|
محمد صلاح رمضان را در خانه جشن میگیرد
محمد صلاح، ستاره مسلمان تیم فوتبال لیورپول با کاغذهای رنگی به رسم بسیاری از کشورهای اسلامی در آستانه ماه مبارک رمضان خانه خودش را تزیین کرد. به نوشته روزنامه دیلیمیل انگلستان، صلاح مانند بسیاری از بازیکنان مسلمان شاغل در لیگ این کشور همچون مسعود اوزیل، آنتونی رودیگر و شقیری در این ماه روزه میگیرد و فرارسیدن رمضان را به یکدیگر تبریک میگویند.
ارسال به دوستان
چگونه یک ایرانی خارجنشین برای کسب شهرت در 2 برهه ادعا کرد به استقلال کمک مالی کرده است
کلاهبرداری تکراری
استقلال و پرسپولیس به قدری بدهی انباشته دارند که کمتر کسی جرأت نشستن روی صندلی مدیریت آنها را دارد. مدیرانی که سالهای گذشته برای رسیدن به این مهم، سر و دست میشکستند و با زدن زیرآب یکدیگر، داوطلب گرفتن این پست میشدند، حالا اوضاع به قدری وخیم است که بسیاری نیامده، بار سفر میبندند. در باشگاه پرسپولیس ایرج عرب میآید و میرود. انصاریفرد معلوم نمیشود بر اساس چه معیار و سوابقی بار دیگر پایش به این تیم باز میشود که او هم در پی اختلافات درونی و دیدن بدهیهای سرسامآور استعفا میکند. آنقدر معضلات و مشکلات این باشگاه زیاد است که برای انتخاب مدیر جدید کسی دیگر پیشقدم نمیشود و حتی یک دندانپزشک سرپرست مدیرعاملی سرخها میشود. هنوز هم مشخص نیست چه کسی سرانجام به عنوان مدیرعامل این باشگاه انتخاب خواهد شد.
اما برخلاف پرسپولیس که چندان صدایی از درون باشگاهش شنیده نمیشود، استقلال سر و صداهایش آلودگی صوتی بهوجود آورده است. علی فتحاللهزادهخویی که با شعار ساخت استادیوم ۳۵ هزار نفری و پرداخت ضربالاجلی بدهیها پا به استقلال گذاشت، چون خبری از ریختن پول از آسمان نبود، با بهانه کردن بیماری تنها پس از ۲ هفته از انتخابش به عنوان سرپرست، استعفا کرد. وزارت ورزش پس از کشوقوسهای فراوان احمد سعادتمند را به عنوان مدیرعامل این باشگاه انتخاب کرد. سعادتمند که سابقه حضور در هیاتمدیره استقلال را هر چند کوتاه داشت، درصدد حل مشکلات مالی تیم برآمد اما مشاورانی که به او آدرس غلط میدادند، منجر به معروف کردن اسپانسرهای عشق شهرت شدند. فردی به نام دکتر داداشیان یک روز برای جلسه با مدیرعامل باشگاه کنار او و جامهای باشگاه ایستاد تا بلافاصله در صفحه اینستاگرام کمبازدید خود اعتبار بخرد. او هر روز وعدههای عجیبی میداد که با عقل جور درنمیآمد. البته این شخص مدعی شده بود پایان فروردینماه به استقلال کمک مالی خواهد کرد؛ فروردین تمام شد و از اردیبهشت هم ۷ روز گذشت اما خبری از کمک او نشد. داداشیان یک بار هم استوری گذاشت و مدعی شد مبلغ هنگفت ۱۰۰ میلیارد تومان به استقلال میآورد که البته صفرهای کنار عدد یک، تنها خنده به روی لب میآورد، چرا که تا امروز کسی نبوده چنین مبلغی را در ورزش ما هزینه کند. یادمان نمیرود یکی از اعضای سابق هیأتمدیره آبیها بابت ۷ میلیارد تومان، چقدر منت گذاشت و حالا هم دنبال دیرکرد پولش است.
