|
قیمت سکه ۴۳ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان
دیروز در بازار سکه و طلا، قیمت طلای ۱۸ عیار هر گرم ۳ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان، سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۳۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز ۴۳ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان بود. همچنین نیم سکه بهار آزادی ۲۳ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۱۵ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان و سکه گرمی ۷ میلیون و ۱۰۰هزار تومان به فروش رفت. هر اونس طلا نیز ۲۴۹۱ دلار بود.
ارسال به دوستان
اخبار
قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان
وزیر جهاد کشاورزی گفت: بر اساس مصوبه شورای قیمتگذاری دولت، قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد.
غلامرضا نوریقزلجه در جلسه روز گذشته شورای قیمتگذاری با حضور اعضای دولتی، نمایندگان کشاورزان و بخش خصوصی افزود: پس از چند جلسه کارشناسی در کمیتههای مربوطه روز یکشنبه به جمعبندی رسیدیم و قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی ۱۴۰۴ - ۱۴۰۳ مبلغ ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: طبق قانون باید تا پایان تیر هر سال قیمت خرید تضمینی گندم اعلام میشد اما به دلیل اتفاقاتی که افتاد و تغییراتی که در دولت صورت گرفت، این موضوع جامانده بود که بعد از شکلگیری دولت چهاردهم بلافاصله در دستور کار قرار گرفت و جلسات آن به صورت فشرده برگزار شد و امروز به نتیجه رسید.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه قیمت خرید تضمینی سایر محصولات کشاورزی معطل تعیین قیمت گندم بود، بزودی قیمت محصولات اساسی دیگر در جلسات شورای قیمتگذاری در روزها و هفتههای آتی مشخص و به تدریج تعیین و اعلام میشود.
***
قیمت رسمی نان افزایش یافت
حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به افزایش قیمت نان گفت پس از اعلام قیمتهای جدید، نظارتها تشدید و با هرگونه تخلفی توسط دستگاههای تعزیراتی و نظارتی برخورد قانونی خواهد شد.
همچنین بازرس اتاق اصناف تهران درباره قیمت نان اظهار کرد: قیمت نان سنگک ۳ هزار تومان بود که در حال حاضر به ۵ هزار تومان رسیده و کنجد آن هزار تومان بود که به هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است.
به گفته مریوان قادرپور، قیمت نان لواش آرد نوع یک از ۵۰۰ تومان به ۷۰۰ تومان افزایش یافته و نان لواش با آرد نوع ۲ از ۶۵۰ به ۹۰۰ تومان افزایش یافته است.
نان بربری که با آرد دولتی نوع یک پخت میشود، از هزار و ۸۰۰ تومان به ۲ هزار و ۵۰۰ تومان تغییر قیمت داشته و قیمت نان بربری که با آرد دولتی نوع ۲ تولید میشود، از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است. به طور کلی برای نان کنجدی ۳ گرم کنجد میتوان خریداری کرد که هر گرم هزار و ۵۰۰ تومان است. تافتون خراسانی نیز با آرد یارانهای نوع یک از هزار تومان به هزار و ۴۰۰ تومان تغییر قیمت یافته و در آرد یارانهای نوع ۲ نیز به گفته وحید معینیان، بازرس اتاق اصناف تهران، از هزار و ۵۰۰ تومان به هزار و ۸۰۰ تومان تغییر یافته است.
***
تأمین ارز واردات از مرز ۳۰ میلیارد دلار عبور کرد
بانک مرکزی اعلام کرد از ابتدای امسال تا ۱۹ شهریور، ۳۰ میلیارد و ۶۱۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، در مقابل صادرات و خدمات تأمین شده است.
بر اساس آمار بانک مرکزی، از ابتدای امسال تا ۱۹ شهریورماه برای کالاهای اساسی و دارو ۶ میلیارد و ۵۲۳ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۶ میلیارد و ۵۳۷ میلیون دلار، برای خدمات ۷۶۴ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۶ میلیارد و ۷۸۸ میلیون دلار تأمین ارز انجام شده است.
