|
افزایش شهدای حملات جدید رژیم صهیونیستی به غزه
منابع فلسطینی دیروز از تداوم حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به غزه خبر دادند. به گزارش خبرگزاری شهاب، بر اثر بمباران منزلی در اردوگاه البریج در مرکز غزه ۲ نفر شهید و شماری دیگر زخمی شدند. همچنین بر اثر حمله به مقر آنروا در جنوب غزه 5 نفر به شهادت رسیدند. همزمان منابع فلسطینی به حملات رژیم صهیونیستی به مرکز رفح اشاره و اعلام کردند پیکر شهید علی مسعد ابوعدوان جوان ۲۳ ساله به بیمارستان اروپایی غزه منتقل شده است.
ارسال به دوستان
تحلیلی بر فرصتها و موانع پیش روی پروندهای بینالمللی که برای نخستین بار سران رژیمصهیونیستی را به خاطر ارتکاب جنایات علیه بشریت در غزه تحت تعقیب قرار میدهد
آزمون دیوان در تعقیب نتانیاهو
شروین طاهری: اعلامیه ماه گذشته دیوان کیفری بینالمللی (ICC) مبنی بر صدور حکم بازداشت 5 مقام ارشد رژیم صهیونیستی با همه محدودیتها و تاثیرپذیریهایش از لابیهای غربی، باز هم نقطه عطفی سیاسی در روابط بینالملل محسوب میشود. این ابتکار قانونی، جهانی را که به برتری بیچون و چرای آمریکا و متحدانش خو کرده بود، تکان داد. این برای نخستین بار است که رهبران یک رژیم متحد غرب به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت متهم میشوند. نقش کریم احمد خان، دادستان ارشد دیوان بینالمللی کیفری که با سماجت توأم با شجاعت و استدلالهای معقولش، دادگاه لاهه را مجاب به تحت تعقیب قرار دادن بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم کودککش اسرائیل به همراه یوآو گالانت، وزیر جنگ کابینه او کرد، در این میان ستودنی است. با آنکه این دادگاه بینالمللی علاوه بر جنایتکاران اسرائیلی برای حفظ موازنه سیاسی و ساکت نگه داشتن کشورهای غربی مجبور شده برای یحیی سنوار، رهبر جنبش مقاومت فلسطین (حماس) در غزه، محمد ضیف، رهبر شاخه نظامی حماس و اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی این گروه نیز حکم بازداشت صادر کند اما چنین رفتاری در قبال فلسطینیان مظلوم در محاکم بینالمللی تازگی ندارد، در حالی که برای نخستین بار است که جنایات رژیم منحوس اسرائیل در چنین سطحی تحت تعقیب قرار میگیرد. خان پاکستانیتبار که از یک خانواده مسلمان اهل سنت اما نزدیک به شیعیان برخاسته اما در بریتانیا متولد شده، بخوبی از ابزار حقوقی و سیاسیای که جایگاه او به عنوان دادستان دیوان کیفری بینالمللی در اختیارش قرار میدهد بهره برده است. او از رویکرد محافظهکارانه اسلاف و همتایان خود در دستگاههای بینالمللی فاصله گرفته و صریحا اعلام کرده سران کابینه تلآویو از نظر جنایی مسؤول قحطی، قتل، حملات عمدی علیه غیرنظامیان، کشتار، آزار و اذیت و سایر جنایات علیه مردم غزه هستند. او در این مورد توضیح میدهد:« [این جنایات] به عنوان بخشی از یک حمله گسترده و سیستماتیک علیه جمعیت غیرنظامی فلسطین بر اساس سیاست دولت [صهیونیستی] انجام شد. این جنایات در ارزیابی ما تا امروز ادامه دارد».
