|
سکه ۴۳ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان
دیروز در بازار سکه و طلا، قیمت طلای ۱۸ عیار هر گرم ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۳۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز ۴۳ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان بود. همچنین نیمسکه بهار آزادی ۲۳ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان، ربعسکه بهار آزادی ۱۵ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان و سکه گرمی ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به فروش رسید.
ارسال به دوستان
اخبار
تغییر دامنه نوسان بورس به مثبت و منفی یک درصد
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام اینکه دامنه نوسان بورس از یکشنبه دیروز به مثبت و منفی یک درصد تغییر کرد، گفت: تصمیمات لازم درباره تغییر دامنه نوسان برای هفته آینده نیز با توجه به شرایط اتخاذ خواهد شد.
مجید عشقی ادامه داد: بازار سرمایه در حال گذر از روزهای سخت است. سهامداران از ابتدای سال با ریسکهای متعدد سیاسی و امنیتی مواجه بودند که این امر بعضا باعث ایجاد فضای هیجانی در معاملات بازار شد. وی افزود: با توجه به رسالتی که سازمان بورس و اوراق بهادار برای حفظ حقوق سهامداران برعهده دارد، به این موضوع ورود و به پیشنهاد شرکت بورس تهران و فرابورس برای کاهش هیجانات حاکم بر بازار به ایجاد محدودیت در دامنه نوسان اقدام کرد. رئیس سازمان بورس ادامه داد: اتخاذ تصمیمات اصلاحی مهم از سوی دولت در ۲ ماه گذشته، همچنین اعلام رویکردهای جدید دولت چهاردهم میتوانست با تأثیر مثبت بر روند بازار همراه شود اما وجود فضای امنیتی روند بازار را تغییر داد و به هیجان در روند معاملات بازار منجر شد. وی با اعلام اینکه این تصمیم برای کنترل و کاهش هیجانات کاذب بازار اتخاذ شد، گفت: درباره تغییر دامنه نوسان برای معاملات روز چهارشنبه و امروز نیز بحثهای کارشناسی زیادی شد که موافقان و مخالفان متعددی داشت. رئیس سازمان بورس تأکید کرد: تصمیمات لازم درباره تغییر دامنه نوسان برای هفته آینده نیز با توجه به شرایط اتخاذ خواهد شد.
***
کاهش 6.1 درصدی تورم تولیدکننده
بر اساس اعلام بانک مرکزی، شاخص بهای تولیدکننده در ادامه روند کاهشی از 35.1 درصد در تیرماه سال ۱۴۰۲ به 29.0 درصد در تیرماه سال ۱۴۰۳ کاهش یافت که حاکی از کاهش 6.1 واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است. بانک مرکزی در گزارش خود به بهبود متغیرهای اقتصادی در سال ۱۴۰۳ و در راستای تحقق اهداف و سیاستهای بانک مرکزی اشاره کرد و افزود: در سال جاری و برنامهریزی برای تداوم کاهش تورم، آمارها موید موفقیتآمیز بودن سیاستها و اقدامهای اتخاذشده توسط مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی در سال جدید است، به طوری که بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده بیانگر ادامه روند کاهشی این شاخص در تیرماه سال ۱۴۰۳ است.
بر اساس آخرین آمار، تورم 12 ماهه شاخص بهای تولیدکننده از 35.1 درصد در تیر ۱۴۰۲ به 29.0 درصد در تیر ۱۴۰۳ کاهش یافت که حاکی از کاهش 6.1 واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است، همچنین تورم 12 ماهه منتهی به تیر امسال شاخص بهای تولیدکننده به تفکیک گروههای اصلی «کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری» و «ساخت (صنعت)» به ترتیب معادل 30.4 و 24.1 درصد است.
***
جزئیات پیشفروش بلیت پروازهای اربعین ۴ ایرلاین
انجمن شرکتهای هواپیمایی جزئیات پیشفروش بلیت پروازهای ۴ ایرلاین داخلی برای ایام اربعین را منتشر کرد.
