|
سرپرستان خانوار منتظر پیامک v.refah باشند
سخنگوی تسهیلات حمایتی کرونا با اشاره به اینکه مردم ابتدا صبر کنند تا از سرشماره v.refah پیامک دریافت کنند، گفت: پس از دریافت پیامک، کد ملی را با شماره همراه سرپرست خانوار به شماره ۶۳۶۹ پیامک کنند. وی با بیان اینکه مبلغ یک میلیون تومان پول نقد است و امکان برداشت از کارت عابربانک وجود دارد، گفت: این وام قرضالحسنه است و اقساط آن 35 هزار تومان از یارانه کسر میشود. 4 درصد کارمزد دارد و کاملا قرضالحسنه است.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ بعد از گذشت 2 سال هنوز ابعاد انحراف در تخصیص ارز جهانگیری مشخص نیست
ویروس ارز 4200 واکسن ندارد ؟
رئیس قوه قضائیه دستور پیگیری شبهات مربوط به گزارش دیوان محاسبات را صادر کرد
گروه اقتصادی: با گذشت 2 سال از اجرای سیاست شکستخورده تکنرخی کردن قیمت ارز در فروردینماه سال 97 اما هنوز تبعات آن برای اقتصاد ایران پا برجاست. در هفته جاری گزارش تفریغ بودجه این سال منتشر شد که نشان میدهد از مجموع بیش از 31 میلیارد دلار ارز دولتی اختصاص داده شده به واردکنندگان، 8/4 میلیارد دلار آن منجر به ورود کالا نشده و 7/2 میلیارد هم برای واردات کالاهای لوکس هزینه شده است. گزارش تفریغ بودجه تنها بخش کوچکی از هزینههای یک تصمیم شبانه در حوزه اقتصاد است و مسلما رانت و تبعات تورمی این اقدام بسیار مهمتر از ارقام اعلامی دیوان محاسبات است.
به گزارش «وطن امروز»، 2 سال پیش در چنین روزهایی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور پس از یک جلسه شبانه در هیات دولت در برابر دوربین رسانهها قرار گرفت و گفت: «نرخ دلار از فردا برای تمام فعالان اقتصادی و برای رفع همه نیازهای قانونی و اداری آنان، نیازهای خدماتی مسافران، دانشجویان و محققانی که به ارز نیاز دارند، 4 هزار و 200 تومان خواهد بود». جهانگیری با اعتماد به نفس کامل حکم تعطیلی تمام صرافیها و فعالان بازار ارز را اعلام کرد.
این اقدام در راستای کنترل قیمت ارز انجام شد؛ هدفی که هیچگاه محقق نشد. چند هفته پس از اجرای این سیاست قیمت دلار روند افزایشی به خود گرفت و در بازار آزاد از کانال 6 هزار تومان تا 9 هزار تومان پیشروی کرد؛ البته در این سال بازار نرخ 15 هزار تومان برای هر دلار را هم تجربه کرد. دومین هدف طراحان ارز 4200 تومانی کنترل قیمت کالاهای وارداتی بود. این هدف هم به شکل معکوس به دست آمد بهطوری که واردکنندگان کالاها با ارز دولتی تمایلی به فروش کالای خود بر مبنای ارز 4200 تومانی نداشتند. بخشی از دریافتکنندگان ارز دولتی هم اساسا تمایلی به واردات کالا نشان ندادند. با وجود اینکه با یک بررسی ساده، بانک مرکزی و وزارت صمت میتوانند دریافتکنندگان ارز دولتی را شناسایی کنند و احتمال بهاصطلاح گم شدن این ارزها وجود ندارد اما در مدت پیگیریهای قضایی مسلما کالایی وارد کشور نشده است که میتوانسته موجب کمبود کالا در کشور شده باشد. رشد تورم 2 سال اخیر 77 درصد بوده که خود گویای ناتوانی ارز 4200 تومانی برای کنترل قیمتهاست.
