10/تير/1404
|
19:59
۲۲:۰۹
۱۴۰۴/۰۲/۲۴
گزارش «وطن‌امروز» از برخورد قاطع فراجا با سارقان، زورگیران خشن و اوباش

اراذل و سارقان در تیررس پلیس

گروه اجتماعی: تلاش نیروهای پلیس در شناسایی و دستگیری سارقان، زورگیران و مخلان امنیت جامعه در حالی بی‌وقفه انجام می‌شود که اقدامات شبانه‌روزی آنها موجب کاهش 18درصدی آمار سرقت در کل کشور و 16درصدی در تهران نسبت به سال 1402 شده است. متلاشی شدن ۵۶ باند سرقت و دستگیری حدود 300 سارق در تهران فقط طی ماه جاری نمونه‌ای از مبارزه بی‌امان پلیس با سارقان است. علاوه بر این پلیس در شناسایی و دستگیری اراذل و اوباش درنگ نمی‌کند و با اقتدار آنها را به زانو درمی‌آورد. دستگیری ۴۱ اراذل و اوباش و شرور در سال جاری در تهران گوشه‌ای از اقدامات پلیس برای حفظ امنیت و آسایش مردم است. سرهنگ راستی، معاون مبارزه با شرارت پلیس امنیت عمومی فراجا دیروز با اشاره به یکی از دغدغه‌های اصلی شهروندان تهرانی، از برخورد قاطع پلیس با افراد شروری که موجب اخلال در نظم و آرامش عمومی می‌شوند، خبر داد و نسبت به پیامدهای این اقدامات هشدار داد. سرهنگ راستی با بیان مصادیق اراذل و اوباش نظیر قمه‌کشی، باج‌گیری، ایجاد مزاحمت برای شهروندان و سایر اقدامات شرارت‌آمیز، تأکید کرد: پلیس با این افراد برخوردی جدی و بدون اغماض خواهد داشت. وی همچنین با اشاره به رصد و مقابله با انتشار محتوای مرتبط با خشونت و شرارت در فضای مجازی، آن را از جمله مصادیق جرم دانست و از پیگیری پلیس در این حوزه خبر داد. 
معاون مبارزه با شرارت پلیس امنیت عمومی فراجا افزود: از ابتدای سال جاری و با دستور فرماندهی انتظامی کل کشور و همکاری مؤثر دستگاه قضایی، عملیات گسترده‌ای برای شناسایی و بازداشت اراذل و اوباش در سطح شهر تهران آغاز شده که طی آن، ۴۱ نفر از افراد متخلف و قانون‌گریز دستگیر شدند. این روند با قدرت ادامه خواهد داشت. وی با اشاره به تعامل سازنده میان نیروی انتظامی و قوه قضائیه، به ایسنا گفت: شعبه‌ای ویژه برای رسیدگی به جرائم اراذل و اوباش در تهران بزرگ راه‌اندازی شده و به‌تدریج در سایر استان‌ها نیز اجرایی خواهد شد. 
سرهنگ راستی در پایان از کاهش ۳۶ درصدی جرائم مرتبط با اراذل و اوباش در تهران و کاهش ۳۰ درصدی این نوع جرائم در سطح کشور نسبت به سال گذشته خبر داد و تأکید کرد این موفقیت حاصل همکاری نزدیک پلیس و دستگاه قضایی است.  
* اراذل فضای مجازی به گوش باشند
این روزها برخی اراذل و اوباش در فضای مجازی با چهره‌هایی خشن و خط‌خطی همدیگر را تهدید می‌کنند به طوری که فضای مجازی اکنون به بستری برای قدرت‌نمایی خشونت‌آمیز تبدیل شده است. آنها با انتشار ویدئوهایی از زورگیری یا قمه‌کشی خود، به دنبال ایجاد فضای رعب و وحشت هستند و متاسفانه الگوسازی مخرب برای نوجوانان نیز از این طریق ایجاد می‌شود. اما همین افراد زمانی که به چنگ قانون می‌افتند با زبان عجز و التماس اظهار پشیمانی می‌کنند. 
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران دیروز گفت: آمارهای رسمی نشان می‌دهد جرائم خشن از جمله زورگیری‌ها نه‌تنها روند افزایشی نداشته بلکه در مقایسه با سال گذشته کاهش حدود ۱۵ درصدی داشته است. 
ابوالفضل نیکوکار، درباره سیاست‌های برخورد با زورگیران گفت: در روزهای اخیر دغدغه‌هایی درباره پدیده زورگیری در سطح استان تهران در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مطرح شده است، هر چند بررسی آمارهای رسمی استخراج‌شده از سامانه سمپ (سامانه مدیریت پرونده‌های قضایی) دادگستری استان تهران و همچنین آمارهای ارائه‌شده توسط نیروی انتظامی نشان می‌دهد جرائم خشن از جمله زورگیری‌ها نه‌تنها روند افزایشی نداشته بلکه در مقایسه با سال گذشته کاهش حدود ۱۵ درصدی داشته‌ است ولی به دلیل شدت اثرگذاری روانی این نوع جرائم بویژه زمانی که با پخش تصاویر آنها در فضای مجازی همراه می‌شود، احساس ناامنی در ذهن بخشی از جامعه شکل می‌گیرد. 