همچنین برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی ۵ میلیارد و ۷۰ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی یک میلیارد و ۴۵۳ میلیون دلار ارز تأمین کرده است. شایان ذکر است بانک مرکزی در مجموع ۶ میلیارد و ۵۲۳ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تأمین کرده است.
***
شاخص بورس ۷ هزار واحد رشد کرد
شاخص بورس در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه، با رشد ۷ هزارواحدی مواجه شد. در جریان دادوستدهای دیروز، دوشنبه، بازار سرمایه بیش از ۹ میلیارد و ۵۴۶ میلیون سهم و حقتقدم به ارزشی بالغ بر ۵ هزار و ۳۲۹ میلیارد تومان در بیش از ۲۵۱ هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد ۷ هزار و ۸۰۵ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۹۵ هزار و ۸۹۲ واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز گذشته به نام نمادهای معاملاتی فولاد، شپنا و شبندر شد و در مقابل نمادهای معاملاتی وغدیر، فملی و فارس با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۹ میلیارد و ۱۳۰ میلیون ورقه به ارزش ۴۱۰ هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان در ۱۳۰ هزار نوبت، شاخص فرابورس (آی فکس) ۱۰۲ واحد رشد کرد و در ارتفاع ۲۱ هزار و ۳۵۸ واحد قرار گرفت.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از انتصاب جدید در هیأتمدیره صندوق بازنشستگی صنعت نفت گزارش میدهد
جایزه نفت نفروش!
گروه اقتصادی: وزیر نفت در حکمی سعید خوشرو را به عنوان رئیس هیاترئیسه صندوقهای بازنشستگی، پسانداز و رفاه کارکنان صنعت نفت منصوب کرد. بالاترین جایگاهی که وی قرار داشته امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران بوده است. درست در همان سالهایی که میزان صادرات نفت ایران به حداقل ممکن رسیده بود، او کانال ارتباطی ایران با بازارهای نفتی بود. بنابراین آن بهبود عملکردی که امروز قرار است از او در صندوق بازنشستگی نفت انتظار داشته باشیم باید نشانههایی از آن را در کارنامه او ابتدا بیابیم.
در دورانی که خوشرو معاونت بینالملل شرکت ملی نفت را بر عهده داشته است ایران هیچ تلاشی برای ورود به بازارهای خارجی نکرد، چرا که دیدگاه افرادی مانند او این بود که تحریمها باید رفع شود تا ایران بتواند در صادرات نفت موفق شود. این مساله منجر شد بسیاری از شناورهای نفتی پر از نفت روی آب راکد بمانند و چاههای نفتی ایران نیز دچار آسیب شوند.
* چه تفکراتی مانع افزایش صادرات نفت ایران شد
در واقع در همان سالهایی که زنگنه هدایت وزارت نفت را بر عهده داشت، خبرها حاکی از این بود که در یک مقطع صادرات نفت ایران به صفر رسید. بعد از آن برخی رسانههای حامی وزیر وقت نفت میزان صادرات را بین 300 هزار تا 500 هزار بشکه نفت عنوان کردند. مسؤولان وقت مدعی بودند ایران برای اینکه صادرات نفت داشته باشد باید تخفیف بدهد. این موضوع کاملا مشهود است در صورتی که کشوری تحریم باشد عملا برای خریداران محدودیتهایی ایجاد میشود، بنابراین باید انگیزه لازم را برای آنها ایجاد کرد. با همین استراتژی در دولت سیزدهم صادرات نفت ایران افزایش یافت و حتی به سطح قبل از تحریمهای نفتی رسید. این سیاست به طور قطع برای ایران به عنوان صادرکننده نفت کارآمد بود، چراکه بعد از آن در زمان جنگ روسیه و اوکراین، روسها از همین شگرد برای حفظ سهم بازار خود استفاده کردند، تا جایی که آنها تخفیف بالاتری میدادند. اگر فروش نفت با تخفیف در شرایط تحریم اقدامی ناکارآمد بود قطعا کشورهای تحریمی دیگر از آن استفاده نمیکردند.
