|
دور دنیا
ادعای رژیم جولانی درباره خنثیسازی یک عملیات تروریستی
منابع خبری اعلام کردند اداره اطلاعات عمومی رژیم جولانی با همکاری اداره امنیت موفق شد تلاش عناصر داعشی برای انجام انفجار در حرم حضرت زینب(س) را ناکام بگذارد. به گزارش الجزیره، منابع خبری اعلام کردند اداره اطلاعات عمومی رژیم جولانی با همکاری اداره امنیت موفق شد تلاش عناصر داعشی برای انجام انفجار در حرم حضرت زینب(س) را ناکام بگذارد. یک منبع وابسته به اطلاعات رژیم جولانی از دستگیری یک شبکه دخیل در این اقدام جنایتکارانه بزرگ علیه ملت سوریه خبر داد. منبع مذکور بیان کرد اطلاعات سوریه تمام توان خود را برای خنثیسازی تحرکات علیه ملت سوریه به کار میگیرد.
***
سیدمحمدمهدی نصر الله:
به خواسته پدرم به تحصیل در حوزه مشغولم
فرزند شهید سیدحسن نصرالله در سخنانی گفت: نه کار سیاسی میکنم، نه کار نظامی، بلکه به خواسته پدرم به تحصیل در حوزه مشغولم. سیدمحمدمهدی نصرالله که اخیراً معمم شده است، با انتشار ویدئویی اعلام کرد به خواسته پدرش، به تحصیل در حوزه مشغول است و قصد دارد صرفاً در امور فرهنگی و تبلیغی فعالیت کند. وی درباره امور سیاسی و نظامی نیز تصریح کرد در این عرصهها افراد متخصصی وجود دارند که کارها را پیش ببرند و خودش قصد ورود به این مسائل را ندارد.
***
بوئینگ باز هم حادثه آفرید
یک فروند هواپیمای بوئینگ 757 هنگام برخاستن از باند فرودگاه آتلانتای آمریکا دچار حادثه شد. به گزارش سیانان، حادثه برای یک فروند هواپیمای بوئینگ در آمریکا موجب زخمی شدن 4 نفر شد. این هواپیما ۲۰۱ مسافر داشت و به گفته مقامات آمریکایی موتور هواپیما با ایراد فنی روبهرو شد. 2 هفته پیش هم یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ در کرهجنوبی هنگام فرود دچار حادثه شد و ۱۷۹ مسافر ان کشته شدند. سهام بویینگ بعد از این حادثه 5.5 درصد سقوط کرد. در مجموع شرکت بوئینگ آمریکا سال گذشته به علت حوادث متعدد برای هواپیماهای این شرکت با کاهش ۳۰ درصدی ارزش سهام روبهرو شد.
***
حفظ جایگاه مقاومت در لبنان؛ نقش محوری حزبالله در پیروزی عون
شبکه المنار از دیدار میان مقامات حزبالله و جنبش امل با جوزف عون در فاصله بین دور اول و دوم نشست پارلمان در ۹ ژانویه خبر داد و اعلام کرد در این دیدار، طرفهای مذکور به تفاهماتی رسیدند که موجب شد آرای عون بالا برود. بعد از 2.5 سال خالی بودن پست ریاستجمهوری در لبنان، روز پنجشنبه 9 ژانویه جوزف عون در سیزدهمین نشست پارلمانی لبنان و دور دوم این نشست، توانست چهاردهمین رئیسجمهور لبنان شود. در نخستین دور این نشست که ساعت 11 قبل از ظهر به وقت بیروت برگزار شد، عون با کسب 71 رأی از 128 نمایندهای که در جلسه شرکت کرده بودند، در کسب رأی کافی ناکام ماند و این نشست به دور دوم کشید و در این دور که 2 ساعت بعد برگزار شد، او 99 رأی کسب کرد و به این ترتیب به خلأ ریاستجمهوری طولانی لبنان پایان داده شد. درباره اینکه چگونه آرای جوزف عون طی 2 ساعت نزدیک به 30 رأی بیشتر شد، شبکه المنار گزارش داد: نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان دور دوم جلسه را به مدت 2 ساعت به تعویق انداخت و طی آن نشستی میان جوزف عون و «محمد رعد» رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان و «علی حسن خلیل» مشاور سیاسی نبیه بری برگزار شد.
