|
اخبار
قالیباف:
زن به عنوان مادر، فرهنگیترین عنصر جامعه است
محمدباقر قالیباف، کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر دیروز در برنامه مناظره فرهنگی که از شبکه دوم سیما پخش شد، اظهار کرد: موضوع فرهنگ از موضوعات مهم هر جامعهای است. بر این باور هستیم وقتی حرف از خدمت و پیشرفت میزنیم، به مسائل فرهنگی ارتباط دارد و پیشرفت و فرهنگ و فرهنگ و خدمت بر یکدیگر اثر میگذارند. قالیباف در ادامه گفت: بهرهوری در آموزشوپرورش بسیار مهم است. بهرهوری 2 عنصر دارد که مدیریت و علم است و باید از خود اساتید و نخبگان حوزه آموزشوپرورش استفاده کنیم. اگر رئیس دولت چهاردهم مدیریت قوی نداشته باشد، برنامه هفتم توسعه به اندازه یک برگ کاغذ هم ارزش ندارد. باید از این قانون بخوبی استفاده شود که نیازمند یک مدیر قوی است. وی گفت: در حوزه مسائل اوقات فراغت به زنان هم توجه کردیم. لذا بحث خانواده و زنان مهم است و زن بهعنوان مادر، فرهگی ترین عنصر جامعه است و فرهنگ، زنانهترین عنصر جامعه است و باید مورد توجه باشد.
***
جلیلی:
دولت باید برای نقشآفرینی هر ایرانی برنامه داشته باشد
سعید جلیلی، دیگر نامزد انتخابات ریاستجمهوری بعدازظهر دیروز ۲۵ خرداد با حضور در برنامه «میزگرد سیاسی» شبکه 3 سیما، برنامه خود در رابطه با اجرای برنامه هفتم توسعه را تشریح کرد و گفت: همزمانی کار دولت چهاردهم با برنامه هفتم مورد توجه ما است و امروز باید از فرصتهای اقتصادی بسیار دنیا استفاده کنیم. دنیا فقط 3 یا 4 کشور نیست که با آنها بیشترین اختلاف را داریم و باید هنر این را داشته باشیم که بیشترین تعامل را با کشورها داشته باشیم. تجربه کار با آمریکای لاتین را داشتیم و این منجر به صادرات بسیاری شد، از جمله صادرات تراکتور، صدور خدمات فنی - مهندسی، ساخت مسکن و صادرات دیگر هم شکل گرفت و این میتواند جهش پیدا کند. جلیلی بیان کرد: دولت هم باید برای نقشآفرینی هر ایرانی برنامه داشته باشد و خودش هم باید نقشآفرینی داشته باشد و هم برای شهروندان فرصت نقشآفرینی در اقتصاد را فراهم کند. در سیاست خارجی هم به همین شکل است و باید نقشآفرینی ایرانیان را فراهم کنیم.
***
زاکانی:
در جای جای تهران با معتادان متجاهر مبارزه کردیم
علیرضا زاکانی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: تجاربی را داریم، یکی از تجارب این است؛ برای اینکه بروکراسی و دیوانسالاری کشور را بشکنیم با رجوع به قانون اساسی توجه کنیم که میتوانیم حکومت ملی و محلی شکل دهیم و میتوانیم شهرداریها و شوراها را در ادامه دولت ملی و پارلمان ملی در نظر بگیریم. وی ادامه داد: ما با همکاری شهرداری تهران و دولت جناب رئیسی با معتادان متجاهر در جای جای تهران مبارزه کردیم و امروز منطقه فرحزاد به تفرجگاه خوب خانوادهها تبدیل شده است.
***
قاضیزادههاشمی:
برنامه دولت خانواده در راستای تحقق برنامه هفتم است
سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی دیگر نامزد انتخابات نیز در برنامه «گفتوگوی ویژه خبری» گفت: اجرای برنامه همیشه دچار مشکل و میزان عملکرد آنها زیر ۵۰ درصد بوده است. برنامه هفتم هنوز تصویب نهایی نشده و در مجمع تشخیص مصلحت نظام است. قاضیزادههاشمی ادامه داد: برنامه دولت خانواده در راستای تحقق دستورهای برنامه هفتم خواهد بود. هر دولتی که روی کار میآید موظف است این برنامه را در دستور کار قرار دهد.
