|
اعلام روشهای مشارکت مردمی در پویش ملی جشن عاطفهها
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد گفت: مراسم زنگ عاطفهها همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، در مدارس سراسر کشور برگزار میشود. حبیبالله آسوده با دعوت از مردم برای پیوستن به این پویش و تامین مایحتاج تحصیلی دانشآموزان نیازمند، افزود: مردم نیکوکار میتوانند با شمارهگیری کد دستوری #۱۲* کمکهای خود را واریز کنند. همچنین شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۰۰۰۰۱۹۱۹ برای همین منظور پیشبینی شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
« بیتسیاح» در بیلبوردهای پایتخت
همزمان با پس گرفتن ناجوانمردانه مدال طلای ملیپوش پرتاب نیزه پارالمپیک، اکران فرهنگی تقدیر از این ملیپوش در پایتخت اجرا شد. بنا بر اعلام اداره ارتباطات و امور بینالملل سازمان زیباسازی شهر تهران، پس از آنکه در جریان رقابت پرتاب نیزه بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس، صادق بیت سیاح ملیپوش ایران ضمن شکستن رکورد پارالمپیک به مدال طلا دست یافت و مسؤولان برگزاری مدال طلای بیتسیاح را به جهت شادی پس از قهرمانی و استفاده از پرچم عزای سیدالشهدا پس گرفتند، اکران فرهنگی تقدیر از این قهرمان ورزشی در پایتخت اجرا شد.
***
فرآیند خدماترسانی در بهشت زهرا(س) متوقف نشده است
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) با بیان اینکه پرداخت مطالبات کارکنان این مجموعه در حال انجام است، گفت: فرآیند خدماترسانی در بهشت زهرا(س) به هیچوجه متوقف نشده است. محمدجواد تاجیک در رابطه با خبر منتشر شده پیرامون توقف خدماترسانی در سازمان بهشت زهرا(س)، اظهار کرد: فرآیند خدماترسانی در بهشت زهرا(س) به هیچوجه متوقف نشده است. وی با پرداختن به اعتراض برخی کارکنان این سازمان گفت: تنها تعدادی از کارکنان گلایهمند بوده و اعتراضشان را بیان کردند، این در حالی است که باقی افراد مشغول فعالیت و خدماترسانی بودند، از این رو جریان خدمت به شهروندان به هیچ عنوان متوقف نشده بود. تاجیک با تأکید بر اینکه مطالبات کارکنان در حوزه رفاهی و معیشتی بود که با رایزنیهایی که با معاونت مالی شهرداری تهران شد، به خواسته کارکنان جامه عمل پوشانده شد، افزود: تمام کارکنان در محل کار خود حاضر و مشغول فعالیت هستند. وی در پایان خاطرنشان کرد: تلاش شد تا وقفهای در فعالیت سازمان بهشت زهرا(س) ایجاد نشود اما اگر اختلال جزئی هم شهروندان احساس کردند، از ایشان عذرخواهی میکنیم.
***
تکذیب مرگ یک زندانی در زندان اوین
رسانههای معاند اخیراً ادعا کردهاند فردی به نام علیرضا گلیپور ۱۷ شهریور در زندان اوین فوت کرده، در حالی که این فرد سال ۱۴۰۰ از زندان آزاد شده است. قوه قضائیه با اشاره به اینکه علیرضا گلیپور ۲۵ دیماه سال ۱۳۹۲ به زندان اوین منتقل و ۱۸ دی سال ۱۴۰۰ از زندان آزاد شده است، اعلام کرد: نامبرده که اخیرا فوت کرده است حدود ۳ سال پیش از زندان آزاد شده بود و مرگ او هیچ ارتباطی با زندان ندارد. در خبرسازی جدید به نقل از یک «فعال کارگری» ادعا شده است علیرضا گلیپور ۱۷ شهریور در بند 8 زندان اوین فوت کرده است. این ادعا در حالی مطرح شده است که پیگیریها نشان میدهد علیرضا گلیپور ۲۵ دی سال ۱۳۹۲ به زندان اوین منتقل شد و ۱۸ دی سال ۱۴۰۰ از زندان آزاد شده است. درواقع نامبرده که اخیرا فوت کرده است حدود ۳ سال پیش از زندان آزاد شده بود و مرگ او هیچ ارتباطی با زندان ندارد. اخیرا نیز ادعا شده بود زنی ۲۴ ساله به نام معصومه هویزات که در زندان سپیدار استان خوزستان بازداشت بوده، بعد از انتقال به پلیس آگاهی به دلیل ضرب و شتم در بازداشتگاه جان باخته که مشخص شد این ادعا نیز دروغ بوده و فرد مورد اشاره در سلامت کامل به سر میبرد.