* 5/1 میلیارد دلار کالا وارد کشور نشده
عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی اولین مقام دولتی بود که به گزارش دیوان محاسبات واکنش نشان داد و گفت: در سال 97 حدود 30 میلیارد دلار ارز بانکی تأمین مالی شد که 20-19 میلیارد ارز 4200 تومانی بود و بعد از ماه ششم سیاستهای ارزی تغییر کرد؛ این ارزها خیلیهایشان برای واردات رفت. گزارش دیوان محاسبات 12 آذر 98 تهیه شده که این 8/4 الان به 3 میلیارد دلار رسیده است که بهمعنای گم شدن نیست، بلکه دلایلی دارد که اعلام شده و از جمله آنها عدم ورود کالاها، محاسبات گمرکی و... است. همتی ادامه داد: از این 3 میلیارد دلار 5/1 میلیارد دلار آن که بهنظر ما واردکننده به تعهد خود عمل نکرده است اسامیشان را به سازمان تعزیرات دادهایم و چندصد میلیون دلار به مسأله کیفری رسیده و عاملان آن در زندان هستند؛ اینطور نیست که 8/4 میلیارد ناپدید شده و رفته باشد، بلکه همه چیز مشخص است و حساب و کتاب دارد.
همتی توضیح نمیدهد که با یک سیاست غلط منابع محدود ارزی کشور در زمان جنگ اقتصادی منجر به واردات نشده است، این خود اصلیترین انتقاد به دولت است که براحتی از کنار آن میگذرند. دولت حتی اگر بداند ارزی را که منجر به واردات نشده در اختیار چه کسی قرار داده، باز هم دردی از مردم دوا نمیکند.
نکته دیگری که همتی به آن اشاره نمیکند، این است که طبق مصوبه 16 مرداد 97 هیات دولت، واردکنندگان کالا با ارز 4200 تومانی باید ظرف 3 ماه نسبت به ارائه اسناد حملونقل به بانک عامل و متعاقب آن ظرف 2 ماه نسبت به ترخیص کالا یا ارائه پروانه گمرکی اقدام میکردند؛ این یعنی واردکنندگان تا آذرماه سال 98 زمان ترخیص خود را از دست داده بودند و تخلف آنها حتمی است.
* صددرصد غلط!
حسن روحانی، رئیسجمهور، به کلی موضوع ارزی مطرحشده را اشتباه دانست و در اینباره اظهار داشت: وقتی یک دستگاه نظارتی گزارشی تهیه میکند، میتواند با مسؤولان دولتی رایزنی و مشورت کند. مگر دستگاههای دولتی با آنها قهرند. گزارش دستگاه نظارتی دیوان محاسبات درباره ارز مصرفی کشور صددرصد غلط است. روحانی گفت: من بخش ارز را که شنیدم، صددرصد غلط بود و بر اساس بیاطلاعی محض از مقررات و قوانین کشور بود. این بسیار بد است که یک مقام حرفی را بزند اما با قوانین کشور منطبق نباشد. خواهش میکنم همه عزیزان پاسخ لازم را بدهند. این پاسخ به خاطر دفاع از دولت نباشد، بلکه به خاطر دفاع از حقیقت است تا همه دستگاهها مراقبت کرده و بدانند بدون توجه به مقررات نمیتوان مسألهای را بیان کرد.
* متخلفان تحت کنترل هستند
علی ربیعی، سخنگوی دولت هم در حمایت از دولت در برابر گزارش تفریغ بودجه اظهار داشت: از جمله مواردی که در این گزارش به صورت کلی به آن پرداخت شده و به جزئیات آن اشاره نشده، موضوع ارز است. وقتی که عدد کلی در این زمینه اعلام میشود در جامعه ابهام ایجاد میکند. وی در ادامه گفت: همه مطلع هستند بخشهایی که ارز دریافت کردهاند اما وارداتی نداشتهاند نیز تحت کنترل هستند و حتی یک دلار آن نیز حساب و کتاب دارد. سخنگوی دولت با اشاره به اینکه ما در حال حاضر یکونیم میلیارد دلار پرونده رسیدگی به این موضوع داریم، گفت: بخشی از این رسیدگیها به قوهقضائیه ارسال شده است که شاید حدود ۷۰ یا ۸۰ میلیون دلار شود. ربیعی افزود: ضمن احترام به گزارش دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه سال ۹۷، به ملت ایران اطمینان میدهم چیزی نیست که ما بگوییم حتی یک دلار از این مبلغ چیز ناپیدایی است یا گم شده است و همه اینها به طور مشخص محاسبه خواهد شد.
