|
«جلال اسدی» خادم فداکار اباعبدالله(ع) جان ۱۵۰ زائر کربلا را از آتش نجات داد و خود آسمانی شد
جلال ایثار
گروه اجتماعی: شهامت، شجاعت و شهادتطلبی ذات افرادی است که برای خدمت بیمنت به خلق در هر شرایطی بیادعا به آب و آتش میزنند، جاننثاری میکنند تا دلها آرام گیرند و جانها حفظ شوند؛ مقولهای که «جلال اسدی» منجی زائران کربلا آن را مشق کرد. او در یک حادثه آتشسوزی، ققنوسوار به دل آتش زد و توانست جان 150 زائر اباعبداالله الحسین(ع) را نجات دهد و پس از این اقدام فداکارانه حیرتانگیز، خود در آتش سوخت ولی نامش جاودانه شد. مراسم باشکوه تشییع ناجی زائران کربلا دیروز در بجنورد با حضور مسؤولان و مردم شهیدپرور این شهر برگزار شد. حکایت آسمانی شدن مرحوم جلال اسدی این است که در ایام پیادهروی اربعین، ۲۰ مرداد ماه هتل مجاور موکب آرمان حسین(ع) دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی در شهر کربلا دچار آتشسوزی میشود. شرایط بحرانی و در خطر بودن جان زائران، خادم موکب دانشگاه را بر آن داشت برای نجات زائران اباعبدالله(ع) فداکارانه دل به آتش بزند. جلال اسدی، همکار معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی که سابقه خادمی در هیئات مذهبی و موکب اربعین را داشت، با رفتن به طبقه هفتم هتل تمام زائران را نجات داد اما خود گرفتار آتش بیامان شد و با ۵۲ درصد سوختگی، پس از یک ماه تحمل درد و رنج ناشی از جراحات، دعوت حق را لبیک گفت. جلال اسدی ۴۲ ساله از کارکنان معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد با ۱۱ سال سابقه کاری بود. یک پسر ۱۵ ساله به نام «نیما» و یک دختر ۱۱ ساله به نام «نیوشا» از او به یادگار مانده است. اسدی قبلا یک بار عازم سفر اربعین شده بود. امسال نیز پیش از شروع برپایی موکب اربعین مشخص نبود مسافر این خدمت بزرگ خواهد شد ولی دست تقدیر او را ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ راهی این سفر کرد. مسؤولیت جلال در دانشگاه، سرآشپزی آشپزخانه دانشگاه بود و او با هماهنگی دانشگاه برای انجام همین کار در موکب آرمان حسین(ع) دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی عازم شهر کربلا شده بود.
این موکب امسال میزبان دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در عمود ۱۴۰۰ شهر کربلا و مجاور هتل المنار بود. پیش از حضور دانشجویان، آمادهسازیهایی در آن انجام شد. طبق اعلام مسؤولان دانشگاه ۳ هزار دانشجو در ایام اربعین این موکب را برای اسکان انتخاب کرده بودند. جلال اسدی بهرغم اینکه وظیفه اصلیاش آشپزی در این موکب بود اما بنا بر تکلیف به سایر بخشها نیز کمک میکرد و به گفته خادمان حاضر در موکب از شستوشوی پتوها برای زئران گرفته تا تی کشیدن حسینیه را در روزهای پیش از آغاز کار موکب انجام میداد. جلال ساعت ۱۵ بعد از ظهر سهشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ که همه زائران در حال استراحت بودند، در حال شستوشوی پتوهای موکب به همراه دوست خود احسان جعفری بود. در همان حین آنها متوجه دود سفیدی در طبقه هشتم هتل مجاور موکب میشوند. در آن ساعت اکثر زائران هتل در حال استراحت بودند و در پی تاخیر نیروهای آتشنشانی، جلال و احسان تصمیم میگیرند زائران حاضر در اتاقهای هتل را از این حادثه هوشیار کنند. آنها تصمیم داشتند با داد و فریاد زدن و به درها کوبیدن سبب خروج زائران از هتل شوند و تا طبقه سوم با هم پیش میروند. مردم هم سراسیمه از خواب بیدار میشوند و داخل راهروها به سمت طبقات پایین میدوند. احسان نیز با جمعیت به سمت بیرون از هتل حرکت میکند. او وقتی به ورودی هتل میرسد، متوجه عدم حضور جلال در جلوی در هتل میشود. وی که به دنبال جلال در پایین هتل میگردد، به یکباره متوجه حضور فردی در پنجره طبقه هفتم هتل میشود که خطر را به جان خریده تا خطری جان زائران را تهدید نکند. جلال اسدی برای نجات جان ۱۵۰ زائر این اقدام فداکارانه را انجام داد. شجاعت جلال برای نجات جان انسانها و رفتن به دل آتش، زمانی بیشتر نمایان میشود که در نظر بگیریم انجام چنین کاری از عهده هر کسی برنمیآید. وی که قرار بود صرفا کارهای خود را در موکب آرمان حسین به عنوان آشپز انجام دهد، از روی حس نوعدوستی تصمیم به چنین اقدام فراطبیعیای میگیرد و تا بالاترین طبقات هتل برای نجات جان زائران اربعین حسینی، به عمل انسانی و اجرای تکلیف خود ادامه میدهد. سرانجام ناجی بجنوردی که محور اصلی روایت ما از یک انسان والا بود، ۲۳ شهریور، پس از ۳۵ روز مراقبت پزشکان، با جراحات شدید سوختگی ۵۲ درصدی در بیمارستن سوانح سوختگی شهید مطهری تهران به لقاءالله پیوست. وقتی در بیمارستان از جلال پرسیدند چرا این کار را انجام دادی؟ او پاسخ داد: «برای همان کسی که جانم را مدیون او هستم و هر وقت برسد جانم را پیشکشش میکنم.» شب دوشنبه 26 شهریور حجتالاسلام رضا نوری، نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی در پاسخ به سوالی درباره مطالبه مردمی برای شهید خوانده شدن جلال اسدی گفت: این برادر عزیزمان، جناب آقای اسدی، قطعاً اجر و مزد شهید را نزد خداوند خواهند داشت. حتی اگر به صورت رسمی اعلام نشود، ایشان به خاطر کاری که انجام دادند، اجر و مزد خود را نزد خداوند خواهند داشت. حجتالاسلام نوری به خبرگزاری دانشجو گفت: این مطالبهای است که از سوی مردم، خانواده و برخی عزیزان مطرح شده و ما نیز پیگیر این موضوع هستیم. قرار شده با نهادهای مسؤول و مجموعههای مرتبط صحبت و این موضوع پیگیری شود.
همچنین استاندار خراسان شمالی درباره اقدام ایثارگرانه ناجی بجنوردی در پیامی نوشت: مرحوم جلال اسدی که در ایام اربعین در آتشسوزی هتل، ایثارگرانه به کمک زائران حضرت اباعبدالله(ع) شتافت، باعث نجات دهها انسان شد. مرحوم اسدی با انگیزهای فراتر از محاسبات مادی و برای رضای الهی به کمک زائران سیدالشهدا(ع) شتافت و پس از تحمل جراحات و سوختگیهای ناشی از این عملیات ایثارگرانه، بالاخره رضوان الهی را در سرای باقی به جان خرید و محبوب قلوب مومنان شد. یکی از کلماتی که پس از درگذشت آقای جلال اسدی در این چند روز بارها پیش از نام وی بر زبانها آمده، واژه شهید است. مردم این اقدام انسانی و عمل به تکلیف شرعی ناجی بجنوردی را در دستگاه حماسهساز اربعین، نوعی ایثارگری میدانند. جلال در ذهن مردم همچون یک قهرمان نقش بسته که در راه خدا برای نجات جان ۱۵۰ زائر اربعین حسینی تا آخرین نفس تلاش کرد، الگویی که چشمه دیگری از حرکت عظیم اربعین را در چشم همه جهانیان نمایان خواهد کرد. با توجه به مطالبه عمومی اعلام رسمی شهادت جلال اسدی از سوی مردم و پیگیری مسؤولان استانی، لزوم ورود بموقع و دغدغهمندانه سازمانهای متولی همچون بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان حج و زیارت و بررسی دقیق این موضوع حائز اهمیت است.
