|
یمن: شمارش معکوس برای تلآویو آغاز شده است
«عبدالسلام جحاف» عضو مجلس شورای یمن با انتشار یک پست در فضای مجازی، رژیم صهیونیستی را تهدید کرد. وی در این پست نوشت: حمله ویرانگر بر سر صهیونیستها آوار خواهد شد تا دلهای مومنان تسلای خاطر پیدا کند. جحاف اضافه کرد: شمارش معکوس آغاز شده است. رسانههای صهیونیستی دیروز گزارش دادند یکشنبه شب عناصر هوایی ارتش رژیم صهیونیستی از ترس واکنش نیروهای یمنی در سطح بالایی از آمادهباش به سر بردند.
ارسال به دوستان
دموکراتها از گزینه «باخت حتمی با بایدن» خارج شدند؛ آیا انصراف بایدن میتواند شانس کمپین دموکراتها را برای پیروزی بر ترامپ افزایش دهد؟
بختشان برمیگردد؟
سیانان: هریس 4 درصد از بایدن در نظرسنجیها مقابل ترامپ جلوتر است
گروه بینالملل: بالاخره روز موعود دموکراتها فرا رسید! جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا روز یکشنبه در یک اقدام قابلتامل، از ادامه حضور در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا انصراف داد و این مساله را به صورت رسمی اعلام کرد؛ موضوعی که از سوی سخنگوی کاخ سفید نیز مورد اشاره قرار گرفته و بازتابهای گستردهای چه در آمریکا و چه در عرصه بینالملل داشته است. در این راستا، ناظران و تحلیلگران مختلف اقدام به ارائه تحلیل و تفسیرها و همچنین گزارشهای متنوع با محوریت واکاوی دلایل و محرکهای اصلی کنارهگیری بایدن از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا کردهاند. برخی در وهله نخست به این موضوع اشاره داشتهاند که وضعیت نامساعد سلامتی بایدن که جلوههای عینی خود را در قالب مناظره اخیرش با ترامپ به نمایش گذاشت، در حقیقت تیر خلاص به کارزار انتخاباتی بایدن و بخت و شانس او برای تداوم حضورش در کاخ سفید بود.
عملکرد ضعیف بایدن در جریان مناظره مذکور (که در ادامه رفتارهای عجیب و غریب رئیسجمهور آمریکا در ماههای اخیر بود)، انتقادات جدی را از وی بویژه از ناحیه اعضای حزب دموکرات برانگیخت و اینطور به نظر میرسد که نه بایدن و نه تیم انتخاباتی او نتوانستهاند در برابر این فشارها مقاومت کنند. بر اساس گزارشهای مختلف، چهرههای محوری و شاخص حزب دموکرات نظیر باراک اوباما، چاک شومر و نانسی پلوسی، در دیدارهای خصوصی و همچنین رایزنیهایشان با بایدن، از وی خواسته بودند رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا را هر چه سریعتر ترک کند.
جدا از اینها، یافتههای نظرسنجیهای مختلف در آمریکا حاکی از این بود که شمار قابل ملاحظهای از رایدهندگان و همچنین اعضای حزب دموکرات، با ایده کنارهگیری بایدن از روند رقابتهای انتخاباتی موافق بودند. مثلا بر اساس نظرسنجی خبرگزاری آسوشیتدپرس، 60 درصد رایدهندگان حزب دموکرات از ایده کنارهگیری بایدن حمایت کرده بودند. شبکه ایبیسینیوز آمریکا نیز در گزارشی تاکید کرده بود از هر 10 دموکرات آمریکایی، 6 نفر قویا بر این باور هستند که کاملا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا باید جایگزین او در رقابتهای انتخاباتی آمریکا شود؛ فردی که خود بایدن هم پس از کنارهگیری، از نامزدی او حمایت رسمی کرده است. در واقع روند کلی نظرسنجیهای انتخاباتی که در مدت اخیر و به طور خاص پس از مناظره بایدن و ترامپ انجام شده بود، همه و همه این گزاره را که اقبال افکار عمومی و البته خواص آمریکایی به تداوم حضور بایدن در رقابتهای انتخاباتی تا حد زیادی کمرنگ شده، تایید میکرد. در این رابطه، باید این نکته را در ذهن داشت که ماه آگوست در پیش است و در این ماه قرار است کنگره حزب دموکرات با محوریت معرفی نامزد نهایی این حزب در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در شیکاگو برگزار شود. در این چارچوب، هیچ بعید نیست افراد و جریانهای مطرح و سرشناس در حزب دموکرات، پالسهای معناداری را به بایدن فرستاده باشند و از او درخواست کرده باشند بهتر است هر چه سریعتر از رقابتهای انتخاباتی کنار بکشد و الا با فرارسیدن نشست شیکاگوی حزب دموکرات، امکان وقوع سناریوهایی وجود دارد که شاید چندان برای بایدن مطلوب نباشد و کارنامه سیاسی وی را تا حد زیادی با چالش روبهرو کند. در حقیقت، ملاحظات حزبی نیز در کنارهگیری بایدن از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نقشی مهم و قابل توجه بازی کرده است؛ ملاحظاتی که نه بایدن و نه هیچ سیاستمدار دیگری در آمریکا نمیتواند نسبت به آنها بیتفاوت باشد.
