|
حمله غافلگیرانه جوانان غزه به پادگان اسرائیلی
در یک اقدام جسورانه در واکنش به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه، جوانان فلسطینی به یک پایگاه اشغالگران اسرائیلی حمله کرده و پس از پایان عملیاتشان بلافاصله بهسلامت به غزه بازگشتند. به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، جوانان غیور مقاومت دیروز به پادگان نظامی ارتش صهیونیستی در شرق بیتحانون در شمال نوار غزه حمله کرده و در میان غافلگیری کامل صهیونیستها صدمات جبرانناپذیری به آن وارد کردند.
ارسال به دوستان
آخرین تقلاهای نخستوزیر رژیم صهیونیستی
حمله به سوریه برای فرار از محاکمه
خبرگزاری رسمی سوریه روز گذشته از ناکام گذاشته شدن حمله رژیم صهیونیستی به دمشق و رهگیری اکثر موشکهای شلیک شده از سوی این رژیم توسط پدافند هوایی سوریه در ساعات اولیه صبح چهارشنبه در آسمان «ریف» دمشق خبر داد.
بر اساس این گزارش، خبرگزاری «سانا» اعلام کرد این موشکها از جنگندههای اسرائیلی و از بلندیهای جولان و مرج عیون لبنان شلیک شدند و پدافند هوایی سوریه توانست اکثر این موشکها را قبل از رسیدن به هدف رهگیری و منهدم کند.
یک منبع امنیتی دیگر به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: جنگندههای رژیم صهیونیستی ۱۲ موشک شلیک کردند که پدافند هوایی سوریه ۹ موشک را رهگیری کرد.
در این راستا ارتش اسرائیل دیروز در پیامی اعلام کرد حملات گستردهای را علیه اهداف سوریه از جمله موشکهای زمین به هوا، مقرهای فرماندهی نظامی، انبارهای تجهیزات و پایگاههای نظامی آغاز کرده است.
اقدامات تهاجمی اسرائیل در 2 هفته اخیر را میتوان در پرتو سیاست داخلی اسرائیل تحلیل کرد. هرچند منابعی در ارتش و رسانههای دستراستی این رژیم ترور فرمانده جهاد اسلامی در هفته گذشته و حمله موشکی دیروز به سوریه را اقدامی تلافیجویانه دانستند اما واقعیت امر این است که انجام عملیاتهایی با ریسک بالا در این مقطع زمانی نشان میدهد نتانیاهو شدیدا به دنبال این است که از آخرین حربهها برای بقای خود در نخستوزیری و جلوگیری از محاکمه استفاده کند.
از آنجا که نشست شامگاه سهشنبه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل با بنیگانتس، رئیس حزب آبی- سفید بدون هیچ نتیجهای درباره روند تشکیل دولت به پایان رسید، نتانیاهو یکبار دیگر از فاکتور امنیتی کردن فضای سیاسی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کرده است.
جلسه بنیگانتس و نتانیاهو با هدف رفع موانعی که بر سر راه تشکیل دولت وجود دارد برگزار شد و ماحصل آن نیز تداوم اختلافات و ناامیدی نتانیاهو از امکان تشکیل دولت وحدت فراگیر بود.
نتانیاهو در پایان نشست با بنیگانتس گفت: این آخرین زمان برای اتخاذ یک تصمیم تاریخی بود که بر امنیت و آینده اسرائیل تأثیر میگذاشت. گانتس میخواهد دولت اقلیتی تشکیل دهد که به حمایت لیست مشترک عربی وابسته باشد.
گانتس نیز بعد از دیدار با نتانیاهو گفت: در جلسه با نتانیاهو همان سخنانم را تکرار کردم که از زمان وارد شدن به عرصه سیاست گفته بودم و آن اینکه اسرائیل به دولت وحدت لیبرال فراگیر نیاز دارد که متشکل از 2 حزب اصلی سیاسی باشد که در انتخابات پیروز شدهاند.
