیرعاملی بنشیند که در یک برنامه تلویریونی به لهجه و گویش آنها توهین کرده است.
نجفی در پاسخ به این سوال که تیم استقلال خوزستان که با حضور شما و جذب چند بازیکن خارجی تاثیرگذار در نیمفصل دوم توانست ششمین تیم از نظر امتیازگیری باشد، چه برنامهای در فصل آتی دارد، توضیح داد: با توجه به رویکرد مدیرعامل محترم گروه ملی فولاد که نظر مثبتی روی تقویت تیم دارد، انشاءالله با جمعبندیای که هیاتمدیره و کادرفنی خواهند داشت، ابتدا هدف حفظ تیم فعلی خواهد بود و سپس خرید بازیکنان داخلی و خارجی مدنظر کادرفنی را در هفته آینده شروع خواهیم کرد.
ارسال به دوستان
یادداشت روز
معمای 8 تیر
ارمیا عزیزی: با اعلام اسامی 6 کاندیدای احراز صلاحیت شده برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، فضای تبلیغات و فعالیتهای سیاسی از زیر سایه اما و اگرها خارج شد و از دیروز هر کنش و واکنشی در پوشش تاثیری که بر آرای این 6 کاندیدا میگذارد، سنجیده میشود. 17روز دیگر در شرایطی مردم برای دومین بار در طول تاریخ در ماه تیر (بعد از 3 تیر 84 که دور دوم انتخابات دوره نهم برگزار شد) پای صندوقهای انتخابات ریاستجمهوری میروند که فضای این انتخابات از چند جهت متمایز از ادوار پیشین است. نخستین عامل این تمایز ناتمام ماندن دولت سیزدهم با شهادت رئیسجمهور و هیات همراه ایشان است که باعث شد انتخابات آتی در خارج از تقویم پیشبینی شده برگزار شود. یقینا از این جهت نه کاندیداها با آمادگی همیشگی در صحنه حاضر شدهاند و نه فضای سیاسی از یک سال مانده به انتخابات در حال ارتباطگیری با جامعه بوده است. دومین عامل این تمایز اما به شرایط تجربه شده در سالهای اخیر بازمیگردد. ثبت 3 مشارکت زیر 50 درصد در انتخاباتهای 1398، 1400 و 1402 که در نوع خود بیسابقه است تا حد زیادی فضای انتخاباتی کشور را از شور و رقابتهای سابق دور کرده است. در نهایت نیز آنکه برخلاف الگوی تثبیت شده در ادوار انتخابات که کاندیداها در قامت همسویی یا مخالفت با یک دولت با کارنامه 4 یا 8 ساله در صحنه حاضر میشدند اما این بار به سختی میتوان چنین خطکشیای را در شناخت کاندیداها در نظر داشت.
کنار هم قرار دادن این 3 جنبه تا حدی سیمای متفاوت نخستین انتخابات ریاستجمهوری را که در سالی فرد برگزار میشود، برای همه روشن میکند. با این حال سادهاندیشانه است اگر انتخابات پیش رو را یک انتخابات ساده و بدون امکان سورپرایز سیاسی در نظر گرفت. توجه به چند متغیر تا حدی میتواند نشانههای امکان سورپرایزهای سیاسی را روشن کند. برای نمونه طبق نظرسنجیهای موجود هیچ کاندیدایی در لحظه فعلی بیش از 50 درصد آرای مردم را در صندوق ندارد. این وضعیت در حالی شکل گرفته که اتمام ناگهانی دولت قبلی بسیاری از برنامهریزیهای جامعه را در معادلات سیاسی به هم ریخت. در سادهترین حالت ممکن میتوان تصور کرد اکثر قریب به اتفاق 18 میلیون نفری که سال 1400 به شهید سیدابراهیم رئیسی رای داده بودند قصد تکرار این رای را در سال 1404 نیز داشتند و احتمالا چند میلیون نیز به این عدد افزوده میشد اما با شهادت ایشان یک سرگردانی قابل پیشبینی در میان این بدنه رای بزرگ وجود دارد. با این حال میتوان پیشبینی کرد عمده این آرا به سمت کاندیدا یا کاندیداهایی هدایت میشود که بتوانند بیشترین قرابت فکری، مدیریتی و گفتاری را با شهید رئیسی برقرار سازند. سرمایه معنوی رئیسجمهور سابق که در الگوی ریاستجمهوری ایشان عینیت یافته بود با شهادتشان افزایش ملموسی یافته است و به همین خاطر میتوان جایگاه شهید رئیسی در انتخابات 8 تیر را جایگاه حاضرِ غایب دانست که هر کس بیش از همه به او شباهت داشته باشد امکان مییابد اعتماد مردم را جلب کند.
