|
اخبار
وداع تلخ رافائل نادال از دنیای تنیس
رافائل نادال اسطوره ۳۸ ساله تنیس جهان با شکست مقابل حریف خود از هلند و حذف اسپانیا در مسابقات تیمی دیویسکاپ از دنیای تنیس خداحافظی کرد. در جریان رقابتهای تیمی تنیس دیویسکاپ در اسپانیا، تیم اسپانیا در نخستین دیدار خود مقابل هلند تن به شکست داد و از دور مسابقات کنار رفت. در دیدار نخست رافائل نادال اسطوره ۳۸ ساله تنیس جهان که برای آخرین بار در این رقابتها به میدان میرفت، برابر بوتیک فان زنشلوپ از هلند در ۲ ست با نتایج مشابه ۶ بر ۴ شکست خورد.
***
سرمربی ژاپن: صعود نه، هدف ما قهرمانی در جامجهانی ۲۰۲۶ است!
هاجیمه موریاسو عنوان کرد هدف ساموراییها صعود به جامجهانی نیست، بلکه میخواهند عنوان قهرمانی را به دست بیاورند. پیروزی ۳ بر یک ژاپن برابر چین به این معنی است که ژاپن در آستانه صعود به جامجهانی ۲۰۲۶ قرار دارد اما موریاسو، سرمربی تیم از بازیکنانش میخواهد به صعود به جامجهانی بسنده نکنند، بلکه به دنبال کسب افتخار در این رقابتها باشند. ژاپن حالا ۱۶ امتیاز دارد و ۹ امتیاز بالاتر از استرالیا رده دومی است و تنها یک برد تا هشتمین حضور متوالی در جامجهانی فاصله دارد. موریاسو گفت: اگرچه بازی را بردیم اما بازی سختی بود. مجبور شدیم برای دقایق زیادی از بازی دفاع کنیم و سپس روی ضربات شروع مجدد ۲ گل به ثمر رساندیم. من خیلی خوشحالم که برنده شدیم. این تیم چین با تیمی که در بازی رفت ۷ گل دریافت کرد، کاملا متفاوت بود. آنها از همان ابتدا پتانسیل بالایی از خود نشان دادند. اگر چین گل اول را میزد، شاید نتیجه متفاوت میشد. سرمربی ژاپن در بخش بعدی صحبتهایش گفت: اگرچه میتوانیم در ماه مارس (فروردین ۱۴۰۴) به جامجهانی صعود کنیم اما هدف ما قهرمانی در جامجهانی است.
برانکو ایوانکوویچ نیز بعد از بازی گفت: به ژاپن برای این پیروزی تبریک میگویم اما مطمئن هستم آنها احساس خواهند کرد پیروزی آسانی برایشان نبود و با تلاش زیادی به دست آمد. من از عملکرد فوقالعاده بازیکنانم بسیار خوشحالم و امیدوارم هواداران به عملکرد بازیکنان افتخار کنند. از شروع این اردو تا امروز، سختیهای زیادی وجود داشت. من از تکتک بازیکنان تشکر میکنم. سعی کردیم به ژاپن فشار بیاوریم اما بازیکنان ژاپن مهارتهای فنی بالایی دارند.
شکست چین باعث شد آنها در انتهای جدول ردهبندی قرار بگیرند اما سرنوشت آنها هنوز در دست خودشان است. چین انتهای جدولی با استرالیا در رده دوم تنها یک امتیاز فاصله دارد.
