|
قیمت هر اونس طلا ۲۴۵۸ دلار و ۶۹ سنت
دیروز در بازار جهانی، قیمت طلا افزایش یافت. هر اونس طلا در این روز با 0.51 درصد افزایش به ۲۴۵۸ دلار و ۶۹ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک نیز با افزایش ۰,۸۳ درصدی به ۲۵۰۱ دلار و ۳۰ سنت رسید.
ارسال به دوستان
اخبار
پیشبینی واردات ۲۰۰ دستگاه اتوبوس پیش از آغاز سفرهای اربعین
رئیس ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور گفت: بر اساس پیشبینیها در صورت همکاری ارگانهای مربوط مراحل واردات ۲۰۰ دستگاه اتوبوس پیش از آغاز سفرهای اربعین انجام میشود.
علیرضا احمدیفینی درباره چرایی عدم واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس اظهار کرد: در راستای واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس در تاریخ ۱۷ مهرماه سال گذشته آییننامه اجرایی ابلاغ شد؛ بنا بود طبق مصوبهای که هیات وزیران صادر کرده بودند، روند تایید و تشخیص در سازمان راهداری طی شود.
رئیس ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور در ادامه تاکید کرد: همچنین قرار شد مراحل دیگر مانند شناسایی کالا، تخصیص ارز، تامین ارز و تاییدیه نهایی در وزارت صنعت، معدن و تجارت طی شود.
وی خاطرنشان کرد: مرحله تاییدیه فنی اتوبوسهای وارداتی برعهده سازمان راهداری است که این سازمان مراحل تاییدیه فنی ۲ هزار دستگاه را طی کرده و به وزارت صمت اعلام شده است اما سال گذشته در فرآیند واردات اتوبوسها، دستگاههای مربوط اقدامی انجام ندادند و به همین دلیل این وعده به ثمر ننشست.
احمدیفینی افزود: تمام مراحلی که در راستای واردات اتوبوس برعهده سازمان راهداری بود، انجام شده و برخی شرکتهای مربوط در مراحل تخصیص ارز برای واردات هستند و تا به امروز ۲۲ دستگاه ناوگان اتوبوس از ۲ هزار دستگاه تصویب شده از گمرکات کشور ترخیص شده و ۱۵۰ دستگاه دیگر در مراحل نهایی ثبت سفارش هستند.
***
سطح کنونی واردات خودرو جوابگوی نیاز بازار نیست
سخنگوی شورای رقابت با انتقاد از وضعیت موجود واردات خودرو گفت: این مقدار واردات، نیاز بازار ما را جوابگو نیست.
سپهر دادجوتوکلی افزود: یکی از نهادهایی که بشدت تاکید داشت صنعت خودروسازی برای رقابتپذیر شدن و رشد بهتر باید واردات را به مجموعه سبد خود اضافه کند شورای رقابت بود.
وی به مصوبه ۶۱۷ شورای رقابت در آبانماه سال گذشته به منظور تسهیل و رفع بروکراسی واردات خودرو به کشور اشاره کرد و گفت: شورای رقابت، این موضوع را به سازمان حمایت سپرد که مستقیما توسط این سازمان انجام شود و تأخیری ایجاد نشود.
سخنگوی شورای رقابت با انتقاد از وضعیت موجود واردات خودرو اظهار کرد: اگر چه اقدامات خوبی انجام شده و نمیتوان انکار کرد اما به هر ترتیب این مقدار واردات، نیاز بازار ما را جوابگو نیست و قطعا واردات باید به سالهای قبل از ۱۳۹۷ برگردد، چرا که واردات خودرو به میزان کافی بازار را متعادل میکند و به صنعت خودروسازی داخلی نیز کمک خواهد کرد.
***
تثبیت و پایداری تولید مرغ تا پایان سال
مدیرعامل اتحادیه جوجه یکروزه با اشاره به افزایش بیش از ۲ برابری جمعیت جوجه مادر در کشور گفت: این نوید خوبی است برای تولید که در اصل، تولید تا پایان سال را با یک تثبیت خوبی همراه میکند. محمدرضا صدیقپور اظهار کرد: پارسال مشکلاتی در تولید جوجه یکروزه ایجاد شد بویژه در بخش تولید جوجه مادر؛ سال گذشته در این زمان حدود ۵۰۰ هزار قطعه جوجه مادر داشتیم و با بازسازیای که در تولید داشتیم، خرداد امسال تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه از محل تولید داخل و سایر سویههای خارجی تولید داشتیم.
