|
اخبار
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت مرحوم حاج حبیبالله پورمحمدی
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت آقای حاج حبیبالله پورمحمدی از مبارزان قدیمی نهضت اسلامی و پدر ۲ شهید دفاعمقدس را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
درگذشت مرحوم آقای حاج حبیبالله پورمحمدی رحمهالله علیه را که پدر محترم ۲ شهید عزیز و خود و فرزندانش از مبارزان قدیمی نهضت اسلامی بودند به خاندان گرامی و منسوبان و دوستان ایشان تسلیت عرض میکنم و رحمت الهی و حشر با فرزندان شهیدش را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیدعلی خامنهای
1403/7/20
حاج حبیبالله پورمحمدیماهونکی از مبارزان دوران نهضت اسلامی و پدر ۲ شهید دوران دفاعمقدس، شهیدان محمد و علیرضا است. در کارنامه پرافتخار دوران مبارزاتی وی، ضبط سخنرانی ماندگار و تاریخی حضرت امام خمینی(ره) سال ۱۳۴۲ در مدرسه فیضیه قم به عنوان یک سند ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی دیده میشود.
***
آیتالله صدیقی:
عملیات «وعده صادق ۲» منجر به ذلت غیرقابل جبران رژیم صهیونیستی شد
امام جمعه موقت تهران گفت: عملیات «وعده صادق ۲» یک حمله علمی و فناوری با محاسبه تجهیزات نظامی بود که فوق تکنولوژی آمریکا و غرب بود و واقعاً کمر اسرائیل را شکست و بینی آمریکا را به خاک مالید.
آیتالله کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران با اشاره به حضور رهبر انقلاب در نماز جمعه نصر بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در جمعه نصر در شرایطی در مصلی حضور پیدا کردند که شرایط نگرانی و تهدید بود، بعد از شهادت یک علمدار و افتادن یک علم و داغدار شدن امتی، برخی روحیه خود را باخته و متزلزل شده بودند.
وی در ادامه گفت: در جبهه مقاومت مردم قهرمان غزه و لبنان فردی را از دست دادند که چراغ و مشعل بود، قهرمان بود و در مدیریت بدون بدل و جایگزین است. او کارآزموده و انسان والا از نظر خصوصیات ذاتی بود و به تعبیر رهبر انقلاب، عصاره فضایل لبنان و خار چشم دشمن و باعث دلگرمی جبهه جهاد بود.
امام جمعه موقت تهران در پایان به عملیات «وعده صادق ۲» اشاره کرد و ایران را امالقرای مجاهدان و ظلمستیزان توصیف کرد و گفت: نیروهای مسلح ما در دوران انقلاب، دفاع مقدس و دفاع از حرم امتحان پس داده و نشان دادهاند شکستناپذیر هستند.
***
نماینده ولی فقیه در سپاه:
انسداد مرز توسط سپاه یک کار زیرساختی و جهادی است
حجتالاسلاموالمسلمین عبدالله حاجیصادقی در بازدید از مرز سیستانوبلوچستان گفت: انسداد مرز در سیستانوبلوچستان توسط نیروی زمینی سپاه یک کار زیرساختی و جهادی است.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سفر به استان سیستانوبلوچستان به همراه حجتالاسلام محمدهادی رضایی، مسؤول نمایندگی ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه در جمع رزمندگان در مناطق مرزی جنوب شرق حضور یافت و از کارگاههای طرح انسداد مرزی و روند پیشرفت کار و محل اجرای دیوارکشی که توسط گروههای رزمی، مهندسی و پدافند غیرعامل در حال ساخت است، بازدید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین حاجیصادقی هدف از سفر خود را حضور در جمع سنگرنشینان خط مقدم انقلاب و دفاع از ارزشهای اسلامی، دفاع از دین و عرض سلام، خدا قوت و رساندن سلام رهبری بزرگوار انقلاب به این رزمندگان عنوان کرد.