***
تقاطع بزرگراههای نواب - تندگویان افتتاح شد
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران جزئیات افتتاح تقاطع بزرگراه نواب -تندگویان را تشریح کرد. مهدی صداقتی روز گذشته در آیین افتتاح پروژه مسیرهای روسطحی تقاطع بزرگراههای نواب و تندگویان با بیان اینکه امروز همزمان با افتتاح فاز سوم نواب، پروژه عمرانی دیگری در منطقه ۸ به بهرهبرداری میرسد و این پروژه شامل پروژه دوربرگردان غیرهمسطح گلبرگ به باقری است که این پروژه نیز ویژگیهای منحصربه فردی خواهد داشت و اصلاحات ترافیکی در این محدوده رقم خواهد خورد، گفت: پروژه تقاطع غیرهمسطح شهید نواب - شهید تندگویان، در سه فاز طراحی شده بود که فاز نخست این پروژه از شمال نواب به جنوب تندگویان دیماه ۱۴۰۲، فاز دوم پروژه (زیرگذر از شمال شرق به جنوب غرب تندگویان) اردیبهشت ۱۴۰۳ و در نهایت فاز سوم این پروژه از جنوب بزرگراه تندگویان به شمال بزرگراه نواب، امروز (روز گذشته) به بهرهبرداری رسید. وی با بیان اینکه فاز سوم پروژه تندگویان- نواب در بازه زمانی ۱۴ ماهه به سرانجام رسیده است، افزود: عملیات اجرایی این پروژه در سال ۱۴۰۰ کلید خورد و در هر مرحله پس از آمادهسازی پروژه در اختیار شهروندان قرار گرفت. وی تصریح کرد: عملا با بازگشایی فاز سوم پروژه نواب - تندگویان ما شاهد کاهش بار ترافیکی در این محدوده خواهیم بود. با بهرهبرداری از این پروژه اختلال ترافیکی در این پروژه حل خواهد شد و با بهرهبرداری کامل پروژه نواب - تندگویان در ۴ فاز، ۵ کیلومتر مسافت شهروندان کاهش مییابد.
***
توقیف ۴۳۳۳ دستگاه انواع خودروی شوتی
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اجرای طرح مقابله با خودروهای شوتی در مردادماه سال جاری، از توقیف ۴۳۳۳ دستگاه انواع خودروی شوتی خبر داد. سردار حسین رحیمی با اشاره به اینکه خودروهای شوتی بهطور جد سلامت و امنیت اقتصادی و ترافیکی مردم را به مخاطره میاندازند، از این رو طرح مقابله با خودروهای شوتی به طور مستمر در دستور کار پلیس امنیت اقتصادی قرار دارد، اظهار کرد: در مرداد سال جاری طرح مقابله با خودروهای شوتی بهطور سراسری و با استفاده از ظرفیت پلیسهای امنیت اقتصادی کشور اجرا شد. وی با اشاره به توقیف 4333 دستگاه انواع خودروی شوتی در اجرای این طرح گفت: در اجرای این طرح 4543 مورد پرونده برای متهمان دستگیرشده این طرح تشکیل شد. رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا اظهار کرد: در اجرای این طرح بیش از 463 میلیارد تومان انواع کالای قاچاق از خودروهای شوتی توقیفشده کشف شد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از تأثیر مثبت اقدامات بازدارنده برای جلوگیری از گسترش اعتیاد گزارش میدهد
دود دودمان سوز
امانالله قراییمقدم، جامعهشناس در گفتوگو با «وطن امروز»: هر اقدامی که به کاهش میزان تقاضا برای مواد مخدر منجر شود اعتیاد را کاهش میدهد