مطابق اعلام انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران، 4 ایرلاین داخلی بلیت پروازهای اربعین را بهصورت حضوری و آنلاین (دفاتر فروش و سایت ایرلاینها) طی 15 تا 17 مرداد عرضه خواهند کرد. بر این اساس هواپیمایی آسمان پروازهای اربعین در مسیر رفت و برگشت تهران - نجف را از طریق سایت این شرکت امروز 15 مرداد عرضه خواهد کرد. هواپیمای ماهان بلیت پروازهای تهران - بغداد - تهران و کرمان - بغداد - کرمان را به صورت اینترنتی و پرواز رفت و برگشت مشهد - بغداد را از 16 مرداد از طریق دفاتر این شرکت در کرمان، تهران و مشهد میفروشد. هواپیمایی کیش نیز پروازهای رفت و برگشت تهران - نجف، کیش - نجف، مشهد - نجف؛ گرگان - نجف، بندرعباس - نجف و شیراز - نجف را از 16 مرداد از طریق دفاتر آنلاین فروش و سایت خود عرضه خواهد کرد. هواپیمایی وارش نیز بلیت پرواز ساری - نجف - ساری، تهران - نجف - تهران و رامسر - نجف - رامسر را هم از 17 مرداد از طریق سایت خود و هم به صورت حضوری (شهر ساری) عرضه خواهد کرد.
***
آغاز پیش فروش بلیت قطار اربعین
پیشفروش بلیتهای قطار به مقصد مرزهای منتهی به کشور عراق در ایام اربعین از امروز (دوشنبه، ۱۵ مرداد) ساعت ۹ صبح آغاز میشود. سیدمیعاد صالحی، مدیرعامل راهآهن گفت: قیمت بلیتهای قطار به مقصد مرزهای منتهی به عراق در ایام اربعین نسبت به قبل تغییر نداشته و با همان قیمت قبل به زائران ارائه میشود. وی ادامه داد: همه بلیتها یکجا در بستر اینترنت از ۲۵ سکوی اینترنتی عرضه میشود و ۳ ساعت بعد آژانسها نیز برای فروش بلیت اقدام خواهند کرد. صالحی افزود: در این ایام قطارهای فوقالعاده از مشهد به کرمانشاه، تهران به کرمانشاه، مشهد به اهواز و مشهد به خرمشهر در نظر گرفته شده و در مجموع ۶۰۰ هزار صندلی در قالب هزار و ۱۰۰ رام قطار به مردم خدمترسانی میکنند.
***
بورس اسرائیل از ترس پاسخ ایران سقوط کرد
رسانههای عبری گزارش دادند معاملات در بورس اوراق بهادار تلآویو روز یکشنبه نیز از بیم پاسخ ایران با کاهش شدید آغاز شد. المیادین به نقل از رسانههای عبری گزارش داد: با توجه به وقوع یک عملیات (ضدصهیونیستی) در صبح دیروز در ۳ منطقه شهر حولون در جنوب تلآویو، همچنین به دلیل اوضاع امنیتی ناشی از انتظار برای پاسخ احتمالی ایران و حزبالله، بورس اسرائیل دیروز را با کاهش آغاز کرد.
شاخص اصلی بورس اوراق بهادار تلآویو در ابتدای معاملات هفتگی یکشنبه به دلیل ترس از پاسخ احتمالی حزبالله و ایران به سطح انتهای ماه آوریل ۲۰۲۴ (۱۱ اردیبهشت) سقوط کرد. عملکرد ضعیف شاخصهای والاستریت (بازارهای سهام آمریکا) در معاملات روز جمعه گذشته نیز آغاز منفی دیروز بورس تلآویو را تشدید کرد که از اواسط ژوئیه (اواخر تیر) به دلیل تشدید تنشها با حزبالله و ایران شاهد فشار بود.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» نابسامانی بازار واردات موبایل را بررسی کرد
پشت پرده آیفون
گروه اقتصادی: در چند وقت اخیر واردات موبایل با تعرفههای متفاوت اتفاق افتاده و بازار به هم ریخته است. حالا انجمن تلفن همراه خبر از احتمال بروز رانت در این بازار را داده است.
