|
ژاپن به ائتلاف آمریکا در خلیجفارس نمیپیوندد
تاروکانو، وزیر دفاع ژاپن گفت: توکیو به لحاظ قانون اساسی محدودیتهایی در قبال شرکت در هرگونه عملیات نظامی خارجی در خلیجفارس دارد و به تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنشها میان ایالات متحده و ایران ادامه خواهد داد. وی همچنین گفت، حدود ۹۰ درصد واردات نفتخام کشورش از خاورمیانه و بیش از ۸۰ درصد از آن از طریق تنگه هرمز و دریای عمان است، بنابراین تضمین ایمنی کشتیرانی در این آبها در راستای منافع ژاپن است.
ارسال به دوستان
«وطنامروز» گزارش میدهد؛آیا انتشار گزارشهایی درباره کشتهشدن سربازان آمریکایی در گوشه و کنار دنیا با مخفیکاری درباره میزان تلفات حمله ایران به مقر نظامیان آمریکایی مرتبط است؟
تابوتهای مخفی عینالاسد
مهدی تقوی*: درست یک هفته پس از حمله موشکی تاریخی جمهوری اسلامی ایران به مهمترین پایگاه پنتاگون در عراق موسوم به «پایتخت آمریکا»، برای نخستینبار یک رسانه جریان اصلی در این کشور از تلفات انسانی در این واقعه پرده برداشت.
روزنامه واشنگتنپست که تحریریهاش هنوز کینه ترامپ را بهخاطر حمایت از قاتل همکارشان، جمال خاشقجی به دل دارند، با وجود اینکه در گزارش شماره 14 ژانویه خود مجبور بود طبق دستورالعمل اخیر شورای امنیت ملی ایالات متحده، صرفا به منابع رسمی معرفی شده از سوی وزارت دفاع این کشور استناد کند اما باز هم مشخصا نتوانسته از کنار شواهد مرگبار بودن برخورد 12 موشک بالستیک ایرانی به عینالاسد بگذرد.
«لوئیزا لاولاک» خبرنگار خاورمیانه واشنگتنپست در گزارش «فرماندهان ایالات متحده در پایگاه عینالاسد باور دارند هجوم موشکی ایران برای کشتن طراحی شده بود» آورده است: در این حمله دستکم 2 سرباز آمریکایی از پنجره (برج مراقبت) به بیرون پرتاب شده و دهها تن دیگر نیز دچار ضربه مغزی خفیف شدهاند. او فاش میکند بر خلاف ادعای توئیتری ترامپ در ساعات اولیه پس از حمله مبنی بر اینکه «همه چیز خوب است» و همچنین مقامات دولتی که گفته بودند هیچیک از نیروهای مستقر در عینالاسد آسیب ندیدهاند، دهها نیروی آمریکایی در این حمله دچار ضربه مغزی خفیف شده و تحت درمان قرار گرفتهاند.
این در واقع تاکیدی است بر گفته هفته پیش ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده مبنی بر اینکه ایران جدا قصد تلفات گرفتن از نیروهای مستقر در عینالاسد را داشته است. لاولاک همچنین به حرفهای «تیم گارلند» فرمانده ارشد نیروهای ویژه موسوم به جزیره و مهم ترین فرمانده ارشدی که آن روز در این پایگاه حضور داشته اشاره میکند که یک روز جلوتر به شبکه الجزیره گفته بود: «حملات موشکی برای گرفتن بیشترین تلفات انجام شد». این روزنامه آمریکایی نیز نظیر گزارش شبکه سیانان تاکید میکند 2 هزار نیروی نظامی حاضر در این پایگاه که بیش از هزار و پانصدتایشان آمریکایی بودند، در همان پناهگاههایی مخفی شده بودند که صدام ساخته بود. به گفته مقامات نظامی ایالات متحده در عراق، نیمهشب سهشنبه 17 دی به وقت عراق بود که اخطار حمله موشکی از سوی ایران به آنها داده شده بود اما به لحاظ دستورالعملهای نظامی این امکان وجود نداشته تا همه نیروها به پناهگاههای زیرزمینی بروند، چرا که باید حداقلی از نیروهای حراستی و عملیاتی روی زمین میماند اگرنه احتمال سقوط کل پایگاه توسط نیروهای مهاجم وجود داشت.