با اینکه صدور حکم بازداشت برای رهبران ارشد رژیم صهیونیستی احتمالا با مانعآفرینی فراوان متحدان غربی اسرائیل، دارای درجه بیسابقهای از پیچیدگیهای سیاسی و لجستیکی است اما باز هم گام بزرگی به جلو برای استیفای حقوق فلسطین در سطح جهانی است. حداقل اثر حکم تعقیب دیوان کیفری بینالمللی، به صدا درآوردن زنگ پایان رویه یکطرفه نظام بینالمللی مبتنی بر نظم غربی است. دیوان کیفری بینالمللی (ICC) که سابقه کمتری نسبت به دیگر نهاد دادگستری بینالمللی در لاهه پایتخت سیاسی هلند – یعنی دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) تاسیسشده در سال 1945 – دارد، سال 2002 به عنوان آخرین دادگاه دائمی برای محاکمه افراد به دلیل جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت، نسلکشی و جنایت تجاوز تأسیس شد و متشکل از 124 دولت عضو است. دادگاه برای اجرا به همکاری کشورهای عضو خود متکی است اما با مشکل اعمال نفوذ دولتهای قدرتمند مثل ایالات متحده، روسیه، چین و خود رژیم صهیونیستی مواجه است که عضو آن نبوده و صلاحیت دادگاهش را به رسمیت نمیشناسند. سوزان اکرم، مدیر کلینیک حقوق بشر بینالمللی دانشکده حقوق دانشگاه بوستون، معتقد است باید نگاه واقعگرایانهای به محدوده عملکرد این دادگاه داشت. او در عین اینکه از حکم بازداشت سران اسرائیلی توسط این دادگاه حمایت میکند معتقد است هنوز ابهاماتی درباره نحوه پیگیری این پرونده وجود دارد از جمله سؤالات حقوقی متعددی که برای فراهم آوردن شواهد برای قضات دادگاه پیش از محاکمه نتانیاهو و همدستانش وجود دارد و لزوم مشخص شدن جدول زمانی برای مشورت و تصمیمگیری درباره صدور احکام نهایی. کنت راث، مدیر اجرایی سابق دیدهبان حقوق بشر و استاد مدعو در دانشکده روابط عمومی و بینالملل پرینستون، تأثیر اصلی حکمهای دستگیری دیوان کیفری را قابل توجه میداند. از جمله اینکه حالا نتانیاهو و گالانت نمیتوانند به هیچیک از 124 کشور عضو دیوان بینالمللی کیفری سفر کنند، زیرا در خطر دستگیری و تسلیم شدن به دادگاه لاهه برای محاکمه هستند. او میگوید: «اگر از پاسخگویی به این اتهامات در دادگاه خودداری کنند، دنیای آنها ناگهان بسیار کوچکتر خواهد شد». جنتیان زیبری، استاد حقوق بینالملل و حقوق بشر در مرکز نروژی حقوق بشر در دانشگاه اسلو نیز در گفتوگو با تارنمای کردل خاطرنشان میکند که دیوان مزبور میتواند تحریمهای دیگری مانند توقیف وجوه و اموال متهمان در کشورهای دیگر را برای پرداخت به عنوان غرامت به قربانیان اعمال کند. او هشدار میدهد: «مهمترین پیامد سیاسی برای مشروعیت آنها بهعنوان سران سیاسی زمانی است که دیوان کیفری بینالمللی اتهامات را تأیید کند». پروفسور جان کویگلی از دانشگاه ایالتی اوهایوی آمریکا پیشبینی میکند که بهطور واقعبینانه، ممکن است برخی ایالتهای این کشور از تسلیم نتانیاهو به عنوان رئیس یک دولت و در نتیجه مصونیتی که در قلمروشان دارد، خودداری کنند. با اینکه دیوان لاهه خود این مصونیت را به رسمیت نمیشناسد اما قوانین بینالمللی نیز به طور قطعی این موضوع را حل و فصل نکرده است. او میافزاید: «قطعا قبل از محکومیت هیچگونه مجازاتی وجود نخواهد داشت. مجازات معمول حبس است. جریمه نیز میتواند اعمال شود. اگر شخص محکوم اموالی در یکی از کشورهای عضو اساسنامه رم داشته باشد، دیوان بینالمللی کیفری میتواند از آن کشور بخواهد اموال را توقیف کند».