* سیانان: سرنوشت جانشینی بایدن چه خواهد شد؟
در پی کنارهگیری جو بایدن از رقابتهای انتخاباتی، یک سوال مهم و بزرگ ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده: سرنوشت معادله جانشینی بایدن چگونه خواهد بود. شبکه سیانان در گزارشی به این مساله اشاره میکند که دموکراتها از 19 تا 22 آگوست در شیکاگو تشکیل جلسه خواهند داد تا به طور رسمی نامزد ریاستجمهوری خود را انتخاب کنند. پیش از این بایدن به عنوان نامزد این مرحله در نظر گرفته میشد. کمیته ملی دموکراتها برنامههایی برای معرفی بایدن از طریق نامزدی الکترونیکی قبل از برگزاری کنوانسیون داشت. هنوز طرحهای جدیدی منتشر نشده است. نانسی پلوسی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا، خواستار یک پروسه نامزدی آزاد شده بود که به چند نامزد اجازه میدهد در صورت انصراف بایدن برای نامزدی رقابت کنند. در نخستین رایگیری، یک نامزد برنده باید آرای اکثریت تقریبا 4000 نماینده دموکرات را به دست آورد. اگر هیچ نامزدی در رایگیری اول اکثریت را به دست نیاورد، دموکراتها به رایگیری دوم میروند، که در آن به اصطلاح «superdelegates» فرصت رای دادن خواهند داشت. با این همه، باید توجه داشت بایدن در سالهای اخیر در آمریکا به عنوان رئیسجمهور این کشور، در قامت سمبل افول هژمونی جهانی آمریکا نیز ظاهر شده بود؛ موضوعی که انتقادات جدی و قابل توجهی را به سمت وی معطوف کرده و البته چالشهای عدیدهای را نیز پیش روی حکمرانی آمریکایی قرار داده است.
از این رو، به نظر میرسد جریان حکمرانی در آمریکا با اعمال فشار بر بایدن و کنار گذاشتن او از روند رقابتهای انتخاباتی آمریکا به نوعی سعی داشته چالش مخدوش شدن وجهه بینالمللی آمریکا را نیز به نحو جدی مورد توجه قرار دهد. با این همه، در بحبوحه کنارهگیری بایدن از رقابتهای انتخاباتی نباید این نکته را از یاد ببرد که این کنارهگیری در یکی از بدترین زمانهای ممکن انجام شده است. زمان کمی تا برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا باقی مانده و البته پنهانکاریهای قابل توجه کاخ سفید و به طور خاص تیم مطبوعاتی آن درباره وضعیت سلامتی بایدن نیز انتقادات جدیای را از آنها به دنبال داشته است. ناظران و تحلیلگران این مساله را مطرح میکنند که تیم مطبوعاتی کاخ سفید به صورت عامدانه در ماههای اخیر فضایی را ایجاد کرده بودند تا مشکلات مرتبط با وخامت وضعیت سلامتی بایدن افشا نشود و پنهان بماند؛ موضوعی که به عقیده «جیل ابرامسون» سردبیر سابق نیویورکتایمز، یک ننگ و شرم بزرگ برای تیم مطبوعاتی بایدن است. افرادی که باید حافظان حقیقت و راویان آن باشند، با پنهان کردن واقعیتهای مرتبط با وضعیت نامساعد سلامتی رئیسجمهور آمریکا، عملا سعی داشتهاند شانس او در کوران رقابتهای انتخاباتی آمریکا را همچنان حفظ کرده و بالا نگه دارند. مسائل و معادلاتی از این دست، یک برونداد مهم و قابل توجه را مخابره میکند و آن اینکه در روزها و ماههای منتهی به انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا، باید انتظار شرایط پرآشوب و البته توأم با تنش بالا را در انتخابات آمریکا داشته باشیم.