نکته دیگر اینکه فروختن نفت برای یک صادرکننده بزرگ مانند ایران برابر با از دست دادن سهم بازار خود است. بسیاری از کارشناسان معتقدند ایجاد یک بازار صادراتی کار بسیار دشواری است اما از دست دادن آن به سادگی اتفاق میافتد. بنابراین عدم فروش نفت ایران در دولت دوازدهم منجر شده بود ایران بخشی از بازار خود را از دست بدهد. در دولت سیزدهم برای ورود مجدد به این بازارها هزینههای جدیدی به کشور تحمیل شد. این مساله نیز به استراتژی مدیرانی بازمیگردد که با کار جهادی بیگانه هستند.
* اهمیت تصمیمگیری در صندوق بازنشستگی نفت متناسب با شرایط کشور
در حال حاضر سعید خوشرو به عنوان فردی معرفی میشود که سالها با زنگنه همکاری داشته است. در آن زمان وی سمتهایی مانند ریاست شبکه اطلاعرسانی نفت و انرژی (شانا)، سردبیری گروه پژوهش شانا و پژوهشگری در موسسه مطالعات بینالمللی انرژی داشته است در حالی که صندوق بازنشستگی نفت ایران یکی از بزرگترین شرکتهایی است که در پروژههای نفت و پتروشیمی حضور دارد و هماکنون در شرکتها و پالایشگاههای نفتی سرمایهگذاری دارد و حتی از طریق شرکت سرمایهگذاری و... در معاملات سهام نیز نقش موثری دارد. در صورتی که صندوق روی استراتژی مناسبی در راستای توسعه فعالیتهای خود نداشته باشد اثر ضعیف مدیریت تنها عملکرد صندوق نفت نخواهد بود، بلکه در همه پروژهها و شرکتهایی که این صندوق سرمایهگذاری دارد اثرگذار خواهد بود.
از نگاه دیگر، تبعات تصمیمگیری غلط صندوق بازنشستگی نفت میتواند بر بازنشستگان نفت نیز تاثیر بگذارد، چرا که در شرایط کنونی تورم در اقتصاد کشور بالاست. از طرف دیگر بازدهی سرمایهگذاری در بخشهای مولد نیز بسیار کمتر از تورم است، به همین دلیل عملکرد برخی شرکتهای سرمایهگذاری نیز منفی است. بر همین مبنا میتوان پیشبینی کرد که عملکرد ضعیف مدیران میتواند به افزایش فشار هزینهها بر صندوق بازنشستگی صنعت نفت سنگینی کند.
* سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت ایران در فعالیتهای اقتصادی
در متن حکم محسن پاکنژاد برای سعید خوشرو آمده است که نظر به تعهد تجارب و شایستگی جنابعالی و بر اساس بند ۱۱ اساسنامه صندوقهای بازنشستگی پسانداز و رفاه کارکنان صنعت نفت و به استناد مصوبه مورخ 13/۶/1403 هیأت امنای آن صندوق بدینوسیله جنابعالی به عنوان عضو اصلی و رئیس هیات رئیسه صندوقهای بازنشستگی و پسانداز و رفاه کارکنان صنعت نفت منصوب میشوید، انتظار میرود با استعانت از خداوند متعال و بهرهگیری از تمامی ظرفیتها و در راستای تحقق اهدافی از جمله مواردی به شرح ذیل اقدامهای لازم و مؤثر در دستور کار قرار گیرد.
- اقدام مؤثر به منظور افزایش سوددهی و بهرهوری اقتصادی از طریق بهبود ساختار مدیریتی صندوق و شرکتهای زیرمجموعه با توجه به تعلق داراییها به کارکنان و بازنشستگان شریف صنعت نفت.
- بهکارگیری اقتصادی و اطمینانبخش از داراییهای صندوق و شرکتهای وابسته از طریق سرمایهگذاری در فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی مؤثر و سودده به منظور خدمترسانی بیشتر و بهتر به قشر زحمتکش و خدوم بازنشسته.
- اهتمام جدی برای ایجاد شفافیت مالی و عملکردی در تمامی بخشها و نظارت مؤثر و مستمر بر عملکرد اقتصادی مجموعهها و شرکتهای وابسته به صندوق و ارائه گزارش عملکرد و ترازنامه سالانه.
