|
ترامپ: با هریس چیزی از آمریکا باقی نمیماند
دونالد ترامپ بار دیگر با لحنی تهدیدگونه، درباره پیروزی رقیب دموکرات جدیدش در انتخابات ریاستجمهوری هشدار داد. او در جمع هوادارانش در مونتانا گفت اگر کاملا هریس رئیسجمهور شود دیگر چیزی از کشور آمریکا باقی نخواهد ماند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
جنایت با بمبهای جهنمی آمریکایی
محمد المغیر، رئیس بخش امدادرسانی در سازمان دفاع مدنی غزه خبر داد که جنایت صبح دیروز صهیونیستها در مدرسه التابعین غزه، با ۳ بمب آمریکایی موسوم به امکی84 انجام شده است که حرارت ناشی از آن به 7 هزار درجه میرسد. این بمب، بزرگترین بمب از سری مارک 80 است. ساختمانهای بزرگ، کارخانهها، مراکز نیرو، پلها، پناهگاههای زیرزمینی و آشیانههای هواپیما اهداف اصلی این سری بمبها هستند. این یکی از بزرگترین مهمات در میان مهمات اف 16 است. بمب ام کی 84 میتواند دهانهای به عرض 15.2 متر و عمق 11 متر ایجاد کند. قطر مخرب این بمب که میتواند به 380 میلیمتر فلز نفوذ کند، 336 متر است.
***
کمک نظامی 3.5 میلیارد دلاری آمریکا بهاسرائیل
وزارت خارجه آمریکا اعطای کمک 3.5 میلیارد دلاری به رژیم صهیونیستی برای خرید تسلیحات و تجهیزات نظامی ساخت آمریکا را تایید کرد. سخنگوی این وزارتخانه از هماهنگی دولت بایدن با کنگره برای اختصاص کمک مالی نظامی مزبور خبر داد. پیشتر شبکه سیانان درباره ارائه این کمک از سوی واشنگتن برای تلآویو پس از تصویب لایحه کمک 14 میلیارد دلاری از سوی کنگره آمریکا در بهار گذشته گزارش داده بود.
***
ادامه حملات حزبالله به مواضع نظامی اسرائیل
حزبالله لبنان دیروز با صدور بیانیههای جداگانه اعلام کرد 3 پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است. بر اساس این بیانیهها، مقاومت دور جدید عملیات را در راستای حمایت از مقاومت و مردم فلسطین در نوار غزه انجام داده است. در بیانیه اول حزبالله آمده رزمندگان مقاومت اسلامی روز شنبه تجهیزات جاسوسی اسرائیلی را در موضع نظامی رامیا با پرتابه انتحاری هدف قرار داده و تلفاتی به دشمن وارد کردهاند. مقاومت لبنان در دومین بیانیه خود اعلام کرد موضع نظامی المالکیه ارتش کودککش را هدف حملات توپخانهای قرار داده است. در بیانیه سوم نیز آمده تجمعات نظامیان صهیونیست در تل شعر با موشک مستقیم هدف قرار داده شد.