در این رابطه، هیچ عجیب نیست که حتی برخی تحلیلگران نسبت به این گزاره که امکان دارد وضعیت معادلات سیاسی و اجتماعی در آمریکا از کنترل خارج شود نیز هشدار میدهند. با این همه، باید منتظر ماند و دید آیا در این فضای تازه، دموکراتها میتوانند بر طیف قابل توجهی از مشکلاتی که با آنها روبهرو هستند فایق آیند و مانع حضور مجدد ترامپ در کاخ سفید شوند یا خیر.
از سویی این کنارهگیری چند جنبه قابل ملاحظه هم برای دموکراتها و هم برای آمریکا داشته است.
1- بایدن با اینکه در مقام ریاستجمهوری است و 8 سال معاون اوباما بود و همچنین دههها سناتور این کشور محسوب میشد، تصمیم گرفت در اقدامی حزبی به سود حزب دموکرات کنار برود.
2- نکته بعدی آن است که اوباما و پلوسی (رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا) پشتپرده این کنارهگیری بودند. بایدن تا روز آخر نمیخواست کنار برود و بعد از اینکه 2 مشاور ارشد او نتایج نظرسنجیها را به وی نشان دادند که حکایت از آن داشت بخت هریس نسبت به بایدن بسیار بیشتر است، کنار رفت.
3- این موضوع برای دموکراتها مسجل شده بود که اگر بایدن در هر صورت در عرصه باقی بماند، شکست خواهد خورد و به همین دلیل تمام عزم خود را جزم کردند تا وی کنار برود که این نشان میدهد دموکراتها خود را احیا کردند.
4- در راستای بند قبلی باید این نکته را اضافه کرد که بعد از ترور ترامپ و استفاده تبلیغاتی شدید وی از این موضوع، دموکراتها نیاز به یک شوک بزرگ داشتند و به نظر بهترین مورد، کنارهگیری بایدن بود که موضوع ترور ترامپ را تحت پوشش قرار داده است.
***
نظرسنجیها نشان میدهد شانس هریس بیش از بایدن است
پایگاه خبری ووکس هم با اشاره به کنارهگیری جو بایدن از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، بر این مساله تاکید کرده که تقلای دموکراتها برای معرفی نامزدی که بیشترین شانس را برای شکست ترامپ داشته باشد به نحو قابل توجهی افزایش یافته است. البته نامزد اصلی و محوری در این رابطه نیز کاملا هریس است. نظرسنجیهای اخیر در آمریکا نشان میدهد هریس کمی از بایدن بهتر عمل میکند اما هنوز درباره محبوبیت او اختلافنظر وجود دارد. در یک نظرسنجی سیانان، هریس ۲ درصد از دونالد ترامپ تا الان عقب است اما این میزان برای بایدن ۶ درصد بوده است. در نظرسنجی نیویورک تایمز در ایالت پنسیلوانیا، هریس یک درصد از ترامپ عقب بود ولی بایدن ۳ درصد. این نتایج نشان میدهد هریس ممکن است کمی بهتر از بایدن در برابر ترامپ عمل کند. نظرسنجی نیویورکتایمز/ کالج سیهنا نشان داد در پنسیلوانیا، کاملا هریس یک درصد از دونالد ترامپ عقب است، در حالی که جو بایدن ۳ درصد عقب بود. این نشان میدهد هریس در آن ایالت کمی شانس برد بهتری از بایدن دارد. نظرسنجی ملی رویترز / ایپسوس هم نشان میدهد بایدن و هریس در یک رقابت نزدیک با ترامپ هستند و تقریباً مساوی پیش میروند. به گزارش ووکس، یکی از مزایای هریس این است که ۶۹ درصد آمریکاییها فکر میکنند بایدن بیش از حد پیر است، نگرانیای که درباره هریس وجود ندارد. همچنین طبق گزارش FiveThirtyEight در ۱۸ جولای، نارضایتی در آمریکا نسبت به بایدن 17.7 درصد ولی برای هریس، این عدم تأیید 11.8 درصد است.