وی گفت: دولت وحدت لیبرال هم نگرانیهای امنیتی و اقتصادی را از بین میبرد و هم به دودستگیها در جامعه اسرائیل که طی سالهای اخیر افزایش یافته، پایان میدهد. این دولتی است که نقشه راه اصلی خود را با تکیه بر احزاب سیاسی مشخص خواهد کرد. انتخابات برای بار سوم درست نیست اما ما اصولمان را زیر پا نمیگذاریم و نهایت تلاشمان را میکنیم تا به توافق درباره تشکیل دولت در زمان باقیمانده دست یابیم و جلوی برگزاری انتخابات پرهزینه و غیرضروری را بگیریم.
شب گذشته مهلت دادهشده به بنیگانتس برای تشکیل دولت جدید رژیم صهیونیستی به پایان رسید و از پنجشنبه مرحله سوم تلاشها برای تشکیل دولت به مدت ۲۱ روز آغاز میشود.
در این مرحله این مأموریت به پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) داده میشود و هر عضوی از کنست به شرط اینکه از تأیید ۶۱ نماینده پارلمان برخوردار باشد، میتواند مأموریت تشکیل دولت را برعهده بگیرد و در صورتی که هیچ کدام از اعضای کنست نتوانند در این ۲۱ روز این مأموریت را انجام دهند کنست منحل و انتخابات جدید ظرف یک سال برگزار میشود.
به دنبال انتخابات پارلمانی ۱۷ سپتامبر رژیم صهیونیستی، ائتلاف آبی- سفید به رهبری بنیگانتس با 33 کرسی و حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو با 31 کرسی بیشترین سهم را در کنست به دست آوردند اما هر 2 جریان فاصله بسیار زیادی با 61 کرسی مورد نیاز از 120 کرسی کل کنست را دارند. از این جهت تنها راه خروج از این بنبست توافق با احزاب کوچکتر است و حزب لیبرمن به نام «اسرائیل خانه ما» میتواند به عنوان تعیینکننده نهایی تلقی شود. با این حال وزیر جنگ سابق اسرائیل از هیچ یک از این 2 کاندیدا حمایت نکرده است. در کنار این جریان ائتلافی از احزاب عرب به نام لیست مشترک عربی با 13 کرسی در کنست نقش موثری در ائتلاف تشکیل دولت خواهند داشت.
این درحالی است که لیست مشترک عربی ائتلاف با نتانیاهو را رد کرده و برکناری وی از نخستوزیری را یکی از شروط اصلی خود برای ورود به ائتلاف بنیگانتس عنوان کردهاند، همچنین بر موضوعاتی نظیر تاسیس کشور فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ تاکید دارند و میگویند شهروندان عرب اسرائیل باید بهعنوان یک اقلیت ملی رسما مورد شناسایی قرار بگیرند. این احزاب «هویت یهودی اسرائیل» را به چالش میکشند و بر مبارزه با تبعیض و نابرابری علیه اقلیت عرب تاکید میکنند.
یکی از راهکارهای دیگری که در رابطه با تشکیل دولت مطرح شد از جانب «روون ریولین» رئیس این رژیم بود که بر اساس آن نتانیاهو در 2 سال اول نخستوزیر باشد و گانتس کاردار او و اگر لایحه اتهام علیه نتانیاهو ارائه شود، او اختیاراتش را از دست میدهد و اختیاراتش به گانتس منتقل میشود.
در جریان مذاکره اعضای این 2 حزب پیرامون این پیشنهاد، حزب آبی- سفید اعلام کرد نمایندگانش در تیم مذاکرات با بررسی پستها مخالفت کرده و گفتند، میخواهند ابتدا درباره خطمشیهای سیاسی دولت و مواضع اجتماعی و اقتصادی آن توافق کنند. این حزب، لیکود را به این مساله متهم کرد که در اداره مذاکرات جدیت ندارد و میخواهد از تشکیل دولت جلوگیری کرده و به انتخابات سومی متوسل شود.