***
الرأی: پیشنهاد بالای سپاهان باعث جدایی کارترون شد
روزنامه قطری الرای از واکنش باشگاه امصلال قطر به جدایی سرمربی فرانسوی این تیم و حضورش در سپاهان نوشت. پاتریس کارترون، مربی فرانسوی پس از توافق با باشگاه فولاد مبارکه سپاهان، به این تیم اصفهانی پیوست. به نوشته الرای قطر، باشگاه امصلال به جدایی پاتریس کاترون و حضورش در سپاهان واکنش نشان داد. در بیانیه باشگاه امصلال آمده است: کارترون بعد از آنکه با پیشنهاد باشگاه سپاهان مواجه شد، درخواست جدایی داد و باشگاه هم با درخواستش موافقت کرد. باشگاه امصلال در ادامه بیانیهاش از کارترون به خاطر تلاش زیاد و کار مداوم و خستگیناپذیرش در طول دوران مسؤولیتش در تیم تشکر و برای او در تیم بعدیاش آرزوی موفقیت کرد. روزنامه الرای در ادامه گزارش خود نوشت: کارترون پیشنهاد بزرگی از سپاهان دریافت کرد و همین باعث شد به دوران حضورش در امصلال پایان دهد و راهی لیگ برتر ایران شود. سرمربی فرانسوی سابقه بازی در تیمهای رن، سناتین و لیون فرانسه و ساندرلند انگلیس را دارد و در کسوت مربی در تیم ملی مالی، تیپی مازمبه کنگو، النصر، التعاون و الاتفاق عربستان، الاهلی و الزمالک مصر، راجا کازابلانکای مراکش و امصلال قطر کار کرده است. قهرمانی در لیگ قهرمانان آفریقا و لیگ برتر کنگو با تیم مازمبه کنگو، قهرمانی سوپرکاپ قاره آفریقا با تیم راجا کازابلانکای مراکش، قهرمانی سوپرکاپ قاره آفریقا و قهرمانی سوپرکاپ مصر با تیم الزمالک مصر و قهرمانی در جام ستارگان قطر با تیم امصلال از جمله عنوانهای کسبشده توسط سرمربی فرانسوی سپاهان است.
***
پاسخ رافینیا به اعتراض هواداران برزیلی: خوب بودیم!
وینگر تیم ملی برزیل به اعتراض هواداران برزیلی پاسخ داد و عنوان کرد سلسائو مقابل اروگوئه خوب ظاهر شد. در هفته دوازدهم مرحله انتخابی جامجهانی ۲۰۲۶ در منطقه آمریکای جنوبی ۵ بازی برگزار شد. در حساسترین مسابقه، تیم ملی فوتبال برزیل که در خانه از اروگوئه پذیرایی میکرد با تساوی یک - یک متوقف شد. در این بازی ابتدا فدریکو والورده دقیقه ۵۵ برای اروگوئه گلزنی کرد و سپس گرسون دقیقه ۶۱ گل تساوی را برای برزیل به ثمر رساند تا این بازی حساس برنده نداشته باشد. رافینیا دیاس، وینگر بارسلونا و برزیل از عملکرد تیم ملی این کشور در دیدار خانگی مقابل اروگوئه ابراز رضایت کرد و گفت: ما خیلی خوب بازی کردیم. صادقانه بگویم، من به عملکرد کل تیم بسیار افتخار میکنم. مقابل اروگوئه نشان دادیم شکست دادن ما آسان نخواهد بود. در پایان این دیدار هواداران، بازیکنان برزیل را هو کردند. رافینیا در بخش بعدی صحبتهایش گفت: انتقاد هواداران برزیلی را درک میکنم ولی ما خیلی خوب بازی کردیم.
تیم ملی فوتبال آرژانتین با ۲۵ امتیاز صدرنشین جدول ردهبندی رقابتهای انتخابی جامجهانی ۲۰۲۶ در منطقه آمریکای جنوبی است. اروگوئه با ۲۰ و اکوادور با ۱۹ امتیاز به ترتیب در ردههای دوم و سوم جای دارند. کلمبیا با ۱۹ و برزیل هم با ۱۸ امتیاز در ردههای چهارم و پنجم قرار دارند.
ارسال به دوستان
سیاه و سفیدهای برد سخت تیمملی فوتبال ایران مقابل قرقیزستان
تشکیک در بیشکک
باربد بهراد: بارها از اهالی خاکخورده فوتبال درباره نبوغ مهرهچینی و بازی گرفتن امیر قلعهنویی از مهرههایش شنیده بودیم؛ سهشنبه شب دیدیم.
در اینکه او مرد رندی است که فوتبال سنتی ایرانی با گرایش هجومی، جناحی و سانترمحور را بیش از فوتبال روز مالکانه، تحت فشار و استاتیکی درک میکند شکی نیست.