رخداد تاریخی توأمان با صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط دیوان لاهه این است که این فراخوان با واکنش مثبت چند کشور اتحادیه اروپا از جمله فرانسه، بلژیک، اسلوونی، ایرلند و اسپانیا مواجه شده است. طبیعی است که واکنش ایالات متحده و رژیم صهیونیستی خشمگینانه باشد اما در عین حال موضعگیری متفرعنانه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، مشروعیت جهانی دیوان را بیشتر هم کرد. بایدن در مقابل دیدگان جهانیان وجود نسلکشی در غزه را منکر شد.
همچنین وقتی آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا مدعی شد دادگاه دیوان کیفری بینالمللی هیچ صلاحیتی درباره اقدامات رژیم صهیونیستی ندارد با پاسخ اتاق مدیریت دیوان مزبور مواجه شد که بر اساس رای قاطع مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر اعطای وضعیت «دولت ناظر غیرعضو» به فلسطین، این دادگاه از صلاحیت لازم برخوردار است.
از طرف دیگر کنت راث، مدیر اجرایی آمریکایی پیشین دیدهبان حقوق بشر در پاسخ به مدعای دولت بایدن درباره لزوم تعویق دادگاه سران جنایتکار اسرائیل برای تکمیل تحقیقات میگوید: «اسرائیل 70 تحقیق را درباره جنایات خود در غزه اعلام کرده اما مثلا هیچ تحقیقی درباره راهبرد قحطی ساختگی که در مرکز پرونده فعلی دیوان بینالمللی کیفری قرار دارد، اعلام نکرده است». علاوه بر این، راث معتقد است چون رژیم صهیونیستی سابقهای برای تعقیب مقامات ارشد خود به جرم جنایات جنگی ندارد، بعید است به این زودیها این کار را انجام دهد، بویژه که نخستوزیر این رژیم، درخواست دیوان کیفری بینالمللی را با پاسخ تحقیرآمیز به خان، دادستان پرونده جواب داده است.
این یک حقیقت است که انگیزه اصلی آمریکا در تحریم دیوان بینالمللی کیفری، نگرانی از این است که دادگاه ممکن است توجه و نفوذ قانونی خود را به سمت نقش دولت و ارتش آمریکا در حملات و عملیات نظامی غیرقانونی در سراسر جهان معطوف کند. به همین دلیل خانه نمایندگان کنگره آمریکا قانونی را تصویب کرد تا این دادگاه را به دلیل درخواست حکم بازداشت برای رهبران ارشد اسرائیل تحریم کند که اکنون در انتظار تصویب در سنای ایالات متحده است. این قانون قلدرمآبانه به دنبال تحریم افرادی است که مستقیما با دیوان کیفری بینالمللی همکاری دارند.
البته این نخستین بار نیست که واشنگتن و تلآویو دیوان کیفری بینالمللی و دادستانی ویژه را تهدید میکنند. پروفسور اکرم به یاد میآورد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا با صدور فرمانی، حسابهای فاتو بنسودا، دادستان ویژه سابق و کارکنانش را مسدود کرد و اعطای ویزا به آنها برای ورود به ایالات متحده برای گزارش به مقر سازمانملل در نیویورک را رد کرد. جنتیان زیبری، استاد حقوق بینالملل اما این رفتار را شلیک آمریکا به پای خودش در نظام بینالملل میداند، چرا که تحریم دیوان کیفری بینالمللی یا کارکنان آن برای بررسی وضعیت فلسطین، اساسنامه دیوان در اجرای عدالت را نقض کرده و تحریمهای سازمان ملل را طبق ماده 70 علیه دولت آمریکا تضمین میکند. جالب اینکه احمد خان، دادستان لاهه پیشتر در مصاحبهای با سیانان در اعترافی شگفتانگیز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی فاش کرده بود که «دادگاه [ICC] برای آفریقا و برای اراذل و اوباشی مانند پوتین ساخته شده است». به همین دلیل سوزان اکرم، مدیر کلینیک حقوق بشر بینالمللی معتقد است پرونده فعلی علیه نتانیاهو و گالانت، امروز اعتبار دادگاه را مورد آزمایش قرار میدهد.