بر اساس این گزارش، قانون اسرائیل به نخستوزیر این اجازه را میدهد که حتی پس از ارائه لایحه اتهام علیه خود، بهعنوان نخستوزیر باقی بماند اما در آخرین نظرسنجیها مشخص شد ۵۹ درصد اسرائیلیها معتقد هستند اگر لایحه اتهام پس از جلسه دادرسی علیه نتانیاهو صادر شود، او باید استعفا کند.
همچنین ۵۲ درصد اسرائیلیها معتقدند نتانیاهو باید از نخستوزیری کنار بکشد و به یک عضو دیگر از لیکود اجازه تشکیل دولت را دهد.
نخستوزیر اسرائیل در فیلمی ویدئویی که آن را از طریق توئیتر منتشر کرد، گفت: «راهحل دیگری پیش روی خود ندارد، جز اینکه نخستوزیر باشد و گانتس پست وزارتی دیگری در دولت وحدت برعهده بگیرد» اما گانتس متعهد شده است در دولتی که نخستوزیرش با اتهامات کیفری مواجه است، مشارکت نکند.
قرار است دادستان کل در ماه آتی میلادی جلسه مقدماتی درباره تفهیم اتهام علیه نتانیاهو درباره تقلب و رشوه در 3 پرونده فساد برگزار کند و نتانیاهو میتواند در این جلسه از خود دفاع کند.
به نظر میرسد نتانیاهو پس از اینکه از طریق مکانیسمهای داخلی نتوانسته است قدرت را به دست آورد با اعمال پرخطر و تنشآفرین مثل تهاجم موشکی و نقض آتشبس در غزه و حمله به سوریه آخرین تلاشها را برای بقا در قدرت انجام میدهد.
طبیعتا حمایتهای همهجانبه دولت ترامپ از نتانیاهو مثل به رسمیت شناختن شهرکسازیهای اسرائیل در فلسطین نیز در این چارچوب قرار میگیرد.
***
[پایان مهلت نتانیاهو]
ماه گذشته در پی انصراف نتانیاهو، رئیس رژیم صهیونیستی بنیگانتس را مامور تشکیل کابینه کرد. این گام در پی آن برداشته شد که بنیامین نتانیاهو از ماموریت تشکیل دولت آینده انصراف داد؛ او نتوانست تعداد کافی نمایندگان کنست را برای پیوستن به ائتلاف دولتی کنار هم جمع کند. این دومین بار در یک سالونیم گذشته بود که نتانیاهو در تشکیل دولت در پی انتخابات سراسری شکست خورد. خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد شکست نتانیاهو که غیرمنتظره هم نبود به معنای آن است که او برای اولینبار از سال ۲۰۰۶، از پست نخستوزیری کنار میرود و باید منتظر روندهای قضایی در خصوص اتهامات پیرامون فساد مالی باشد.
ارسال به دوستان
بر اساس گزارش یونیسف
همه کودکان یمن نیازمند کمکهای بشردوستانهاند
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل اعلام کرد با وجود دستاوردهای تاریخی برای کودکان از زمان تصویب کنوانسیون حقوق کودک از ۳۰ سال پیش تاکنون، هنوز یمن در زمره بدترین کشورهای جهان برای کودکان است.
در بیانیه یونیسف که در خبرگزاری رسمی یمن«سبا» منتشر شد، آمده است: تداوم منازعه خونین و در نتیجه بحران اقتصادی در یمن، سازمانهای خدمات اجتماعی اصلی را در سراسر این کشور در آستانه فروپاشی قرار داده است و این مسأله عواقب درازمدتی علیه کودکان رقم خواهد زد.
بر اساس این بیانیه، بیش از ۱۲ میلیون کودک- تقریبا همه کودکان- در یمن نیاز دارند تا فورا کمکهای بشردوستانه دریافت کنند.
یمن در سال ۱۹۹۱ به کنوانسیون حقوق کودک پیوست و از نخستین کشورهایی بود که به بهبود وضعیت کودکان و اعطای حقوقشان به آنها متعهد شد و گزارشهایی که ارائه کرده بود، بیانگر پیشرفت قابل ملاحظه آن در این مسیر بود.