ارسال به دوستان
سرلشکر سلامی اولویتهای اصلی سپاه پاسداران را تشریح کرد
تمرکز بر هوش مصنوعی
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: سپاه باید بر هوش مصنوعی متمرکز شود و از این فناوری در تمام جنگهای شناختی و نبردهای فرهنگی بهره ببرد.
سرلشکر حسین سلامی ظهر دیروز در آیین رونمایی پروژهها و شبکه فناوری ارتباطات در سپاه استان اردبیل اظهار کرد: ما امروز با بزرگترین قدرتهای تاریخ بشر در حال مبارزهایم و از همین رو نیازمند قوی شدن هستیم؛ مبارزه امروز با استفاده از روشها و ابزارهای سنتی امکانپذیر نیست و برای شکست قدرتهای بزرگ باید پیشرفته و مدرن و مجهز به ساز و برگ مبارزه در عالیترین شکل خود بود. وی افزود: ما در ارزشها و اصولمان ثابتقدم هستیم ولی در روشها به ثبات فکر نمیکنیم، لذا باید هر روز همچون جهانی که در حال تغییر و رشد است، تغییر کنیم؛ امروز ما با جهانی سروکار داریم که نهتنها با ما همکاری یا رقابت نمیکند، بلکه جنگ میکند. فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: جنگ خطرناکترین نوع ارتباط بین دو مجموعه است، به طور کلی ارتباط بین مجموعهها به 3 نوع، همکاری، رقابت یا جنگ و منازعه تقسیمبندی میشود و تعریفی که دنیای قدرتمند از نسبت و رابطه خود با ما کرده، جنگ در همه عرصههای اقتصادی، اطلاعاتی، نظامی، امنیتی، روانی، رسانهای و فرهنگی است. سرلشکر سلامی بیان کرد: دشمن تلاشش این است که تمام ابعاد و شئون زندگی ما را به جنگ تبدیل کند و ما برای موفق بودن و پیروزی در این جنگ، نیازمند قدرتمند بودن هستیم. وی ادامه داد: عصر حاضر، عصر ارتباط کامل در زمان حقیقی است، یعنی در آن واحد از یک نقطه با تمام نقاط جهان در ارتباط هستیم. قرن مرگ فاصلههاست و امروز فاصلههای جغرافیایی مانعی در دورسازی روابط نیست. سرلشکر سلامی عنوان کرد: دشمن میتواند از یک نقطه با تمام نقاط درون جامعه ارتباط برقرار کند که نشان میدهد فرمها و اشکال نبرد جدید تغییر کرده است و فناوریهایی ظاهر شدهاند که اساس ماهیت شکل و همه ابعاد منازعات را تغییر دادهاند، بنابراین ما محکوم به قوی بودن و پیشرفته بودن هستیم.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار مدالآوران و دیگر اعضای کاروانهای اعزامی به المپیک و پارالمپیک: اعتماد به نفس ملی را به رخ بدخواهان کشیدید
قدردانی از فرزندان ایران
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار مدالآوران و دیگر اعضای کاروانهای اعزامی به المپیک و پارالمپیک، درخشش تواناییها و تجلی «هویت ملی، سیاسی و دینی» ملت ایران را، برجستهترین نتیجه حضور ورزشکاران ایرانی در این مسابقات برشمردند و با اشاره به احساس شادمانی و عزت و سربلندی ملت از عملکرد ورزشکاران میهن گفتند: استعدادیابی بهموقع، رسیدگی به زندگی قهرمانان و توجه همزمان به ورزش قهرمانی و همگانی، مسیر رو به پیشرفت ورزش را استمرار و سرعت خواهد داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای با ابراز خرسندی فراوان از دیدار با مجموعهای از عزیزترین فرزندان افتخارآفرین کشور، گفتند: با مدالها و رفتار خود دل ملت را شاد کردید. صمیمانه از شما، مربیان و همه دستاندرکاران تشکر میکنم.
ایشان، جدی گرفتن ورزش را کاری درست و ضروری خواندند و با اشاره به سخنان جامع وزیر ورزش در این دیدار درباره تاثیرات اجتماعی -روانی و امیدآفرینی ورزش افزودند: ورزش در دیپلماسی عمومی هم تاثیر اساسی دارد و در مجموع کشور را بالا میبرد.
رهبر انقلاب در بیان چند نکته، مسابقات بینالمللی را صحنه نمایش قدرت روحی و اعتماد به نفس ملتها در کنار قدرت بدنی و مهارت ورزشی دانستند و گفتند: شما علاوه بر نمایش تواناییهای حرفهای و ورزشی، با اقداماتی پرمعنا نظیر اهدای مدال به بچههای فلسطین و غزه، حجاب و متانت، نامگذاری کاروان اعزامی به اسم ائمه اطهار(ع) و بهاصطلاح رایج سلفی گرفتن با پرچم فلسطین، اعتماد به نفس ملت را به رخ بدخواهان کشیدید و تواناییهای معنوی و هویت ملی - اعتقادی و اسلامی خود را ارائه کرده و ارج نهادید.
ایشان افزودند: برای تکتک این اقدامات بسیار باارزش، اهمیت قائل هستم و معنای عمیق آنها را برای مردم تبیین میکنم.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تلاش مستمر بدخواهان برای تحریف «هویت، حقیقت و عقاید» ملت ایران، افزودند: میگویند احساسات مذهبی در ایران تضعیف شده است اما هنگامی که قهرمان ما در مقابل چشم شاید صدها میلیون بیننده بر قرآن بوسه میزند و سجده شکر بهجا میآورد، حقیقت و هویت ملت ایران، پایبندی او به عقاید و تلاش برای عظمت ملی ایران، برجسته میشود و اینگونه نشانههای چشمنواز در عملکرد شما آشکار بود.
رهبر انقلاب با قدردانی از احساس مسؤولیت ملی و فراملی ورزشکاران ایرانی در مسابقات بینالمللی گفتند: رفتار متین، حرکات سنجیده و عقلانیت حاکم بر عملکرد شما، نشاندهنده احساس بسیار باارزش مسؤولیت مضاعف در مقابل ملت و کشور است.
امیدآفرینی در جامعه از دیگر نتایج مدالآوری قهرمانان ورزشی بود که رهبر انقلاب با اشاره به آن گفتند: برخی با حادثه جسمی کوچک، دچار ناامیدی میشوند اما هنگامی که جوان ورزشکار ما در پارالمپیک روی ویلچر قدرتنمایی میکند، دلهای همه لبریز از امید میشود.
ایشان، سیاستهای دوگانه و مغرضانه کشورهای حاکم بر ورزش بینالمللی را در این دوره از رقابتهای المپیک و پارالمپیک محسوس دانستند و گفتند: در حالیکه کشوری را به علت جنگ از حضور در رقابتها محروم میکنند، رژیم صهیونیستی با وجودی که در طول حدود یک سال ۴۱ هزار انسان از جمله هزاران کودک را به قتل رسانده از مسابقات محروم نمیشود.
رهبر انقلاب افزودند: این سیاستهای دوگانه و مغرضانه همانگونه که ما بارها گفتهایم نشان میدهد برخلاف ادعای سیاسی نبودن ورزش، بیشترین اعمال غرض سیاسی در ورزش انجام میشود.
حضرت آیتالله خامنهای ورزشکاران قهرمان را به حفظ افتخارات خود در خارج از میادین ورزشی فراخواندند و گفتند: رفتار شما برای بسیاری از افراد و جوانان الگو است، بنابراین همچنانکه در میادین بینالمللی، احترام به دین، اخلاق و مسؤولیتهای دینی، سیاسی و اجتماعی خود را به رخ همه دنیا کشیدید، در محیط کار و زندگی هم این مسؤولیتهای مهم را رعایت کنید.
ایشان در ادامه با اشاره به مسؤولیتهای دولت در بخش ورزش، چند توصیه خطاب به مسؤولان بیان کردند.