طرفها در این نشست بحثهای خود را درباره عناوین سیاسی و تفاهمات مربوط به مرحله آینده، حول 4 محور اصلی «قطعنامه 1701 هیچ ارتباطی به قطعنامه 1559 ندارد و مرزهای قطعنامه 1701 جنوب لیتانی است نه شمال آن؛ بر خلاف آنچه تبلیغ میشود»، «تاکید بر نقش محوری حزبالله و جنبش امل در تشکیل دولت بعدی به هر شکلی که باشد، تکنوکرات یا...»، «دریافت تضمین (برای حزبالله و جنبش امل) بویژه درباره نقش آنها در وزارت دارایی و تشکیلات اصلی آینده در سطوح قضایی، نظامی و امنیتی» و «گرفتن تضمین (درباره نقش حزبالله و جنبش امل) در پرونده بازسازی لبنان» تکمیل کردند.
به گزارش المنار، تثبیت این نکات اساسی، امکان تکمیل روند انتخاب رئیسجمهور را فراهم کرد و اگر موضع منطقی نمایندگان حزبالله و جنبش امل نبود، این جلسه پارلمان هم مانند 12 جلسه قبلی ناکام میماند. بعد از انتخاب جوزف عون، محمد رعد گفت: حزبالله همانطور که حافظ حاکمیت ملی لبنان است، حافظ وفاق ملی نیز است و شهدای زیادی را در این راه تقدیم کرده است که همگی از حاکمیت و وفاق ملی لبنان دفاع میکردند، بنابراین حق مقاومت است از این فداکاریها محافظت و از حاکمیت و وفاق ملی لبنان در برابر هرگونه توطئه خارجی دفاع کند. وی اظهار داشت: ما حافظان واقعی مردم لبنان هستیم و در این راه شهدای زیادی تقدیم کردهایم که در رأس آن، شهید سیدحسن نصرالله، سید بزرگ مقاومت قرار دارد. ما به سرزمین و مردم خود، صرفنظر از اختلافات فرقهای و مذهبی وفاداریم.
علی حسن خلیل هم اعلام کرد: امروز موضع خود را در رابطه با مدیریت این نبرد انتخاباتی بیان کردیم و به یک اجماع ریشهدار ملی رسیدیم که موجب شد ژنرال جوزف عون، فرمانده ارتش به منصب ریاستجمهوری برسد. این مسؤول جنبش امل تأکید کرد: امروز صفحه جدیدی در تاریخ لبنان باز شد و به خلأ ریاستجمهوری پایان داده شد که مستلزم همکاری همه مؤلفهها با یکدیگر بود. در همین زمینه، روزنامه الاخبار هم گزارش داد: حزبالله و جنبش امل این پیام روشن را به همه طرفهای داخلی و خارجی رساندند که بدون توافق آنها رئیسجمهور لبنان انتخاب نمیشد، بنابراین به سرانجام رسیدن روند انتخاب رئیسجمهور تا حد زیادی وابسته به حزبالله و جنبش امل بود و همه باید از هرگونه محاسبات اشتباه پرهیز کنند و همانند گذشته با حزبالله تعامل داشته باشند.
ارسال به دوستان
بایدن با اشاره به خسارات ناشی از آتشسوزی در کالیفرنیا: حجم ویرانیها مرا یاد مناطق جنگی میاندازد
لسآنجلس جنگزده
استفاده از زندانیان برای خاموش کردن آتش
ثمانه اکوان: ویرانیها و خسارتهای ناشی از آتشسوزی گسترده در لسآنجلس آمریکا به قدری عظیم بوده است که جای هیچ توجیهی را برای دولت دموکرات باقی نگذاشته است. شهر لسآنجلس و شهرهای اطراف آن 6 روز است که در آتش میسوزند و دولت بایدن توانایی اطفای حریق را ندارد و تنها با دوربین پهپادها به نظاره میزان خرابی و ویرانیها نشسته است. بایدن شخصاً اما در کاخ سفید با خونسردی تمام بیان میکند حجم ویرانیها او را به یاد مناطق جنگی میاندازد؛ مناطقی که با اهداف مشخصی بمباران شده و آتش توپخانه آنها را نابود کرده است. در این میان مردم در حالی که دلایل مختلفی را برای این فاجعه طبیعی عنوان میکنند اما انتقادات را یکراست به سمت دولت ایالات متحده و ناتوانیاش در حل این بحران میدانند. مردم حالا برای حفاظت از خانههای خود دعا میکنند که باد تغییر جهت دهد یا تغییر وضعیت هوا، از میزان آتشسوزیها بکاهد.