نفر بعدی که قرار بود با نام استقلال برای خودش اعتبار بخرد، «ایمان. الف» یا همان ایمان ابرا بود. فردی که در نروژ زندگی میکند و در ۲ فصل گذشته هم مدیران استقلال را سرکار گذاشت. ابرا ۲ فصل پیش نه با حضور در باشگاه استقلال، بلکه در صفحه شخصی خود در اینستاگرام مدعی شد بدهی باشگاه به تیام و جپاروف، 2 ستاره آن روزهای تیم را پرداخت میکند تا این دو در استقلال ماندنی شوند. او قرار بود مبلغ ۱۳۴ هزار دلار را به حساب جپاروف بریزد و فیش آن را هم برای باشگاه فرستاد اما پولی که به حساب هافبک ازبکستانی رفت تنها ۱۳ دلار بود. این امر با عصبانیت جپاروف روبهرو شد و با این تفکر که ابرا و باشگاه استقلال او را سرکار گذاشتهاند، برای همیشه این تیم را ترک کرد. بعد هم مشخص شد فیش ۱۳۴ هزار دلاری او جعلی بوده است. ابرا فصل گذشته هم با معاون وقت این باشگاه یعنی علی خطیر صحبت کرد تا باز هم با ورود مدیر جدید به استقلال، دوباره خود را به باشگاه نزدیک کند. این فرد به خطیر پیشنهاد داد اسم او را بیاورند تا پس از آن وجهی را به این تیم پرداخت کند. اما فتحی، مدیرعامل وقت استقلال پس از شنیدن این نظر، مخالفت کرد و گفت هر موقع ابرا پولی ریخت، از او تشکر میکنیم. همین شد که سال گذشته اسمی از این شخص در استقلال شنیده نشد و ایمان. الف برای مدتی غیرفعال شد.
اما ابرا با آمدن مدیر جدید بار دیگر با هدفی مشابه اهداف قبلی، این بار از طریق خبرنگاران حوزه استقلال قصد نزدیک شدن به باشگاه را میکند. به برخی خبرنگاران در دایرکت اینستاگرام پیام میفرستد اما کسی جواب او را نمیدهد تا اینکه یک خبرنگار به او اعتماد میکند و جهت کمک به استقلال، ایمان. الف را به باشگاه معرفی میکند. این شخص ادعا میکند حقوق ماهانه دیاباته و میلیچ، ۲ بازیکن خارجی استقلال را میپردازد تا باشگاه آنها را از دست ندهد. روز یکشنبه هفته گذشته خبر واریز حقوق این ۲ بازیکن در کانال رسمی باشگاه دیده شد و اتفاق عجیب در این بین تشکر سعادتمند از این شخص بود. همه گمان میکردند پول واریز شده است غافل از اینکه یکشنبه، روز تعطیل در اروپاست. بعدها برای حل کردن این موضوع ابرا گفت این پول روز جمعه به حساب بازیکنان ریخته شده و چند روزی طول میکشد تا با توجه به مشکلات ارزی ایران، به حساب بازیکنان بنشیند. اینکه چرا همان روز جمعه یا شنبه خبر کمک مالی ابرا شنیده نشد و همه ۲ روز بعد خبردار شدند هم جای سؤال دارد.
از روز جمعه تا پنجشنبه ۶ روز میگذرد و خبری از دریافت پول نمیشود. در صحبت با یکی از این بازیکنان، مشخص میشود فیش رسید پول جعلی بوده و هروویه میلیچ پس از گرفتن استعلام متوجه فیک بودن این رسید میشود.
سؤال اینجاست که چطور این فرد برای بار دوم کلاه سر مدیران این باشگاه میگذارد؟ اصلاً چطور میشود به فردی که فرسنگها از ایران فاصله دارد، اعتماد کرد؟
چطور امکان دارد در باشگاه بزرگی همچون استقلال به روی هر کس و ناکسی باز شود و حتی بدون اطمینان حاصل کردن از واریز واقعی پول، از آنها تشکر هم کنند؟
البته استقلال به دلیل بدهیها و پرداخت نشدن حقوق بازیکنان این روزها باید هر چه سریعتر به فکر اسپانسر قوی باشد و شاید سعادتمند هم به قدری در این باتلاق گیر کرده که گمان میکند همه دلسوزانه دست یاری به سمتش دراز میکنند.