***
پنجمین روز حمله اوکراین به کورسک
در پنجمین روز حمله نیروهای اوکراینی به استان کورسک در عمق خاک روسیه، نشانههایی از ثبات در میدان جنگ و توقف پیشروی نیروهای مهاجم دیده شد. به گزارش وزارت دفاع روسیه، یگان موشکی روسیه محل تجمع نیروهای ارتش اوکراین در کورسک را هدف قرار داد که گفته میشود در این حمله ۱۵ فرمانده میدانی اوکراینی کشته شدهاند. به گفته آپتی آلودینوف، فرمانده نیروهای چچنی موسوم به آخمت (احمد) و معاون اداره کل نظامی- سیاسی نیروهای مسلح روسیه، نیروهای این کشور با پشتیبانی نیروهای چچنی شهر مارتینوفکا را در این منطقه آزاد کردند. با این وجود همچنان نگرانیها درباره جان غیرنظامیان روس و امنیت نیروگاه اتمی کورسک بالاست. یک واحد زرهی ارتش اوکراین به استعداد هزار نفر از سهشنبه گذشته در یک عملیات غافلگیرانه اقدام به بزرگترین نفوذ به عمق خاک روسیه از زمان جنگ دوم جهانی به این سو کردند. منابع روسی از کشته شدن 1120 نظامی اوکراینی در این منطقه طی روز جمعه خبر میدهند. همچنین گزارشها حاکی از انهدام 140 خودروی زرهی ارتش اوکراین در استان کورسک است. در همین حال گروه رزمی شمال ارتش روسیه به همراه سرویس امنیتی فدرال این کشور طی یک پاتک جلوی نفوذ نیروهای اوکراینی به نواحی سودژا و کوِرنوو در استان کورسک را گرفتهاند. با این حال آلکسی اسمیرنوف، سرپرست فرمانداری منطقه کورسک با اشاره به حمله گسترده اوکراین به این منطقه، شرایط را دشوار و پیچیده خواند. به گفته او، یک انبار کمکهای بشردوستانه در منطقه کورسک برپا شده است و مواد و مایحتاج موردنیاز از سایر مناطق روسیه به این انبار سرازیر میشود، همچنین منابع ذخیره برق، آب آشامیدنی و دارو نیز دایر شده است.
***
خطر سونامی در سواحل ژاپن
ظهر دیروز به وقت ژاپن، زمینلرزهای به بزرگی 6.8 در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) در جزیره هاکوداته و استانهای آئوموری و ایواته بهوقوع پیوست. به گزارش خبرگزاری کیودونیوز، این زلزله بزرگ در ساعت ۱۲:۲۹ شنبه به وقت محلی در عمق ۴۹۰ کیلومتری زیر زمین رخ داد. پیشتر زمینلرزهای به بزرگی 7.1 ریشتر روز پنجشنبه در جنوب غربی این کشور به وقوع پیوسته بود که هشدارهای مربوط به سونامی را در پی داشت. آژانس هواشناسی ژاپن در یک توصیه ویژه از مردم خواست تا اقدامهای احتیاطی برای یک «ابرزلزله» احتمالی را در دستور کار خود قرار دهند. این آژانس میگوید احتمال به نسبت بالایی وجود دارد که یک زمینلرزه بزرگ در منطقه «ناوه نانکای» در گسل مجاور اقیانوس که از نظر زمینشناسی مستعد سونامیهای عظیم است رخ دهد.
ارسال به دوستان
جهان در شوک وحشیگری بدون مرز رژیم صهیونیستی؛ در حمله ارتش صهیونیستی به نمازگزاران و آوارگان غزه در مدرسه التابعین بیش از 100 نفر قتلعام شدند
جنون جنایت
جنبش حماس کشتار دیروز را نشانه عزم صهیونیستها برای نسلکشی و فریبکارانه بودن بحث آتشبس توسط دولتهای غربی و عربی دانست
در سیصدونهمین روز جنگ غزه، یکی از بزرگترین جنایات صهیونیستها علیه بشریت در تاریخ به ثبت رسید. در نخستین ساعات بامداد روز شنبه، همزمان با نماز صبح، جنگندههای اسرائیلی اقدام به بمباران یکی از متراکمترین مراکز اسکان آوارگان در محله الدرج در مرکز نوار غزه کردند. مدرسه التابعین که در زمان حمله، نماز جماعت در آن برپا بود، یک مدرسه دینی برای آموزش قرآن بود که با شروع جنگ صدها نفر از آوارگان در آن پناه گرفته بودند.