رهبر انقلاب، مسؤولان را به برنامهریزی برای استعدادیابی و کشف بهموقع استعدادهای ورزشی از دوران مدرسه توصیه کردند و گفتند: توصیه بعدی، توجه ویژه به رشتههای پرمدال مانند کشتی و همچنین رشتهها و ورزشهای سرآمد ایرانی مانند ورزش زورخانهای و چوگان است.
ایشان ایجاد موقعیتی در میدانهای بینالمللی برای نمایش گود ایرانی و ورزش زورخانهای را که دربردارنده نظم و معنا و مفهوم ویژهای است، مورد تأکید قرار دادند و گفتند: توصیه بعدی، غفلت نکردن از ورزشکاری است که به خاطر آرمان ملی یا مذهبی خود، با طرف صهیونیستی مسابقه نمیدهد و عملاً متحمل هزینه میشود که توجه به این ورزشکاران از وظایف مهم مسؤولان ورزش است.
حضرت آیتالله خامنهای توجه دولت را به معیشت و اشتغال ورزشکاران و تأمین نیازهای ورزشی آنان در حد توان الزامی برشمردند و با ضروری خواندن توسعه ورزش همگانی، گفتند: بنده طرفدار توجه کامل به ورزش قهرمانی هستم اما از توجه به ورزش همگانی هم نباید غفلت شود، چرا که ورزش، بسیاری از هزینههای کشور چه هزینههای جسمی و چه هزینههای اخلاقی را کاهش میدهد.
ایشان در آخرین توصیه، حمایت و استفاده مضاعف از ظرفیت مربیان ایرانی را مفید و ضروری دانستند و گفتند: خرسندم که ورزش کشور روی دور پیشرفت است و این مسیر باید ادامه پیدا کند.
در ابتدای این دیدار، آقای دنیامالی وزیر ورزش و جوانان با بیان گزارشی از افتخارآفرینیهای ورزشکاران اعزامی کشورمان به رقابتهای المپیک و پارالمپیک پاریس گفت: در مجموع این رقابتها ۳۷ بار پرچم ایران عزیز در محل برگزاری رقابتها به اهتزاز درآمد.
وزیر ورزش از برنامهها و فعالیتهای این وزارتخانهها برای ارتقای وضعیت ورزش کشور و توجه به ورزشکاران نیز گزارشی بیان کرد.
در این دیدار همچنین خانم ساره جوانمردی دارنده چندین مدال طلا در رشته تیراندازی چند دوره پارالمپیک و آقایان آرین سلیمی دارنده مدال طلای المپیک پاریس در رشته تکواندو و روحالله رستمی قهرمان طلایی ایران در وزنهبرداری پارالمپیک به نمایندگی از ورزشکاران، با تشکر از دعاها و پیامهای تبریک و حمایتهای رهبر انقلاب و یادآوری افتخارات معنوی قهرمانان کشورمان در این رقابتها، توجه مسؤولان ورزش به معیشت و اشتغال قهرمانان برای استمرار موفقیتهای ورزشی را خواستار شدند.
******
گفتوگوی «وطن امروز» با ساره جوانمردی پس از دیدار با رهبر انقلاب
هدیهای برای پسرم
یادداشتی از روحالله رستمی
این بار معجزه شد
زهره فلاحزاده: رهبر حکیم انقلاب روز گذشته میزبان ورزشکاران و مدالآوران المپیک و پارالمپیک بودند. این دیدار که خیلی سریع پس از اتمام مسابقات پارالمپیک انجام شد، نشان از این دارد که ورزش، کسب مقام و بالا بردن پرچم کشور برای مقام معظم رهبری اهمیت و جایگاه ویژهای دارد. ساره جوانمردی، پرافتخارترین بانوی پارالمپیکی ایران که در پاریس طلا کسب کرد، یکی از سخنرانان این دیدار بود. خبرنگار «وطن امروز» با جوانمردی در رابطه با دیدار با رهبر انقلاب گفتوگو کرد.
ساره جوانمردی، تیرانداز پارالمپیکی ایران در رابطه با دیدار رهبر انقلاب اظهار داشت: ما معمولا پس از مسابقات پارآسیایی و پارالمپیک با مقام معظم رهبری دیدار داریم. معمولا ورزشکاران منتظر چنین دیداری هستند. یکی از انگیزههای ما هم برای مدالآوری این است که حتما به این دیدار برویم، از نزدیک رهبر را ببینیم و صحبتهای ایشان را بشنویم.
وی افزود: یک فضای صمیمانه همراه با احترام بود. ما بارها این فضا را تجربه کردهایم و بودن در چنین جوی را دوست داریم. این دوره نتایج خوبی در المپیک و پارالمپیک کسب شد و فکر میکنم هر چند جلسه کوتاهی برای ما بود اما فوقالعاده مثبت بود. از بیانات مقام معظم رهبری نهایت استفاده را کردیم. ایشان درددلهای بچهها را که البته به صورت کامل و جامع گفته نشد، شنیدند.
تیرانداز پرافتخار پارالمپیک ایران در رابطه با دغدغههای ورزشکاران در گفتوگو با رهبری گفت: رهبر انقلاب دستورات لازم را دادند و انشاءالله بسیای از دغدغههای ما مثل بیمه، اشتغال و مسکن و حتی تاهل ورزشکاران برطرف شود. بانوان ما به نوع دیگر درگیر مسائل مالی و معیشتی خودشان بودند. برای پارالمپیکیها با توجه به بعد فیزیکی و جسمی شرایط سختتر است. قانونی که برای المپیکیها وضع شده، برای پارالمپیکیها وضع نشده است و این جای تاسف دارد. قانون برای استخدام فرزندانمان داریم اما این در حالی است که خود ما نیاز به کار و اشتغال داریم. حدود ۱۰ سال است این قانون وضع شده اما هنوز برای ما ورزشکاران پارالمپیکی اصلاحیه انجام نشده و مدام به آینده موکول میکنند. بحث پاداشها هم هست که از طرف وزارت برابر است اما پاداشهای روی سکو به دلیل منابع محدودتر توسط کمیته پارالمپیک که مجبور است یکسوم المپیکیها بدهد، بچهها را کمی دلسرد، ناامید و ناراحت کرده است. در استانها جوایزی که به المپیکیها تعلق میگیرد، هیچوقت به پارالمپیکیها تعلق نمیگیرد و در رابطه با قهرمانهای ورزشی ضعیف عمل میشود. فکر میکنم بزرگترین دغدغه بچههای پارالمپیکی این است که کمکی از سوی وزارت ورزش، ریاستجمهوری و یا مجلس شورای اسلامی به کمیته پارالمپیک شود که پاداش روی سکوی برابری با المپیکیها بگیرند.
جوانمردی در رابطه با اینکه یکی از سخنرانان این دیدار بود، توضیح داد: شب قبل دیدار به من اطلاع دادند که ممکن است سخنران این دیدار باشم. معمولا صحبت کردن جلوی چنین شخصیت بزرگی هم دل و جرأت میخواهد و هم تجربه سختی است که مقابل نفر اول باید مشورت و صحبت کنی. به نظر من سخن به گزاف گفتن است اما من اطاعت امر و چند دقیقهای صحبت کردم.
وی در ادامه به درخواست گرفتن انگشتر مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: دقایق آخر سخنرانی بود که تصمیم گرفتم کمی جسارت به خرج بدهم و انگشتری که همیشه نصیب آقایان میشد را از ایشان بگیرم. چون من بعد از مسابقات پارآسیایی به دیدار رهبر رفتم، همراه با پسرم بودم و خیلی دلم میخواست یک یادگاری برای بابک از ایشان بگیرم که وقتی بزرگ شد و عکسها را مرور کرد، این یادگاری را داشته باشد. در آن زمان رویم نشد اما این بار جسارت کردم و درخواست کردم و رهبر انقلاب هم لطف کردند سریع پاسخ دادند و من را لایق دانستند و انگشترشان را به من هدیه دادند. این هدیه برایم خیلی اهمیت دارد و ارزشمند است.