اسدالله خسروی: اعتیاد فقط نابودکننده زندگی فرد معتاد نیست، بلکه آتشی در زندگی خانواده و اطرافیان او نیز هست؛ بلایی خانمانسوز که باعث بروز ناهنجاریهایی در جامعه میشود. اعتیاد آتشی است که وقتی به دامن زندگی بیفتد، تر و خشک را با هم میسوزاند و انسان را بیارزش میکند. مواد مخدر و روانگردانها متاعهای نامردی هستند که رحم ندارند. اعتیاد پدیده شومی است که بهای سنگینی دارد و آن نابودی زندگی است. در این بین آسیبشناسان معتقدند اقدام برای جلوگیری از عرضه مواد مخدر شاید به اندازه تلاش در راستای ممانعت از تقاضا کارساز نباشد، چرا که آگاهیبخشی از کودکی نسبت به تبعات بلای خانمانسوز اعتیاد با فرهنگسازی و تبلیغات وسیع، بسیار موثرتر است. برخی نوجوانان فاقد مهارت «نه گفتن» هستند و تحت تاثیر گروه همسالان و فشارهای آنها قرار میگیرند که نتیجه آن اعتیاد در سن نوجوانی است. پایین آمدن سن اعتیاد و وقوع جرم در کشور نمایانگر اهمیت توجه ویژه به قشر نوجوان جامعه است. آموزش نوجوانان در موضوع مواد مخدر باید از موضوعات مهم مدارس باشد. یک آموزش استاندارد و هدفمند در زمینه پیشگیری از اعتیاد باید از مقاطع قبل از متوسطه آغاز شود، به گونهای که مربیان مربوطه بحث پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر را به دانشآموزان آموزش دهند و آنها را با خطرات احتمالی که در کمینشان است آشنا کنند. علاوه بر این آموزش مهارتهای زندگی که مهمترین آن «مهارت نه گفتن است» باید مورد توجه مربیان آموزشی و معلمها قرار گیرد. اگر این آموزشها همزمان با هم باشد، میتواند به میزان قابل توجهی دانشآموزان را در برابر اعتیاد واکسینه کند.
امانالله قراییمقدم، جامعهشناس در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: شیوع اعتیاد در بین نوجوانان ناشی از عوامل متعددی است اما مهمترین عامل آن میتواند استعمال سیگار باشد، چرا که مصرف سیگار دروازه ورود به اعتیاد است و این در حالی است که این روزها قبح مصرف سیگار در جامعه شکسته شده است به طوری که مشاهده شده حتی خانمها و دختران جوان در انظار عمومی سیگار یا قلیان میکشند. وی با بیان اینکه بر اساس تئوری علمی «میدان نیرو»، نیروهای برانگیزاننده برای اعتیاد و سایر جرائم اکنون قدرتمندتر از نیروهای بازدارنده هستند و جوانان نیز تحت نیروهای برانگیزنده و تحریککننده قرار دارند، گفت: گسترده شدن دام اعتیاد به وجود نیروهای برانگیزاننده است که ناشی از فقر، بیکاری، تاثرات فضای مجازی، حاشیهنشینی، طلاق، دوستان ناباب، رسانههای بیگانه و... است که از جمله عوامل ترغیب به اعتیاد هستند.
در چنین شرایطی دولت و مسؤولان دستاندرکار امر ابتدا باید جامعه بویژه نوجوانان را با راهکارهای اصولی و کارشناسانه، از عواقب پدیده شوم اعتیاد و تبعات آن آگاه کنند اما متاسفانه به وفور این روزها دیده میشود سیلبریتیها در نمایشها و سریالهای تلویزیونی سیگار میکشند که تاثیرگذاری زیادی روی نوجوانان دارد و متاسفانه فکری نیز به حال بیکاری و غنی شدن اوقات فراغت جوانان نمیشود.