مساله دوم تغییرات ملموسی است که در الگوی رای دادن مردم در سالهای اخیر جلوه کرده است. برای نمونه افزایش معنادار تعداد آرای باطله در انتخاباتهای این چندساله حکایت از بزرگ شدن یک بدنه معترض دارد که با کاندیداهای حاضر در انتخابات همسو نبوده اما طرفدار ایده صندوق رای است. برای نمونه در انتخابات ریاستجمهوری سال 1400 تعداد آرای باطله بیش از 3 میلیون و 700 هزار رای بود که 13 درصد مشارکتکنندگان را نمایندگی میکرد. این آرا در کنار جمعیت بالقوه مردد درباره مشارکت در انتخابات که احتمال تجدیدنظرشان و حضور در انتخابات زیاد است میتواند یک پایگاه معنادار و غیرقابل پیشبینی را به وجود آورد. طبیعتا کاندیداهای جبهه انقلاب علاوه بر نگاهی که به پایگاه رای بالقوه شهید رئیسی دارند باید استراتژی مناسبی نیز برای همراه کردن این طیف چند میلیونی با خود داشته باشند. از سوی دیگر پس از شکست ایده تحریم انتخابات در اسفند سال گذشته به نظر میرسد بخشی از بدنه مردد در رفتار سیاسی خود تجدیدنظر کند و با این فرض که در صورت تحریم نیز میزان مشارکت سقوط آشکاری نمیکند رای دادن را به رای ندادن ترجیح دهد.
در نهایت اینکه شرایط منحصر به فرد انتخابات 8 تیر به گونهای است که برای نخستین بار جمعیتی که خواهان امتداد راه دولت مستقر است باید به گزینهای جز رئیسجمهور مستقر رای دهد. در این فضا بیش از آنکه هویت جناحی چهرهها تعیینکننده باشد، هویت گفتمانی آنها و کارنامه اجراییشان در معرض قضاوت قرار میگیرد. مرام شهید رئیسی به عنوان رئیسجمهوری که سمبل وفاداری به ارزشهای انقلاب اسلامی و مدیریت جهادی و خستگیناپذیر بود باید در الگوی رفتار انتخاباتی کاندیداهای جبهه انقلاب عینیت حداکثری پیدا کند. بدرقه تاریخی خادم شهید جمهور از سوی جمهور در تبریز، قم، تهران، بیرجند و مشهد نشان داد الگوی صادقانه خدمت و دوری جستن از بیاخلاقیهای سیاسی میتواند یک مقام اجرایی را تا چه اندازه برای مردم عزیز کند. از همین رو میتوان انتظار داشت با فضای ایجاد شده پس از شهادت شهید جمهور قرابت رفتاری و مدیریتی با شهید رئیسی باعث جلب آرای بخش بزرگی از جامعه به هر کاندیدا شود؛ آرایی که چه بسا سال 1400 نیز در صندوق ایشان ریخته نشد اما اکنون امکان ظهور و بروز آن برای امتداد راه رئیسجمهور شهید باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|