***
سیانبیسی نیوز: حمایتهای مالی از کاملا هریس بعد از کنارهگیری انتخاباتی بایدن افزایش یافت
پایگاه خبری سیانبیسی نیوز در گزارشی به این مساله اشاره کرده که تنها اندکی پس از کنارهگیری جو بایدن از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و تایید کاملا هریس از سوی او به عنوان فرد مورد حمایتش در انتخابات مذکور، دموکراتها توانستهاند 50 میلیون دلار کمک مالی جذب کنند. باید توجه داشت که پس از مناظره اخیر بایدن و ترامپ و عملکرد ضعیف بایدن در این مناظره، شمار قابل ملاحظهای از حامیان مالی حزب دموکرات، از حمایت از رئیسجمهور کنونی آمریکا عقبنشینی کرده بودند. دلیل این مساله نیز این بود که آنها شانس وی برای حضور مجدد در کاخ سفید را چندان زیاد ارزیابی نمیکردند. با این حال، در وضعیت کنونی و با کنار کشیدن بایدن، این وضعیت تا حد زیادی تغییر کرده است. بر اساس قوانین حاکم بر آمریکا و البته ساختارهای داخلی حزب دموکرات، کاملا هریس به عنوان معاون بایدن میتواند در صورت قطعی شدن معرفیاش به عنوان نامزد اصلی دموکراتها در انتخابات 2024 آمریکا، از تمام کمکهای مالی جمعشده در کارزار انتخاباتی دموکراتها که تاکنون معطوف بایدن بوده، استفاده کند.
***
نشریه پولیتیکو: چه شد بایدن از انتخابات کنار کشید؟
در 23 روز اخیر، بایدن در مقابل سیلی از فشارها علیه خود که خواستار کنارهگیریاش از رقابتهای انتخابات 2024 آمریکا شدند، مقاومت کرد. با این حال فشارهای سیاستمداران و در عین حال حامیان مالی حزب دموکرات به او سبب شد در نهایت راهی جز رها کردن عرصه رقابتهای انتخاباتی نداشته باشد. بایدن در روزهای گذشته بارها اعلام کرده بود قصد ندارد از رقابتهای انتخاباتی کنار بکشد اما به یکباره نظر و رای خود را تغییر داد و از ادامه رقابت با ترامپ منصرف شد. پولیتیکو بر این باور است که حزب دموکرات از ناحیه ادامه یافتن حضور بایدن در عرصه رقابتهای انتخاباتی به شدت احساس خطر کرد و درست به همین دلیل مسیری را پیش روی بایدن قرار داد که گزینهای جز کنارهگیری برایش نبود. در این بحبوحه، بایدن این شانس را داشت که با اعلام کنارهگیریاش از روند رقابتهای انتخاباتی از وقوع سناریوهای ناامیدکننده علیه خود جلوگیری و اعتبار سیاسیاش را تا حدی حفظ کند. بسیاری بر این باورند که در این تصمیم، جیل بایدن همسر جو بایدن نقشی مهم بازی کرده است. بر اساس گزارشهای مختلف، پیشتر او قویا خواستار حفظ شخصیت و عزت همسرش شده بود.
