|
بنیاد مستضعفان از دریافت 2 ماه اجاره املاکش صرفنظر کرد
رئیس بنیاد مستضعفان از صرفنظر از دریافت اجارهبهای 2 ماه (اسفند و فروردین) املاک تجاری این بنیاد در کل کشور خبرداد. سیدپرویز فتاح در صفحه توئیتر خود نوشت: کرونا نهتنها سلامت، بلکه بعضی کسبوکارها را از رونق انداخت، در این روز مبارک میلاد مولا(ع)، بنیاد مستضعفان از 2 ماه اجارهبهای املاک تجاری خود در کل کشور بهعنوان همراهی و ملاحظه کسبه عزیز صرفنظر میکند.
ارسال به دوستان
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به 6566 نفر و تعداد قربانیان به 194 نفر رسید
خروج ممنوع
بخشی از مردم هشدارهای وزارت بهداشت درباره خارجنشدن از منزل و سفر نکردن را جدی نگرفتند و مشکلات زیادی در استانهای شمالی ایجاد کردند
گروه اجتماعی: روند ابتلا به ویروس کرونا در کشور به میزان قابل توجهی تعدیل شده و در عین حال وزارت بهداشت برای چندمین بار اعلام کرد اگر مردم جان خود را دوست دارند، از سفر و خروج از خانه پرهیز کنند.
به گزارش «وطن امروز»، جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا نشان میدهد همه استانهای کشور درگیر ویروس کرونا شدهاند اما این ویروس در چند استان، بیش از سایر استانها مردم را تهدید میکند. طبق اعلام وزارت بهداشت تا روز گذشته استانهای تهران با 1805 مورد، قم با 685 مورد، مازندران با 620، اصفهان با 564 مورد، گیلان با 496 مورد، مرکزی با 335 مورد و البرز با 307 مورد 7 استانی هستند که تعداد ابتلا در آنها بالاست و مردم برای اینکه این ویروس را کنترل کنند باید توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند و از سفر و خروج بیمورد از خانه بپرهیزند. براساس این گزارش، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به 6566 نفر و تعداد قربانیان به 194 نفر رسید و 2134 نفر نیز بهبود یافتند. طبق جدول مبتلایان، استانهای مازندران، گیلان و گلستان جهش ناگهانی را در ابتلا داشتند تا ثابت شود خیلیها هنوز خطر کرونا را جدی نگرفتهاند. وزارت بهداشت و استاندارهای سراسر کشور بارها و بارها اعلام کردند مردم از سفر کردن اجتناب کنند اما با وجود هشدارهای بسیار تصمیم عدهای برای مسافرت مشکلات زیادی در جادههای کشور به وجود آورد. همچنین اطلاعیههای متعدد و عدم هماهنگی استاندارها و کارگروه مبارزه با کرونا مبنی بر تعطیلی و تغییر ساعت آغاز به کار ادارات موجب سرگردانی بسیاری از کارمندان شده بود. ستاد مبارزه با کرونا در برخی استانها ادارات را تعطیل اعلام و ساعت کار برخی ادارات مانند بانکها را کم کرد اما استانداری این استانها به ناگاه اعلام کردند تعطیلی ادارات لغو شده و ساعت آغاز به کار ادارات هم به روال عادی بازگشته است. خبرهای تعطیلی و لغو تعطیلی نشاندهنده نبود هماهنگی درون دولت است و به اعتماد عمومی خدشه وارد میکند و به نظر میرسد بهتر است مبازره با کرونا یک فرمانده داشته باشد تا دولت به نتیجه دلخواه برسد.
