|
اخبار
پیگیری جدی طرد اتباع «غیرمجاز» در پایتخت
فرماندار تهران گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود و رصدهای انجام شده، بحث اتباع غیرمجاز و طرد آنها به صورت جدی پیگیری میشود. احمد قیومی درباره حضور اتباع غیرقانونی در پایتخت افزود: سازمان ملی مهاجرت یک طرح خاص را در وزارت کشور مکتوب کرده و تکالیفی برای همه استانداران مشخص کرده است؛ در تهران نیز با شرایط خاصی که وجود دارد جلسات ویژهای برای موضوع و مساله حضور اتباع بیگانه در پایتخت مورد توجه قرار گرفته است. وی اظهار کرد در سال گذشته و همچنین چند ماه از سال جدید کنترل این موضوع را شهروندان مشاهده کردند، چرا که در گذشته شاهد یکسری حرکات و موضوعاتی بودیم که این موارد کنترل شد، بویژه موارد و فیلمبرداریهایی که اتباع در برخی نقاط و مراکز داشتند که با هماهنگیهایی که انجام شد به سمت کنترل و مهار این اقدامات حرکت کردیم. فرماندار تهران ادامه داد: حضور اتباع خارجی در همه جا و همه کشورهای جهان به دلایل مختلف وجود دارد اما مساله مهم این است که باید حضور اتباع کنترل و تعریف شده باشد. قیومی تاکید کرد: در شهر تهران نیز کار شناسایی اتباع منطقه به منطقه و محله و محله با توجه به ظرفیتهای موجود انجام شده و حضور اتباع در مشاغل نیز یک به یک رصد شده است و باید گفت بحث اتباع غیرمجاز و طرد آنها به صورت جدی پیگیری میشود.
***
شناسایی ۱۰۷۳ مدرسه کانکسی با جمعیت بیش از ۱۰ دانشآموز
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه ۱۰۷۳ مدرسه کانکسی مستقل با جمعیت بالای ۱۰ دانشآموز در سراسر کشور شناسایی شده است گفت: ساماندهی فضاهای ناایمن و نامطلوب آموزشی و رسیدگی به آنها یکی از رویکردهای مهم سازمان است. حمیدرضا خانمحمدی در گفتوگو با ایسنا، افزود: سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور طرح دانشآموز شهید «رضا پناهی» را با محوریت ساماندهی مدارس کانکسی با جمعیت بالای ۱۰ دانشآموز در دستور کار قرار داده که مورد استقبال بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و جمعی از خیران مدرسهساز قرار گرفته است. وی درباره ساماندهی مدارس کانکسی گفت: در اجرای این طرح مطابق تفاهمنامهای که با بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به امضا رسید، بنا شد این بنیاد در ساماندهی مدارس کانکسی مشارکت ویژه داشته باشد. خانمحمدی با بیان اینکه تاکنون ۴۹۸ پروژه تکمیل شده است و ۵۰۵ طرح نیز در حال اجراست که عمده آنها مراحل پایانی عملیات اجرایی را طی میکند و بزودی تحویل آموزشوپرورش مناطق مختلف کشور خواهد شد، عنوان کرد: عزم خود را جزم کردهایم که مدارس کانکسی مستقل را با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، بنیاد برکت و مشارکت خیران طبق هدفگذاری صورت گرفته ساماندهی کنیم.
***
ضرورت نظارت دقیق بر تولید چاقو در کشور
رئیس مرکز عملیات پلیس اطلاعات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: تولید و توزیع چاقو باید قانونمند شود تا میزان جرائم کاهش یابد. سرهنگ سعید راستی درباره تاثیر انواع سلاح سرد در وقوع جرائم افزود: یکی از موضوعاتی که در جلسه اخیر پلیس و دادستانی مطرح شد، مساله تولید و توزیع انواح سلاح سرد مانند قمه، چاقو و... است. وی اظهار کرد: این مساله که چاقو وسیلهای است که در هر خانه یا مغازهای مورد نیاز و قابل استفاده است، قابل انکار نیست اما شاهد هستیم در کشور علاوه بر چاقو که نیاز آشپزخانه است، شمشیر، چاقوهای بسیار بزرگ، قمه، پنجهبوکس، نیمچه و... که برای هیچ کاری به جز درگیری و نزاع به درد نمیخورند، به راحتی تولید و توزیع میشود.