بررسی وضعیت واردات موبایل در سالهای اخیر نشان میدهد به طور میانگین سالانه بین 15 تا 18 میلیون دستگاه موبایل به کشور وارد شده است که ارزش آن بین 3.3 تا 4.5 میلیارد دلار بوده است. از سویی به دلیل ممنوعیت واردات آیفون 13 به بالا، قاچاق موبایل هم به کشور وجود دارد و سهم بالایی از بازار به گوشی موبایل لاکچری تعلق دارد. در حالی که قرار بود رجیستری آیفون بالاتر از مدل 13 آن بسته باشد اما گویا راههای دور زدن آن باز است.
بررسیها نشان میدهد بیش از یک میلیارد دلار از واردات موبایل به تلفنهای همراه بالای 600 دلار اختصاص دارد. سال گذشته نسبت به سال 1401 حدود 3 درصد واردات تلفن همراه رشد داشت. از سویی طی 3 سال اخیر بیشترین واردات تلفن همراه در سال 1400 اتفاق افتاد که حدود 18 میلیون دستگاه تلفن همراه به ارزش 4.3 میلیارد دلار به ایران وارد شد. در این بین 6.4 میلیون دستگاه انواع مختلف تلفن همراه از نام تجاری سامسونگ، حدود 41 درصد از کل واردات موبایل را به خود اختصاص داده است. همچنین 5.2 میلیون دستگاه شیائومی 26 درصد و 1.2 میلیون دستگاه آیفون 13 و 12 حدود 26 درصد از واردات را به خود اختصاص دادهاند. 7 درصد باقیمانده واردات موبایل نیز به سایر برندها اختصاص داشته است.
نکته جالب توجه این است که با وجود ممنوعیت ورود آیفون 14 و 15 اما حدود 900 میلیون دلار انواع مدلهای این برند آمریکایی وارد کشور شده، در واقع حدود 1.2 میلیون دستگاه گوشی آیفون در سال گذشته به کشور وارد شده است که از لحاظ تعداد نسبت به سال 1401 با رشد 20 درصدی همراه بوده است.
* چرا نسخههای جدید آیفون واردات میشود؟
هر سال با رونمایی از مدلهای جدید آیفون شاهد رشد واردات نسخههای جدید آیفون هستیم. در چند سال اخیر ممنوعیت واردات آیفون مدلهای بعد از سری 13 تا حدودی روند واردات آیفون را با کاهش همراه کرده است اما این موضوع منجر به قیمت نجومی این برند شده است، به گونهای که مدلهای رفرش شده آیفون در بازار ایران با قیمتی بالاتر از نرخ اورجینال آن عرضه میشود.
حتی مسؤولان گمرک اذعان کردهاند موبایلهای رفرش شده آیفون باید ارزانتر از قیمت نسخه اورجینال باشند اما واردکنندگان در گمرکات در خوداظهاریها قیمت اورجینال را برای واردات اعلام میکنند.
هرچند مصوبه ممنوعیت واردات آیفون 13 به بالا با واکنشهای انتقادی برخی افراد همراه بوده است اما اجرای این مصوبه در زمستان 1401 صرفهجویی 530 میلیون دلاری به همراه داشت. علاوه بر این در سال 1402 نیز نیم میلیارد دلار ارزی که باید به واردات آیفون اختصاص مییافت، صرف واردات کالاهای اساسی و حل نیازهای اساسی مردم شد.
* واردات آیفون، بلای جان ذخایر ارزی
در شرایط تحریمی، بحث مدیریت مصرف ارز یکی از الزامات اقتصادی است و اتخاذ تصمیمی در این باره در راستای تامین نیازهای کشور محسوب میشود. بر مبنای اهمیت حفظ ذخایر ارزی کشور و جلوگیری از تقاضای غیرضروری ارز در میدان فردوسی، واردات مسافری آیفون نیز ممنوع شده است، هر چند از همان زمان، ورود مدلهای لوکس سایر برندها باعث شده عدهای فشار وارد کنند تا ممنوعیت واردات آیفون هم برداشته شود.
