|
اخبار
اجرای سراسری واکسیناسیون «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده
معاون بهداشت وزارت بهداشت از اجرای سراسری واکسیناسیون «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده خبر داد. دکتر علیرضا رئیسی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت اجرای واکسیناسیون روتاویروس گفت: تزریق واکسن روتاویروس به صورت پایلوت در برخی مناطق کشور در حال انجام است. براساس برنامهریزیهای انجام شده، این واکسن، حداکثر تا ۳ هفته آینده وارد برنامه واکسیناسیون ملی میشود. معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر، واکسن پنوموکوک از واکسنهایی است که به صورت سراسری در کشور تزریق میشود. به اذعان مسؤولان وزارت بهداشت، واکسن روتاویروس در ۲، ۴ و ۶ ماهگی و همچنین واکسن پنوموکوک در ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق میشود. واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان به علت بیماریهای ذاتالریه جلوگیری میکند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل سالانه از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.
***
چگونگی درس خواندن و آماده شدن دانشآموزان برای المپیادها
رئیس کمیته علمی المپیاد ترکیبیات با بیان اینکه میتوانیم بستری را فراهم کنیم تا دانشآموزان مستعد از سنین پایین با المپیاد آشنا شوند تا استعدادها شناسایی و آموزشهای مناسبی برای آنها در نظر گرفته شود و برای سالهای آینده آماده شوند گفت: این طرح در ذهن است و تا مراحل اجرایی آن انجام شود، نیاز به حمایت مالی و زیرساختی دارد. علیرضا علیپور در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه باشگاه دانشپژوهان جوان برنامههای گستردهای را برای دانشآموزان مستعد در نظر دارد افزود: اگر حمایتهای لازم انجام شود میتوانیم برنامهها را مدیریت کنیم که از مهمترین آنها آموزش عمومی ترکیبیات در کل ایران برای تمام استعدادهای ایرانی بویژه استعدادهای نقاط محروم است. وی با بیان اینکه میتوانیم بستری را فراهم کنیم تا دانشآموزان مستعد از سنین پایین یعنی کلاس چهارم و پنجم دبستان کمکم با این مقوله آشنا شوند تا استعدادها شناسایی و آموزشهای مناسبی برای آنها در نظر گرفته شود و برای سالهای آینده آماده شوند افزود: این طرح در ذهن است و تا مراحل اجرایی آن انجام شود نیاز به حمایت مالی و زیرساختی دارد تا شرایطی فراهم و امکان دسترسی مهیا شود و بتوان افراد را تحت پوشش قرار داد. علیپور درباره نحوه درس خواندن برای المپیادها گفت: دانشآموزان برای المپیاد باید مدت زمان بیشتری برنامهریزی کنند، حداقل فرصت یکی دو ساله نیاز است تا آموزشهای لازم را ببینند و توانمندیهای حل مساله را بالا ببرند تا بتوانند در مسابقات موفق باشند.
***
وجود ۱۴۰۰ مرکز مراقبت پرستاری در منزل در کشور
رئیس سازمان نظام پرستاری از وجود ۱۴۰۰ مرکز مراقبت پرستاری در منزل در کشور خبر داد و گفت: مشخص نیست چه تعداد از این مراکز فعال هستند و چه نقشی در اقتصاد سلامت ایفا میکنند. دکتر احمد نجاتیان دیروز در مراسم بزرگداشت روز پرستار که در هتل المپیک تهران برگزار شد، اظهار کرد: مراقبت در کشور ما هنوز در متون علمی بهطور کافی مورد توجه قرار نگرفته است. زمانی معاونت پرستاری تحت عنوان معاونت مراقبتهای پرستاری نامگذاری شد و در حقیقت، این معاونت بهمنظور توجه به مفهوم مراقبت تشکیل شد. در آینده، با سیل پیری جمعیت مواجه خواهیم شد و این جمعیت سالمند علاوه بر نیاز به خدمات درمانی و توانبخشی، به مراقبتهایی نیاز خواهند داشت که ویژگی اصلی آنها طولانیمدت بودن است. به همین دلیل، مراقبت پرستاری در منزل یک مفهوم کاملا شناختهشده است. نجاتیان ادامه داد: ما تنها میدانیم که 1400 مرکز هومکر (مراقبت پرستاری در منزل) مجوز دارند اما نمیدانیم این مراکز چه سهمی در اقتصاد سلامت دارند و چه مقدار از پرداختهای مردم در این حوزه هزینه میشود. در حالی که مراقبت در منزل به شدت نیاز است و در نظام سلامت مغفول مانده است. نجاتیان خاطرنشان کرد: بازار مراقبت در منزل سال 2023 بالغ بر 250 میلیارد دلار بوده و پیشبینی میشود به حدود 400 میلیارد دلار در سالهای آینده برسد، بنابراین اگر به این موضوع توجه کنیم، در آینده میتوانیم این بازار را بهخوبی ایجاد کنیم. در دوران کرونا، هزاران نفر در منازل مراقبتهای پرستاری دریافت کردند و به همین دلیل، توجه به این حوزه امری ضروری است، زیرا این مراکز بار زیادی از خدمات درمانی را برعهده گرفتهاند.