طبق اعلامیه دفتر اطلاعرسانی دولت فلسطین در غزه، ارتش رژیم اشغالگر آوارگان را هنگام اقامه نماز صبح که التابعین مملو از نمازگزار بوده، بهطور مستقیم هدف قرار داد که همین امر باعث افزایش تعداد شهدا شده است. طی برآوردهای اولیه دستکم 100 نفر در بمباران این مدرسه به شهادت رسیده و دهها نفر زخمی شدهاند. محمد المغیر، رئیس بخش امدادرسانی در سازمان دفاع مدنی غزه در جمع خبرنگاران گفت: «در مدرسه التابعین، حدود 2400 نفر اسکان داشتند. اسرائیل در هفته جاری، ۶ مدرسه را که محل اسکان آوارگان بوده، بمباران کرده است». رسانههای محلی فلسطینی تصاویری از این جنایت دلخراش را منتشر کردند که پیکرهای متلاشی شهدا روی هم بر زمین قرار گرفتهاند. برخی شهدای این جنایت همچنان زیر آوار ماندهاند و پیگیریها و تلاشها برای خارج کردن پیکر شهدا ادامه دارد. این چندمین بار است که صهیونیستها محل اسکان آوارگان فلسطینی را هدف حمله قرار میدهند. ارتش کودککش در توجیه این جنایت مدعی پناه گرفتن افراد مسلح در این مدرسه شده است. پنجشنبه گذشته نیز ارتش کودککش، ۲ مدرسه عبدالفتاح حموده و الزهره را در محله التفاح واقع در شرق غزه بمباران کرد که به شهادت و زخمی شدن شمار دیگری از آوارگان فلسطینی منجر شد. طی بیش از ۱۰ ماه جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، تاکنون دستکم ۱۱۵ مدرسه و دانشگاه کاملا تخریب شده، ۳۳۲ مدرسه و دانشگاه به شکل جزئی آسیب دیده و ۵۰۰ معلم و مدیر مدرسه، ۱۰۰ دانشمند و پژوهشگر و استاد دانشگاه و ۹ هزار دانشآموز و دانشجو به شهادت رسیدهاند.
* آتشبس فریبی بیش نیست
جنبش حماس در واکنش به جنایت صبح شنبه صهیونیستها، قتلعام آوارگان فلسطینی در این مدرسه را تاییدی آشکار از طرف صهیونیستها بر ادامه جنگ و کشتار مردم غزه دانست. جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در واکنش اولیه به این جنایت تاکید کرد هدف قرار دادن نمازگزاران در نمازخانه یک جنایت جنگی تمامعیار است. جنبش حزبالله لبنان ضمن محکوم کردن جنایت هولناک رژیم صهیونیستی در مدرسه التابعین، تأکید کرد صحبت درباره آتشبس و تعیین زمان جدید برای مذاکرات از سوی آمریکا و کشورهای عربی فریبی بیش نیست. به گزارش العهد، مقاومت لبنان اعلام کرد این جنایت بیانگر عزم اسرائیل برای ادامه جنگ نسلکشی است و گزینه واقعی این رژیم قتل و کشتار است. این جنبش تأکید کرد صحبت درباره آتشبس و تعیین زمانهای جدید مذاکرات نیز کذب و فریب است اما ملت فلسطین، گروههای مقاومت و جبهههای پشتیبانی هرگز فریب نخواهند خورد.
* سازمان ملل: این جنایتی اسرائیلی- آمریکایی- اروپایی است
فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در اراضی اشغالی فلسطین در واکنش به جنایت شنیع صهیونیستها اعلام کرد اسرائیل درحال ارتکاب جنایت نسلکشی علیه مردم فلسطین در مدارس نوار غزه، یکی پس از دیگری است. اسرائیل با سلاحهای آمریکایی و اروپایی و در میان بیتفاوتی کشورهای متمدن، درحال نسلکشی فلسطینیهاست. او غزه را «بزرگترین و شرمآورترین اردوگاه کار اجباری قرن بیستویکم» خواند و نوشت: «اسرائیل محله به محله، بیمارستان به بیمارستان، مدرسه به مدرسه، اردوگاه به اردوگاه علیه فلسطینیان نسلکشی میکند». رئیس آنروا نیز ضمن محکوم کردن حمله رژیم صهیونیستی به مدرسهای در مرکز غزه تصریح کرد: زیرساختهای غیرنظامی نباید هدف حملات قرار گیرد. فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) در شبکه اجتماعی ایکس، حمله رژیم صهیونیستی به مدرسه التابعین در مرکز غزه را محکوم کرد.