شاید بهتر است مدیرعامل آبیها فکری به حال مشاورانش کند و روی کمک هر شخصی براحتی حساب باز نکند تا استقلال گوشت قربانی یکسری افراد عشق شهرت نشود.
شاید بهتر است سرخابیها قبل از آنکه تصمیم عجولانهای بگیرند، کمی روی سوابق افراد به ظاهر خیر تحقیق کنند و نگذارند این ۲ تیم بزرگی خود را بهخاطر افراد کوچک از دست بدهند؛ افرادی که منتظر گرفتن یک عکس در این باشگاهها هستند تا در اینستاگرام فالوور جذب کنند و با تبلیغ بنگاههای شرطبندی و... ثروتمند شوند.
***
[ماجرای میلیچ و مطالباتش به کجا رسید؟]
مدافع تیم فوتبال استقلال میگوید قصد ترک تیمش را ندارد و منتظر پرداخت مطالباتش است.
پنجشنبه گذشته اخباری مبنی بر جعلی بودن پرداختیهای یک هوادار به میلیچ و دیاباته منتشر شد که واکنشهای متفاوتی را به همراه داشت.
هرویه میلیچ، مدافع تیم استقلال در واکنش به این اتفاقات اظهار کرد: فردی به باشگاه گفته بود بخشی از دستمزد من را از بانکی در نروژ پرداخت میکند اما این کار را نکرد و به نظر میرسد جعلی و ساختگی بوده است. برایم غیرقابل باور است که پولی پرداخت نشده و آن فرد این کار را با من کرده است. البته شنیدهام برای دومینبار است که آن فرد اینگونه عمل کرده است. من به باشگاه احترام میگذارم اما این اتفاقی که افتاده برایم غیر قابل باور است.
او ادامه داد: درباره اینکه در این شرایط به باشگاه بازمیگردم یا نه، باید بگویم من به استقلال بازمیگردم، چرا که برای تیم و مربی احترام قائلم. کاری احمقانه است که به تیم بازنگردم اما مانند سایر بازیکنان استقلال، منتظر پرداخت دستمزدم هستم.
میلیچ در پایان گفت: من قصد ترک تیم را ندارم. من بازیکنان استقلال و افراد اطراف باشگاه را- البته نه همه آنها، بلکه آنهایی که به من احترام میگذارند- دوست دارم. رابطه خوبی با بازیکنان و مربی تیم دارم اما منتظر پرداخت دستمزدم هم هستم. به من گفتهاند قرار است این کار را انجام دهند.
ارسال به دوستان
اخبار
استعفای سرپرست دبیری فدراسیون دوومیدانی
سرپرست دبیری فدراسیون دوومیدانی از سمتش استعفا کرد. پژمان معتمدی دیروز نامه استعفایش را به مهدی مبینی، سرپرست این فدراسیون داد و به همکاریاش پایان داد. معتمدی در اینباره به تسنیم گفت: حکم من توسط ایرج عرب، سرپرست سابق فدراسیون زده شده بود. من هم با استعفایم میخواستم دست مبینی در انتخاب فرد موردنظرش باز باشد. ضمن اینکه به عنوان سرپرست دبیری فدراسیون ناشنوایان فعالیت خواهم کرد.