جوانمردی در رابطه با اینکه مقام معظم رهبری خیلی سریع بعد از مسابقات با ورزشکاران دیدار داشتند، توضیح داد: ممنونم از ایشان که وقت گذاشتند و ما را پذیرفتند. امیدواریم توانسته باشیم با مدالآوریمان گوشهای از زحمات ایشان را جبران و شادشان کرده باشیم.
***
دلجویی رهبر انقلاب از «صادق بیتسیاح»
رهبر انقلاب در حاشیه دیدار مدالآوران و اعضای کاروانهای اعزامی به المپیک و پارالمپیک، خطاب به «صادق بیتسیاح» فرمودند: انشاءالله خود جناب امالبنین عوضتان بدهد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در حاشیه دیدار مدالآوران و دیگر اعضای کاروانهای اعزامی به المپیک و پارالمپیک، از صادق بیتسیاح قهرمان، پرتاب نیزه بازیهای پارالمپیک پاریس که مدال او به دلیل عرض ارادت به پرچم حضرت امالبنین علیهاالسلام پس گرفته شد، دلجویی کردند. حضرت آیتالله خامنهای خطاب به صادق بیتسیاح فرمودند: انشاءالله خود جناب امالبنین عوضتان بدهد.
در جریان رقابت پرتاب نیزه کلاسF11 در بازیهای پارالمپیک پاریس، صادق بیتسیاح ملیپوش ایران با رکورد 64 متر و 47 سانتیمتر ضمن شکستن رکورد پارالمپیک، به مدال طلا دست یافت. پس از این مدالآوری، به دلیل ابراز خوشحالی صادق بیتسیاح با پرچم منقش به نام حضرت امالبنین سلاماللهعلیها، مسؤولان برگزاری بازیها، بیتسیاح را دیسکالیفه کردند و مدال طلا به نماینده هند رسید.
***
این بار معجزه شد
روحالله رستمی: دیدار با مقام معظم رهبری همیشه برای من حال و هوای خاصی داشته، انگار 4 سال تلاش میکنم تا این لحظه دیدار برسد و لبخند رضایت را بر چهره نورانی حضرت عشق ببینم و آن وقت تمام رنجها و خستگیها و ناملایمتیها را فراموش کنم و یک نفس راحت بکشم و با خود بگویم: آه! بالاخره مثل اینکه این ماموریت هم با موفقیت تمام شد.
روز یکشنبه که روی تخت بیمارستان به دلیل عفونت و تب و لرز بستری بودم، دلهره این را داشتم که به دیدار رهبری نرسم که خبر رسید دیدار به روز سهشنبه موکول شده است. خیلی خوشحال شدم که بار دیگر میتوانم آقا را از نزدیک ببینم.
آمدم فدراسیون که گفتند یکی از سخنرانان جلسه سرما خورده و تو باید به جایش سخنرانی کنی.
من پیش از این سابقه سخنرانی در حضور شهید جمهور را در مراسم تجلیل از قهرمانان داشتم ولی همیشه از صحبت کردن مقابل رهبری ناتوان بودم و همیشه گلویم خشک میشد و تا میآمدم محضر آقا صحبت کنم، صدایم در نمیآمد ولی این بار معجزه شد و در چند کلامی هر چند کوتاه توانستم ارادتم را به ایشان ابراز کنم و در آخر از آقا خواستم انگشتریای به تبرک و یادگار به پدر و مادرم هدیه کنند. ایشان هم 2 انگشتر هدیه کردند و فرمودند به پدر و مادر سلام برسانید.
ارسال به دوستان
رژیم صهیونیستی در بحبوحه آشوب داخلی با بحران جدید تغییرات جنونآسا در کابینه مواجه است
فرار نتانیاهو به نیویورک
گروه بینالملل: در روزهایی که فلسطین اشغالی در آشوب و جنگ فرو رفته و اسرائیلیها هنوز از شوک اصابت موشک بالستیک مافوق صوت یمن به نزدیکی تلآویو بیرون نیامدهاند، خبر میرسد نخستوزیر رژیم اشغالگر قصد دارد به مدت حدود یک هفته در آمریکا بماند. دفتر نخستوزیری رژیم یکشنبه پیش اعلام کرده بود نتانیاهو قرار است از سوم تا هفتم مهر در هفتادونهمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک شرکت کند اما حال گفته میشود وی به مدت یک هفته در آمریکا خواهد ماند. کانال ۱۳ تلویزیون عبری دیروز با اشاره به سفر قریبالوقوع بنیامین نتانیاهو به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، دلیل تمدید حضور او در آمریکا به مدت 7 روز را زیر سوال برد و آن را غیر روشن خواند.
موریا اسراف ولبرگ، خبرنگار امور سیاسی این شبکه گفت: «توجیه روشنی برای ماندن نتانیاهو برای 7-6 روز در آمریکا آن هم در زمان جنگ وجود ندارد. شمال در آتش میسوزد و جنگ در نوار غزه جایی که هنوز دهها اسیر در آن نگهداری میشوند، ادامه دارد».
او بر اساس دستور کاری که از سفر نتانیاهو به نیویورک به دست آورده، گفت «با محرمانههای زیادی در دفتر نخستوزیری» مواجه شده است. به گفته ولبرگ، اقامت طولانی نتانیاهو بیشتر سؤالبرانگیز است تا تعجببرانگیز. وی گفت: «هنوز روشن نیست که آیا نتانیاهو با جو بایدن دیدار خواهد کرد یا خیر، بویژه که سهشنبه هفته آینده تنها روزی خواهد بود که بایدن در نیویورک حضور خواهد داشت. از سوی دیگر، هنوز قرار ملاقاتی با مقامات کشورهای اروپایی تنظیم نشده، آن هم در حالی که آرژانتین و شماری از کشورهای آفریقایی در برنامه قرارهای ملاقات نتانیاهو قرار گرفتهاند». برخی کاربران شبکههای اجتماعی عبری این ظن را مطرح کردهاند که نتانیاهو قصد دارد پیش از عزیمت به نیویورک جنگ محدودی را در جنوب لبنان آغاز کند و به همین دلیل در حال فرار به نیویورک است و پس از پایان دادن به عملیات، به تلآویو بازمیگردد.
«ایال بن روون» ژنرال نیروهای ذخیره ارتش صهیونیستی و عضو سابق کنست، در شبکه 13 اسرائیل گفت: «چرا باید این دولت را تأیید کنم؟ بر چه اساسی به نتانیاهو اعتماد کنم؟ دولت کنونی بر اساس منافع سیاسی داخلی کار میکند و راه خود را گم کرده و شمال را از دست داده و جبهههای بیشتر و بیشتری به آن اضافه میکند. نتانیاهو نیز دچار دروغگویی مزمن است و به اسرائیلیها دروغ میگوید».
* برکناری جنونآسای وزیر جنگ توسط نتانیاهو؟
رسانههای عبری از چراغ سبز رهبران ائتلاف حاکم رژیم صهیونیستی به نتانیاهو برای جایگزینی وزیر جنگ فعلی با «گیدعون ساعر» خبر دادند. به گزارش کانال ۱۲ اسرائیل، نتانیاهو قصد دارد بزودی تهدید چندین ماههاش درباره برکناری یوآو گالانت، وزیر جنگ را عملی کند. نتانیاهو معتقد است برکناری گالانت در راستای تغییرات گسترده پستهای وزارتی آسانتر خواهد بود. او قصد دارد قبل از رفتن به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل این کار را بکند.
تارنمای امنیتی واللا گزارش داد پیوستن ساعر، رئیس حزب امیدنو به کابینه با مشکلاتی همراه خواهد بود. نگرانیهایی وجود دارد مبنی بر اینکه برکناری گالانت به شکل مستقیم بر هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش و دیگر فرماندهان ارشد رژیم تأثیر بگذارد و سبب راه افتادن موجی از استعفاها در دستگاه نظامی رژیم شود؛ اتفاقی که جیک سالیوان، مشاور امنیت داخلی کاخ سفید و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا آن را پیشبینی کرده و تغییر گالانت در دوران جنگ را جنون نتانیاهو خوانده بودند.