ارسال به دوستان
افزایش ۳۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسید کربن
سازمان اورژانس کشور اعلام کرد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن از ابتدای مهرماه تا ۱۳ آبان امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۳۰ درصد افزایش یافته است. کل مسمومین با گاز مونوکسید کربن در این مدت ۵۵۵ نفر بودهاند که شامل اعزام ۴۱۰ بیمار به مراکز درمانی، درمان در محل ۱۳۱ نفر و جان باختن ۱۴ بیمار است.
ارسال به دوستان
گزارشی از اقدامات جهادی که با مشاوره به مادران و حمایت از آنها مانع سقط جنین میشود
همنفس تا نفس
رئیس بسیج جامعه پزشکی در گفتوگو با «وطن امروز»: منصرفان از سقط جنین، تا 2 سال مورد حمایت قرار میگیرند
گروه اجتماعی: توجه به افزایش میزان فرزندآوری برای عبور از بحران سالخوردگی جمعیت کشور با اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، طی 2 سال اخیر نه تنها باعث شده نرخ باروری در ۱۵ استان افزایش یابد، بلکه آمار سقط جنین نیز کاهشی شده است. رشد نرخ باروری و ترغیب و تشویق خانوادهها به داشتن فرزند بیشتر، اکنون تا جایی است که خانوادههای دارای بیش از 2 فرزند تمایل بیشتری به فرزندآوری دارند. از طرفی فرهنگسازی در زمینه زایمان طبیعی، ایجاد مراکز درمان ناباروری، ارائه مشوقها به خانوادههایی که صاحب فرزند میشوند و از همه مهمتر مشاوره برای جلوگیری از سقط جنین نمونه اقدامهایی است که موجب شده نرخ باروری و فرزندآوری در کشور نسبت به سالهای پیش تغییر کند. طبق گزارشهای موجود سالانه صدها هزار جنین توسط خانوادهها سقط میشوند اما اکنون با راهاندازی مراکز مشاورهای، آمارها حکایت از انصراف اکثر خانوادههایی دارد که قصد سقط جنین داشتهاند. طبق اظهارات رئیس بسیج جامعه پزشکی طی 3 سال بیش از ۳۰۰ مرکز نفس برای ارائه مشاوره به مادرانی که قصد سقط جنین دارند در سراسر کشور راهاندازی شده و تاکنون بیش از ۱۰ هزار مادر آموزش و مشاوره گرفتهاند، به طوری که ۸ هزار نفر آنها از سقط منصرف و بیش از ۶ هزار نوزاد متولد شدهاند.