قرایی در ادامه افزود: هر اقدامی که به کاهش میزان تقاضا برای مواد مخدر منجر شود، نیروهای بازدارنده بر نیروهای برانگیزنده غالب میشوند و اعتیاد در جامعه کمتر میشود در چنین شرایطی پویایی اقتصاد خانوارها، کاهش میزان طلاق و حفظ ارزشها میتواند بر کاهش میزان اعتیاد تاثیرگذار شود.
* جلوی تقاضا برای مواد مخدر باید گرفته شود
در موضوع مواد مخدر، یکی از مباحث مهم، میزان دسترسی به مواد مخدر و سهولت این دسترسی است. هر چند پلیس با طرحهای مختلف انتظامی و امنیتی سعی در کاهش دسترسی به مواد مخدر داشته اما کارشناسان معتقدند این به تنهایی کافی نیست و باید با فرهنگسازی و آگاهیبخشی نسبت به عواقب شوم اعتیاد، تقاضا برای مواد افیونی کاهش یابد. در این راستا رئیسجمهور نیز تاکید کرده است راهکارهای مقابله با مواد مخدر باید مبتنی بر کنترل تقاضای مصرف بازتعریف شود و تا زمانی که تقاضا وجود داشته باشد، جلوگیری از توزیع و عرضه مواد مخدر ناممکن خواهد بود. مسعود پزشکیان در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر که دیروز برگزار شد، معضل اعتیاد را یکی از مهمترین دغدغههای جامعه و زمینهساز اکثر جرایم و مفاسد اجتماعی عنوان کرد و با تاکید بر ناکارآمدی شیوههای اجراشده برای مقابله با این معضل در کشور طی سالهای گذشته گفت: مشاهده آمار و نتایج شیوههای موفق اجراشده در زمینه مقابله با قاچاق و کاهش مصرف مواد مخدر در برخی کشورها نشان میدهد به رغم تلاشها و زحمات بسیاری که در این زمینه در کشور اانجام شده، همچنان با شرایط مطلوب فاصله زیادی وجود دارد و این مهم بازنگری و تغییر در روشها را با نگاهی به تجربیات موفق صورت گرفته در دیگر نقاط جهان ضروری میسازد. وی عدم پایش و کنترل تقاضای مصرف و تمرکز بر جلوگیری از عرضه را از جمله اشتباهات رخ داده در زمینه مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد و افزود: تا زمانی که تقاضا وجود داشته باشد، جلوگیری از توزیع و عرضه مواد مخدر ناممکن خواهد بود، بنابراین راهکارهای مقابله با مواد مخدر باید مبتنی بر کنترل و کاهش تقاضای مصرف باشد.
رئیسجمهور شناسایی جمعیت در معرض خطر ابتلا به اعتیاد، توسعه پیشگیری و آموزش به این قشر، تحت پوشش قرار دادن مبتلایان با هدف کنترل، کاهش مصرف و درمان و در نهایت توانمندسازی آنها برای بازگشت به جامعه را از جمله راهکارها و روشهای موفق تجربه شده در مقابله با مواد مخدر دانست و با تاکید بر اهمیت و ضرورت استفاده از ظرفیت مراکز بهداشت در این زمینه گفت: اگر مراکز بهداشت سراسر کشور در قالب برنامهای مدون و منسجم، افراد مبتلا به اعتیاد در جامعه هدف خود را به طور دقیق شناسایی و به منظور کنترل و کاهش مصرف، آنها را تحت پوشش قرار دهند، علاوه بر کنترل تقاضا و درمان تدریجی معتادان، توزیع و عرضه مواد مخدر نیز بهشدت کاهش خواهد یافت. پزشکیان همچنین با تاکید بر اهتمام ویژه دولت نسبت به ارائه خدمات مددکاری به افراد مبتلا به اعتیاد در جامعه تصریح کرد: این افراد برای نجات و رهایی از این شرایط نیازمند کمک ما هستند و دولت نیز در این زمینه خود را مسؤول و موظف میداند و قطعا اقدامات لازم را برای درمان، ایجاد اشتغال و تامین معیشت و زندگی آنها انجام خواهد داد.
