25/ارديبهشت/1404
|
13:23
۲۱:۴۵
۱۴۰۴/۰۲/۲۴
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره غزه به درخواست ۵ کشور اروپایی

مخالفت شورای امنیت با طرح آمریکایی - صهیونیستی

شورای امنیت سازمان ملل شامگاه سه‌شنبه به درخواست انگلیس، فرانسه، دانمارک، اسلوونی و یونان درباره تحولات غزه تشکیل جلسه داد. در این جلسه به وضعیت بحرانی غزه، جلوگیری رژیم صهیونیستی از ورود کمک‌های بشردوستانه و مواد غذایی به این باریکه و خطر کشتار دسته‌جمعی فلسطینیان به دلیل نبود مواد غذایی پرداخته شد. در این جلسه تام فلیچر، دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه گفت: اسرائیل عمداً و بی‌شرمانه، شرایط غیرانسانی را بر غیرنظامیان سرزمین‌های اشغالی فلسطین تحمیل می‌کند. بیش از ۱۰ هفته است هیچ چیز وارد غزه نشده است، نه غذا، نه دارو، نه آب، نه چادر. بار دیگر، صدها هزار فلسطینی به اجبار آواره شده و در فضایی که مساحت آن به طور مداوم در حال کاهش است، محبوس شده‌اند. از هر ۵ فلسطینی یک فلسطینی در نوار غزه با خطر قحطی و گرسنگی روبه‌رو است. فلیچر در ابتدای سخنرانی خود از کشورهای عضو شورای امنیت و عدم اقدام جامعه بین‌المللی و انجام اقدامات کافی برای کمک به غزه انتقاد کرد و افزود: حتی معدود بیمارستان‌هایی که از بمباران جان سالم به در برده‌اند مملو از بیمار هستند. امدادگرانی که از حملات پهپادها و تک‌تیراندازها جان سالم به در برده‌اند، نمی‌توانند با شوک گسترش بیماری‌ها مقابله کنند. 
این مقام سازمان ملل به آخرین سفر خود به غزه در چند ماه پیش اشاره کرد و گفت: مرگ در غزه صدا و بویی دارد که هرگز ترک‌تان نمی‌کند. وی افزود: با این حال می‌شنویم کسانی می‌گویند ما هر کاری از دست‌مان برمی‌آمد، انجام دادیم. فلیچر تأکید کرد سازمان ملل بر خلاف ادعای رژیم صهیونیستی، کمک‌های خود را به غیرنظامیان ارائه می‌دهد و افزود: ما سازوکارهای دقیقی داریم که تضمین می‌کند کمک‌های ما به غیرنظامیان می‌رسد، نه به حماس اما اسرائیل ما را از ورود کمک‌ها به غزه منع می‌کند و هدف خود را تخلیه غزه از ساکنان قرار داده است. این مقام سازمان ملل توضیح داد: اسرائیل به عنوان نیروی اشغالگر باید با ارائه کمک موافقت و آن را تسهیل کند. او سازوکاری را که رژیم صهیونیستی درباره آن صحبت می‌کند، راه‌حل ندانست و گفت کمک‌های مشروط به اهداف نظامی، گرسنگی را به یک اهرم چانه‌زنی تبدیل می‌کند. فلیچر این سازوکار رژیم صهیونیستی را یک نمایش تمسخرآمیز با هدف انحراف عمدی و پوششی برای خشونت و آوارگی بیشتر توصیف کرد و گفت: سازمان ملل، شورای امنیت را در چندین جلسه در جریان وضعیت غزه از جمله ویرانی، گرسنگی، بیماری، شکنجه و آوارگی و همچنین ممانعت عمدی از عملیات امدادی قرار داده است. دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه درباره بررسی پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه توسط دیوان بین‌المللی دادگستری نیز تصریح کرد: دیوان به سخنان و شهادت‌های سازمان‌های بین‌المللی بشردوستانه گوش خواهد داد اما ممکن است گزارش خود را پس از اینکه خیلی دیر شد، منتشر کند. این مقام سازمان ملل از مقامات صهیونیست خواست کشتار و زخمی کردن غیرنظامیان را متوقف و محاصره وحشیانه را لغو کنند و به کارکنان امدادی اجازه ورود و نجات جان فلسطینی‌ها را بدهند. 
* هشدار فائو