- شناسایی و بهکارگیری مدیران و نیروهای توانمند متعهد و فسادستیز بر اساس شایستهسالاری و جانشینپروری.
* تفاوت مأموریت در صندوق بازنشستگی صنعت نفت ایران
در حال حاضر چند نکته در حکم وزیر نفت برای رئیس هیات مدیره صندوق بازنشستگی صنعت نفت ایران پررنگ است؛ افزایش سرمایهگذاری شرکت در پروژههای اقتصادی، همچنین استفاده از دارایی شرکتهای سرمایهگذاری و زیرمجموعه صندوق در راستای بهبود درآمدزایی و اصلاح ساختار شرکت برای کمک به عملکرد صندوق. این برنامههایی که وزیر نفت برای خوشرو ضروری تلقی کرده است کمی با سابقه او فاصله دارد. به عبارت دیگر اصلاح ساختار یک شرکت تنها توسط افرادی میتواند به طور موفق اجرا شود که سالها سابقه مدیریت شرکتهای دیگر را داشته باشند. به عبارت دیگر باید با چارت شرکتهای مختلف آشنایی داشته باشد تا بتواند تغییرات لازم را ایجاد کند، البته این موضوع نیز وقتی میسر است که فرد مطلع باشد چنین معاونت، مدیرکلی و... در ساختار شرکت اثرگذار است یا خیر.
مدیران شرکتها برای اینکه بتوانند سرمایهگذاری مناسبی داشته باشند باید با مدلهای اقتصادی، نقاط ضعف و قوت و تهدیدها و فرصتهای شرکت، همچنین رقبا در بازار آشنا باشند. به طور قطع کسی که در جایگاه معاونت بینالمللی شرکت ملی نفت کار کرده است نسبت به صندوق بازنشستگی بیگانه است، چراکه در شرایط کنونی صندوقهای سرمایهگذاری روی پروژههای تولید، همچنین سرمایهگذاری در بازار سهام مشغول هستند. بنابراین راهبرد شرکتهای سرمایهگذاری با شرکتهایی که در حوزه تولید و صادرات فعالیت دارند متفاوت است. هرچند هر دو شرکت در یک زنجیره فعالیت میکنند، اما در اینجا تنها هدف اداره شرکت نیست، بلکه بر مبنای ماموریتی که وزیر نفت برای خوشرو تعریف کرده باید عملکرد موثر به نمایش گذاشته شود.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از خرید و فروش حوالههای خودروهای ثبتنامی در سایتهای اینترنتی
به کام دلالان
گروه اقتصادی: پس از اعلام نتایج قرعهکشی اخیر عرضه محصولات گروه صنعتی ایرانخودرو و اعلام فهرست منتخبان این دوره، بازار خرید و فروش حواله خودرو دوباره پس از مدتی رکود، داغ شده و این روزها میبینیم سایتها دوباره از آگهیهای خرید و فروش با قیمتهای متفاوت پر شده است؛ بهگونهای که در آگهیهای فروش قیمتهای پایه از ۱۰۰ میلیون تومان شروع میشود و بعضا آگهیهای ۹۴۳ میلیون تومانی هم به چشم میخورد. در حقیقت هر چه دلشان بخواهد قیمت میگذارند این در حالی است که حواله طرح مادران گرانتر است.
لازم به توضیح است کمتر از یک ماه پیش بود که گروه صنعتی ایرانخودرو، پس از وقفهای 1.5 ساله، در طرح جدیدی از فروش محصولات خود، بخشی از ظرفیت تولید سال جاریاش را به صورت پیشفروش و فروش فوقالعاده برای 3 گروه متقاضیان عادی، مادران و دارندگان خودروهای فرسوده آغاز کرد.
این طرح که با عرضه محصولات این گروه خودروسازی شامل ریرا، خانواده پژو ۲۰۷ دستی، تارا، راناپلاس، سورنپلاس، خانواده هایما و 2 خودروی برقی لونا GRE و FAW Bestune NAT به صورت طرح پیشفروش و فروش فوقالعاده و طبق اولویتبندی و در چارچوب مصوبات شورای رقابت و دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری عرضه شده بود، اجرایی شد که پس از چند بار امروز و فردا شدن، در نهایت یکشنبه هفته گذشته (۱۱ شهریور) قرعهکشی جهت اولویتبندی متقاضیان انجام شد.