ارسال به دوستان
۹ درصد ایرانیها به آلزایمر مبتلا هستند
بیم از جوان شدن آلزایمر در ایران
آلزایمر یا همان فراموشی که معمولا در سنین بالا و دوران کهنسالی برخی افراد دچار آن میشوند، گویا به سنین میانسالی در کشور رسوخ کرده است. آنطور که مدیرعامل انجمن دمانس و آلزایمر ایران میگوید، ایران و دنیا پس از پاندمی کرونا به دلایلی چون عدم رفتوآمدها، خانهنشینی و بسیاری عوامل دیگر میزان ابتلای مردم به بیماری دمانس و آلزایمر بیشتر شد و در نتیجه بیماری آلزایمر در میان مردم رواج یافت، به طوری که سنین پایینتر از ۵۰ سال نیز به این عارضه مبتلا میشوند. معصومه صالحی گفت: سال گذشته ۱۵۰ میلیون نفر در دنیا به بیماری آلزایمر مبتلا شدند اما امسال این آمار در جهان به ۱۵۵ میلیون نفر رسیده است، در ایران هم تا ۳ سال پیش جمعیت آلزایمریهای ایران یک میلیون نفر بود اما امسال این جمعیت به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. وی یادآور شد: آمار مبتلایان به آلزایمر و دمانس بسیار افزایش یافته است، بویژه پس از کرونا ما ۴۰۰ بیمار را شناسایی کردیم که پیش از ورود به آلزایمر هستند. در این دوره علائم شروع میشود و فرد هنوز وارد بیماری آلزایمر نشده است، مثل فراموشیهای زودگذر و... اما سن آلزایمر کاهش پیدا کرده است. مدیرعامل انجمن دمانس و آلزایمر ایران ادامه داد: شیوه شناسایی بیماران مبتلا به آلزایمر در دنیا بر اساس سن و تحقیقاتی است که انجام میشود. ما سال ۱۳۹۶ یک نوعشناسی را در تهران انجام دادیم که ۹ درصد از آنها به انواع دمانس مبتلا بودند، در دنیا هم همینطور. ما در آن بازه سن ۶۰ سال تا ۸۰ سالگی را انتخاب کرده بودیم؛ در سنین ۶۰ به بالا ۳ تا ۴ درصد مبتلا هستند، ۶۵ به بالا ۲ تا ۳ درصد اضافه میشود و هر ۱۰ سال یک بار هم جمعیت مبتلایان به دمانس ۲ برابر میشوند، چرا که سالمندی افزایش مییابد.
وی افزود: ۲ برنامه غربالگری در استانهای یزد و قزوین با همکاری سازمان بهزیستی داریم، بر اساس این غربالگری به تشخیص کامل نرسیدیم اما آمارهای اولیه نشان میدهد از جمعیت ۶۰ تا ۷۵ ساله حدود ۹ درصد افراد مبتلا به دمانس هستند. استرس و اضطراب، ارتباط بهصورت مجازی و ورزشنکردن در فضای باز، فاکتورهایی هستند که آمار بیماران و سن ابتلا به آلزایمر را در ایران کاهش داده است. مدیرعامل انجمن دمانس و آلزایمر ایران با انتقاد از سازمان صداوسیما، به فارس گفت: این سازمان در بخش سلامت چندان به موضوع پیشگیری توجه نکرده است، ۶ مدیرعامل تغییر کردهاند و هیچکدام به نامههای ما اهمیت نمیدهند، لازم است در حوزه پیشگیری از بروز بیماریها برنامهسازی شود. وی درمان بیماران مبتلا به آلزایمر را دشوار خواند و گفت: در بیماران مبتلا به آلزایمر شدید با رسیدن به آن مرحلهای که تقریبا درمان فایدهای ندارد و افراد وابسته به تخت میشوند از نظر اقتصادی، اجتماعی و نظام خانواده و جامعه برای همه پرهزینه خواهد بود. مدیرعامل انجمن دمانس و آلزایمر ایران تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر را مهم دانست و اظهار کرد: هر یک سال تشخیص زودهنگام ۵ سال مشکل بیماری را به تعویق میاندازد، به این معنا که فرد میتواند با استقلال کامل و راحتتر زندگی کند اما متأسفانه این انجام نمیشود.