* الازهر: آزادگان جهان به اسرائیل فشار آورند
دانشگاه الازهر مصر در بیانیهای در واکنش به این جنایت اعلام کرد: «زبان از بیان قساوت و وحشیگری جنایت اسرائیل عاجز است. همه بدانند که تاریخ به کسانی که در قبال این جنایات فجیع سهلانگاری و سکوت میکنند، رحم نخواهد کرد». قدیمیترین مرکز علمی جهان عرب که در کنتر اهل سنت است از همه آزادگان جهان خواست با تمام شیوهها به فشار علیه «رژیم تروریستی اسرائیل» ادامه دهند. وزارت خارجه سوریه نیز با محکومیت این کشتار جمعی، اسرائیل را رژیمی فاشیست و جنایتکار خواند. دولتهای سعودی، قطر و لبنان با انتشار بیانیههایی جنایت رژیم در غزه را محکوم کردند.
وزارت خارجه روسیه از رژیم صهیونیستی خواست حمله به اهداف غیرنظامی را متوقف کند. اتحادیه عرب هم صرفا به محکوم کردن این جنایت هولناک بسنده کرد. عراق این جنایت را بیانگر بیاعتنایی اشغالگران قدس به تمام ابتکار عملها برای توقف تجاوزاتشان قلمداد کرد.
* بورل: جنایات اسرائیل هیچ توجیهی ندارد
جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی اعلام کرد: «دیدن تصاویر دهها جانباخته (شهید) فلسطینی بر اثر بمباران مدرسه آوارگان در غزه وحشتناک است. طی هفتههای اخیر، بیش از 10 مدرسه هدف حملات اسرائیل قرار گرفته؛ این جنایات قابل توجیه نیست».
***
چراغ سبز آمریکا
معاون رئیس جنبش حماس در نوار غزه نیز اعلام کرد این جنایت با چراغ سبز آمریکا انجام شده است. خلیل الحیه، معاون یحیی سنوار رئیس جنبش حماس در نوار غزه در گفتوگو با شبکه الجزیره گفت: «جنایت اشغالگران در محله الدرج تأییدی بر رویکرد آنها برای ادامه جنگ نسلکشی علیه ملت فلسطین است. نتانیاهو در سفر اخیر خود به واشنگتن چراغ سبز آمریکا را دریافت کرد. ما از شورای امنیت میخواهیم برای توقف این کشتارها و تجاوز صهیونیستها جلسه اضطراری تشکیل دهد. همه قربانیان در کشتارهای رژیم اشغالگر زن و کودک هستند و هدف قرار دادن مردم ما هیچ توجیهی ندارد. رژیم اشغالگر قادر به مقابله با مقاومت نیست و در برابر این ناتوانی، خشم خود را روی غیرنظامیان بیگناه خالی میکند». او خواستار یک قطعنامه واقعی بینالمللی، عربی و اسلامی برای متوقف ساختن دشمن جنایتکار در قتلعام مردم شد.
***
فراخوان ایران برای سازمانهای بینالمللی
سخنگوی وزارت امور خارجه جنایت رژیم صهیونیستی علیه مدرسه التابعین را برای کشورها و سازمانهای بینالمللی بویژه اعضای شورای امنیت و دیگر نهادهای بینالمللی از جمله دیوان بینالمللی کیفری و دادستان آن، آزمونی اخلاقی و انسانی و نیز مسؤولیتی بینالمللی خواند. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه حمله رژیم صهیونیستی به مدرسه التابعین غزه را محکوم کرد و آن را مصداق روشنی از ارتکاب همزمان جنایت نسلکشی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت خواند.