* محدودیت تردد در مازندران، گیلان و اردبیل
در چند روز گذشته محدودیتهای سفر به استانهای شمالی اعمال شد اما ممنوعیت ورود به استان مازندران و گیلان، روز شنبه برداشته شد. با این وجود محدودیت رفت و آمد با کنترل مسافران همچنان ادامه دارد. رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا گفت: بر اساس تصمیمات استانی، محدودیتهای تردد در استانهای مازندران، گیلان و اردبیل برقرار است. سرهنگ نادر رحمانی در گفتوگو با فارس، درباره محدودیتهای ورودی در برخی استانها اظهار داشت: بر اساس تصمیمات استانی هماکنون در 3 استان مازندران، گیلان و اردبیل محدودیت تردد اجرا میشود. وی گفت: هنگام ورود به این 3 استان افراد تبسنجی خواهند شد و در صورت داشتن مشکل از ورود آنها به استان جلوگیری خواهد شد.
* ممنوعیت برپایی چادر در فضاهای باز
عید امسال در سراسر کشور ادارات دولتی که میهمانسرا یا زائرسرا دارند پذیرش مسافر نخواهند داشت و چادرهای اسکان در پارکها و فضاهای دیگر برپا نخواهد شد. پرهام جانفشان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در گفتوگو با فارس، درباره اقدامات انجامشده درباره شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: ما تابع تصمیمات ستاد مقابله با شیوع ویروس کرونا هستیم و تا این لحظه خیلی از استانهای کشور ورود مسافر را ممنوع اعلام کردند ولی هنوز چنین تصمیمی درباره استان تهران گرفته نشده است. جانفشان خاطرنشان کرد: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران که به عنوان رئیس کمیته گردشگری ستاد مبارزه با کرونا محسوب میشود دستورالعملی را ارسال کرده است که در عید امسال در سراسر کشور ادارات دولتی که میهمانسرا یا زائرسرا دارند پذیرش مسافر نداشته باشند و چادرهای اسکان در پارکها و فضاهای دیگر برپا نخواهد شد و از برپایی چادر در پارکها و فضاهای باز برای اسکان جلوگیری خواهد شد.
* اگر در خانه نمانید به احتمال زیاد کرونایی میشوید
ماندن در خانه امنترین جایگاه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کروناست. عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ویروس کرونا اکنون در اوج اپیدمی است و تا 2 هفته دیگر و شاید تا نیمه اول فروردینماه سال آینده همچنان با شدت ادامهدار باشد، بنابراین خودقرنطینهای و ماندن در خانه بهترین راهکار برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری خطرناک است. مینو محرز در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه پس از سیر اوج انتقال ویروس کرونا در 2 تا 3 هفته آینده، اپیدمی این بیماری به مرور فروکش میکند، افزود: چنانچه مردم توصیههای بهداشتی و خودمراقبتی و از همه مهمتر ماندن در خانه را رعایت نکنند ممکن است خیل عظیمی از جمعیت کشور دچار کرونا شوند، بنابراین انجام مسافرتهای نوروزی یا خروج از منزل باعث میشود زنجیره انتقال ویروس کرونا طولانی شود و شیوع آن در جامعه بشدت گسترش یابد.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه آمار ابتلا به ویروس کرونا در پی کمتوجهی به پیشگیری از آن در پیک انتقال افزایش یابد، کار رسیدگی کادر پزشکی به بیماران نیز سخت و سختتر میشود.
عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی وزارت بهداشت تصریح کرد: از آنجایی که اکنون و در هفتههای آینده اوج بیماران مبتلا به این ویروس در کشور نمایان میشود، این احتمال وجود دارد که 40 تا 50 درصد افراد در معرض ابتلا به ویروس کرونا شوند. محرز به مقاوم بودن بنیه کودکان زیر 10 سال در برابر ابتلا به ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: این بیماری همهگیر است و سن و سال نمیشناسد اما چون کودکان قویترند یا در طول فصول سرد سال بارها به ویروس سرماخوردگی مبتلا میشوند، بنابراین بدن آنها مقاوم شده و در برابر ویروس کرونا خیلی زود بهبود مییابند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه 80 درصد بیماران مبتلا به ویروس کرونا ابتدا بدون علامت هستند و بعد از چند روز علائم آن بروز میکند، افزود: نماندن در خانه و مسافرتها باعث میشود شخصی که احساس سلامت میکند ویروس نهفته کرونا را در ایام تعطیلات نوروزی به جاهای دیگر ببرد و زنجیره انتقال این بیماری را گستردهتر کند.