اگر روندی که خان آغاز کرده به نتیجه برسد، دیوان کیفری بینالمللی، موقعیتی منحصربهفرد برای تغییر مرزهای عدالت بینالمللی خواهد داشت و جنایتکاران جنگی را صرفنظر از ملیت، نژاد یا مذهب پاسخگو خواهد کرد. این «جهان مستقل» را یک قدم به قوانین عادلانهتر بینالمللی نزدیکتر میکند و تاریخ یک گام دیگر وارد دوران پایان مصونیت سران غرب از مجازات اعمالشان خواهد شد.
ارسال به دوستان
در آستانه سفر نخستوزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن، دموکراتها نگران کاهش محبوبیت رئیسجمهور آمریکا در میان رأیدهندگان یهودی و کودتای لابی اسرائیلی در کنگره هستند
وحشت بایدن از نتانیاهو
ادامهدار شدن جنگ یکطرفه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه در حالی واکنش افکار عمومی غرب از جمله افزایش موج یهودستیزی را در پی داشته که دولتمردان آمریکایی و اروپایی نیز قربانی تحولات بیسابقه در پایگاه اجتماعی آرای خود شدهاند.
از جمله اینکه زنگ خطر مرتبط با کاهش محبوبیت بایدن در میان رایدهندگان یهودی در آمریکا به صدا درآمده است.
به گزارش سیانان، جدا از این مساله که موقعیت بایدن تحت تاثیر جنگ میان حماس و رژیم صهیونیستی در برابر رایدهندگان عرب - آمریکایی و دیگر گروههای مترقی به خطر افتاده است، بررسیهای جدید حاکی از به خطر افتادن موقعیت وی در میان آن گروه از رایدهندگان یهودی در آمریکاست که تعداد آرایشان برای پیروزی بایدن در ایالتهای موسوم به میدان نبرد، یعنی ایالتهای پنسیلوانیا، میشیگان، جورجیا، ویسکانسین و آریزونا قابل توجه بوده و بسیار تاثیرگذار است.
با آنکه نتایج یک نظرسنجی اخیر نشان میدهد بیشتر رایدهندگان یهودی در بحث یهودستیزی اعتماد بیشتری به بایدن و دموکراتها در مقایسه با میهنپرستان حامی ترامپ دارند و دولت بایدن نیز برخی اقدامات ویژه را جهت جلب آرای این گروه متنفذ انجام داده اما چند تن از رهبران یهودی از هر 2 طیف اصلی لائیکها و متشرعین، به طور خصوصی نسبت به مواضع بایدن در قبال جنگ غزه انتقاد کرده و از احتمال افزایش ناامیدی طیف خود از بایدن خبر دادهاند. آنها نوع موضعگیری بایدن به جریان اعتراضات دانشجویی چند ماه اخیر در آمریکا را زمینهساز افزایش آنچه یهودستیزی خوانده میشود دانستهاند. برخی گزارشها نیز از احتمال تغییر مسیر آرای رایدهندگان یهودی حامی اسرائیل مرتبط با لابی آیپک - که طیف بزرگتر یهودیان ینگه دنیا را شامل میشوند - به سمت دونالد ترامپ، در انتخابات پاییز آتی حکایت دارد. بویژه ۲ عامل مربوط به ادعای تلاش کاخ سفید برای برقراری آتشبس در غزه و آزادی اسرا بر روند و میزان محبوبیت بایدن در میان یهودیان تندروتر ایالات متحده موثر بوده است. این باعث شده برخی رهبران حزب دموکرات همصدا با همتایان جمهوریخواهشان، خواهان تغییر موضع او در زمینه محدود کردن روند ارسال تسلیحات برای رژیم صهیونیستی شوند.
حال همزمان با سفر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم کودککش اسرائیل به واشنگتن و برنامه او برای سخنرانی در کنگره، میان طیف اکثریت حزب دموکرات ولوله افتاده که نکند این رویداد، تبدیل به یک کودتای سیاسی علیه بایدن شود. منظور آنها راه افتادن یک کارزار تبلیغاتی هماهنگ میان جمهوریخواهان و حزب لیکود به نفع ترامپ و علیه بایدن، برای جلب آرای غالب لابی آیپک و متنفذان یهودی آمریکاست.