وی افزود: برای برخورد با جرائم خشن، رویکرد پیشگیرانه دستگاه قضایی و ضابطان، سیاست‌هایی متوازن، قاطع و بازدارنده در دستور کار قرار گرفته است. 
این سیاست‌ها مبتنی بر برخورد هوشمندانه و بدون تسامح با عوامل زورگیری و همزمان افزایش آگاهی عمومی و مشارکت مردمی در پیشگیری و مقابله با جرم است. نیکوکار ادامه داد: همچنین تشدید برخورد قضایی با مالخران و پشتیبانان زورگیران که با خرید اموال مسروقه این چرخه مجرمانه را تغذیه می‌کنند و مقابله با این شبکه‌های پنهان از محورهای مهم کاهش جرائم خشن است. 
همچنین برخورد قاطعانه و قانونی دستگاه قضایی با سارقان بویژه زورگیران، با راهکارهایی مثل عدم اعطای موارد ارفاقی و تخفیفی و حتی‌الامکان عدم اعطای مرخصی به سارقان و زورگیران و نیز گسترش گشت‌های ترکیبی انتظامی و بسیج (رضویون) در مناطق جرم‌خیز که با هدف افزایش حضور میدانی و پیشگیری عملیاتی از وقوع جرم است، بسیار کارآمد است.
* دستگیری ۲۵ جیب‌بُر مترو و اتوبوس در تهران
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ از شناسایی و دستگیری جیب‌بران حرفه‌ای ایستگاه‌های مترو و اتوبوس خبر داد. سردار ولیپورگودرزی در طرح دستگیری جیب‌برهای مترو و اتوبوس پایتخت که صبح دیروز در پلیس آگاهی برگزار شد، گفت: با تلاش شبانه‌روزی همکارانم در روزهای اخیر، ۲۵ سارق و جیب‌بر ایستگاه‌های مترو و اتوبوس دستگیر شدند. وی افزود: تمام این سارقان سابقه‌دار هستند و قبلا نیز به این جرائم دست زده‌اند. 
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ ادامه داد: از مخفیگاه این سارقان، ۵۰ عدد تلفن همراه سرقتی و تعدادی سایر لوازم به سرقت برده شده، کشف شد. سردار ولیپور‌گودرزی گفت: اقدامات لازم برای شناسایی مالباختگان در حال انجام است. وی با اشاره به کلیپی که چندی پیش در شبکه‌های اجتماعی  منتشر شده بود که در آن سارقی اقدام به زنجیرقاپی از یکی از شهروندان کرده بود، افزود: این فرد که یک زنجیر سرقتی ۲۰۰ میلیونی را ۱۰ میلیون فروخته بود، دستگیر شد.
برخی مردم تصور می‌کنند پلیس تنها با سارقانی برخورد می‌کند که فیلم سرقت خشن آنها در فضای مجازی منتشر شده است، در حالی ‌که پلیس بارها اعلام کرده مأموریت پلیس برخورد با تمام سارقان و زورگیران است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد تقریبا تمام این زورگیران و سارقان خشن در کمتر از یک هفته با تلاش مأموران پلیس دستگیر می‌شوند. در همین راستا سردار احمدرضا رادان، فرمانده انتظامی کشور بارها اعلام کرده: «پلیس با جدیت و قید فوریت با اراذل و اوباش، زورگیران و افرادی که به هر نحوی امنیت و آرامش جامعه را از بین ببرند، برخورد می‌کند و مأموران پلیس به حکم قانون از روی این اراذل و اوباش عبور می‌کنند». 
همچنین سردار محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز گفته است «پلیس با سارقان، زورگیران و اراذل و اوباش هیچ تعارفی ندارد و اگر در زمان دستگیری نیز این افراد مقاومت کنند، قطعا با گلوله پلیس متوقف می‌شوند». 
سردار قنبری، رئیس پلیس آگاهی کشور نیز چندی پیش در نشست خبری خود اعلام کرد میزان سرقت‌ها در 2 سال پیش روند افزایشی داشته اما با اقدامات پلیس، میزان سرقت‌ها از سال ۱۴۰۲ به بعد، کاهشی شده است. یعنی سال ۱۴۰۳ در مجموع ۱۸ درصد کاهش سرقت و افزایش ۸ درصدی کشف 
جرم داشتیم. 

ارسال نظر