|
اخبار
ترور شهید «اسماعیل هنیه» با شلیک پرتابه کوتاهبرد انجام شده است
سپاه: قطعا میزنیم
روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد: ترور شهید هنیه با شلیک پرتابه کوتاهبرد با سرجنگی حدود ۷ کیلوگرمی، همراه با انفجار شدید، از خارج محدوده استقراری اقامت میهمانان انجام شده است.
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه شماره ۳ خود درباره جنایت تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن «اسماعیل هنیه»، تاکید کرد: با توجه به تحقیقات و بررسیهای به عمل آمده، این عملیات تروریستی با شلیک پرتابه کوتاهبرد با سرجنگی حدود ۷ کیلوگرمی، همراه با انفجار شدید، از خارج محدوده استقراری اقامت میهمانان انجام شده است.
متن اطلاعیه به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
به دنبال اقدام تروریستی رژیم جنایتکار صهیونیستی که منجر به شهادت مجاهد والامقام دکتر اسماعیل هنیه، رئیس شجاع دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و همراه ایشان شد، به اطلاع عموم ملت ایران میرساند.
۱- این اقدام با طراحی و اجرای رژیم صهیونیستی و حمایت دولت جنایتکار آمریکا انجام شده است.
۲- با توجه به تحقیقات و بررسیهای به عمل آمده، این عملیات تروریستی با شلیک پرتابه کوتاهبرد با سرجنگی حدود ۷ کیلوگرمی، همراه با انفجار شدید، از خارج محدوده استقراری اقامت میهمانان انجام شده است.
در پایان تاکید میشود خونخواهی شهید«اسماعیل هنیه» قطعی و رژیم ماجراجو و تروریست صهیونی پاسخ این جنایت را که «مجازات سخت» است در زمان، مکان و کیفیت مقتضی، قاطعانه دریافت خواهد کرد.
***
پزشکیان:
دستگاهها به تعهدات خود درخدمترسانی به زائران اربعین عمل کنند
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه همه دستگاهها باید به وعدههای خود در خدمترسانی به زائران اربعین حسینی عمل کنند، گفت: ما نیز به آنچه ستاد اربعین تعهد کرده است، متعهد هستیم. مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان دیروز ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ در نخستین حضور خود در جلسه ستاد اربعین حسینی، گفت: باید این نگاه را در بین مردم ایجاد کنیم که ما به عنوان مسلمان، شیعه و کسی که راه امام حسین(ع) را میرود به دنبال حقطلبی هستیم و اربعین میتواند آن فرهنگ حقطلبی و عدالتخواهی را که وظیفه ما است گسترش دهد. وی با تاکید بر اینکه باید شرایطی را مهیا کنیم تا مردم با عشق و علاقه و بدون مشکل به زیارت اربعین بروند، بیان کرد: آن چیزی که ما به آن اعتقاد داریم این است که با هماهنگی بتوانیم کاری کنیم تا برای مردم عزیزی که در این مسیر با عشق و علاقه میخواهند به زیارت بروند مشکلی پیش نیاید. هیچ چیز به اندازه فرایضی که نسبت به آن تعهد داریم مورد ارزش و احترام نیست، بنابراین از تمام وزارتخانهها و مدیران درخواست میکنم به تعهد خودشان عمل کنند. یا نباید تعهد کنیم یا وقتی تعهد کردیم باید با تمام وجود تعهدات را عملی کنیم. رئیسجمهور ضمن تاکید بر اینکه همه دستگاهها باید به وعدههای خود در خدمترسانی به زائران اربعین حسینی عمل کنند، گفت: ما نیز به آنچه ستاد اربعین تعهد کرده است، متعهد هستیم. پزشکیان با تاکید بر اجرای تعهدات از سوی هر وزارتخانهای، اظهار کرد: این روند برای تمام وزارتخانهها و مسؤولانی که در رابطه با اربعین متعهد شدند وجود دارد و هیچ عذری را برای عدم اجرا نمیپذیریم. یا بگویید نمیتوانیم یا وقتی متعهد میشوید باید عملیاتی شود. هر کاری هم از دست ما بربیاید حتما انجام میدهیم و ما هم باید به تعهد خودمان درست عمل کنیم و این اصل قضیه است.