سرهنگ راستی ادامه داد: ما شاهد هستیم که این وسایل خطرناک تنها در درگیریهای اراذل و اوباش استفاده میشوند و هیچ فایده دیگری ندارند. قمهها و چاقوهایی که به اندازه یک شمشیر هستند، نه در آشپزخانهها و نه در هیچ کشتارگاه و قصابی استفاده نمیشود، پس چرا این وسایل در کشور تولید میشوند؟ من معتقدم باید روی روند تولید و توزیع این وسایل نظارت دقیق انجام شود و مشخص باشد مبدا و مقصد این سلاحهای سرد کجاست و چه کسانی این وسایل را خریداری میکنند. ما میتوانیم در صورت نداشتن مجوز توسط این اماکن، با آنها برخورد و حتی واحد صنفی متخلف را پلمب کنیم.
***
اعلام اسامی فرآوردههای غذایی غیرمجاز
سازمان غذا و دارو در اطلاعیهای، فرآورده غذایی بادام زمینی قاقالیس، کنجد سفید شاهدانه نوبرانه، قاووت چهل گیاه گیاهستان، خرمای کبکاب دیماس، خرمای کبکاب خشت و خرمای مضافتی دیماس را به دلیل نداشتن مجوزهای بهداشتی غیرمجاز معرفی کرد.
در این اطلاعیه همچنین محصولاتی همچون فرآورده نان بستهبندی شده با نام تجاری انان، لوکوم با طعم میوه و تزیین نارگیل توتوبال، چهارلوز حاجخلیفه رضا تاج نیا و پودر موسیر ژابیس از سوی اداره کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو غیرمجاز شمرده میشوند.
روابط عمومی سازمان غذا و دارو در ادامه با اعلام اینکه این معرفی اسامی به قصد مبارزه با ارائه محصولات غیرمجاز در سطح عرضه انجام میشود، از افرادی که محصولات نامبرده را در مراکز فروش مشاهده میکنند خواست معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و نیروی انتظامی را مطلع کنند تا نسبت به جمعآوری آنها اقدام لازم را به عمل آورند. در پایان، شماره تلفن ۶۶۴۶۲۰۲۶ روابط عمومی سازمان جهت دریافت مشخصات مکانهای عرضه فرآوردههای غیرمجاز اعلام شده است.
ارسال به دوستان
پیامکهای قضایی فقط با سرشماره ADLIRAN ارسال میشوند
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوهقضائیه نسبت به وقوع کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک با سیمکارتهای شخصی به شهروندان هشدار داد. تمام پیامکهای ابلاغی از سامانههای قضایی، فقط با سرشماره ADLIRAN است و هرگز برای ارسال آنها از شماره سیمکارت شخصی استفاده نمیشود. پیامکهایی که دارای لینک جهت پرداخت وجه هستند، جعلی و با هدف کلاهبرداری است. با مرتکبان ارسال پیامکهای جعلی برخورد قانونی خواهد شد.
ارسال به دوستان
وزارت بهداشت: ۱۸ نفر طی سال گذشته بر اثر ابتلا به بیماری هاری ناشی از گازگرفتگی سگها فوت شدند
ولگردهای هار
دامپزشک حیاتوحش در گفتوگو با «وطن امروز»: طبق برآوردها 5 تا 7 میلیون سگ ولگرد در کشور وجود دارد
در حالی روز به روز بر تعداد سگهای ولگرد افزوده میشود که این پدیده نگرانیهایی را برای مردم و مسؤولان حوزه بهداشت ایجاد کرده است، چرا که آمارها حکایت از فوت 18 نفر در کشور بر اثر گازگرفتگی سگ طی سال گذشته دارد. این روزها با بازگشایی مدارس این موضوع ترس را به دل دانشآموزان و والدین انداخته است که مبادا مورد حمله سگهای ولگرد در معابر و محلات، بویژه در مناطق حومهای و خلوت قرار بگیرند. در این میان نهادهای دستاندرکار بویژه شهرداریها و دهیاریها نیز اقدام قابل توجهی را برای ساماندهی این سگها که اکنون تهدیدکننده سلامت مردم هستند انجام نمیدهند.