ارسال به دوستان
پابند الکترونیک ابزار کاهش جرم
پابند الکترونیک به عنوان یکی از نوآوریهای تکنولوژیک در حوزه عدالت کیفری، نقش مهمی در کاهش جرائم و بازگشت سریعتر مجرمان به جامعه ایفا کرده است. این ابزار که به منظور نظارت بر رفتار و موقعیت جغرافیایی افراد محکوم به حبس خانگی یا مشروط به کار میرود، توانسته تأثیرات مثبتی بر کاهش نرخ جرایم و کاهش فشار بر زندانها داشته باشد.
در این ارتباط رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: پابندهای الکترونیک با نظارت لحظهای توانستهاند مجرمان را از تکرار جرم باز دارند و به کاهش تراکم زندانها کمک کنند.
سردار علی ولیپور گودرزی اظهار کرد: یکی از مهمترین مزایای پابند الکترونیکی، کاهش تراکم زندانها و بهبود شرایط زندانیان است. با استفاده از این فناوری، افراد میتوانند در خارج از زندان تحت نظارت باشند و این امر باعث کاهش هزینههای مربوط به نگهداری زندانیان، همچنین کاهش مشکلات اجتماعی ناشی از ازدحام بیش از حد در زندانها میشود. به این ترتیب، دولتها میتوانند منابع مالی و انسانی خود را به جای مدیریت بحرانهای مرتبط با تراکم زندانها، به برنامههای بازپروری و پیشگیری از جرم اختصاص دهند. او گفت: از نظر پیشگیری از تکرار جرم، پابند الکترونیک به عنوان یک ابزار نظارتی، توانسته است تأثیر قابل توجهی داشته باشد.
این ابزار امکان ردیابی لحظهای محکومان را فراهم میکند و این آگاهی از نظارت مداوم، به طور قابلتوجهی بازدارندگی ایجاد میکند. بسیاری از مجرمان با علم به اینکه رفتارشان دائماً زیر نظر است، از ارتکاب مجدد جرم خودداری میکنند. آمارها در کشورهای مختلف نشان میدهد استفاده از پابند الکترونیک در کاهش نرخ تکرار جرم مؤثر بوده است.
رئیس پلیس آگاهی پایتخت بیان کرد: بازگشت سریعتر به جامعه نیز یکی دیگر از مزایای پابند الکترونیکی است. این ابزار به محکومان اجازه میدهد در عین گذراندن محکومیت خود، همچنان در جامعه حضور داشته باشند، به کار و تحصیل ادامه دهند و با خانوادههای خود در ارتباط باشند. این موضوع باعث میشود فرآیند بازگشت به جامعه برای این افراد آسانتر و موثرتر شود و احتمال بازگشت آنها به زندان کاهش یابد. او در ادامه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در عین حال برخی چالشها و نگرانیها نیز درباره استفاده از پابند الکترونیکی وجود دارد. از جمله اینکه ممکن است در برخی موارد نقصهای فنی یا عدم دقت کافی در نظارت وجود داشته باشد، همچنین برخی افراد ممکن است از این سیستم سوءاستفاده و راههایی برای دور زدن آن پیدا کنند. در مجموع، پابند الکترونیکی به عنوان یک ابزار نوین در سیستم قضایی، توانسته است نقش مؤثری در کاهش جرائم و تسهیل فرآیند بازپروری ایفا کند اما برای بهرهگیری کامل از پتانسیل این فناوری، نیاز به نظارت دقیق و بهبود مستمر آن وجود دارد.