در این هم که او در مسیر احیای فوتبال ایرانی و انطباق دادن آن با ساخت فوتبال مدرن به عصای دست جادویی یک نفر از نسل میلنیوم مثل سعید الهویی وابسته است، حرفی نیست اما رازی مشترک بین موفقیت طولانیمدت مربیان سنتی مثل فرگوسن و قلعهنویی - البته بدون مقایسه دستاوردهای این دو - در خلال ۳ دهه مربیگری در دوران گذار بازی زیبا وجود دارد و آن شناخت بیواسطه فوتبال است. این آدمها عصارههای منحصربهفرد تجربیات نابشان در مستطیل سبز هستند. آنها شاید برای ایجاد تفاوتها خیلی به دانش کلاسهشده نیازی نداشته باشند. درست مثل حس ششم سرخپوستها درباره آب و هوا، امثال قلعهنویی هم خیلی وقتها میدانند چه زمانی در کجای زمین چه اتفاقی قرار است توسط چه کسی رقم بخورد.
این همان لحظه نبوغی است که خیلی از مربیان آکادمیک از آن بیبهرهاند.
نمونههای نبوغ تاکتیکی قلعهنویی طی ۲ سالی که به نیمکت تیم ملی بازگشته، زیادند.
یکی، احیای سامان قدوس در نقش یک شماره ۸ «همهجا رو» در خط میانی تیم ملی بود.
نمونه بعد احیای سردار آزمون گلنزن دوران کیروش در نقش یک مهاجم شماره 9 کلاسیک گلزن و گلساز بود که نه در پیشانی حمله تک بیفتد و نه اجازه دهد زوجش در خط حمله منزوی شود.
و دیگر، احیای پست گوش که بدون آن انگار فوتبال ایرانی یک چیزی کم داشت.
شامگاه سهشنبه هم در بیشکک شاهد ۲ لحظه نبوغآسای دیگر از فوتبال قلعهنویی بودیم.
اول، آنجا که صالح حردانی، دفاع راست ایران در فرار منجر به گل دوم، در نقش یک بال چپ دفاعی فرو رفته بود، بدون اینکه کسی بداند او آنجا چه میکند؟!
دوم، رویدادی دقیقا معکوس این!
میلاد محمدی دفاع چپ ایران که از دقیقه ۶۳ با خروج حردانی جای او را در سمت راست گرفته بود، در حرکت منجر به گل سوم و پیروزی ایران، در نقش یک بال دفاعی راست کلاسیک، دریبل دوطرفه زیبا، فرار و سانتری بینقص انجام داد تا دستکم نیمی از ارزش گل سردار را به اسم خودش سند زده باشد.
صالح و میلاد اینگونه جای همدیگر را پر کردند تا جای همدیگر را برای رکب زدن به حریف خالی کنند.
اگر هر یک از این ۲ صحنه به تنهایی رقم خورده بود نه به حساب هوشمندی سرمربی ایران نوشته میشد و نه حتی ۳ امتیاز را به حساب تیم او واریز میکرد اما با پدیدگی توأمان گل صالح از چپ و پاس گل میلاد از راست در مقابل قرقیزستان، دیگر نمیتوان ردپای تفکرات قلعهنویی را نادیده گرفت.
زیاد دیدهایم بالهای هجومی یا هافبکهای چپ و راست سوئیچ کنند یا اصطلاحا جایشان را با هم عوض کنند اما حربه سوئیچ کردن بالهای دفاعی چیز دیگری است، بویژه اگر با چنین دستاوردهایی در یک مسابقه همراه باشد.
سرمربی قرقیزستان قبل از بازی مدعی شده بود ایران را کاملا آنالیز کرده و همه چیز را درباره تیم قلعهنویی میداند.
ظاهرا همه چیز به جز این بالهای دفاعی شناور گلزن و گلساز؛ این چیزی بود که تفاوت را رقم زد.
همان خط دفاع که حفرههایش برای غرق کردن هر تیمی کفایت میکند، قلعهنویی را نجات داد.