در پایان شایان ذکر است آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوهقضائیه پس از مشاهده گزارش دیوان محاسبات، بلافاصله به دادستانی تهران دستور داده است موضوع به صورت ویژه در یک شعبه اختصاصی مورد بررسی قرار بگیرد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از جزئیات تسهیلات حمایت دولت از کسبوکارها و واکنش کارشناسان گزارش میدهد
طرح تعمیق رکود
تصمیم دولت برای تحریک عرضه در اوج رکود ناشی از کرونا انتقاد کارشناسان را در پی داشته است
حمید کمار: عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی دوشنبهشب با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما، به تشریح جزئیات بسته حمایت دولت از مردم و کسبوکارها پرداخت.
به گزارش «وطن امروز»، وی در حالی از طرح خود برای اعطای تسهیلات به کسب و کارها دفاع کرد که تقریبا به هیچیک از انتقادهای کارشناسان به این طرح پاسخ نداد.
***
رئیس کل بانک مرکزی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری درباره طرح اعطای تسهیلات به بنگاههای اقتصادی اظهار داشت: سود بانکی 18 درصد است. من خدمت آقای رئیسجمهور و اعضای ستاد اقتصادی پیشنهاد دادم و گفتم باید 2 کار انجام دهیم، یکی اینکه بنگاههایی را که آسیب دیدهاند پشتیبانی کنیم و یکی دیگر اینکه این تقاضا را مراقبت کنیم تا اقتصاد به حالت عادی بازگردد.
رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه برای حل این کار هم باید به مردم وام میدادیم، گفت: نرخ سود 18 درصد زیاد بود و ما پیشنهاد کردیم در این شرایط که سیستم بانکی مشکل دارد و بانکها نمیتوانند با نرخ پایینتر وام بدهند، ما بخشی از سپرده قانونی بانکها را آزاد کنیم. برای این بسته 75 هزار میلیارد تومانی، 25 هزار میلیارد تومان را آزاد میکنیم. این 25 هزار میلیارد تومان که سود صفر درصد دارد را اگر با عدد 50 هزار میلیارد تومان تلفیق کنیم، نرخ سودش 12 درصد میشود. همتی ادامه داد: پس در واقع آن کاهشی که در نرخ بهره این تسهیلات شد به دلیل کمک بانک مرکزی با ذخایر قانونی بود. بحثهای مختلفی کردیم؛ یک بحث این بود که مشکل شرعی دارد اما با شورای فقهی بانک مرکزی مشورت کردیم و چون قرار بود در قالب عقد مرابحه باشد، مشکل شرعی هم نداشت. برخی جور دیگری خدمت علما مطرح کرده بودند و وقتی سوال را متفاوت مطرح کنید پاسخش هم متفاوت خواهد بود. وی تصریح کرد: ما میگوییم یک سیستم بانکی داریم و بانک با سپردههای مردم کار میکند. مگر مردم حاضرند سود سپردههای خود را با نرخ کمتری بگیرند؟ بانک هم از یک جایی باید سود بگیرد و بدهد. سیستم بانکی حداکثر کمک را کرد و دولت هم کمک کرد. اگر دست ما بازتر بود بیشتر کمک میکردیم. در این طرح ما به دنبال این هستیم به مردم و فعالان اقتصادی کمک کنیم و به هر میزان دستمان بازتر باشد بیشتر کمک میکنیم.
