|
اخبار
بارسا بد باخت
بارسلونا در دیداری جنجالی برابر رئال سوسیهداد با دومین شکست فصل خود روبهرو شد. در این بازی، لامین یامال به دلیل مصدومیت در لیست حضور نداشت، گل روبرت لواندوفسکی به شکلی بحثبرانگیز مردود شد و بارسلونا نتوانست هیچ شوتی در چارچوب دروازه حریف به ثبت برساند.
بارسلونا به دنبال حفظ فاصله امتیازی با رئال مادرید بود اما برابر سوسیهداد به مشکل خورد. این تیم در هر شرایطی برای بلوگرانا دردسرساز بوده است، چه در روزهای خوب و چه روزهای بد. بارسلونا یکی از بدترین نمایشهای خود در این فصل را تجربه کرد و هانسی فلیک، سرمربی تیم دشواریهای لالیگا را بخوبی حس کرد. سوسیهداد که پیش از این بازی در جایگاه سیزدهم قرار داشت و ۲ شکست از ۳ بازی اخیرش تجربه کرده بود، برای مقابله با بارسلونا آماده بود و توانست تیم فلیک را در ورزشگاه خانگی خود مغلوب کند.
اولین ضربه به بارسلونا، مصدومیت لامین یامال و غیبت او در ترکیب بود. فلیک پیش از بازی اعلام کرد تلاش داشت او را آماده کند اما درد مچ پایش کاهش نیافت و به همین دلیل او را از لیست کنار گذاشت. این نخستینبار نیست که نبود یامال برای بارسا مشکلساز میشود. در بازی با اوساسونا نیز که او روی نیمکت بود، بارسلونا بازی را واگذار کرد. این بار هم غیبت یامال تأثیر خود را نشان داد به طوری که مدیران بارسلونا از فدراسیون فوتبال اسپانیا درخواست کردند او به تیم ملی دعوت نشود.
بازی همانطور که انتظار میرفت سخت آغاز شد. سوسیهداد با حملات پیدرپی خود بارسلونا را تحت فشار گذاشت و هواداران میزبان، بازیکنان بارسا بویژه اینیگو مارتینز را که سابقه بازی در این تیم را دارد، هو کردند. در این میان، لواندوفسکی توانست نخستین گل بازی را به ثمر برساند اما داور و VAR این گل را به دلیل آفساید مردود اعلام کردند. تصاویر VAR نشان میداد پای لواندوفسکی چند میلیمتر جلوتر از مدافع حریف است اما برخی هواداران و خبرنگاران این تصمیم را مبهم و غیرقطعی دانستند. در فضای مجازی اعتراضات زیادی به این تصمیم صورت گرفت و حتی برخی معتقد بودند اگر بارسلونا بازی را ببازد، باید درخواست تکرار دیدار را مطرح کند. در زمین بازی نیز بازیکنان بارسا از تصمیم داور متعجب بودند.
پس از مردود شدن گل لواندوفسکی، بارسلونا دیگر نتوانست شوتی به چارچوب دروازه سوسیهداد بزند و به طور کلی، هیچ موقعیت جدیای خلق نکرد. در همین حین، شرالدو بکر با گشودن دروازه بارسا در نیمه اول، وضعیت تیم فلیک را دشوار کرد. نیمه دوم، بارسلونا همچنان ضعیف و بدون برنامه ظاهر شد. فلیک از عملکرد بازیکنانش بسیار ناراضی بود و به همین دلیل در دقایق پایانی بازی، به همه بازیکنان نیمکتنشین جز وویچک شزنی دستور داد گرم کنند. با این وجود، شرایط تغییر نکرد و در نهایت بارسلونا با نتیجه یک بر صفر مغلوب شد.
با این شکست بارسلونا با ۳۳ امتیاز در صدر جدول باقی بماند اما حالا با استرس بیشتری به تعطیلات ملی میرود. رئال مادرید با ۲۷ امتیاز و البته یک بازی کمتر در رده دوم ایستاده و فرصت دارد فاصله خود با بارسلونا را به ۳ امتیاز کاهش دهد.
***
اقدام عجیب فدراسیون؛ پرداخت هزینه دادرسی بیرانوند از محل پاداش!
فدراسیون فوتبال اقدامی عجیب و نامتعارف در پرونده جنجالی علیرضا بیرانوند انجام داده است.