اسفند سال 1402 به پیشنهاد معاونت حقوقی ریاستجمهوری، مصوبهای درباره حقوق ورودی گوشی همراه به تصویب رسید. بر اساس این مصوبه، حقوق ورودی رویه تجاری واردات گوشیهای تلفن همراه با قیمت بالای 600 دلار 15 درصد و برای سایر رویهها از جمله مسافری 30 درصد پیشنهاد شد.
در جلسه 26 فروردین 1403، هیات وزیران درباره اصلاحات تعرفهای تصمیماتی اتخاذ کرد و در نهایت اول خرداد مصوبه تغییر تعرفه واردات موبایل ابلاغ شد.
* دلایل تغییر سود بازرگانی گوشیهای هوشمند
مطابق این ابلاغیه، سود بازرگانی گوشیهای هوشمند با ارزش کمتر از 150 دلار 6 درصد شد. سود بازرگانی گوشیهای هوشمند با ارزش بالاتر از 600 دلار نیز 28 درصد تعیین شد. همچنین با توجه به ممنوعیت واردات گوشی همراه با نشان تجاری اپل، در صورت لغو ممنوعیت آن در آینده توسط مراجع ذیصلاح، سود بازرگانی آن به میزان 96 درصد خواهد شد.
تغییر حق گمرکی ورود تلفن همراه بعد از ابلاغ اجرایی شد. برخی محمولههای تلفن همراه با تعرفه جدید به کشور وارد شد اما دفتر واردات گمرک مجددا مصوبهای جدید ابلاغ کرد. مطابق مصوبه جدید، حقوق ورودی گوشیهای کمتر از 150 دلار 10 درصد خواهد بود و تعرفه واردات گوشیهای مسافری 16 درصد تعیین شد.
همچنین حقوق ورودی گوشیهای 150 تا 600 دلاری با رویه تجاری 5 درصد و با رویه مسافری 6 درصد اعلام شد. همچنین حقوق ورودی گوشیهای باارزش بالای 600 دلار با واردات تجاری 15 درصد و واردات این گوشیها با رویه مسافری 30 درصد تعیین شد.
از آنجا که ابلاغیه فوق مطابق مصوبه ریاست مجلس شورای اسلامی بوده که به دولت ابلاغ شده، در نهایت توسط سرپرست ریاستجمهوری به امضا رسید.
* چرا عدهای موبایل را با تعرفه پایینتر وارد کردهاند؟
در حال حاضر بازار تلفن همراه کشور تحت تاثیر تغییر تعرفهها قرار گرفته است. عدهای موبایل را با تعرفه بالاتر وارد کردهاند و حالا امکان ثبت سفارش با تعرفه پایینتر به وجود آمده است. به طور قطع افرادی که پیشتر موبایل را با تعرفه بالاتر واردات کردهاند موبایل را با قیمت بیشتر به بازار عرضه کردهاند، این مساله منجر به ایجاد التهاب در بازار موبایل شده است، چرا که نمیتوانند با ضرر بفروشند.
از طرف دیگر عدهای با تعرفه پایینتر موبایل واردات کردهاند و تحت تاثیر جو بازار سودهای کلانی به جیب میزنند. در این بین ضرر اصلی به مردم وارد میشود که در هر صورت موبایل را گران میخرند. حال پرسش این است: چرا باید چنین اتفاقی در کشور بیفتد که عدهای با تفاوت تعرفه، سود کلان به جیب بزنند؟
اخیرا هم اعضای انجمن تلفن همراه و تبلت در نامهای به رئیسجمهور خواستار شفافیت در بازار موبایل شدهاند و حتی در این نامه تاکید کردهاند در صورتی که شفافیت در این بازار اتفاق نیفتد، زمینه بروز رانتی مانند دبش وجود دارد.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد، قاچاق آیفون مدلهای 14 و 15 به کشور است؛ در واقع پس از ممنوعیت واردات و رجیستری این مدلهای تلفن همراه، شاهد قاچاق آن به کشور هستیم. در ابتدا تصور میشد به دلیل طرح ملی و موفق رجیستری تلفن همراه، امکان خدمات به مدلهای فوق وجود ندارد.