افزایش جمعیت سگهای ولگرد این روزها به یک معضل جدی اجتماعی و بهداشتی بویژه در حاشیه شهرها تبدیل شده است. طبق گزارشهای موجود تنها در ۳ ماه نخست امسال 5 نفر از شهروندان کشورمان بر اثر ابتلا به هاری جان خود را از دست دادهاند که ۲ نفر از آنها کودک بودند. نگاهی به قوانین موجود در کشور نشان میدهد در زمینه کنترل و ساماندهی جمعیت سگهای بدون صاحب قانون خاصی وجود ندارد. تنها بند قانونیای که درباره موضوع ساماندهی سگها در قوانین کشور به آن برمیخوریم، بند 15 ماده 55 قانون شهرداریهاست که در آن، وظایف شهرداریها در کنترل جمعیت سگهای بدون صاحب، آن هم بهطور غیرمستقیم مشخص شده است: «جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی و حیوانی و اعلام اینگونه بیماریها به وزارت بهداری و دامپزشکی و شهرداریهای مجاور هنگام بروز آنها و دور نگاه داشتن بیماران مبتلا به امراض ساریه و معالجه و دفع حیواناتی که مبتلا به امراض ساریه بوده یا در شهر بلاصاحب و مضر هستند». با وجود این سالانه شاهد انتشار خبرهای بسیار زیادی از حمله سگهای هار و بدون صاحب به شهروندان از جمله کودکان هستیم. از سوی دیگر یکی از معضلاتی که کشور به طور جدی در سالهای اخیر با آن مواجه شده، موضوع نگهداری از سگها توسط برخی خانوادههاست، در حالی که این خانوادهها نه با مسائل بهداشتی مربوط به نگهداری سگها آشنایی کافی دارند و نه حقوق سایر شهروندان را هنگام سگگردانی رعایت میکنند و نکته مهم و البته نگرانکننده این است که بر اساس اعلام وزارت بهداشت، 70 درصد موارد سگگزیدگی در ایران از سوی سگهای صاحبدار است! نگرانی از حضور سگهای باصاحب و بلاصاحب در سطح شهرها تنها معطوف به انتقال بیماری هاری نیست و آلوده شدن سطح شهرها به مدفوع سگها میتواند خطر انتقال دهها ویروس، انگل، باکتری و بیماری را ایجاد کند. از طرفی آمار حیوانگزیدگی سال به سال در کشور در حال افزایش قابل توجهی است به طوری که در سال 1401 تعداد موارد حیوانگزیدگی 320 هزار مورد بوده و در سال 1402 این آمار به 370 هزار مورد رسیده است. با توجه به افزایش 50 هزار موردی آمار حیوانگزیدگی در کشور که بیش از 80 درصد آنها را سگگزیدگی تشکیل میدهد، میتوان نتیجه گرفت نهادهای ذیربط در حوزه ساماندهی سگهای بدون صاحب و حتی صاحبدار و قانونگذاری در این باره، اقدام مناسبی انجام ندادهاند، زیرا در صورت انجام مداخلات موثر، انتظار میرفت آمار حیوانگزیدگی نزولی میشود نه صعودی!