***
اسپوتنیک به نقل از نماینده جمهوریخواه: بایدن به اندازه حزب دموکرات مایل به کنارهگیری از انتخابات نبود
کاتلین وین، نماینده جمهوریخواه عضو مجلس نمایندگان آمریکا در گفتوگو با اسپوتنیک به این مساله اشاره کرده که جو بایدن به اندازه کلیت حزب دموکرات مایل به کنارهگیری از رقابتهای انتخاباتی نبوده است. وی کنارهگیری بایدن از روند رقابتهای انتخاباتی را نتیجه فشار چهرههای برجسته حزب دموکرات به او توصیف کرده است؛ افرادی نظیر چاک شومر، آدام شف و نانسی پلوسی. این نماینده آمریکایی معتقد است اکنون پرسشهای جدی درباره ادامه ریاستجمهوری بایدن در ماههای پیش رو مطرح است. درباره جانشینی بایدن نیز اگرچه خود او از کاملا هریس برای رقابت در انتخابات 2024 آمریکا حمایت کرده با این حال، مجمع حزب دموکرات باید تصمیم اساسی بگیرد و فرد مذکور را معرفی کند. در این راستا، به طور خاص 9 گزینه مهم و محوری برای جایگزینی بایدن مطرح هستند: کاملا هریس (معاون ریاستجمهوری آمریکا)، گاوین نیوسام (فرماندار کالیفرنیا)، گرچن ویتمر (فرماندار میشیگان)، جاش شاپیرو (فرماندار پنسیلوانیا)، جی بیپریتزکر (فرماندار ایلینوی)، وس مور (فرماندار مریلند)، اندی بشیر (فرماندار کنتاکی)، امی کلوبوچار (سناتور دموکرات) و پیت بوتیجیگ (وزیر حملونقل آمریکا).
***
هافینگتونپست، ترامپ از کنارهگیری بایدن بشدت عصبانی است
تنها اندکی پس از کنارهگیری بایدن از رقابتهای انتخاباتی، دونالد ترامپ نامزد اصلی حزب جمهوریخواه در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا، با عصبانیت به این رویداد واکنش نشان داد و به بایدن حمله کرد. ترامپ در شبکه اجتماعی خود موسوم به «تروث» نوشت: جو بایدن متقلب فردا که از خواب بیدار شود فراموش میکند امروز از رقابتهای انتخاباتی کنارهگیری کرده است. ترامپ همچنین ابتلای اخیر بایدن به ویروس کرونا را نیز رد کرد و آن را یک فریبکاری مسخره خواند. برخی جمهوریخواهان نیز تنها اندکی پس از کنارهگیری بایدن آن را چیزی شبیه به کودتا توصیف کردند. کارزار انتخاباتی ترامپ انتخاب هریس به عنوان جانشین بایدن برای رقابت با ترامپ را به یک شوخی بزرگ تشبیه و کاملا هریس را مسخره کرد. ترامپ در مدت اخیر بارها و بارها تواناییهایشناختی رئیسجمهور آمریکا را زیر سوال برده بود و با لحنی تمسخرآمیز از آن یاد کرده بود. وی حتی پس از کنارهگیری بایدن اعلام کرد اکنون باید پرسید که آیا این فرد باید در ماههای آتی کشورمان را اداره کند؟ وقتی او صلاحیت نامزدی برای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را ندارد چگونه اکنون بر مسند ریاستجمهوری آمریکا تکیه زده است؟
***
اکونومیست: کاملا هریس زمان و کاریزمای لازم را ندارد
نشریه اکونومیست نیز در گزارشی با اشاره به کنارهگیری جو بایدن از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا، به طور خاص اصلیترین جانشین وی را کاملا هریس، معاون رئیسجمهور کنونی آمریکا دانسته و به این مساله اشاره داشته که برای تبدیل شدن به نامزد اصلی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، 2 راه وجود دارد. اول اینکه یک فرد باید در قالب یکی از 2 حزب اصلی آمریکا سیلی از منازعات و رقابتهای سیاسی را پشت سر بگذارد و تبدیل به نامزد نهایی آن حزب شود یا با تکیه بر کاریزما و ویژگیهای شخصیتی خود (نظیر اوباما و ترامپ)، تبدیل به نامزد نهایی احزاب اصلی آمریکا شود. کاملا هریس در دسته اول قرار دارد و باید در قالب رقابتهای درونحزبی موقعیتش را برای حضور در انتخابات2024 آمریکا تحکیم کند. با این حال چالش اصلی کاملا هریس این است که او از حدی از کاریزما، همچنین زمان لازم برای پیشبرد دستورکارهای مطلوبش تا حد زیادی بیبهره است؛ مسالهای که راه و مسیر او را در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا به شدت ناهموار و پردستانداز میکند. البته برخی بر این باورند که شانس وی برای شکست دادن ترامپ به هیچ عنوان کم نیست.