پرونده شکایت باشگاه پرسپولیس از علیرضا بیرانوند به دلیل فسخ قرارداد یکطرفه، بعد از حاشیهها و جنجالهای مختلف بر سر رای کمیته وضعیت، در نهایت به کمیته استیناف فدراسیون فوتبال ارجاع شد تا این کمیته نظر نهایی درباره این پرونده را اعلام کند.
باشگاه پرسپولیس در لایحه خود به کمیته استیناف به تعلیقی بودن محرومیت علیرضا بیرانوند و همچنین تبرئه باشگاه تراکتور از اغوای بازیکن اعتراض کرده است و بیرانوند نیز به طور کلی به غیرقانونی تلقی شدن فسخش معترض شده است. در ماجرای ارجاع این پرونده به کمیته استیناف، یک اتفاق عجیب و غیرمتعارف از سوی فدراسیون فوتبال رخ داده است.
طبق پیگیری تسنیم، بیرانوند برای ثبت اعتراض خود در کمیته استیناف، باید مبلغی حدود یک میلیارد تومان به عنوان هزینه دادرسی به حساب فدراسیون فوتبال واریز میکرد که این اتفاق رخ نداده و این بازیکن در مکاتبه با فدراسیون فوتبال خواستار پرداخت هزینه دادرسی، از محل مطالباتش از فدراسیون فوتبال شده است؛ مطالباتی که مربوط به پاداش بردهای تیم ملی در مسابقات مختلف است.
فدراسیون فوتبال با درخواست بیرانوند برای پرداخت هزینه دادرسی از محل پاداشهای این بازیکن موافقت کرده و به این ترتیب پرونده اعتراض او به کمیته استیناف ارجاع داده شده؛ موضوعی که با اعتراض باشگاه پرسپولیس همراه شد.
این برای نخستینبار است که هزینه دادرسی یک پرونده در کمیتههای مختلف فدراسیون فوتبال از محل مطالبات یک بازیکن پرداخت میشود و باید دید فدراسیون فوتبال چرا به یک باره تغییر رویه داده است.
پیش از این طبق ماده 29 آییننامه نقلوانتقالات، کمیته وضعیت پس از کسب نظر کمیته حقوقی و تدوین مقررات، باید تاییدیه هیاترئیسه فدراسیون فوتبال را نیز درباره رای صادرشده دریافت میکرد که این روند قانونی طی نشده و این موضوع اصلا در هیاترئیسه فدراسیون فوتبال مطرح نشده است!
ارسال به دوستان
الهلال «صلاح» را به رونالدو ترجیح میدهد
رسانههای عربستان اعلام کردند باشگاه الهلال عربستان برنامهای برای خرید کریستیانو رونالدو ندارد و این تیم، محمد صلاح را به ستاره پرتغالی ترجیح میدهد. رسانههای عربستانی نزدیک به باشگاه الهلال دیروز اعلام کردند این تیم قصد دارد برای آمادگی بیشتر در مسابقات جام باشگاههای جهان، یک مهاجم تراز اول را به جای نیمار به خدمت بگیرد و تمایل دارد به جای جذب رونالدو، روی خرید محمد صلاح سرمایهگذاری کند.
ارسال به دوستان
پیشقدمی مربی خارجی برای ضرورت داخلی
جوانگرایی آبی
عبدالله دارابی: یکی از ضرورتهای فوتبال ما توجه اساسی به بازیکنان تیمهای پایه و بهره بردن از پتانسیل آنهاست؛ امری که به خاطر شرایط حاکم بر فوتبال ما به ورطه کمتوجهی و حتی فراموشی سپرده شده است؛ کار مهمی که باید در دستور کار قرار گیرد اما در سودای «عشق به کسب قهرمانی» مدیران و مربیانمان محو شده است! همان فراموشی و محوی که در نتیجه آن، سرمربی تیم ملی در جواب نقد کارشناسان و رسانهها به مسن بودن تیم و نیاز به جوانگرایی، لزوم ساخته شدن آنها در باشگاهها را یادآوری میکند که البته بیراه دلیلی نیز نمیتواند باشد.
متاسفانه سالهاست مربیان داخلی(بویژه در تیمهای مطرح) به ندرت ریسک بها دادن به جوانان یا بازیکنان گمنام مستعد را تقبل میکنند و ترجیح میدهند با جمعآوری ستارهها رزومه خود را پربار سازند که همیشه هم با کامیابیشان توأم نشده است اما مربیان خارجی شاغل در فوتبال ما از این منظر، ریسکپذیری مقبولی داشتهاند و ثمره آن نصیب فوتبال ما در عرصه باشگاهی و ملی شده است.