***
گزارش روزنامه الوطن از سرنوشت لیگ قهرمانان آسیا
روزنامه الوطن قطر در گزارشی پیرامون سرنوشت مرحله گروهی رقابتهای لیگ قهرمانان باشگاههای آسیا نوشت: برگزاری بازیها در استادیومهای کولردار دوحه بهترین راهحل است. این روزنامه در گزارشی با اشاره به مصاحبه هفته گذشته ویندسور جان نوشت: دبیرکل AFC اعلام کرد یک کشور در غرب آسیا خواستار میزبانی رقابتهای مرحله گروهی به صورت متمرکز شده اما اشارهای به نام این کشور نکرد. با این وجود به نظر میرسد استادیومهای کولردار قطر بهترین راهحل برای برگزاری این بازیها خواهد بود، چرا که در آن مقطع زمانی دمای هوا بسیار بالاست و امکان برگزاری بازیها در بسیاری از کشورهای منطقه غرب آسیا وجود ندارد. این در حالی است که از ابتدا AFC در منطقه غرب دو کشور قطر و ازبکستان را برای میزبانی مسابقات متمرکز کاندیدا کرده بود و در منطقه شرق فیلیپین و مالزی را.
صحبتهای دبیرکل AFC نشان میدهد کنفدراسیون فوتبال آسیا بر تکمیل و اتمام مسابقات تاکید دارد و میخواهد این رقابتها را به صورت متمرکز برگزار کند. همچنین بازیها بدون حضور تماشاگر و پشت درهای بسته برگزار خواهد شد.
***
مسابقات ووشوی قهرمانی آسیا به تعویق افتاد
برگزاری رقابتهای ووشوی قهرمانی بزرگسالان آسیا به تعویق افتاد. به نقل از روابط عمومی فدراسیون ووشو، این مسابقات قرار بود اواخر آبانماه به میزبانی هند برگزار شود که با تصمیم فدراسیون ووشوی آسیا با تعویق مواجه شد. این تصمیم به دلیل شیوع ویروس کرونا اتخاذ شده است. با این اوصاف مسابقات فوق، بهمن یا اسفندماه سال جاری در هند انجام خواهد شد. بنابراین، زمان آغاز اردوهای تیم ملی ووشوی ایران نیز با تاخیر همراه شد و پس از تعیین زمان دقیق مسابقات قهرمانی آسیا، اردوها نیز شروع خواهد شد. پیش از این برگزاری جامجهانی تالو در ژاپن نیز به سال 2022 موکول شده بود.
***
ادامه بوندسلیگا با ماسکهای خاص
مسؤولان برگزاری رقابتهای بوندسلیگا برای از سرگیری این رقابتها ماسکهای خاصی را برای بازیکنان در نظر گرفتهاند. به نقل از اسپورت، رقابتهای بوندسلیگا از اواسط ماه مارس به خاطر شیوع ویروس کرونا در آلمان تعطیل شد. تیمهای حاضر در بوندسلیگا چند روزی است تمرینات خود را آغاز کردهاند تا آماده ادامه لیگ شوند. مسؤولان برگزاری بوندسلیگا اعلام کردند ماسکهای خاصی را برای بازیکنان در نظر گرفتهاند تا مانع انتشار بیشتر ویروس شود. طبق اعلام رسانههای آلمانی این ماسکها حتی با وجود دویدن با سرعت بازیکنان از صورتشان نمیافتد و به هنگام ضربات سر و درگیریهای هوایی هم نخواهد افتاد و کاملا مناسب برای شرایط مسابقات است. قرار است ادامه رقابتهای بوندسلیگا از اواسط ماه مه برگزار شود و به نظر میرسد آلمان نخستین لیگ معتبر اروپایی خواهد بود که لیگ خود را بعد از شیوع کرونا برگزار خواهد کرد. ویروس کرونا در آلمان جان بیش از 5 هزار نفر را تاکنون گرفته است و همچنین آمار مبتلایان و قربانیان ویروس در این کشور بالاست.