این شاید نمود آن جمله کلیشهای «تبدیل تهدید به فرصت» باشد؛ اگر چه تهدید بیسر و سامانترین خط دفاع تیم ملی ۲ دهه گذشته، همچنان مثل بختک تا خود آمریکا بالای سر قلعهنویی آویزان خواهد ماند.
با این حال حسن قضیه این بود که به قول «بورا میلوتینوویچ» سرمربی نامی صرب و رکورددار صعود با ۵ تیم ملی مختلف به جام جهانی؛ همیشه یک راهحل بومی برای برطرف کردن نواقص یک سبک بازی بومی وجود دارد.
قلعهنویی به لطف نبوغ ذاتی خود همین کار را با فوتبال ایرانی بیدفاعش کرد.
او شبی را که میتوانست یکی از تیرهترین شبهای فوتبال ملی ایران باشد، با استفاده خلاقانه از کمسوترین چراغهایش روشن کرد.
به این ترتیب امیر از خزان بیشکک به سلامت جست تا با بلیت تقریبا قطعی پرواز به آمریکای شمالی، زمستان تهران را سر کند و خستگی درکند.
فعلا خسته نباشی امیر خان!
عیدی ما را جلو جلو دادی
پیشاپیش عید شما هم مبارک!
راستی! آقای قلعهنویی یادم رفت بگویم؛ از حالا دقیقا یک سال و نیم وقت دارید تا از تکرار فاجعه ۶ تایی شدن در جامجهانی کانادا، آمریکا و مکزیک جلوگیری کنید!
کیروش رفت و دیگر بازنگشت تا با ما چشم در چشم شود، شما اما باید بازگردید و یک عمر سرکوفت بشنوید؛ پس حواستان باشد!
***
بر خلاف ادعای مطرحشده، تیم ملی نسبت به جام ملتها جوان نشده است
آمار با شما سخن میگوید
شگفتا که همان خط دفاع که حفرههایش برای غرق کردن هر تیمی کفایت میکند، قلعهنویی را نجات داد.
این شاید نمود آن جمله کلیشهای «تبدیل تهدید به فرصت» باشد، اگرچه تهدید بیسر و سامانترین خط دفاع تیم ملی در ۲ دهه گذشته، همچنان مثل بختک تا خود آمریکا بالای سر قلعهنویی خواهد ماند. این تیم در ۲ سال گذشته در ۸۰ درصد بازیهای رسمی رقابتی یا حذفی گل خورده است. به نظر میرسد قلعهنویی هنگام طراحی سیستم جدید خود سازگار با فوتبال هجومیتر یا همان «فوتبال ایرانی» دچار خطا در فلسفه دفاع فردی و دفاع تیمی شده است. او روشی را برای دفاع برگزیده که در آن برتری ۲ دفاع میانی در مقابل مهاجمان رقیب الزامی است. ضمنا این دو باید یک زوج کاملا هماهنگ باشند. در عمل نه مدافعان میانی پا به سن گذاشته و پراشتباه او برتری یک در مقابل یک لازم را دارند، نه زوجی مناسب تشکیل شده است. تقریبا هر کسی که روی یک نیمکت آسیایی نشسته باشد، اینها را میداند:
- در ۲ سال اخیر هافاسپیسهای جلو و کنارههای دفاع تیم ملی ایران اغلب اوقات زمین خدا بودهاند.
- ارسال سانتر تیز و مورب به حوالی ۶ قدم ما به خاطر ضعف بیرانوند در خروج و عدم هماهنگی ۲ مدافع میانی معمولا منجر به موقعیت یا گل میشود.
- مدافعان میانی و هافبکهای دفاعی تیم قلعهنویی کندتر از آن هستند که جای خالی دفاعهای کناری پیشرونده را پوشش دهند و خطاهای منجر به کارتهای قرمز متعدد در این ۲ سال معمولا نتیجه جا ماندن آخرین بازیکن در کانالهای کناری و خطای از سر ناچاری است.