به گزارش سازمان رادیو و تلویزیون حکومتی اسرائیل، توافق بین نخستوزیر و رئیس حزب امید نو نیز امضا شده و انتظار میرفت بیانیه توسعه دولت و برکناری گالانت و انتصاب ساعر به طور همزمان در ساعات پایانی سهشنبه منتشر شود.
* اعتراف اسرائیلیها: جبهه شمال در کنترل نصرالله
کابینه رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه در جلسهای اضطراری، همزمان با موافقت با توسعه اهداف جنگی در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی، دستور بازگرداندن دهها هزار شهرکنشین فراری به خانههای خود در شمال را صادر کرد.
در همین حال روزنامه اسرائیل هیوم خبر داد نتانیاهو به فرمانده جبهه شمالی ارتش دستور داده منطقه حائل در جنوب لبنان را اشغال کند. با وجود این تحرکات اما یک عضو پیشین کنست معتقد است نتانیاهو نمیتواند تغییری در جبهه شمالی به وجود بیاورد. «عودید فوریر» در این باره گفت: «صبح روز یکشنبه یک موشک از یمن به مرکز اسرائیل (فلسطین اشغالی) و مناطق کاملا حفاظتشده اصابت کرد، این در حالی است که جبهه شمالی ما در کنترل سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله که میزان و شدت آتش را در جبهه شمالی تعیین میکند، است و نیروهای ارتش اسرائیل در نوار غزه همچنان در رنج و خستگی هستند».
«درون گبیش» ژنرال ذخیره ارتش صهیونیستی و فرمانده اسبق نیروی هوایی رژیم نیز در همین راستا گفت: «اسرائیل باید کاری برای احیای قدرت بازدارندگی خود انجام دهد، زیرا این بازدارندگی بشدت فرسایش یافته است و این منطقی نیست که ما صرفا در موضع دفاعی بمانیم. اگر حادثه 7 اکتبر اتفاق نمیافتاد و برای نخستینبار یک نیروی عربی نمیتوانست اینگونه به اسرائیل حمله کند و اسرائیلیها را به اسارت بگیرد، آیا اسرائیل امروز در معرض تهدید جنگ چندجبههای قرار میگرفت؟»
***
حمله پهپادی مقاومت عراق به موضع اسرائیلی در اردن
مقاومت اسلامی عراق برای دومین روز پیاپی یک موضع رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد. یکی از گروههای وابسته به حشدالشعبی در ادامه عملیاتهای خود در چارچوب حمایت از مردم و مقاومت غزه در برابر نسلکشی رژیم اشغالگر، روز دوشنبه گذشته طی یک حمله پهپادی غافلگیرانه، یک موضع متعلق به اسرائیل در غور اردن در فلسطین اشغالی را مورد هدف قرار داد. مقاومت اسلامی عراق قول داد به عملیاتهای خود برای نابودی سنگرهای دشمن با سرعت فزاینده ادامه خواهد داد. این در حالی است که همین گروه روز یکشنبه نیز مواضع اسرائیلیها در حیفای اشغالی را هدف حمله پهپادی قرار داده بود.
***
ادعای ترور نافرجام رئیس ستاد پیشین ارتش اسرائیل
رسانههای عبری بعد از ظهر دیروز مدعی شدند آویو کوخاوی، رئیس سابق ستاد کل ارتش صهیونیستی هدف یک ترور ناکام قرار گرفته است. منابع اسرائیلی، جنبش حزبالله لبنان را عامل طرح ترور کوخاوی به وسیله منفجر کردن بمبی پیشرفته هنگام بازدید او از مناطق مرزی شمالی فلسطین اشغالی معرفی کردهاند. بر اساس این گزارش، سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل (آمان) مدعی خنثیسازی بمب مزبور شده و سازمان امنیت داخلی رژیم (شاباک) هم تصویری از یک بسته انفجاری به همراه گوشی تلفن منتشر کرده است. هنوز حزبالله لبنان به این ادعای صهیونیستها واکنشی نشان نداده اما به نظر میرسد این ادعای کذب بخشی از جنگ روانی و عملیات تروریستی گسترده اسرائیل در لبنان باشد؛ عملیاتی مرموز که طی آن صدها دستگاه پیامرسان (پیجر) به طور همزمان در شهرهای مختلف لبنان منفجر شدند. احتمالا منشأ این انفجارها پالسهای کدگذاری شدهای است که توسط عوامل اسرائیلی به دستگاههای الکترونیک مزبور ارسال شده است.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» راهکارهای کاهش التهاب بازار خودرو را بررسی کرد
دستانداز وعدهها
* مخالفت مافیا با واردات خودروی دست دوم
گروه اقتصادی: بازار خودروی ایران همچنان درگیر حباب قیمتی و دلالی است. وزیر اقتصاد خبر داد یک میلیارد دلار برای واردات خودرو اختصاص داده شده است. همچنین انحصار واردات خودرو نیز برطرف میشود اما با توجه به اینکه واردات خودروهای نو تنها توسط شرکتهایی انجام میشود که نمایندگی برای خدمات پس از فروش داشته باشند به همین دلیل انحصار این بخش همچنان باقی میماند، بنابراین اگر قرار باشد در بازار خودروی ایران اتفاقی بیفتد باید واردات خودروهای دست دوم اجرایی شود. البته وزیر صنعت، معدن و تجارت در عین حال اعلام کرده آییننامه واردات خودروهای دست دوم باید اصلاح شود.
آییننامه واردات خودروهای دست دوم تاکنون با اشکالات زیادی همراه بوده است، برای نمونه منشأ ارز واردات باید مشخص باشد و مورد تایید بانک مرکزی قرار بگیرد. بر این مبنا تنها صادرکنندگان کالا میتوانند واردات خودروی دست دوم را اجرا کنند. از طرف دیگر واردکنندگان باید دارای حساب ارزی باشند. به طور قطع آییننامه واردات خودروهای دست دوم که برای رفع انحصار واردات و همچنین فراهم کردن بستر واردات خودرو توسط مردم است با محدودیتهای جدی مواجه است، بنابراین در صورتی که قرار باشد آییننامه واردات خودروی دست دوم اصلاح شود باید در راستای حذف این محدودیتها انجام شود.
هر چند دولت اعلام کرده یک میلیارد دلار برای واردات خودرو اختصاص داده است اما با در نظر گرفتن اینکه هر خودروی خارجی تنها 20 هزار دلار با هزینه حملونقل قیمت خواهد داشت با این مبلغ تنها 50 هزار خودرو وارد خواهد شد. در حالی که طبق طرح ساماندهی واردات خودرو توسط مجلس شورای اسلامی تا پایان سال جاری باید میزان واردات خودروهای نو به حدود 200 هزار دستگاه برسد اما آمارها نشان میدهد تاکنون حدود 26 هزار خودرو بیشتر به کشور وارد نشده است.
از آنجا که حفظ ذخایر ارزی در هر شرایطی باید در اولویت قرار داشته باشد، نمیتوان برای واردات خودرو منابع ارزی را از بین برد. به همین دلیل انتظار افزایش تخصیص منابع ارزی بیشتر از یک میلیارد دلار برای واردات خودرو منطقی نیست، مگر اینکه دولت منابع درآمدی خود را خیلی بالا ببرد تا بتواند تخصیص ارز برای واردات خودروهای نو را بیشتر کند اما در زمینه واردات خودروهای دست دوم این محدودیتها وجود ندارد و دولت میتواند با پیشبینی سازوکارهای دقیق از منابع ارزی درون جامعه که گفته میشود حدود 15 میلیارد دلار است، برای واردات خودروهای دست دوم استفاده کند.
هر چند نگهداری ارز به صورت خانگی تخلف است و مصداق قاچاق ارز دارد اما در مقطع کنونی باید با تدبیری از این ذخایر خانگی ارز در کشور استفاده کرد. نباید آییننامه واردات خودروهای دست دوم به گونهای تدوین شود که افراد تقاضای جدیدی برای ارز ایجاد کنند و منجر به افزایش قیمت ارز در کشور شود. به عبارت دیگر دولت میتواند این مجوز را به افرادی بدهد که پیش از این سپرده ارزی داشتهاند.