***
معاون سپاه قدس:
ایران انتقام خون شهدای مقاومت را خواهد گرفت
معاون هماهنگکننده نیروی قدس سپاه پاسداران در حاشیه مراسم تشییع شهید مدافع حرم میلاد بیدی گفت: قطع به یقین خون پاک شهدای مقاومت جاویدان خواهد ماند و جمهوری اسلامی تقاص این خونها را از دشمن صهیونیست خواهد گرفت. پیکر پاسدار رشید اسلام شهید میلاد بیدی، مدافع حرم، مستشار نظامی کشورمان و از رشدیافتگان مکتب حاجقاسم سلیمانی در عرصه جهاد و شهادت صبح دیروز در تهران تشییع و سپس در بهشت زهرا به خاک سپرده شد. سردار ایرج مسجدی در حاشیه این مراسم اظهار داشت: شهید عزیز میلاد بیدی به دست استکبار جهانی به شهادت رسید و انشاءالله در این ماه محرم با سیدالشهدا امام حسین(ع) محشور باشد.
معاون هماهنگکننده نیروی قدس سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: خون پاک این شهدا جاوید خواهد ماند و جمهوری اسلامی تقاص این خونها را از دشمن صهیونیست خواهد گرفت.
***
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ هفته جاری در صحن مجلس تعیین میشود
انتخاب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. جلسات علنی مجلس شورای اسلامی در هفته جاری روزهای یکشنبه، سهشنبه و چهارشنبه برگزار میشود و موارد زیر در دستور کار جلسات علنی این هفته قرار گرفت:
- گزارش کمیسیون آییننامه داخلی مجلس درباره طرح اصلاح ماده ۳۸ قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی و انتخاب اعضای کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بررسی میشود.
- انتخاب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی با پیشنهاد هیاترئیسه و انتخاب نمایندگان ناظر در مجامع و شوراها از دیگر برنامههای هفته جاری صحن علنی مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
ارسال به دوستان
پیکر شهید میلاد بیدی تشییع شد
مراسم تشییع پیکر شهید میلاد بیدی از شهدای محور مقاومت در تهران برگزار شد. پیکر پاسدار مدافع حرم شهید میلاد بیدی از مستشاران نظامی ایران در سوریه و لبنان، صبح دیروز ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ با حضور جمعی از مردم و مقامات لشکری و کشوری در تهران از سهراه افسریه به سمت ابتدای خیابان کلهر تشییع شد و سپس پیکر مطهر این شهید با انتقال به بهشت زهرا(س) در قطعه ۵۰ به خاک سپرده شد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» بررسی میکند؛ آیا پزشکیان میتواند کابینه وفاق ملی تشکیل دهد؟
دولت پیرسالاران!
گروه سیاسی: زمان انتخاب وزرا فرا رسیده است. رئیسجمهور فرصت زیادی برای معرفی افراد مدنظر خود ندارد. این هفته یا در نهایت هفته بعد این لیست به مجلس ارسال میشود. انتصابات دولت تا اینجای کار برخی وعدههای مسعود پزشکیان را محقق نکرده است. «استفاده از جوانان» - که همه منصوبان فعلی بالای 60 سال دارند - و «کارآمدی» -که تردیدهای جدی در این زمینه درباره برخی منصوبان وجود دارد - از جمله وعدههای او بود که به هر روی محقق نشده است.