مردم در مناطقی که از آتشسوزی آسیب دیده است باید برای مساله دیگری نیز دعا کنند و آن هجوم نبردن غارتگران به اموالشان است. میزان غارت اموال مردم در 3 روز گذشته به حدی بوده که «گوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا از گارد ملی برای حفاظت از این مناطق درخواست کمک کرده است. مقامات محلی لسآنجلس به غارتگران و کلاهبرداران که افراد آسیبپذیر در آتشسوزی را هدف قرار میدهند، هشدار داده و تایید کردهاند حداقل 20 نفر را در این زمینه بازداشت و مقررات منع آمد و شد وضع کردهاند.
* آلودگی هوا و آب، مرحله بعدی زیستن در جهنم
آتشسوزی مهیب و مرگبار لسآنجلس که تاکنون منجر به مرگ 11 نفر شده است، باعث آلودگی شدید هوا و بروز نگرانیهای سلامتی برای ساکنان در سراسر این شهر شده است. ادامه آتشسوزی و روند گسترده و فزاینده آن، باعث شده حتی کسانی که کیلومترها دورتر از مکانهای وقوع آتشسوزی زندگی میکنند، شاهد آلودگی شدید هوا باشند و بسیاری از آنها بیشتر ساعات روز را در خانههای خود سپری میکنند. علاوه بر این، با گسترش دامنه آتشسوزی و برخاستن حجم انبوهی دود سیاه و غلیظ به آسمان، مقامات لسآنجلس هشدار کیفیت بد هوا صادر و کلاسهای درس را تعطیل کردهاند، همچنین محققان و متخصصان درباره خطرات این آلودگی و پیامدهای آن هشدار دادهاند. مسؤولان ادارات آب در مناطق اطراف نیز از مردم و شهروندان خواستهاند از نوشیدن آب لولهکشی به دلیل آلودگی خودداری کنند.
* بحران بیخانمانی چند برابر شد
قبل از آتشسوزی بزرگ لسآنجلس، یکی از مشکلات بزرگ در ایالت کالیفرنیا و شهرهای لسآنجلس و سانفرانسیسکو، بحران بیخانمانهایی بود که در خیابانها زندگی میکردند. حالا با این وضعیت هم بر تعداد بیخانمانها اضافه شده و هم فضا برای زندگی آنها کم شده است. علاوه بر این، نگرانی درباره سلامت افراد بیخانمان نیز وجود دارد، زیرا آنها در معرض هوای بد و بشدت مسموم قرار دارند. در این میان فرمانداری کالیفرنیا برای مقابله با این مساله به ارائه ماسک به افراد بیخانمان اکتفا کرده است! بر این اساس، تاکنون 11 نفر کشته شدهاند و مقامات اعلام کردهاند با آغاز بازرسیها شمار دقیق کشتهشدگان مشخص میشود و احتمال افزایش آمار کشتهشدگان وجود دارد. در کل بیش از 35 هزار هکتار در این منطقه به کام آتش کشیده شده و این در حالی است که دورنمایی برای پایان این بحران نمایان نیست.
سرویس ملی هواشناسی نیز اعلام کرد با وزش بادهای شدید در هفته آینده یعنی از روز دوشنبه، دامنه آتشسوزیها بیشتر میشود. شهردار لس آنجلس هم اعلام کرد تاکنون 153 هزار نفر دستور تخلیه منازلشان را گرفتهاند و در صورت مهار نشدن آتش، هزاران نفر دیگر هم باید منازل خود را تخلیه کنند. همچنین تاکنون بیش از 10 هزار سازه تخریب شده و 60 هزار سازه دیگر در معرض خطر تخریب قرار دارد.
* زندانیان هم به کار گرفته شدند
کمبود منابع برای اطفای حریق، کار را به جایی رسانده است که شهرداری لسآنجلس درهای زندانها را باز کرده و آتشنشانان زندانی را برای اطفای حریق به کار گرفته است. اداره اصلاحات و بازپروری کالیفرنیا اعلام کرد ۷۸۳ زندانی آتشنشان برای مقابله با چندین آتشسوزی غیرقابل کنترل به لسآنجلس اعزام شدهاند. این گروههای زندانی با اداره جنگلداری و حفاظت از آتشسوزی کالیفرنیا (Cal Fire) و نزدیک به 2 هزار آتشنشان دیگر همکاری میکنند.