***
واکنش تیمهای فوتبال هلندی به لغو فصل جاری
تصمیم فدراسیون فوتبال هلند برای پایان فصل جاری بدون اعلام قهرمان و تیمهای سقوط کرده با واکنشهای مختلف همراه بود. به گزارش سایت دالماپورتال، بعد از شیوع ویروس کرونا و اعلام نخستوزیر هلند همه رویدادهای ورزشی در این کشور به حالت تعلیق درآمد و در نهایت فدراسیون فوتبال هلند اعلام کرد فصل جاری لیگ این کشور بدون اعلام قهرمان و تیمهای سقوط کرده به پایان رسید. این تصمیم با واکنشهای مختلف همراه بود. بعضی از تیمها از جمله اوترخت هلند بشدت به تصمیم گرفته شده انتقاد کردند و حتی تهدید به شکایت از فدراسیون فوتبال هلند کردند و این اقدام را زیر سوال بردند. با این حال جالبترین واکنش از سوی تیم صدرنشین یعنی آژاکس بود. این تیم به دلیل تفاضل گل بهتر نسبت به تیم آلکمار در صدر جدول لیگ قرار داشت. ادوین فان در سار، دروازهبان پیشین تیم و مدیر فعلی آژاکس گفت: طبیعی است هر تیم و بازیکنی برای قهرمانی رقابت میکند و به دنبال رسیدن به این هدف است ولی باید به تصمیم فدراسیون فوتبال احترام گذاشت چون الان مسائلی مهمتر از فوتبال وجود دارند. البته آژاکس در حالی به قهرمانی نرسید که تنها سهمیه فوتبال هلند برای مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا را به دست آورد.
ارسال به دوستان
تلاش برای زنده نگه داشتن امیدها در آینده نامعلوم ورزش جهان
جلسات متوالی در سازمان لیگ کشتی
در روزهایی که برخی از احتمال تعویق دوباره المپیک و وضعیت نامعلوم و بلاتکلیف ورزش جهان میگویند، جلسات لیگ و تصمیمگیری برای آینده کشتی، امیدها را بیش از پیش در رشته ملی ایران زنده نگاه میدارد.
این روزها به جرأت میشود سازمان لیگ را یکی از بخشهای کاملا فعال فدراسیون کشتی عنوان کرد، سازمانی که عملا در بخش بازاریابی و اقتصادی نیز کمک حال کشتی بوده و سال گذشته همان لیگ نیم بند نیز چرخه مالی نسبتا خوبی را در کشتی ایجاد کرد.
هرچند لیگ برتر کشتی فرنگی به صورت کاملا فشرده و لیگ برتر آزاد نیز با حواشی زیادی برگزار شد، مسابقات باشگاههای جهان از کیفیت بالایی برخوردار نبود و فدراسیون و سازمان لیگ نیز این نقدها را قبول دارند اما بیشک برگزاری هر دو رقابت برای خانواده کشتی نفع زیادی داشت.
علاوه بر اینکه رقابت در چندین استان بار دیگر به جریان افتاد و تماشاگران زیادی در شهرهای دوردست به خاطر هیجان لیگ و کشتی به سالنها آمدند، از لیگ برتر و مسابقات باشگاههای جهان، خانواده کشتی نفع بردند.
نکته قابل توجه نیز این بود که سازمان لیگ ایرادات و نقصهای لیگ فصل گذشته را پذیرفت و بلافاصله بعد از اتمام لیگ 98، استارت تصمیمگیری درباره لیگ 99 زده شد. تلاش هم بر این بود که اینبار اسپانسرهای قویتر مجاب به تیمداری شوند و کشتی به استانهای کمتر درگیر نیز راه پیدا کند.
در همین راستا حتی در روزهایی که کرونا همه فعالیتهای ورزشی را تعطیل کرده بود اما برای بررسی نقاط قوت و ضعف لیگ گذشته و راهکارهای جذب اسپانسرها و بهبود کیفیت لیگ، با حضور رئیس فدراسیون جلسات سازمان لیگ به صورت منظم برگزار شد.
این در حالی است که اتحادیه جهانی کشتی تمام مسابقات خود را تا دهم تیرماه تعطیل کرده است، المپیک نیز یک سال به تعویق افتاده و زمزمه احتمال تعویق بیشتر هم میتواند ناامیدی و بیانگیزگی را به کشتی تزریق کند.