به گفته «استیسی کولمن» که فرمانده ارشد عملیاتهای هوایی این پایگاه است، در نهایت ساعت یک و نیم بامداد چهارشنبه بود که رادارهای پنتاگون اخطار حمله موشکهای بالستیک را دادند و بلندگوهای سراسر پایگاه عینالاسد طی لحظاتی بسیار وحشتناک برای آمریکاییها، با پخش آژیر و هشدارهای شفاهی از ساکنان خواستند فورا پناه بگیرند. نکته اینجاست که این دقیقا همان زمانی است که نخستین موشک به آن اصابت کرده است.
* شعبده بازی با اجساد عینالاجسد
خبرگزاری اروپایی لوکال، با اعلام خبر مرگ 2 نظامی آمریکایی در آلمان به دلایل نامعلوم، به نوعی از پروژه وزارت دفاع ایالات متحده برای مخفی کردن هلاکت تعداد زیادی از نیروهای ارتش این کشور در پایگاه مورد حمله قرار گرفتهاش در عراق پرده برداشت.
بر اساس گزارش بخش آلمانی لوکال، نیروی هوایی آمریکا از روز 9 ژانویه یعنی فردای حمله موشکی مهلک ایران به پایگاه عینالاسد، تحقیقاتی را برای مشخص شدن دلایل مرگ 2 عضو این نیرو در پایگاه نظامی اشپانگدالم آغاز کرده است.
آمریکاییها مدعی شدهاند 2 سرباز 20 ساله به نامهای «خاویر لیپهارت» و «آزیس وایتهارست»، سربازان ویژه پایگاه جنگنده 52 آمریکا در پایگاه هوایی مزبور در منطقه راینلند پالاتینات در غرب آلمان بودهاند که جسدهایشان ساعت 6 و 30 دقیقه بامداد روز پنجشنبه 9 ژانویه در خوابگاهشان یافت شده است. سرهنگ «دیوید اپرسون» فرمانده واحد جنگندههای هوایی 52 آمریکا در آلمان این 2 سرباز را که شبکه آرتی روسیه احتمال میدهد خدمه فنی پرواز بودهاند، نیروهایی ارزشمند توصیف کرده است. نکته جالب اینکه لیپهارت توسط پدری عرب و مسلمان در ایالت جورجیا به فرزندخواندگی پذیرفته شده بود و در ارتش آمریکا معمولا نیروهایی با چنین مشخصاتی بهخاطر آشنایی با اسلام و زبان عربی به خاورمیانه اعزام میشوند. این در حالی است که 5 روز پیش نیز روزنامه استار زاند استرایپس، نزدیک به ارتش ایالات متحده، از هلاکت 2 نظامی تروریست آمریکایی در افغانستان در جریان عملیات نیروهای ناتو علیه طالبان خبر داده بود. بر این اساس 2 نظامی مزبور در عملیات «حمایت قاطع» بر اثر انفجار بمبی در استان قندهار افغانستان کشته و 2 نفر دیگر زخمی شدهاند اما بر خلاف ادعای ارتش آمریکا نه گروه طالبان مسؤولیت کشتن آنها را برعهده گرفته و نه منابع ارتش افغانستان به هلاکت این نیروها اشارهای داشتهاند؛ ابهامی که میتواند پرده از پروژه پنتاگون برای حفظ آبروی رسانهای ترامپ و کاخ سفید و رد کردن نام نیروهای به هلاکت رسیدهاش در پایگاه عینالاسد تحت عناوین دیگر بردارد.
* تحرکات گروههای تروریستی جدید
یک حمله تروریستی در فلوجه عراق ناکام ماند. به گزارش شبکه الفرات، یگان مبارزه با تروریسم عراق دیروز از متلاشی شدن یک شبکه تروریستی و دستگیری اعضای آن در این شهر از استان الانبار در غرب این کشور خبر داد.
صباح النعمان، سخنگوی این یگان گفت تروریستها برای انجام عملیات تروریستی در بغداد و الانبار برنامهریزی میکردند. به گفته وی، 4 تروریست دستگیر شدند و مقادیری سلاح و تجهیزات هم ضبط شد اما هیچ اشارهای به ارتباط این حمله با گروه تروریستی داعش نشده است که این نکته حکایت از تحرکات آمریکایی ها در این کشور برای ضربه زدن به مقاومت در قالب گروههای شبهنظامی دارد.