اینک یک مربی خارجی تازه شاغل در فوتبال ما - به نام پیتسو موسیمانه – هر چند بیشتر به خاطر مضیقه و اجبار، به استفاده از بازیکنان جوان و توجه به آنها رو آورده است و برای این ضرورت فوتبال ما در باشگاه استقلال پیشقدم شده است؛ ضرورتی که توسط مربیانی چون مجیدی و نکونام که خود را از مکتب استقلال میدانستند هم مغفول واقع شد. لازم به ذکر است صرف استفاده چند دقیقهای در هر بازی ملاک کاملی نیست بلکه پرورش و رشد بازیکنان جوان را باید مدنظر قرار داد؛ کاری که شفر و استراماچونی به ترتیب در قبال اللهیار صیادمنش و مهدی قایدی کردند و آنها را به ستارههای استقلال تبدیل کردند. به هر حال این توفیق اجباری میتواند منشأ خیر برای باشگاه استقلال باشد؛ افسوس که فقط طی این چند سال اخیر خیلی از جوانان مستعد آکادمی استقلال به خاطر بیتوجهی یا عدم اعتقاد (بخوانید ترس) سرمربیان استقلال در استفاده از آنها، راهی تیمهای دیگر شدند و شاید روزی استقلال برای به خدمت گرفتنشان مجبور به هزینه هنگفت شود؛ زارع و رضایی - بازیکنان خوب این فصل گلگهر و ملوان - از این جملهاند. موسیمانه شاید بدشانس است که وقتی سراغ آکادمی استقلال میرود، آنجا هم امسال به دلیل سوءمدیریت حال و روز خوبی ندارد و اگر با موجودی سالهای قبل آکادمی مواجه میشد، با دست پرتری به تمرینات بزرگسالان باز میگشت!
به هر حال وقتی سرمربی آفریقایی میگوید: «تا من هستم اجازه جدایی هیچ بازیکنی از آکادمی استقلال را نمیدهم» و هنگامی که برای استفاده از آن مجموعه اهتمام میورزد و وقت میگذارد، خود موضوعی امیدوارکننده و ارزشمند است؛ موضوعی که میتواند خدمت به فوتبال استقلال و تیم ملی را به همراه داشته باشد و بخش مهمی از منافع مادی و معنوی باشگاه استقلال را تامین کند و به ارتقای سطح آکادمی استقلال نیز بینجامد. ضرورتی که طی سالها توسط مربیان داخلی ما با بیمحلی مواجه شده بود، قرار است توسط مربی خارجی مورد توجه قرار گیرد! اگر این مهم توسط موسیمانه یا هر مربی دیگری با اهتمام دنبال شود میتوان مجددا به ظهور امثال روشن، حاجیلو، بیانیها، ورمزیار، پاشازاده، قربانی، صادقی، طالبلو، جباری، آندو، حیدری و... که دستپرورده تیمهای پایه استقلال بودند، امیدوار شد.
فقط بدانیم این کار زمانبر است و نیازمند صبر برای ساختن و رشد. پس توقع میوهدهی زودرس نداشته باشیم.
ارسال به دوستان
پیام هواداران پاریس به مردم جهان
فلسطین آزاد
در جریان مسابقات لیگ قهرمانان اروپا، در دیدار پاریسنژرمن - اتلتیکو مادرید، هواداران باشگاه پاریسی با به نمایش درآوردن بنر بزرگ «فلسطین آزاد» حمایت خود را از ملت فلسطین به جهانیان اعلام کردند. این اقدام که توجه زیادی را در ورزشگاه و شبکههای اجتماعی به خود جلب کرد، نشان بیداری وجدانهای جهانی و همبستگی با ملت مظلوم فلسطین است.
در کنار این بنر، پیامی دیگر نیز با نوشته «آیا جان کودکی در غزه کمتر از دیگران ارزش دارد؟» دیده میشد که به صراحت اعتراض به اقدامات خشونتبار اسرائیل علیه کودکان در نوار غزه را بیان میکرد.