این نهاد بیش از ۳۰ «اردوگاه آتشنشانی» را در سراسر ایالت اداره میکند که در آن افرادی که دوران محکومیت خود را در زندان میگذرانند، آموزش آتشنشانی دیده و به مقامات در مقابله با آتشسوزیها، سیلها و دیگر بلایای طبیعی کمک میکنند. این مکانها بیش از هزار و ۸۰۰ آتشنشان زندانی را در خود جای دادهاند. دستمزد اردوگاههای آتشنشانی ناچیز است اما در زندانها به عنوان مشاغل پردرآمد محسوب میشود، به طوری که آتشنشانهای زندانی روزانه بین 5.80 تا 10.24 دلار و برای هر ساعت شرکت در عملیاتهای اضطراری یک دلار اضافی دریافت میکنند.
***
آغار عصر آتش در کالیفرنیا
فرماندار کالیفرنیا در همان روزهای ابتدایی شکلگیری آتشسوزیها اعلام کرد دیگر «فصل» آتشسوزی در کالیفرنیا وجود ندارد، بلکه در این ایالت، در تمام طول سال امکان وقوع آتشسوزی وجود دارد. اشاره او به تابستانهاست که معمولا میزان آتشسوزیها به دلیل گرمای هوا و خشکی بالا میرود. اساتید دانشگاه در زمینه تغییرات آب و هوایی نیز با این مساله موافق هستند و اعتقاد دارند کالیفرنیا دیگر در «عصر آتش» زندگی میکند؛ همانطور که زمانی زمین در «عصر یخبندان» قرار داشت. بحثهای آکادمیک اما از هماینک در این خصوص آغاز شده است. بسیاری بر این عقیدهاند تغییرات آب و هوایی علت اصلی آتشسوزیها بوده است اما رسانههای نزدیک به حزب جمهوریخواه، سوءمدیریت در زمان ریاستجمهوری بایدن را علت اصلی در این زمینه میدانند. کاهش بودجه آتشنشانی در بودجه سال جاری ایالت کالیفرنیا، عدم رسیدگی به خالی بودن مخازن اطفای حریق و ارسال تجهیزات آتشنشانی به اوکراین از دلایلی است که جمهوریخواهان درباره سوءمدیریت دموکراتها در این زمینه بیان میکنند. با این حال آتشسوزی اخیر ظاهرا عمدی بوده است. پلیس لسآنجلس نیز بیان کرده است در همان روز اول آتشسوزی، با کمک مردم توانسته عامل اصلی این آتشسوزی را بازداشت کند. هنوز اسم متهم اصلی در این باره اعلام نشده و معلوم نیست هدف او از این اقدام چه بوده است.
ارسال به دوستان
تثبیت حضور یمن در روند تهاجم علیه تلآویو
معادله مجهول صهیونیستها
فائزه گیتینما: مقاومت یمن پس از ۷ اکتبر با اتخاذ راهبردی چندوجهی و تاثیرگذار در مقابله با رژیم صهیونیستی، نقشی کلیدی در تحولات منطقه ایفا کرده و سهم قابلتوجهی در شکلدهی به بلوکهای قدرت به دست آورده است. حملات مستقیم به کشتیهای تجاری به مقصد سرزمینهای اشغالی، افزایش تنشها با حمله به ناوهای ارتش آمریکا، همچنین حملات پهپادی و موشکی به مواضع استراتژیک در سرزمینهای اشغالی و تلآویو، خسارتهای جدی اقتصادی و امنیتی به اسرائیل، آمریکا و متحدان منطقهای آنها وارد کرده است. این در حالی است که تلاشهای آمریکا تحت عنوان «عملیات نگهبان رفاه» و ائتلافسازی با برخی کشورها علیه یمن نیز نتوانسته این کشور را مهار کند.
ناوهای آمریکایی و سامانههای پدافندی رژیم صهیونیستی در رهگیری موشکهای یمنی ناکام ماندهاند که این ناکامی، به طور مستقیم اعتبار نظامی آمریکا در منطقه را تحت تاثیر قرار داده است. تداوم این حملات در شرایطی که حزبالله و گروههای مقاومت در سوریه و عراق عملیات خود را متوقف کردهاند، چالشی جدی برای اسرائیل به وجود آورده است. این وضعیت احتمالات درباره طرحریزی یک حمله گسترده با مشارکت رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس علیه یمن را به شکل جدی تقویت کرده است. بویژه هدف قرار دادن زیرساختهای حیاتی رژیم صهیونیستی همچون نیروگاه برق «اوروت رابین» در جنوب حیفا نشان میدهد انصارالله در حال بهبود تاکتیکهای جنگی خود است.