«ساره بیسولو نیانتی» نماینده یونیسف در یمن در اینباره گفت: باید سیامین سالگرد تصویب کنوانسیون حقوق کودک (مصوب نوامبر ۱۹۸۹) به همه ما ضرورت پایبندی مجدد به آن را یادآور شود و هرچه سریعتر به وظایف خود در قبال کودکان یمنی عمل کنیم تا این کودکان نیز در محیطی که امنیت و صلح در آن برقرار میشود، زندگی و رشد کنند.
تجاوز عربستان سعودی به خاک یمن در مارس ۲۰۱۵ نقطه آغاز جنگ علیه این کشور بود که با همراهی امارات و برخی کشورهای عربی دیگر تا به امروز ادامه دارد. این حملات به نابودی زیرساختهای یمن، گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماریهای واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. مسؤولان نزدیک به جنبش انصارالله میگویند از زمان آغاز این حملات بیش از ۳۶ هزار غیرنظامی یمنی شهید شدهاند. روزنامه واشنگتنپست در گزارشی شمار افراد کشتهشده در این جنگ را نزدیک به ۵۰ هزار نفر اعلام کرد.
۸ اکتبر ۲۰۱۶ بمباران هوایی سعودی باعث کشته شدن دستکم ۱۵۵ تن و زخمی شدن ۵۲۵ نفر که مشغول مراسم تشییع جنازه بودند، شد و سازمان دیدهبان حقوق بشر تاکید کرد این حمله هوایی در یمن در تناقض آشکار با قوانین جنگ است؛ ضمن اینکه حملات جنگندههای سعودی به اردوگاه افراد بیپناه در «مزرق» که یک درمانگاه و بازار را هدف گرفتند هم در نقض آشکار قوانین بینالملل است. اگرچه 3 سال قبل پیشنهاد انجام بررسیهای مستقل بینالمللی در پیوند با کشتار غیرنظامیان در یمن از سوی هلند برای ارائه به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو مطرح شد اما این پیشنهاد، مخالفت انگلیس را به همراه داشت.
ارسال به دوستان
دستپاچگی اعضای ناتو در قبال فرانسه
دبیرکل ناتو با مکرون دیدار خواهد کرد
دبیرکل ناتو در حالی قرار است با رئیسجمهوری فرانسه در پاریس دیدار کند که اخیراً امانوئل مکرون اعلام کرده بود ناتو در حال «مرگ مغزی» است.
انتقاد تند رئیسجمهوری فرانسه باعث نگرانی کشورهای اروپایی و دولت آمریکا قبل از نشست اوایل دسامبر رهبران ناتو در لندن شده است.
ینس استولتنبرگ اعلام کرد: بهترین راه برای بررسی و از میان بردن اختلافات این است که بر سر میز مذاکره بنشینیم و به بررسی موضوعات بپردازیم و پیامها و انگیزههای مربوط به این مساله را به طور کامل درک کنیم.
این اظهارنظر از سوی دبیرکل ناتو پس از آن مطرح شد که رئیسجمهوری فرانسه به مجله اکونومیست گفته بود: «آنچه ما اکنون در حال تجربه آن هستیم یک مرگ مغزی برای ائتلاف ناتو است. شما شرکایی در سطح جهان دارید و هیچ همکاریای در زمینه تصمیمگیریهای استراتژیک بین آمریکا و متحدان ناتو وجود ندارد. از نظر سیاسی و استراتژیک ما نیاز به تشخیص این مشکل داریم».
اظهارنظرهای رئیسجمهوری فرانسه پس از آن مطرح شد که ایالات متحده نیروهای خود را به صورت ناگهانی از شمال شرق سوریه خارج کرد و به ترکیه اجازه داد حملات خود را علیه کردها در شمال شرق سوریه افزایش دهد.