وی خاطرنشان کرد: دفن افرادی که به دلیل ابتلا به کرونا از دنیا میروند باید کاملا بهداشتی باشد، چرا که ممکن است این بیماری بسیار مرموز حتی بعد از مرگ بیمار نیز قابلیت سرایت داشته باشد.
ارسال به دوستان
نماینده سازمان جهانی بهداشت اقدامات ایران برای درمان مبتلایان به ویروس کرونا را شگفتانگیز دانست
پزشکی ایرانی،تحسین جهانی
ریچارد برنان در قم: ایران یکی از قویترین سیستمهای بهداشتی را دارد میتوانیم از تجربه مقابله ایران با کرونا در سایر کشورها استفاده کنیم
رئیس هیأت اعزامی سازمان جهانی بهداشت گفت: در ایران مدیریت صحیح و پیشرفته وجود دارد، مردم قم باید افتخار کنند به کسانی که در راستای مقابله با ویروس کرونا جانفشانی میکنند؛ تلاش خوبی در زمینه آموزش افراد و پیشگیری وجود دارد.
دکتر ریچارد برنان در نشست خبری نمایندگان سازمان جهانی بهداشت با اصحاب رسانه قم که در ساختمان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد، اظهار داشت: ویروس کرونا ویروس چالشپذیری است که سخت کنترل میشود.
رئیس هیأت اعزامی سازمان جهانی بهداشت افزود: وارد بازی سیاسی و تحریمها نمیشویم. تحریم یک تصمیم سیاسی است اما ما سعی داریم در سازمان جهانی وارد بازی سیاسی نشویم. جدا از تحریم باید به ایران کمک کنیم و همین الان هم در حال کمکهای تجهیزاتی و ارائه خدمات تکنیکال به ایران هستیم. وی بیان کرد: ویروس کرونا ویروس جدیدی است که وارد جامعه شده و اولین یافتههای ما این است که 67 روز است در جهان شیوع پیدا کرده و در ایران و قم حدود 17 روز شیوع پیدا کرده است. ریچارد برنان با بیان اینکه شاهد پیشرفتهای خوبی در زمینه مقابله با کرونا در ایران و قم هستیم، ادامه داد: شیوع کرونا در سراسر دنیا 103 کشور را درگیر کرده است و نظام بهداشتی ایران را تحت تاثیر قرار داده و با چالش مواجه کرده و در هر جا که میرویم باید سریع جلوی آن بایستیم. رئیس هیأت اعزامی سازمان جهانی بهداشت گفت: در ایران مدیریت صحیح و پیشرفته وجود دارد، مردم قم باید افتخار کنند به کسانی که در راستای مقابله با ویروس کرونا جانفشانی میکنند؛ تلاش خوبی در زمینه آموزش افراد و پیشگیری وجود دارد. ریچارد برنان تصریح کرد: همه کشورها درگیر این ویروس هستند و همه برای مقابله با آن فعالیت میکنند و میتوان گفت همه در میدان جنگ هستیم؛ ما پیگیر هستیم تا وسایل مورد نیاز به دست بیماران برسد. وی خاطرنشان کرد: 7 تن از ملزوماتی را که میتواند به پیشگیری از کرونا کمک کند همراه خود آوردیم، هزاران دستکش و ماسک و لباس تحویل وزارت بهداشت دادیم؛ کیتهای آزمایشی را میآوریم و نتایج برای ما اهمیت دارد تا به صورت صحیح از مردم در مقابل این ویروس محافظت کنیم.
* وزارت بهداشت پیشرفت خوبی در درمان بیماران مبتلا به کرونا داشته است
نماینده سازمان جهانی بهداشت همچنین در دیدار با اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا در وزارت بهداشت ایران گفت: در این بازه زمانی وزارت بهداشت پیشرفت خوبی داشته است؛ پیشرفتهای شگفتانگیزی که در درمان در بیمارستانها، آزمایشگاههای تشخیص طبی و نیز اطلاعرسانی شاهد آن بودهایم.