* حق ممانعت از برگشت خوردن چکها را نداشتیم
رئیسکل بانک مرکزی درباره تسهیلات اعطایی به بنگاههای اقتصادی آسیبدیده از کرونا، گفت: همانطور که عرض کردم، حدود 50 هزار میلیارد تومان به کسبوکارها اختصاص مییابد و بر اساس 10 گروه شغلی که در کمیته کارگروه مربوط تعیین شده است، مشروط بر اینکه کارگران را بیرون نکرده باشند، پرداخت میشود. این برنامه در روز یکشنبه نهایی میشود و از اواخر اردیبهشت پرداخت شروع خواهد شد، نرخ سود آن هم 12 درصد است. همتی درباره شرایط پرداخت تسهیلات به بنگاههای اقتصادی گفت: به ازای هر کارگر 3 میلیون و برای 3 ماه 9 میلیون تومان وام میدهیم. برای مشاغلی که دولت الزام کرده است که تعطیل شوند ما معادل همین مقدار، 50 درصد به عنوان سرمایه در گردش اضافه میکنیم. درباره زمان پرداخت، یک بخشی از این کار دست بانک مرکزی نیست چون باید به ما لیست بدهند اما عمده تسهیلات اعطایی به شرکتهای کوچک و متوسط است.
وی درباره آسیبهای نظام اعتباری در شرایط کرونایی افزود: کرونا باعث آسیب شده و همهجا قفل شده است. 2 کار میتوانستیم بکنیم، یکی بگوییم چک که آمده است برگشت نخورد اما چنین حقی نداریم ولی اینکه محرومیتهایی را که برای چک برگشتی بهوجود میآید اعمال نکنیم، دنبال کردیم. تنها کار ما کاهش آثار منفی جانبی چکهای برگشت خورده است و امیدوارم در ماه رمضان با توسل به خداوند یک مقدار اقتصاد ما بازگردد ولی کسانی که چک گرفتهاند مدارا کنند. رئیسکل بانک مرکزی در ادامه درباره دلیل تاخیر در اجرای عدم محرومیت سهماهه به دلیل چکهای برگشتی گفت: علت این موضوع آن بود که درست در ایام نزدیک به نوروز ابلاغ شد. هرچند شعب بانکها باز بودند ولی پیش از آن به تمام مدیران عامل این موضوع را ابلاغ کرده بودم.
* امیدواریم نرخ تورم سال جاری را در حدود 20 درصد کنترل کنیم
وی درباره تزریق ۷۵ هزار میلیارد تومان منابع برای تسهیلات به کسبوکارهای آسیب دیده از کرونا خاطرنشان کرد: ۲۵ هزار میلیارد تومان از این رقم از محل سپرده قانونی بانکها نزد بانک مرکزی و ۵۰ هزار میلیارد تومان آن از محل سپردههای بانکی و منابع خود بانکهاست. رئیس شورای پول و اعتبار در ادامه درباره تاثیرات پرداخت این تسهیلات بر پایه پولی، رشد نقدینگی و تورم نیز گفت: اثر تورمی با اثر نقدینگی یکی نیست. ما بنا داریم ابزارهای دیگری به کار بگیریم تا نقدینگی را کنترل کنیم. وی با اشاره به اجرای عملیات بازار باز و تاثیر آن بر نرخ سود تصریح کرد: امیدواریم نرخ رشد نقدینگی برای سال جاری کمتر از ۲۳ درصد باشد. قرار نیست تا پایان سال قیمت نفت این مقدار باشد و صادرات ما نیز از خرداد یا تیرماه آغاز خواهد شد. همتی اعلام کرد: در ۲۶ روز نخست امسال و در اوج تعطیلات و قرنطینه به دلیل کرونا حدود یک میلیارد دلار در سامانه نیما عرضه شده و سیستم در حال کار است. رئیسکل بانک مرکزی درباره برنامههای این بانک برای کنترل تورم و رشد نقدینگی و تقویت رشد اقتصادی نیز تصریح کرد: من خیلی امیدواریم نرخ تورم را در حدود ۲۰ تا ۲۲ درصد کنترل کنیم.
