|
افغانستان محور گفتوگوی ظریف با وزیر خارجه قطر
وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر درباره آخرین تحولات در افغانستان تلفنی گفتوگو کردند. محمدجواد ظریف در این گفتوگو حلول ماه مبارک رمضان را به همتای قطری و دولت و ملت این کشور تبریک گفت. طرفین همچنین درباره آخرین تحولات در افغانستان و تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای تفاهم سیاسی و تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان رایزنی و تبادل نظر کردند.
ارسال به دوستان
آیتالله ابراهیم امینی بعد از سالها مجاهدت در عرصه تبلیغ معارف دینی و دفاع از ارزشهای انقلاب در 95 سالگی دار فانی را وداع گفت
رحلت مجاهد پارسا
آیتالله عباس کعبی در گفتوگو با «وطن امروز» به تشریح سلوک فردی، اجتماعی و سیاسی آیتالله امینی پرداخت
آیتالله امینی از علمای مبارزی که در طول حیات خود با حضور در میدانهای مختلف به ترویج ارزشهای دینی و دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی پرداخت، بعد از تحمل یک دوره بیماری در 95 سالگی به دیدار حق شتافت.
به گزارش «وطن امروز»، آیتالله امینی از علمای مبارز قم شامگاه جمعه در 95 سالگی دار فانی را وداع گفت؛ روحانی پارسایی که سراسر عمر پربرکت خویش را وقف ترویج و تبلیغ دین و ارزشهای انقلاب اسلامی کرد و آمیزهای از پیوند سیاست و اخلاق را به نمایش گذاشت.
وی تحصیلات خود را تا ششم ابتدایی در یکی از مدارس غیردولتی و شبانه به پایان رساند و همزمان هم در جلسههای قرآن که در مساجد تشکیل میشد، شرکت میکرد تا اینکه فروردین ۱۳۲۱ خورشیدی به حوزه علمیه قم رفت. در همین زمان حضورش در قم بود که روزهای پنجشنبه و جمعه در درس اخلاق امام خمینی(ره) شرکت میکرد.
* مبارزه با رژیم پهلوی
آیتالله امینی فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۴۱ خورشیدی شروع کرد؛ یعنی دورهای که نهضت روحانیون به رهبری امام خمینی(ره) برای مبارزه با رژیم پهلوی آغاز شده بود. در همین زمان آیتالله امینی در جلسهای محرمانه شرکت کرد که مفاد آن اصلاح حوزه علمیه قم، تبلیغ اسلام، امر به معروف و نهی از منکر و سعی در اجرای احکام سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اسلام بود.
در همین سالها امام خمینی(ره) بازداشت و به ترکیه تبعید شد که آیتالله امینی نیز به عنوان رابط میان امام(ره) و برخی علما از طرف عوامل رژیم پهلوی مورد تعقیب واقع شد. بنا به گفته خودش، او در این سالها در دعوت به تشکیل جلسات مشترک، تشویق به اقدامات مناسب، تهیه اطلاعیهها و اقدامات لازم برای آزادی امام(ره) و پیشگیری از تبعید و ادامه زندان و اعدام احتمالی امام(ره)، نقش فعالی داشت.
آیتالله امینی در دوران حضور امام(ره) در پاریس به دیدار ایشان رفت و جزو ۱۱ فردی بود که پس از ارتحال آیتالله العظمی حکیم، اعلامیه مرجعیت امام خمینی(ره) را امضا کرد.
* فعالیتهای پس از انقلاب
پس از پیروزی انقلاب اسلامی آیتالله امینی نیز مانند دیگر مبارزان خود را آماده خدمت به نظام نوپای جمهوری اسلامی کرد. وی در سالهای پس از انقلاب اسلامی علاوه بر حضور فعال در اکثر ادوار مجلس خبرگان رهبری، مسؤولیتهای دیگری نیز بر عهده داشت؛ از جمله نماینده امام در امور استانهای هرمزگان و مازندران، نماینده امام در اجرای فرمان عفو در همدان، ملایر و نهاوند، عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی با حکم امام، عضویت در هیأت امنای دانشگاه امام صادق(ع) و مجمع جهانی علوم اسلامی، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و امامت جمعه قم.