نماینده ولی فقیه در سپاه در توصیف کار رزمندگان مستقر در این منطقه مرزی اظهار کرد: انسان اقدامات و زیباییهایی را میبیند که اینها برای او قابل توجه است. خدا را شاکریم به خاطر همه نعمتهایش؛ بویژه 2 نعمت: یکی نعمت رهبری هدایتگر و بینظیر و یکی هم نعمت سپاه و بسیج. واقعاً اینجا انسان میبیند سپاه پاسداران، معنای حقیقی امنیت و خدمت است.
***
عراقچی:
حملات اسرائیل اصول بشردوستانه را مورد تهاجم قرار داده است
وزیر امور خارجه با ارسال نامهای خطاب به برخی همتایان خود در کشورهای سراسر جهان، ضمن اشاره به تداوم تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع غزه و لبنان که منجر به شهادت، مجروحیت و آواره شدن تعداد زیادی از مردم بیگناه و تخریب وسیع اماکن مسکونی و عمومی و کشتار کارکنان و امدادگران بینالمللی شده است، اقدامات جنایتکارانه این رژیم را تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی و مصداق بارز جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسلکشی دانست.
دکتر سیدعباس عراقچی در نامه خود تصریح کرد: مصونیت بیحد و مرز رژیم اسرائیل منجر به تسری تجاوزات و حملات دامنهدار آن علیه لبنان بویژه از طریق حملات هوایی گسترده به مناطق مسکونی با استفاده از بمبهای سنگرشکن آمریکایی شده و کوتاهی شورای امنیت در انجام وظایف خود، رهبران جنگطلب این رژیم را در ادامه جنایات مستمر خود جسورتر ساخته است.
ارسال به دوستان
پیکر مطهر شهید نیلفروشان کشف شد
روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از کشف پیکر مطهر سردار شهید سرلشکر عباس نیلفروشان که در حمله تروریستی صهیونیستها به ضاحیه بیروت به شهادت رسیده بود، خبر داد. در اطلاعیه سپاه درباره زمان تشییع پیکر شهید آمده است: با عرض تبریک و تسلیت مجدد شهادت این سردار پرافتخار جبهه مقاومت به خانواده معظم و همرزمان رشید دلاور ایشان، زمان انتقال پیکر شهید نیلفروشان به میهن اسلامی و برنامههای تشییع و خاکسپاری متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد.
ارسال به دوستان
ادامه دیپلماسی همسایگی در سفرهای رئیسجمهور به ترکمنستان و رئیس مجلس به تاجیکستان
مذاکره از دوشنبه تا عشقآباد
گروه سیاسی: دیروز سفر یک روزه رئیسجمهور و هیات همراه به ترکمنستان که برای شرکت در همایش بینالمللی «ارتباط متقابل زمانها و تمدنها؛ مبنای صلح و توسعه» به مناسبت سیصدمین سالگرد تولد «مختومقلی فراغی» شاعر بزرگ ترکمن برگزار شده بود، به اتمام رسید و پزشکیان به تهران بازگشت. سفر او همزمان با رفتن رئیس مجلس شورای اسلامی به تاجیکستان و همین طور سفری که وزیر امور خارجه کشورمان اخیرا به عربستان و قطر داشت، مورد توجه رسانهها قرار گرفت و حکایت از قدرت دیپلماسی کشورمان دارد. پزشکیان در سفر به ترکمنستان علاوه بر شرکت در همایش «ارتباط متقابل زمانها و تمدنها؛ مبنای صلح و توسعه» و دیدار با مقامات کشور میزبان (ترکمنستان)، ملاقاتهایی هم با سران چند کشور حاضر در همایش داشت. رئیسجمهور با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نیز دیدار و گفتوگو کرد؛ دیداری که در آن پوتین از پزشکیان دعوت کرد در یک سفر رسمی، به مسکو برود.