در این ارتباط رئیس اداره بیماریهای زئونوز (بیماریهای مشترک میان حیوان و انسان) وزارت بهداشت ضمن اشاره به چالش سگهای ولگرد جهت کنترل بیماری هاری، در عین حال از ۱۰ مورد ابتلا به هاری در سال جاری خبر داد. محمدرضا شیرزادی با بیان اینکه «هاری» یک بیماری ویروسی است، اظهار کرد: هاری از حیوانات گوشتخوار به سایر حیوانات بویژه انسانها منتقل میشود. برخی کشورها توانستهاند با راهکارهایی مانند «واکسیناسیون حیوانات وحش» و «کنترل بیماری در میان حیوانات اهلی» بیماری هاری را کنترل کنند. اگرچه موارد ابتلای انسانی به هاری در کشور اندک است اما به دلیل موقعیت جغرافیایی کشور نتوانستهایم این بیماری را حذف کنیم. وی درباره میزان ابتلا به هاری در کشور توضیح داد: ۱۸ مورد ابتلا به هاری طی سال گذشته ثبت شده که تمام این افراد جان خود را از دست دادهاند. همچنین از ابتدای سال جاری تا امروز ۱۰ نفر به هاری مبتلا شدهاند. سگهای ولگرد جزو چالشهای کشور در زمینه کنترل هاری به حساب میآیند، چرا که واکسن هاری باید سالانه برای حیوان تمدید شود و بر همین اساس هم سگها بیشترین انتقال هاری از حیوانات به انسانها را ثبت کردهاند. رئیس اداره بیماریهای زئونوز وزارت بهداشت با بیان اینکه آموزش در ارتباط با بیماری هاری حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: آموزشهای لازم باید در اختیار جامعه قرار گیرد، به نحوی که فرد چگونه رفتار کند که مورد گزش قرار نگیرد. نکته مهم و اساسی این است که اگر انسانها مورد گزش حیوانی قرار گرفتند، باید به مراکز درمانی مراجعه کنند. بیش از ۷۰۰ مرکز پیشگیری از هاری در کشور وجود دارد و تمام این مراکز به صورت ۲۴ ساعته ارائه خدمت میکنند. خدمات شستوشو، تزریق واکسن و سرم گران است اما مراکز پیشگیری از هاری این خدمات را به صورت رایگان انجام میدهند. اگر چه مراکز پیشگیری از هاری نسبت به ارائه خدمات خدمات شستوشوی زخم، تزریق واکسن و سرم اقدام میکنند اما آموزش جامعه به منظور پیشگیری از هاری، مهمترین مولفه برای کنترل و حذف این بیماری است. شیرزادی ادامه داد: حمایت سایر ارگانها مانند سازمان محیط زیست، شهرداریها و سازمان دامپزشکی به منظور انجام اموری مانند «اقدامات کنترلی در حیاتوحش»، «حمایت از سگهای صاحبدار» و «کنترل سگهای بلاصاحب» میتواند به کنترل بیماری هاری کمک کند. وی درباره جامعه آماری حیوانگزیدگی در کشور گفت: سگگزیدگی حدود ۸۰ درصد موارد ابتلای هاری و حیوانگزیدگی را شامل میشود؛ پس از سگگزیدگی، گربهگزیدگی با ۱۵ درصد در جایگاه دوم قرارداد و ۵ درصد باقیمانده مربوط به سایر حیوانات میشود. اگرچه حیوانات گوشتخوار و حتی گاو و گوسفند میتوانند هاری را به انسانها منتقلکنند اما عمده موارد ابتلای انسانی به هاری به دلیل سگگزیدگی است. وی افزود: متاسفانه موارد ابتلا به هاری در تمام نقاط کشور گزارش میشود و این موضوع به دلیل رعایت نکردن موارد ایمنی است و اینکه افراد به مراکز بهداشتی مراجعه نمیکنند. وی با بیان اینکه فقط گزش حیوان سبب انتقال هاری نمیشود بلکه خراشیدگی نیز میتواند این بیماری را به انسان منتقل کند، تصریح کرد: از ابتدای سال تا امروز حدود ۱۸۰ هزار مورد به دلیل حیوانگزیدگی به مراکز پیشگیری از هاری مراجعه کردهاند که اقدامات تزریق واکسن و سرم و شستوشو برای آنها انجام شده است
***
افزایش روزافزون زاد و ولد سگهای بلاصاحب