وی افزود: این نوید خوبی است برای تولید که در اصل، تولید تا پایان سال را با یک تثبیت خوبی همراه میکند.
صدیقپور ادامه داد: اواخر سال گذشته حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون تخممرغ نطفهدار از کشورهای مختلف وارد کردیم.
وی با تاکید بر اینکه باید به بخش اقتصاد صنعت طیور توجه ویژه شود، گفت: تولیدکنندگان در شرایط سختی در مناطق مختلف کشور اقدام به تولید میکنند و این باید از نظر اقتصادی دارای راندمان اقتصادی کافی باشد.
مدیرعامل اتحادیه جوجه یکروزه گفت: سال گذشته برای تامین سویا مشکل داشتیم و به 2 برابر قیمت مصوب سویا را تامین میکردیم ولی امروز به وفور این نهادهها را داریم و شاهد شرایط خوب تولید هستیم و امیدواریم در آینده نیز این شرایط را حفظ کنیم.
***
سازمان هواپیمایی: پرواز چارتری اربعین نداریم
سخنگوی سازمان هواپیمایی از اعلام ضوابط و شرایط فروش بلیت پروازهای اربعین خبر داد و گفت: صدور بلیت اربعین توسط چارترکنندگان ممنوع است.
جعفر یازرلو افزود: بازه زمانی پروازهای اربعین از ۲۴ مرداد الی ۹ شهریورماه تعیین شده و عرضه بلیت توسط شرکتهای هواپیمایی با هدف مدیریت عرضه و در دسترس بودن بلیت در طول بازه زمانی اربعین به صورت پلکانی خواهد بود. وی تصریح کرد: بهای بلیت یکطرفه از استانهای خراسان، سیستانوبلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، مازندران و گلستان به بغداد یا نجف اشرف و بالعکس حداکثر ۶ میلیون تومان تعیین شده است.
یازرلو بیان کرد: بهای بلیت یکطرفه از تهران و سایر استانهای کشور (به استثنای استانهای فوقالذکر) به بغداد یا نجف اشرف و بالعکس، حداکثر 5 میلیون تومان تعیین شد.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری اظهار داشت: قراردادهای چارتری بین شرکتهای هواپیمایی و چارترکنندگان در بازه زمانی اربعین به حالت تعلیق درآمده و فروش و صدور بلیت اربعین توسط چارترکنندگان ممنوع است.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از جریانسازی شبکه معاند بعد از ترور شهید هنیه و مدیریت بازار ارز
شکست سناریوی التهاب ارزی
در ماجرای شهادت اسماعیل هنیه، برخی با ایجاد تقاضای کاذب به دنبال ایجاد التهاب در بازار ارز بودند اما تکاپوی آنان نقش بر آب شد
گروه اقتصادی: در روزهای اخیر پس از ترور شرورانه هنیه توسط رژیم اسرائیل، بسیاری از دلالان پا به میدان گذاشتند تا از این فضا حداکثر بهره را ببرند. هر چند بخشی از این مساله به واسطه اقدامات دشمن برای ایجاد فضای التهاب در اقتصاد ایران است تا از این طریق به نوعی بازدارندگی در خونخواهی ایران ایجاد کند اما بانک مرکزی با مدیریت بازار توانست قیمت ارز را در محدوده نوسان 2 هزار تومانی کنترل کند.
بر اساس تجربه سالهای گذشته، افزایش تنشهای سیاسی روی معاملات بازارها تاثیر دارد. بخشی از این موضوع ناشی از فضاسازی دلالها و سوداگران برای نوسانگیری قیمتی است. همچنین برخی نیز با ایجاد تقاضای کاذب به دنبال ایجاد التهاب در بازار ارز هستند. در ماجرای شهادت اسماعیل هنیه، تکاپوی دلالان ارزی برای تحقق سوداگریشان نقش بر آب شد.
در چنین شرایطی کارشناسان بازار توصیه میکنند مردم از ورود هیجانی به بازار خودداری کنند. تجربه نشان داده بعد از پایان التهابات، سرعت کاهش قیمت دلار بیشتر میشود.