- مدافعان کناری هنگام دفاع در زمین خودی بویژه در پوشش لب خط، تنها هستند و توسط هافبکها حمایت نمیشوند و به همین خاطر اغلب شکاف بزرگی بین آنها و اسکلت اصلی تیم به وجود میآید. این باعث میشود تیم قلعهنویی در یکسوم دفاع فاقد یک بدنه منسجم برای ایجاد بلاک دفاعی یا پرس سطح سوم باشد.
- در نتیجه شکسته شدن ساختار دفاعی در یکسوم میانی، حریفانی سریع با حملات دامنهدار و قابلیت مالکیت در زمین ما میتوانند باعث عقبنشینی بازیکنان ما به حوالی ۱۸ قدم خودی و ایجاد تودهای نامنظم جلوی دروازهمان شود که اصطلاحا باعث «کپ» کردن تیم میشود.
ضعفی که حتی هنگکنگ و فلسطین و کرهشمالی و قرقیزستان هم از آن بهره بردند.
***
بردیم اما باز هم امان از نیمه دوم...
عبدالله دارابی: در روزی که تیم شایسته فوتبال ۷ نفره ایران با شکست برزیل فینالیست جامجهانی شد، تیم ملی فوتبال در بازیهای مقدماتی جامجهانی ۲۰۲۶ باز طی یک بازی سخت موفق به شکست میزبان نهچندان مطرحش یعنی تیم ملی قرقیزستان شد.
تیم ملی ایران با اینکه در نیمه نخست ۲ بار دروازه حریف را گشود اما باز در نیمه دوم مثل بازی با کرهشمالی ۲ گل دریافت کرد تا هشدار و تلنگری جدی باشد برای مربیان و بازیکنان تیم ملی ما. گویا مربیان قرقیزستان بخوبی نیمه دوم دیدار ایران - کرهشمالی را آنالیز کرده بودند که در وقت دوم بازی متفاوت ظاهر شدند و در این نیمه، تیمشان برخلاف نیمه اول که بیشتر در لاک دفاعی بود، هجومی ظاهر شد و با ارائه نمایشی بهتر و نیز روی اشتباهات مدافعان و سنگربان ما، بازی را به تساوی کشاند! در رخ دادن این ۲ نیمه سخت و غافلگیرکننده برای تیم ملی ما در برابر تیمهای کرهشمالی و قرقیزستان، هم ایرادات فنی و هم مسائل روحی - روانی دخیل است که باید کادر فنی بدون فوت وقت نسبت به رفع آنها اقدام کند تا در ادامه راه یقهگیر تیم ملی ایران نشود. در این ۲ بازی، تیم ما در فاز هجومی موفق بوده و علاوه بر زدن ۶ گل، چندین گل دیگر را هم نزد اما ۴ بار نیز دروازهمان را مقابل ۲ تیم ضعیف گشوده شده دیدیم و این مسالهای قابل تامل است! بدون تردید موضوع «ذهنیت» در تیم ملی نیازمند بازنگری مجدد و کار مضاعف است و صحبتهای سردار آزمون - بازیکن تیم ملی و زننده گل سوم به قرقیزها - پس از همین بازی، موید این مدعاست.
نکتهای که تعجب برانگیز است؛ تعلل یا ارفاق بیش از حد سرمربی تیم ملی نسبت به بازیکنانی است که در ترکیب تیم ملی بویژه در این ۲ بازی ضعیف ظاهر شدهاند! حال آنکه پیشینه قلعهنویی در سالهای قبلتر مربیگریاش، حکایت از قاطعیت وی در قبال چنین بازیکنانی دارد و از نیمکتنشین کردن بازیکنان مطرحی که ضعیف عمل کردهاند، در سوابق کاریاش کم دیده نمیشود. البته باید در کنار ضعفهای فردی منتج به اتفاقات نگرانکننده این ۲ بازی، ضعف تیمی دخیل در آن را نیز مورد توجه قرار داد؛ ایرادات در ساختار دفاع تیمی و خط دفاع و نیز ذهنیت بازیکنان که باعث شد در این ۲ مسابقه ۴ گل از تیمهای قعرنشین گروهمان بخوریم آن هم در نیمه دوم هر ۲ بازی که از آن به عنوان نیمه مربیان یاد میشود!