* شرکت 3 میلیون متقاضی در لاتاری ایرانخودرو
قرعهکشی برای انتخاب مشتریان نهایی امری ضروری به نظر میرسید، چرا که بالغ بر 3 میلیون نفر در این طرح ثبتنام کردند اما تنها ۱۱۵ هزار دستگاه در این مرحله، ظرفیت وجود داشت. پس از یک هفته، بالاخره از عصر روز شنبه (۱۷ شهریور) کار بارگذاری نتایج قرعهکشی آغاز شد و روز یکشنبه 18 شهریور این مهم تکمیل و لیست نهایی منتخبان منتشر شد.
بر این اساس با اعلام نتایج نهایی و مشخص شدن افراد برنده این بختآزمایی، طبق روال طرحهای فروشی از این دست، بهرغم ممنوعیت خرید و فروش حواله خودروها، بساط این معاملات در سایتها و آگهیهای فروش پهن شده است و از قضا بازار داغی هم دارد، چرا که بالا و پایین کردن آگهیها نشان میدهد تب و تاب سوداگریها در طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که مشمول مادران دارای 2 فرزند و بیشتر است، تندتر هم شده است و حواله خودروهای این طرح گرانتر هستند.
به طور مثال اگر حواله عادی بین ۱۵۰-۱۰۰ میلیون تومان تا ۳۰۰ میلیون تومان قیمتگذاری میشود، حواله مادران از ۳۰۰ میلیون تومان به بالا شروع میشود و تا ۵۰۰ میلیون تومان هم قیمت میخورد.
در این میان برخی هم متقاضی خرید حواله هستند که اعداد پایه با رقمهای پایین ۱۱۱ و ۱۲۵ میلیون تومان را درج کردهاند که صرفا گزینه قیمت خالی نباشد؛ اگر نه دارندگان حوالهها به این قیمتها حوالههای خود را نخواهند فروخت.
برخی از آگهیهای روز گذشته که فهرست نهایی منتخبان اعلام شده به این شرح است که حواله فروش ۶۸۰ ، ۷۱۰ و حتی ۹۴۳ میلیون تومانی! هم در آنها دیده میشود.
بررسی آگهیهای نشان میدهد برخلاف تصورها، محصول تازه ایرانخودرو (ریرا) چندان مورد استقبال دلالان قرار نگرفته و علاوه بر اینکه تعداد آگهیهای چندانی ندارد تعداد بالایی هم به فروش نمیرسند و رنج ۲۰۰ تا ۳۰۰ قیمت خوردهاند؛ در نهایت طرح مادران آن ۵۰۰ میلیون تومان آگهی شده است. همچنین این موضوع برای 2 خودروی برقی لونا و بیستون هم صدق میکند و چندان مورد دلخواه دلالان نیست.
یکی از دلایل استقبال پایین از «ریرا» و خودروهای برقی شاید قیمت این خودروهاست که تفاوت چندانی با بازار آزاد نخواهند داشت، بنابراین برای دلالان سود چندانی ندارد که روی آنها سرمایهگذاری کنند. همانطور که اشاره شد، به رغم ممنوعیتها اما این موضوع به سادگی و بدون ورود هیچ دستگاه نظارتی در حال انجام است؛ در نتیجه همین میشود که از این 3 میلیون نفر شاید بالغ بر 2 میلیون نفر دلالان و سوداگرانی هستند که صرفا برای کسب سود از این بازار که سالهاست از بازار مصرفی فاصله و شکل بازار سرمایهای به خود گرفته است، وارد این بازار میشوند.
این در حالی است که عدم الزام گواهینامه رانندگی که برای مادران متقاضی تا پیش از این هم اجباری نبود و از طرح اخیر، برای متقاضیان عادی هم دیگر جزو ملزومات ثبتنام به حساب نمیآمد، بازار دلالیها را داغتر هم کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|