***
پورمحمدی:
سیاست خارجی در امتداد سیاست داخلی است
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری هم با حضور در برنامه میزگرد سیاسی شبکه 3 سیما، گفت: سیاست خارجی در امتداد سیاست داخلی است و یک کشور در شرایطی میتواند نیازهای شهروندان خود را تأمین کند و از عزت کافی برخوردار باشد که توان کافی در اختیار داشته باشد و بدون در اختیار داشتن یک توان مناسب ملی نمیتوان از یک اقتدار دیپلماتیک برخوردار بود. وی افزود: برای رسیدن به اهداف دیپلماتیک باید توان داخلی خود را ارتقا ببخشیم، لذا جامعه میتواند در هر عرصهای تلاشهای خود را به نتیجه برساند که حرف برای گفتن داشته و میدان بازی را در اختیار داشته باشد.
***
پزشکیان:
من نمیتوانم نظر کارشناسی بدهم!
مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در میزگرد تخصصی اقتصادی شبکه یک در رابطه با دیدگاههای اقتصادی خود اظهار داشت: حضرت علی(ع) از افرادی نام میبرد که هیچ کدام پایدار نیستند مگر با تاجران و صاحبان صنعت. اگر همین نگاه را بپذیریم و قوانین و مقررات را بر این اساس تنظیم کنیم، به جایگاه درست خواهیم رسید. طبق آمار از وضعیت موجود و شاخصهای مهم اقتصادی کشور به استناد بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و مرکز آمار ایران، بدهی دولت به بانک مرکزی به ۳۰۲ همت رسیده، همچنین بدهی دولت به بانکها دو برابر شده و به ۸۱۸ همت رسیده است. پزشکیان در پاسخ یکی از کارشناسهای برنامه گفت: من متخصص نیستم اما بر اساس اصلاحاتی که در دنیا صورت گرفته، ما اگر قانون را اجرا کنیم قانون باید مسیر را مشخص کرده باشد. هر تغییری 3 اصل دارد؛ اینکه چه کسی مسؤول است و چگونه باید عمل کند و چگونه باید پاسخگو باشد. مجلس قانون مینویسد اما هر کس کار خود را میکند. قانون مبارزه با فساد مینویسند در حالی که اگر قوانین را اجرا کرده بودند هیچ فساد و رانتی شکل نمیگرفت.
ارسال به دوستان
فرمانده کل سپاه: مصونیتبخشی به جوانان در مقابل تهدیدها از رسالتهای سپاه است
سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه گفت: یکی از رسالتهای اصلی سپاه مصونیتبخشی به نسل جوان در مقابل تهدیدات و آسیبهایی است که جسم و جان، هویت، شرافت و عزت نفس و کرامت او را تهدید میکند؛ انسان یک هویت جسمانی نیست و ترکیبی از جسم و روح الهی است و ترکیب روح و جسم، یک انسان کامل را شکل میدهد و یکی از هدفهای ما این است که جوانان را از این خطر جهانی و خانمانسوز نجات دهیم.
ارسال به دوستان
بداخلاقیهای انتخاباتی در تقابل با اندیشه و رفتار رئیس جمهور شهید است
تخریبگران علیه میراث شهید رئیسی
گروه سیاسی: با گذشت پنجمین روز از آغاز تبلیغات تا حدود بسیاری میدان رقابت و الگوی کنش کاندیداهای انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری مشخص و شفاف شده است. در روزهای گذشته هریک از کاندیداها برنامه خود را ارائه و بخش اصلی اعضای ستاد خود را معرفی و منصوب کردهاند. یکی از گفتمانهای پررنگ در این دوره از انتخابات «ادامه راه رئیسجمهور شهید» است که از سوی برخی کاندیداها اعلام شده است. سلسله اقدامات زیربنایی و جهتگیری انقلابی با نگاه عملگرا که توسط دولت شهید سیدابراهیم آغاز شده بود، توانست کشور را در مسیر حل مشکلات قرار دهد. بنابراین تعدادی از کاندیداها در تبلیغات خود روی موضوع تداوم سیاستهای دولت سیزدهم تأکید کردهاند.
