25/اسفند/1403
|
20:46
۲۲:۴۲
۱۴۰۳/۱۲/۱۳

اخبار اقتصادی

پاسخ شورای رقابت به همتی: تحت تأثیر هیچ نهادی نیستیم

سخنگوی شورای رقابت گفت مسؤول شورای رقابت مشخص است؛ نه وزارت اقتصاد، نه وزارت صمت و نه دولت، هیچ‌کدام نباید پاسخگوی تصمیمات این شورا باشند، بلکه شورا باید مستقلا تصمیم بگیرد و تحت تأثیر هیچ نهادی و هیچ ملاحظه‌ای نباشد. سپهر دادجوی‌توکلی، سخنگوی شورای رقابت در واکنش به اظهارات آقای همتی در جلسه استیضاح، گفت: اتفاقا دقیقا مسؤول شورای رقابت مشخص است؛ نه وزارت اقتصاد، نه وزارت صمت و نه دولت، هیچ‌کدام نباید پاسخگوی تصمیمات این شورا باشند، زیرا اساسا این شورا در راستای انجام وظایف مقابله با رویه‌های ضدرقابتی، تشخیص انحصار و تدوین دستورالعمل برای بازار موظف است مستقلا تصمیم بگیرد و تحت تأثیر هیچ نهادی و هیچ ملاحظه‌ای نباشد. وی افزود: طبق قانون اعضای شورای رقابت صاحبنظر در حوزه‌های مختلف مانند اقتصاد، صنعت یا تجارت هستند نه نماینده و حافظ منافع و سیاست‌های آن وزارتخانه؛ اتفاقا قانون در این حوزه بسیار مترقی است و نمایندگان مجلس پیش از این در تصویب قانون شورای رقابت بسیار آگاهانه این تصمیم را گرفتند که شورا زیرمجموعه نهادی نباشد، زیرا نباید وامدار یا تحت قیومیت باشد. توکلی تاکید کرد: شورای رقابت یک نهاد شبه‌قضایی است و با آرای خود حکم صادر می‌کند، لذا این حکم باید کاملا بی‌طرف باشد و تحت تأثیر هیچ نهاد یا شخصی قرار نگیرد. سخنگوی شورای رقابت تصریح کرد: با توجه به اینکه تصمیمات شورایی این شورا بر اساس اجتهاد و تشخیص صاحب‌نظران و قضات برجسته عضو این شوراست، بنابراین نمی‌تواند تابعی از مصلحت‌اندیشی یا سیاسی‌کاری باشد. وی افزود: دقیقا تمثیل وزیر سابق اقتصاد درباره منطقه‌ بی‌طرف بودن این شورا، تمثیل درستی است، زیرا اساسا در تمام دنیا وزارتخانه‌ها گرایش به انحصارگری برای پیشبرد سیاست‌های خود دارند و این بی‌طرفی بعضا تحمل نمی‌شود.
توکلی ادامه داد: برخی ایرادات وارده به شورای رقابت، ناشی از ناآگاهی نسبت به قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 و فلسفه ضدانحصاری این شوراست، در حالی که در دنیا به این موضوع با شدت بیشتری پرداخته می‌شود و آرای شورای رقابت آنها ضمانت اجرایی قوی‌تری دارد.
سخنگوی شورای رقابت در پایان گفت: البته این مباحث نافی عمل و آرای شورای رقابت در چارچوب سیاست‌های کلان کشور نیست که این موضوع بسیار مهم است و شورا همیشه سیاست‌های کلی نظام را مورد توجه خود قرار داده است و همیشه این شورا با تصمیمات شجاعانه که باقی بخش‌ها از انجام آن به دلایل مختلف سر باز زده‌اند، توانسته به بخش خصوصی کمک و با یکجانبه‌گرایی در اقتصاد کشور مقابله کند.

