|
۱۵ هزار میلیاردتومان اموال مازاد بانکی فروخته شد
عباس معمارنژاد، معاون وزیر اقتصاد گفت: از یک سال گذشته برنامهریزیهایی برای تعیین سقف واگذاری داراییهای منجمد بانکی انجام شد که قرار بر این است تا پایان امسال ۴۰ هزار میلیارد تومان از داراییهای شبکه بانکی واگذار شود یا به فروش برسد. تاکنون میزان فروش اموال مازاد بانکی به ۱۵هزار میلیارد تومان رسیده است. طبق برنامهریزیهای انجام شده تا 3 سال آینده باید ۱۰ هزار شعبه بانکی کاهش پیدا کند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از پیامدهای اقتصادی پاسخ موشکی ایران
حمله به لشکر تحریم
پاسخ موشکی ایران توازن جدیدی را در منطقه رقم زده است که در بخش اقتصادی اثرگذار خواهد بود و در نحوه همکاری و همراهی دیگر کشورها با آمریکا در تحریم ایران تغییراتی را ایجاد خواهد کرد
گروه اقتصادی: پاسخ موشکی ایران به ترور ناجوانمردانه سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و عقبنشینی آشکار آمریکا از مواضعش، توازن جدیدی را در منطقه رقم زده است و دستگاه محاسباتی آمریکا و کشورهای حاشیه خلیجفارس را دگرگون کرده است. این تغییر موازنه یقینا در بخش اقتصادی هم اثرگذار خواهد بود و در نحوه همکاری و همراهی دیگر کشورها با آمریکا تغییراتی را همچون گذشته ایجاد خواهد کرد.
به گزارش «وطن امروز»، تجارت و بازرگانی از طریق سیستم بانکی انجام میشود. سیستم بانکی هم سهولت دارد و هم ریسک معامله را کاهش میدهد و با شفافیت همراه است اما کشور ما از این شیوه داد و ستد محروم است. تحریمهای ظالمانه بانکی آمریکا از سال 91 و تحریمهای ثانویه اعمال شده پس از آن عملا ارتباط ایران با سیستم بانکی دنیا را قطع کرد. حتی پس از برجام هم جز برای چند بانک گشایشی در زمینه ارتباطات بانکی حاصل نشد و با خروج آمریکا از برجام اوضاع از گذشته نیز بدتر شد. چه زمان قبل از برجام و چه اکنون بیشتر حوالههای تجاری برای بازرگانان از جانب صرافیها انجام میشود تا با این روش، کشور مواد اولیه برای صنعت و کارخانهها و مایحتاج اولیهاش را به دست آورد و به نوعی تحریمها را بیاثر کند.
* تحریم صرافیها در دوبی
در طول چند دهه با افزایش سطح مبادلات مالی و تجاری ایران با امارات بویژه شهر دوبی، این شهر به یکی از مهمترین کانالهای ارزی ایران تبدیل شد. این کانال مالی در حوزه بانکی در سالهای 89 و 90 کاملا مسدود شد. اواخر زمستان 96 و اوایل بهار سال 97 فشار سنگینی به صرافیهای منتقلکننده پول ایران در امارات وارد شد. این فشارها که با مدیریت وزارت خزانهداری آمریکا در قالب اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده عملا بخش مهمی از ساختار انتقال غیررسمی پول در امارات را شناسایی کرده و از کار انداخته بود، در دور جدید با برخوردهای امنیتی با صرافان در داخل تشدید شد و ادامه پیدا کرد. امارات پیش از دور جدید تحریمها مهمترین هاب و محل تبادلات ارزی رسمی و غیر رسمی ایران بود. تشدید فشار و بیعملی بانک مرکزی در آن برهه زمانی باعث شد قیمت ارز تا نزدیک 19 هزار تومان هم برسد. پس از تغییر رئیس بانک مرکزی، اقداماتی نظیر تقویت ساختارهای نقل و انتقال و مداخله درهمی، تغییر لنگر ارزی از امارات به عراق و بستن پوزهای خارج از کشور باعث شد تا اوضاع رو به وخامت نگذارد و نرخ ارز کاهش پیدا کند. هر چند که عراق در حال تبدیل شدن به هاب ارزی ایران است و سطح مبادلات مالی و ارزی با دوبی بشدت کاهش یافته و به حداقل رسیده است اما درهم امارات همچنان یک مبنا برای قیمتگذاری ارز در بازار داخلی است و آثار تغییر در نسبت برابری ریال به درهم در بازار ارز ایران نمایان میشود. با توجه به روابط استراتژیک ایران و عراق، ضریب نفوذ 10 درصدی شبکه بانکی در عراق و سهم 50 درصدی اسکناس در پایه پولی عراق، آمریکا امکان اعمال تحریمها و فشار بر کانالهای مالی ایران از طریق عراق را ندارد. با تثبیت شدن کانال ارزی عراق، بازار ارز هم آرام شد و روند کاهشی به خود گرفت و نرخ ارز تا حدود 11500 تومان هم کاهش یافت. تنها طریقی که میتوانست کانال ارزی جدید ایران را مختل کند، ناآرامیهای عراق بود. با آغاز ناآرامی در کشور عراق از 23 مهر، روند افزایش نرخ ارز هم شدت گرفت. همچنین سهمیهبندی بنزین در 24 آبان و بیتدبیریهایی که در زمان و نحوه اجرای این طرح انجام شد، باعث شد تا بازار برای افزایش نرخ ارز تحریک شود.