برهمین اساس آنان در تبلیغات و اعلام مواضع خود تلاش میکنند وجوه شباهتهایی را با دولت شهید رئیسی نشان دهند. با این حال اما گاهی عرصه رقابت یا صحنه تقابل حامیان و جامعه هواداری، واقعیتهای دیگری را نشان میدهد. بویژه در حوزه رعایت اخلاق، برخی افراد مدعی هواداری از کاندیداها رویه تخریب و توهین را در پیش گرفته و نسبت به تذکرات نیز بیاعتنایی میکنند. این رویه تخریب و بداخلاقی به گونهای تشدید شده که این هواداران تاب حمایت چهرهها از کاندیداهای مطلوب را نداشته و با حمله به آنان، وضعیتی ناپسند را موجب میشوند.
جامعه ایرانی در چند دهه گذشته و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، انتخابات بسیاری را تجربه کرده است. در این میان، دورههایی را نیز دیده که یک نامزد با تخریب و رفتارهای پوپولیستی توانسته توجه هیجانی بخشی از جامعه را به سمت خود جلب کند اما در انتخابات سال 96 مردم شرایط متفاوتی را تجربه کردند و «شهید رئیسی» که در آن زمان نامزد انتخابات بود رویکرد متفاوتی در برابر «تخریبها» در پیش گرفت و «اخلاقمداری» را سرمشق ستادهای انتخاباتی خود کرد. وی در پاسخ به بیاخلاقیها در جریان انتخابات 96 به بیاخلاقان گوشزد کرد: «سینه من پر از اسرار است، اگر لب به سخن بگشایم میتوانم خیلی حرفها را بزنم اما اخلاق و قانونمداری به من اجازه نمیدهد مثل دیگران باشم. بنده زبان آنهایی هستم که روزنامه ندارند، مانند کارگران، کشاورزان، بیکاران و دختران و پسران دردمند. مردم حرف حقی دارند که شنیده نمیشود» و همین موضع را نیز تا پایان رقابتها حفظ کرد. این رویکرد اما در سال 1400 نتیجه داد و با وجود برخی تخریبهای برآمده از بیاخلاقی سیاسی، جامعه بر اساس ویژگیها و برنامههای «شهید سیدابراهیم رئیسی» و مبتنی بر رویکرد اخلاقمدارش، او را با رای بالا و قاطع انتخاب کرد. البته همان زمان عدهای سادهاندیش تلاش کردند با طرح مسائل انحرافی و ادبیات خاص جلب توجه کنند اما رفتار آنها با بیتوجهی جامعه پاسخ داده شد. رئیسجمهور در واکنش به بیاخلاقی برخی این نامزدها گفته بود: «خسته نشدید از تهمت زدن؟ اگر مشکلات مردم با تهمت به من حل میشود، مشکلی ندارم». حتی رئیسجمهور شهید آن زمان که در برابر بیاخلاقی و تهمتهای نامزدها 5 دقیقه فرصت پاسخگویی یافت، ترجیح داد برای آرامش اذهان عمومی و پایان دادن به بیاخلاقیها از آن گذر کند. با همه این اوصاف، شهید رئیسی، رئیس دولت سیزدهم شد و این رویکرد اخلاقگرایانه را نیز در دوران خدمتش ادامه داد. آنچنانکه وی در آخرین جلسه هیات دولت پیش از شهادت میگوید: «پیمان خودم هست با خداوند متعال که من خلاف خواست رهبری که عبارت باشد از طرح کردن موضوعی که در آن زمینه اختلاف قوا باشد، من مطرح نکردم تاکنون و مطرح هم نخواهم کرد». مدل رفتار «اخلاقمدار» که زمینهساز ایجاد آرامش در کشور شد، مورد اذعان بسیاری از چهرهها و گروههای سیاسی نیز قرار گرفت.