در همین حال اظهارنظرهای مکرون از سوی دیگر کشورهای عضو ناتو با واکنشهای مختلفی همراه شد. کشورهای شرق اروپایی عضو ناتو نگرانی خود را نسبت به اظهارنظرهای رئیسجمهوری فرانسه ابراز داشته و گفتند رویکرد مکرون شبیه مسکو است.
اگرچه بیشتر مقامات کشورهای عضو ناتو و اتحادیه اروپایی اظهارات مکرون را مبالغهآمیز عنوان کردند اما نگرانی صدراعظم آلمان از شکاف در ناتو نشان داد این اظهارنظر چندان مبالغهآمیز نیست.
آنگلا مرکل در سیامین سالگرد فروپاشی دیوار برلین ضمن بیان این موضوع که آلمان به تعهدات مالی خود در قبال ناتو متعهد خواهد بود، گفت: ما نیاز داریم به عنوان یک کشور مستقل به تجهیزات و تسلیحات جدید نظامی مسلح شویم.
همچنین «اورسولا فون در لاین» رئیس آینده کمیسیون اروپا در سخنانی گفت: اتحادیه اروپایی دیگر نباید بر قدرت نرم تکیه کند و باید زبان قدرت را یاد بگیرد.
دبیرکل ناتو قبلا در اظهارنظری هشدارآمیز خطاب به رئیسجمهور فرانسه گفته بود: «اتحادیه اروپایی نمیتواند جایگزین ائتلاف نظامی ناتو شود، چرا که ما به هر دوی آنها احتیاج داریم. پس از برگزیت، اتحادیه اروپایی نمیتواند از اروپا دفاع کند. باید یادآور شوم که بیش از ۸۰ درصد از هزینههای نظامی ناتو از کشورهای غیرعضو اتحادیه اروپایی حاصل میشود».
اختلاف بین ناتو و اتحادیه اروپایی جدا از مسائل مربوط به هماهنگی، ناشی از فشارهای ایالات متحده به این کشورها مبنی بر افزایش بودجه نظامی آنها تا 2 درصد تولید ناخالص داخلی است.
ارسال به دوستان
در پارلمان عراق تصویب شد
لغو امتیازات مقامات عراقی
به نوشته پایگاه خبری «بغدادالیوم»، نمایندگان پارلمان عراق با تصویب قانونی، بخش زیادی از امتیازات مالی مقامات عراقی را لغو کردند. این قانون شامل 11 ماده است که ماده نخست آن، لغو ماده 13 قانون اعطای مبالغ مالی به مقامات عراقی مصوب سال 2005 است. ماده دوم این قانون، جلوگیری از تخصیص مبالغ درمانی برای روسای سهگانه و همه نهادهای دیگر است. همچنین امتیاز اعطای کمک هزینه به مسؤولان دارای ملک در بغداد برای اجاره ملک در پایتخت لغو میشود.
بر اساس این قانون، شمار خودروهای اختصاص یافته برای روسای سهگانه (رئیس پارلمان، رئیس مجلس و نخستوزیر) و وزرا یا مقامات عالیرتبه در حد وزیر و مدیران کل محدود میشود. در سهمیههای مربوط به سوخت، نیروهای محافظ، اجاره هواپیماهای شخصی و... مسؤولان دولتی نیز محدودیت اعمال میشود.
عراق به دلیل فساد، سالانه ۳۵ میلیارد دلار خسارت میبیند و این امر موجب شده سرمایهگذاری خارجی در این کشور جز در بخش نفت بسیار ناچیز باشد.
موضوع فساد در بدنه دولت و حکومت عراق سبب شده طی سالهای اخیر اعتراضات مختلفی از جانب مردم نسبت به دولتهای حاکم در عراق شکل گیرد.
روند اعتراضات در این مدت به جایی رسیده که به اذعان نمایندگان گروههای مخالف دولت، مردم عراق دیگر تغییر دولت یا استیضاح نخستوزیر را راهحل مشکلات نمیدانند.