ارسال به دوستان
یحیی سنوار؛ مردی با شخصیت چندبعدی که در سرنوشتسازترین روزهای فلسطین برای متحد کردن مقاومت حول جبهه غزه جهاد میکند
رهبر نامیرا در بزنگاه قدس
سیدحسن نصرالله در آخرین سخنرانی عمومی خود که هفته گذشته در مراسم هفتم شهادت فؤاد شکر، فرمانده ارشد حزبالله لبنان ایراد شد به جز تاکید بر قطعی و سخت بودن پاسخ مقاومت به رژیم صهیونیستی، به نکته بسیار مهم دیگری نیز اشاره کرد. او برای آخرین بار تلاش کرد صدای فریادش را به گوش سران عربی در خواب فرو رفته برساند. سید مقاومت به کشورهای عربی هشدار داد و از آنها خواست حجم خطرات حوادث کنونی منطقه را در صورت پیروزی دشمن درک کنند. به این ترتیب دبیرکل حزبالله لبنان، با تعریف غزه و فلسطین به عنوان خط مقدم جبهه هویت منطقه اسلامی - عربی، تلاش کرد همگان را نسبت به این واقعیت بیدار سازد که آینده فلسطین در مقطع حساسی قرار دارد که با رویدادهای مهم منطقهای و بینالمللی گره خورده است و جنگ حاضر با اشغالگران اسرائیلی را سرنوشتساز میکند. این تحولات، در عین ایجاد چالشهای جدید، فرصتهای تازهای هم معرفی میکند. یکی از این رویدادها، ترور بزدلانه اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران بود. تصمیم تلآویو برای ترور مذاکرهکننده ارشد عملگرا و میانهرو مقاومت اسلامی فلسطین در حالی که او میهمان جمهوری اسلامی نیز بود، نقض آشکار همه موازین بینالمللی است. این اقدام همچنین برای از بین بردن هرگونه چشمانداز آتشبس پایدار انجام شد که تلآویو آن را شکست سیاسی جنگ خود علیه غزه میداند. شهادت هنیه در چنین مقطع حساسی سوالاتی را درباره رهبری آینده جنبش مقاومت فلسطین بویژه با توجه به اینکه معاون او شهید صالح العاروری هم پیشتر در اوایل سال میلادی جاری در ضاحیه بیروت ترور شده بود، ایجاد کرد. کمی قبل از ترور هنیه، فرمانده حزبالله و به روایتی دست راست نصرالله یعنی شهید فؤاد شکر هم در همین منطقه ترور شد. طی 10 ماه گذشته، مردم غزه با آنچه میتوان آن را جنگ نسلکشی توصیف کرد، با کارزار وحشیانه اسرائیل علیه تمام جنبههای حیات فلسطینی شان و حذف سیستماتیک رهبران مقاومت چه در داخل و چه در خارج، مواجه شدهاند. در چنین فضایی، معرفی یحیی سنوار به عنوان جانشین هنیه در راس کل تشکیلات حماس، یک لحظه روشن در میان شبی تیره و تار است. یحیی پیکر خسته و رنجور مقاومت را احیا میکند. انتخاب رئیس حکومت حماس در غزه در خط مقدم جنگ با صهیونیستها به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس، هم برای اشغالگران اسرائیلی غافلگیرکننده بود و هم باعث شادی طیفها و جناحهای فلسطینی شد.