وی تأکید کرد: اگر چه کارهای زیادی وجود دارد که باید انجام شود اما به طور کلی میتوان گفت مسیر پیشرفت به سمت درستی میرود.
تبادل اطلاعات و تجارب در این باره بسیار با اهمیت است و باید این کار از ایران با سایر کشورها و بالعکس انجام شود. وی با تأکید بر اینکه بیماری کرونا بیماری جدیدی است، خاطرنشان کرد: باید به موضوع مقابله با اطلاعرسانی غلط توجه شود؛ ضمن اینکه ایران یکی از قویترین سیستمهای بهداشتی را دارد. در حال حاضر اطلاعاتی را که خانواده و جامعه به آن نیاز دارند، این است که چطور از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند و اگر عضوی از آنها با این بیماری درگیر شد، چه کارهایی با آن عضو انجام دهند. وی یادآور شد: حضور ما در ایران برای ارزیابی سیستم بهداشتی ایران نسبت به شیوع کرونا نیست اما درباره این بیماری اولویتهایی که توسط وزارت بهداشت برای آن مشخص شده، کاملا درست است؛ ضمن اینکه برای شکست کرونا تنها نیاز به دخالت سیستم بهداشتی نیست، بلکه نیاز به کمک تمام دستگاهها و جامعه برای برخورد با آن است.
به گزارش فارس، «کریستف آندریاس هامل من» نماینده سازمان جهانی بهداشت هم در این دیدار اظهار داشت: امروز به گونهای است که در ایران در هر شهر بخش مراقبتی به بیماران کرونا اختصاص داده شده و قرار است در روزهای آینده سفری به قم برای بازدید از مراکز درمانی داشته باشیم. از شرایط بالینی اطلاعات بیشتری داریم؛ ضمن اینکه به صورت ایمیل به طور مداوم از پرستاران و پزشکان اطلاعاتی دریافت میکنیم. نماینده سازمان جهانی بهداشت ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت هرگونه همکاری که نیاز باشد با وزارت بهداشت ایران انجام میدهد. با توجه به شرایط و محدودیتهای جهانی، تهیه اقلام بهداشتی در حال حاضر دشوار است اما سازمان جهانی بهداشت با کمک سازمان ملل نهایت همکاری خود را خواهد داشت. وی خاطرنشان کرد: ما از بیمارستانها بازدید کرده و با مقامات اجرایی و کادر پزشکی صحبت کردهایم و فضای بسیار خوبی وجود داشته و هر کجا قصد بازدید داشتیم، این کار انجام شد اما چیزی که همه روی آن متفقالقول هستند این است که باید مثبتاندیشانه کار کنیم؛ ضمن اینکه پویش ملی 2 روز پیش توسط وزارت بهداشت ایران شروع شده است. نماینده سازمان جهانی بهداشت گفت: میتوانیم از تجربه ایران برای سایر کشورها استفاده کنیم.