«آنجلیکا جاکوم» مدیر دفتر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز وضعیت غزه را بسیار دشوار توصیف کرد و گفت: نزدیک به ۲ میلیون فلسطینی با ناامنی غذایی حاد و خطر قحطی قریب‌الوقوع مواجه هستند. 
وی تاکید کرد: ساکنان غزه نه‌تنها از کمبود غذا رنج می‌برند، بلکه از فروپاشی شدید شرایط اساسی برای بقا نیز رنج می‌برند، زیرا با مشکلات کمبود غذا، وخامت اوضاع بهداشتی و فروپاشی معیشت و زیرساخت‌های اجتماعی روبه‌رو هستند. عواملی که باعث می‌شود جوامع کاملا در حالت ناامیدی، ویرانی و مرگ قرار بگیرند. مدیر دفتر فائو همچنین هشدار داد مواد غذایی کشاورزی در غزه از بین رفته است، زیرا ۷۵ درصد زمین‌های کشاورزی ویران شده‌اند و این جدای از تخریب تولیدات دامی است. او به افزایش ۳۰۰۰ درصدی قیمت آرد از ماه فوریه تاکنون اشاره کرد.
* اعتراض نمایندگان انگلیس و فرانسه به رژیم اشغالگر
نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل هم در این جلسه از رژیم صهیونیستی خواست محاصره برای جلوگیری از ورود کمک‌ها را لغو کند و گفت برنامه جهانی غذا یک هفته پیش هشدار داده بود ذخایرش در غزه تمام می‌شود. وی به گزارش طبقه‌بندی یکپارچه مراحل امنیت غذایی اشاره کرد که بر اساس آن، تمام ساکنان غزه در معرض خطر قحطی قرار دارند. وی تأکید کرد انگلیس از هیچ سازوکاری که به دنبال دستیابی به اهداف سیاسی یا نظامی یا به خطر انداختن غیرنظامیان آسیب‌پذیر باشد، حمایت نخواهد کرد و از رژیم صهیونیستی خواست برای تضمین از سرگیری تحویل کمک‌ها مطابق اصول بشردوستانه با سازمان ملل همکاری کند. نماینده انگلیس بار دیگر نسبت به شهادت اعضای جمعیت هلال‌احمر فلسطین و بمباران دفتر سازمان ملل ابراز ناراحتی کرد. نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز گفت کشورش با سازوکار توزیع و مدیریت کمک‌های بشردوستانه پیشنهادی رژیم صهیونیستی مخالف است، زیرا آن را مغایر قوانین بین‌المللی می‌داند و اینکه پاسخگوی نیازها نیست. وی از رژیم صهیونیستی خواست فورا موانع سر راه امدادرسانی بشردوستانه و فعالیت امدادگران در غزه را بردارد و تاکید کرد نقض قوانین بین‌المللی توسط این رژیم به امنیت آن کمک نمی‌کند و ثبات منطقه را نیز به خطر می‌اندازد.
* حمایت آمریکا از جنایت رژیم صهیونیستی
نمایندگی آمریکا در این جلسه مدعی شد این حماس است که باعث طولانی ‌شدن جنگ غزه می‌شود، نه رژیم صهیونیستی! این نمایندگی طی بیانیه‌ای به جلسه شورای امنیت برای بررسی وضعیت نوار غزه، ادعا کرد: «حماس پیشنهادهای متعدد واشنگتن، قطر و مصر برای آزادی اسرای باقیمانده را رد کرد». وی در ادامه گفت: «ما متعهد به بازپس‌گیری اسرای صهیونیست هستیم و عیدان به لطف تلاش‌های ترامپ و فشار ارتش اسرائیل به خانه بازگشت». در این بیانیه ادعا شده است: «حماس با امتناع از خلع سلاح و آزادی اسرای باقیمانده، به طولانی‌تر کردن درگیری ادامه می‌دهد. حماس به تنهایی مسؤول جنگی است که ۷ اکتبر آغاز کرد». 
نمایندگی آمریکا با حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی گفت: «واشنگتن از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کند و اقداماتی را برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان انجام داده است». حمایت‌ واشنگتن از تل‌آویو در حالی ادامه دارد که حتی کشورهای اروپایی نیز علیه جنایات رژیم اشغالگر در استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح کشتار جمعی اعتراض کرده و خواستار پایان این طرح آمریکایی - صهیونیستی شدند.

ارسال نظر
پربیننده