اخبار اقتصادی
آخرین مرحله عرضه خودروهای وارداتی
مدیر طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت آخرین مرحله عرضه خودروهای وارداتی سال ۱۴۰۳ از شنبه ۱۸ اسفندماه (امروز) آغاز میشود.
مهدی ضیغمی در این باره اعلام کرد افراد دارای حسابهای بلوکه میتوانند از ۱۸ اسفندماه ثبتنام کنند و نتایج ثبتنام خودروهای وارداتی از طریق قرعهکشی اعلام خواهد شد. وی همچنین اشاره کرد به دلیل افزایش تعرفهها و قیمتها در سال آینده، عرضه خودروها به صورت علیالحساب انجام میشود. ضیغمی همچنین از افزایش قیمت خودروهای وارداتی به دلیل تعرفهها و نرخ گمرکی در سال آینده خبر داد و گفت فرآیند تخصیص خودروها از طریق سامانهای رسمی به نشانی saleauto.ir انجام میشود. بر اساس آمار گمرک، از شهریور تا دی ۱۴۰۳ بیش از ۲۳ هزار خودرو وارد کشور شده که نسبت به سال قبل 7.2 برابر افزایش داشته است. واردات خودرو پس از 4 سال ممنوعیت از سال ۱۴۰۱ مجدد آغاز شد و تاکنون بیش از ۳۵ هزار خودرو ترخیص شده است.
***
جزئیات اعلام بهای تمام شده برنج
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت قیمت نهایی برنج تا یکی دو ماه آینده تعیین و اعلام میشود.
محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرد شورای سیاستگذاری برای تعیین قیمت برنج شامل اعضای دولت، تشکلهای کشاورزی و کارشناسان است. قیمت برنج در تمام استانها بررسی و طی یکی دو ماه آینده نهایی و اعلام خواهد شد.
وی افزود: کشت برنج در مازندران از اسفند آغاز شده و این استان با تولید ۴۲ درصد برنج کشور، نقش مهمی در تأمین نیاز کشور دارد. بر اساس آمار، ۲۱۵ هزار هکتار زمین زیر کشت برنج در این استان قرار گرفته و بیش از یک میلیون تن برنج سفید تولید شده است. همچنین مازندران سالانه ۷ درصد تولیدات کشاورزی کشور را تأمین میکند.
***
مرکز آمار استانهای جوان را معرفی کرد
طبق آمار مرکز آمار ایران، استانهای سیستانوبلوچستان، خراسان جنوبی، هرمزگان، کرمان و خراسان شمالی بیشترین جمعیت جوان را دارند، در حالی که استانهای گیلان، مازندران، مرکزی، همدان و تهران بیشترین جمعیت سالمند کشور را شامل میشوند. بر اساس آخرین دادههای مرکز آمار ایران، در سال ۱۴۰۲ جمعیت کشور ۸۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بوده که تهران با ۱۴ میلیون و ۲۸۷ هزار نفر بیشترین تراکم را دارد. استانهای کمجمعیت شامل ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و سمنان هستند. در شهرنشینی، قم و تهران پیشتاز هستند و نرخ شهرنشینی کشور به ۷۶ درصد رسیده است. جمعیت زیر ۱۵ سال کشور ۲۳.۲ درصد است که بیشترین درصد متعلق به سیستانوبلوچستان است. همچنین جمعیت جوان (۱۵ تا ۲۴ سال) در سیستانوبلوچستان و خراسان جنوبی بیشترین و در تهران و گیلان کمترین است. جمعیت سالمند کشور 7.3 درصد است؛ گیلان دارای بالاترین درصد سالمندی و سیستانوبلوچستان کمترین. استانهای گیلان و البرز بیشترین جمعیت فعال را دارند، در حالی که سیستانوبلوچستان کمترین جمعیت فعال را دارد.
***
مزایا، فوقالعاده شغل و پاداش حقوقبگیران مشمول مالیات است
معاون سازمان امور مالیاتی اعلام کرد مطابق قانون بودجه سال جاری، همه موارد مذکور در فیش حقوقی اعم از مزایا، پاداش، حق مشاوره و حق عائلهمندی مشمول مالیات میشود. مهدی رعنایی گفت: بر اساس بند «ث» تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۳، تمام حقوق و مزایا، اعم از نقدی و غیر نقدی، از منابع مختلف دولتی و غیردولتی، مشمول مالیات میشوند. این شامل مواردی چون کمکهزینه عائلهمندی، مسکن، خواربار و پاداش افزایش تولید نیز است. همچنین محاسبه مالیات دیگر بر عهده کارفرما نیست و بر عهده سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است. طبق بخشنامه اخیر، امکان بازپرداخت اضافه برداشت مالیاتی برای کارکنان وجود دارد، موضوعی که در قوانین گذشته دیده نمیشد.
***
کاهش حجم ذخیره آب سدهای تهران
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران از کاهش چشمگیر حجم آب سدهای تهران خبر داد و گفت مدیریت مصرف برای همه شهروندان و مراکز ذیصلاح امری ضروری است. بهزاد پارسا اعلام کرد: حجم آب سدهای تهران به ۱۳درصد حجم نرمال کاهش یافته که ناشی از بارندگیهای کم و خشکسالی است. بارشها ۴۳ درصد کمتر از دوره بلندمدت بوده و ذخیره برفی نیز بهشدت کاهش یافته است، بنابراین انتظار نمیرود روانآب حاصل از ذوب برف به سطح معمول برسد. وی از مردم درخواست همکاری در مصرف آب را کرد و هشدار داد تداوم کاهش بارشها تأمین آب را دشوارتر میکند. با این حال، تاکنون به کمک مدیریت منابع، مشکلی در تأمین آب پیش نیامده است.
***
قیمت گاز طبیعی به بالاترین رقم طی 2 سال گذشته رسید
ترکیبی از عوامل مختلف از جمله شرایط نامساعد جوی، محدودیت عرضه، صادرات بالای گاز طبیعی مایع و فشار تقاضای جهانی قیمت گاز را تا بالاترین رقم طی ۲ سال گذشته افزایش داده است. رسانه تخصصی اویل پرایس نوشت: قیمت گاز طبیعی به بالاترین سطح خود طی 2 سال اخیر رسیده است. عواملی همچون شرایط نامساعد جوی، کاهش سطح ذخایر زیرزمینی، افزایش صادرات گاز مایع از آمریکا و تقاضای جهانی بالا، از جمله اروپا و آسیا، در این افزایش نقش داشتهاند. سرمای شدید و کاهش تولید انرژیهای تجدیدپذیر وابستگی به گاز را بیشتر کرده است.
همچنین تنشهای ژئوپلیتیکی و رقابت برای واردات گاز مایع بر بازار تأثیرگذار بوده است. سطح ذخایر زیرزمینی گاز در اروپا و آمریکا کمتر از حد معمول است و نگرانیها از کمبود عرضه و افزایش بیشتر قیمتها همچنان وجود دارد.