این نگاه از آن جهت حائز اهمیت است که رئیسجمهور شهید توقع از یک رئیسجمهور مطلوب را بالا برد. جامعه اکنون توجه ویژهای دارد که چه کسی میتواند رئیسجمهور باشد در حالی که هم مانع تشویش در جامعه شود و هم کشور را در شرایط پیشرفت قرار دهد. حالا جامعه با این نگاه به نامزدها مینگرد و بهخصوص در حوزه رعایت اخلاق و پرهیز از تخریب، معیارهایی را مطالبه کرده است. پس از تایید صلاحیتها نیز بر این مهم از طرق مختلف تاکید شد اما در روزهای اخیر بخشی از هواداران این مهم را فراموش کردهاند. حالا در کمتر از یک هفته از آغاز تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری، ما میدانیم با ۲ گروه «تخریبگر» و «بیاخلاق» مواجه هستیم. گروه نخست صراحتا و بیشرمانه سخن میگوید، مثلا یکی از اعضای دولت دوازدهم در کلاب هاوس سخنانی بیشرمانه را نسبت به شهید رئیسی مطرح کرده است که اینها جزو گروه نخست بیاخلاقها هستند، گروهی که در عداوت آنها شکی نیست و با همین رویکرد نیز سالها پیش توجه هیجانی بخشی از جامعه را به سمت خود جلب کردند. طرف دیگر ماجرا اما کسانی ایستادهاند که چهرهای متفاوت دارند و مانند گروه نخست رفتار صریح ندارند. گروهی که در فضای مجازی دست به ترور رسانهای میزند و در دسته همان تخریبگران بیاخلاق قرار دارند. گروه دوم اما یک تفاوت مهم با گروه نخست دارد، اینکه تلاش میکنند خود را به نوعی به گفتمان و راه دولت شهید رئیسی نسبت دهند. این افراد از یک سمت در حال تبلیغ کاندیدای خود به عنوان ادامهدهنده راه شهید رئیسی بوده و از سوی دیگر اقدام به تخریب اشخاص چهره و حمایتکننده از دیگر نامزدهای انتخابات هستند. این عده از هواداران حتی نسبت به تذکرات و کاندیدای خود درباره پرهیز از بداخلاقی نیز بیاعتنا
هستند.
برای فهم و درک ابعاد این خط تخریبی، شاید لازم باشد بار دیگر رفتار عدهای مغرض و معارض در مواجهه با «مغازهداری که شکلات به شهید رئیسی تعارف کرد» را بازخوانی کنیم. رئیسجمهور شهید سال 1401 در جریان سفر استانی به کردستان به بازار سنندج هم رفت و با بازاریان گفتوگو کرد. همان زمان ویدئویی منتشر میشود که مغازهداری به رئیسی و هیات همراه شکلات تعارف میکند اما بلافاصله پس از آن «مغازهدار» با فشار مزدوران از ترس تهدیدهایی که شد، عذرخواهی میکند! حتی این موضوع با واکنش رئیسجمهور شهید نیز همراه بود، بهطوری که وی در دانشگاه تهران و در جمع دانشجویان گفت: «تلاش ما باید بر امیدوار کردن مردم باشد و این در گرو آن است که هرکس دارد برای مردم کاری میکند یقین داشته باشد دشمن روز به روز ناامید و مردم ما روز به روز امیدوار میشوند. در کردستان یک آقایی شکلاتی در بازار به من داد، چه کردند با این بیچاره! آیا این درست است؟ میگویند دیکتاتوری، شما این موضوع را ببینید، کی دیکتاتور است؟ صحبت از زندگی میکنند، اما دارند زندگی را از مردم ما میگیرند!» حالا توجه داشته باشیم که عدهای در فضای مجازی همین مسیر را با ادبیات متفاوت و روشهای دیگر دنبال میکنند. عدهای در فضای مجازی دوره افتاده و اگر چهرهای سرشناس از یک کاندیدا حمایت کند، اقدام به ترور مجازی او میکنند و چنان فرد حامی را تحت فشار میگذارند که به نوعی از حمایت خود عقبنشینی کند تا با این رفتار فرصت ابراز حمایت را از دیگر چهرهها بگیرند. شاید برای ما این قبیل رفتارها از سوی گروههای اپوزیسیون همواره بهانهجو و جریانهای برانداز قابل درک باشد اما اینکه این دست رفتارها از سوی عدهای که خود را منتسب به مسیر گفتمانی شهید رئیسی میدانند و مدعی هستند ادامهدهنده این گفتمان خواهند بود، بسیار عجیب و قابل تحلیل است.