* طرح همتی؛ دمیدن در شیپور رونق از سر گشاد
به گزارش «وطن امروز»، رئیسکل بانک مرکزی در حالی از طرح خود برای اعطای تسهیلات با نرخ بهره 12 درصدی به کسبوکارها دفاع کرد که در طول برنامه تقریبا به هیچ یک از نقدهای مطرح شده روزهای اخیر از سوی کارشناسان پاسخی نداد. یکی از محورهای نقد کارشناسان به این تسهیلات، مقصد آن یعنی کسبوکارها بود، چرا که منتقدان بر این باورند اعطای وام به کسبوکارها در شرایطی که توان بازپرداخت آن را ندارند، نهتنها مشکل آنها را حل نمیکند، بلکه آن را بیشتر میکند. به بیان دیگر اعطای تسهیلات با بهره 12 درصدی به طرف عرضه با هدف تامین سرمایه در گردش آن هم در اوج رکود و کمبود تقاضا، تنها باعث اضافه شدن موجودی انبار تولید میشود. در واقع طرحی که رئیسکل بانک مرکزی به اجرای آن مباهات میکند، مصداق دمیدن در شیپور از سر گشاد آن است.
در همین راستا علی سعدوندی، استاد سابق دانشگاه ولونگوگ استرالیا با انتقاد از ارائه تسهیلات به تولید به جای مردم اظهار داشت: بنده صد درصد با اختصاص این منابع به مردم موافقم. چند دهه است که در کتب اقتصادی از یارانه نقدی صحبت میشود اما اولین کشوری که این طرح را اجرا کرد، ایران بود که در زمان آقای احمدینژاد طرح هدفمندی یارانهها را اجرا کرد. البته به طور کامل اجرا نشد و خطاهایی در طول اجرا اتفاق افتاد. همان طرح را الان آمریکا اجرا میکند. وی همچنین گفت: اکنون تنها باید سطح مصرف عمومی افزایش یابد. اما مصرف چه چیز؟ مصرف کالاهای پایه مثل ارزاق، پوشاک و... . بنابراین اگر دولت از دهک دهم درآمدی بگیرد و به دهکهای اول تا نهم بدهد، به نفع اقتصاد کشور است. اکنون راه خروج کشور از بحران این است. اما متاسفانه گوش شنوایی نیست. این استاد اقتصاد همچنین گفت: دولت در قدم اول ابتدا باید قدرت خرید مردم را افزایش دهد. قدم بعدی هدایت منابع به سمت بخشهای گرفتار کمبود نقدینگی است. واقعا دولت اگر در شرایط فعلی به کسبوکارها تسهیلات بدهد، مشکل تولید حل میشود؟ هرگز! این یعنی بدهکارتر شدن تولید و عمیقتر شدن مسأله. این اقدام دقیقا مصداق رباست. متاسفانه ذهنیت مسؤولان، ذهنیت ربوی است. در گذشته ربا از کجا به وجود میآمد؟ مثلا وقتی قحطی میشد، کسی که آذوقه داشت، به مردم اقلام مصرفی میداد که مردم از چاله به چاه بیفتند و هر روز بدهکارتر شوند.
سعدوندی اضافه کرد: متاسفانه بسیاری از اساتید اقتصاد مدام این توصیه غلط را به مسؤولان میکنند که «برای تامین نقدینگی تولید، به تولیدکننده وام بدهید». این بدترین کار ممکن است. این کار یعنی افزایش موجودی انبار تولیدکنندگان. ما باید به مصرف وام بدهیم نه به موجودی انبار تولید. نقدینگی تولید را مردم باید تامین کنند نه تسهیلات. الان هم بخش گردشگری دچار مشکل نقدینگی شده است. دولت باید با تغییر تقویم تعطیلات، تقاضا را به سمت گردشگری هدایت کند تا مردم نقدینگی بخش گردشگری را تامین کنند در غیر این صورت ارائه تسهیلات به بخش گردشگری، تعویق مشکل به قیمت بزرگتر کردن آن است.