* زندگی جهادی آیتالله امینی
متن زیر،گفتوگوی «وطن امروز» با آیتالله عباس کعبی در تشریح سلوک فردی و سیاسی آیتالله امینی است. آیتالله عباس کعبی که عضویت در مجلس خبرگان را در کارنامه فعالیتهای سیاسی خود دارد بارها از نزدیک با آیتالله امینی ارتباط کاری داشته و توصیفات خود از منش و روش ایشان را در این گفتوگو بیان میدارد:
«آیتالله امینی از پیشگامان نهضت انقلاب اسلامی بود. ایشان جزو شاگردان دوره اول دروس حضرت امام خمینی محسوب میشوند که با فعالیتهای خود باعث شد درس امام بعد از درس آیتالله العظمی بروجردی پررونق و از سوی طلاب با استقبال مواجه شود. امام خمینی تنها استاد ایشان نبود، بلکه آیتالله امینی حظ وافری هم از محضر علامه طباطبایی برده بود. آیتالله العظمی گلپایگانی و آیتالله العظمی مرعشینجفی از دیگر استوانههای حوزه بودند که ایشان سابقه شاگردی و تلمذ پای درس آنها را داراست.
آیتالله امینی قبل از انقلاب و در دوران مبارزه با طاغوت با همکاری برخی دیگر از علما تشکل جامعه مدرسین قم را بنا نهاد؛ تشکلی که بعد از انقلاب نیز با تلاشها و پیگیریهای چشمگیر ایشان بنای مجددی یافت و تبدیل شد به آنچه که امروز به عنوان جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شناخته میشود. ایشان در دورههایی نیز ریاست آن را بر عهده داشت.
آیتالله امینی در همه دورههای مجلس خبرگان به جز یک مورد استثنایی که آن هم خودشان کاندیدا نشدند حضور فعال داشتند. در واقع باید بگوییم تاسیس، راهاندازی و توسعه دبیرخانه مجلس خبرگان مرهون تلاشهای آیتالله امینی است، چرا که ایشان مسؤولیت این دبیرخانه را برعهده داشت و نقش ویژهای را در این عرصه ایفا میکرد.
خدمات آیتالله امینی منحصر به نمایندگی مردم قم در مجلس خبرگان رهبری نمیشود، چراکه ایشان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز بودند. آیتالله امینی در کنار آیتالله العظمی جوادی آملی و آیتالله استادی برای دورهای نیز منصب امامت جمعه قم را برعهده داشتند.
آیتالله امینی جزو اعضای شورای بازنگری قانون اساسی بود. یادم میآید آن زمان ما پیشنهاداتی برای اصلاح قانون اساسی داشتیم که این پیشنهادات را با ایشان در میان گذاشتیم و ایشان نیز با سعه صدر بالایی همه سخنان ما را شنید و اتفاقا این پیشنهادات در مصوبات شورای بازنگری قانون اساسی اثر داشت.
آیتالله امینی به حضور در مناصب سیاسی اکتفا نمیکرد و در دوران جنگ نیز با حضور در جبههها به رزمندگان دلگرمی میداد و بنده نیز یک بار در همین فضای جبهه با ایشان دیداری داشتم. آیتالله امینی در تمام عرصههایی که حضور مییافت بسیار بیادعا به خدمت مشغول میشد و بهعنوان یک شخصیت حوزوی و علمی به خوبی میدرخشید».
* توصیف آیتالله امینی در چند کلمه
«اگر بخواهیم در چند کلمه آیتالله امینی را توصیف کنیم باید بگوییم ایشان یک عالم مجاهد، انقلابی، سادهزیست، مردمدار و جوانگرا بودند. جالب است بدانید که آیتالله امینی در سنین پایانی عمر نیز برای جوانان کتاب مینوشت. ایشان بسیار قلم روان و جوانپسندی داشت که کتابهای ایشان به زبانهای عربی، انگلیسی و فرانسوی نیز ترجمه شده است. کتابهای ایشان نهتنها بعد از انقلاب، بلکه قبل از انقلاب نیز در جوانان و اقبال آنها به دین و انقلاب موثر بود.
نکتهای را که باید اضافه کنم و به آن تاکید داشته باشم شخصیت اخلاقی ایشان بود. ایشان از لحاظ سلوک فردی شخصیتی زاهد و پارسا داشتند و از نمونههای برجسته معلمان اخلاق حوزه علمیه قم بودند. نام ایشان را بهعنوان یک شخصیت اخلاقی باید در کنار نام اشخاصی چون آیتالله مشکینی برد که از استوانههای اخلاقی حوزه علمیه بودند».