انصارالله یمن با وجود فاصله بیش از ۱۵۰۰ مایلی از تلآویو، نوع جدیدی از تهدید را برای نیروهای دفاعی اسرائیل به وجود آورده است که مدیریت این تهدید میتواند فرصت مهمی برای تغییرات آتی منطقه و تقویت اتحادهای استراتژیک فراهم کند.
در دور اخیر حملات هوایی اسرائیل علیه انصارالله، ارتش اسرائیل، صنعا، پایتخت یمن را هدف قرار داد و فرودگاه بینالمللی آن را از مدار خارج کرد. این حمله که چهارمین موج از حملات هوایی اسرائیل از ۷ اکتبر محسوب میشود، با هدف تخریب زیرساختهای یمن، انهدام محمولههای تسلیحاتی و کاهش توان واردات نفت انجام شد. با این وجود، مقاومت یمن همچنان به حملات کوبنده خود ادامه داد و کمتر از یک روز پس از حملات اسرائیل، حملات موشکی به سرزمینهای اشغالی را به شکل غیرمنتظرهای از سر گرفت. در عین حال، عملیات دریایی یمنیها در تنگه استراتژیک بابالمندب که به عنوان دروازه جنوبی کانال سوئز عمل میکند، باعث کاهش بیش از ۵۰ درصدی حملونقل از طریق این گذرگاه شده است. بر اساس آمار، در ماه نوامبر ۲۰۲۳ تعداد عبور کشتیها از کانال سوئز به ۲,۰۶۸ مورد رسید، در حالی که این عدد در ماه اکتبر با کاهشی ۵۸ درصدی به ۸۷۷ مورد رسیده بود. کشتیهایی که مجبورند دریای سرخ را دور زده و از دماغه امید نیک عبور کنند، با افزایش هزینه سوخت به میزان یک میلیون دلار، یک تا 2 هفته زمان بیشتر ماندن در دریا و ۱۱,۰۰۰ مایل دریایی مسافت اضافه روبهرو هستند که این عوامل به فرسودگی بیشتر کشتیها منجر میشود.
* در اتاق فکر تلآویو چه میگذرد؟
اظهارات و دیدگاههای مقامات رژیم صهیونیستی نشان میدهد به دلیل حملات موثر یمن و شرایط موجود، ارتش اسرائیل در حال برنامهریزی برای انجام حملاتی جامعتر علیه یمن است، با این تصور که ضعف پدافندی یمن به آنها اجازه میدهد این عملیات را با موفقیت اجرا کنند. به گفته مفسران صهیونیست، این اقدام میتواند امنیت بیشتری برای سرزمینهای اشغالی به ارمغان آورد و به خانوادههای اسرائیلی این امکان را بدهد که شبها بدون نیاز به پناهگاهها و در آرامش کامل بخوابند.
علاوه بر این، چنین حملاتی میتواند به بازگشایی یکی از آبراههای کلیدی جهان، یعنی تنگه بابالمندب و دریای سرخ منجر شود. این بازگشایی به کشتیهای اسرائیلی امکان میدهد رفتوآمد خود را آزادانه و بدون محدودیت از سر بگیرند.
یکی دیگر از نتایج احتمالی این اقدام، بازگرداندن روند عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی به جریان سابق است. پیش از ۷ اکتبر، عربستان سعودی در حال مذاکره با آمریکا و اسرائیل برای تسهیل عادیسازی روابط بود اما پس از این تاریخ، تمایل خود را از دست داد و این مساله غیرممکن به نظر میرسید. با این حال، سعودیها تجربه تلخی از رویارویی با یمن دارند؛ تجربهای که شامل تحمل هزاران حمله موشکی بالستیک از سوی یمن، بیش از آنچه رژیم صهیونیستی تجربه کرده است، میشود.
سعودیها در گذشته با ایجاد ائتلافی نظامی، جنگی طولانی علیه یمن به راه انداختند که سالها به طول انجامید و منجر به کشته شدن صدها هزار نفر در یمن تا پایان سال ۲۰۲۱ شد. این اقدامات انتقادات گسترده بینالمللی، از جمله در سنای آمریکا و از سوی جو بایدن، نامزد وقت ریاست جمهوری آمریکا را برانگیخت.