روزنامهنگار*
ارسال به دوستان
استعفای نخستوزیر روسیه ساعاتی پس از سخنرانی سالانه ولادیمیر پوتین
افزایش اختیارات پارلمان در قانون اساسی جدید روسیه
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز گذشته در سخنرانی سالانه خود در مجمع فدرال نکاتی را در رابطه با لزوم تغییر برخی بندهای قانون اساسی با برگزاری همهپرسی عنوان کرد و از حرکت روسیه در مسیر تبدیل شدن به یک کشور مرفه با حاکمیت قانون خبرداد. مهمترین محورهای صحبت های پوتین به شرح زیر است:
ـ ممکن است از روسها خواسته شود که در زمینه برخی تغییرات در قانون اساسی از جمله تعیین برتری آن بر حقوق بینالمللی و مستحکمتر کردن نیازمندیها و ملزومات نامزدهای ریاستجمهوری رأی بدهند.
ـ با پیشنهاد منع تابعیت دوگانه نخستوزیران، نمایندگان پارلمان، فرمانداران و دیگر مقامات ارشد و همچنین منع اقامت این افراد در خارج از کشور موافقم.
ـ پارلمان روسیه باید اختیار انتصاب نخستوزیران را داشته باشد، نه اینکه فقط گزینه رئیسجمهوری را تایید کند.
ـ قابلیتهای دفاعی روسیه تا چندین سال پیشرو تضمین شده است. روسیه برای تقویت امنیت ملی بموقع قدم برداشت.
ـ برای اولین بار در تاریخ سلاحهای هستهای، ما کسی را دنبال نمیکنیم. در مقابل، سایر کشورها برای تولید تسلیحاتی که روسیه در اختیار دارد، هنوز راهی در پیش دارند.
ـ مطمئن هستم که کشور ما، با قلمرو عظیم خود، تشکیلات پیچیده ملی- سرزمینی و تنوع سنتهای فرهنگی و تاریخی، نمیتواند به طور عادی توسعه یابد و به نظرم به عنوان یک جمهوری پارلمانی میتواند به شکلی باثبات وجود داشته باشد. روسیه باید یک جمهوری قدرتمند پارلمانی باقی بماند.
ـ رئیسجمهوری باید کنترل مستقیم بر نیروهای مسلح و تمام نهادهای اجرای قانون را حفظ کند.
ـ اصلاحات قانون اساسی میتواند به رای گذاشته شود تا «توسعه روسیه به عنوان یک کشور دارای رفاه و قانونمند» تضمین شود.
ـ روسیه فقط در صورت عدم تناقض با قانون اساسی خود باید از اقدامات بینالمللی پیروی کند. قانون اساسی مصوب ۱۹۹۳ باید به عنوان منبع اصلی «در فضای حقوقی ما» باشد.
ـ موافقتنامهها و معاهدات بینالمللی و همچنین تصمیمات نهادهای بینالمللی ممکن است در روسیه اعمال شود «فقط به حدی که موجب محدودیت در حقوق و آزادیهای مردم و شهروندان نشود و با قانون اساسی ما مغایرت نداشته باشد».
ـ فرآیند تعیین نخستوزیر در دوما تغییر میکند؛ بدین ترتیب این مجلس میتواند نامزدی را برای پست نخستوزیری تعیین کرده و بعد کل کابینه را بر پایه پیشنهادهای نخستوزیر منصوب کند.
ـ رئیسجمهوری باید کابینه را منصوب کند و حق نداشته باشد تا نامزدهای مورد نظر پارلمان را رد کند.
بر اساس قانون جدید نقش و اهمیت پارلمان روسیه، احزاب پارلمانی و مستقل و مسؤولیتپذیری نخستوزیر و کل اعضای کابینه افزایش مییابد.
ـ حق رئیسجمهوری روسیه مطمئنا باید در تعیین وظایف و اولویتهای دولت و همچنین حق برکناری رئیس دولت، معاونان او و وزرای فدرال در صورت انجام نادرست انجام وظایف یا در صورت از دست رفتن اعتماد، حفظ شود.
ـ کشورهای مجهز به سلاح هستهای که عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند، باید روی رویکرد مشترکی با هدف جلوگیری از وقوع یک جنگ جهانی همکاری کنند. ساعاتی پس از سخنرانی پوتین؛ دیمیتری مدودف نخستوزیر روسیه به طور کامل استعفای دولتش را اعلام کرد. وی در تشریح دلایل استعفایش گفت: زمانی که بخواهیم این تغییرات را اجرایی کنیم، ترجیحا بعد از رایزنی و مشورت خواهد بود و همانطور که گفته شد تغییرات مهمی نه فقط در مفاد قانون اساسی بلکه در توازن قدرت به طور کلی ایجاد خواهد شد.