* واکنش سریع مقامات فرانسوی
این حرکت اعتراضآمیز با واکنش سریع وزیر کشور فرانسه، برونو رتایو، روبهرو شد. رتایو در اظهاراتی تاکید کرد ورزشگاههای فرانسه نباید محلی برای بیان اعتراضات سیاسی باشند و هشدار داد در صورت تکرار اینگونه حرکات، اقدامات قانونی شدیدی صورت خواهد گرفت.
* بیاطلاعی یا بیتفاوتی؟ موضع باشگاه پاریسنژرمن
باشگاه پاریسنژرمن پس از این رخداد، بیانیهای صادر و ادعا کرد از نمایش این بنر مطلع نبوده است. این ادعا در حالی مطرح میشود که چنین حمایتهایی از سوی هواداران تیمهای اروپایی مسبوق به سابقه است. به عنوان مثال، سال گذشته باشگاه سلتیک اسکاتلند به دلیل اهتزاز پرچم فلسطین توسط هوادارانش در یک مسابقه لیگ قهرمانان اروپا، با جریمه ۱۷ هزار و ۵۰۰ یورویی از سوی یوفا مواجه شد.
* افزایش تنشها و نگرانیهای جهانی
در ماههای اخیر، آمار نهادهای بینالمللی حاکی از آن است از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ۴۴ هزار فلسطینی در حملات اسرائیل به نوار غزه شهید و بیش از ۱۰۰ هزار نفر زخمی شدهاند. این آمار که جامعه جهانی را نگران کرده، موجب افزایش اعتراضات مردمی در کشورهای مختلف شده و بسیاری از ناظران حقوق بشر این حمایتها را نمادی از آزادی بیان و اعتراض مسالمتآمیز میدانند.
* شبکه العربیه و روایتهای متناقض
شبکه العربیه، در گزارش خود به این رویداد پرداخته و ضمن اشاره به اعتراض هواداران پاریسنژرمن، اعلام کرده این حرکت به عنوان پیام همبستگی با فلسطینیان تفسیر شده است. العربیه که در برخی مواقع به جهت حفظ مخاطبان خود به انعکاس این واقعیتها میپردازد، در مواردی نیز با قلم زدن به سود اسرائیل، سیاستهای متناقضی را در پیش گرفته است.
در نهایت، حرکت هواداران پاریسنژرمن بازتابی از همبستگی جهانی با فلسطین است که در قالب اعتراض مسالمتآمیز و با شعار «فلسطین آزاد» به عرصه فوتبال راه یافته و پیام روشنی به جهانیان ارسال کرده است: وجدانهای بیدار هنوز در کنار ملت مظلوم فلسطین ایستادهاند.
ارسال به دوستان
بررسی بازیکنان دعوتشده به تیم ملی برای ۲ بازی پیش رو
سیاه و سپید یک لیست
ایمان گودرزی: فدراسیون فوتبال ایران لیست جدید تیم ملی را برای ۲ مسابقه حساس خارج از خانه از مرحله مقدماتی جامجهانی 2026 اعلام کرد. تیم ملی ایران به ترتیب در روزهای ۲۴ و ۲۹ آبان به مصاف کره شمالی و قرقیزستان میرود. این فیفادی اهمیت ویژهای دارد، زیرا تیم ایران در حال حاضر با 10 امتیاز در صدر گروه ۶ تیمی خود قرار گرفته و با پیروزی در این ۲ دیدار میتواند گام بلندی برای صعود به جامجهانی بردارد.
* بازیکنان دعوتشده به تیم ملی
امیر قلعهنویی، سرمربی تیم ملی پس از برگزاری هفته دهم لیگ برتر، لیست نهایی بازیکنان دعوت شده را اعلام کرد. دروازهبانان تیم ملی شامل علیرضا بیرانوند، سیدپیام نیازمند، سیدحسین حسینی و محمدرضا اخباری هستند. در خط دفاع شجاع خلیلزاده، علی نعمتی، امین حزباوی، محمدمهدی زارع و محمدحسین کنعانیزادگان حضور دارند که ترکیب محکمی را برای جلوگیری از حملات حریفان فراهم میآورند.
در خطوط کناری دفاع نیز صالح حردانی، آریا یوسفی، میلاد محمدی و امید نورافکن قرار گرفتهاند که با سرعت و قدرت دوندگی خود، به تیم کمک میکنند جریان بازی را در زمین حریف حفظ کند. در خط هافبک، بازیکنانی مانند سامان قدوس، جواد حسیننژاد، روزبه چشمی، سعید عزتاللهی، سیدمحمد کریمی و محمد قربانی به تیم اضافه شدهاند. این ترکیب از هافبکها به تیم کمک میکند کنترل میانه میدان را در اختیار داشته باشد و به لطف پاسهای با دقت، حملات موثری طرحریزی کند.