با توجه به سفر پزشکیان به عراق که ماه گذشته به عنوان نخستین سفر خارجی رئیسجمهور انجام شد و سپس سفری که وی چند روز قبل به قطر داشت، به نظر میرسد در دیپلماسی دولت چهاردهم افزایش همکاری با کشورهای منطقه و توجه به ارتباط با همسایگان در اولویت قرار دارد، خصوصا در زمانی که منطقه غرب آسیا دستخوش تحولات متعدد و بویژه جنگ تحمیلشده رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان است؛ موضوعی که پزشکیان در سفر به ترکمنستان و سخنرانی در همایش بینالمللی ارتباط متقابل عصرها و تمدنها نیز به آن پرداخت و گفت: «تصویر رنج مردم بیپناه غزه در ذهن ما نقش میبندد. عمق بحران غزه و قساوت به کار رفته در این جنگ نابرابر و حملات وحشیانه صهیونیستها به شهرهای لبنان، خارج از توصیف است».
* دشمن در پی ایجاد اختلاف بین مذاهب اسلامی است
رئیسجمهور همچنین در همایش ارتباط متقابل زمانها و تمدنها درباره اشتراکات تمدنی و فرهنگی ایران با کشورهای آسیای مرکزی بیان کرد: بخشهای مهمی از تاریخ مانند ادبیات و فرهنگ مردم ایران با مردم حوزه تمدنی آسیای مرکزی پیوستگی بالایی دارد و بسان نوری است که از یک منشور تابیده و جهان پیرامون ما را غرق در شکوه و وسعت گیرای خود ساخته است. وجود دین اسلام و گسترش آیینهای اسلامی از مسیر ایران به آسیای مرکزی و تبادل فرهنگی و دینی ایجادشده در کنار قرابت زبانی میان اقوام ایرانی با قومیتهای ساکن در گستره آسیای مرکزی نیز بر رونق و درخشش این غنای تمدنی مشترک افزوده است.
پزشکیان افزود: تبادل اندیشه و تعاملات فرهنگی میان گروههای انسانی خارج از اراده دولتها شکل گرفته و مرز و حصار نمیشناسد. در این میان نقش اسطورههای شعر و ادب ما همچون فردوسی، رودکی، سعدی، خیام و بسیاری دیگر از ستارگان آسمان علم و هنر در معرفی فرهنگ ناب و غنای مشرقزمین بر کسی پوشیده نیست. ادیب فرزانه و شاعر بزرگمان «مختومقلی فراغی» نیز مصداق بارزی از این سیر تمدنی و پرچمدار اعتلای فرهنگ و زبان ترکمن است. کسی که در طول حیات پرثمر خویش تاثیر شایسته و مهمی را در رشد مفاهیم ارزشمند انسانی برجا گذاشته و جاذبه هنر و اشعار زیبایش، گلستان ادبیات ما را معطر ساخته است.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که تمایل دارم درباره آن صحبت کنم، وجود دسیسههای پنهان برای واگرایی و ایجاد دشمنی میان مذاهب اسلامی است؛ موضوعی که لازم است مدنظر همه جوامع اسلامی قرار گیرد. بخشهای مهمی از جهان اسلام در معرض تهدید افراط و رشد گروههایی است که فلسفه وجودی خود را در تعریف افتراق و جدایی جامعه اسلامی میبینند. وقتی بزرگانی مانند مختومقلی صحبت از همگرایی و اتحاد جوامع اسلامی میکنند بخوبی از زوایای تاریک و مصائب جدایی آگاه هستند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: نگاه به وحدت و ایجاد وفاق فقط مختص جوامع اسلامی نیست، بلکه صحبت از صلح و تعمیق برادری و پیریزی گفتمان وفاق نیاز امروز جامعه بینالمللی است اما در این گذر هنوز هم بسیاری از مؤلفههای یکجانبهگرایی، همزیستی جامعه انسانی را با اختلال مواجه کرده است. مصداق روشن آن را امروز در فلسطین در نادیده انگاشتن حقوق ملتی میبینیم که دارای تاریخ، فرهنگ و عناصر هویتی مشخص و مختص خود هستند. وقتی صحبت از ظلم و بیعدالتی میشود، تصویر رنج مردم بیپناه غزه در ذهن ما نقش میبندد. عمق بحران غزه و قساوت به کار رفته در این جنگ نابرابر و حملات وحشیانه صهیونیستها به شهرهای لبنان، خارج از توصیف است.