نخستوزیر مستعفی روسیه افزود: تغییرات در 3 حوزه قوه مقننه، مجریه و قضائیه خواهد بود و در این راستا ما به عنوان دولت فدرال روسیه باید برای رئیسجمهوری فرصت اتخاذ تصمیمات لازم در این زمینه را فراهم کنیم. در این شرایط تصور میکنم طبق ماده ۱۱۷ قانون اساسی روسیه درست باشد که دولت روسیه در جهت شکلگیری آینده استعفا کند.
ارسال به دوستان
چرایی انتقاد حامیان نخستوزیر مکلف لبنان از رویکرد او در تشکیل کابینه
فرصتسوزی حسان دیاب
اختلاف دیدگاه در نحوه تشکیل کابینه بین نخستوزیر مکلف و جریانهای سیاسی در روزهای اخیر، لبنان را وارد مرحله جدیدی از اغتشاش و آشوب کرده است و در این میان سوءاستفاده بیگانگان از این فضا امنیت منطقه را نیز به مخاطره خواهد انداخت.
حسان دیاب، نخستوزیر مکلف لبنان که حدود یک ماه قبل از سوی رئیسجمهور و در پی رایزنی با نمایندگان پارلمان مکلف به تشکیل کابینه شده و قول داده بود دولت را بین 4 تا 6 هفته تشکیل خواهد داد، اکنون در وضعیت دشواری قرار گرفته است و اکثر جریانهای سیاسی از جمله نبیه بری، رئیس جریان «امل» معتقدند عدم انعطاف او در تغییر برخی موارد مربوط به کابینه باعث شده تا تشکیل دولت تاکنون به تعویق بیفتد.
دیاب که پس از انتخاب با نظر منفی «المستقبل» و سعد حریری برای مشارکت در تشکیل دولت مواجه بود و حمایت جریان 8 مارس را داشت، اکنون به دلیل اینکه نتوانسته است بین جریانهای سیاسی و هنجارهای حاکم بر جامعه سیاسی لبنان و تحولات منطقهای در هفتههای اخیر موازنه ایجاد کند، با مشکل جدی و حتی موضوع انصراف از تشکیل کابینه روبهرو است.
نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان و جریان امل که از حامیان جدی دیاب است، در انتقاد از رویکرد او در تفسیر وزرای مستقل و متخصص گفت: اگر وزیر سابق و موفقی وجود داشته باشد چرا استفاده نشود؟ آیا استقلال به این معناست که وزیر ارتباط (با حزبی) نداشته باشد؟ کسی که نخستوزیر را نامزد کرده همین قوای سیاسی و حزبی بودهاند که افراد متخصص و فنسالار هم دارند. من خواهان دولتی صرفنظر از اسم آن هستم اما با دولت سیاسی صرف مخالفم؛ راهحل همان تشکیل دولت در سریعترین زمان ممکن است. من و فراکسیون من «التنمیه و التحریر» به آن رأی خواهیم داد اما چه اشکالی دارد افراد متخصص از برخی احزاب باشند و کدام متن قانون خلاف این را میگوید؟
کارشناسان معتقدند آنچه در فضای افکار عمومی و رویکرد دیاب در رابطه با آینده دولت مطرح شده است، همخوانیای با واقعیت سیاسی این کشور ندارد. ضمن اینکه برخی دخالتهای بیگانه در دو شکل «نمایندگان دولتی» و «شانتاژهای رسانهای» علیه گروههای سیاسی محور مقاومت از جمله حزبالله لبنان نشان میدهد که موضوع مبارزه با فساد و مشکلات ساختاری با جهتدهی اشتباه به مواردی مثل تشکیل دولت تکنوکرات منجر شده و از این منفذ در پی آن هستند تا توان سیاسی جریانهای مقاومت کاهش یابد.