* شهادت سردار سلیمانی و پاسخ موشکی
بامداد جمعه 13 دی، سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه ۸ نفر دیگر در مسیر فرودگاه بغداد به دستور «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا با پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شدند و به شهادت رسیدند. در واکنش به این اقدام تروریستی دولت دونالد ترامپ که منجر به شهادت سردار سلیمانی و المهندس شد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد چهارشنبه گذشته دهها موشک بالستیک به سمت پایگاه عینالاسد آمریکا واقع در استان الانبار عراق شلیک کرد. بر اساس نرخهای اعلامی صرافی ملی، دلار که در هفته گذشته ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان قیمتگذاری شد، در پایان هفته جاری به رقم ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان رسید و رشد 9/1 درصدی را که نسبت به بازار طلا رشد بیشتری است به ثبت رساند. به گفته کارشناسان، پیشبینی میشود نرخ ارز پس از حمله موشکی ایران و عقبنشینی منفعلانه آمریکا رو به کاهش بگذارد.
* گروهی از تحریمها پس از عقبنشینی آمریکا دفن شد
پاسخ موشکی ایران به آمریکا به داخل ایران محدود نمیشود و یقینا بر محاسبات آمریکا و کشورهای همپیمان آن بویژه کشورهای حاشیه خلیجفارس اثرگذار خواهد بود. مجید شاکری، کارشناس اقتصادی در این باره گفت: بخشی از تحریمهای مالیای که بر ایران اعمال شده به این صورت است که ساختار دسترسی مالی ما (صرافیها) را در کشورهای حاشیه خلیجفارس محدود میکند. این نوع تحریمها، فشار امنیتی برای قطع دسترسی ایران به ارز است و به صورت مستقیم و بیواسطه بر قیمت بازار ارز آزاد اثر میگذارد. وی ادامه داد: پس از هدف قرار گرفتن گلوبال هاوک توسط ایران و پس از حمله انصارالله یمن به آرامکو، فضا به گونهای تغییر کرد و در فضای جدید و با توجه به توازن جدید گشایشی جدی ایجاد شد تا اینکه به صورت رسمی 6 صرافی توانستند در امارات دوباره فعالیتشان را از سر بگیرند و پس از آن بازار ارز ایران وارد دوره آرامشی شد که از تابستان امسال شاهد آن بودیم. این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اینگونه تحریمها فقط زمانی اعمال نمیشود که نشان دهید قدرت و توان بازدارندگی دارید. پس از موضوع گلوبالهاوک به دلیل تصمیمات اقتصادی غلط نظیر سهمیهبندی بنزین و وقایع پس از آن، احساس لرزشی از سوی ایران مشاهده شد و بلافاصله آمریکا به سمتی حرکت کرد که این فضای گشایش را محدود کند. شاکری با اشاره به پاسخ موشکی ایران به ترور سپهبد سلیمانی گفت: پس از حمله موشکی ایران و عقبنشینی آشکار ترامپ، منطقه وارد توازن امنیتی جدید شد. این توازن وجه تحریمی بویژه در حوزه تحریمهای مالی دارد. اکنون با توازن جدید امنیتی که در منطقه رخ داده میتوان گفت تقریبا این جنس خاص از تحریم از روی میز برداشته شده است و با توازن جدید امکانی برای اعمال آنگونه فشارها وجود ندارد. وی در پایان بیان کرد: بهتر است بهجای خوشحالی برای بازگشت به وضعیت با ثباتی که در تابستان شاهد آن بودیم، روی گسترش نقشه ارزی تمرکز شود. قبل از اینکه صدای این سیلی بخوابد باید شبکه ارزی ایران را ارتقا داد.