* شخصیتی چند بعدی
انتخاب سنوار با همه غیرمنتظره بودنش، از جهات مختلف یک انتخاب طبیعی محسوب میشود. او فقط یک فرمانده جهادی نیست بلکه شخصیتی چند بعدی دارد. در ساختار کاملا دموکراتیک و سلسلهمراتبی تشکیلات حماس، او به عنوان معاون شهید هنیه و رئیس دولت در نوار غزه، از جایگاه سیاسی مناسبی برخوردار بود، همچنین سنوار به عنوان معمار برجسته عملیات توفان الاقصی در مهر سال گذشته، وقتی به رهبری کل جنبش مقاومت فلسطین میرسد، یک چالش مستقیم برای تلآویو تلقی میشود که بر تعهد حماس به مقاومت مسلحانه با اعتماد به تواناییهای راهبردی رهبرش تاکید میکند. علاوه بر این، سنوار روابط تنگاتنگی با گردانهای قسام، شاخه نظامی حماس دارد که او را قادر میسازد به طور مؤثر امور سیاسی و نظامی جنبش را مدیریت کند. ارتباطات قوی او با متحدان کلیدی از جمله ایران، حزبالله و گستره محور مقاومت از عراق و سوریه تا یمن، موقعیت راهبردی حماس را تقویت میکند. خالد مشعل، رئیس پیشین دفتر سیاسی حماس و معاون ریاست جنبش در بخش دیپلماسی، یکی دیگر از نامزدهای اسمی این پست بعد از شهادت هنیه بود ولی گفته میشود هفته پیش، خود او در نشستی که برای تعیین رهبر جدید برگزار شد، ترجیح داد از سنوار حمایت کند. البته مشعل که روابطش با تهران و دمشق به دلیل حمایت نابخردانهاش از ارتش آزاد و تکفیریها در جریان جنگ داخلی سوریه تیره شد، پیشتر از عدم تمایل خود به رهبری خبر داده بود. قرار نگرفتن در خط مقدم او را قادر میسازد بر مناسبات دیپلماتیک و حفظ روابط با حامیان سیاسی و مالی حماس مانند قطر و ترکیه تمرکز کند. همان طور که اسامه حمدان، یکی از سابقون حماس هفته گذشته به الجزیره گفت، برای انتخاب یحیی سنوار حتی نیازی به رایگیری در شورای مرکزی مقاومت اسلامی فلسطین نبود، چرا که همه اعضای ارشد روی رهبری او اجماع داشتند. نیازی به گفتن نیست که از نظر آنها در شرایط جنگی که اصل موجودیت فلسطین تهدید میشود، یک رهبر حی و حاضر مثل یحیی در خط مقدم با روابط امتحان پسدادهاش با رئوس جبهه بزرگ مقاومت در خاورمیانه، بسیار مغتنم است.
* چالشهای رهبری جدید
اگرچه دفتر سیاسی و شورای عمومی حماس به رهبری سرپرست موقت این جنبش، ابوعمر حسن، یحیی سنوار را به عنوان رهبر جدید جنبش انتخاب کرد اما این حمایت گسترده جناحهای مختلف و شخصیتهای ملی فلسطینی از این گزینه بود که به رهبری سنوار اعتباری بیسابقه بخشید. از نظر آنها چه کسی برای جایگزینی رهبر ترور شده توسط اسرائیلیها بهتر از مردی که آخرین سیلی محکم را در عملیات توفان الاقصی به رژیم صهیونیستی زده است. اما این جانشینی برای آینده مذاکرات و آتشبس پایدار در غزه چه معنایی دارد؟ لازم به ذکر است سنوار بر مذاکرات آتشبس اخیر نظارت داشته و پرونده اسرای فلسطینی را مدیریت کرده و درک عمیقی از جامعه صهیونیستها دارد، چرا که بیش از 20 سال را در زندانهای اسرائیل گذرانده و عبری را آموخته است، بنابراین برای ادامه مذاکرات در جریان که توسط خلیل الحیه، معاونش دنبال میشود، رهبری مناسب است.