گزارشها حاکی از نگرانی فزاینده کاخ سفید درباره عواقب سخنرانی ماه آتی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در کنگره بویژه در رابطه با انتقاد علنی از جو بایدن و دولت او درباره جنگ غزه است.
این یادآور رخدادی مشابه است که در آخرین روزهای ریاستجمهوری باراک اوباما - که بایدن معاون او بود - باعث آشفتگی در مرکز حاکمیت ایالات متحده شد و با قدرتنمایی نتانیاهو در لابیهای سیاسی واشنگتن و سخنرانی او در کنگره، باعث بیاعتباری هر چه بیشتر احزاب سیاسی آمریکا در مقایسه با دولت سایه صهیونیستی شد؛ موضوعی که آبروی اوباما و دموکراتهای حاکم را در مسقطالراس قدرتشان برده و در ادامه باعث تقویت موضع دونالد ترامپ و جمهوریخواهان در لابی آیپک شد که به پیروزی نهایی او در انتخابات ریاستجمهوری 2016 انجامید.
اواسط هفته گذشته، نتانیاهو ویدئویی را منتشر کرد که در آن واشنگتن را به نگهداری سلاح و مهمات [برای اسرائیل] برای چندین ماه و عدم ارسال آن برای رژیم خود متهم کرد. او همچنین در مصاحبهای که روز جمعه منتشر شد، مدعی شد مذاکره آرام با دولت بایدن مشکل مزبور را حل نکرده که به منظور تهدید و باجگیری سیاسی تلآویو از واشنگتن بود.
روز شنبه، یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود به تارنمای پولیتیکو گفت: «نتانیاهو قرار است ماه آینده در جلسه مشترک کنگره سخنرانی کند و هیچکس نمیداند او چه خواهد گفت». یک مقام بلندپایه ناشناس دیگر نیز به این نشریه آمریکایی گفته نتانیاهو میتواند اوضاع را در صحن کنگره برای دولت بایدن بدتر کند. از نظر او سخنرانی آتی نتانیاهو میتواند برای رئیسجمهوری که برای انتخاب مجدد نامزد میشود، موقعیتی پیچیده به لحاظ دیپلماتیک و وضعیت سیاسی مضحکی در داخل ایجاد کند. به گزارش آکسیوس، کاخ سفید نگران است لفاظیهای نتانیاهو شکاف سیاسی فعلی بین تلآویو و واشنگتن را عمیقتر کند. تیم بایدن بهطور خصوصی ظاهرا از ناسپاسی نخستوزیر اسرائیل عصبانی و شوکه است.
شاید به همین خاطر است که در فاصله یک ماه به سفر نتانیاهو به واشنگتن، بایدن هنوز رسما او را به کاخ سفید دعوت نکرده، هر چند نزدیکان کاخ سفید میگویند احتمالا یک دیدار رودررو بین این دو برگزار خواهد شد، زیرا امتناع از این کار سیلی بزرگی به صورت اسرائیل خواهد بود که سیلی بزرگتر لابی اسرائیلی به حزب دموکرات را در پی خواهد داشت.
***
برگزاری بزرگترین تظاهرات اسرائیلیها ضد نتانیاهو بعد از 7 اکتبر
اهالی معترض فلسطین اشغالی در مخالفت با سیاستهای کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی، بزرگترین تجمع ضددولتی اسرائیلیها پس از ۷ اکتبر - عملیات توفان الاقصی - را در تلآویو برگزار کردند. به گزارش کالکالیست، شنبه شب تقاطع کاپلان در تلآویو شاهد بزرگترین تجمع تظاهراتکنندگان معترض علیه کابینه نتانیاهو از زمان آغاز جنگ غزه بود. این تظاهرات در ادامه تجمعات شنبهشبهای ماههای اخیر مخالفان رژیم بود و طی آن جمع کثیری در نقاط مختلف فلسطین اشغالی خواهان برگزاری انتخابات زودرس و انحلال کابینه نتانیاهو در سایه ادامه جنگ و ادامهدار شدن مساله اسرا بعد از گذشت 260 روز از آغاز جنگ شدند. به نوشته این رسانه عبریزبان، شامگاه شنبه 70 نقطه از فلسطین اشغالی شاهد تجمع معترضان بود، در حالی که 2 هزار نفر نیز در نزدیکی اقامتگاه نتانیاهو تجمع کردند اما این حضور با واکنش نیروهای امنیتی اسرائیل مواجه شد و شماری از فعالان معترض دستگیر شدند. به گزارش شبکه 12 تلویزیون اسرائیل، نیروهای پلیس با حمله به تظاهراتکنندگان که مقابل مقر حزب لیکود در تلآویو تجمع کرده بودند، با آنها درگیر شدند.