این روند تخریبی در حالی ادامه دارد که اخیرا رهبر معظم انقلاب در مراسم سیوپنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) نسبت به آن تذکر داده بودند و قوهقضائیه پیرو آن تاکید کرد با اقدامات تخریبی ضد داوطلبان برخورد میکند. پس از آنکه رهبر معظم انقلاب فرمودند: «بدگویی، تهمتزنی و لجنپراکنی کمکی به پیشرفت کارها نمیکند و به آبروی ملی هم لطمه میزند»، حجتالاسلام موحدیآزاد، دادستان کل کشور در اولین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری کشور، نسبت به جرائم انتخاباتی بر 15 بند تاکید کرد که هشتمین تاکید وی درباره «پرهیز از تخریب شخصیت حقیقی و حقوقی نامزدها، همچنین نامزدها نسبت به یکدیگر توسط خودشان یا هواداران آنها» بود اما به نظر میرسد هنوز عمر تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری به یک هفته نرسیده، این مهم توسط هوادارها و شبکههای طرفدار نامزدها رعایت نشده و به نوعی نیز در حال تشدید است.
در نهایت اینکه، تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری، 11 روز دیگر به پایان خواهد رسید و 8 تیرماه مردم رای خود را به صندوقها میاندازند و رئیسجمهور جدید سکان اجرایی کشور را در دست خواهد گرفت؛ فارغ از اینکه کدامیک از این ۶ کاندیدای حاضر در میدان رقابت رئیسجمهور ایران اسلامی خواهد شد، باید به خاطر سپرد جریانی که در ایام انتخابات اقدام به تخریب حامیان دیگر کاندیداها کرده یا با طرح مسائل انحرافی در حال مغلطه است، هیچ نسبت و شباهتی با رئیسجمهور شهید نداشته و بدون شک «راه شهید سیدابراهیم رئیسی» را ادامه نخواهد داد.
ارسال به دوستان
جزئیات جدید از حمله پلیس فرانسه به مقر منافقین
کشف اسناد نفاق
گروه سیاسی: چهارشنبه گذشته (23 خرداد) پلیس فرانسه به ساختمانی حمله کرد که گفته میشود یکی از مقرهای سری منافقین در پاریس است. پاریس خرداد 21 سال قبل نیز صحنه یورش پلیس فرانسه به مقر منافقین بود. 27 خرداد 1382 پلیس این کشور به مقر اصلی سازمان منافقین در پاریس حمله کرد و مریم رجوی (عضدانلو)، سرکرده گروهک منافقین را دستگیر کرد. هر چند در آن مقطع روی هم عضدانلو کمتر از یک ماه در بازداشت بود!
به تازگی اما ساختمانی در پاریس مورد حمله پلیس فرانسه قرار گرفته که به گفته منابع آگاه، شامل مقر سری ستاد اطلاعات منافقین، بخش جاسوسی تلفنی و یکی از استودیویهای تلویزیون این گروهک است. این خبر را یکی از افراد مطلع در گفتوگو با خبرگزاری ایرانا بیان داشته و همچنین از دستگیری ۳ تروریست منافق در جریان حمله پلیس فرانسه به مقر گروهک تروریستی منافقین در پاریس خبر داده است.
این منبع آگاه گفته است: در جریان این حمله و بازرسی کامل پلیس از مقر مذکور، تجهیزات فنی همچون دستگاههای ترمینیشن و مستندات آرشیوی مهمی کشف و ضبط شده و این مستندات آرشیوی کشف شده مربوط به جاسوسی منافقین از ایران است. وی افزوده است: همچنین بر اساس اطلاعات موجود، پلیس فرانسه تمام مدارک، مستندات و سیستمهای موجود در این مقر را ضبط و خارج کرده است. در این حمله علاوه بر دستگیری ۳ نفر از اعضای این گروهک، تعدادی سلاح نیز کشف شده است.