***
وراث سهام عدالت برای دریافت سود باید سجامی شوند

مدیرعامل سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد همه وراث سهام عدالت برای دریافت سود آن باید در سامانه سجام ثبت‌نام کنند.محمد باغستانی گفت: برای دریافت سود سهام عدالت، یکی از وراث باید در سامانه «میراث» ثبت‌نام کند و در عین حال همه وراث دیگر نیز باید برای دریافت سود سهام عدالت خود در سامانه سجام ثبت‌نام کنند تا هر زمان سود سهام عدالت پرداخت شد، این افراد هم سود خود را دریافت کنند.او ادامه داد: در صورتی که وراث متوفیان سهام عدالت با مراجعه به شعب شرکت‌های کارگزاری یا بانک‌های منتخب، مدارک‌شان را در سامانه میراث ثبت کنند، می‌توانند سود سنوات گذشته را در مراحل بعدی توزیع سود سهام عدالت دریافت کنند. مدیرعامل سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد: این شرکت در مرحله قبلی واریز سود سهام عدالت که آذرماه امسال انجام شد با همکاری سازمان امور مالیاتی، پس از پرداخت مالیات بر ارث متوفیان، سود یک میلیون متوفی مشمول سهام عدالت را بین حدود ۴ میلیون ورثه آنها تقسیم کرد که این فرآیند در دوره‌های آتی نیز انجام خواهد شد. باغستانی با بیان اینکه فرآیند ثبت‌نام در سامانه میراث به صورت کاملا رایگان انجام می‌شود، گفت: در حال حاضر بیش از ۶۰۰۰ شعبه منتخب بانک‌های «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» و شرکت‌های کارگزاری آماده ثبت‌نام وراث متوفیان سهام عدالت در این سامانه هستند. مدیرعامل سپرده‌گذاری مرکزی درباره زمان دقیق پرداخت و نحوه توزیع سود سهام عدالت سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲، گفت: این شرکت مکاتبات لازم را با شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت برای دریافت سود انجام داده است که امیدواریم با همکاری شرکت‌ها و مصوبه شورای عالی بورس بتوانیم بخش نخست سود سال مالی ۱۴۰۲ را تا پایان سال به حساب سهامداران واریز کنیم.

***
سرعت فرونشست جنوب غرب تهران رکورد زد

سازمان نقشه‌برداری کشور از افزایش سرعت فرونشست در جنوب غرب تهران بویژه منطقه ۱۸ به سالانه ۳۱ سانتیمتر خبر داد.  به نقل از سازمان نقشه‌برداری کشور، معصومه آمیغ‌پی، رئیس اداره ترازیابی دقیق و تداخل‌سنجی راداری این سازمان عنوان کرد: نظر به اهمیت شهر تهران و موقعیت استراتژیک آن در کشور، پایش مستمر فرونشست دشت تهران در دستور کار سازمان نقشه‌برداری کشور قرار دارد و گزارش‌های مربوط به صورت مستمر برای نهادهای مسؤول ارائه می‌شود. وی افزود: بر این اساس، علاوه بر مشاهدات ترازیابی دقیق و GPS، پایش پهنه و نرخ فرونشست این دشت با استفاده از تکنیک تداخل‌سنجی راداری در دستور کار قرار گرفته و نقشه‌های فرونشست جنوب غربی تهران تولید و به‌روز‌رسانی شده است. مقایسه سری زمانی تولید شده از این نقشه‌ها می‌تواند در مدیریت این پدیده و همچنین بررسی اثر‌گذاری اقدامات انجام شده جهت کنترل این پدیده نقش کلیدی داشته باشد. این مقام مسؤول در سازمان نقشه‌برداری بیان کرد: بر اساس این محاسبات، سازمان نقشه‌برداری کشور نسبت به رشد قابل توجه فرونشست در منطقه ۱۸ تهران به ۱۷ سانتیمتر در سال و آسیب‌های وارده به مناطق مسکونی ابتدای سال ۱۴۰۳ هشدار داده بود که محاسبات جدیدتر نشان‌دهنده افزایش بی‌سابقه نرخ فرونشست در این منطقه به ۳۱ سانتیمتر در سال است. 

ارسال نظر