اکنون به نظر میرسد عربستان سعودی بار دیگر در تلاش است حملات خود به یمن را از سر بگیرد. گزارشهای تاییدنشدهای از حملات نیروهای سعودی به مواضع انصارالله در دسامبر منتشر شده است. این حملات احتمالاً با هماهنگی نظامی بین تلآویو و ریاض انجام میشود، زیرا اهداف 2 طرف در این رابطه منطبق به نظر میرسد.
اسرائیل نیز با تبلیغ حذف تهدید یمن که به عنوان نیروی نیابتی ایران از آن یاد میکند، از مرزهای عربستان سعودی، تلاش دارد سعودیها را به اتحاد با خود ترغیب کند. این اقدام مشابه رویکرد اسرائیل در مقابله با حماس و حزبالله است.
علاوه بر این، سعودیها اکنون با دولتی جدید در آمریکا مواجهند که اعلام کرده گسترش عادیسازی روابط با اسرائیل، اولویتی مطلق در سیاست منطقهای آنهاست. اگر عربستان سعودی، به عنوان مرکز ثقل جهان عرب، روابط خود را با اسرائیل عادی کند، احتمالاً زمینهساز عادیسازی گستردهتر روابط بین رژیم صهیونیستی و سایر کشورهای عربی خواهد شد.
همزمان تلآویو میتواند روابط خود را با ریاض تقویت کرده و به تلاشهای آمریکا برای گسترش عادیسازی منطقهای کمک کند. به این ترتیب، هم از تجاوزات نیروهای مقاومت جلوگیری میشود و هم دومینوی عادیسازی روابط در منطقه به پیش میرود.
* تثبیت موازنه ایران و لزوم تغییر سریع راهبرد علیه اسرائیل
اسرائیل پس از جنگ با حزبالله و تغییر حاکمیت در سوریه، انگیزههای زیادی برای حمله به سایر پایگاههای مقاومت، بویژه در یمن دارد. توسعهطلبی نیز جزو برنامههای رژیم اسرائیل در منطقه شده است. در این میان، آمریکا از نظر سیاسی و مالی نقش اصلی را در این تغییرات ایفا میکند تا نقشه «تغییر خاورمیانه» را سریعتر پیش ببرد. به همین دلیل، رهبر معظم انقلاب تأکید کردند محاسبات اشتباه رژیم صهیونیستی باید توسط ایران اصلاح شود. اگر مقاومت همچنان از همان تاکتیکهای تکراری استفاده کند، نه تنها فشار لازم را اعمال نمیکند، بلکه معادلات را تغییر نمیدهد. نکتهای که میتواند این محاسبات را تغییر دهد، خروج از تاکتیکها و راهبردهایی است که اسرائیل میتواند پیشبینی و مقابله کند. جبهه مقاومت میتواند در کنار تکرار تاکتیکها، روشهای جدید و غیرمنتظرهای برای مقابله با اسرائیل در نظر بگیرد و منافع اسرائیل را فراتر از سرزمینهای اشغالی تهدید کند.
ایران باید برتری خود در موازنه سیاسی و نظامی با جبهه آمریکایی و اسرائیلی را حفظ کند و این تنها با حمایت میدان و دیپلماسی امکانپذیر نیست. هرگونه پیام ضعف از داخل و حمایت کامل از سیاستهای آمریکا موازنه را تخریب کرده و تهدیدات علیه ایران را از سوی رژیم صهیونیستی افزایش میدهد. اگر سیاست خارجی ایران به عنوان رهبر مقاومت حتی کمی انعطاف نشان دهد، ممکن است امیدواری در کاخ سفید ایجاد شود. در مسیر مخالف، ایران میتواند با استفاده از ظرفیتهای دیپلماتیک، توسعهطلبی یا اشغالگری مدرن اسرائیل را برای کشورهای منطقه بازتعریف کرده و تهدیدات مداوم آن را به دولتمردان منطقه یادآوری کند. این امر نیازمند ورود کشورهای ثالث مانند چین است که برنامه بلندمدت برای نفوذ در خاورمیانه و مقابله با آمریکا را دارد و همکاری با روسیه با هدف مقابله و نفوذ دقیق آمریکا در منطقه را دنبال میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|