ارسال به دوستان
اصلاح دستگاه محاسباتی کشورهای منطقه
مسعود براتی*: ایران در چند سال گذشته از مرحله تحریمهای استاندارد و متداول عبور کرده است، این یعنی دیگر تحریمهایی که برای ایران وضع میشود بر اساس قواعد و قوانین بانکداری مرسوم نیست، بلکه امروز تحریمهای اقتصادی ایران بر اساس پایههای امنیتی و اطلاعاتی وضع میشود. دلیل آن هم این است که اساسا پس از تحریمها به سمت شبکههای غیررسمی رفتهایم که برای پوشش تحریمی روی آنها احتیاج به اقداماتی فراتر از مقررات بانکی است. دشمنان ایران با درک این موضوع از سال 96 و به طور دقیق پس از تحریم کاتسا، نوک پیکان فشارهای خود را به سمت روندهای غیررسمی بردند. برای این موضوع ابزار بزرگی را هم ایجاد کردند؛ ترامپ در همان سال سفری به عربستان داشت و در آنجا مرکزی به نام مبارزه با تامین مالی تروریسم ایجاد کرد که عملا پایگاه وزارت خزانهداری آمریکا در خاورمیانه بود. یعنی همانطور که آمریکا در کشورهای منطقه پایگاه نظامی ایجاد میکند، این بار پایگاه جنگ اقتصادی خود را دایر کرد. بررسیها نشان میدهد دایره عملیات این پایگاه کشورهای حوزه خلیجفارس و با تاکید ویژه قطر، عمان، کویت، بحرین و عربستان بوده است. کارویژه چنین ساختاری شناسایی شبکههای غیررسمی اقتصادی مرتبط با جمهوری اسلامی ایران با استفاده از زیرساختهای اطلاعاتی و امنیتی بوده است. باید توجه داشت زمانی که از شبکههای غیررسمی صحبت میکنیم دیگر با ابزار زیرساختهای بانکی معمول نمیتوانیم آن را شناسایی کنیم. دانستن این موضوع ضروری است که ایالات متحده آمریکا بدون کمک اطلاعاتی و امنیتی کشورهای منطقه به هیچ وجه نمیتواند تحریمهای خود را در زمینه شبکههای غیررسمی اقتصاد ایران اجرایی کند. پاسخ نظامی اخیر ایران به صورت درست و دقیق هیمنه این رفتارهای کشورهای منطقه تحت رهبری آمریکا را از بین برد. در صورتی کشورهای منطقه با آمریکا همکاری میکنند که احساسی مبنی بر حاصل شدن منافع بیش از میزان هزینههایی که انجام میدهند، داشته باشند، البته این حس به صورت یک باره ایجاد نمیشود و پس از یک روند به وجود میآید؛ اول موضوع پهپاد آمریکایی بود که توسط ایران منهدم شد، مرحله دوم حمله به آرامکو بود و حالا در موضوع حمله رسمی ایران به مواضع آمریکا، کشورهای منطقه متوجه میشوند که جواب درخور به این حملات داده نمیشود و دیدگاهی که آمریکا قابل اتکا نیست هر روز تقویت میشود. همین نگاه باعث میشود این کشورها دیگر به دولتی که نمیتواند از خودش دفاع کند کمتر سرویس دهند بویژه در زمینههای امنیتی و اطلاعاتی مرتبط با تحریمهای اقتصادی که امروز بیشترین تاثیر را روی کشورمان گذاشته است. در این بزنگاه ایران باید دیپلماسی خود را در منطقه فعال کند.
شاید بتوان گفت به نوعی جمهوری اسلامی دستگاه محاسباتی منطقه را اصلاح کرد، کشورهای منطقه دریافتند که باید با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت کنار بیایند و متوجه شدند دلبستگی به آمریکا هیچ سرانجامی ندارد. این دستاورد بزرگی برای دور زدن تحریمهاست اما نباید فراموش کرد که رفتار ما نسبت به تحریمها باید راهبردی باشد و به موضوع دور زدن آنها اکتفا نکنیم. تغییر مهندسی تجاری ایران یک راهبرد مناسب است؛ حرکت به سمت تامین کالاهای اساسی و عدم وابستگی به شبکههای ارزی از دیگر اقداماتی است که باید انجام شود. در انتها میشود یک نتیجهگیری کرد؛ ما در طول 10 سال گذشته 2 رفتار را در سطح بینالمللی تجربه کردیم؛ اول ایستادگی در برابر آمریکا که نتایج آن اظهرمنالشمس است و شاهد اقتدار نظام و مردم هستیم و دوم مذاکره و کرنش در مقابل آمریکاست که نتایج آن هم مشخص است.