* منابع ارزی واردات خودروهای دست دوم
همچنین در سالهای گذشته بسیاری از شرکتهای خرد صادراتی داشتهاند که منابع ارزی آنها طبق قانون به مرکز مبادله ارز و کالا تحویل نشده است. به عبارت دیگر شرکتهایی که صادرات سالانه آنها کمتر از یک میلیون دلار بوده است منابع ارزی خود را به سامانه تحویل ندادهاند، این منابع ارزی گاهی وارد بازار آزاد شده و گاهی هم از طریق واردکنندههای خرد به صورت کالا وارد کشور شده است اما به نسبت ارزش کل صادرات و واردات کشور بخشی از این ارز صادرکنندههای خرد تبدیل به کالا نشده است به همین دلیل امکان بهرهمندی از آنها برای واردات خودروهای دست دوم است.
هماکنون یکی از مشکلات بازار خودروی ایران این است که گرفتار دلالی شده است. یعنی در صورتی که واردات خودروهای دست دوم نیز در تعداد بالا به یک فرد یا شرکت داده شود بار دیگر همان داستان گرانی و دلالی دوباره اتفاق میافتد، بنابراین مطابق بندی از آییننامه واردات خودروهای دست دوم که مجوز فروش این خودروها از خریدار سلب شده است، باید مقررات به صورت جدی اجرایی شود، چراکه در سالهای گذشته بسیاری از افراد حتی در ثبتنام خودروهای داخلی از سامانه یکپارچه نیز تخلف میکردند و حواله ثبتنامی خود را به صورت وکالتی میفروختند.
نکته دیگری که در زمینه واردات خودروهای دست دوم اهمیت زیادی دارد خدمات پس از فروش است. در حال حاضر بسیاری از کارشناسان معتقدند در صورتی که افراد اجازه واردات هرگونه خودرویی پیدا کنند، احتمال دارد خودروهایی واردات شوند که استانداردهای مورد نیاز را ندارند. همچنین موضوع دیگری که احتمال دارد به معضل بعدی خریداران این خودروها تبدیل شود خدمات پس از فروش خودرو است. به این معنا که اگر خودرویی به کشور وارد میشود نمایندگی برای ارائه خدمات تعمیراتی آن وجود نداشته باشد این خودروها قابل استفاده نخواهندبود.
بنابراین در صورتی که قرار باشد این طرح را به صورت گسترده در کشور اجرا کنیم دولت باید سیاستهایی را برای واردات خودروهای دست دوم اجرایی کند تا بر مبنای آن تنها خودروهایی مجوز واردات پیدا کنند که نمونه مشابه آن در داخل کشور وجود داشته باشد. این موضوع کمک میکند تا تامین قطعات این خودروها در کشور همچنان وجود داشته باشد.
* چه میزان خودروی وارداتی برای تنظیم بازار نیاز است؟
با توجه به اینکه از سال گذشته و در دولت سیزدهم واردات خودروهای برقی و بنزینی نو از سر گرفته شده است، همچنین مجوز واردات خودروهای دست دوم در همان زمان صادر شده بود، جامعه نسبت به بهرهبرداری از این خودروها اشتیاق زیادی نشان داد، بنابراین بستر لازم برای اجرای این مصوبهها وجود دارد. از این رو اگر تا پایان سال جاری با یک میلیارد دلار منابع پیشبینی شده حدود 50 هزار خودروی نو واردات شود، همچنین حدود 50 هزار خودروی دست دوم نیز با منابع ارزی مردمی وارد شود، شاهد واردات حدود 126 هزار خودرو تا پایان سال خواهیم بود.
سالانه حدود یک میلیون و 100 هزار خودرو در داخل کشور تولید و مونتاژ میشود. این میزان خودروی داخلی با حدود 126 هزار خودروی وارداتی، منجر میشود بازار خودرو به تعادل بیشتری برسد. حتی پیشبینی میشود حباب قیمتی خودروهای خارجی که در حال حاضر خیلی زیاد است با واردات خودروهای دست دوم افت کند.
پیش از ممنوعیت واردات خودروهای دست دوم، ایران سالانه حدود 75 تا 100 هزار خودرو وارد میکرد. این میزان واردات خودرو در آن زمان زیاد نبود اما به دلیل اینکه در داخل کشور حدود یک و نیم میلیون دستگاه خودرو تولید میشد همین میزان واردات خودرو کافی بود تا بازار متعادل شود. از طرف دیگر در سالهای اخیر جریان پولی به سمت بازارهای سوداگری مانند بازار خودرو سوق پیدا کرده است و دلالان این بازار را به طور کامل در اختیار دارند. به همین دلیل میزان واردات خودرو به اندازه سالهای گذشته نمیتواند بازار را متعادل کند.
یکی دیگر از عواملی که در شرایط کنونی میتواند بازار خودرو را به حالت طبیعی بازگرداند ادامه تخصیص و ثبتنام خودروهای داخلی به مصرفکنندگان واقعی است. این موضوع منجر میشود تقاضا در بازار خودرو همچنان نزولی باشد. این رکود بازار خودرو باعث میشود افرادی که برای سود بیشتر خودرو خریدهاند، مجبور شوند خودروها را در بازار عرضه کنند. در نتیجه حباب ناشی از دلالی از بازار خارج خواهد شد.
ارسال به دوستان
دیدگاه
وفاق خوب است اما نه با هر ناکسی
احمدرضا هدایتی: کشورهای مختلف دنیا یا دارای نظام تکحزبی هستند، یا دوحزبی و یا مانند ایران تعدد احزاب در آنها وجود دارد، اگر چه بسیاری از صاحبنظران این رویکرد را به تعبیر غربیها نشانه دموکراسی و آزادی بیان میدانند اما وجود احزاب مختلف عوارض و پیامدهای منفی خاص خودش را نیز به همراه دارد. در هر حال همانگونه که اشاره شد، در جمهوری اسلامی ایران نظام چندحزبی حاکم است و در حال حاضر بیش از ۲۲۰ حزب و تشکل سیاسی در کشور ثبت شده که از این تعداد بیش از ۱۲۰ مورد آن در مقیاس کشوری یا استانی فعال هستند، با این حال تا چندی پیش ۲ جریان سیاسی اصولگرا و اصلاحطلب نقش اصلی را در این عرصه برعهده داشتند. اگر چه اکثریت قاطع مردم با حضور در صحنههای مختلف دفاع از انقلاب اسلامی و مراسم و مناسبتهای مختلف ثابت کردهاند همچنان پای نظام اسلامی و آرمانهای انقلاب ایستادهاند اما متأسفانه اقدامات غلط و بعضا ناصواب ۲ جناح مورد اشاره طی چند سال گذشته سبب شد احزاب در ایران کارکرد و جایگاه مردمی خود را تا حدود زیادی از دست بدهند و به تَبَع آن اعتماد عمومی تا حدی دچار خدشه شود و عملکرد منفی بعضی از مدیران ناکارآمد و نفوذی در سطوح مختلف نیز مشکل را تشدید کرده است. البته در هر صورت نمیشود انتظار داشت همه افراد جامعه بدون قید و شرط تابع یک طرز تفکر سیاسی خاص باشند و به طور دقیق از آن پیروی کنند، بنابراین ایجاد وفاق ملی میتواند برای جلبنظر و جذب همان معدود کسانی که با توجه به موارد فوق از برخی مسؤولان گلایهمند هستند و برای ادامه مسیر دچار تردید شدهاند یا تحت تأثیر سمپاشیهای مستمر رسانههای معاند از آرمانهای انقلاب فاصله گرفتهاند، کلام درستی باشد، مشروط بر آنکه این وفاق منطقی، ضابطهمند و در چارچوب اصول و ارزشهای انقلابی - اسلامی ریلگذاری شود. به عبارت دقیقتر هیچکس مخالف تحکیم وحدت و تقویت انسجام بین آحاد اقشار جامعه نیست و اصولا هنر مسؤولان نظام باید این باشد که بتوانند برای تقویت همدلی، ارتقای همافزایی و استفاده بهینه از تمام ظرفیتهای موجود، همه افراد جامعه اعم از مردم عادی، سیاستمداران، اقشار و اصناف مختلف، هنرمندان، ورزشکاران و سایر سلبریتیها (با نگرشها و طیفهای فکری مختلف غیرمعارض) را زیر خیمه انقلاب جمع کنند؛ همچنانکه از گذشته دور تاکنون اقوام و حتی اقلیتهای مذهبی مختلف ایرانی با صلح و صفا و در آرامش کامل در کنار هم زندگی کردهاند اما بدیهی است وفاق با ضدانقلاب و فتنهگران معنا ندارد، لذا این اقدام نمیتواند مشمول همه افراد جامعه باشد.
