26/اسفند/1403
|
20:27
۲۱:۵۶
۱۴۰۳/۱۲/۱۱

دور دنیا

عدم پیشرفت مذاکرات قاهره

منابع صهیونیست اعلام کردند بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی جمعه‌شب اوضاع را در تماس تلفنی با روسای نهاد امنیتی این رژیم و تعدادی از وزیران درباره تحولات مذاکرات تبادل اسرا، مورد بحث و بررسی قرار داد. این منابع افزودند مذاکرات خوب نبوده و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی امکان از سر گیری عملیات نظامی را بررسی می‌کند. پیش از این، یک منبع گفت تیم مذاکره‌کننده اسرائیلی بازمی‌گردد تا مذاکرات از سر گرفته شود. طبق گفته مسؤولان اسرائیلی، حماس خواهان تضمین‌هایی برای اجرای مرحله دوم توافق شده و این در حالی است که رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند روند آزادی هر ۳ اسیر در هر روز شنبه را حفظ کند. منابع فلسطینی اعلام کردند حماس برای تضمین تمدید مرحله اول توافق، شرط اجرای مرحله دوم را مطرح کرده است و برای افزایش تعداد اسیران فلسطینی که در ازای هر اسیر اسرائیلی آزاد می‌شوند، تلاش می‌کند. منابع مصری نیز اعلام کردند که تلاش‌های فشرده‌ای برای دستیابی به تفاهمات اواخر هفته انجام می‌گیرد. در مقابل، مسؤولان اسرائیلی تصریح کردند این رژیم عقب‌نشینی کامل از نوار غزه در این مرحله را نخواهد پذیرفت و میانجی‌گران خواهان زمان بیشتری برای حل بحران شده‌اند. قرار است در ارزیابی اوضاع، تیم مذاکره‌کننده اسرائیلی، رئیس شاباک، رئیس موساد، رئیس کنونی و آتی ستاد ارتش رژیم صهیونیستی و نیز تعدادی از وزیران مشارکت داشته باشند. در همین راستا، کمیته خانواده‌های اسیران اسرائیلی با درخواست از کابینه این رژیم برای متوقف نساختن توافق تبادل، هشدار داد ممکن است زمان برای نجات اسیران پایان یابد. رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند مرحله نخست توافق تبادل را به مدت ۴۲ روز تمدید کند؛ بدون آنکه مذاکرات جدیدی را درباره مرحله دوم که شامل مسائلی همچون پایان جنگ و سرنوشت حکمرانی حماس در غزه است، آغاز کند.

***
اعلام آتش‌بس از سوی «پ‌ک‌ک»

کمیته اجرایی گروه موسوم به حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) با اعلام اینکه در پاسخ به درخواست عبدالله اوجالان، رئیس حزب کارگران کردستان، از امروز آتش‌بس اعلام می‌شود، تاکید کرد: دستیابی به مسائلی مانند خلع سلاح تنها با رهبری عملی رهبر حزب امکان‌پذیر است. در بیانیه کمیته اجرایی حزب کارگران کردستان با عنوان «به مردم ملی و افکار عمومی ما» آمده است: «ندای رئیس عبدالله اوجالان در ۷ فوریه با عنوان «ندای صلح و جامعه دموکراتیک» راه را برای همه نیروهای آزادی و دموکراتیک روشن می‌کند و مانیفست دوران تلقی می‌شود. از آنجا که این مانیفست در بین مردم و بشریت تقویت شده است، ما با کمال احترام به رهبر آپو درود می‌فرستیم». در این بیانیه تاکید شده است این فراخوان در چارچوب یک روند تاریخی است که از کردستان و خاورمیانه آغاز شده است. در این بیانیه همچنین خاطرنشان شده که این گام تاثیر زیادی بر توسعه رهبری دموکراتیک و زندگی آزاد در سراسر جهان خواهد داشت. این گروه با تاکید بر اینکه راه‌اندازی فراخوان به این شکل گام بسیار مهمی است اما رسیدن به موفقیت آن از اهمیت بیشتری برخوردار است، تاکید کرد: حزب کارگران کردستان به طور مستقیم به این فراخوان متعهد بوده و بر اساس ضرورت‌ها و الزامات خود گام برخواهد داشت. در این بیانیه همچنین با اشاره به اینکه ساختار رهبری و شورای مرکزی حزب کارگران کردستان، نیروی سازماندهی مبارزات را تشکیل می‌دهد، آمده است: این حزب در یک قرن گذشته مبارزه تاریخی بزرگی را در کردستان انجام داده و با فداکاری، تعهد و مقاومت به دستاوردهای بزرگی دست یافته است. این گروه در بیانیه خود با قدردانی و احترام به کشته‌های این گروه با آنها تجدید عهد کرده و افزود: با همین عزم و اراده به مسیر ادامه می‌دهیم.اعلام آتش‌بس از سوی «پ‌ک‌ک» در حالی است که اوجالان در بیانیه خود خواستار خلع سلاح این گروه و بر زمین گذاشتن اسلحه‌ها شده بود؛ درخواستی که از سوی «پ‌ک‌ک» و شاخه سوری این گروه به رهبری مظلوم عبدی رد شده بود. 

***
ژوزف عون: اسرائیل به توافق امضا شده احترام بگذارد

«ژوزف عون» رئیس‌جمهور لبنان تأکید کرد کشورش به دنبال انحصار سلاح و تصمیم‌گیری درباره جنگ و صلح در دست دولت است. عون در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق الاوسط» تصریح کرد تنها دولت مسؤول حفاظت از سرزمین و مردم لبنان خواهد بود. وی اظهار کرد: «مردم لبنان از جنگ‌های نیابتی در سرزمین خود خسته شده‌اند» و این کشور مستحق یک دوره آرامش اقتصادی و سیاسی است. رئیس‌جمهور لبنان درباره اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل نیز تأکید کرد که کشورش کاملا متعهد به اجرای این مصوبه است. وی گفت: ما اجرای این قطعنامه را از جنوب آغاز کردیم و به آن اولویت داده‌ایم. تمام نهادهای دولتی به اجرای کامل آن پایبند هستند و در جنوب نیز همکاری کامل در این زمینه وجود دارد. قطعنامه۱۷۰۱، که پس از جنگ ۳۳ روزه میان حزب‌الله و رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۶ به تصویب رسید، خواستار توقف درگیری‌ها و ایجاد منطقه‌ای عاری از سلاح میان خط آبی (مرز تعیین‌شده برای خروج رژیم صهیونیستی از لبنان در سال ۲۰۰۰) و رود لیتانی در جنوب لبنان است. بر اساس این مصوبه، تنها ارتش لبنان و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (یونیفل) مجاز به استقرار در این منطقه هستند. عون همچنین درباره تأخیر رژیم صهیونیستی در خروج کامل از اراضی اشغالی لبنان گفت: حضور نیروهای اسرائیلی در ۵ نقطه همچنان برای ما نگران‌کننده است. توافقی با میانجی‌گری آمریکا و فرانسه میان ۲ طرف امضا شده که باید محترم شمرده شود. بر اساس توافق آتش‌بس که از ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ اجرایی شد، رژیم صهیونیستی موظف بود تا بامداد ۲۶ ژانویه ۲۰۲۵ به طور کامل از جنوب لبنان خارج شود اما تل‌آویو درخواست تمدید مهلت را تا ۱۸ فوریه ۲۰۲۵ مطرح کرد ولی حتی پس از پایان این مهلت، همچنان در ۵ نقطه در امتداد خط آبی حضور دارد و هنوز تاریخی برای خروج کامل خود از خاک لبنان اعلام نکرده است.

ارسال نظر