چرایی وابستگی آمریکا به همکاری امنیتی با پاکستان

بخش قابل توجهی از گروههای شبهنظامی که آمریکا به دنبال مهار یا نابودی آنهاست، در پاکستان حضور دارند یا از حمایت مستقیم یا غیرمستقیم دستگاههای امنیتی این کشور برخوردارند.
کوگلمن اشاره میکند که این وابستگی، یک شراکت اجتنابناپذیر را به وجود آورده است؛ به رغم بیاعتمادی عمیق واشنگتن و اسلامآباد، آمریکا به اطلاعات میدانی و ظرفیتهای عملیاتی پاکستان برای مقابله با تروریسم نیاز دارد.
این کارشناس ارشد روابط بینالملل همچنین تأکید میکند که سیاست دوگانه آمریکا در قبال پاکستان و هند، به مقامات دهلینو این احساس را منتقل کرده که واشنگتن نمیتواند به طور کامل از پاکستان در زمینه مبارزه با تروریسم فاصله بگیرد. هند که به وضوح از حضور گروههایی مانند لشکر طیبه در پاکستان نگران است، به خوبی میداند که این وضعیت میتواند مانعی برای همکاریهای بیشتر با آمریکا باشد.
کوگلمن پیشنهاد میدهد که برای کاهش هزینههای این وابستگی، آمریکا باید سیاستهای مشروطتری نسبت به پاکستان اتخاذ کند. فشار برای قطع حمایت از گروههای شبهنظامی و متوقف کردن کمکهای بیقید و شرط نظامی به اسلامآباد میتواند به تغییر موازنه در روابط با هند کمک کند.
در نهایت، مقاله بر این نکته تأکید دارد که اگر آمریکا خواهان ثبات در جنوب آسیا و کاهش افراطگرایی است، باید روابط خود با پاکستان را بازنگری کند و سیاستهای جدیدی در راستای تقویت همکاری با هند و کاهش وابستگی به پاکستان اتخاذ نماید.
این درحالی است که اوایل هفته جاری، «خواجه محمد آصف» وزیر دفاع پاکستان در گفتگو با شبکه «اسکای نیوز» با اشاره به همکاری با غرب اظهار داشت اسلامآباد در گذشته «اشتباهاتی» مرتکب شده است، اما جزئیات بیشتری از این اشتباهات ارائه نداد.
وزیر دفاع پاکستان با اشاره به نقش کشورش در ایجاد و پشتیبانی از گروههای تروریستی، گفته بود: «ما این کارهای کثیف را بهمدت سه دهه برای ایالات متحده، غرب و بریتانیا انجام دادهایم.»
وی این اقدامات را یک «اشتباه» بزرگ خواند که پاکستان بهای سنگینی برای آن پرداخته است.
انتهای پیام/.