در واقع نمیتوان کسانی را که با اصل و اساس نظام اسلامی در تعارضند، قوانین کشور بویژه قانون اساسی کشور را قبول ندارند، عملا علیه اصل ولایت فقیه که بخشی از قانون مصوب کشور است اقدام کردهاند، در زمینههای مختلف با دشمنان این مرز و بوم همراهی میکنند، به دنبال تجزیه خاک کشور بوده و هستند و رفتار و گفتارشان مغایر منافع ملی و مصالح عمومی است، در صف وفاق قرار داد.
این در حالی است که به نظر میرسد رئیسجمهور محترم بهرغم حمایتهای همهجانبه و توصیههای مکرر و صریح و روشن رهبر حکیم انقلاب و خواستههای مردم فهیم و انقلابی، تحت تأثیر اطرافیان خود در حال انتصاب مسؤولینی است که بعضا از نظر مالی، اخلاقی و فکری فاقد شرایط لازم بوده و در گروه معارضان و مخالفان نظام قرار داشته و مستقیم یا غیرمستقیم با اغتشاشگران و به عبارت دیگر با دشمنان ملت و مملکت همراهی کرده و حتی از ابراز ندامت هم اجتناب کردهاند.
ایشان در جریان رقابتهای انتخاباتی بارها از تعهد به اجرای قانون و اسناد بالادستی و تعهد به پیروی از منویات رهبری سخن گفته و به درستی ضعف سیستم تربیتی را ریشه مشکلات میدانند، لذا این سوال اساسی مطرح است: به نظر آقای پزشکیان آیا واقعا میشود انتظار داشت افراد بیاعتقاد یا غربگرایی که بارها مبانی اسلام و قوانین کشور را به چالش کشیدهاند، در مسیر اهداف و آرمانهای والای انقلاب اسلامی حرکت کنند و مروج اصول و ارزشهای اسلامی در نظام آموزشی، متعهد به نهادینهسازی این اصول در جامعه یا مجری اسناد بالادستی مبتنی بر این اصول در نظام اداری کشور باشند؟!
ارسال به دوستان
رژیم صهیونیستی باز هم مرزهای جنایت را جابهجا کرد
ترور لبنان
بزرگترین عملیات ترور جمعی با به خاک و خون کشیدن بیش از 2800 زن و مرد و کودک
رژیم صهیونیستی در یکی از بیسابقهترین و گستردهترین عملیاتهای سایبری تروریستی دوران معاصر که به احتمال زیاد با همکاری برخی دولتها و شرکتهای غربی انجام شده، اقدام به منفجر کردن بیش از 1000 دستگاه ارتباطاتی رادیویی (پیجر) در لبنان و سوریه کرد.
متعاقب این عملیات تروریستی دستکم یک رسانه اسرائیلی و مشاور نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز مسؤولیت انجام آن را بر عهده تلآویو دانستند اما شورای امنیت داخلی رژیم اشغالگر از وزیران کابینه خواست در این زمینه اظهارنظر و موضعگیری نکنند؛ رویکردی تکراری که معمولا رژیم پس از هر عملیات یا حمله تروریستی برونمرزی در راستای سیاست «هاسبارا» اتخاذ میکند.
عصر دیروز، «فراس الابیض» وزیر بهداشت لبنان از زخمی شدن صدها نفر در مناطق مختلف این کشور خبر داد. به گزارش این وزارتخانه همچنین از همه شهروندانی که دستگاه ارتباط رادیویی در اختیار دارند خواسته شده فورا آن را از خود دور کنند. سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزبالله لبنان پیشتر به اعضای این گروه هشدار داده بود از حمل گوشیهای همراه خودداری کنند، چرا که اسرائیلیها از طریق این دستگاههای دیجیتال مخابراتی میتوانند آنها را دنبال کرده و حملات هدفمند انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، یکی از مقامات حزبالله لبنان گفته چندصد نفر از جمله اعضای این گروه در مناطق مختلف این کشور بر اثر انفجار پیجرهای دستیشان از ناحیههای مختلف زخمی شدهاند. بر اساس این گزارش چند تن از رزمندگان حزبالله در سوریه نیز جزو مجروحان هستند. رسانههای لبنانی به نقل از مقامات امنیتی از مجروحیت دهها شهروند و مقیم این کشور از جمله سفیر ایران در حومه بیروت و سایر شهرها در پی انفجار پیجرهایی که در دست یا در جیب لباس خود داشتند، در مدت زمانی حدود 30 دقیقه بین ساعت 3:30 تا ۴ بعدازظهر به وقت بیروت خبر دادند. یکی از مقامات یک حزب لبنانی نیز که خواست نامش فاش نشود، به آسوشیتدپرس گفته احتمال میرود منفجر کردن این وسایل ارتباطاتی، کار اسرائیل باشد.
به گفته یک منبع آگاه امنیتی در لبنان، قربانیان و مجروحان انفجارهای سریالی پیجرها تنها محدود به کادر و رزمندگان حزبالله نشده و بسیاری از غیرنظامیان را هم در بر گرفته است.
وی گفت: «بسیاری از نگهبانان مجتمعهای مسکونی که از سیستمهای پیجر برای کنترل و نظارت بر مراکز مسکونی استفاده میکردند نیز در جریان این عملیات مجروح شده یا به شهادت رسیدهاند. علاوه بر این برخی محیطبانان لبنانی نیز که از سامانههای پیجر برای نظارت و کنترل مناطق حفاظتشده محیط زیست استفاده میکردند، مجروح شده یا به شهادت رسیدهاند».
شبکههای اجتماعی عربزبان دیروز مملو از عکسها و فیلمهایی عمدتا از ضاحیه در حومه جنوبی بیروت و همچنین مناطق جنوبی و شرقی لبنان بودند که مردم زخمی را از همه سنین و طیفهای اجتماعی در کوچه و خیابان نشان میداد، در حالی که از ناحیه دست یا ران و شکم مجروح شده بودند. شدت انفجارها بعضا به قدری بوده که به شیشه خودروها نیز آسیب زده است.
به گزارش صلیب سرخ لبنان 80 دستگاه آمبولانس و 300 نفر از کارشناسان اورژانس برای کمک به مجروحان به کار گرفته شدند.
وزارت بهداشت لبنان در آخرین اعلام پیش از درج این خبر، شهادت دستکم 9 نفر و مجروحیت 2800 نفر را اعلام کرد که حال ۲۰۰ نفر از آنان وخیم گزارش شده بود. همچنین به گزارش خبرگزاری فرانسه یک دختر 10 ساله در شرق لبنان بر اثر انفجار پیجر پدرش که از اعضای حزبالله بود، به شهادت رسید. از سویی به گزارش شبکه العالم، پسر علی عمار، نماینده مجلس لبنان نیز بر اثر انفجار دستگاه پیجر به شهادت رسید.
* نحوه انفجار
شبکه الجزیره، وقایع دیروز لبنان و سوریه را ناشی از یک عملیات سایبری اسرائیلی دانست.
العربیالجدید، دیگر رسانه قطری نیز به نقل از یک منبع در حزبالله، هک شدن دستگاههای ارتباطاتی ویژه نیروهای حزبالله و منفجر شدن آن را علت این سوانح برشمرد. با این حال به نظر میرسد این پیجرها در دسترس طیف وسیعی از مردم لبنان بوده است، چرا که حتی افراد کمسن و سال نیز در زمره شهدا و مجروحان این انفجارها بودهاند.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نوشت: دستگاههای ارتباطی تازه واردشده به لبنان که اعضای حزبالله نیز آنها را به همراه داشتهاند، دارای باتریهای لیتیومی بودهاند که در صورتی که بیش از اندازه داغ شوند، ممکن است دود کرده، ذوب شده و دچار حریق شوند.