زمانی که تحریمهای آمریکا در سالهای 89 و 90 علیه ما شدید شد، کشور به این سمت حرکت کرد که بتواند از طریق گفتوگو و تعامل به نقطهای برسد که آمریکا تحریمها را بردارد تا آثار تحریم تا حدی برطرف شود. در همین مقطع بحث مذاکرات عمان مطرح شد و برخی مقامات در دولت دهم به دنبال این بحث بودند. در دولت تدبیر هم بسیار روشن و آشکارا موضوع مذاکره مطرح و دنبال شد. اکنون پس از گذر از این مباحث، ما در نقطهای قرار گرفتهایم که نهتنها مشکلات اقتصادیمان حل نشده، بلکه با مشکلات بزرگتری مواجهیم که این خود نشاندهنده غلط بودن مسیری است که انتخاب شد. این موضوع البته دلایل مختلف دارد؛ از جمله دلایل اقتصادی داخلی، چرا که وقتی برای حل این مسائل تدبیر درستی اندیشیده نشود، طبیعتا مسائل اقتصادی کشور حل نمیشود. در بعد خارجی هم الان بسیار روشن شده که گفتوگو و مذاکره منجر به برداشته شدن تحریمها نمیشود، بلکه تحریمها با شدت بیشتری اعمال شده است. لذا اینکه چرا اکنون اقتصاد در همان نقطه سالها 90 و 91 یا حتی عقبتر از آن زمان قرار دارد، به خاطر همین تحلیلهای غلط در انتخاب مسیر کشور بوده است.
اما در تفسیر علت ترور شهید قاسم سلیمانی، بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان قبول دارند این ترور یک تصمیم راهبردی از سوی ترامپ بوده و آن چیزی که ترامپ را به اتخاذ چنین تصمیمی رسانده، صرفا در اختیار داشتن یکسری توانمندیهای نظامی و اطلاعاتی نبوده است، چرا که روسایجمهور پیشین آمریکا هم همین ابزارها را در اختیار داشتند. نکته این است که مقامات کنونی کاخ سفید در این برهه به این نتیجه رسیدهاند هزینه اجرای چنین عملی کمتر از منافعش خواهد بود و برای همین بوده که دست به چنین اقدام غلطی زدهاند. سوال این است که چرا آمریکا چنین تصوری دارد و چرا احساس میکند ایران در موضوع تحمیل هزینه به آمریکا ضعف دارد؟ به نظر بنده پاسخ موشکی سپاه نشان داد آمریکاییها تحلیل دقیقی نداشتهاند و اقدام سپاه در حمله به پایگاههای آمریکایی تا حدود زیادی این تصور غلط را در ذهن آنها اصلاح کرد. از همین رو ترامپ از مواضع قبلی خود عقبنشینی و اعلام میکند خواستار صلح است.
از سوی دیگر نماینده آمریکا در سازمان ملل اعلام میکند آمریکا حاضر است بدون پیششرط با ایران گفتوگو و تعامل کند. در نتیجه تصور آمریکا مبنی بر ناتوانی ایران از پاسخ به اقداماتش، تصور غلطی بود. اینکه این تصور غلط چگونه شکل گرفت، قابل بحث است. ما در مقاطع مختلف در 6 سال گذشته متناسب با اقدامات خصمانه آمریکا در حوزه اقتصادی، اقدامات متناسب انجام ندادیم و این باعث ایجاد تصور غلط در ذهن آمریکاییها شده بود. آمریکا از همان روز اجرای توافق هستهای، با اعمال تحریمهای مختلف به بهانههای مختلف مثل موشکی و... شروع به نقض محتوایی توافق کرد. بر اساس این توافق قرار بود ایران از ثمرات اقتصادی رفع تحریم بهره ببرد ولی آمریکا هر 4 ماه یکبار که تعلیق تحریمهای آمریکا را تمدید میکرد، در کنارش یک اقدام تحریمی انجام میداد که از طرف دولت ایران پاسخ مناسبی دریافت نمیکرد؛ اقداماتی نظیر مصادره اموال بانک مرکزی، بحث محدودیت صدور ویزا و تمدید قانون تحریمهای کاتسا که مقدمه تمرکز آمریکا بر سپاه پاسداران و معرفی سپاه به عنوان نیروی مدافع تروریسم بود. در نهایت نیز آمریکا به شکل کامل از برجام خارج شد.