اوایل امسال ایران عملیات نظامی علیه رژیم صهیونیستی انجام داد. در آن برهه قیمت دلار برای مدت کوتاهی بالا رفت اما بلافاصله بازار ارز از هیجانات عبور کرد. در شرایط کنونی مردم نباید اقدام به خرید دلار و طلا کنند، زیرا در این روزهای پرنوسان معاملات غیرضروری منجر به زیان مردم میشود.
یکی دیگر از سیگنالهای بازار به مردم این است که بازارساز کاملا بر معاملات تسلط دارد به طوری که معاملات دلار و تتر با هیجان زیادی روبهرو نشدند. قیمت درهم نیز چندان تغییر نکرد، زیرا تقاضایی نداشت. طبق شنیدهها از منابع آگاه، بازارساز از ابتدای انتشار خبر بر بازار مسلط بود. همچنین مداخله در بازار ارز امارات نیز وجود داشت. همین مساله قیمت درهم را با کاهش ۱۰۰ تومانی همراه کرد. همچنین حساسیت بالای پلیس امارات روی معاملات، حجم معاملات ارز را کاهش داد.
در همین باره محمدجواد صدیقی، کارشناس اقتصاد در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: در زمان انجام عملیات «وعده صادق» قیمت دلار هیجانی بالا رفت و بعد از آن یک سیگنال به جامعه داده شد که احتمالا قیمت دلار بالاتر نیز میرود اما بعد از آن شاهد افت 15 درصدی قیمت دلار بودیم. این موضوع نشان داد همیشه خرید در زمان التهابات بازار زیانبار است.
وی ادامه داد: به همین دلیل بعد از ترور شهید هنیه شاهد افزایش تقاضا در بازار دلار نبودیم. در حالی که پیشبینیها حکایت از این دارد که واکنش ایران به رژیم صهیونیستی بعد از تعرض به خاکش بالاتر خواهد بود اما از آنجا که فعالان بازار با دقت قیمت ارز را رصد میکردند، متوجه شدند بازارساز کاملا بر بازار مسلط است، به همین دلیل قیمت دلار در محدوده چند هزار تومانی نوسانی موقت خواهد داشت و دوباره به زیر 60 هزار تومان بازمیگردد.
دلار هرات نیز در کانال ۶۰ هزار تومان کار خود را آغاز کرد اما بلافاصله به کانال ۵۹ تومان بازگشت. قیمت ارز در تهران هم نشان داد توان بالارفتن تا حد تصور افکار عمومی را ندارد و تنها با جهشی کمتر از ۱۰۰۰ تومان کار خود را در بازار شروع کرد.
در روز ترور اگر چه تتر شروعی هیجانی داشت اما این هیجان همان روز تخلیه شد به گونهای که تتر به قیمت نرمال خود بازگشت. بازارساز با هوشمندی در زمان تزریق یک هیجان بر بازار ارز، سریع سطح عرضه را با تقاضا متعادل کرد. از این رو نوسانگیران قیمت درهم و دلار فعالیت خود را کاهش دادند.
با توجه به اینکه فعالان عرصه بازار ارز معتقدند التهابات و هیجانات بازار کاهش مییابد، به همین دلیل قیمت درهم و دلار هم دوباره به کانال قبلی بازمیگردد. از این رو تقاضای فعلی کاذب است. گفتنی است در شرایط تنش سیاسی نباید به بازارهای مالی رجوع کرد.
***
اقتصاد ایران در برابر تحولات سیاسی واکسینه شده
در سالهای گذشته، شاید با شنیدن خبر ترور، تنش نظامی، تصویب یک قطعنامه جدید و حتی سخنرانی تند یک مسؤول غربی علیه جمهوری اسلامی ایران، برخی به فکر سرمایهگذاری و خرید طلا یا ارز میافتادند، زیرا ممکن بود هر لحظه نرخ دلار از چالشهای سیاسی تاثیر بپذیرد و ناگهان با جهشهای بیسابقه همراه شود اما در مقطع کنونی خبری از این نوسانها نیست؛ جهشهایی که مردم را با بیارزش شدن هر روزه و مداوم اموالشان مواجه میساخت و آنها را نسبت به آینده خود و فرزندانشان ناامید میکرد. این همان چیزی بود که دشمن از آن سوءاستفاده میکرد، چرا که با نوسان دلار هر شخصی اولیهترین نیازهای زندگیاش تحت تاثیر قرار میگرفت اما در حال حاضر اقتصاد کشور در مقابل این تحولات سیاسی واکسینه شده است. به نظر میرسد این نهال ضعیف اقتصاد، در حال تبدیل شدن به درختی تنومند با ریشههایی مقاوم است.