اما حکایت کابینه حکایت دیگری است، چرا که افراد باید بتوانند رای اعتماد نمایندگان ملت را بگیرند. لذا مسائلی چون باور به ارزشهای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی و کارآمدی باید مورد توجه جدی رئیسجمهور قرار گیرد اما اخباری که از سهمخواهیها درباره وزارتخانهها منتشر میشود نگرانکننده است.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان سهشنبه هفته گذشته بعد از برگزاری مراسم تحلیف، در گفتوگویی کوتاه با خبرنگار صداوسیما درباره کابینه گفت: «شاید روز جمعه درباره فهرست کابینه جمعبندی کنیم. فعلا مجموعه نظرات را گرفتهام و در حال بررسی و جمعبندی هستیم. از مجلس شورای اسلامی نیز انتظار همراهی داریم». روز جمعه سپری شد و هنوز خبری در این زمینه تا لحظه تنظیم این گزارش منتشر نشده است. این هفته قطعا اخباری از کابینه خواهیم شنید و احتمال میرود رئیسجمهور رسما وزرای پیشنهادی را به مجلس معرفی کند.
محمدرضا عارف نیز در توئیتی درباره روند انتخاب وزرا نوشت: «جلسات تعیین و معرفی کابینه در حال انجام است و انشاءالله امیدوار هستیم قبل از اینکه به ضربالاجل قانونی برسیم، آقای رئیسجمهور کابینه را که از افراد شایسته خواهند بود، معرفی کند و در این بین شایستگی افراد اولویت اصلی است».
* ویژگی وزیر دولت وفاق ملی چیست؟
پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم، دولت خود را دولت وفاق ملی نامیده است. محمدجواد ظریف که حالا دیگر باید او را به عنوان معاون راهبردی و رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری خطاب کنیم هم بر ضرورت تشکیل دولت وفاق ملی تاکید کرده است. اتفاقا این ایده مورد توجه جریانهای مختلف سیاسی قرار گرفته تا جایی که حدادعادل هم اعلام کرد لیست افراد مدنظر خود را به رئیسجمهور ارائه میکند.
رئیسجمهور در زمان تبلیغات انتخاباتی وعدههایی در همین باره داده بود؛ پزشکیان در زمان انتخابات «عدم اجماع ملی و استفاده نکردن از کارشناسان» را 2 علت اصلی حل نشدن مشکلات کشور معرفی کرده بود. او بعد از انتخابات هم سخن از «دولت وفاق ملی» بر زبان جاری کرده است تا همگان انتظار داشته باشند میدان کابینه، میدان عملیاتی کردن این شعار باشد.
پزشکیان در زمان مناظرات انتخاباتی در مناظره چهارم خود درباره ضروت وحدت و اجماع ملی و اینکه کشور نباید محدود به یک دسته و جناح شود، سخن گفت و تاکید کرد: «تا مشکلات داخلی خود را حل نکنیم هیچکدام از حرفها قابل اجرا نیست». بنابراین انتظار از او این است که دولتی متناسب با این وعدهها و شعارها تشکیل دهد.
کابینه به دلیل اینکه جهتگیریهای اصلی دولت را در وزارتخانهها مشخص میکند مهم است. کلیت دولت را همین وزرا در آینده تشکیل خواهند داد اما برخی فرآیندهای قبلی در این زمینه موجب نگرانی شده است، مثل ماجرای شورای راهبری که برای تعیین دولت تشکیل شد و برخی اعضایش خوشنام و خوشسابقه نبودند. مساله مهم این است که پزشکیان با شعارهایی از مردم رای گرفته و باید وزرا هم مطابق آن شعارها باشند.
تحقق کابینهای که کارآمد باشد نیازمند مولفههای مختلفی است. در واقع شکلگیری دولت وفاق ملی بسترهایی دارد که یکی از این بسترها، مساله تعامل دستگاهها و قوای مختلف کشور است که اتفاقا جزو نخستین توصیههای رهبر معظم انقلاب به پزشکیان و مجلس جدید است.