***
[بهرغم شیوع «کرونا» آمار فوتیهای تهران کاهش یافته است]
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) گفت: بهرغم اینکه شاهد شیوع ویروس کرونا و فوت برخی شهروندان هستیم اما آمار فوتیهای روزانه شهر تهران نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش چشمگیری داشته است. سعید خال در گفتوگو با فارس، گفت: مجموعه بهشت زهرا تلاش میکند در کمال آرامش و در کمال تکریم و احترام پذیرای مردم داغدیده باشد، هرچند آرزوی قلبی ما این است که مردم در سلامت باشند اما در صورت مراجعه به سازمان بهشت زهرا تمام تمهیدات مورد نظر اندیشیده شده است. خال ادامه داد: سازمان بهشت زهرای تهران روزانه به صورت متداول و میانگین 200 متوفی را پذیرش میکند که این عدد در سال به حدود 60 هزار نفر میرسد. وی افزود: از این تعداد 20 هزار متوفی به شهرستانها انتقال مییابد و 40 هزار متوفی دیگر در خود بهشت زهرا دفن میشوند. مدیرعامل سازمان بهشت زهرا ادامه داد: خبر خوبی که باید به مردم بدهم این است که اگر چه در این روزها شاهد تعدادی مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا هستیم اما به طور کلی آمار فوتیها در شهر تهران کاهش چشمگیری داشته است. خال گفت: شاید این رعایت کردنها و حفظ بهداشت عمومی و شاید این کمتر سفر کردنها و احتیاطهایی که مردم در این مدت انجام دادهاند باعث شده آمار مرگ در تهران پایین آمده است. وی افزود: میشود این به یک الگو تبدیل شود تا همیشه این احتیاطها را داشته باشیم و باعث کاهش مرگ و میر در سطح شهر تهران شویم.
ارسال به دوستان
بهداشت
تهران نوروز ۹۹ میهمانپذیری نمیکند
شهردار تهران ضمن تشریح اقدامات شهرداری پایتخت در مقابله با ویروس کرونا، درباره تصمیماتی که تهران به عنوان یکی از شهرهای میهمانپذیر برای ایام نوروز اتخاذ میکند، گفت: هیچ یک از شهرهایی که میهمانپذیر بودند در ایام عید با توجه به این شرایط دعوت به میهمانپذیری نمیکنند. پیروز حناچی در گفتوگو با ایسنا، در تشریح آخرین تصمیمات و اقدامات شهرداری تهران در مقابله با ویروس کرونا گفت: همه فضاهای عمومی همچون اتوبوس و واگنهای مترو روزانه 2 بار ضدعفونی میشود. وی درباره تصمیماتی که تهران به عنوان یکی از شهرهای میهمانپذیر برای ایام نوروز با توجه به شیوع این ویروس اتخاذ میکند، گفت: هیچ یک از شهرهایی که میهمانپذیر بودند در ایام عید با توجه به این شرایط دعوت به میهمانپذیری نمیکنند.
***
سرانجام نامعلوم ۲۰ میلیون ماسکی که گم شد
رئیس هیات امنای صرفهجویی ارزی وزارت بهداشت در معالجه بیماران با اشاره به اقدامات انجام شده برای تامین ماسک و البسه حفاظتی در بیمارستانها، از توزیع روزانه 6 هزار لباس حفاظتی برای بیمارستانهای درگیر کرونا خبر داد. دکتر مهدی یوسفی در گفتوگو با ایسنا، گفت: تاکنون بیش از ۱۰ میلیون ماسک برای دانشگاههای علوم پزشکی توزیع کردهایم که 3 میلیون آن از شرکتهای تولیدکننده داخلی خریداری شد، نزدیک 3 میلیون هم از طریق مکشوفات تامین شد و مابقی آن را از بازارهای موجود خریداری کردهایم. وی تاکید کرد: مجموع مکشوفاتی که در اختیار هیات امنا قرار گرفت حدود ۳ میلیون ماسکی بود که آن را در کشور توزیع کردیم و دیگر مکشوفات در اختیار ما قرار نمیگیرد، بلکه مکشوفات هر استان به طور مستقیم در اختیار دانشگاه علوم پزشکی همان استان قرار میگیرد. وی درباره ۲۰ میلیون ماسکی که از صادراتش جلوگیری شده اما اکنون مشخص نیست کجاست، گفت: ما این موضوع را در جلسات مختلف مطرح کردیم. وقتی این ماسکها به دست ما نرسیده و از طرفی صادر هم نشده است، به این معناست که در انبارها مخفی شده و از مجاری غیرقانونی وارد بازار و با قیمتهای گران فروخته میشود. منتها تعزیرات تلاش میکند اینها را پیدا کند.