دکتر فهیمه اسلامی، دامپزشک حیات وحش در گفتوگو با «وطن امروز» اظهار داشت: درباره کنترل و ساماندهی سگهای ولگرد بلاصاحب، آییننامه وجود دارد و دستورالعمل آن نیز از سوی وزارت کشور در سال 1401 به تمام شهرداریهای کشور ابلاغ شده است اما برای حل این معضل آنگونه که مشخص است اقدام درخور توجهی به چشم نمیخورد و میتوان گفت در حد صفر است، چرا که به جای کاهش میزان سگهای ولگرد، همچنان شاهد ازدیاد آنها در معابر و حومه شهرها هستیم. این در حالی است دستورالعمل اجرایی وجود دارد که شهرداریها باید نسبت به جمعآوری سگهای بلاصاحب همچنین ایجاد پناهگاه برای آنها اقدام کنند. وی با بیان اینکه شهرداریها بیتردید برای حل این معضل ردیف بودجهای دارند، گفت: البته هزینه نگهداری و ایجاد پناهگاهها برای جمعآوری سگهای والگرد بالاست ولی باید به طور شفاف گزارش شود سالانه چه تعداد سگ جمعآوری و چه اقدامی برای عقیمسازی آنها انجام شده است. اسلامی یکی از دلایل رشد جمعیت سگهای ولگرد را کمتوجهی شهرداریها به مدیریت پسماند عنوان کرد و افزود: این موضوع در کنار غذادهی به سگها موجب ازدیاد جمعیت آنها شده است. این موضوع موجب میشود سگها در زمان گرسنه شدن تهدیدکننده شوند و به مردم بویژه کودکان حمله کنند. این دامپزشک اضافه کرد: برخی استانها برای جمعآوری سگهای بلاصاحب اقداماتی چون ایجاد پناهگاه انجام دادهاند ولی تعداد سگها در این اماکن به 100 قلاده هم نمیرسد، این در حالی است که طبق برآوردها بین 5 تا 7 میلیون سگ ولگرد در کشور وجود دارد که به دلیل زاد و ولد بالا روزبهروز بر تعداد آنها افزوده میشود. در چنین شرایطی مطالبهگری باید از متولیان امر در این زمینه اتفاق بیفتد تا شهرداریها و نهادهای متولی مرتبط در اجرای دستورالعملهای تعریفشده، ترک فعل نکنند.
ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی نسبت به فعالیت سامانه جدید بارشی در پایتخت هشدار قرمز صادر کرد
احتمال وقوع سیل در تهران
به دنبال افت دمای هوا، اداره کل هواشناسی استان تهران از رگبار شدید باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، کاهش دما و در ارتفاعات بالادست بارش برف طی روز شنبه (امروز) در دامنه و ارتفاعات استان خبر داد. بر اساس این هشدار، رگبار شدید باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در مناطق مستعد احتمال تگرگ، کاهش دما و در ارتفاعات بالادست استان تهران بارش برف در روز شنبه (امروز) پیشبینی میشود. از همین رو، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها و مسیلها و طغیان رودخانهها، صاعقه، لغزندگی جادهها، شکلگیری روانآب و سیلاب، سقوط سنگ، احتمال رانش کوه، مه و کاهش شعاع دید، بارش برف و گاهی کولاک برف در قلهها، وزش باد شدید و خسارت به محصولات کشاورزی وجود دارد. در پی این هشدار معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری تهران با اشاره به احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانهها در تهران از ضرورت آمادگی کامل دستگاهها خبر داد. سعید بشیری با اشاره به هشدار قرمز سازمان هواشناسی درباره فعالیت سامانه بارشی جدید در تهران اعلام کرد از اوایل وقت شنبه ۷ مهر (امروز) تا پایان همان روز، مناطق مختلف تهران بویژه ارتفاعات، شاهد رگبار شدید باران، رعد و برق، وزش باد موقتی و کاهش دما خواهند بود. در مناطق مستعد، احتمال تگرگ و در ارتفاعات بالادست، بارش برف و گاهی کولاک برف نیز پیشبینی شده است. این سامانه