از باتریهای لیتیومی قابل شارژ در طیف گستردهای از محصولات از گوشیهای همراه گرفته تا لپتاپ و خودروهای برقی استفاده میشود.
آتش ناشی از انفجار این باتریها میتواند حرارتی تا ۵۹۰ درجه سانتیگراد (معادل ۱۱۰۰ درجه فارنهایت) تولید کند.
رسانههای لبنانی به این نکته اشاره کردند که این دستگاههای پیجر که عمدتا برای ارتباط میان کادر درمان استفاده میشود، از ۱۰ روز پیش به بهانه بهروزرسانی از میان کارکنان بیمارستان دانشگاه آمریکایی بیروت جمعآوری شده بود.
* عامل شر
ارتش رژیم صهیونیستی به رسانههای مختلف گفته درباره این حادثه اظهارنظر نمیکند. با وجود این «توپاز لوک» از دستیاران و سخنگوهای بنیامین نتانیاهو بعد از انفجارهای بیروت به صورت تلویحی نقش رژیم صهیونیستی در این انفجارها را تأیید کرد. دفتر نخستوزیر رژیم تلاش کرد با اذعان به اینکه او از چند ماه پیش دیگر سخنگوی نتانیاهو نیست، از اظهارات او فاصله بگیرد. لوک در پیامی در شبکه ایکس در واکنش به پیام یک کاربر که نوشته بود «نتانیاهو قبل از سفر به نیویورک اقدام مهمی در لبنان انجام نخواهد داد» پاسخ داده بود: «این موضوع چندان دوام نمیآورد».
البته این مقام صهیونیست کمی بعد پیامش را پاک کرد اما دفتر نتانیاهو با تاکید بر اینکه لوک الان چند ماه است دیگر سخنگوی نخستوزیر و جزو افراد حلقه نزدیک وی هم نیست، عملا باعث اهمیت یافتن مضاعف پیام مزبور شد.
به گزارش رسانههای عبری، دفتر نتانیاهو به تمام اعضای کابینه ائتلافی دستور داده فعلا از انجام مصاحبه در این باره خودداری کنند. همچنین روزنامه هاآرتص شامگاه دیروز به نقل از منابع اسرائیلی خبر داد فرماندهان سرویسهای امنیتی رژیم در حال برگزاری نشست فوقالعادهای هستند که مسؤولان سیاسی هم در آن حضور دارند. هدف این نشست، بررسی تحولات جبهه لبنان عنوان شده، چرا که به زعم نهادهای امنیتی، حزبالله قصد دارد عملیات نظامی جدیدی را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کند.
* به سبک استاکسنت
روزنامه هلندی فولکسکرانت، زمستان پارسال در گزارشی، منشأ آلودگی تأسیسات هستهای نطنز به ویروس رایانهای استاکسنت را که موجب ضربه به صنعت هستهای کشورمان در سال 2010 شد، یک مهندس هلندی معرفی کرد. این مهندس به نام «اِریک فان سابن» که برای سازمان اطلاعات هلند کار میکرد، سال ۲۰۰۷ با نفوذ به مجتمع هستهای زیرزمینی نطنز، تجهیزات آلوده به این بدافزار بسیار پیچیده را در محل نصب کرده بود.
به گفته این روزنامه، توسعه بدافزار آمریکایی - اسرائیلی استاکسنت بیش از یک میلیارد دلار هزینه داشت. بر اساس برآوردها، این امر باعث شد تعداد زیادی از سانتریفیوژهای ایران از کار بیفتند و بر اساس ادعای منابع آمریکایی و اسرائیلی، طراح این حمله خرابکارانه، برنامه هستهای ایران را چند سال عقب انداخت. به نظر میرسد حمله سایبری تروریستی دیروز رژیم صهیونیستی به لبنان نیز بر اساس سبکی مشابه انجام شده باشد.
* فرضیه اسنودن
به اعتقاد ادوارد اسنودن، افشاگر حوزه امنیت و فناوری و پیمانکار پیشین سازمان جاسوسی آمریکا، ممکن است قابلیت انفجار این پیجرها، از همان زمان ساخت توسط شرکت سازنده در آنها ایجاد شده باشد، نه اینکه این گوشیها توسط یک سازمان اطلاعاتی خاص هک شده باشد. این فرضیه امکان همکاری شرکت سازنده با رژیم صهیونیستی را مطرح میکند.
* حال سفیر خوب است
متعاقب عملیات سایبری تروریستی دیروز صهیونیستها، یک منبع آگاه به خبرگزاری فارس گفت سفیر کشورمان در لبنان در پی انفجار پیجر دچار جراحت سطحی شده است. در این گزارش جراحت غیرخطرناک توصیف و اعلام شده وی برای درمان به بیمارستان منتقل شده است. سفارت ایران در بیروت، پایتخت لبنان نیز عصر سهشنبه در بیانیهای تاکید کرد: «سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران دچار جراحت سطحی شدهاند. حال عمومی سفیر خوب است».
* بیانیههای حزبالله و قول انتقام
حزبالله لبنان دیروز در بیانیه نخست خود تاکید کرد: «حوالی ساعت ۳:۳۰ بعدازظهر روز سهشنبه 17 سپتامبر ۲۰۲۴ شماری از دستگاههای دریافت پیام معروف به «پیجر» که در اختیار تعدادی از کارکنان یگانها و موسسات مختلف حزبالله بود، منفجر شد. این انفجارها که دلایل آن مبهم است، به شهادت یک دختربچه و ۲ نفر از برادران ما و زخمی شدن شمار زیادی از نفرات انجامید. جراحات افراد زخمیشده مختلف است. دستگاههای ویژه در حزبالله در حال حاضر مشغول اجرای تحقیقات گسترده امنیتی و علمی برای فهمیدن دلایلی که به این انفجارهای همزمان انجامیده، هستند. دستگاههای پزشکی و درمانی نیز در حال درمان زخمیها در شماری از بیمارستانها در مناطق مختلف لبنان هستند. از خداوند متعال برای شهدای نیکوکار ما که در راه قدس به شهادت رسیدند، رحمت و برای زخمیها شفای عاجل طلب میکنیم و از هموطنان گرامیمان میخواهیم در قبال شایعات و اطلاعات اشتباه و فریبندهای که برخی طرفها منتشر میکنند و در راستای جنگ روانی به سود دشمن صهیونیست است، هوشیار باشند، بویژه آنکه این شایعات و اطلاعات اشتباه همراه با هراسافکنی و تهدید دشمن صهیونیست و آنچه تغییر وضعیت در شمال مینامد، انتشار مییابد. ما تاکید میکنیم مقاومت در تمام سطوح و یگانهای مختلف خود در بالاترین سطح آمادگی برای دفاع از لبنان و ملت مقاوم آن است».
بیانیه دوم مقاومت اسلامی لبنان لحنی انتقامجویانه داشت. در این بیانیه آمده است: «پس از بررسی تمام حقایق، دادهها و اطلاعات موجود درباره حمله گناهآلودی که امروز بعدازظهر رخ داد، ما دشمن اسرائیلی را مسؤول کامل این تجاوز جنایتکارانه میدانیم که بر غیرنظامیان نیز تأثیر گذاشت و منجر به شهادت تعدادی شد و تعداد زیادی نیز مجروح شدند. شهدا و مجروحان ما نماد مبارزه و فداکاری ما در راه قدس، پیروزی مردم شریف ما در نوار غزه و کرانه باختری و پشتیبانی میدانی مستمر ما هستند و این موضع حمایت و پشتیبانی ما از مقاومت دلیرانه فلسطین، مایه سربلندی در دنیا و آخرت خواهد بود.
این دشمن خیانتکار و جنایتکار قطعا قصاص عادلانه خود را برای این تجاوز گناهآلود خواهد گرفت؛ از جایی که انتظار میرود و از جایی که انتظار نمیرود و خداوند به قول ما شاهد است».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|