رهبر انقلاب در مراسم تنفیذ رئیسجمهور هم از ضرورت تعامل ارکان مختلف کشور سخن گفتند و اینکه دولت باید به حساسیتهای نهادهای مختلف کشور توجه داشته باشد. رهبر انقلاب یکی از توصیههایشان به رئیسجمهور را به این مساله اختصاص دادند و گفتند: «تعامل ارکان کشور؛ بدون این نمیشود کار کرد. مجلس باید به دولت کمک کند؛ دولت باید روی حساسیتهای مجلس حساب کند؛ قوه قضائیه در هر نقطهای که مورد نیاز است باید حضور فعال داشته باشد؛ نیروهای مسلح در هر جایی که دولت نیاز دارد و مردم نیاز دارند، طبق وظایفشان حضور داشته باشند؛ همه باید نقشآفرینی کنند». دیدارهای مقامات مختلف کشورمان با رئیسجمهور و اعلام آمادگی برای همکاری با دولت چهاردهم نشان میدهد این بستر شکل گرفته اما باید از آن مراقبت شود تا این وضعیت تغییر نکند.
* شاخصهای وزرای مطلوب در دولت مسعود!
اما رهبری در دیدار نمایندگان مجلس دوازدهم به شاخصهایی که وزرا باید داشته باشند اشاره کردند. رهبری دقیقا به شاخصها و ملاکهایی اشاره کردند که باید ملاک ارزیابی مجلس، رسانهها و در نهایت مردم قرار گیرند: «چه کسی میخواهد میداندار این میدان باشد؟ میدان اقتصاد، میدان فرهنگ، میدان فعالیتهای سازندگی، میدان تولید؛ چه کسی میخواهد میداندار باشد؟ آن کسی را باید میداندار کرد که «امین» باشد، «صادق» باشد، «متدین» باشد، از بن دندان «معتقد به جمهوری اسلامی و نظام اسلامی» باشد. «ایمان» یک شاخص مهم است. «امید به آینده»، نگاه مثبت به افق، یکی از شاخصهای مهم است. به آنهایی که افق به نظرشان تاریک است و [معتقدند] کاری نمیشود کرد، نمیشود مسؤولیتهای اساسی و کلیدی داد. «تشرع»، متشرع بودن، یکی از معیارهای مهم است. «اشتهار به پاکدستی و صداقت» یک معیار است».
رهبری در ادامه به برخی موارد هم اشاره کردند که متاسفانه در اعضای شورای راهبری خیلی رعایت نشده بود:«سابقه سوء» نداشته باشند؛ این یک معیار است. «نگرش ملی» داشته باشند؛ یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و مانند اینها نشوند، نگاه ملی به کشور داشته باشند. «کارآمد» باشند. اینها را با تحقیق [میشود فهمید]. البته کارآمدی را غالباً بعد از اشتغال به کار میشود فهمید اما با تحقیق، با نگاه کردن به سوابق، با شنیدن حرفها میشود کارآمدی را هم تشخیص داد. اینها لازم است. انشاءالله یک مجموعه هیات وزیران خوب، کارآمد، بهدردبخور، متدین و انقلابیای سر کار بیاید و بتواند مسائل کشور را پیش ببرد. این دعای ما است، امید ما است.
در شورای راهبری و کمیتههایی که برای بررسی گزینههایی مدنظر وزارت تشکیل شده بودند برخی از این مولفهها رعایت نشده بود که به همین خاطر نگرانی دلسوزان را برانگیخت. اینکه فردی که محکوم امنیتی است، بخواهد برای دولت، وزیر انتخاب کند شایسته نیست. البته تردیدی نیست که پزشکیان به ملاکهایی که رهبر انقلاب برای وزرا اشاره کردند پایبند خواهد بود، چرا که این مساله رمز موفقیت دولت مسعود است.
اما در حال حاضر برخی شنیدهها از ادامه روند پیرسالاری در دولت پزشکیان حکایت دارد. برخی افراد برای وزارتخانههای مهمی مثل نفت و صمت مطرح هستند که علاوه بر اینکه ناکارآمدی خود را در ادوار مختلف نشان دادهاند دارای سن بالایی هستند که تحرک و فعالیت مستمر را از آنان سلب میکند. پزشکیان همواره تاکید میکرد دولت سوم روحانی نخواهد بود اما اسامیای که در رسانهها درز کرده که قرار است توسط پزشکیان به مجلس معرفی شوند، عمدتا افراد ناکارآمد دولت روحانی هستند. البته نباید از اکنون داوری و قضاوت کرد و باید منتظر تصمیم و عمل رئیسجمهور ماند اما خبرها، فعلا خبرهای خوشی نیست.