رئیس بسیج جامعه پزشکی در نشست خبری نخستین رویداد ملی نفس یا «نجات فرزندان سقط» که با حضور صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت برگزار شد، درباره مقوله سقط جنین گفت: سقط جنین به عنوان یک موضوع غیراخلاقی در تمام کشورها شناخته شده است. حسین زارعزاده درباره علت تصمیم سقط در خانوادهها گفت: سقط جنین گاهی به دلیل ناآگاهی اتفاق میافتد. طی این ۳ سال سعی ما بر این بوده است که آگاهسازی و مشاورههای لازم را به والدین ارائه دهیم. زارعزاده درباره مراکز نفس توضیح داد: در این ۳ سال بیش از ۳۰۰ مرکز نفس در سراسر کشور راهاندازی شده است که تاکنون بیش از ۱۰ هزار مادر آموزش و مشاوره گرفته و ۸ هزار مادر از سقط منصرف و بیش از ۶ هزار نوزاد زنده متولد شدهاند. رئیس بسیج جامعه پزشکی از برگزاری نخستین رویداد ملی طرح نفس با شعار «همنفس تا نفس» در ۲۰ و ۲۱ آبان با حضور وزیر بهداشت و خانوادههای منصرفشده از سقط برگزار خواهد شد. وی درباره سازوکار مراکز نفس توضیح داد: مراکز نفس توانستهاند با شناسایی مادرانی که به علل متعدد از جمله دلایل فرهنگی، اقتصادی و... قصد سقط جنین داشتند، به آنها مشاوره داده و از سقط منصرفشان کنند. وی درباره آمار سقطهای ناشی از مشکلات اقتصادی هم گفت: تنها ۲۳ تا ۲۵ درصد از دلایل سقط به موضوعات اقتصادی مربوط میشود. همکاران ما با این افراد همراهی کرده و از آنها حمایت میکنند. وی بارداری در دوران عقد را یکی از علتهای سقط جنین دانست و گفت: یکی از علتهای سقط، بارداری در دوران عقد است که در مراکز نفس حمایتهای مادی و معنوی از این افراد انجام میشود. به عنوان مثال برای آنها سیسمونی و جهیزیه تهیه کردهایم تا از سقط توسط این افراد جلوگیری شود. زارعزاده درباره اهمیت کاهش آمار سقط جنین گفت: اجرای طرح نفس و تلاش برای جلوگیری از سقط عمدی فقط برای افزایش جمعیت نیست، اگر ایران 300 میلیون هم جمعیت داشت ما باز این طرح را اجرا میکردیم. زیرا سقط موضوعی است که از نظر روحی و جسمی به مادران آسیب میرساند، همچنین سقط جنین یک کار غیرانسانی است.
وی در پاسخ به «وطن امروز» درباره اینکه علاوه بر مشاوره چه مشوقهایی به مادرانی که قصد سقط جنین دارند داده میشود تا از این اقدام صرف نظر کنند، افزود: درباره میزان حمایت از خانوادههای منصرف شده از سقط باید گفت مشاوره و حمایتها از خانوادههای منصرفشده از سقط تا ۲ سالگی فرزند ادامه خواهد یافت، از طرفی نیز از ظرفیتهای خیران و خود مجموعه برای حمایتهای مختلف از این افراد استفاده میشود؛ اقدامی که بخوبی جواب داده است. وی در ادامه بیان کرد: یکی از جاهایی که مراکز نفس در آن حضور دارند مراکز درمان ناباروری است. در این مراکز خانوادههایی قرار دارند که بچهدار نمیشوند. وقتی خانوادههایی که قصد سقط جنین دارند به این مراکز مراجعه میکنند و افرادی را میبینند که در حسرت داشتن فرزند هستند، از سقط منصرف میشوند. صحبت و درددل کردن این خانوادهها با یکدیگر نوعی مشاوره است. در ادامه صابر جباری درباره آمار سقط جنین بیان کرد: نزدیک به ۶۰ درصد سقطهای عمد در خانه و ۴۰ درصد در مراکز زیرزمینی، از طریق فروش دارو و... انجام میشود. وی تأکید کرد: اگر پزشکان، داروسازان، ماماها، عطاریها و... ابزارهای سقط جنین را بفروشند یا شرایط آن را مهیا کنند، پروانهشان باطل خواهد شد.
رئیس مرکز جوانی جمعیت بیان کرد: خانوادهها نباید از سقط جنین این تصور را داشته باشند که جنین یک لخته خون است، بلکه باید بدانند یک جنین حتی اگر یک هفتهاش باشد، انسان است و حق دارد. نباید او را یک لخته خون تصور کنند. وی در ادامه بیان کرد: همیشه انگشت اتهام درباره سقط به سمت مادران است، در حالی که در اغلب موارد پدر و مادر با هم تصمیم به سقط میگیرند. درباره سقط باید فرهنگسازی مناسب شود. جباری توضیح داد: بسیاری از خانوادهها به اشتباه فکر میکنند که جنین زیر 4 ماه جان و روح ندارد اما جنین از روزی که در رحم مادر به وجود میآید، جان داشته و حق زندگی دارد.