«ریاض المسعودی» نماینده ائتلاف «سائرون» در اینباره گفت: ملت عراق با اقدامات و حکمهای هیأت شفافسازی و دادستانی کل و شورای عالی قضا متقاعد نخواهند شد، مگر اینکه با چشم خود فاسدان را پشت میلههای زندان ببینند و اموال آنها در یک صندوق ویژه ذخیره شود تا برای خدماترسانی در بخش برق، مدارس و مراکز بهداشتی استفاده شود.
وی افزود: این ملت دیگر تنها با مبارزه با فساد آرام میگیرند و انتخابات زودهنگام یا برکناری دولت آنها را متقاعد نخواهد کرد.
تظاهراتهای مردمی عراق از اول اکتبر گذشته در اعتراض به وضعیت معیشت، نقصان خدماترسانی و فساد در کشور آغاز شده و بهرغم اینکه دولت عادل عبدالمهدی در یکسال گذشته با انجام برخی اصلاحات و بازداشت مفسدان، گامهایی جدی برای مقابله با فساد برداشته اما گستردگی و حجم بالای فساد که طی دهه گذشته در بدنه حاکمیت و گروههای سیاسی رخنه کرده، مانع از تاثیر ملموس اقدامات دولت شده است.
در حال حاضر پس از کشوقوسهای فراوان، گروههای سیاسی فرصت 45 روزهای را به نخستوزیر دادهاند تا در پی آن به تغییر در کابینه و اجرای اصلاحات مصوب مبادرت کند.
اتخاذ این تصمیم به این معناست که گروههای سیاسی و مرجعیت عراق از معضل فقدان دولت و استیضاح نخستوزیر در شرایط اضطراری مطلع هستند و با نظر دولتهای بیگانه مثل ایالات متحده و عربستان سعودی که با توان رسانهای خود سعی در معرفی نخستوزیر فعلی بهعنوان عامل اصلی فساد در عراق را دارند، مخالفت کردهاند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
استعفای پمپئو به طمع کرسی سنا
به گزارش روزنامه تایم، وزیر خارجه آمریکا در هفتههای گذشته به 3 نفر از اعضای ارشد حزب جمهوریخواه گفته است قصد دارد از سمتش استعفا کرده و در انتخابات مجلس سنا در سال آینده نامزد شود. مشکلی که پمپئو در حال حاضر با آن روبهرو است این است که این کار را بدون وارد آوردن لطمه سیاسی به خودش انجام دهد.
3 عضو حزب جمهوریخواه به تایم گفتهاند برنامه مایک پمپئو قبلاً این بود که تا اوایل بهار سال آینده میلادی در سمتش باقی بماند اما اتفاقات اخیر، بویژه آغاز تحقیقات استیضاح از «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا به او ضربات سیاسی وارد و روابطش با ترامپ را مخدوش کرده، بنابراین او در حال بازنگری در برنامه قبلی خودش است.
***
شهرکسازیهای اسرائیل نقض قوانین بینالمللی است
سازمان ملل و کمیته جهانی صلیب سرخ اعلام کردند شهرکهای اسرائیلی درون اراضی اشغالی فلسطین همچنان به منزله نقض قوانین بینالمللی است.
رابرت کولفیل، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل در گفتوگویی مطبوعاتی اظهار کرد: «ما همچنان موضعگیری ثابت و بلندمدت سازمان ملل را که شهرکهای اسرائیلی را ناقض قوانین بینالمللی میداند، دنبال میکنیم».
ایوان واتسون، سخنگوی کمیته جهانی صلیب سرخ هم گفت: «صلیب سرخ بر این باور است که سیاست شهرکسازی که اسرائیل دنبال میکند با بندهای اصلی قوانین بینالمللی حقوق بشر کاملا تناقض دارد».