در حال حاضر باید به تغییر شاخصهای کلان اقتصاد توجه ویژه کرد؛ شاخصهایی همچون میزان رشد نقدینگی، پایه پولی، ناترازی بانکها و رشد اقتصادی که تاثیر مستقیمی بر کنترل نرخ تورم و ثبات نرخ ارز دارند.
بر اساس آمارهای بانک مرکزی، میزان رشد پایه پولی از 42.9 درصد در سال 1401 به حدود 20 درصد تا پایان اردیبهشتماه سال جاری رسیده است. همچنین نرخ رشد نقدینگی از 30.9 درصد در پایان اردیبهشتماه 1402 با یک روند نزولی به حدود 25 درصد تا پایان اردیبهشتماه 1403 رسیده است. این عددها نشان از موفقیت بانک مرکزی در اجرای سیاست تثبیت اقتصادی دارد.
طبق اعلام صندوق بینالمللی پول در سال 2023 رشد اقتصادی ایران بالغ بر 4.7 درصد شد. همچنین صادرات نفت کشور نسبت به سال 1400 حدود 3 برابر شده و وصول درآمدهای ارزی نیز افزایش یافته است. این افزایش درآمدهای ارزی و نفتی نقش بسزایی بر مدیریت بانک مرکزی بر بازار ارز دارد.
بهبود آمار متغیرهای کلان اقتصادی، دلیل ثبات نسبی ارز پس از اتفاقاتی همچون عملیات توفانالاقصی، حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران، حمله تروریستی در کرمان، پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی و شهادت رئیسجمهور پیشین است.
در حال حاضر دست پر بانک مرکزی دلیل مستحکمی بر افزایش کنترل در بازار است بهطوری که فرزین، رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی بانک مرکزی افزایش ذخایر ارزی است، گفت: با اطمینان میتوان گفت ذخایر آزاد ارزی و ذخایر طلا در حال افزایش است.
تجربههای موفق گذشته در کنترل نرخ ارز نشان از تسلط کامل بازارساز بر بازار دارد که دیگر شاهد نوسانات و جهشهای هیجانی نیستیم. حتی عدهای پیشبینی میکردند با ترور و شهادت رهبر سیاسی حماس در تهران شاهد جهش نرخها در بازار باشیم که باز هم بانک مرکزی مهر بطلانی بر نقشههای شوم دلالان و سوداگران ارزی زد.
در همین راستا سیدکمال سیدعلی، کارشناس مسائل ارزی و معاون اسبق ارزی بانک مرکزی گفت: در حال حاضر ارز با وجود خبرهای منفی واکسینه شده است اما ممکن است دلالها و بعضی صرافها از این موضوع سوءاستفاده کنند. تجربه بانک مرکزی از شروع جنگ غزه تا به امروز با وجود شوکهای سیاسی متعدد همچون ترور و شهادت سرداران سپاه پاسداران، عملیات تروریستی کرمان، تنشهای بین ایران و رژیم صهیونیستی و... درباره کنترل ارز بسیار موفقیتآمیز بوده است.
معاون اسبق ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه افزایش نرخ ارز بار دیگر موقتی است، گفت: مردم نباید نگران اتفاقات و تحولات سیاسی و تاثیرپذیری بازار ارز باشند.
روند متغیرهای کلان اقتصادی کشور نشان میدهد در روزهای ناآرام سیاسی، مردم آرامش خود را حفظ کرده و از خرید و فروش دلار و طلا خودداری میکنند.
همچنین در همین باره مرتضی افقه، اقتصاددان گفت: در یک سال گذشته کشورمان با تنشهای سیاسی متعددی مواجه بوده و در تمام این روزها بازار ارز و طلا دچار التهاباتی شد که موقت بود. به همین دلیل با تنشهای سیاسی نرخ ارز به طور موقت افزایش پیدا میکند.
افقه با اشاره به اینکه خبر شهادت اسماعیل هنیه نرخ ارز را برای ساعاتی کمی دچار نوسان کرد، افزود: با توجه به تجربه گذشته و اینکه شرایط اقتصادی نسبت به چندین ماه قبل تغییری نداشته است، نرخ ارز دچار التهاب نشد، بنابراین با گذشت چند روز از تنش سیاسی و برقراری آرامش در منطقه قیمت ارز و طلا دوباره کاهشی میشود.