* رأی به رهبری حضرت آقا؛ افتخار عمر آیتالله امینی
«آیتالله امینی در تمام جریانات و التهابات سیاسی سعی میکرد نقش انقلابی خود را ایفا کند. بنای ایشان در فتنهها دعوت همگان به وحدت تحت لوای ولایت فقیه و شخص آیتالله العظمی خامنهای بود. درباره روابط آیتالله امینی و رهبر معظم انقلاب باید بگویم یک رابطه دوستداشتنی بین این دو بزرگوار برقرار بود. البته زیربنای نگاه آیتالله امینی به مقام معظم رهبری یک نگاه اعتقادی بود. آیتالله خامنهای نیز متقابلا به ایشان نگاه ویژه و احترامآمیزی داشتند.
آیتالله امینی زمانی که مجلس خبرگان به رهبری آیتالله خامنهای رای داد عضو هیاترئیسه مجلس بود و نقش خاصی را در به رهبری رسیدن آیتالله خامنهای بازی کرد.
بارها در جلسات خصوصی از آیتالله امینی شنیدم که میفرمود به این انتخابی که برای رهبری ایران کردیم و به آیتالله خامنهای رای دادیم افتخار میکنم. ایشان تاکید میکرد: هرچه گذشت لیاقت بالای آیتالله خامنهای در همه عرصهها برای اداره کشور مشخص شد و در همه میدانها درخشندگی خیرهکننده و بالایی از خود نشان دادند.
آیتالله امینی خدا را بهخاطر رای به رهبری آیتالله خامنهای شکر و سپاس میگفت و آن را افتخاری برای خود قلمداد میکرد و باید اظهار داشت رابطه ایشان با ولایت فقیه و شخص رهبری واقعا یک رابطهای بود که از عمق جان برمیخاست».
***
[پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی رحلت آیتالله امینی]
به گزارش «وطن امروز»، حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت عالم مجاهد و انقلابی مرحوم آیتالله آقای حاج شیخ ابراهیم امینی را تسلیت گفتند. متن پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم مجاهد و پارسا مرحوم آیتالله آقای حاج شیخ ابراهیم امینی رضواناللهعلیه را به حوزه مبارک قم و فضلا و علاقهمندان و مستفیدان از آثار قلمی آن مرحوم و بویژه خاندان مکرم ایشان تسلیت عرض میکنم. عمر بابرکت این عالم بزرگوار یکسره در راه علم و کسب و نشر معارف اسلامی و نیز مجاهدت سیاسی و اجتماعی و حضور فعال در مناصب رسمی نظام جمهوری اسلامی همچون امامت جمعه و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت و مجامع تصمیمگیر حوزوی، مصروف گردیده است، همچنانکه سلوک فردی ایشان نمونه چشمنوازی از پارسایی و پرهیزکاری و بیاعتنایی به جاذبههای مادی را مجسم ساخته است. رحمت خدا بر این روحانی انقلابی و صادق و مجاهد باد. از خداوند متعال مغفرت و رضوان الهی برای ایشان مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از ادامه واکنشها و تأثیر پرتاب ماهواره نظامی نور بر معادلات سیاسی گزارش میدهد
ترامپ؛ یک گام به جلو، دو گام به عقب
گروه سیاسی: ماهواره نظامی نور حالا در نقطه مرکزی معادلات سیاسی مستقر شده است، به گونهای که از توئیت تهدیدآمیز ترامپ پیرامون هدف قرار دادن قایقهای جنگی ایران در خلیجفارس تا تماس تلفنی «شیخ تمیم بنحمد آلثانی» امیر قطر با حسن روحانی میتوان حضور مستقیم و غیرمستقیم آن را شاهد بود. در اولی تهدید آشکار و مستقیمی که ناشی از عصبانیت نسبت به موفقیت فضایی جمهوری اسلامی است و در دومی پیام دعوت به خویشتنداری از سوی واسطهای برای گفتوگو را میتوان مشاهده کرد. به گزارش «وطن امروز»، حسن روحانی روز گذشته در این تماس تلفنی و در پاسخ به اظهار امیدواری امیرقطر نسبت به تلاش همه کشورها برای جلوگیری از تنشآفرینی در منطقه گفت: «جمهوری اسلامی ایران فعالیت و تحرکات آمریکاییها را با دقت زیر نظر داشته و آن را دنبال میکند اما هرگز آغازگر هیچ درگیری و تنشی در منطقه نخواهد بود...».