***
رویترز: سیاست خارجی کاملا هریس چگونه خواهد بود؟
خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به برجسته شدن نام کاملا هریس به عنوان جانشین بایدن در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا، به طور خاص سعی کرده به این مساله بپردازد که سیاست خارجی وی در صورت پیروزی در انتخابات آمریکا چگونه خواهد بود. رویترز بر این باور است که کاملا هریس در مواجهه با چین و روسیه قاطعتر عمل خواهد کرد و تقابل بیشتر با آنها را در پیش میگیرد، با این حال در مساله جنگ غزه، اعمال فشارهای جدی به نتانیاهو و اسرائیل برای پایان دادن به جنگ مذکور را در دستورکار خواهد داشت. اما در رقابت با دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه، آسیبپذیری بزرگی نیز برای هریس وجود دارد و آن وضعیت آشفته در مرز آمریکا و مکزیک است که بایدن را متحیر کرده بود و به یکی از موضوعات اصلی مبارزات انتخاباتی تبدیل شده است. هریس در ابتدای دوره ریاستجمهوری خود وظیفه رسیدگی به علل ریشهای مهاجرت غیرقانونی را بر عهده داشت و جمهوریخواهان به دنبال این بودند که او را به چهره اصلی مشکلزا در این حوزه تبدیل کنند. این رسانه همچنین اعلام کرده که احتمالا هریس در مقابل برنامه پیشرفته هستهای ایران، مواضع قاطعتری را اتخاذ کند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
حمله پهپادی حزبالله به پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی
حزبالله لبنان دیروز دوشنبه از حمله پهپادی به پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی در شمال اراضی اشغالی خبر داد. به گزارش ایسنا، حزبالله لبنان در بیانیهای در این باره اعلام کرد: مجاهدان مقاومت اسلامی روز دوشنبه در حمایت از ملت ثابتقدم فلسطین در نوار غزه و مقاومت شجاعانه و شرافتمندانه آنها، پایگاه «المالکیه» را با یک پهپاد هدف قرار دادند. در بیانیه حزبالله آمده است: پهپاد مسلح به صورت دقیق به بخشی از پایگاه اصابت کرد و باعث تخریب آن شد. همچنین خبرنگار المیادین گزارش داد: هواپیماهای ارتش اشغالگر از دیوار صوتی در حریم هوایی بیروت، پایتخت لبنان و جنوب عبور کردند. از زمان آغاز جنگ غزه مرزهای لبنان و اراضی اشغالی نیز شاهد تبادل آتش میان حزبالله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی است. حزبالله لبنان بر توقف جنگ غزه به عنوان شرط خود برای توقف حملاتش علیه رژیم صهیونیستی تاکید کرده است. حملات حزبالله لبنان که در حمایت از مقاومت غزه و پاسخ به حملات رژیم اشغالگر به غیرنظامیان در جنوب لبنان انجام میشود، به کابوسی برای شهرکنشینان صهیونیست تبدیل شده است که چند ماه است از ترس، از مناطق شمال اراضی اشغالی فرار کردهاند. به گزارش رسانههای عبری، دهها شهرک در شمال اراضی اشغالی به دلیل حملات حزبالله تخلیه شده و این مناطق شبیه شهر ارواح شده است. ساکنان شهرکهای شمالی میگویند کابینه نتانیاهو آنها را به حال خودشان رها کرده است و فکری برای حل بحران مناطق شمالی نمیکند.