ارسال به دوستان
احیای 5 تالاب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه پس از ۲۰ سال
پرشدگی ۵۰ درصدی سدها
سال آبی جاری در حالی رو به پایان است که طبق گزارشهای موجود، 50 درصد سدهای کشور همچنان پر هستند. البته پیشبینیها حکایت از کاهش بارشها در فصل پاییز دارد و توصیه مسؤولان به مردم این است که در مصرف آب صرفهجویی کنند. سخنگوی صنعت آب کشور گفت: با وجود بهبود شرایط بارشی همچنان ۱۰ استان نسبت به دوره بلندمدت کاهش بارش دارند. عیسی بزرگزاده در نشستی خبری افزود: اکنون به اواخر سال آبی جاری نزدیک میشویم و تاکنون ۲۵۰ میلیمتر بارش داشتهایم. وی ادامه داد: این میزان بارش نسبت به ۲۴۶ میلیمتر دوره بلندمدت ۲ درصد بهبود و نسبت به ۲۱۰ میلیمتر سال گذشته ۱۹ درصد بهبود دارد. سخنگوی صنعت آب درباره شرایط بارش تهران نیز خاطرنشان کرد: بارشهای تهران ۱۷ درصد نسبت به دوره بلندمدت کاهش دارد و استان بوشهر هم اینچنین است. به هر حال سال نرمال آبی به معنای آن نیست که مصرف بیرویه داشته باشیم، ضمن اینکه شرایط نرمال ایران با جهان متفاوت است. بزرگزاده با اشاره به اینکه متوسط بارش جهان حدود ۷۵۰ میلیمتر است، گفت: این در حالی است که متوسط بارش در کشور حدود ۲۵۰ میلیمتر است، بنابراین سال نرمال آبی به معنای پر آبی نیست.
وی میزان پرشدگی سدهای کشور را ۵۰ درصد اعلام کرد و با بیان اینکه ورودی آب به سدها نسبت به سال گذشته افزایش یافته، میزان آن را ۴۱ میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب برشمرد. وی همچنین میزان خروج آب از سدها را ۳۷ میلیارد و ۵۷۰ میلیون متر مکعب دانست و افزود: ورودی و خروجی ۶ درصد رشد دارند. بزرگزاده میزان حجم آب موجود در سدهای کشور را حدود ۲۶ میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت: سدهای تهران هم ۵۳۵ میلیون مترمکعب آب دارند و با ۲۸ درصد پرشدگی، ۲۳ درصد نسبت به سال گذشته بهتر است. سخنگوی صنعت آب وضعیت سدهای زنجیره کارون را نیز مانند سال گذشته دانست و ادامه داد: شرایط سدهای استان هرمزگان مطلوب نیست و سد استقلال ۶۵ درصد کاهش نسبت به سال گذشته دارد.
* احیای 5 تالاب آذربایجانغربی پس از ۲۰ سال
مدیرکل حفاظت محیطزیست آذربایجان غربی در بازدید از تالاب بینالمللی درگه سنگی نقده گفت: بیش از ۲۲۵ میلیون مترمکعب حقابه محیط زیستی به پیکره تالابهای استان رهاسازی و 5 تالاب فصلی پس از ۲۰ سال آبگیری و احیا شد. سعید شهند با اشاره به احیای 5 تالاب از تالابهای فصلی استان پس از ۲۰ سال افزود: در راستای اجرای مصوبات کارگروه استانی نجات دریاچه ارومیه و با همکاری شرکت آب منطقهای استان، جوامع محلی و تشکلهای مردمنهاد، تالابهای گرده قیط و ممیند، طالقان، درگه لطفالله در شهرستان نقده، تالاب بینالمللی قوپیباباعلی در شهرستان مهاباد و تالاب قرهگل در شهرستان بوکان آبگیری و احیا شدند. شهند با بیان اینکه آذربایجانغربی از مهمترین استانهای تالابی کشور است، اظهار کرد: ۴۰ تالاب رسمی و ثبتشده در استان وجود دارد که 6 تالاب از آنها جزو تالابهای بینالمللی ثبت شده در کنوانسیون رامسر هستند و این تالابها نقش مهمی در پویایی اکوسیستم و تنوع زیستی در استان دارند. وی گفت: در راستای آبگیری بهینه این تالابها و دستیابی به میزان دقیق آب ورودی به آنها، دریچههای اختصاصی آبگیری احداث و ایستگاههای پایش و هیدرومتری برای نخستینبار در تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه احداث و نصب شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|