در تحلیل این گفتوگو میتوان مدعی شد وضعیت موجود بیشباهت به فضای نزاع مستقیم میان ایران و آمریکا در دیماه سال گذشته نبوده و در آن میتوان شاهد مواضع دوگانه آمریکا با نیت ایجاد رعب در فضای عمومی و اقناع برای کوتاه آمدن در پشت پرده بود. به گونهای که پس از اقدام تروریستی ارتش آمریکا در به شهادت رساندن فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، ترامپ در مقام تهدید خبر از مورد حمله قرار دادن 52 نقطه فرهنگی ایران در صورت دریافت هرگونه پاسخ نظامی را داد اما به محض دریافت پاسخ موشکی ایران در عینالاسد با تغییر ادبیات خود، از عدم علاقهاش به پاسخ دادن به این حمله موشکی گفت و متقابل با آن شروع به ارسال سیگنالهایی از سوی دولتهای واسط برای منصرف کردن ایران نسبت به ادامه حملات کرد. حالا هم آمریکاییها در شرایطی که پس از تعرض ماجراجویانه ناوهای جنگی آمریکا به حریم آبی ایران که با واکنش نیروی دریایی سپاه مواجه شد ابتدا ادبیاتی هجومی را (همزمان با موفقیت سپاه پاسداران در پرتاب ماهواره نظامی نور) در پیش گرفتند و ترامپ با انتشار توئیتی تهدیدآمیز خبر از دستور شلیک به قایقهای ایرانی داد اما بعد از واکنشهای قاطع مقامات ایران از جمله سردار سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران که گفته بود: «ما نیز به واحدهای نظامی خودمان در دریا دستور دادیم که اگر شناور یا واحد جنگی از نیروهای دریایی ارتش تروریست آمریکا بخواهد امنیت کشتیهای غیرجنگی یا شناورهای رزمی ما را مورد مخاطره قرار دهد، آن شناور یا واحد نظامی را مورد هدف قرار بدهند»، سعی خود را معطوف به فرستادن پیام خویشتنداری از سوی رهبران واسطه سیاسی کردند.
* آمریکا حق خود را با تهدید تفسیر میکند
در ادامه تلاشها برای آرام کردن فضای نزاعهای مستقیم میان ایران و آمریکا روز گذشته استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست خبری خود از ایران و آمریکا خواست نسبت به افزایش تنش و درگیریهای لفظی خویشتنداری کنند. دوجاریک گفت: موضع ما این است که طرفهای درگیر باید از هرگونه اقدام و صحبتهای تحریکآمیز خودداری کنند. اما سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه در موضعی تند و انتقادی نسبت به توئیت اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا درباره فعالیت قایقهای سپاه گفت که روسیه درباره تهدیدهای آمریکا علیه ایران در بحبوحه تنشهای خلیجفارس نگران است و از هر دو طرف میخواهد خویشتنداری کنند. ریابکوف همچنین در این راستا بیان کرد که آمریکا به شیوه خود و با تهدید ایران به حمله در خلیجفارس، حقش برای دفاع از خود را تفسیر میکند.
* پیام ایران توقفناپذیری پیشرفتهایش بود
با گذشت چند روز از پرتاب ماهواره نظامی نور واکنشها و گمانهزنیها نسبت به این توانمندی کشورمان کماکان ادامه دارد. روزنامه الاخبار در گزارشی با این موضوع نوشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اکتبر سال 2009 نام نیروی هوایی خود را به «نیروی هوافضا» تغییر داد که آغازگر یک تاریخ جدید در بخش هوافضای جمهوری اسلامی ایران بود. عدم فعالیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در زمینه هوافضا طی 10 سال گذشته به معنای غفلت آن از این امر نبوده است، چرا که هفته گذشته با یک دستاورد غیرمنتظره و شگفتانگیز در پرتاب اولین ماهواره نظامی ایران که با موفقیت در مدار 430 کیلومتری زمین قرار گرفت نشان داد همواره در این حوزه فعال بوده است. در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به تجارب کسب شده توسط سپاه پاسداران از سال 2009 تاکنون آمده است: محکومیت ورود نظامی ایران به فضا از سوی کشورهای غربی بهدلیل ترس از قدرت اطلاعاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بویژه پس از پیشرفت اخیر آن در منطقهای که صهیونیستها و پایگاههای آمریکایی در آن حاضر نیستند است و علت این امر بیشتر به پیشرفتهای ایران در زمینه موشکهای بالستیک برمیگردد. سیستمهای بینالمللی نظارت بر ایران هیچگونه مقدمات قبلی برای این مرحله را رصد نکرده بودند که در این زمینه سردار «امیرعلی حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اظهار داشت: «میدانستیم که دشمنان بهدنبال رصد این کار هستند و تلاش کردیم بهصورت چراغخاموش کار را پیش ببریم».