افقه اظهار کرد: دلالان، سفتهبازان و سوداگران در زمان رخ دادن تنشهای سیاسی با ایجاد فضاسازی به دنبال کسب منفعت شخصی هستند که البته در این شرایط گاهی مردم نیز با رفتار هیجانی اقدام به خرید ارز میکنند و به نوعی باعث افزایش قیمت دلار میشوند، هر چند در بسیاری موارد مردم نقدینگی مازادی برای خرید ارز ندارند ولی در نهایت انتظارات تورمی باعث افزایش موقتی قیمت دلار خواهد شد.
* نوسان بازار ارز موقت است
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق هم گفت: اتفاقات سیاسی و منطقهای در بازارهای مالی بیتاثیر هستند. هر چند بازار جهانی نفت نیز با افزایش 2 درصدی قیمت مواجه شد اما واقعیت این است که نوسانات اینچنینی کاملا مقطعی و زودگذر است، چراکه معادلات بزرگ و مهم سیاسی و منطقهای را تغییر نخواهد داد.
حمید حسینی افزود: ذخیره ارزی کشور امسال بهتر از سال گذشته است، به همین دلیل التهابات احتمالی بازار ناشی از رخدادهای سیاسی کوتاهمدت خواهد بود، چراکه افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی و رشد درآمد نفتی باعث شده منابع ارزی بیشتری در کشور وجود داشته باشد. به طور قطع این تغییر در درآمد ارزی در کنترل و مدیریت بازار نقش تعیینکنندهای داشته است.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با تاکید بر اینکه التهاب بازار ارز به هیچ عنوان پایدار و طولانی نیست، گفت: مطمئنا این اتفاق در روند طبیعی بازار ارز تاثیر چندانی ندارد و تجربه نشان داده هیجانات زودگذر خیلی زود هم تخلیه خواهد شد. ضمن اینکه مردم بخوبی با این وضعیت آشنا هستند و میدانند هجوم بردن به بازار ارز در این شرایط به هیچ عنوان به سودشان نیست و چیزی جز ضرر و زیان در انتظارشان نخواهد بود. همچنین باید توجه داشت قیمتهای اعلامی بازار طلا و سکه با توجه به تحولات سیاسی منطقه کمی بالاتر رفته است اما نباید فراموش کرد این نرخ تحت تاثیر ۲ شاخص افزایش قیمت جهانی انس طلا و نوسان نرخ ارز است. در واقع قیمت انس طلای جهانی با ۲ هزار و ۴۳۳ دلار به طور متوسط با ۴۷ دلار افزایش همراه شد. همچنین قیمت سکه نسبت به ابتدای هفته با حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش روبهرو شد.
ارسال به دوستان
تداوم ساخت مسکن؛ تکلیف وزیر آینده راه و شهرسازی
گروه اقتصادی: از دیدگاه کارشناسان، مسکن باید در صدر برنامههای دولت چهاردهم باشد و وزیر راه و شهرسازی با تکالیف قانونی همانند اجرای قانون جهش تولید مسکن، مسیر تکمیل و شروع پروژههای مسکن ملی و نوسازی بافتهای فرسوده را با قدرت، توان و پیگیری بیشتر دنبال کند.
مسکن در شرایط فعلی به یکی از مهمترین دغدغههای خانوارها تبدیل شده است، بویژه خانوادهها به لحاظ اجارهبها با مشکل مواجه هستند. شواهد نشان میدهد هر سال مستأجران مجبور میشوند کمی از مرکز شهر فاصله بگیرند تا بتوانند با مبلغی که سال قبل پرداخت میکردهاند، خانهای اجاره کنند. این وضعیت باعث شد مسکن در صدر برنامههای دولت سیزدهم باشد.
حال در شرایط فعلی مساله اصلی چگونگی اجرای برنامه ساخت مسکن در دولت چهاردهم است، بویژه آنکه رئیسجمهور نیز تأکید دارد قانون را اجرا خواهد کرد.
در همین راستا هم بود که رئیسجمهور سیزدهم اول مهرماه ۱۴۰۰ «قانون جهش تولید مسکن» مصوب مجلس شورای اسلامی را برای اجرا به وزارتخانههای راه و شهرسازی و امور اقتصادی و دارایی ابلاغ کرد.