* احتمال بالای انحراف تسهیلات تولیدی
دیگر محور انتقاد کارشناسان از طرح دولت، نحوه توزیع این تسهیلات میان کسبوکارها و احتمال بالای انحراف این منابع است. با توجه به اینکه بنگاهداری بانکها اکنون به واقعیتی انکارناپذیر تبدیل شده است، خطر انحراف این منابع به سمت بنگاههای نزدیک به افراد صاحب نفوذ و نهادهای مرتبط با بانکها بسیار زیاد است.
در همین رابطه حسین راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا روز گذشته در گفتوگو با ایلنا، با بیان اینکه بستههای حمایتی در ایران به هیچ وجه کافی نیست، گفت: مهمتر از عدم کفایت این بستهها این است که در نهایت چه کسانی این بستههای حمایتی و این مبالغ را دریافت خواهند کرد؟ در تمام این روند و این موضوعات ابهام وجود دارد. وی افزود تجربه گذشته عملکرد دولت در موارد مشابه در توزیع تسهیلات و امکانات نشان میدهد باید نگران نحوه توزیع باشیم و اینکه قرار است بر چه اساسی و چه ضابطهای این یارانه بین افراد تقسیم شود و قطعا این نگرانی وجود دارد که 75 هزار میلیارد تومان بین دوستان، رفقا و آشنایان آقایان توزیع میشود. راغفر با بیان اینکه دولت باید بگوید این منابع به چه کسانی، با چه مبلغی و برای چه کاری پرداخت شده است، اظهار داشت: باید تمام اطلاعات شفاف و روشن باشد تا ذینفعان بتوانند تخصیص منابع به افراد و شرکتها را پیگیری کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
افزایش سقف ذخیره سهمیه بنزین در کارت سوخت
سقف ذخیره سهمیه بنزین در کارتهای هوشمند سوخت برای خودروهای شخصی و موتوسیکلت از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش یافت و در کارتهای سوخت به جای ۳۶۰ لیتر، ۵۴۰ لیتر بنزین ذخیره میشود. شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در اطلاعیه شماره ١۴ خود اعلام کرد سقف ذخیره سهمیه بنزین در کارتهای هوشمند سوخت برای خودروهای شخصی و موتوسیکلت از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش یافت. از ابتدای طرح سهمیهبندی بنزین در آبانماه ۹۸ امکان ذخیره بنزین در کارتهای هوشمند سوخت مالکان خودروهای شخصی و موتوسیکلت به مدت ۶ ماه تعیین شده بود که بر این اساس 3 ماه دیگر افزایش و مجموعا به ۹ ماه تغییر یافت.
در این اطلاعیه تاکید شده است میزان سهمیه ماهانه برای خودروهای شخصی بنزینسوز ۶۰ لیتر، دوگانهسوز ۳۰ لیتر و موتوسیکلتها ۲۵ لیتر است.
***
افزایش ظرفیت پالایشی ستاره خلیجفارس تا پایان شهریورماه
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیجفارس از افزایش ظرفیت پالایشی این پالایشگاه از روزانه ۴۲۰ هزار بشکه به روزانه ۴۸۰ هزار بشکه تا پایان شهریورماه امسال همزمان با سال جهش تولید خبر داد. محمدعلی دادور گفت: هماکنون بهطور میانگین روزانه ۴۵ میلیون لیتر بنزین و ۱۷ میلیون لیتر نفتگاز در این پالایشگاه تولید میشود که این مقدار تولید با افزایش ظرفیت پالایشی به ترتیب به حدود روزانه ۵۴ و ۲۰ میلیون لیتر خواهد رسید. مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیجفارس همچنین گفت: هماکنون به طور میانگین روزانه 5/3 تا ۴ میلیون لیتر نفتا در این پالایشگاه تولید میشود که حجم عمدهای از این مقدار صادر میشود و بقیه نیز به عنوان خوراک در اختیار پتروشیمیهای تبریز و اراک قرار میگیرد. دادور افزود: در شرایط تحریمها و در سال جهش تولید، هماکنون نزدیک به ۷۰ درصد محصول تولیدی در پالایشگاه ستاره خلیجفارس بنزین است که افزون بر تأمین بخش مهمی از نیاز کشور به فرآورده باکیفیت، مانع کاهش مقدار خوراک ورودی به این پالایشگاه شده است.