***
پهپادهای جنگی محافظان جدید آرامکو
شرکت «تجهیزات الکترونیک پیشرفته» عربستان اعلام کرد این کشور قصد دارد از پهپادهای جنگی ساخت این شرکت در حفاظت از تأسیسات آرامکو استفاده کند. مسؤول شرکت تجهیزات الکترونیک پیشرفته در حاشیه «نمایشگاه هوایی دوبی ۲۰۱۹» به خبرگزاری نووستی روسیه گفت: آرامکو برای خرید تعدادی پهپاد از نوع «Bakir» برای تضمین امنیت تأسیسات نفتیاش برنامهریزی میکند. این پهپاد تولید جدید شرکت تجهیزات الکترونیک و قادر به طی مسافت 5/4 کیلومتری است.
***
روسیه حامی خاورمیانه عاری از تسلیحات کشتار جمعی
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در کنفرانسی در مقر سازمان ملل تصریح کرد: ما تاکید میکنیم که شرکتکنندگان در کنفرانس ایجاد منطقه عاری از سلاحهای هستهای و کشتار جمعی در خاورمیانه، میتوانند قاطعانه روی حمایت روسیه بهعنوان یکی از 3 تدوینکننده قطعنامه 1995 برای تشکیل منطقه عاری از سلاحهای کشتار جمعی حساب باز کنند. روسیه کاملا به نقش خود در تسهیل این پروسه واقف است. او ادامه داد: این بسیار مایه تاسف است که اسرائیل و آمریکا در این رویداد مشارکت نمیکنند.
***
نشست سنای بولیوی برای برگزاری انتخابات جدید
سنای بولیوی روز چهارشنبه با هدف بررسی پیشنویس قانون سازماندهی انتخابات جدید در این کشور تشکیل جلسه داد.
سناتور «اوا کوپا» گفت: قانونگذاران سنا برای سازماندهی یک انتخابات جدید به مذاکره میپردازند و پیشنویس قانونی برای برگزاری هرچه سریعتر یک انتخابات جدید را بررسی میکنند. این سناتور بولیویایی همچنین از ارتش این کشور خواست برای برقراری نظم و آرامش و جلوگیری از درگیریهای جدید به واحدهای خود بازگردند. رئیس سنای بولیوی پیشتر در پی درگیریها و اعتراضات، جلسات پارلمان را لغو کرده و خواستار ایجاد شرایطی به منظور تسهیل برقراری مذاکرات و ثبات اوضاع در کشور شده بود.
***
چین یک دیپلمات آمریکایی را احضار کرد
معاون وزیر خارجه چین یک مقام دیپلماتیک سفارت آمریکا در پکن را احضار کرد. «ژائوخو» طی احضاریهای «ویلیام کلین» مشاور امور سیاسی سفارت آمریکا در پکن را فراخواند تا اعتراض چین به لایحهای درباره هنگکنگ را به این مقام آمریکایی اعلام کند. ژائوخو به کلین هشدار داد اوضاع هنگکنگ بخشی از امور داخلی چین محسوب میشود و آمریکا باید مداخله در امور این منطقه را متوقف کند. این اعتراض چین، پس از آن انجام شد که عصر سهشنبه به وقت واشنگتن، سناتورهای آمریکایی به اجماع آرا طرح موسوم به «لایحه دموکراسی و حقوق بشر هنگکنگ» را تصویب کردند.
***
بازگشایی بانکها و مراکز آموزشی در لبنان
به گزارش النشره، منابع لبنانی از باز بودن بانکها در همه مناطق لبنان خبر دادند.
این منابع همچنین به بازگشایی دانشگاهها و مدارس در این کشور اشاره کردند.
این در حالی است که رایالیوم از ادامه اعتراضات لبنانیهایی که خواهان تشکیل دولت نجات و بهبود اوضاع بد اقتصادی در این کشور هستند خبر داد و گزارش داد: معترضان اتوبانی را که طرابلس را به المنیه و عکار در شمال لبنان متصل میکند با لاستیک و موانع آهنین بستهاند. همچنین صبح دیروز جاده حلبا در شمال لبنان با لاستیک و موانع آهنی بسته شده بود و فقط به خودروهای نظامی و صلیب سرخ و موارد ضروری اجازه عبور و مرور داده میشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|