* آشتی فلسطینی، اتحادهای منطقهای
کمتر از ۳ هفته پیش (23 ژوئیه) توافقنامهای در پکن، با پیشداری ۲ گروه اصلی حاکمیت فلسطینی یعنی فتح و حماس و همراهی دیگر گروهها با نظارت وانگ یی، وزیر خارجه چین امضا شد. در پاسخ کسانی که میگفتند این صرفا یک ابتکار چینی است، باید گفت سنوار، این روشنبینی را داشت که از اعماق تونلهای غزه، ایده اصلی طرح آشتی فلسطینی و تشکیل دولت پیشنهادی وحدت ملی را مطرح کرده و از نتیجه کار به عنوان یک پیشرفت مهم برای اتحاد فلسطین حمایت کند. سابقه مهندسی او در توافقنامه ساحل در سال 2014 و واگذاری گذرگاهها به تشکیلات خودگردان فلسطین در سال 2017، نشاندهنده تعهدی است که به مشارکت تمام فلسطینیان در مقدرات خود از طریق آشتی ملی دارد. او حتی حاضر شد با محمود عباس، رئیس سازشکار و از کارافتاده تشکیلات خودگردان که علنا تحت حمایت آمریکا و اسرائیل قرار دارد، تفاهم کند. به همین دلیل باید سنوار را نخ تسبیح تمام جنبشهای فلسطینی دانست که قصد دارند از این موجودیت عزیز حمایت کنند. در سطح منطقهای نیز رئیس جدید حماس روابط با ایران، لبنان و مصر را در اولویت قرار میدهد. همین شرکای متفاوت و متضاد، افق دید وسیع و نگاه عملگرایانه او را نشان میدهد. بسیاری به او خرده میگیرند که چرا همچنان به روابط حسنه با قاهره، به رغم عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی ادامه میدهد اما از نظر سنوار، مصر به دلیل نزدیکی به غزه و تعاملات تاریخی، یک همسایه بدون جایگزین است. در واقع فراتر از نقش کاسبکارانهای که دولت مصر در مساله فلسطین بازی میکند، ملت مصر مرزبندی خود با رژیم صهیونیستی را حفظ کرده و در بزنگاهها به یاری برادران فلسطینیاش میپردازد. درباره ایران و لبنان نیز که جای تردیدی وجود ندارد، این ملتها هیچ مشکلی با حمایت راهبردی و تسلیح مقاومت فلسطین در بلندمدت ندارند. سنوار در یکی از سخنرانیهای خود نگاه منطقهایاش را خلاصه میکند. او با استناد به حدیثی از حضرت محمد(ص) پیامبر اسلام، دیدگاه راهبردی خود از وحدت جبههها را چنین توصیف کرد: «یک سرباز در شام، یک سرباز در عراق و یک سرباز در یمن». جالب اینکه سنوار با شکستن تابوهای سنتی به جا مانده از دوران جنگ سرد، علاقه خود را به تقویت روابط با روسیه و چین ابراز کرده که نشاندهنده عمق دیدگاه بینالمللی گسترده او و درکش از نظم چندقطبی در حال شکلگیری است.
* لحظه تعیینکننده برای فلسطین
رژیم صهیونیستی، سنوار را تهدیدی بزرگ برای ادامه اشغالگری میداند. آنها قطعا رهبری کسی که توفان الاقصی را به عنوان مهمترین شکست تاریخ منحوس غده سرطانی معماری کرد، برنمیتابند. او کابوس زنده اسرائیل است. پس طبیعی است سران رژیم، از جمله بنیامین نتانیاهو، معتقد باشند جنگ بدون حذف سنوار پایان نمییابد. حماس هم در چالش حفاظت از رهبر فعلی خود قرار دارد. سنوار هم باید از خود و هم از فرماندهی جبهه غزه در برابر ارتش اشغالگر مورد حمایت آمریکا حراست کند. اگر کارزار پاکسازی قومی فلسطینیها توسط اسرائیل با پیشرویهای موفق سنوار فروکش کند، آنگاه تغییراتی اساسی در معادلات فلسطین اشغالی پیشبینی میشود. او این پتانسیل را دارد که تابآوری مردم غزه را به دستاوردهای سیاسی تبدیل و روابط را در سراسر محور مقاومت در خاورمیانه تقویت کند. روزهای آینده چالشها و فرصتهایی را برای حماس تحت رهبری یحیی سنوار ایجاد میکند. جنبش فرصتی واقعی برای تحکیم موقعیت خود و اعمال تغییرات اساسی در سیاست و راهبردهایش دارد، آن هم در حالی که حمایت تاکتیکی از سوی تهران، صنعا و بیروت افزایش یافته که برای انتقامی گسترده، هماهنگ، سخت و طولانیمدت علیه رژیم اشغالگر آماده میشوند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|