* دیدار رئیسجمهور با برخی سران کشورهای شرکتکننده
مسعود پزشکیان همچنین در سفر به ترکمنستان، با قربانقلی بردیمحمداف، رهبر ملی ترکمنستان، سردار بردیمحمداف، رئیسجمهور این کشور و همچنین شوکت میرضیایف، رئیسجمهور ازبکستان نیز دیدار و گفتوگو کرد. رئیسجمهور در دیدار «سردار بردیمحمداف» رئیسجمهور این کشور، با تاکید بر اینکه امروز در دنیا نیاز به صلح و برادری داریم، تصریح کرد: ما باید در منطقه با محبت و برادری زندگی کنیم و ارتباطات فیمابین را توسعه دهیم.
رئیسجمهور با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران و نیز تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر توسعه ارتباطات با همسایگان از جمله ترکمنستان گفت: ما همسایه بوده و مرز مشترک طولانی داریم و علاوه بر همسایگی، خویشاوند نیز هستیم.
* پزشکیان در بدو ورود به تهران: توافقهای مهم با کشورهای همسایه در حال نهایی شدن است
رئیسجمهور پس از سفر یک روزه به ترکمنستان، عصر دیروز در بدو ورود به تهران درباره دستاوردهای این سفر گفت: این سفر از نظر فرهنگی و اقتصادی اهمیت ویژهای داشت و با حضور رؤسای جمهور کشورهای مختلف، گفتوگوهای مهمی انجام شد. وی بیان کرد: با چند رئیسجمهور از کشورهای حاضر، از جمله روسیه، ترکمنستان و ازبکستان، گفتوگوهای مفصلی داشتیم. در این مذاکرات درباره گاز، راه، برق و بازارچههای مرزی تفاهمهایی حاصل شد و قرار است در کارگروه مشترک اقتصادی که طی یک ماه آینده در تهران برگزار میشود، این تفاهمها نهایی و امضا شود.
رئیسجمهور تصریح کرد: گفتوگوی یکساعته با رئیسجمهور روسیه به بررسی توافقهای موجود و تسریع در اجرای پروژههای مرتبط با انرژی، قطار، آبشیرینکنها و پتروشیمی اختصاص داشت. همچنین درباره نقش روسیه در تحولات منطقه و لزوم واکنش جدیتر به جنایات اسرائیل در غزه و لبنان صحبت شد.
پزشکیان گفت: توافق شد کشورهای همسایه کارگروههای خود را با مسؤولان ایرانی تشکیل دهند تا ارتباطات منطقهای افزایش یابد. این توسعه همکاریها میتواند فشار تحریمها را بویژه با توجه به همسایگی ایران با ۱۵ تا ۱۶ کشور کاهش دهد.
***
پزشکیان: ارتباط ایران و روسیه صمیمانه و راهبردی است
رئیسجمهور در حاشیه حضور در همایش بینالمللی «ارتباط متقابل زمانها و تمدنها؛ بنای صلح و توسعه» که به مناسبت سیصدمین سالگرد تولد «مختومقلی فراغی» در ترکمنستان برگزار شد، با رئیسجمهور فدراسیون روسیه دیدار و گفتوگو کرد.
دکتر مسعود پزشکیان دیروز پیش از بازگشت به تهران، در دیدار «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور فدراسیون روسیه، با تاکید بر توسعه همکاریهای مشترک بین ۲ کشور گفت: ارتباط ما با روسیه صمیمانه و راهبردی است.
رئیسجمهور با ابراز خرسندی از فرصت دیدار با همتای روس خود گفت: از نظر اقتصادی و فرهنگی ارتباطات ما روز به روز تقویت شده و قویتر میشود. روند رو به رشد همکاریهای ایران و روسیه با توجه به اراده مقامات عالی ۲ کشور به ضرورت تقویت این ارتباطات، باید تسریع شود.
پزشکیان با بیان اینکه ایران و روسیه ظرفیتهای متقابل و مکمل خوبی دارند و میتوانند به یکدیگر کمک کنند، افزود: مواضع ما در دنیا خیلی نزدیکتر از دیگران به یکدیگر است. رئیسجمهور با ابراز امیدواری نسبت به تسریع در امضای سند راهبردی همکاری ایران و روسیه، بر توسعه همکاریهای فیمابین تاکید کرد و اظهار داشت: امیدوارم در جریان حضور در اجلاس بریکس در روسیه، این معاهده را نهایی کنیم.
