قالیباف: ۱۹۲۰ سؤال نمایندگان از وزرا انباشت شده / گلایه از روند کند بررسیها در کمیسیونها
در نشست علنی روز سهشنبه (31 تیرماه 1404) مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به تذکر شفاهی نماینده مردم مشهد، به انباشت حجم بالای سؤالات نمایندگان از وزرا اشاره کرد و خواستار دقت بیشتر در طرح این سؤالات شد.
قالیباف با بیان اینکه دیروز با رؤسای کمیسیونها درباره این موضوع صحبت کردیم، اظهار داشت: وقتی 1920 سؤال از سوی نمایندگان به وزرا مطرح شده و زمان جلسات کمیسیونها نیز محدود است، طبیعی است که با مشکلاتی در روند بررسیها مواجه شویم.
وی با تأکید بر اینکه «چارهاندیشی در این باره ضرورت دارد»، گفت: البته بنده نمیخواهم از نحوه عملکرد کمیسیونها دفاع کنم، چراکه آنجا نیز اشکالاتی وجود دارد، اما بخشی از مشکل به تعداد بالای سؤالات برمیگردد؛ سؤالاتی که برخی از آنها ضرورت ندارند یا منطقی نیستند. با این حال، بر ملی بودن این سؤالات اصرار داریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواست در طرح سؤالات دقت بیشتری به خرج دهند تا نظام نظارتی مجلس دچار اختلال نشود.
قالیباف یادآور شد: در آغاز اجلاسیه دوم، در ملاقات با مقام معظم رهبری نیز نسبت به این موضوع تذکر دریافت کردیم؛ بنابراین از همکاران تقاضا دارم هم در کمیسیونها و هم در هنگام طرح سؤال، این موارد را مدنظر قرار دهند.
در ادامه این نشست، حسنعلی اخلاقی امیری نماینده مردم مشهد نیز با استناد به ماده 207 آییننامه داخلی مجلس، طی تذکری شفاهی از تأخیر چندماهه در بررسی سؤالات خود از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گلایه کرد.
وی با اشاره به اینکه در تاریخ 12 دیماه 1403 سؤالی از وزیر ارتباطات مطرح کرده و آن به کمیسیون تخصصی ارجاع شده است، اظهار داشت: اکنون بیش از 6 ماه از این موضوع میگذرد اما هنوز بررسی صورت نگرفته است.
اخلاقی همچنین از بیتوجهی به مصوبات مربوط به تمرکززدایی از دیتاسنترها انتقاد کرد و گفت: مطابق مصوبات باید زیرساختهای دیتاسنترها از تمرکز خارج شده و به چهار نقطه کشور منتقل شوند. این در حالی است که تاکنون چنین اقدامی صورت نگرفته و تمرکز فعلی زیرساختها، کشور را در برابر آسیبهای جدی آسیبپذیر کرده است.
این نماینده مجلس یادآور شد که پیشتر نیز سؤالی از وزیر در کمیسیون امور داخلی و شوراها مطرح کرده اما با وجود قانعنشدن از پاسخ وزیر، موضوع هنوز پس از بیش از یک ماه به صحن ارجاع نشده است. وی افزود: آیا باید بابت این تأخیر از رئیس و دبیران کمیسیون به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت کنم؟ چرا همه سؤالات باید در یک جلسه بررسی شوند؟
اخلاقی در پایان تأکید کرد که ابزار نظارتی سؤال از وزرا نباید با تأخیر و بیتوجهی مواجه شود، چرا که این مسئله، کارآمدی مجلس را زیر سؤال میبرد.
انتهای پیام/