ارسال به دوستان
دستگیری ۱۲ هزار معتاد و خردهفروش مواد مخدر و معتاد در ۷۲ ساعت
سوداگران مرگ در دام پلیس
به دنبال اجرای طرح مبارزه با مواد مخدر و دستگیری فروشندگان افیونی همراه با جمعآوری معتادان متجاهر، طی 3 روز 12 هزار معتاد و خردهفروش مواد مخدر دستگیر شدند. دستگیری این مجرمان بیتردید تاثیر بسزایی بر کاهش عرضه مواد مخدر و تبعات شوم آن در جامعه دارد. این در حالی است که در پی بازجویی خردهفروشان مواد مخدر نیز که به عرضهکنندگان عمده متصل هستند، کار پلیس برای شناسایی و دستگیری عرضهکنندگان عمده این ماده افیونی آسان میشود. رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا همچنین از کشف بیش از ۶ تن انواع مواد مخدر و دستگیری بیش از ۱۲ هزار معتاد متجاهر و خردهفروش مواد مخدر در اجرای مرحله دوازدهم از طرح آرامش در شهر خبر داد. سردار ایرج کاکاوند از اجرای دوازدهمین مرحله از طرح آرامش در شهر به مدت 3 روز در آبانماه سال جاری توسط ردههای تخصصی پلیس در سراسر کشور خبر داد. وی افزود: از زمان اجرای این مرحله طی ۷۲ ساعت بیش از 7 هزار و ۷۰۰ معتاد متجاهر جمعآوری، همچنین 4 هزار و ۵۰۰ نفر خردهفروش موادمخدر دستگیر شدند. رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیز تشریح کرد: در این طرح همچنین بیش از ۶ تن و ۷۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف شد و ۳۰۸ نفر قاچاقچی مواد مخدر و بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ از مرتبطان دستگیر نیز شدند. در اجرای طرح مذکور همچنین ۳۲۱ باب از اماکن پلاک قرمز (مغازه، منزل و پاتوق) مورد بازرسی قرار گرفت که ۳۹ باب از این اماکن، پلمب یا تخریب شد. وی در ادامه تشدید برخورد با خردهفروشان مواد مخدر و جمعآوری معتادان متجاهر را برابر تاکید فرمانده کل انتظامی کشور و مطالبات بحق شهروندان دانست و اظهار داشت: بررسی و ارزیابی عملکرد استانها، جمعآوری روزانه و مستمر معتادان متجاهر با تاکید بر نشانگاههای آلوده به توزیع و مصرف مواد مخدر، مطالبه و پیگیری ایجاد و افزایش ظرفیتهای نگهداری معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۵، ۱۶ و نیز مرکز ۴۲ قانون مبارزه با مواد مخدر (کار در شرایط سخت) از دستگاههای متولی و همافزایی با دستگاه قضا با هدف برخورد قاطعانه با خردهفروشان مواد مخدر و معتادان متجاهر از جمله اهدافی است که در اجرای طرح آرامش در شهر پیگیری میشود.
همچنین فرمانده مرزبانی کشور نیز از کشف یک تن و ۴۳۶ کیلوگرم مواد مخدر و سلاح و مهمات در مرزهای سیستانوبلوچستان طی شبانهروز گذشته خبر داد. سردار احمدعلی گودرزی دیروز اظهار کرد: مرزداران سیستانوبلوچستان در شبانهروز گذشته با اشراف اطلاعاتی و رصد تحرکات در مناطق مرزی به سرنخهایی از قصد قاچاقچیان برای ورود محموله سنگین مواد مخدر به داخل کشور مطلع شدند. وی افزود: مرزبانان با انجام اقدامات گسترده اطلاعاتی مسیرهای احتمالی تردد قاچاقچیان و همچنین زمان برنامهریزی شده برای انتقال محموله مواد مخدر به عمق کشور را شناسایی کردند و با اجرای کمین هدفمند منطقه مورد نظر را تحت کنترل قرار دادند و توانستند طی چند رشته عملیات با درگیرهای مسلحانه، قاچاقچیان را زمینگیر کنند. وی افزود: مرزبانان طی این چند عملیات همچنین یک تن و ۴۳۶ کیلوگرم انواع مواد افیونی شامل ۸۲۹ کیلوگرم شیشه، ۳۳۴ کیلوگرم تریاک، ۲۴۰ کیلوگرم حشیش، ۳۳ کیلوگرم هروئین و تعداد 6 قبضه سلاح جنگی، 5 گلوله آرپیجی 7 ضدتانک، یک گلوله خمپاره ۸۱، 7 گلوله ۳۰ میلیمتری، 5 خرج گلوله و 2 دستگاه بیسیم دستی را کشف و ضبط کردند. وی گفت: در این عملیاتها 4 نفر سوداگر مرگ نیز دستگیر شدند.