* طرحهای کلان جمعیتی و مبحث مسکن
نادرقلی ابراهیمی، نماینده مجلس درباره این موضوع به «وطن امروز» گفت: مسکن امروز یکی از الزامات سیاستگذاری در کشور است و با توجه به اینکه یکسری طرحهای کلان مانند جوانی جمعیت در دستور کار قرار دارد، لازم است موضوع مسکن حل و فصل شود تا تسهیل ازدواج جوانان رقم بخورد.
وی ادامه داد: بر اساس قانون جهش تولید مسکن، دولت باید سالانه به ساخت یک میلیون مسکن مبادرت کند تا بازار به تعادل برسد و خانوارها به مسکن مناسب دسترسی داشته باشند.
نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: موضوع مصرف بهینه امکانات موجود نیز وجود دارد که باید در دستور کار دولت آینده قرار بگیرد. یکی از ضروریات این امر، استفاده از خانههای خالی و وارد کردن آنها به چرخه مصرف خانوارهاست. این مسائل باید با جدیت مورد توجه باشد.
ابراهیمی گفت: در حوزه مسکن، کاهش هزینه اجارهبها از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به سمت اعمال سیاستهایی برویم که در این زمینه کاهش هزینهها را داشته باشیم. امیدواریم در نهایت سیاستگذاریها به سمتی برود که قیمت مسکن و اجارهبها به حد معقولی برسد.
وی ادامه داد: ضروری است دولت آقای پزشکیان در حوزه مسکن برنامه مدونی ارائه کند و بدین منظور لازم است آنچه قانون جهش تولید مسکن و قانون برنامه هفتم توسعه مصوب کرده است، مبنای عمل قرار گیرد. در حوزه مسکن روندهای قانونی مشخص است و باید دولت به آنها عمل کرده و از تصمیمات و سلیقههای شخصی در این زمینه پرهیز شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در حوزه مسکن، یکسری قوانین داریم و دولتها موظفند بر اساس قانون به ساخت مسکن ملی مبادرت کنند، با این حال در دولتهای یازدهم و دوازدهم بحث ساخت مسکن آنطور که باید و شاید پیش نرفت و در این زمینه کاستیهایی داشتیم.
وی ادامه داد: در دولت شهید رئیسی پایهگذاری خوبی در حوزه ساخت مسکن ملی در قالب نهضت ملی مسکن انجام شده است. در حال حاضر، حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در مرحله قرارداد، واگذاری زمین و... هستند و کارها در حال انجام است. بخشی از مسکن ملی نیز به بهرهبرداری رسیده است.
نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آقای دکتر پزشکیان ۵ دوره در مجلس حضور داشتند و قاعدتاً نسبت به سیاستها و قوانین در حوزه مسکن و همچنین لزوم اجرای این قوانین آگاهی لازم را دارند. طبیعتاً کشوری که بر مبنای قانون عمل کند، آینده خوبی را برای شهروندان خواهد ساخت و به توسعه دست مییابد. با توجه به این مسائل، نیاز است دولت بعدی به آنچه در حوزه مسکن در قانون آمده است، عمل کند.
* لزوم حذف نگاه سرمایهای از حوزه مسکن
تأکید این نماینده بر مساله افزایش تولید در حالی است که همزمان به کنترل تقاضاهای سرمایهای نیز باید اهتمام داشت. به گفته برخی کارشناسان و مسؤولان، «در شهر تهران هم بین آپارتمانهای انبوهسازی شده بسیاری از واحدها خالی از سکنه هستند. طبق برآوردها در تهران ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار واحد خالی داریم».
به گفته کارشناسان اگر زمین را به خود مردم واگذار کنیم و دولت فقط به اعمال ابزارهای تنظیمگری بپردازد، این تعداد خانه خالی بهمراتب کاهش خواهد یافت. به معنای دیگر در نبود قوانین مالیاتی تنظیمگر، هر چقدر هم خانه ساخته شود، باز هم توسط دلالان و سرمایهداران با هدف کسب سود در آینده از طریق افزایش قیمت، خریداری و احتکار خواهد شد.
در آخرین گزارش منتشر شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، گفته شده از ۱۱۰۰ واحد مسکونی خالی در کشور مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات اخذ شده است. این رقم برای هر واحد مسکونی حدوداً ۱۳۶ میلیون تومان است که نشان میدهد این بار دانهدرشتها هدف مالیاتستانی دولت بودهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|