بنی گانتس، رهبر حزب اتحاد که چند روز پیش از سمت خود در کابینه جنگ رژیم استعفا کرده بود، به همراه چند عضو کنست در منطقه کرمی جات (در جنوب فلسطین اشغالی) در جمع تظاهراتکنندگان حاضر شد. سازماندهندگان تظاهرات پیشبینی کردند در آینده نزدیک شاهد حضور یک میلیون معترض در خیابانهای فلسطین اشغالی باشند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نشریه آمریکایی فارن افرز: حماس دارد پیروز میشود
فارن افرز، معتبرترین نشریه تخصصی آمریکایی در زمینه سیاست خارجی این کشور در جدیدترین تحلیل خود درباره وقایع فلسطین، از پیروزی قریبالوقوع جنبش حماس خبر داد. این نشریه جمعه گذشته در تحلیلی نوشت: «حماس امروز در مقایسه با ۹ ماه گذشته یعنی 7 اکتبر 2023 قدرتمندتر شده و این جنبش در حال پیروز شدن است. دیگر باید این واقعیت را پذیرفت که راهحل نظامی راهکار مناسب برای مقابله و شکست حماس نیست. با وجود گذشت ۹ ماه از حملات اسرائیل به غزه، حماس نهتنها شکست نخورده، بلکه حتی در آستانه شکست هم قرار ندارد». فارن افرز در گزارش خود ضمن صحه گذاشتن بر جنایتهای اسرائیل در غزه آورده است: «اسرائیل با حدود ۴۰ هزار سرباز جنگی به شمال و جنوب غزه حمله کرده، ۸۰ درصد جمعیت این خطه را به زور آواره کرده و بیش از ۳۷ هزار نفر را کشته است. حداقل ۷۰ هزار تن بمب روی این منطقه پرتاب شده که ضمن تخریب بیش از نیمی از ساختمانهای غزه توسط اسرائیل، محدودیت دسترسی به آب و غذا و قرار گرفتن کل جمعیت در آستانه قحطی را موجب شده است».
این نشریه مهم آمریکایی، اشکال اساسی اسرائیل در مقابله با حماس را نه در تکنیک و تاکتیکهای جنگی و نظامی، بلکه ناشی از درک نادرست این رژیم از منبع واقعی قدرت حماس یعنی اهداف جنبش مقاومت اسلامی فلسطین بر شمرد و نوشت: «تخریب غزه و کشتار مردم غزه نهتنها حماس را ضعیفتر نکرده، بلکه موجب شده است حماس قدرتمندتر از پیش برای رسیدن به اهداف خود مبارزه کند».
این نشریه در برآوردی حیرتآور با اشاره به افزایش نیروهای حماس در این مدت تأکید کرد این گروه همین حالا هم میتواند براحتی به اسرائیل حمله کند، زیرا تعداد نیروهای آن 10 برابر نیروهایی است که واقعه ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را رقم زدهاند و یادآور شد: «حماس بهرغم تلفاتش، عملا کنترل بخشهای وسیعی از غزه، از جمله مناطقی را که اکنون غیرنظامیان غزه در آنها متمرکز شدهاند، در اختیار دارد». همچنین فارن افرز به افزایش قدرت نرم نیروهای مقاومت اسلامی فلسطین با ادامه حمایت فلسطینیان غزه و کرانه باختری از حماس به رغم حملات زمینی، بمبارانهای وحشیانه و سرکوب اسرائیل اشاره کرد.