***
بورل: ادامه همکاری با اسرائیل در وضعیت کنونی امکانپذیر نیست
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی روز دوشنبه اعلام کرد آنچه در غزه اتفاق میافتد قابل پذیرش نیست و این اتحادیه از اجرای احکام و دستورات دیوان دادگستری بینالمللی حمایت میکند. مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی تاکید کرد: ادامه همکاری با «اسرائیل» به شیوه طبیعی در سایه وضعیت کنونی امکانپذیر نیست. بورل در ادامه گفت: اسرائیل میتواند تاریخ را آنطور که میخواهد تفسیر کند اما احترام به قوانین بینالمللی الزامآور است و ما در اتحادیه اروپایی درباره نحوه اجرای آن بحث خواهیم کرد. در پی تداوم و تشدید جنایات وحشیانه صهیونیستها علیه آوارگان بیدفاع در نوار غزه، سازمان دیدهبان حقوق بشر هفته گذشته با صدور بیانیهای از اتحادیه اروپایی خواست سکوت خود را در قبال نقض حقوق فلسطینیها توسط اسرائیل بشکند و برای توقف همه اقدامات غیرقانونی این رژیم، تضمین و اطمینان ایجاد کند. این سازمان حقوق بشری در بیانیه خود به این منظور اعلام کرد: مقامات اسرائیلی از گرسنگی به عنوان ابزار جنگی استفاده میکنند. در این شرایط، محدودیتهای شدید و خودسرانهای در روند دسترسی مردم غزه به غذا، آب، سوخت، برق و کمکهای بشردوستانه وجود دارد و مردم غزه در معرض قحطی عمدی و مجازات جمعی قرار گرفتهاند. در این بیانیه خطاب به کشورهای اتحادیه اروپایی آمده است: متاسفانه شما جنایات جنگیای را که مقامات اسرائیلی انجام میدهند محکوم نکرده و اقدامات مناسبی نیز برای مقابله با آن انجام ندادهاید. دیدهبان حقوق بشر خطاب به کشورهای عضو اتحادیه اروپایی تاکید کرد: شما باید صراحتا به جنایات جنگیای که مقامات اسرائیلی انجام میدهند و موارد دیگر از نقض حقوق فلسطینیها در غزه و کرانه باختری، قبل و بعد از 7 اکتبر 2023، اعتراف و آنها را محکوم کنید.
***
کشته شدن ۲ اسیر دیگر صهیونیست در غزه
رسانههای رژیم صهیونیستی از کشته شدن ۲ اسیر صهیونیست در غزه خبر دادند. رسانه صهیونیستی هاآرتص اعلام کرد: ارتش از کشته شدن ۲ اسرائیلی اسیر نزد حماس در غزه خبر داده است. حماس اعلام کرده است این ۲ اسیر مارس گذشته در جریان حملات ارتش و کمبود دارو کشته شدهاند. رسانه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت نیز اعلام کرد ارتش رژیم صهیونیستی از کشته شدن ۲ اسیر دیگر در غزه خبر داده است. به گفته این روزنامه، ارتش به خانواده یگاو بوخستاب که در غزه در اسارت جنبش حماس بود، اعلام کرده او کشته شده است. دیگر نظامی کشته شده در غزه الکس دانزیگ بود که به خانواده او هم اطلاعرسانی شده است. ارتش رژیم صهیونیستی تاکنون از کشته شدن ۴۶ اسیر از مجموع ۱۲۰ اسیر اسرائیلی در غزه خبر داده است. تمام این افراد در بمبارانهای نوار غزه توسط ارتش رژیم صهیونیستی کشته شدند. کانال ۷ تلویزیون رژیم صهیونیستی با اشاره به کشته شدن این ۲ صهیونیست در غزه آن را گواهی دیگر بر ضرورت تعجیل در بازگرداندن اسیران و انجام توافق دانست.
***
ناتو بیش از ۵۰۰ هزار سرباز را در حالت آمادهباش قرار داد
سخنگوی ائتلاف نظامی ناتو گفت بیش از ۵۰۰ هزار پرسنل نظامی ناتو در حال حاضر در حالت آمادهباش قرار گرفتهاند. سخنگوی ناتو در بیانیهای اعلام کرد: «از سال ۲۰۱۴، ناتو مهمترین تحول در دفاع جمعی را انجام داده است. ما جامعترین طرحهای دفاعی را از زمان جنگ سرد به اجرا گذاشتهایم که در حال حاضر بیش از ۵۰۰ هزار سرباز در حالت آمادهباش هستند». به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سران کشورهای عضو ناتو در بیانیه نشست ائتلاف در واشنگتن که روز چهارشنبه منتشر شد، تایید کردند اوکراین در مسیری غیرقابل بازگشت به ناتو قرار دارد. بیانیه مشترک تلاشهای ائتلاف برای منزوی کردن روسیه، تقویت امنیت در جناح شرقی و افزایش کمکهای نظامی به اوکراین را تشریح کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|