|
اخبار
اجرای پویش «مهرآموز» همزمان با روز دانشآموز
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد همزمان با روز دانشآموز از برگزاری پویش «مهرآموز» با هدف ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری و جذب حامیان طرح اکرام در مدارس سراسر کشور خبر داد. حبیبالله آسوده در گفتوگو با ایسنا با اعلام این خبر گفت: پویش «مهرآموز» با هدف ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری و جذب حامیان طرح اکرام در مدارس سراسر کشور برگزار میشود. وی افزود: در این طرح، فرهنگیان و دانشآموزان با پیوستن به طرح اکرام، حمایت دانشآموزان یتیم و نیازمند را برعهده میگیرند. معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد اظهار کرد: با اجرای پویش مهرآموز، به دنبال تحقق طرح مدرسه نیکوکار هستیم که در قالب آن، معلمان و دانشآموزان با حمایتهای مادی و معنوی خود، موجب کاهش آلام و مشکلات دانشآموزان نیازمند میشوند. آسوده ارتقای همبستگی و سرمایه اجتماعی را از دیگر اهداف اجرای پویش مهرآموز دانست و ادامه داد: همچنین فرهنگیان و دانشآموزان نیکوکار میتوانند با ارسال عدد «۱» به سامانه ۳۰۰۰۳۳۳۳ یا مراجعه به سامانه Ekram.emdad.ir در طرح اکرام ایتام و محسنین ثبتنام کنند.
***
دیگر کروکی کاغذی نداریم
رئیس پلیس راهور فراجا گفت: ارتباط پلیس با بیمهها برای کروکیهای الکترونیک برقرار است. سردار سید تیمور حسینی در گفتوگو با ایسنا گفت: از بیش از 2 هفته گذشته، تمام کروکیهای تصادفات در سراسر کشور توسط همکاران من در همان صحنه تصادف، به صورت الکترونیکی رسم میشود. وی افزود: با انجام این اقدامات هوشمند پلیس، برای دریافت مدارک تصادفات از پلیس، دیگر نیاز به مراجعه به هیچ مرکزی وجود ندارد. رئیس پلیس راهور فراجا در پاسخ به این پرسش که برخی بیمهها کروکی کاغذی برای انجام امور اداری خود لازم دارند، گفت: تمام سازوکارهای مربوط به تصادفات برای تمام بیمهها توسط پلیس انجام شده و ارتباط بین پلیس و بیمهها برقرار است. حسینی افزود: شهروندان همچنان میتوانند در صورت نیاز به گزارش پلیس راهنمایی و رانندگی و کروکی، پرینت آن را از برنامه پلیس من دریافت کنند. وی افزود: البته رسم کروکی از چند ماه گذشته نیز در کشور اجرایی میشد اما به علت کسری تبلتها برای پلیس، در همه شهرها این امکان وجود نداشت اما خوشبختانه این مساله نیز برطرف شد و ما عملا دیگر در کشور کروکی کاغذی نداریم.
***
فضای شهری پایتخت مزین به عطر دانشآموزان شهید
به مناسبت روز دانشآموز، یاد و نام ۲۰ شهید دانشآموز بر بیلبوردهای پایتخت نقش بست. همزمان با سیزدهم آبان روز دانشآموز، اکران فرهنگی «دانشآموز شهید» به یاد شجاعتها و دلاوریهای این بزرگمردان کوچک در بیلبوردهای شهری پایتخت اکران شد. در این اکران فرهنگی از تصاویر، نام، محل و تاریخ ولادت، محل و تاریخ شهادت و گزیدهای از وصیتنامه ۲۰ شهید دانشآموز پایتخت استفاده شده است. اسامی دانشآموزان شهید «سیدحمیدرضا حاجیمعینی، رضا جوادی، حجتاله باقری، محمد مهدیدوست، غلامرضا زینالی، احمد باجلانی، علی سوری، علی غیاثوندقیصری، هوشنگ رفیقایی، محمدتقی روحاللهی، حمید جوانمردمدائنی، مهدی صابری، مرتضی داوودآبادی، عادل دربندی، مرتضی عسگر، محمد نورعلی، فریبرز برنده، محمدرضا پورابتهاج، علیاصغر حیدری و مصطفی بهمنپور» زینتبخش این اکران فرهنگی شده است. در این بین در متن وصیتنامه دانشآموز شهید غلامرضا زینالی که در ۱۶ سالگی در فکه به شهادت رسید، آمده است: «امید است خون ما نهال نوپای انقلاب اسلامی را بارور کند و شهادت ما موجب آگاهی و رشد فکری جامعه جهانی اسلام شود». همچنین در وصیتنامه دانشآموز شهید علی سوری که در ۱۶ سالگی در فاو به شهادت رسید، نوشته شده است: «به امت حزبالله توصیه دارم رهبر خود را تنها نگذارند».