در فرصت باقیمانده تا بازی با تیم ملی امارات، سرمربی تیم ملی قول رفع این نقیصه را داده است که البته بسیار نیز ضروری و لازم است.
به هر حال ما با شکست قرقیزستان با ۱۶ امتیاز به صدرنشینی خود در این گروه ادامه دادیم اما باید واقعیتها و ایرادات را هم با دیدی واقعنگرتر ببینیم. بپذیریم برخی نقدها هم صرفا از روی حسد، کینه و بیانصافی نیست و عرق و تعصب ملی هم در بین نقدها به چشم میخورد.
ارسال به دوستان
یادداشت روز
تداوم حیات خودروسازان با پول مردم
میثم مهرپور: در روزهای گذشته خبری روی خروجی رسانهها قرار گرفت که بر اساس آن قیمت خودروهای داخلی 30 درصد افزایش مییابد. این اتفاق در حالی رخ داد که تنها ۳ ماه از روی کار آمدن دولت چهاردهم میگذرد و مسعود پزشکیان به عنوان رئیسجمهور در رقابتهای انتخاباتی چند ماه پیش از گرانی قیمت خودرو به عنوان یکی از چالشهای مردم یاد کرد! سوال این است: چرا «پزشکیان»ی که تا قبل از ریاست جمهوری معتقد بود مردم توان خرید خودرو ندارند و صراحتا به گرانی قیمت خودرو معترض بود، این قدر زود صحبتهای خود را فراموش کرده است؟! در این نوشته قصد دارم به دلایل این تصمیم و سکوت رئیسجمهور در قبال این تصمیم بپردازم.
1- بر اساس صورتهای مالی حسابرسینشده 6 ماه نخست سال جاری، خودروسازان در این مدت 19 هزار و 126 میلیارد تومان زیان خالص داشتهاند. یعنی ۲ خودروساز بزرگ ایرانی صرفا طی 6 ماه اخیر نه تنها هیچ سودی نداشتهاند بلکه تداوم حیات و فعالیت آنها بیش از 19 همت زیان ساخته است. اگر این آمار را در کنار صحبتهای چند روز پیش رئیس شورای اطلاعرسانی دولت که صراحتا اعلام کرده بود ایران خودرو و سایپا ورشکستهاند قرار دهیم، میتوان نتیجه گرفت تداوم حیات خودروسازان ایرانی بدون حمایت دولت مقدور نبوده و دولت تصمیم گرفته این حمایت را از جیب مردم انجام دهد. در استدلال برخی دولتیها از جمله رئیس شورای اطلاعرسانی دولت راجع به افزایش 30 درصدی قیمت خودرو آمده است: «این کار برای جلوگیری از سودجویی دلالان انجام شده است». سوال این است: آیا با افزایش قیمت کارخانهای خودروها قرار است قیمت خودرو در بازار آزاد کاهش یابد تا منافع دلالان قطع شود یا این استدلال هم از جنس همان حرفهای وزیر اقتصاد برای توجیه افزایش دستوری نرخ نیما به بهانه کاهش نرخ ارز در بازار آزاد است؟ به نظر میرسد سیاست دولت چهاردهم در ۳ ماه گذشته گران کردن و کوچک کردن سفره مردم برای تداوم حیات بنگاههای دولتی البته با مفاهیمی توجیهگرانه است که نمونههای آن را میتوان در گرانی 30 درصدی قیمت خودرو، قطع برق، گران کردن نان، افزایش نرخ عوارض آزادراهها، گرانی تخم مرغ و.... دید.