***
شاخص کل بورس با رشد 19325 واحدی به رقم 645762 واحد رسید
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با افزایش 19325 واحدی به رقم 645 هزار و 762 واحد رسید. شاخص کل با معیار هموزن نیز افزایشی بود و با رشد 6 هزار و 406 واحدی به رقم 225 هزار و 558 واحد رسید. روز گذشته ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 2358 تریلیون تومان رسید.
***
آغاز عرضه همگانی سهام به شیوه ETF از هفته دوم اردیبهشتماه
وزیر امور اقتصادی و دارایی از آغاز عرضه همگانی سهام به صورت ETF (صندوقهای سرمایهگذاری قابلمعامله) در بازار سرمایه از هفته دوم اردیبهشتماه خبر داد و گفت: در این روش به افرادی که برای نخستینبار اقدام به خرید سهام این صندوقها میکنند، تخفیف داده میشود. فرهاد دژپسند روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز، یک روز تاریخی در بازار سرمایه است که با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توانستیم سهام یکی از بزرگترین هلدینگهای کشور را در بازار سرمایه عرضه کنیم. وزیر اقتصاد افزود: این اقدام باعث افزایش عمق بازار سرمایه شده و پاسخ مناسب و مثبت به کسانی است که علاقهمندند در بورس سرمایهگذاری کنند. دژپسند اضافه کرد: همچنین با این عرضه، عملکرد هلدینگ شستا به صورت شفاف و در محیط شیشهای مورد رویت همه قرار میگیرد. سایر بنگاههای بزرگ نیز میتوانند این تجربه را تکرار کرده و برای تامین مالی، سهام خود را در بازار سرمایه عرضه کند. وزیر اقتصاد تصریح کرد: این عرضه، آخرین اقدام برای عرضه سهام نبوده و این روند ادامه خواهد داشت. دژپسند افزود: همینطور که رئیسجمهور امروز تاکید داشت، با هماهنگی وزارت صنعت، برای عرضه هلدینگهای متعلق به وزارت صنعت نیز اقدام میشود. وی اضافه کرد: بر اساس برنامهریزی انجامشده برای اینکه واگذاریها را عمومی کرده و همه آحاد جامعه بتوانند در آن مشارکت کنند، روش واگذاری را از واگذاری بلوکی به روش ETF (صندوقهای سرمایهگذاری قابلمعامله) تغییر دادهایم. وزیر اقتصاد ادامه داد: در روش ETF همه مردم ایران میتواند ثبتنام کرده و سهام بخرند. هر کسی که بر اساس کد ملی اقدام به خرید سهم کرده برای بار نخست از تخفیف برخوردار میشود.
***
واریز کمک ویژه رمضان دوشنبه آینده به حساب ۳ میلیون نفر
مهدی قمصریان، سخنگوی سازمان برنامه و بودجه در پیامی از پرداخت مرحله دوم کمک بلاعوض دولت در شنبه آینده خبر داد و گفت: کمک ویژه ماه رمضان هم دوشنبه آینده به حساب سرپرستان حدود 3 میلیون نیازمند شناسایی شده واریز میشود. میزان کمکهای بلاعوض بر اساس بُعد خانوار از 200 تا 600 هزار تومان خواهد بود. 2 مرحله کمک بلاعوض دیگر نیز اردیبهشت و خرداد پرداخت میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|