12/مهر/1404
|
20:20

«تاکایچی سانائه» اولین زنی که احتمالا نخست وزیر ژاپن شود

تاکایچی سانائه، وزیر پیشین مسئول امنیت اقتصادی ژاپن در انتخابات امروز حزب حاکم لیبرال دموکرات ژاپن پیروز شد و به این ترتیب نخستین زن در تاریخ این حزب است که به مقام ریاست این حزب می‌رسد.

«تاکایچی سانائه» اولین زنی که احتمالا نخست وزیر ژاپن شود

درپی استعفای زودهنگام شیگه‌رو ایشیبا، نخست وزیر و رئیس حزب لیبرال دموکرات از تمامی سمت‌های خود، انتخابات رود هنگام درون حزبی روز شنبه در دو دور برگزار شد.

در دور نخست، 295 عضو پارلمان از حزب لیبرال دموکرات هرکدام یک رأی داشتند، و آرای اعضای حزب و حامیان ثبت‌شده («دوستان حزب») بر اساس نسبت جمعیتی به 295 رأی محلی تبدیل شد، و در مجموع 590 رأی به صندوق ریخته شد. نامزدی که بیش از نصف آرا را به دست می‌آورد، برنده اعلام می‌شد.

از آنجا که هیچ‌یک از پنج نامزد در دور نخست موفق به کسب اکثریت مطلق نشدند، تاکایچی سانائه و کوئیزومی شینجیرو، وزیر کشاورزی، جنگلداری و شیلات ژاپن، که بیشترین آرا را داشتند، به دور دوم راه یافتند.

در دور دوم رأی‌گیری، 295 نماینده حزب لیبرال دموکرات در پارلمان هر کدام یک رأی داشتند و 47 فدراسیون استانی حزب لیبرال دموکرات نیز هر کدام یک رأی داشتند، که در مجموع 342 رأی تشکیل می‌داد. در میان 341 رأی معتبر، تاکایچی 185 رأی در مقابل کوئیزومی که 156 رأی به دست آورد، به عنوان بیست‌ونهمین رئیس حزب لیبرال دموکرات ژاپن انتخاب شد.

تاکایچی سانائه، وزیر پیشین مسئول امنیت اقتصادی ژاپن، در انتخابات روز 4 اکتبر حزب حاکم لیبرال دموکرات (LDP) پیروز شد و به این ترتیب نخستین زن در تاریخ این حزب است که به مقام ریاست این حزب می‌رسد. او همچنین به احتمال زیاد نخستین نخست‌وزیر زن ژاپن خواهد شد.

تاکایچی 64 ساله است و یکی از چهره‌های شاخص جناح راست سیاست ژاپن به شمار می‌رود. او در انتخابات سال گذشته حزب لیبرال دموکرات در دور نهایی از نخست‌وزیر کنونی، ایشیبا شیگرو، شکست خورده بود. وی خواستار اجرای سیاست‌های مالی فعال‌تر و افزایش بودجه دفاعی است.

پیش‌بینی می‌شود که پارلمان ژاپن در اواسط اکتبر برای برگزاری انتخابات انتخاب نخست‌وزیر تشکیل جلسه دهد. هرچند ائتلاف حاکم متشکل از حزب لیبرال دموکرات و حزب کومیتو اکثریت کرسی‌های خود را در هر دو مجلس از دست داده است، اما حزب لیبرال دموکرات همچنان بزرگ‌ترین حزب در پارلمان محسوب می‌شود، و اختلافات میان احزاب مخالف مانع از تشکیل ائتلافی متحد است.

از این رو، انتظار می‌رود تاکایچی سانائه در رأی‌گیری پارلمانی پیروز شده و جانشین ایشیبا شیگرو به عنوان نخست‌وزیر ژاپن شود.

شیگه‌رو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن ماه گذشته در یک نشست خبری رسماً اعلام کرد که برای جلوگیری از بروز شکاف درون حزب حاکم لیبرال دموکرات ژاپن، از سمت نخست وزیری و همچنین ریاست این حزب کناره‌گیری می‌کند.

از آنجا که در دوران نخست‌وزیری ایشیبا، حزب حاکم لیبرال‌دموکرات ژاپن و متحدانش اکثریت خود را در هر دو مجلس از دست داده‌اند، روند انتخاب نخست‌وزیر جدید نسبت به گذشته پیچیده‌تر خواهد بود.

انتهای پیام/

 
برچسب ها:
ارسال نظر
تازه ها