2- یکی از سوالات مهم راجع به صنعت خودروسازی در ایران این است که اگر خودروسازها زیانده هستند و دولت مجبور است با افزایش قیمت محصولات یا افزایش بودجه و... تداوم حیات آنها را از جیب مردم دنبال کند چرا بر خلاف نص قانون اقدام به واگذاری واقعی آنها به بخش خصوصی نمیکند؟ یکی از دلایل این موضوع را باید شرکتهای تابع ۲ خودروساز بزرگ دانست. به نحوی که این ۲ شرکت در مجموع بیش از 100 شرکت زیرمجموعه دارند که در کمال تعجب فعالیت تعداد قابل توجهی از این شرکتها هیچ ارتباطی به خودرو (تولید قطعه یا خودرو) نداشته و در حوزههایی چون بیمه، بازرگانی خارجی، باشگاهداری ورزشی و ساخت و ساز(!) فعالیت میکنند، شرکتهایی که باز در کمال تعجب عموما زیانده هستند! به نظر تنها دلیل تداوم این روند را میتوان رانت انتصاب حدود 500 مدیر در این شرکتها تحت عنوان اعضای هیات مدیره یا مدیرعامل دانست که دل دولت برای واگذاری چنین امتیازی رضا نیست! طبیعتا برای تداوم این امتیاز، دولت باید هزینه دهد؛ خواه این هزینه با افزایش دستوری قیمت محصولات این بنگاهها و خواه با افزایش بودجه این شرکتها باشد که در هر ۲ صورت برداشت از جیب عموم مردم برای حفظ رضایت اقلیتی میزنشینان است.
3- سال 94 که مردم در اعتراض به کیفیت پایین و قیمت بالای خودروهای ایرانی، به نشانه اعتراض، تمایلی به خرید خودروی جدید نداشتند و معتقد بودند قیمت و کیفیت تولیدات خودروسازان داخلی باید اصلاح شود، دولت حسن روحانی از بستهای تحت عنوان «بسته خروج از رکود» رونمایی کرد؛ بستهای که یکی از مهمترین بخشهای آن حمایت 2500 میلیارد تومانی برای خرید 110 هزار خودرو بود. بر این اساس از سقف 110 هزار فقره اعتبارات در نظر گرفتهشده قرار شد بانکهایی چون ملی، سپه و صادرات هر کدام اعتبارات مورد نیاز برای خرید 25 هزار خودرو را تامین کنند در حالی که در همان مقطع تسهیلات تکلیفی مانند ازدواج یا تسهیلات حمایت از تولید در حوزههایی مانند کشاورزی با چالش تامین منابع مواجه بود.
دولت روحانی در ظاهر قصد داشت با این بسته، دهها هزار خودروی جدید از سوی مردم خریداری شده، تولید خودرو افزایش یافته و در نتیجه یک تحول بزرگ در صنعت خودروی کشور رخ دهد! اما نتیجه اجرای این سیاست صرفا تنفس مصنوعی به خودروسازان بود و نه تنها کیفیت خودروها بعد از آن ماجرا بهبود نیافت بلکه ماشین زیاندهی خودروسازان شتاب بیشتری نیز گرفت. حالا مسعود پزشکیان در چهارمین ماه آغاز به کار دولت چهاردهم بر خلاف وعدههای انتخاباتی خود، در قبال افزایش شبانه و 30 درصدی قیمت خودروها سکوت کرده است. افزایش قیمتی که قطعا هزینههای آن از جیب مردم پرداخت خواهد شد تا مدیران صنعت خودروسازی همچنان چند صباح دیگر را با خیال راحت پشت میزهایشان بنشینند!
