22/ارديبهشت/1404
|
18:45
۱۰:۳۷
۱۴۰۴/۰۲/۲۲

ترامپ: کی‌یف باید فوراً با مسکو مذاکره کند

تردید واشنگتن درباره امکان توافق روسیه و اوکراین، حمایت اردوغان از ابتکار برگزاری مذاکرات مسکو و کی‌یف در استانبول، انتقاد از سیاست جنگ‌افروزانه ماکرون در اوکراین و آلمان آمادگی روسیه برای مذاکره را کافی نمی‌داند، از رویدادهای مهم جنگ هستند.

تحولات اوکراین|ترامپ: کی‌یف باید فوراً با مسکو مذاکره کند

در حالی‌که مقامات اروپایی با دیده تردید به پیشنهاد رئیس‌جمهور روسیه در خصوص از سرگیری مذاکرات مستقیم و بدون پیش‌شرط با اوکراین نگاه کرده و همچنان روی درخواست خود برای برقراری آتش‌بس 30 روزه اصرار دارند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از طرف اوکراینی خواست تا فوراً با مذاکرات پیشنهادی ولادیمیر پوتین که ممکن است در تاریخ 15 ماه مه (25 اردیبهشت) در استانبول برگزار شود، موافقت کند.

ترامپ شب گذشته در شبکه اجتماعی Truth Social نوشت: «رئیس‌جمهور پوتین با امضای توافق آتش‌بس با اوکراین موافق نیست، بلکه می‌خواهد نمایندگان روسیه و اوکراین روز پنج‌شنبه [15 مه] برای گفت‌وگو درباره پایان احتمالی این جنگ خونین دیدار کند. مقامات کی‌یف باید فوراً با این پیشنهاد موافقت کنند.»

رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد: «حداقل آن‌ها [اوکراینی‌ها] با شرکت در این مذاکرات می‌توانند مشخص کنند که آیا واقعاً امکان رسیدن به توافق وجود دارد یا خیر؛ و اگر چنین چیزی ممکن نباشد، رهبران اروپایی و ایالات متحده خواهند دانست که توازن نیروها چگونه است و می‌توانند بر اساس آن درباره اقدامات بعدی تصمیم بگیرند.»

ترامپ در عین حال اشاره کرد که نسبت به امکان دستیابی دو کشور به توافقی برای حل‌وفصل درگیری، تردیدهایی در او بوجود آمده است.

ولادیمیر پوتین روز گذشته در گفت‌وگو با نمایندگان رسانه‌های روسی و خارجی، به طرف اوکراینی پیشنهاد داد که مذاکرات مستقیم و بدون هیچ پیش‌شرطی در تاریخ 15 مه در استانبول از سر گرفته شود. وی تأکید کرد که احتمال دستیابی به توافق در خصوص آتش‌بس واقعی را منتفی نمی‌داند. با این حال، ولودیمیر زلنسکی در پاسخ به ابتکار صلح پوتین، موضعی اولتیماتومی اتخاذ کرده و خواستار آن شد که مسکو از تاریخ 12 مه با آتش‌بس کامل موافقت کند؛ تنها در این صورت کی‌یف حاضر خواهد بود پای میز مذاکره بنشیند.

به عقیده اسکات ریتر، تحلیل‌گر و مأمور پیشین اطلاعاتی آمریکا، پیشنهاد مذاکره مستقیم از طرف پوتین یک مانور عالی است که موضوع آتش‌بس 30 روزه را از دستور کار خارج می‌کند. وی اضافه کرد که این پیشنهاد، ابتکارعمل را به روسیه بازگردانده و به این کشور اجازه می‌دهد تا شرایط خود را بر بلوک سه جانبه اوکراینی-اروپایی-آمریکایی تحمیل کند.

ارسال نظر