ارسال به دوستان
گزارشی از وضعیت دمای هوا و وضعیت بارشها در کشور تا اواخر آذر
بارش باران و کاهش دما در راه است
با وجود آنکه وضعیت دمای هوا طی نیمه نخست آبان در خیلی از مناطق کشور افت چندانی نداشت اما طبق پیشبینی سازمان هواشناسی، از روزهای آینده دمای هوا کاهشی میشود و در شمال شرق کشور تا 12 درجه افت خواهد کرد. علاوه بر این اغلب استانها نیز با بارش باران مواجه خواهند شد. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از تداوم بارش باران در برخی استانها و کاهش دما بین 8 تا ۱۲ درجه سانتیگراد در شمال شرق کشور خبر داد. صادق ضیاییان اظهار کرد: چهارشنبه 16 آبان در شرق اردبیل، گیلان و غرب مازندران بارش، وزش باد و کاهش دما رخ میدهد. بارندگی به طور متناوب تا روز جمعه ۱۸ آبان در این مناطق ادامه خواهد داشت، علاوه بر آن روز پنجشنبه 17 آبان در ارتفاعات زاگرس مرکزی نیز رگبار پراکنده پیشبینی میشود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با بیان اینکه جمعه با گذر موج کمدامنه تراز میانی جو از غرب کشور، در برخی نقاط لرستان، همدان، مرکزی، تهران و ارتفاعات البرز شرقی نیز افزایش ابر، گاهی رگبار باران و وزش باد رخ میدهد، گفت: شنبه (۱۹ آبان) تنها در گیلان، غرب مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی رگبار باران انتظار میرود، همچنین چهارشنبه در برخی مناطق شمال شرق، شرق و دامنههای جنوبی البرز کشور وزش باد شدید، گاهی گردوخاک پیشبینی میشود. به گفته ضیاییان، چهارشنبه کاهش محسوس دما بین ۸ تا ۱۲ درجه در شمال شرق کشور نیز رخ خواهد داد و خلیج فارس از بعدازظهر سهشنبه تا جمعه مواج میشود. دریای خزر نیز بعدازظهر سهشنبه تا جمعه مواج خواهد بود. وی درباره وضعیت هوای تهران طی روزهای آینده گفت: آسمان تهران چهارشنبه 16 آبان صاف همراه با وزش باد، در بعضی ساعتها وزش باد شدید با بیشینه دمای ۱۸ و کمینه دمای ۱۰ درجه سانتیگراد و طی روز پنجشنبه کمی ابری همراه با وزش باد با بیشترین و کمترین دمای ۱۶ و ۹ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. همچنین بر اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، میانگین بارش در نوار شمالی و مناطقی از غرب کشور تا اواخر آبان نرمال و در سایر مناطق کمتر از نرمال است و در ادامه تا هفته سوم آذر در سواحل خزر در محدوده نرمال و سایر مناطق کمتر از نرمال خواهند بود. میانگین دمای هوا تا هفته سوم آذر در نوار شمالی کشور و زاگرس شمالی در محدوده نرمال تا کمتر از نرمال و برای سایر مناطق بیش از نرمال برآورد میشود. طبق پیشبینیها بارش هفته اول (۱۴ تا ۲۰ آبان) در شمال غرب، بخشهایی از زاگرس شمالی و میانی، دو سوی البرز مرکزی و غربی و شمال شرق در محدوده نرمال تا بیش از آن است. بارش انباشته برای نیمه غربی سواحل خزر و بخشهایی از استان کردستان از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر پیشبینی میشود. دامنه جنوبی البرز شرقی و غالب استانها در نیمه جنوبی کشور بارش موثری ندارند. نابهنجاری دمای هوای هفته اول در شمال غرب، زاگرس شمالی، دوسوی کوههای البرز و نوار شمال شرق از ۱- تا ۳- درجه است و در استانهای واقع در مرکز و شرق کشور ۳ تا ۵ درجه و در سایر مناطق از یک تا ۲ درجه خواهد بود. همچنین، در هفته دوم بارش در شمال غرب، استانهای واقع در زاگرس شمالی و میانی، دوسوی البرز مرکزی و غربی و بخشهایی از شمال شرق در محدوده نرمال تا بیش از آن است و سهم بارش برف این مناطق گرایش به نرمال دارد. بارش هفته سوم در نوار شمالی کشور در محدوده نرمال و برای سایر مناطق بیبارش برآورد میشود. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|