بارشی بویژه در دامنه و ارتفاعات شمال تهران از جمله دربند و درکه و محور سولقان و امامزاده داوود(ع) فعال خواهد بود و باعث بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها و مسیلها، طغیان رودخانهها و شکلگیری روانآب و سیلاب میشود. همچنین خطراتی مانند صاعقه، لغزندگی جادهها، رانش کوه، سقوط سنگ، مه و کاهش شعاع دید وجود دارد. در قلههای مرتفع نیز احتمال بارش برف و کولاک وجود دارد که ممکن است خسارتهایی به محصولات کشاورزی وارد کند. بشیری تأکید کرد: شهروندان باید از تردد و اتراق در حاشیه رودخانهها و مسیلها بویژه در نواحی شمالی کن و محور سولقان - امامزاده داوود(ع) اجتناب کنند. مردم باید از حضور در نواحی مرتفع بپرهیزند و نسبت به استحکام سازههای موقت، بنرها، داربستها و تابلوهای تبلیغاتی اطمینان حاصل کنند. بشیری اضافه کرد هماهنگی با همه دستگاههای مربوط جهت برنامهریزی، آمادگی و پاسخ بموقع از جمله شهرداری، بخشداریها، دهیاریها، راهداری، آب منطقهای و سازمانهای خدماتی و امدادی انجام شده است. ارسال به دوستان
برخورداری سربازان ماهر از طرحهای تشویقی
کاهش مدت خدمت سربازی به ۱۴ ماه و تاکید بر مهارتآموزی، نشان از تحولی بزرگ در نظام وظیفه عمومی کشور دارد این طرح نوین، ضمن کاهش بار خدمت سربازی بر دوش جوانان، فرصتهای شغلی بیشتری را برای آنها فراهم خواهد کرد، به طوری که مشمولان ماهر با ثبتنام در سامانه سخا از کسر خدمت، مرخصی تشویقی و یک درجه بالاتر برخوردار میشوند. سردار موسی کمالی، مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: مشمولان ماهر که قبل از اعزام به خدمت سربازی در سامانه سخا ثبتنام کنند، میتوانند از مشوقهایی همچون یک ماه کسر خدمت، انتخاب سازمان محل خدمت، بخشش اضافه خدمت، یک ماه مرخصی تشویقی، اعطای یک درجه بالاتر، تعویق یا تعجیل در اعزام و همچنین استفاده به عنوان مربی و کمک مربی برخوردار شوند. وی افزود: این مشوقها برای 4 گروه مشمول اعمال میشود: گروه پزشکی و پیراپزشکی، فارغالتحصیلان مقاطع مختلف دانشگاهی، فارغالتحصیلان دیپلم هنرستان فنی و کاردانش و دارندگان گواهینامه مهارتی ۸۰ ساعت به بالا. مشمولان اعزامی آبان و آذرماه برای برخورداری از این تسهیلات میتوانند در سامانه سخا ثبتنام کنند. سردار کمالی بیان کرد: مهلت ثبتنام برای مشمولان اعزامی آبانماه تا ۱۰ مهر و برای مشمولان اعزامی آذرماه تا ۵ آبان تعیین شده است. وی گفت: درخواست متقاضیان فارغالتحصیل مقاطع مختلف دانشگاهی، بهجز گروه پزشکی، پس از انتخاب اولویت و تأیید نهایی به وزارت علوم ارسال میشود، از این رو متقاضیان باید علاوه بر ثبتنام در سامانه سخا، مدارک خود را در سامانه «کارآمد» وزارت علوم بارگذاری کنند تا پس از استعلام و محاسبه امتیاز، مشوقهای مربوط بر اساس اولویت انتخابی به آنها تخصیص یابد. مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: این اقدام در راستای تشویق مشمولان ماهر و دارای تخصص برای ارتقای مهارتها و تسهیل خدمت نظام وظیفه انجام شده است. سردار تقی مهری، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا به مناسبت آخرین روز از هفته دفاعمقدس که بهنام روز سرباز نامگذاری شده است، درباره کاهش مدت سربازی که در برنامه هفتم توسعه بهطور میانگین 14 ماه عنوان شده، اظهار کرد: در حال حاضر خدمت سربازی نسبت به قبل متفاوت شده است. طرحهای مهارتآموزی مشمولان وظیفه از جمله طرحهای