حالا میتوانیم ارزیابی کنیم که مسیر مقابله با سیاستهای آمریکا نیازهای مردم را تامین میکند یا مسیر مذاکره؟ هماکنون زمان مناسبی است که کشور به سمت درونزایی حرکت کند و همان راهی را که در حوزه نظامی و اقتدارگرایی موشکی رفته در حوزه اقتصادی هم برود.
کارشناس اقتصاد بینالملل*
ارسال به دوستان
ترامپ چگونه از سقوط سهام بوئینگ جلوگیری کرد؟
حادثه سقوط هواپیمای بوئینگ 737 پرواز تهران- کییف خطوط هواپیمایی اوکراین در صبح چهارشنبه 18 دیماه، ارزش سهام شرکت آمریکایی بوئینگ را بشدت کاهش داد. بررسی شاخص سهام شرکت بوئینگ نشان میدهد سهام این شرکت در روز اعلام خبر حادثه، حدود 3 درصد کاهش داشته است. یک روز پس از این سانحه که تقریبا همزمان با پاسخ موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به 2 پایگاه نظامی آمریکا در عراق رخ داد، شایعهای مبنی بر برخورد موشک با این هواپیما مطرح شد. این شایعه در حالی مطرح شد که هنوز جعبه سیاه هواپیما باز نشده و اطلاعات آن بررسی نشده است. البته شائبه سیاسی بودن خبر «اصابت موشک به هواپیما» بشدت مورد بحث رسانهها هم بود؛ چرا که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا طبق آخرین اطلاعات قبلا یکی از سهامداران این شرکت بوده است و به نظر میرسد انگیزه این شایعهسازیها برای جبران خبر پاسخ موشکی سپاه و همچنین جلوگیری از ورشکستگی این شرکت است. چنانکه در همان دقایق اولیه انتشار شایعه «برخورد موشک با هواپیما»، شاخص سهام شرکت بوئینگ با رشدی قابل توجه به روند پیش از حادثه بازگشت و زیان سهام بوئینگ پس از خبر سقوط این هواپیما جبران شد. با این حال، هنوز نتیجه نهایی بررسی جعبه سیاه این هواپیما مشخص نشده اما شواهد نشان میدهد احتمال نقص فنی این هواپیما بسیار بالاست، چرا که طی یک سال گذشته 6 سانحه مربوط به هواپیماهای این شرکت ثبت شده که در این سوانح صدها نفر کشته شدهاند و در پی آن سهام این شرکت دچار افت شدیدی شده است. برخی کارشناسان هم معتقدند در صورت اثبات نقص فنی هواپیمای پرواز تهران-کییف، احتمال ورشکستگی این شرکت بزرگ آمریکایی بسیار بالاست. برخی کارشناسان دلیل رشد دوباره سهام بوئینگ را استعفای دنیس مولنبرگ میدانند. مولنبرگ دیروز از مدیرعاملی این شرکت هواپیمایی استعفا داد. گفتنی است در دوره این فرد به دلیل سقوطهای پیدرپی سهام بوئینگ 25 درصد کاهش پیدا کرده بود.
ارسال به دوستان
بورس این هفته شرایط مناسبی را تجربه میکند
شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس گفت: خوشبختانه بازار سرمایه ایران از نقدشوندگی بسیار بالایی برخوردار است و افرادی که به هر دلیلی تمایل به حصول نقدینگی داشتند، توانستند به راحتی سهام خود را به فروش برسانند. این امکان برای فروشندگان سهام فراهم شد تا بتوانند نقدینگی مورد نیاز خود را تأمین کنند و البته در روزهای پایانی هفته نیز بازار کاملا به لحاظ شاخص متعادل شد. با توجه به اینکه بازار سرمایه از نقدشوندگی کافی برخوردار بوده و مجهز است، جای نگرانی وجود ندارد و تا اندازه بسیار بالایی عرضه و تقاضا متعادل شده است، پس بورس در این هفته شرایط مناسبی را تجربه خواهد کرد.