***
کاهش تعداد کودکان کار در چهارراههای پایتخت
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: اولویت شهرداری تهران بازگشت کودکان کار به آغوش خانواده است اما با این حال با اقداماتی که انجام شده، تعداد کودکان کار در چهارراهها کم شده است. محمدامین توکلیزاده در حاشیه افتتاح همراه سرای مادر در منطقه ۶ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مساله آسیبهای اجتماعی با تأخیر در اولویت کار قرار گرفت. در یک دهه گذشته رهبر معظم انقلاب بارها تأکیداتی در این خصوص داشتند و حالا خدا را شکر میبینیم این گرهها در حال باز شدن است و در واقع گره مردم با مردم باز میشود. وی ادامه داد: افتتاح ۶ مرکز کاهش و رفع آسیبهای اجتماعی از حلقههای کاملکننده زنجیره رفع آسیب در شهر تهران است. رفع موانع ساماندهی آسیبهای اجتماعی منع پذیرشها را شروع کردیم و حالا با همکاری همه مسؤولان و خیران، برای همه افراد دارای منع پذیرش، مراکز تخصصی داریم. وی درباره ساماندهی کودکان کار در سطح شهر تهران نیز بیان کرد: در حوزه کودکان کار اتفاق بزرگی رخ داده و در چهارراهها تعداد کودکان کار کم شده و علت آن طرحی است که قوهقضائیه و بهزیستی و شهرداری در قرارگاه اجتماعی مصوب کردند که ما پشتیانیکننده این زنجیره هستیم، البته اولویت اول ما این است که کودکان به آغوش خانوادههای خود بازگردند.
ارسال به دوستان
امدادرسانی هلالاحمر به بیش از ۵۵۰ نفر در آخر هفته گذشته
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از امدادرسانی به بیش از ۵۵۰ نفر از مصدومان حوادث جادهای، مناطق آبی و ارتفاعات، در آخر هفته گذشته خبر داد. بابک محمودی دیروز گفت: در 3 روز گذشته امدادگران و نجاتگران جمعیت هلالاحمر ۳۲۱ ماموریت امدادی در جادهها، مناطق آبی و ارتفاعات انجام دادند و به ۵۵۴ مصدوم امدادرسانی کردند همچنین ۱۸۴ نفر نیز به مراکز درمانی منتقل شدند.
ارسال به دوستان
میزبانی مسیحیان شمال از شیعیان جنوب جلوههایی از همبستگی را نشان داد
لبنان همدل
گروه اجتماعی: این روزها شهرها و روستاهای میزبان آوارگان در مناطق مسیحینشین لبنان به صحنه اتفاقات زیبای انسانی تبدیل شده است. فارغ از اینکه مردم نوعدوست از ایران، پاکستان، عراق و دیگر کشورهای مسلمان به صورت خودجوش با ارسال کمکهای نقدی و غیرنقدی حامی آوارگان مظلوم لبنان در این شرایط سخت هستند ولی حمایت و پذیرایی خود لبنانیها در مناطق مسیحینشین از آوارگان جنگزده مسلمان شیعه مورد توجه قرار گرفته است.
در مناطق طرابلس و غزتا دهها روستای مسیحینشین، حدود 20 هزار نفر از مردم جنوب لبنان را میزبانی میکنند.