همچنین در بخش وینگرها، علیرضا جهانبخش، علی قلیزاده، محمد محبی و مهدی قائدی حضور دارند که با سرعت و مهارت فردی خود میتوانند دفاع حریفان را با چالش مواجه کنند. در نهایت، مهاجمان تیم ملی شامل مهدی طارمی، امیرحسین حسینزاده، سردار آزمون، شهریار مغانلو و سعید سحرخیزان هستند که وظیفه گلزنی را در این دیدارهای حساس بر عهده خواهند داشت.
* چهرههای جدید و بازگشت بازیکنان باتجربه
یکی از نکات قابل توجه در این لیست، دعوت از چهرههای جدید و بازگشت برخی بازیکنان باتجربه است. از جمله بازیکنان جدید میتوان به سعید سحرخیزان اشاره کرد که این فصل در لیگ روسیه نمایش خوبی از خود نشان داده است. حضور او در تیم ملی میتواند جوانگرایی تیم را پررنگتر کند، هر چند هنوز مشخص نیست فرصت بازی به او داده خواهد شد یا خیر.
محمدرضا اخباری نیز از دیگر چهرههای جدید این لیست است که با کلینشیتهای فراوان در لیگ برتر ایران، به تیم ملی راه یافت. او با عملکرد فوقالعاده خود در این فصل، امیر قلعهنویی را متقاعد کرده به او اعتماد کند و در کنار دیگر دروازهبانهای تیم ملی به اردو دعوت شود. همچنین محمدحسین کنعانیزادگان پس از مدتی غیبت به دلیل مصدومیت، با حضور دوباره خود در ترکیب پرسپولیس، توجه ژنرال را جلب کرده و به تیم ملی بازگشته است.
* بازیکنانی که اعتماد سرمربی را جلب کردهاند
در این لیست، برخی بازیکنان که در فیفادی قبلی نیز حضور داشتند، دوباره دعوت شدهاند و این نشاندهنده اعتماد قلعهنویی به عملکرد آنهاست. علی نعمتی یکی از این بازیکنان است که با حضور خوب خود در خط دفاع فولاد، توانسته نظر سرمربی تیم ملی را جلب کند. همچنین محمدمهدی زارع، بازیکن جوان تیم گلگهر سیرجان با بازیهای درخشان خود در لیگ برتر، جایی در لیست نهایی تیم ملی پیدا کرده است.
از طرفی، محمد دانشگر که در فیفادی قبلی دعوت شده بود، این بار جایی در لیست ندارد. حذف او از ترکیب نهایی نشان از تغییرات در خط دفاع تیم ملی و اعتماد بیشتر سرمربی به دیگر مدافعان دارد.
* بازگشت روزبه به تیم ملی
روزبه چشمی نیز که یکی از بازیکنان پرتجربه تیم ملی است و سابقه حضور در اردوهای مختلف را دارد، پس از نمایش خوب در استقلال، بار دیگر به تیم ملی دعوت شده است. چشمی پس از جام ملتهای آسیا دیگر در فیفادیها حضور نداشت اما این بار قلعهنویی به دلیل عملکرد خوبش در لیگ، تصمیم به دعوت دوباره او گرفته است.
* چهرههای غایب و شایعات اطراف تیم ملی
در این میان، یکی از بازیکنان باسابقه که همواره از امیدهای تیم ملی به شمار میرفت، به دلیل اختلافات با سرمربی، همچنان در لیست حضور ندارد. احمد نوراللهی حتی با موفقیتهای فردی نیز نتوانسته جای خود را در ترکیب تیم ملی باز کند و به نظر میرسد تا زمانی که این اختلافات حل نشود، جایی در تیم ملی نخواهد داشت.
در مجموع، لیست جدید تیم ملی نشاندهنده توجه به جوانان و بازیکنان با عملکرد خوب در لیگهای مختلف است و با ترکیب قدرتمندش، امید میرود بتواند در ۲ دیدار پیش رو مقابل کرهشمالی و قرقیزستان نتایج مطلوبی کسب کرده و راه خود را به سمت جامجهانی هموارتر کند.