* گوشیهای قاچاق چگونه آنتن میدهند؟
از سال 1397 با اجرای طرح رجیستری تلفن همراه، عملا دیگر امکان آنتندهی به گوشیهای قاچاق وجود نداشت. در نتیجه واردات رسمی (تجاری یا مسافری) تنها راهحل جهت دریافت خدمات شبکه داخلی بود اما با گسترش قاچاق آیفون مدلهای 14 و 15 مشخص شد روشهای جدیدی جهت دریافت خدمات و دور زدن طرح رجیستری وجود دارد. تغییر پروفایل، مبدل سیمکارت آیکاس و... به عنوان برخی شیوههای دور زدن طرح رجیستری شناخته میشود؛ روشهایی که با وجود تبلیغات آشکار اما برای مقابله با آن اقدامی نشده است.
مطابق اظهارنظر برخی فعالان صنف تلفن همراه کشور حدود 500 میلیون دلار انواع مدلهای 14 و 15 آیفون سال گذشته به کشور وارد شده است و برآوردهای غیررسمی حکایت از آن دارد یک میلیون گوشی از این 2 مدل در شبکه تلفن همراه کشور فعال است.
***
طرح ملی رجیستری تلفن همراه مؤثر نیست
طرح ملی رجیستری تلفن همراه کشور و همچنین مدیریت مصرف ارزی کشور با ممنوعیت کالای لوکس، در گرو مقابله با آنتندهی آیفون 14 و 15 است. بیتردید ورود مجلس به این موضوع و الزام وزارت ارتباطات به عدم ارائه خدمات به آیفون مدلهای 14 و 15 این مساله را رفع خواهد کرد.
بازار موبایل این روزها در شرایط بسیار نابسامانی است. بررسیهای میدانی نشان میدهد بعد از تغییراتی که در نرخ عوارض گمرکی گوشیهای آیفون انجام شد، قیمت مدلهایی از این برند آمریکایی که رجیستر میشدند، رشد قابل توجهی داشت.
طبق اعلام گمرک، مجموع واردات گوشی تلفن همراه به شیوه تجاری و مسافری در ۳ ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش روبهرو بوده است. بر این اساس واردات گوشی تلفن همراه در این مدت به لحاظ تعداد ۲۷ درصد و از حیث ارزش ۸ درصد کاهش را نشان میدهد. این آمار نشان میدهد واردات به لحاظ حجمی و به لحاظ ارزش به یک میزان متناسب کاهش نیافته است.
دلیل اصلی این موضوع میتواند سیاستگذاری غلط دستگاههای متولی در امر واردات و تجارت خارجی باشد، چرا که با پشتیبانی از رویه واردات در مقابل صادرات و به واسطه معافیت از قرارگیری در صف تخصیص، فعالان اقتصادی تمایل بیشتری به واردات موبایلهای لوکس پیدا کردهاند.
در واقع در پی آشفتگی در سیاستگذاری ارزی که قرار بود منجر به کاهش ارزبری در کالاهای مصرفی شود، تنها التهاب در بازار اقلام ضروریتر بیشتر شده است.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» دلایل افت بورس را در پی اخبار منفی منطقهای در روزهای اخیر بررسی کرد
خودکشی برخی سهامداران از ترس مرگ
گروه اقتصادی: بازار سرمایه در روزهای اخیر بویژه 2 روز ابتدایی هفته جاری نسبت به اخبار و هیجانهای موجود در منطقه واکنش هیجانی نشان داد تا جایی که آثار این واکنش در عرضه و تقاضا نمایان شد. البته در همهجای دنیا وقتی دورنما و فضای مرتبط با سرمایهگذاری با ابهام همراه میشود فعالان اقتصاد به سمتی حرکت میکنند که ارزش داراییهای خود را حفظ کنند.
در بروز وقایع سیاسی مشابه اتفاقات این روزهای خاورمیانه افراد سعی میکنند منابع مالی خود را به سرمایههایی همچون طلا و مسکن و ارز تبدیل کنند تا ارزش آن حفظ شود. این در حالی است که اُفت و خیزها در بازار سرمایه کشور ما ساختار اقتصادی ندارد، پس برخی سرمایهگذاران در چنین زمانهایی تلاش میکنند با خروج فوری سرمایههای خود از زیان جلوگیری کنند و این سرمایهگذاران همان سرمایهگذارانی هستند که نگاهشان به بازار بورس کوتاهمدت است.