از طرفی آنها کمکهای ایرانیان به آوارگانی را که از خانههایشان دور افتادهاند با همکاری جهادگران به جنگزدگان میرسانند. در این مناطق کار برای تجمیع و توزیع کمکهای بشردوستانه در حال انجام است. علاوه بر این اخیرا نیز شبکه الجزیره با اشاره به میزبانی مسیحیان از آوارگان شیعه لبنانی گزارش داد تمام طیفهای مذهبی لبنان از مقاومت حمایت میکنند.
اسد بیگ خبرنگار الجزیره، ویدئویی را از میزبانی یک صومعه مسیحی از مسلمانان شیعه منتشر کرد که نشان میدهد گروههای مختلف در لبنان از تمام طیفهای مذهبی از مقاومت حمایت میکنند و به هر شکل ممکن یاریگر مسلمانان آواره هستند.
برخلاف انتظار رژیم صهیونیستی حملات وحشیانه به جنوب لبنان، جلوههایی از انسجام و همبستگی را در میان اقوام، مذاهب و طوایف لبنانی ایجاد کرده است. «وقت للتضامن» (زمان همبستگی) و «بیتنا بیتک» (خانه ما، خانه شماست) شعارهایی است که این روزها، زیاد در لبنان شنیده میشود. با اینکه اوضاع اقتصادی در لبنان حسابی خراب است اما مردم در فضای مجازی و حقیقی، شور و حال خاصی دارند و برای جمعآوری کمک برای جنگزدگان تلاش میکنند.
در شهرهای مختلف لبنان، مردم از مسلمان و مسیحی، درِ خانههایشان را به روی خانوادههای جنگزده باز کرده و آنها را پناه میدهند.
همچنین درهای مساجد، حسینیهها، مدارس و خانههای بهداشت هم باز شده است تا آوارگان بتوانند در این اماکن پناه بگیرند. حتی کلیساها هم آغوششان را برای این خانوادههای آسیبدیده از جنگ باز کردهاند. یکی از صحنههای زیبای این روزها این است که میبینی مسلمانان در کلیسا پناه گرفتهاند و آنجا دارند نماز میخوانند. مردم مسیحی هم برای آنها نان و غذا و پتو تهیه میکنند.
«اُم علی» یکی از کسانی است که این روزها در خط مقدم کمکرسانی به جنگزدگان لبنانی، نقش واسطه را میان ملت دغدغهمند ایران و مردم مقاوم لبنان ایفا میکند. او به فارس میگوید: «مساحت جغرافیایی لبنان محدود اما تنوع فرهنگها و ادیانش زیاد است.
نزدیکی به اروپا و آفریقا باعث شده مهاجران زیادی در کشور ما زندگی کنند. این غنای فرهنگی، باعث شده مردم در لبنان هیچ میانهای با نژادپرستی نداشته باشند.
در چنین فضایی است که لبنانی و غیرلبنانی، مسیحی و مسلمان، و شیعه و سنی، با وجود اختلاف ملیت، دین، مذهب و رنگ پوست، خیلی راحت با هم دوست میشوند، در کسب و کار شریک میشوند و حتی ازدواج میکنند».
او میگوید: «مردم لبنان همیشه حامی و پشتیبان جبهه مقاومت بودهاند و با همین اتحاد و همدلی، خیلی جنگها و تلخیها را با هم به سلامت گذراندهاند. این روحیه اتحاد و مقاومت، امروز هم در لبنان پابرجاست.
اُم علی که به واسطه دوستانش در لبنان، لحظه به لحظه در جریان روند کمکرسانی به جنگزدگان قرار دارد، درباره دیگر شیوههای همدلی با این افراد اینطور میگوید: «در فیلمهایی که دوستانم در فضای مجازی میفرستند، میبینم حتی روانشناسها و روانپزشکهای داوطلب به میان آوارگان رفتهاند و به آنها کمک میکنند که روحیه خود را بازیابی کنند. این بانوی لبنانی میگوید: مردم لبنان سالهاست با مقاومت و صبوریشان، اثبات کردهاند روزهای سخت تجاوز و غارت و کشتار میگذرد و روسیاهی میماند برای رژیم کودککش. در این بین، فعالان اجتماعی و اقتصادی لبنان برای هر چه کمتر کردن دردهای جنگ، به میدان آمدهاند: «برخی کارخانههای لبنان مثل کارخانجات تولید پتو، ملحفه، تشک و متکا، این روزها شبانهروزی کار میکنند تا این کالاها را به دست جمعیت میلیونی آوارگان جنگ برسانند».