با این وجود فدراسیون کشتی و سازمان لیگ تلاششان را قطع نکرده و حتی صحبت از برگزاری لیگ ردههای سنی پایه است. کشتی، ورزش و اساسا دنیا در این روزها به امیدواری بیشتری نیاز دارند؛ امید به اینکه وضعیت فعلی تحت کنترل کشورها قرار میگیرد و امکان از سرگیری مسابقات فراهم خواهد شد.
به همین دلیل تلاش هر روزه برای ترغیب اسپانسرها جهت تیمداری و تعیین میزبان مسابقات باشگاههای جهان و اقداماتی از این دست میتواند این نکته مهم را به کشتیگیران القا کند که قرار نیست همه چیز در این مقطع متوقف شود. علاوه بر اینکه دنیا قرار است در جریان باشد، کشتی نیز باید به آینده امیدوار باشد و همه تلاشها برای حفظ انگیزه در بین جامعه کشتی به کار گرفته شود.
ارسال به دوستان
شهنازی: در انتخاب سرمربی ایرانی برای والیبال نباید بحث تنگنظری مطرح باشد
علم ما از مربیان بلوک شرق کمتر نیست
کارشناس والیبال با تاکید بر اینکه ولاسکو روی مربیان ایرانی نیز تاثیرگذار بود، گفت: مربیانی که در کنار ولاسکو فعالیت کردند، تاثیرگذار هستند. ناصر شهنازی درباره تشکیل کار گروه مشورتی فدراسیون والیبال برای انتخاب سرمربی تیم ملی گفت: حرکت مثبتی بود که فدراسیون انجام داد و تعدادی پیشکسوت و افراد آشنا به والیبال در آن حاضر شدند. تعداد دیگری هم میتوانند به این کارگروه اضافه شوند. استفاده از خرد جمعی برای انتخاب سرمربی تیم ملی حرکت خوبی است. کارشناس والیبال ادامه داد: زمان مناسب برای انتخاب سرمربی را داریم. والیبال ایران در جایگاه خوبی در جهان قرار دارد و سرمربیان، علاقهمند به قبول هدایت تیم ملی والیبال ایران هستند، چرا که تیم ملی جواز حضور در المپیک را دارد و هر مربی ای علاقهمند است در المپیک حضور داشته باشد و رزومه خود را ارتقا دهد. بنابراین باید در انتخاب سرمربی دقت و گزینه اصلح را انتخاب کنیم. زمانی که صحبت از هزینه میکنیم باید بدانیم این هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری است، چرا که کسب نتایج خوب تیم ملی، شادی مردم را به دنبال دارد و این سرمایهگذاری است. شهنازی در پاسخ به این سوال که آیا انتخاب سرمربی ایرانی برای والیبال ایران جهت حضور در المپیک درست است یا نه، گفت: پس از حضور ولاسکو، همانطور که تیم ملی به خودباوری رسید، مربیان نیز به خودباوری رسیدند و با علم روز دنیا آشنا شدند. علم مربیان ایرانی از مربیان بلوک شرق کمتر نیست. نکته مهم بحث تجربه و حضور مربیان ایرانی در میادین مهم مانند المپیک است که این تجربه باید کسب شود. وی تاکید کرد: سایر مربیان برتر جهان پله پله پیش رفتند و ارتقا یافتند، متأسفانه حمایت از مربیان داخلی به اندازه مربیان خارجی نیست و این دلایل خاص خود را دارد. برای موفقیت مربی آیتمهای مختلفی نیاز است، مانند حمایت قاطعانه فدراسیون در شرایط سخت و تیم همراه مربی (آنالیزور، فیزیوتراپ و...) که همه اینها در کنار مربی خارجی بود. کارشناس والیبال اظهار کرد: زمانی که صحبت از انتخاب سرمربی داخلی میشود برخی کارشناسان افراد مدنظر خود را به عنوان