مسالهای که رئیسجمهور باید مراقبت کند سهمخواهیها است که قبلا هم خود رئیسجمهور در این زمینه گلایه کرده است: «به هر کس میگویم آدم معرفی کنید، همه افراد خودشان را معرفی میکنند. باید کابینهای را شکل دهیم تا افراد صادق، باتجربه و بادانش انتخاب شوند و به سمت سیاستهای کلی مقام معظم رهبری حرکت کنیم».
حالا مردم منتظر هستند رئیسجمهور افرادی را معرفی کند که معتقد به مبانی انقلاب و ارزشهای نظام اسلامی و کارآمد باشند، یعنی از نظر سنی، سوابق و دیگر شاخصهها، توانمندی داشته باشند. سهمخواهی مانع تشکیل چنین کابینهای است چراکه در آن ملاک افراد نزدیکی به باندهای قدرت است نه توانمندی و متعهد بودن افراد. بنابراین انتظار مردم از رئیسجمهوری که همواره خود را پیرو بیانات رهبری میداند، این است که بر اساس وعدههایی که به مردم داده کابینه را بچیند، نه براساس سهمخواهی برخی اشخاص و جریانها. ملاکهایی که رهبر انقلاب هم فرمودند، مسلما به تشکیل دولت کارآمد و همگرایی ارکان مختلف کشور که مدنظر رهبری و مردم است، کمک خواهد کرد. در نهایت در آینده نزدیک خواهیم دید رئیسجمهور به کدام مسیر رفته است.
ارسال به دوستان
اطمینان مردم ایران نسبت به نیروهای نظامی کشور در مواجهه با دشمن
اینجا کسی از تنبیه متجاوز با ندارد
گروه سیاسی: طنز گاهی میتواند پیامی را منتقل کند که جدیترین حرفها از گفتن آن ناتوان هستند. اخیرا تصویری در فضای مجازی منتشر شده به این مضمون که وقتی صهیونیستها و همچنین افکار عمومی دنیا با نگرانی موعد حمله ایران به اسرائیل را لحظهشماری میکنند، مردم کشورمان در حال تماشای سریال مختارنامه هستند!
شاید این برداشت طنزگونه از شرایط این روزهای کشورمان، بهترین توصیف برای حال مردمی باشد که اگر نسبت به هر چیزی انتقاد داشته باشند، به توان تسلیحاتی کشور و نیروهای نظامیشان اطمینان دارند. چنین احساسی برگرفته از تجربیاتی است که طی چند سال گذشته به دست آمده است. ایران اسلامی در 8 سال دفاع مقدس با کمترین امکانات و البته با حماسهآفرینی اقشار مختلف ملت ایران، توانست با دست خالی در برابر دشمنی ایستادگی کند که توسط شرق و غرب مجهز شده بود. روحیه سلحشوری در ملت ایران مسبوق به سابقه است اما حالا که قرار است با دشمنی چون رژیم صهیونیستی که عزیزکرده آمریکا و تمام جهان غرب است دست و پنجه نرم کنیم، باز اطمینان و آرامشی که مردم ایران در مواجهه با رویدادهای پیش رو دارند، جالب است. پس از اتمام دفاع مقدس، صنایع نظامی کشورمان که 8 سال جنگ بیامان آن هم در شرایط تحریم همهجانبه را پشتسر گذاشته بود، به سرعت توانست خود را بازیابی و احیا کرده و به سمت پیشرفت و توسعه حرکت کند. سالها قبل یکی از نشریات آمریکایی پیشبینی کرده بود صنایع نظامی ایران میتواند طی 15 سال آینده (اکنون آن 15 سال مدتهاست پشتسر گذاشته شده) در بسیاری از زمینهها به کشوری چون فرانسه برسد. اکنون که کشورهای قدرتمندی چون روسیه و چین مشتری پهپادهای ایرانی هستند، به نظر میرسد حداقل در برخی زمینهها، ایران از کشوری چون فرانسه نیز پیشی گرفته است!