به هر حال کمکرسانی به مردم مظلوم لبنان این روزها فراتر از حمایت مسلمانان به جنگزدگان آواره فلسطین حتی به مسیحیان و دیگر مذاهب نیز رسیده است به طوری که خود مسیحیهای مقیم لبنان نیز به آوارگان پناه داده و آنها را مورد حمایت قرار میدهند.
ارسال به دوستان
جوانان ایران در دام تبلیغات اسموکشاپها!
از قلیان تا ویپ!
حامد سرلکی*: در سالهای اخیر، استعمال دخانیات در ایران به یک معضل جدی تبدیل شده است. طبق آمارهای رسمی، حدود ۱۰ میلیون نفر در کشور سیگار مصرف میکنند و استفاده از قلیان بویژه در بین جوانان بهطور فزایندهای افزایش یافته است. تقریباً ۱۱ درصد جمعیت بزرگسال ایران سیگار میکشند و این رقم بین مردان به ۲۰ درصد میرسد.1 این وضعیت نهتنها به عنوان یک چالش بهداشتی مطرح است، بلکه خسارات اقتصادی ناشی از آن نیز قابل توجه است. برآوردها نشان میدهد هزینههای درمانی مربوط به بیماریهای مرتبط با دخانیات سالانه حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان (حدود 1.5 میلیارد دلار) است و هزینههای مستقیم و غیرمستقیم ناشی از استعمال دخانیات به حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان (حدود ۱۵ میلیارد دلار) در سال میرسد.2 آمار مرگ و میر ناشی از استعمال دخانیات نیز نگرانکننده است؛ طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، سالانه بیش از ۶۰ هزار نفر در ایران به دلیل بیماریهای مرتبط با دخانیات جان خود را از دست میدهند.3 بیماریهایی مانند سرطان ریه، بیماریهای قلبی و عروقی و بیماریهای تنفسی از جمله عوارض شایع مصرف دخانیات هستند.
در این شرایط، اسموکشاپها به عنوان مراکز فروش محصولات دخانی به طور چشمگیری افزایش یافتهاند. این فروشگاهها به دلیل تنوع محصولات و تبلیغات جذاب، بویژه برای جوانان، به محبوبیت زیادی دست یافتهاند. انواع مختلفی از سیگار، قلیان، طعمدهندهها و سیگارهای الکترونیکی (ویپ) در این مراکز عرضه میشود. طراحی جذاب و محیطی دوستانه در این فروشگاهها بهطور خاص برای جذب جوانان طراحی شده است. این مراکز به طور مداوم در تلاشند با استفاده از استراتژیهای متنوع، جوانان را به خرید و مصرف محصولات دخانی ترغیب کنند. یکی از اصلیترین روشهای آنها، استفاده از تبلیغات جذاب و طراحیهای گرافیکی رنگارنگ است که در بستهبندی محصولات، همچنین در تبلیغات آنلاین بویژه در شبکههای اجتماعی دیده میشود. این نوع تبلیغات بهراحتی توجه جوانان را جلب و آنها را به بازدید از این فروشگاهها ترغیب میکند. ایجاد فضایی دوستانه و غیررسمی در این فروشگاهها نیز به عنوان یک عامل جذبکننده عمل میکند. جوانان معمولاً به محیطهای راحت و دوستانه علاقه دارند و این فضاها میتوانند به عنوان مکانهایی برای ملاقات و تبادل نظر مورد استفاده قرار گیرند.