* جایی برای پیرمردها نیست!
در شرایطی که نیاز به جوانسازی در تیم ملی فوتبال ایران بشدت احساس میشود، امیر قلعهنویی تصمیم گرفته بازیکنان باتجربه و موثر همچون وحید امیری، رامین رضاییان و احسان حاجصفی را به اردوی تیم ملی دعوت نکند. این اقدام با وجود آمادگی و درخشش این بازیکنان در لیگ برتر ایران و رقابتهای بینالمللی بوده و دلیل اصلی آن کاهش میانگین سنی تیم ملی است.
وحید امیری که در آستانه ۳۷ سالگی همچنان به عنوان یکی از بازیکنان کلیدی پرسپولیس در لیگ بیستوچهارم شناخته میشود، پس از یک مصدومیت طولانی، توانست در این فصل با ثبت گلها و پاس گلهای حیاتی، توجه هواداران و کارشناسان را جلب کند. با این حال، قلعهنویی به دلیل نگرانی از افزایش میانگین سنی تیم، او را از لیست بازیکنان کنار گذاشته است. آخرین حضور امیری در تیم ملی به مسابقات سال ۱۴۰۲ بازمیگردد و پس از آن دیگر به اردوی تیم دعوت نشد.
رامین رضاییان که این روزها ستاره بیچون و چرای استقلال به شمار میرود نیز سرنوشتی مشابه داشته است. او با زدن ۵ گل و ارسال چند پاس گل، تاثیرگذاری قابل توجهی در عملکرد استقلال داشته و حتی با وجود مصدومیت، به تمریناتش ادامه داده است. با این حال، قلعهنویی به دلیل اولویت دادن به بازیکنان جوانتر و کاهش میانگین سنی تیم، از دعوت رضاییان نیز خودداری کرده است.
احسان حاجصفی که با ۱۴۰ بازی ملی یکی از باسابقهترین بازیکنان تاریخ فوتبال ایران است نیز پس از جام ملتهای آسیا از تیم ملی دور مانده است. این بازیکن که در لیگ یونان به عنوان یکی از بهترین مدافعان چپ معرفی شده، همچنان در اوج آمادگی قرار دارد اما دعوت نشدن او به اردوی تیم ملی باعث شده امیدش برای شکستن رکورد جواد نکونام در تعداد بازیهای ملی کمرنگ شود.
تصمیم قلعهنویی برای نوسازی و جوانسازی تیم ملی، میانگین سنی تیم را از 28.7 به حدود ۲۸ کاهش داده و از نگرانیها درباره آینده تیم ملی اندکی کاسته است. او بازیکنانی نظیر امیری، رضاییان و حاجصفی را از لیست خود کنار گذاشته تا نسل جدیدی از بازیکنان به تیم ملی راه یابند و برای رقابتهای بینالمللی آماده شوند.
ارسال به دوستان
نگاه
سیلی جوانان هلندی به صورت نتانیاهو
مهدی بختیاری: طی روزهای گذشته درگیری جوانان هلندی با هواداران تیم مکابی اسرائیل در شهر آمستردام، یکی از مهمترین اتفاقات مرتبط با موضوع جنگ غزه در خارج از فلسطین بویژه غرب بود.
این اتفاقات که پس از تظاهرات گسترده و اعلام احساسات ضدفاشیستی در برخی نقاط اروپا رخ داد، بعد از آن بود که هواداران تیم صهیونیست پس از باخت سنگین(۵ بر صفر) تیمشان از آژاکس، در خیابانهای آمستردام شعارهای ضدفلسطینی سر دادند و پرچم کشور فلسطین را از روی دیوار یکی از ساختمانها پایین کشیدند.
همین کافی بود تا شورش آغاز شود. تعداد زیادی از صهیونیستها در این درگیری مورد ضرب و شتم قرار گرفتند که برخی از آنها سربازان ارتش اسرائیل در جنگ غزه بودند.
این وقایع که در حقیقت آن را باید بازتابی از تنشها و احساسات پیچیده سیاسی ـ اجتماعی در اروپا پیرامون موضوع اسرائیل و فلسطین دانست، وقتی مهمتر جلوه میکند که بدانیم دولت هلند نزدیکترین روابط را با رژیم صهیونیستی دارد و تاکنون هم زیر بار کاهش کمکها و همکاریهای خود با صهیونیستها در جریان جنگ اخیر نرفته است.