تحولی بود که به فرمان رهبر معظم انقلاب در یکی دو سال گذشته در دستور کار اجرایی و عملیاتی قرار گرفت. بر این اساس، قرارگاه مهارتآموزی سربازان تشکیل شد. در این راستا ۲ کار انجام شد؛ یکی اینکه آموزشهای مهارتی به سربازان داده شده که این آموزشها بر اساس تفاهمنامه بین ستاد نیروهای مسلح و دستگاههای دولتی از جمله وزارت کار، سازمان فنی وحرفهای، جهاد کشاورزی و وزارت علوم ارائه میشود. در ادامه به افراد گواهینامههایی داده میشود که پس از پایان خدمت میتوانند از تسهیلات بانکی هم استفاده کنند. ارسال به دوستان
بازگشت الواح هخامنشی از آمریکا به ایران
همزمان با بازگشت مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری اسلامی ایران از سفر به نیویورک، ششمین محموله الواح هخامنشی شامل ۱۱۰۰ لوح عیلامی به کشور بازگردانده میشود. این سوغاتی رئیسجمهوری نتیجه رایزنیهای فشرده وزارت امور خارجه، وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و معاونت حقوقی رئیسجمهوری با موسسه شرقشناسی شیکاگو است که اکنون محموله جدیدی از آن به ایران بازمیگردد. این الواح اغلب به خط میخی و زبان عیلامی یا آرامی در اشکال و ابعاد مختلف هستند که موضوعات آنها عمدتا درباره مدیریت منابع، راهها، روابط اجتماعی، مایحتاج اساسی زندگی، دستمزدها و اقتصاد جامعه هخامنشی در زمان داریوش اول است. پیش از این در سال گذشته ۳۵۰۶ لوح هخامنشی که ۸۳۶ قطعه لوح کوچک به خط آرامی و ۲۶۷۰ قطعه لوح بزرگ به خط عیلامی بود، در پایان سفر شهید سیدابراهیم رئیسی از آمریکا به ایران منتقل شد. قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور با تبریک بازگشت بخش دیگری از گلنبشتههای هخامنشی گفت: این الواح از 2 هفته آینده برای عموم مردم قابل نمایش و بازدید است. علی دارابی در حاشیه بازگشت تعدادی از گلنبشتههای هخامنشی همزمان با بازگشت رئیسجمهور از نیویورک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بازگشت این الواح و اشیای تاریخی را به همه ملت ایران و فرهنگدوستان تبریک و تهنیت عرض میکنم و به عنوان خادم کوچک در وزارت میراث فرهنگی از آقای دکتر پزشکیان رئیسجمهوری کشورمان برای بازگرداندن این الواح و این عیدی به مردم صمیمانه سپاسگزاری میکنم. این ششمین مرحله بازگشت الواح و گلنبشتههای هخامنشی از آمریکاست که در این مرحله ۱۱۰۰ قطعه از این گلنبشتهها به کشور بازگشتند. وی اضافه کرد: پیشتر در ۵ مرحله و در مجموع ۶ هزار و ۸۶۸ گلنبشته به کشور بازگشته بود که مرحله پنجم آن سال قبل بود که ۳ هزار و ۵۰۶ گلنبشته از آمریکا به ایران استرداد شد. دارابی در بخش دیگری از صحبتهای خود ادامه داد: در این مرحله ۱۱۰۰ قطعه از الواح هخامنشی به میهن اسلامی بازگشت و مابقی الواح را نیز طرف آمریکایی متعهد شده برگرداند. قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور اضافه کرد: این گلنبشتهها بیانگر زیست و سبک زندگی نیاکان ما در دوره هخامنشی است. این الواح به موزه ملی منتقل خواهد شد و ۷۲ ساعت قرنطینه هستند. در این زمان یک هیات کارشناسی، خوانش الواح را انجام میدهند. این اشیا به موزه خواهند رفت، چرا که موزهها فقط بیانگر ثروت و توسعه یک کشور نیستند، بلکه موزهها نمادی از صلح و توسعه برای همزیستی در جهان به حساب میآیند. این الواح از 2 هفته دیگر برای مردم عزیزمان قابل رویت است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|