اسموکشاپها با ارائه طعمهای متنوع و غیرمتعارف برای قلیان و سیگارهای الکترونیکی، بویژه برای جوانان جذابیت بیشتری پیدا کردهاند. این طعمها معمولاً شامل میوهها، شیرینیها و نوشیدنیها میشود که بهراحتی میتوانند حس کنجکاوی جوانان را برانگیزند. همچنین این فروشگاهها با ارائه تخفیفها و پیشنهادهای ویژه، سعی در جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قدیمی دارند. این نوع تخفیفها میتواند شامل خرید یک محصول و دریافت محصول دیگر به صورت رایگان یا کاهش قیمتهای ویژه در روزهای خاص باشد. ترویج مصرف قلیان و ویپ به عنوان یک فعالیت اجتماعی در میان جوانان، بویژه در کافهها و مراکز تفریحی، به عنوان یک استراتژی دیگر برای جذب مشتریان عمل میکند. این فعالیتها به نوعی به جوانان این احساس را القا میکند که مصرف دخانیات بخشی از فرهنگ و سبک زندگی مدرن است اما افزایش تعداد اسموکشاپها و فعالیتهای آنان تأثیرات منفی قابل توجهی بر جوانان دارد. با توجه به جذابیتهای ارائهشده از سوی این فروشگاهها، جوانان بهراحتی به سمت مصرف دخانیات سوق مییابند. این موضوع میتواند منجر به اعتیاد و مشکلات بهداشتی جدی شود. مصرف دخانیات بویژه قلیان و سیگارهای الکترونیکی میتواند به بیماریهای تنفسی، قلبی و عروقی، همچنین سرطان منجر شود. جوانان به دلیل عدم آگاهی کافی از عوارض این محصولات، بهراحتی به سمت آنها میروند و این مساله میتواند خطرات جدی برای سلامت آنها به همراه داشته باشد. علاوه بر این، تبلیغات و فعالیتهای اسموک شاپها میتواند به تضعیف فرهنگ سلامت در جامعه منجر شود. جوانان ممکن است به جای توجه به سلامتی خود، به سمت مصرف دخانیات و عادات ناسالم گرایش پیدا کنند، همچنین مصرف دخانیات در بین جوانان میتواند به بروز رفتارهای پرخطر و مشکلات اجتماعی منجر شود. این رفتارها شامل رانندگی تحت تأثیر مواد، بروز خشونت و دیگر رفتارهای ناپسند است که میتواند تبعات جبرانناپذیری برای جامعه به همراه داشته باشد.
با توجه به این تأثیرات منفی، نیاز به اقدامات مؤثر از سوی دولت و جامعه احساس میشود. کنترل و نظارت بر فعالیتهای اسموکشاپها و محدود کردن تبلیغات آنها میتواند از جمله راهکارهای مؤثر باشد. این اقدامات میتواند شامل افزایش مالیات بر محصولات دخانی و محدودیتهای قانونی برای تبلیغات باشد. همچنین، برگزاری کمپینهای آموزشی برای افزایش آگاهی جوانان درباره عوارض مصرف دخانیات و ترویج سبک زندگی سالم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. ایجاد فضاهای تفریحی و فرهنگی سالم که جوانان را به فعالیتهای مثبت ترغیب کند و از مصرف دخانیات دور نگه دارد، میتواند به کاهش مصرف دخانیات کمک کند. بهطور کلی، اسموکشاپها به عنوان مراکز فروش محصولات دخانی در ایران، با استراتژیهای اغواگرانه خود بهطور فزایندهای جوانان را به سمت مصرف دخانیات سوق میدهند. این روند نهتنها تهدیدی برای سلامت فردی جوانان است، بلکه میتواند به مشکلات اجتماعی- فرهنگی گستردهتری منجر شود بنابراین برای مقابله با این چالشها، نیاز به همکاری میان دولت، جامعه و خانوادهها برای افزایش آگاهی و ایجاد فضایی سالمتر برای جوانان احساس میشود. این اقدامات میتواند به بهبود سلامت عمومی و کاهش مصرف دخانیات در بین جوانان کمک کند و به تبع آن، جامعهای سالمتر و پایدارتر را رقم بزند. با توجه به آمار و ارقام ارائهشده، نیاز به اتخاذ سیاستهای مؤثرتر برای کاهش مصرف دخانیات و بهبود سلامت عمومی احساس میشود. این اقدامات میتواند شامل افزایش مالیات، بهبود دسترسی به خدمات درمانی و آموزش عمومی باشد و در نهایت به کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای مرتبط با دخانیات کمک کند.