پزشکیان با اشاره به وضعیت بحرانی منطقه غرب آسیا تصریح کرد: رژیم صهیونیستی هیچ چارچوب حقوقی و انسانی بینالمللی را رعایت نمیکند و شرایط در منطقه بحرانی است؛ کشورهای اروپایی و آمریکا نمیخواهند ارتباطات کشورهای منطقه در بستر آرام ادامه یابد.
رئیسجمهور روسیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از این گفتوگو اظهار داشت: همکاریهای ۲ کشور برای ما اولویت بالایی دارد و توسعه روابط و افزایش حجم تجارت میان 2 طرف خیلی خوب در حال انجام است.
ولادیمیر پوتین ضمن دعوت از رئیس جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اجلاس بریکس و برگزاری نشست مشترک دوجانبه گفت: ما به طور مشترک در سطح بینالمللی همکاری میکنیم و ارزیابیها و رویکردهای جهانی ما یکسان است.
***
رایزنیهای منطقهای قالیباف در تاجیکستان
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی دیروز از تاجیکستان به کشور بازگشت. وی در این سفر ۲ روزه که به مناسبت برگزاری آیین «سیامین سالگرد تصویب قانون اساسی تاجیکستان» در شهر دوشنبه انجام شد، ضمن حضور در این آیین و سخنرانی در نشست انجام شده، با برخی مقامات کشور تاجیکستان مانند رئیسجمهور و رئیس مجلس ملی تاجیکستان نیز دیدار و گفتوگو کرد.
قالیباف در دیدار با رستم امامعلی، رئیس مجلس ملی تاجیکستان با اشاره به امضای ۵۰ سند همکاری در حوزههای مختلف بین ۲ کشور بیان کرد: امیدواریم بتوانیم این اسناد را اجرایی و عملیاتی کنیم، همچنین امیدواریم بتوانیم خیلی از ظرفیتهایی را که برای گسترش کارهای اقتصادی، صنعتی، خدمات مهندسی، علمی و پژوهشی وجود دارد توسعه دهیم.
قالیباف با تاکید بر اینکه روابط ۲ کشور در حوزه حملونقل و ترانزیت باید توسعه یابد، در پایان بیان کرد: ما میتوانیم این موارد را در قالب توسعه ارتباطات حمل و نقلی پیش ببریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین پس از بازگشت از تاجیکستان گفت: هماهنگی برای ثبات امنیت افغانستان و مبارزه با قاچاق اسلحه از موضوعات مهم مذاکرات بود. در مذاکرات، موضوعات مهمی چون تأمین ثبات و امنیت افغانستان، مبارزه با مواد مخدر و قاچاق اسلحه مطرح شد.
وی افزود: نشست پارلمانی بینالمللی با حضور ۱۰ رئیس مجلس برگزار شد که فرصتی مناسب برای اشاره به جنایتهای رژیم صهیونیستی و نسلکشی در غزه و لبنان بود. در مذاکرات دوجانبه با رؤسای پارلمان کشورهای مختلف، بر لزوم فعالیت بیشتر در سازمانهای بینالمللی مانند آیپییو و سازمانهای آسیایی و اسلامی تأکید شد. هدف ما این است که در اجلاسهای پیش رو، مانند نشست آیپییو در ژنو، فشار بینالمللی بر رژیم صهیونیستی در حوزه حقوق بشر و اقتصادی افزایش یابد و دیپلماسی فعالتری دنبال شود.
قالیباف تصریح کرد: در نشستهای پارلمانی بینالمللی، تلاش شد جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، غزه و لبنان بهصورت گسترده محکوم شود. ما هفته آینده در ژنو، در نشست آیپییو که رؤسای مجالس کشورهای دنیا شرکت دارند، سعی میکنیم با هماهنگی اعضای ایپیای (تشکل رؤسای مجالس آسیایی) و پیآیسی (تشکل رؤسای مجالس اسلامی)، جنایات رژیم صهیونیستی را بهصورت سیاسی - دیپلماتیک پیگیری کنیم.