* عمیقاً در باتلاق غزه فرو رفتهایم
در همین حال ییسرائیل باروخ زیو، فرمانده ارشد پیشین ارتش عبری، رژیم تلآویو را از ورود به جنگ تمامعیار با لبنان و حزبالله برحذر داشت و با ذکر اینکه اسرائیل «عمیقا در باتلاق غزه فرورفته»، اعتراف کرد نمیداند کابینه فعلی از جنگ غزه به دنبال چیست. فرمانده پیشین شعبه عملیات ارتش اسرائیل (2005 - 2003) و فرمانده اسبق لشکر غزه رژیم که مدیر شرکت گلوبال گروپ است، در گفتوگویی طولانی با رادیو افام 103 عبری گفت: «بهتر است اسرائیل از رفح خارج شود، زیرا حزبالله وارد جنگ فرسایشی با اسرائیل شده و با وجود مشکلاتی که [در جنوب با غزه] است، نباید وارد جنگی [در شمال] شد که حتی نمیدانیم اهدافش را چطور تعیین کنیم. باقی ماندن اسرائیل [در نوار غزه] یعنی اینکه مقابل دنیا و سازمان ملل مسؤولیت اشغال نوار غزه را پذیرفته است، «آنگاه بزودی با دادگاه لاهه و شورای امنیت مواجه خواهیم شد». او همچنین هشدار داد اسرائیل نباید وارد جنگی شود که نمیداند چطور اهدافش را تعیین کند و گفت: «وارد شدن اسرائیل به جنگ فرسایشی طولانی، برای حزبالله و ایران گزینه خوبی است، چون پیشنهادی که برای توقف تبادل آتش مطرح شده، به نفعشان است و آنها بخوبی میدانند اسرائیل عمیقا در باتلاق غزه فرو رفته و فقدان راهکار برای شمال [فلسطین اشغالی] تا حد زیادی به نفع آنها [حزبالله و ایران] است، مثل پیروزیای که ابتدای جنگ کسب کردند اما بسادگی این مساله عمیق میشود، چون آنها دارند شهرکهای واقع در شمال و الجلیل را میکوبند».
***
آسوشیتدپرس:
هزاران رزمنده افغانستانی، پاکستانی و عراقی آماده جنگ با اسرائیل هستند
سخنگوی گروه مقاومت کتائب سیدالشهدا در عراق میگوید چنانچه رژیم صهیونیستی در قبال حزبالله مرتکب حماقتی شود، گروههای مقاومت عراق وارد عمل خواهند شد. کاظم الفرطوسی، سخنگوی این گروه مقاومت زیرمجموعه حشد الشعبی دیروز گفت: «جنگ کنونی در غزه و همچنین در لبنان بین حزبالله و رژیم صهیونیستی، جنگ یک محور است و عراق بخشی از این محور. ما در گروههای عراقی جزو این جنگ هستیم و عملا در این جنگ حضور داریم. نیازی به ورود به آن نداریم، چون بخشی از آن هستیم. گروههای عراقی تقریبا به طور روزانه و متعدد در حال هدف قرار دادن رژیم صهیونیستی هستند. ما در جنگ فلسطین در کنار آنها و در جنگ حزبالله در کنار این گروه هستیم. چنانچه کابینه رژیم غاصب در قبال حزبالله در لبنان مرتکب حماقتی شود، گورستانی بزرگ برای این رژیم ایجاد خواهد شد و همه در دفنش حضور خواهند یافت». خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نیز دیروز به نقل از چند منبع در گروههای مقاومت نوشت چنانچه اسرائیل حملهای بزرگ خاک لبنان انجام دهد، هزاران رزمنده از افغانستان، پاکستان و عراق به نیروهای حزبالله ملحق خواهند شد.
***
نخستوزیر چین نفر دوم دولت آلمان را نپذیرفت
روبرت هابک، معاون صدراعظم آلمان و نفر دوم کابینه ائتلافی اولاف شولتس که در عین حال وزیر امور اقتصادی و اقدامات اقلیمی این کشور نیز هست، در جریان سفر ۳ روزه به پکن موفق به دیدار با نخستوزیر چین نشد. گفته میشود لی چیانگ به دلیل انتقادات هابک از سیاستهای چین او را به حضور نپذیرفته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|