ارسال به دوستان
نگاه
اسرائیل دربهدر واسطه برای پایان جنگ در لبنان
مهدی گرگانی: ناکامی ارتش رژیم صهیونیستی در حمله زمینی به لبنان و مهار حزبالله، این روزها دولت تلآویو را به تکاپو واداشته تا قبل از آنکه دیر شود و خسارات سنگینتری متحمل شود، از باتلاق لبنان فرار کند. ارتش اشغالگر با هدف «نابودی زیرساختهای حزبالله در مجاورت مرز»، «ایجاد منطقه حائل به عمق 5 کیلومتر»، «بازگشت شهرکنشینان به شهرکهای شمال» و «انهدام توانایی حزبالله برای شلیک موشک» عملیات زمینی خود را در جنوب لبنان آغاز کرد اما مقاومت جانانه رزمندگان حزبالله و قدرت پنهان حزبالله که روز به روز از آن رونمایی میکند، تمام نقشههای سران صهیونیست را نقش بر آب کرد. ناکامی صهیونیستها در دستیابی به اهداف خود، تلآویو را بر آن داشته به هر طریق ممکن به دنبال راهی برای آتشبس و خروج از جبهه جنگ لبنان باشد و برخی رسانههای صهیونیستی حتی از احتمال اعلام آتشبس یکجانبه از سوی اسرائیل خبر دادهاند؛ مسالهای که البته بعید است از سوی حزبالله پذیرفته شود و دولت لبنان نیز قویا با آن مخالف است، چرا که شروط آنها را برای آتشبس نادیده میگیرد. «محمد وسام المرتضی» وزیر فرهنگ لبنان در همین زمینه گفته لبنان توافق آتشبس یکجانبه با اسرائیل را نمیپذیرد و موضع رسمی کشور ما ضرورت برقراری آتشبس همزمان با اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ است. دولت لبنان آتشبس یکجانبه از سوی رژیم صهیونیستی را اگر چه نشانه شکست بزرگ این رژیم میداند اما آن را تلاش جو بایدن برای دستاوردسازی قبل از خروج از کاخ سفید در ماه ژانویه خوانده است. مخالفت دولت لبنان با آتشبس یکجانبه همچنین نشانه اعتماد حداکثری بیروت به توان حزبالله در مقابله با ارتش اشغالگر و از سوی دیگر نشاندهنده اتحاد میان دولت لبنان و حزبالله است؛ مسالهای که بعد از شهادت علامه «سیدحسن نصرالله» برخی تلاش کردند آن را شکننده نشان دهند و مدعی بودند دولت بیروت قصد دارد از فرصت پیش آمده برای تضعیف حزبالله استفاده کند. رژیم صهیونیستی که در پیشبرد اهداف نظامی خود در جنوب لبنان ناکام مانده به دنبال راههای سیاسی برای جلوگیری از آبروریزی بینالمللی خود است، از این رو دست به دامان روسیه شده است. رادیو ارتش اسرائیل، دیروز یکشنبه گزارش داد «رون درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی و مسؤول مذاکرات این رژیم درباره آتشبس در لبنان هفته گذشته سفری محرمانه به روسیه داشته است. درمر همچنین قرار است برای پیگیری نتایج سفر خود به مسکو به آمریکا نیز سفر کند.
به نظر میرسد با توجه به نقش مثبت روسیه در تحولات غرب آسیا و روابط خوب مسکو با بیروت و حزبالله، صهیونیستها به دنبال استفاده حداکثری از ظرفیت این کشور برای دستیابی به اهداف سیاسی خود در جنوب لبنان از جمله آتشبس و خروج آبرومندانه از آن باشند.
نقش کلیدی ایران در هر گونه تغییر و تحول در منطقه بویژه لبنان احتمالا دلیل بعدی رژیم برای میانجیگری مسکو برای حصول آتشبس در لبنان است. رژیم احتمالا قصد دارد از طریق روسیه نظرات ایران را درباره آتشبس در لبنان تعدیل کند.
سفر رون درمر به روسیه البته میتواند به تصمیم جمهوری اسلامی ایران برای پاسخ به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به پایگاههای نظامی ایران نیز ارتباط داشته باشد. انتظار پاسخ ایران در قالب «وعده صادق 3» خواب و خوراک را از صهیونیستها گرفته و رسانههای این رژیم هر روز درباره حمله احتمالی ایران به اراضی اشغالی گمانهزنی میکنند و ارتش آن در حالت آمادهباش قرار دارد.
این مساله پس از آن است که آمریکا اخیرا از طریق سفارت سوییس از تهران خواسته از پاسخ به تجاوز اسرائیل خودداری کند و با پاسخ منفی ایران مواجه شده است.
در حالی که رژیم صهیونیستی در منجلاب بحرانهای داخلی فروافتاده و در جنوب لبنان نیز شکست خورده است، شاید صهیونیستها قصد دارند از طریق مسکو آخرین تلاشهای خود را برای جلوگیری از حمله موشکی ایران به فلسطین اشغالی انجام دهند؛ حملهای که میتواند بحرانهای داخلی و نظامی این رژیم را بیش از پیش عمیقتر و پیچیدهتر کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|