ارسال به دوستان
۱۰ برابر وام ازدواج به کارمندان بانکها وام میدهند
حسینعلی حاجیدلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: قطعا پیشنهاد برای افزایش وام ازدواج به ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان برای هر نفر از زوجین را مطرح خواهیم کرد. وی افزود: البته ممکن است بگویند کمبود منابع وجود دارد، به همین منظور از بانکها انتظار میرود زوجهای جوان را بهمثابه کارکنان خود بانکها بپندارند چون خبرهای واصله حاکی از آن است که برخی وامهای کلان و بزرگی به کارمندان بویژه هیأتمدیره بانکها پرداخت میشود، به طوری که برخی اعلام کردهاند به راحتی ۱۰ برابر وام ازدواج به کارمندان بانکها وام داده میشود. حاجیدلیگانی درباره پیشنهاد برخی کارشناسان درباره قانون شدن افزایش سالانه وام ازدواج به اندازه تورم گفت: در قانون آسانسازی ازدواج، احکام اینچنینی آمده است منتها اجرایی نمیشود، حتی بنده هم تذکر دادم ولی فایدهای نداشته و مسؤولان امر وظایفشان را انجام ندادهاند ولی اگر در لایحه بودجه بیاید طبیعی است که باید اجرایی شود.
ارسال به دوستان
قیمت خودرو کاهش مییابد
رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: هفته گذشته شورای پول و اعتبار پرداخت 5 هزار میلیارد تومان به خودروسازان را تصویب کرد تا شرکتهای خودروساز از این اعتبار برای پرداخت بدهی خود به قطعهسازان استفاده کنند. اگر چه 5 هزار میلیارد تومان مبلغ زیادی نیست اما م یتواند مشکل خودروسازان را تاحدودی رفع کند. عضو کابینه دوازدهم اظهار کرد: مقرر است به هر خودروساز 2 هزار و 500 میلیارد تومان پرداخت شود تا این اعتبار در اختیار قطعهسازان قرار گیرد؛ روند تخصیص این اعتبار همانند 4 هزار میلیارد تومانی است که در سال گذشته پرداخت شد. وی اضافه کرد: 5 هزار میلیارد تومان در وهله نخست به قطعهسازانی پرداخت میشود که جزو زیرمجموعه خودروسازان نبوده و به معنای واقعی خصوصی باشند، زیرا برخی از قطعهسازان زیر مجموعه خودروسازان هستند. رحمانی پرداخت 5 هزار میلیارد تومان به خودروسازان برای تسویه بخشی از بدهی آنها به قطعهسازان را عاملی برای تحرک در صنعت خودروسازی دانست و ادامه داد: از آنجایی که تولید خودروسازان افزایش یافته و عرضه به بازار بیشتر میشود، قیمت خودرو کاهش مییابد.
ارسال به دوستان
درآمد فرزندان نباید ملاک حذف یارانه بنزینی خانوارها شود
اسدالله عباسی، سخنگوی هیأترئیسه مجلس گفت: با توجه به بالا بودن میزان تورم و مشکلات اقتصادی در کشور، افزایش 15درصدی حقوق در سال آینده برای کارمندان کمدرآمد کافی نیست. نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به طور حتم افزایش میزان حقوق کارمندان و کارگران باید متناسب با میزان تورم صورت گیرد، زیرا در شرایط کنونی مردم با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه هستند. عباسی تصریح کرد: در شرایط کنونی ما به دنبال ارائه پیشنهادی هستیم تا افزایش حقوق برای کارمندان با دریافتی زیر 5 میلیون تومان به صورت پلکانی صعودی باشد و برای کارمندان با دریافتی بالای 5 میلیون تومان، افزایش حقوق به صورت پلکانی معکوس محاسبه شود. این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به عدم پرداخت یارانه معیشتی به برخی اقشار جامعه به دلیل بالا بودن مجموع درآمدهای خانوار، ادامه داد: به نظر من مکانیزم دولت برای پرداخت و عدم پرداخت یارانه معیشتی باید اصلاح شود، زیرا شاخصهای کنونی ملاک درستی برای حذف افراد نیست. عباسی گفت: در پرداخت یارانه معیشتی و یارانه نقدی به سرپرستان خانوار نباید ملاک را میزان درآمد فرزندان خانوار قرار داد، زیرا درآمدهای حاصله فرزندان صرفا هزینه خانوار نشده و افراد باید برای تشکیل زندگی و ازدواج نیز پسانداز کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|