حزبالله لبنان و نمایندگان آن در کنار جریان امل به رهبری نبیه بری از زمان آغاز اعتراضات در لبنان بر لزوم بقای دولت تاکید داشتند و نهتنها از تشکیل دولت توسط دیاب که حتی از تشکیل دولت توسط سعد حریری بعد از استعفا هم حمایت میکردند. این رویکرد به این معناست که این جریانها و در خط مقدم آن حزبالله از خواب شوم آمریکا و متحدان منطقهایاش برای ایجاد بیدولتی در لبنان و سوءاستفاده از این موقعیت آگاهند اما این دلیلی نخواهد بود تا آنها از خطر فقدان جریان مقاومت در دولت بگذرند؛ موضوعی که بعد از تحولات یک هفته گذشته در منطقه بیش از پیش برای جریان 8 مارس مهم شده است. استدلال این جریانها در این شرایط این است که هیچ جای قانون نیامده انتخاب وزرای متخصص نباید از احزاب باشد. بدونشک تاکید دیاب بر تشکیل یک دولت تکنوکرات نمیتواند آینده باثباتی را برای لبنان به همراه داشته باشد. لبنان از منظر بافت سیاسی شرایط تشکیل چنین کابینهای را ندارد و میشل عون، رئیسجمهور لبنان نیز از تداوم این شرایط که منجر به اعتراضات مردمی علیه خود او هم شده ابراز نارضایتی کرده است و هر لحظه احتمال آن میرود که از دیاب بخواهد از این مأموریت انصراف دهد.
اصرار دیاب بر تشکیل دولت تکنوکرات در این شرایط سبب خواهد شد امکان تشکیل دولت در لبنان آیندهای مبهم داشته باشد و این در شرایطی است که این کشور در آستانه تعطیلی کامل به لحاظ اقتصادی است. لبنان با بدهی 86 میلیارد دلاری و مشکلات ناشی از تامین انرژی و پرداخت دستمزدها دست و پنجه نرم میکند و اگر در مهلت مشخص شده دولت جدید تشکیل نشود، نجات لبنان سختترین کار ممکن خواهد بود.
ارسال به دوستان
انفجار در کارخانه مواد شیمیایی در اسپانیا
وقوع انفجار در یک کارخانه مواد شیمیایی در شمال شرقی اسپانیا دستکم یک کشته برجا گذاشت. این انفجار و آتشسوزی پس از آن، در شهر تاراگونا در ناحیه کاتالونیا رخ داده است. بنا به اعلام رسانههای محلی، انفجار در کارخانه شرکت صنعتی IQOXE رخ داده است؛ این کارخانه تنها تولیدکننده ماده شیمیایی اکسید اتیلن در اسپانیا به شمار میرود. سازمان دفاع شهری کاتالونیا اعلام کرده است آثاری از وجود ابر سمی دیده نمیشود، با این حال از مردم خواسته است در خانههای خود بمانند و در و پنجرههای منازل خود را بسته نگه دارند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آغاز رسیدگی به شکایت خبرنگاران از سازمان اطلاعات آلمان
دادگاه قانون اساسی آلمان رسیدگی به پرونده شکایت چند خبرنگار از سازمان اطلاعات خارجی این کشور (BND) را به اتهام به خطر انداختن حقوق شهروندان و خبرنگاران طی جاسوسیهای انبوه در خارج از این کشور آغاز کرد. در این دادگاه یک قانون مصوب سال 2017 مربوط به شنود که با هدف تقویت عملیاتهای سازمان اطلاعات خارجی آلمان در خارج از این کشور مطرح شد به چالش کشیده شده و انتظار میرود حکم این دادگاه اواخر سال جاری میلادی صادر شود.
***
درخواست انصارالله یمن از سازمان ملل
جنبش انصارالله یمن ارزیابی فوری سازمان ملل از وضعیت حقوقی و انسانی یمن را خواستار شد. علیا فیصل عبداللطیف، وزیر حقوق بشر دولت نجات ملی یمن وابسته به جنبش انصارالله در این کشور از سازمان ملل خواست ارزیابی فوری از وضعیت حقوقی و انسانی یمن به عمل آورد. وی از نهادهای سازمان ملل خواست در برابر مشکلات غیرنظامیان و وخامت شرایطشان در پی جنگ، محاصره و توقف واریز حقوقشان که طبق گزارشهای نهادهای فعال در حوزه انسانی وضعیت فاجعهباری را ایجاد کرده، به مسؤولیتهای خود عمل کنند.