همین عوامل و نداشتن نگاه بلندمدت به بورس با توجه به اتفاقات سیاسی اخیر که البته باید یادآور شد اکثر کشورهای منطقه و حتی کشورهای اروپایی و آمریکایی را نیز تحت تأثیر قرار داده موجب ریزش در بورس ایران هم شده است.
همه عواملی که به آن اشاره شد موجب شده بورس روزهای خوبی را سپری نکند و بسیاری از سهامداران این روزها نشان دادهاند از هر فرصتی برای خروج از بازار استفاده میکنند. آمار منتشرشده از معاملات خرد که هر روز عددی کمتر از روز قبل را نشان میدهد و اعداد خروج پول حقیقی از بورس که هر روز بیشتر از گذشته نشان از خروج پول حقیقی دارد، مؤید این موضوع است.
* ادامه روند کنونی ممکن است موجب ریزش ۲۰۰ هزار واحدی بورس شود
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز شنبه ۱3 مرداد با افت ۶۱ هزار واحدی همراه شد و با ۵۲ هزار واحد افت روز چهارشنبه، هفته گذشته عدد شاخص را به ۲ میلیون و ۶ هزار واحد رساند و در صورت ادامه این روند دوباره بورس پله ۲ میلیون واحدی را برای چندمین بار از دست خواهد داد.
در صورتی که شاخص حمایت ۲ میلیون واحدی را از دست بدهد، به نظر میرسد تا عدد یک میلیون و ۸۸۰ هزار واحد نیز افت خود را ادامه میدهد.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند ترس از تنشهای بینالمللی در بازار سرمایه منجر به این موضوع شده است که عدهای از ترس مرگ خودکشی کنند. یعنی سهامداران بدون توجه به مسائل اصلی موجود در بازار، تنها خواستار خروج از این بازار هستند.
***
تجربه افتوخیزها نشان داده بورس خود را به تعادل خواهد رساند
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه درباره ایجاد محدودیتهای وضعشده در بورس به «وطن امروز» گفت: هر نوع دستکاری و ایجاد هر نوع محدودیتی در بازار، بورس را از رسالت و جهت اصلی خود که شفافیت در معاملات و حفظ نقدشوندگی است دور میکند. همین عدم شفافیت و تغییرات مکرر در مقررات هم به افزایش ریسک سرمایهگذاری منجر شده و شرایط را برای فرار پول یا کوچ آن به بازارهای هم عرض مهیا میکند.
وی ادامه داد: ایجاد محدودیت در دامنه نوسان، افزایش حجم مبنا و اقداماتی از این دست به دلیل پیشبینیناپذیر کردن بازار سرمایه، به نوعی سیگنال خروج را برای سهامداران غیرحرفهای صادر میکند که این امر مطلوب بازار سرمایه و هیچ بورس دیگری در جهان نیست.
کارشناس بازار سرمایه با اشاره به ارزندگی کنونی برخی سهمها برای خرید در برابر التهابات و اتفاقات خارج از بازار گفت: شاخص کل از سال ۹۶ با تمام اتفاقات سیاسی و غیرقابل کنترلی که در بیرون بازار رخ داده و بر بازار تأثیر گذاشته است، از شاخص ۷۰ هزار واحدی به بیش از ۲ میلیون واحد رسیده است. این نشان میدهد رویدادهای سیاسی خارج از بازار، موقتی و گذرا هستند و نمیتوانند مسیر اصلی بازار را تغییر دهند.
آقابزرگی تأکید کرد: بررسی بازارهای موازی نشان میدهد سوددهی در بازار سرمایه نسبت به بازار مسکن، سکه و ارز در شرایط ارزندهتری قرار دارد و همانطور که سابقه آن نشان میدهد، این عدم پیشرفت به نسبت این بازارها در میانمدت و بلندمدت بازدهی مناسبتری نسبت به بازارهای موازی در پی خواهد داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|