***
هشدار نسبت به افزایش مسمومیتهای الکلی
رئیس بخش مسمومان بیمارستان لقمان تهران با تاکید بر اینکه مصرف خوراکی الکل از هر نوعی، تاثیری در نابودی ویروس «کووید-۱۹» و ضدعفونی بدن ندارد، اظهار کرد: متاسفانه این روزها باور غلطی در برخی شکل گرفته که تصور میکنند شرب ترکیبات الکلی باعث ضدعفونی و پیشگیری از بروز عفونت ویروسی کرونا میشود، در حالی که این مساله هیچ پایه و اساس علمی نداشته و فاقد وجاهت قانونی است. دکتر شاهین شادنیا، استاد گروه سمشناسی بالینی و مسمومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر عوارض شدید ناشی از مسمومیت با الکل متانول گفت: آن چیزی که عملا برای ضدعفونی سطوح و نظیر آن استفاده میشود، الکل اتیلیک یا اتانول یا همان الکل سفید است که محلولهای ۷۰ درصد آن تهیه شده و به عنوان آنتیسپتیک برای ضدعفونی دست و سطوح استفاده میشود. این در حالی است که گاهی به جای اتانول از متانول یا الکل سمی چوب استفاده میشود که نقش و کارایی ضدعفونیکننده بالایی ندارد. وی افزود: متانول که بهعنوان الکل چوب شناخته میشود، یک الکل سمی بوده و استفاده از آن برای ضدعفونی کردن پوست و سطوح توصیه نمیشود، چرا که خاصیت آنتیسپتیک بالایی ندارد. وی خاطرنشان کرد: همین باور غلط باعث شده در چند روز اخیر شاهد بیمارانی باشیم که با تصور نابودی کرونا اقدام به شرب ترکیبات الکلی کردهاند و در برخی موارد این الکل متانول بوده و منجر به بروز مسمومیت حاد و شدید در افراد شده است. رئیس بخش مسمومان بیمارستان لقمان تهران با اشاره به عوارض خطرناک شرب الکل متانول تصریح کرد: مسمومیت با متانول میتواند منجر به ایجاد عوارض جدی چشمی از تاری دید، کاهش بینایی و کوری دائمی تا در نهایت درگیریهای مغزی، کاهش سطح هوشیاری، کما و در نهایت مرگ بیمار شود. وی با اشاره به وضعیت وخیم برخی مراجعان تصریح کرد: خوشبختانه با انجام دیالیز، عوارض و علائم چشمی برخی بیماران برطرف شده و از بیمارستان مرخص شدند ولی متاسفانه طی همین چند روز اخیر شاهد 2 مورد مرگ ناشی از مسمومیت با متانول بودیم.
***
بازداشت ۹۲ نفر از سودجویان و محتکران اقلام بهداشتی
دادستانی تهران اعلام کرد: طی چند روز گذشته 92 نفر از افراد سودجو که با سوءاستفاده از شرایط و وضعیت موجود اقدام به احتکار اقلام بهداشتی کرده بودند، بازداشت شدند. در پی شیوع بیماری کرونا در برخی شهرها و مناطق کشور از جمله شهر تهران و کمبود بعضی لوازم بهداشتی مربوطه و سوءاستفاده برخی توزیعکنندگان و فروشندگان لوازم و محصولات بهداشتی (از جمله دستکش، ماسک و مواد ضدعفونیکننده) 92 نفر از افراد سودجو شناسایی و دستگیر شدهاند و با تشکیل پرونده قضایی اقدامات قانونی جهت صدور حکم و مجازات آنها در حال پیگیری است. برای 21 نفر آنها کیفرخواست به جرم اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق احتکار مایحتاج عمومی از قبیل دستکش و ماسک صادر شده و دادگاه آنها در حال برگزاری است.
گفتنی است از متهمان دستگیر شده حدود 55 میلیون عدد دستکش، بیش از 50 میلیون عدد ماسک و هزاران لیتر انواع مختلف از محلولهای الکلی ضدعفونیکننده کشف و جهت استفاده در مراکز درمانی به وزارت بهداشت تحویل شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|