***
احتمال بازداشت مقامات صهیونیست به اتهام ارتکاب جنایات جنگی
یک مسؤول سیاسی اسرائیلی تاکید کرد در صورت موافقت قضات دیوان کیفری بینالمللی با درخواست «فاتو بنسودا» دادستان کل این دادگاه، تحقیقات علیه شخصیتهای اسرائیلی بزودی آغاز خواهد شد. روزنامه عبریزبان معاریو نوشت در صورت آغاز تحقیقات، ظرف مدت ۹۰ روز حکم بازداشت بینالمللی شماری از مسؤولان اسرائیلی به اتهام ارتکاب جنایت جنگی صادر خواهد شد. رژیم صهیونیستی طی سالهای گذشته تلاش زیادی کرده تا دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی را قانع کند درباره جنایات جنگی مقامات اسرائیلی تحقیقاتی انجام ندهد.
***
لاوروف: کشورهای خلیجفارس باید یک سیستم امنیت جمعی داشته باشند
وزیر خارجه روسیه گفت: مسکو از کشورهای حوزه خلیجفارس میخواهد تا یک مکانیسم امنیتی مشترک برای این منطقه در نظر بگیرند. لاوروف افزود: «ما به کشورهای حوزه خلیجفارس پیشنهاد دادهایم درباره مکانیسمهای امنیت جمعی فکر کنند... از اقدامات اعتمادساز شروع کرده و یکدیگر را به مانورهای نظامی دعوت کنند». لاوروف همچنین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت کشورش برای تقبل نقش فعالتر در تنشزدایی در خاورمیانه آمادگی دارد. او اشاره کرد رهبران فرانسه و ژاپن برای تثبیت وضعیت تلاش میکنند و روسیه هم «آماده کمک» است.
***
پدافند هوایی سوریه با حملات هوایی اسرائیل مقابله کرد
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش داد، سامانههای دفاع هوایی سوریه به حمله هوایی علیه فرودگاه نظامی «تیفور» در استان حمص واکنش نشان داده و تعدادی از موشکهای شلیکشده را منهدم کردند. حمله به فرودگاه نظامی تیفور در شرق استان حمص سوریه توسط پهپادها و موشکها انجام شد و چندین مورد توسط سوریه ساقط شد. این حمله از سوی جنگندههای رژیم صهیونیستی از منطقه التنف، واقع در مرزهای مشترک سوریه و عراق انجام شد.
***
سفر رئیسجمهور چین به میانمار با محوریت پروژه «کمربند و جاده»
رئیسجمهور چین طی روزهای آینده سفر 2 روزهای به میانمار با موضوع پیشبرد روابط اقتصادی با این کشور از جمله در حوزه پروژه چند میلیارد دلاری کمربند و جاده خواهد داشت. به گفته لوئو ژائوهوی، معاون وزیر خارجه چین، سفر رئیسجمهور این کشور به میانمار از روز جمعه آغاز میشود. بر اساس طرح موسوم به کریدور اقتصادی چین- میانمار، پروژه کمربند و جاده چین با استفاده از یک مسیر مهم در میانمار به اقیانوس هند متصل میشود. هدف شی جین پینگ از این سفر 2 روزه تقویت جایگاه پکن به عنوان بزرگترین سرمایهگذار و شریک راهبردی میانمار است.
***
سئول: همکاری 2 کره نباید معطل آمریکا بماند
وزیر خارجه کرهجنوبی گفت همکاریهای دو کره نباید معطل مذاکره میان پیونگیانگ و واشنگتن بماند. به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «راشا تودی»، کانگ روز سهشنبه پس از دیدار «مایک پمپئو» همتای آمریکایی خود گفت: «موضع ثابت ما این است که گفتوگوهای کره شمالی- آمریکا و مذاکرات 2 کره در چرخهای سالم، مکمل یکدیگر هستند». کانگ افزود، با توجه به بنبست موجود در مذاکرات آمریکا و کرهشمالی، احیای رابطه 2 کره امری ضروری است.
***
حماس برنده انتخابات کرانه باختری خواهد بود
دستگاه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی (امان) با تحلیل وضعیت موجود به این نتیجه رسیده است که اگر در کرانه باختری انتخاباتی برگزار شود، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در آن به پیروزی خواهد رسید. روزنامه یدیعوت گزارش کرده این ارزیابی در ضمن گزارشهای برآوردی سالانه «امان» برای سال ۲۰۲۰ آمده است. امان معتقد است حماس همچنان به دنبال آتشبس طولانیمدت با اسرائیل در غزه است و به موازات این امر، توان نظامی خود از جمله کسب موشکهایی با دقت اصابت بیشتر را جهت آمادگی برای جنگی احتمالی، تقویت میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|