ارسال به دوستان
مخابره سیگنال قدرت از ایران به رژیم صهیونیستی و حامیانش
دست ایران در دفاع از خود باز است
گروه سیاسی: شبکه «راشا تودی» روسیه دیروز به نقل از یک منبع ایرانی گزارش داد در صورت حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران، کشورمان دکترین هستهای خود را تغییر خواهد داد. آنطور که این شبکه خبری گزارش داده، این مقام ایرانی همچنین گفته ایران با هدف گرفتن پالایشگاههای نفتی، نیروگاههای برق و... به هر حمله اسرائیل پاسخ محکم خواهد داد. راشا تودی میگوید به اطلاعاتی دست یافته که نشان میدهد در صورت حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای و «چنانچه پیامد پاسخ احتمالی آن بر غیرنظامیان تأثیر بگذارد»، ایران دکترین هستهای خود را تغییر خواهد داد و مجبور خواهد شد پاسخی مشابه به اسرائیل بدهد.
احتمال تغییر دکترین هستهای ایران، مسالهای است که اردیبهشت امسال (1403) نیز توسط دکتر «سیدکمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در مصاحبه با شبکه الجزیره مطرح شده بود. خرازی که سابقه تصدی وزارت امور خارجه کشورمان را نیز در پرونده کاری خود دارد، در آن گفتوگوی خبری در پاسخ به این سوال که «اعلام شده اسرائیل در پاسخ به عملیات «وعده صادق 1» به تاسیسات هستهای در اصفهان حمله کرده است»، گفت: آنچه اتفاق افتاد، استفاده از یک ریزپرنده بود که از قبل به شیوههای جاسوسی به ایران فرستاده بودند؛ نه اینکه از اسرائیل حملهای انجام دهند. در گذشته هم پرندههای کوچک را به طرقی به ایران فرستاده بودند تا در شرایط خاص عملیات انجام دهند. اینها در واقع آزار دادن است اگرنه عملیات نظامی تلقی نمیشود، چنانکه کوادکوپتر آنها نتوانست آسیبی وارد کند.
وی تاکید کرد: اقدام علیه تاسیسات هستهای ایران نیز نبود، بلکه میخواستند صرفا یکی از پایگاههای نظامی را هدف قرار دهند. اگر آنها بخواهند جسارت کنند و به تاسیسات هستهای ایران لطمه بزنند، سطح بازدارندگی ما متفاوت خواهد شد. ما تا به حال بازدارندگی را در سطح متعارف تجربه کردهایم. اگر آنها بخواهند به تواناییهای هستهای ایران ضربه بزنند، طبیعتا میتواند موجب تغییر دکترین هستهای ایران شود.
خرازی همچنین گفته بود: ۲ سال پیش در گفتوگو با الجزیره اعلام کردم ایران ظرفیت تولید بمب اتم را دارد؛ امروز هم آن ظرفیت هست ولی ما تصمیمی برای تولید بمب اتم نداریم اما اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هستهای خود را تغییر دهیم. اخیرا مقامات نظامی هم اعلام کردند اگر اسرائیل بخواهد به تاسیسات هستهای حمله کند، تجدیدنظر در دکترین و سیاستهای هستهای ایران و عدول از ملاحظات اعلامی گذشته محتمل و قابل تصور است.
اشاره سیدکمال خرازی به اعلام موضع برخی مقامات نظامی ایران مبنی بر اینکه «اگر اسرائیل بخواهد به تاسیسات هستهای ایران حمله کند احتمال تجدیدنظر در دکترین سیاستهای هستهای ایران وجود دارد» به سخنان سردار «احمد حقطلب» فرمانده سپاه حفاظت مراکز اتمی ایران بود که در اظهاراتی مطرح کرده بود: «اگر رژیم جعلی صهیونیستی بخواهد از تهدید حمله کردن به مراکز هستهای کشورمان برای تحت فشار قرار دادن ایران استفاده ابزاری کند، تجدیدنظر در دکترین و سیاستهای هستهای جمهوری اسلامی ایران و عدول از ملاحظات اعلامی گذشته محتمل و قابل تصور است». سخنان سردار حقطلب برای نخستین بار بود که توسط یک مقام ارشد و رسمی نظامی کشورمان بیان میشد.