توان نظامی ایران از سالها قبل در میادین مختلف به بوته آزمایش گذاشته شد و رفته رفته به چنان بالندگیای رسید که توانست رخ در رخ ابرقدرتی چون آمریکا بایستد و یگان موشکی سپاه در هجدهم دیماه 1398 به پایگاه عینالاسد حمله کند. اعترافات فرانک مکنزی، فرمانده سابق سنتکام که گفته بود «ما در حال حاضر از تواناییهای قابل توجه ایران غافل شدهایم، چرا که توجه خود را تنها معطوف به موضوع هستهای کردهایم که به نوبه خود موضوع مهمی است اما مسالهای که در همین لحظه ما را تهدید میکند، قدرت موشکی این کشور است» بهترین توصیف از قدرت موشکی ایران از زبان دشمن بود که اگر هم میخواست نمیتوانست چنین قدرتی را کتمان کند.
مکنزی در زمان انجام عملیات ترور«شهید سلیمانی» به چشم دید که چطور پایگاه محافظتشده عینالاسد در هم کوبیده شد و سردردهای بیپایان به جان سربازانش افتاد. اما صرفنظر از برخوردهای نظامی جسته و گریختهای که ایران در چند سال اخیر داشت و میتوان آنها را در قالب رویدادهایی نظیر: موشکباران عینالاسد، انهدام پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک، به آتش کشیدن مقر موساد در اقلیم کردستان، حمله به جداییطلبها در شمال عراق و... قرار داد، عملیات «وعده صادق» که شامگاه 25 فروردین امسال رخ داد، حکایتی دیگر بود که بخوبی به همگان ثابت کرد توان موشکی، پهپادی و البته برنامهریزی عملیاتی نظامیان کشورمان تا چه اندازه ارتقا یافته و تا چه میزان میتواند قدرت ناتو را به چالش بطلبد.
پیش از انجام عملیات «وعده صادق»، پهپادهای شاهد 136 در جنگ روسیه با اوکراین آسمان اروپا را در اختیار گرفته بودند اما ماجرای حمله اسرائیل با همه فرق داشت. این رژیم جعلی وقتی در هفتم اکتبر مورد حمله یک گروه چند صد نفری از مجاهدان حماس قرار گرفت، تمام سران غرب را به خط کرد تا برای دلداری دادن به نخستوزیر آدمکش آن به تلآویو سفر کنند؛ اسرائیل عزیزکرده غرب است و حمله به آن حتی با موشکباران عینالاسد تفاوت داشت. روزگاری نه چندان دور، نیم نگاهی به خاک اسرائیل آرزوی برخی حکام منطقه بود اما اکنون که ایران با انجام عملیات «وعده صادق» آرزوی این حکام را برای خود خاطره کرده است، همگان به عینه دیدند توان نظامی ایران در مواجهه با بهترین و شدیدترین تدابیر امنیتی و دفاعی ناتو نیز میتواند حرفهای بسیاری برای گفتن داشته باشد.
اسرائیل اکنون در لاک دفاعی فرو رفته است و آنکه برای او رجز میخواند نهتنها مقامات رسمی کشورمان که حتی برخی کانالهای تلگرامی هستند که با یک خبر فیک هم میتوانند لرزه بر اندام شهرکنشینان بیندازند! در طرف مقابل مردم ایران که طی سالهای اخیر توان نظامی کشورشان را در آوردگاههای مختلف سنجیدهاند، در آرامش دور هم مینشینند و از چگونگی تنبیه رژیم صهیونیستی سخن میگویند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|