این اتفاقات و این رفتارهای بیسابقه البته محدود به هلند نیست و در بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی آمریکا نیز راهپیماییهای اعتراضی زیادی در مخالفت با صهیونیستها و در حمایت از مردم مظلوم عزه برگزار شده است.
* چرا شاهد موج گسترده ضد اسرائیلی در غرب هستیم؟
افزایش موج تظاهرات و اعتراضات به اسرائیل در اروپا را میتوان محصول چند اتفاق دانست.
1- آگاه شدن افکار عمومی جهان
اشغال سرزمین فلسطین ۸ دهه قبل آغاز شد اما در طول این چند دهه به واسطه استیلای همهجانبه رسانههای غرب با رویکرد حمایتی نسبت به اسرائیل، افکار عمومی جهان در یک بیخبری بسیط از موضوع فلسطین و اشغال این سرزمین به سر میبرد.
در واقع یک شهروند انگلیسی، آلمانی یا آمریکایی به سختی میتوانست از حقیقت ماجرا و آنچه بر سر مردم فلسطین میرود آگاه شود اما در سالهای اخیر با تغییرات اساسی در شیوه اطلاعرسانی و انتشار اطلاعات از مسیرهایی غیر از رسانههای رسمی و خاص بویژه گسترش شبکههای اجتماعی، مردم جهان بویژه کشورهای غربی تا حد زیادی با واقعیت ماجرا آشنا شدهاند.
2- میزان بیسابقه جنایات در غزه
در 14 ماه اخیر ما با میزان بیسابقهای از جنایت و کشتار توسط ارتش اسرائیل در نوار غزه مواجهیم که تاکنون به شهادت نزدیک به 50 هزار زن و کودک بیگناه (آن هم به بدترین شکل ممکن) انجامیده است.
این میزان از خشونت و جنایت حتی در تاریخ رژیم صهیونیستی (که مملو از آدمکشی است) نیز بیسابقه است و چون مساله جنایت و اشغال مستقیماً با فطرت انسان مرتبط است، محدودیتها و ترفندهای سیاسی نیز نمیتواند مانع اثرگذاری آن شود.
3- اعتراض به سیاستهای دولتهای غربی
امروز دفاع از فلسطین بیش از آنکه حتی در کشورهای اسلامی و عربی بروز و ظهور داشته باشد، به خیابانها، دانشگاهها و حتی ورزشگاههای کشورهای مغربزمین کشیده شده است.
از دانشگاه کلمبیا در آمریکا تا بسیاری از ورزشگاههای کشورهای اروپایی که تصاویر آن به وفور دیده میشود، صحنه حمایت از مردم فلسطین و ضدیت با آپارتاید اسرائیل است و این در حالی است که عمده دولتهای این کشورها روابط نزدیک و دوستانه با اسرائیل دارند و در جریان جنگ غزه نیز بسیاری از آنها نظیر آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس و همین هلند، شریک جرم او هستند.
رسانههای بزرگ غرب و بنگاههای خبری وابسته به صهیونیستها البته سعی دارند مخالفت با اشغالگری را به یهودستیزی ارتباط دهند؛ موضوعی که دهههاست اسرائیل از قبل آن نان میخورد و با این چماق جلوی هر گونه موج ضدصهیونیستی در اروپا را گرفته است.
فلسطین و مردم غزه، این روزها به نقطه کانونی توجه افکار عمومی در جهان تبدیل شدهاند و فریادهای مردم غرب نیز مبین همین نکته است.
ماجرای آمستردام اتفاق کوچکی نبود. این میزان از نفرت از اسرائیل نوک کوه یخی است که کمکم در دنیای غرب خودش را نمایان میکند.
اسرائیل امروز مجبور است برای حفاظت از جان اتباع خود، اطلاعیه بدهد و از آنها بخواهد وقتی به اروپا سفر میکنند مراقب باشند. یا هواپیما به هلند بفرستد تا مجروحان اسرائیلی را که به سختی زیر مشت و لگد جوانان هلندی زنده ماندهاند، به سرزمینهای اشغالی برگرداند.
بسیاری سوال میکنند موج برآمده از توفان الاقصی چه دستاوردی داشته است؟ یک نمونهاش همین: بیداری غرب و انزوای اسرائیل در افکار عمومی غرب.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|