در روزهایی که سردار حقطلب و دکتر خرازی از احتمال تغییر دکترین سیاستهای هستهای ایران سخن میگفتند، بهتازگی ایران عملیات «وعده صادق 1» را انجام داده بود و رژیم صهیونیستی رجزخوانیهای خود درباره ضربه زدن به منافع ایران را در بوق و کرنا کرده بود. آن زمان ایران پیام واضح و روشنی را به رژیم صهیونیستی، حامیانش و همینطور کشورهای منطقه ارسال کرد تا همگان بدانند کشورمان درباره دفاع از خود با کسی شوخی ندارد.
اکنون هم که 11 روز از عملیات «وعده صادق 2» میگذرد و باز اسرائیل گزینههای حمله به منافع اقتصادی، نظامی و حتی هستهای را مطرح میکند، به نظر میرسد ایران قصد دارد پیامهایی را به دیگران مخابره کند. این پیام نه لزوما تغییر در سیاستهای هستهای که دفاع همهجانبه ایران از خود است و حدود این دفاع را نیز سیاستهای کلی نظام تعیین خواهد کرد.
در همین باره سردار «رسول سناییراد» معاون دفتر فرماندهی کل قوا نیز در گفتوگویی با بیان اینکه «برخی سیاسیون احتمال تغییر در سیاستهای راهبردی هستهای را مطرح کردهاند»، گفته بود: تغییر در سیاستهای راهبردی هستهای عبور از خطوط قرمز منطقهای و جهانی است.
معاون سیاسی دفتر عقیدتی - سیاسی دفتر فرماندهی کل قوا اظهار کرده بود: این روزها سخن از نزدیک شدن به ساعت صفر و واکنش صهیونیستها مطرح است، حتی توصیه اربابان آنها از جمله آمریکاییها آن است که از هدف قرار دادن مراکز هستهای و مراکز نفت و گاز اجتناب کنند. این امر نشاندهنده این است که آنها ناچار هستند در اقدامی که علیه ما طراحی کرده و احیانا انجام خواهند داد، واقعیتها را هم در نظر بگیرند.
وی افزوده بود: مورد اصابت قرار دادن مراکز هستهای حتما در معادلات حین و بعد از جنگ میتواند اثرگذار باشد. کما اینکه برخی سیاسیون تا اینجای کار احتمال تغییر در سیاستهای راهبردی هستهای را مطرح کردهاند؛ ضمن اینکه این کار عبور از خطوط قرمز منطقهای و جهانی است.
سردار سناییراد تاکید کرده بود: به هر حال مراکز هستهای پروتکلهای مخصوص خود را دارند که در زمان جنگ طرفین باید به آن توجه کنند. ضمن اینکه مسلما در نوع واکنش احتمالی ایران هم بازتاب خواهد داشت و اثرگذار خواهد بود؛ همانگونه که حمله به مراکز نفت و گاز میتواند امنیت انرژی در منطقه و قیمت انرژی در جهان را تحت تأثیر قرار دهد. در این راستا، توصیه عقلای آنها این است که دست به اقدامی که توسعه تنش را رقم بزند، نزنند و اگر میخواهند دست به اقدامی بزنند این مسائل را مراعات کنند.
مقامات کشورمان بارها اعلام کردهاند ایران قصد ندارد به سوی تولید سلاحهای کشتار جمعی نظیر بمب اتم پیش برود و در این باره نیز فتوای صریح حضرت آیتالله العظمی خامنهای مطرح است اما در جایی که دشمن تمام خطوط قرمز را رد کرده و اقدام به شرارتهای مختلفی کرده است، دست ایران نیز بسته نیست و بارها نشان داده هم توانایی دفاع از خود و ضربه زدن به دشمن را دارد و هم انگیزه و اراده لازم را در این باره داراست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|