الجزیره نیز در یادداشتی به قلم محمدالمنشاوی به بررسی تاثیر پرتاب ماهواره نظامی نور بر آینده قدرت جمهوری اسلامی پرداخت. در بخشی از این یادداشت با نقل این گفته دیوید دی روتش، کارشناس نظامی از دانشگاه دفاع ملی در واشنگتن که «ایران اولین ماهواره نظامی خود را پرتاب کرده است و به این معنا، در حال حاضر امکانات شلیک موشکهای قارهپیما را نیز دارد» آمده است، در صورتی که این گزارش درست باشد، شاهد تحول بسیار مهمی در مقابله بین تهران و واشنگتن خواهیم بود. از سوی دیگر، پروفسور جودت بهجت، در مرکز مطالعات خاور نزدیک و جنوب آسیا در دانشگاه دفاع ملی آمریکا در گفتوگو با الجزیره تاکید کرد که اگر ادعای ایران درست باشد، این مساله غافلگیرکننده نیست، به این دلیل که ایران سالهاست برای پرتاب ماهواره تلاش میکند و عاقبت، پس از چند بار آزمون و خطا، به نتیجه مورد نظرش دست یافت. پروفسور جودت بهجت در گفتوگو با الجزیره به این مطلب اشاره کرد که ایران قصد دارد پیامی را برساند مبنی بر اینکه با وجود تحریمها و شیوع ویروس کرونا، قادر است روند پیشرفت خود را ادامه داده و امکانات نظامیاش را بهبود بخشد. اما دی روتش معتقد است که تهران میخواهد با پرتاب موفقیتآمیز ماهواره نظامیاش، خود را در جایگاه خوبی نشان دهد.
ارسال به دوستان
اخبار
رهبر انقلاب در پایان اولین روز برگزاری محفل انس با قرآن نکاتی درباره معارف و مبانی قرآنی تبیین فرمودند
درسهایی از قرآن
در اولین روز از ماه مبارک رمضان، بهار قرآن و موسم ضیافت الهی، مراسم انس با قرآن در مصلای تهران و ارتباط زنده تصویری با حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد و قاریان قرآن کریم به تلاوت آیات نور پرداختند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در این مراسم در سخنانی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن، به بیان مواردی از دستورهای کاربردی و سعادتبخش قرآن برای تنظیم قواعد و روابط فردی و جمعی زندگی انسانها پرداختند. حضرت آیتالله خامنهای تنها راه نجات بشریت از ظلم، تبعیض، جنگ، ناامنی، لگدمال شدن ارزشها و حاکم شدن امنیت و سلامت و آسایش را عمل به دستورهای کاربردی قرآن دانستند و گفتند: یک دسته از دستورهای کاربردی قرآن، نحوه قاعدهسازی در زندگی است. اگر این قاعدهسازی بر مبنای قدرت و پول و شهوت باشد، انسان از زندگی واقعی و اخروی بینصیب خواهد ماند اما اگر انسانها بنای زندگی خود را در دنیا بر اساس نیکی و حسنه قرار دهند، علاوه بر منافع دنیوی قطعا به مقاصد واقعی و حقیقی زندگی نیز خواهند رسید. وسیله قرار دادن نعمتهای الهی همچون ثروت و قدرت برای آباد کردن زندگی انسانهای دیگر و نجات نیازمندان و نیکی به همنوعان، یکی دیگر از دستورهای کاربردی قرآن بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند. حضرت آیتالله خامنهای، عمل به دسته دیگری از آیات قرآن و دستورهای کاربردی آن را موجب تنظیم مناسبات اجتماعی دانستند و افزودند: از جمله این دستورها، «نهی از غیبت در جامعه» و «رعایت انصاف حتی در قبال مخالفان و دشمنان» است. ایشان «پیروی نکردن از موضوعاتی را که نسبت به آنها یقین وجود ندارد» از جمله دستورهای قرآن خواندند و یکی از مشکلات ژورنالیسم رایج در دنیا را عمل نکردن به این دستور و تلاش برای شایعهپردازی و خبرسازی دانستند. رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: متأسفانه در داخل جامعه ما هم از این موارد به چشم میخورد. حضرت آیتالله خامنهای «پرهیز از اعتماد و گرایش به ظالمان»، «رعایت قسط و عدل و انصاف در زندگی» و «خیانت نکردن در امانت» را از دیگر دستورهای اسلام برشمردند و با تأکید بر اینکه خیانت نکردن در امانت شامل مسؤولیت هم میشود، گفتند: «نترسیدن از دشمن و محکم ایستادن در مقابل او» از دستورهای مهم قرآن است و وضعیت امروز برخی دولتهای اسلامی و تحقیر آنها بهوسیله قدرتهای ظالم نتیجه ترسیدن آنها از دشمنان اسلام است. ایشان با اشاره به سیره و درس بزرگ امام بزرگوار مبنی بر نترسیدن از قدرتهای زورگو تأکید کردند: هراس از آمریکا نتایج تلخی را به بار خواهد آورد و ما در سالهای گذشته در برخی دولتهای خودمان مشاهده کردیم که ترس از آمریکا، آنها را دچار چه مشکلات سختی کرد. رهبر انقلاب اسلامی «اقامه نماز با توجه و برای یاد خدا» و «توبه و درخواست عفو و بخشش از خداوند بویژه در ایام ماه مبارک رمضان» را زمینهساز اعتلای روحی دانستند و در پایان اظهار امیدواری کردند آحاد ملت و مسلمانان بویژه دولتهای اسلامی و مسؤولان توفیق عمل به دستورهای کاربردی قرآن را بیابند، زیرا نسخه شفابخش مشکلات است.