* رصد زنده عملیات توسط ایران
همچنین پس از انتشار اخبار حمله پلیس فرانسه به ساختمان منافقین، معاون امور بینالملل قوهقضائیه ضمن استقبال از اقدام پلیس این کشور علیه منافقین، تأکید کرد هیچ مکان امنی برای تروریستها باقی نخواهد ماند.
کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوهقضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به اقدام پلیس فرانسه علیه مقر گروهک تروریستی منافقین در این کشور واکنش نشان داده بود.
غریبآبادی در این پیام نوشت: «از حمله پلیس فرانسه به مقر اصلی گروهک تروریستی منافقین، بازرسی کامل مقر، بازداشت ۳ نفر از اعضای گروهک و پلمب این مقر، استقبال میکنیم؛ این عملیات به طور زنده توسط ایران رصد میشد؛ هیچ مکان امنی برای تروریستها باقی نخواهیم گذاشت».
این در حالی است که طی روزهای اخیر، خبر حمله عصبی مریم رجوی، سرکرده این گروهک و وضعیت نامعلوم وی پس از انتقال به بیمارستان، این سازمان تروریستی را با چالش و مشکلات بزرگی مواجه کرده و حالا با حمله پلیس فرانسه به مقر آنها در این کشور، وضعیت منافقین بیش از پیش بحرانی خواهد شد.
پیش از این، پلیس آلبانی نیز خرداد سال گذشته به مقر «اشرف3» در پایتخت این کشور حمله کرده بود و حالا در ادامه روند دیپلماسی عزتمندانه جمهوری اسلامی، به نقل از رسانههای فرانسوی، عصر روز چهارشنبه پلیس فرانسه به یکی از مراکز گروهک تروریستی منافقین در شهر پاریس حمله کرده است.
* 17 هزار شهید ترور منافقین
سازمان منافقین پس از پیروزی انقلاب همواره نقش مخربی در کشورمان ایفا کرده است. رویارویی علنی هواداران این سازمان با جوانان انقلابی از اسفند 59 به بهانه سخنرانی بنیصدر (رئیسجمهور وقت) آغاز شد. در آن سخنرانی هواداران سازمان اقدام به ضرب و جرح مردم کردند.
خرداد 1360 پس از عزل بنیصدر که پیوندی نامیمون با مسعود رجوی بسته بود، سازمان منافقین اعلام عملیات مسلحانه (میلیشا) کرد و طی درگیریهای پیش آمده، تعداد قابل توجهی از مردم، نیروهای انقلابی و همینطور منافقین کشته شدند. سپس دوران ترور جریان نفاق آغاز شد که تاکنون منجر به شهادت 17 هزار نفر از هموطنانمان شده است.
حملات تروریستی منافقین علیه مردم و مسؤولان نظام، نقش مخرب آنها در ۸ سال دفاعمقدس، همکاری با ارتش بعث عراق در شکنجه و بازجویی از آزادگان، حمله علنی به خاک کشورمان در ۳ عملیات آفتاب، چلچراغ و فروغ جاویدان (مرصاد)، همکاری با سازمانهای جاسوسی علیه صنعت هستهای کشورمان، حضور در فتنههای سالهای 78، 88 و اغتشاشات دهه 90 و غائله «زن، زندگی، آزادی» از جمله مواردی است که منافقین در خیانت علنی به کشور و مردم ایران در آنها شرکت داشتهاند.
ایران همواره خواستار دستگیری و محاکمه سران و عوامل این سازمان تروریستی بوده که عموما این درخواستها از سوی قدرتهای غربی رد شده است. همچنین در چند ماه گذشته قوهقضائیه اقدام به محاکمه عوامل سازمان نفاق کرده که طی آن، آسیبدیدگان اعمال تروریستی این سازمان با مستندات قاطع علیه این سازمان تروریستی شکایت کردهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|