--------------------------------
پینوشت
1- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، «آمار استعمال دخانیات در ایران»، ۱۴۰۲
2- سازمان بهداشت جهانی، «هزینههای درمانی ناشی از دخانیات»، ۲۰۲۳
3- سازمان جهانی بهداشت، «مرگومیر ناشی از بیماریهای مرتبط با دخانیات»، ۲۰۲۳
تحلیلگر *
ارسال به دوستان
رئیس پلیس پایتخت:
انتقام خون شهید امنیت را میگیریم
مراسم تشییع شهید امنیت، استوار امیرمحمد شمسی دیروز در ستاد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ برگزار شد. شهید شمسی بامداد جمعه 11 آبان در درگیری با سارقان در شهرک قدس تهران به شهادت رسید. رئیس پلیس پایتخت در این مراسم گفت: اگر شهید امیرمحمد شمسی در این عملیات به دلیل قانون بهکارگیری سلاح ملاحظه نمیکرد، اکنون سارقان به جای این پلیس هدف گلوله قرار گرفته بودند. اصلاح این قانون میتواند دست پلیس را بازتر کند. سردار عباسعلی محمدیان، در حاشیه مراسم تشییع شهید شمسی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ساعت 4 بامداد روز جمعه، از طریق مرکز فوریتهای پلیسی 110 به همکاران ما اطلاع داده شد که سرنشینان یک خودروی مشکوک در یکی از کوچههای شهرک قدس تهران در حوزه کلانتری 134 تردد میکنند و در اطراف خودرویی حضور دارند. بلافاصله این موضوع به واحد گشت کلانتری ابلاغ و واحد گشت به سرکشی شهید امیرمحمد شمسی در صحنه حاضر شد. وی ادامه داد: افرادی که در حال سرقت خودروی دیگری بودند، به ایست و شلیک هوایی پلیس توجه نکردند و اقدام به فرار کردند. ماموران پلیس با شلیکهایی که به سمت خودروی سارقان انجام دادند، 2 لاستیک این خودرو را هدف قرار دادند. زمانی که سارقان دیدند امکان فرار ندارند، از خودرو پیاده شدند و در تیراندازی دوطرفه، متاسفانه یک گلوله به همکار ما اصابت کرد که بلافاصله مامور زخمی به بیمارستان منتقل شد. به رغم تلاش 9 پزشک متخصص برای عمل جراحی این شهید، او در نهایت به شهادت رسید. رئیس پلیس پایتخت همچنین افزود: از کادر پزشکی تقدیر و تشکر میکنم که نهایت تلاش خود را کردند و همچنین از مردم خوب و بزرگوار، بویژه ساکنان محدوده شهرک قدس که پس از شنیدن این خبر به طور مکرر با مرکز 110 تماس گرفته و دلجویی کردند و عرض تسلیت داشتند. جالب است که این صحبت و هشدار به مجرمان است که این شهادتها عزم کارکنان ما را جزمتر خواهد کرد و قطعا انتقام خون این شهید را خواهند گرفت. خون این شهید باعث میشود همکاران من با اراده و جدیت بیشتری مقابل سارقان بایستند. محمدیان گفت: مردم خوب و بزرگ کشورمان بدانند اگر امسال 18 درصد سرقتها در تهران و کشور کاهش یافته، به برکت این ایثارگریها و از خودگذشتگیها و شهادتها و خونهایی است که ریخته شده است. رئیس پلیس پایتخت اظهار کرد: بارها مجرمان، همکاران ما و پلیس کشور را امتحان کردند اما مشاهده کردند که دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد و در نهایت دستگیر میشوند. وی خاطرنشان کرد: خواستهای که از نمایندگان مجلس و قوه قضائیه داریم، اصلاح قانون بهکارگیری سلاح است و از آنها میخواهیم هر چه سریعتر آن را تصویب کنند چرا که اگر همکار شهید ما ملاحظه نمیکرد، اکنون سارقان به جای این پلیس مورد اصابت گلوله قرار گرفته بودند. اصلاح این قانون میتواند دست پلیس را بازتر کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|