***
تغییر الگوی عملیاتی ارتش با ارتقای تحرکپذیری
معاون هماهنگکننده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان افزایش۵۰ درصدی قدرت تحرک این نیرو، از تجهیز تمام یگانهای اطلاعات رزمی نیروی زمینی ارتش به سامانه پهپاد خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ارتش، سرتیپ علی جهانشاهی با اشاره به اهمیت تحرکپذیری و ارتقای توان رزمی در سطح این نیرو اظهار داشت: براساس منویات فرمانده معظم کل قوا و با بهرهگیری از رهنمودهای فرمانده کل ارتش و تدابیر هوشمندانه فرمانده نزاجا تاکنون تغییرات ساختاری قابل توجهی در راستای تحقق تحرکپذیری بیشتر نیروها و آمادگی آنها جهت پاسخگویی به تهدیدات، در سطح نیرو انجام شده است. معاون هماهنگکننده نیروی زمینی ارتش افزود: در همین راستا تیپها و گردانهای سنگین به تیپها و گردانهای متحرک هجومی تبدیل شدند. همچنین یگانهای پیاده و تکاور نیز در راستای همین تغییر ساختار به نیروهای واکنش سریع و نیروی مخصوص تبدیل شدند.
***
گزارش عضو حقوقدان شورای نگهبان به مردم از فعالیتهای اخیر این شورا
عضو حقوقدان شورای نگهبان در یادداشتی فعالیتهای اخیر این شورا را تشریح کرد. به گزارش «وطن امروز»، در یادداشت هادی طحاننظیف آمده است: چهارشنبه سوم اردیبهشت 99 جلسه شورای نگهبان به ریاست آیتالله جنتی و با حضور اکثریت فقها و حقوقدانان در تهران- به صورت حضوری- و قم - به صورت ویدئوکنفرانس- برگزار شد. در این جلسه «طرح الحاق یک ماده به قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی» و «لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با مشارکت بخش غیردولتی» مورد بررسی قرار گرفت که هر دو اعاده شده از سوی شورای نگهبان به مجلس بود. همچنین به «اساسنامه کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران» پرداخته شد که البته بررسی آن به انتها نرسید و ناتمام ماند. درباره طرح الحاق یک ماده به قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی نیز اشکال سابق این بود که شورای نگهبان اطلاق واگذاری تصویب آییننامه اجرایی ماده ۳۳ به هیات وزیران را مغایر اصل ۸۵ قانون اساسی شناخته بود، چرا که این واگذاری، بدون تعیین ضوابط تشکیل و فعالیت احزاب و تشکلها توسط قانون، امکان تضییع حقوق آنها و مردم را فراهم میکند. در اصلاحیه ارسالی، مجلس محترم به جای تعیین این ضوابط، قسمت مربوط به تصویب آییننامه اجرایی توسط هیات وزیران را حذف و آن را در اختیار وزیر کشور قرار داده بود که به نظر میرسد ایراد نهتنها مرتفع نشده بلکه شدیدتر شده است. از نظر شورای نگهبان ضوابط و نظامات حاکم بر فعالیت این تشکلها واجد ماهیت تقنینی است و واگذاری امری با این اوصاف به یک نفر ولو وزیر باشد، مغایر قانون اساسی است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|