سرمربی تحمیل میکنند، همین باعث ایجاد خلل در روند انتخاب سرمربی میشود. سرمربی تیم ملی باید از صافیهای مختلفی عبور کند، دارای برنامه باشد و مورد ارزیابی قرار گیرد؛ پس از شنیدن دیدگاههای مختلف باید تصمیمگیری شود. نباید بدون بررسی فقط اسمها را ردیف کنیم، این باعث بیاعتمادی در سایر مربیان میشود. کارگروهی که فدراسیون برای انتخاب سرمربی تشکیل داده است میتواند نفرات دیگر را هم برای مشورت به کار گیرد. وی درباره گزینههای داخلی افزود: در انتخاب مربی ایرانی نباید بحث تنگنظری مطرح باشد. زمانی که روی مربی ایرانی سرمایهگذاری میشود نباید تحت تأثیر جو غیرمنطقی قرار گیریم. تأثیرگذارترین مربیان ایرانی در زمان ولاسکو بودهاند. نفراتی مانند معدنی، ابراهیمی، بنده، مساجدی، محمدیراد، تندروان، مهرگان، جزیده و... مربیانی بودیم که در کنار ولاسکو و سیچلو حضور داشتهایم. با یک نگاه متوجه خواهیم شد که تأثیرگذارترین مربیان ایرانی در زمان ولاسکو و سیچلو فعالیت داشتهاند. تمرینات امروز والیبال ما تحت تأثیر تمرینات ولاسکو است. پس ولاسکو علاوه بر بازیکنان بر مربیان ایرانی نیز تأثیرگذار بوده است. ارسال به دوستان
8 ایراد حقوقی به اصلاحیه قانون انتخابات
حسین فاتحیزاده: چهارشنبه هفته گذشته، مجلس شورای اسلامی در جلسهای که حواشی زیادی داشت، طرح اصلاح قانون انتخابات را مورد بررسی قرار داد که سوالات و ابهاماتی را در میان افکار عمومی برانگیخت. بر مبنای این طرح، نمایندگان مجلس موادی را به قانون انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا اضافه کردند که از منظر حقوقی باید مورد واکاوی قرار گیرد.
مقدمتا باید اشاره داشت به طور کلی ضابطهمند کردن گزارشات و استنادات اعلامی در امر تأیید صلاحیتها ضروری به نظر آمده و در راستای احقاق حقوق داوطلبان است؛ لکن اگر این ضوابط، منطقی و مدبرانه نباشد، عوارضی در پی خواهد داشت که مشکلات نظام انتخاباتی فعلی را افزون خواهد کرد.
1- تسلیم گزارشات و مستندات که بعضا ممکن است شامل موارد محرمانه امنیتی و مغایر شئونات اسلامی (از حیث اشاعه فحشا) باشد به فرد داوطلب منطقی به نظر نمیرسد و اگر داوطلب نیز برای مثال آن را در معرض عموم و فضای مجازی قرار دهد، امکان تأثیر مخرب بر نظام انتخابات و نهادهای دخیل در آن و در نهایت حیثیت نظام اسلامی خواهد داشت.
2- مشخص بودن هویت گزارشدهنده هرچند تا حدودی از ارائه گزارشات خلاف واقع جلوگیری میکند، لکن ممکن است باعث ایجاد رعب و تردید در ارائه گزارشات تخلفات توسط افراد و بویژه اقوام و آشنایان داوطلب یا کارمندان نسبت به اعلام تخلفات مدیران دستگاههای خود که داوطلب شدهاند شود. لذا مصونیتی برای گزارشدهنده وجود ندارد و افراد دارای رانت و قدرت میتوانند با ایجاد رعب یا تطمیع، مانع ارائه گزارشات تخلفات وی شوند. این امر در شهرهای کوچک که مسائل داوطلبان از منظر گزارشگران مردمی چندان پنهان نمیماند و برای بررسی صلاحیتشان ضروری است، حائز اهمیت است. همچنین سوتزنان و گزارشگران فساد را نیز در اعلام تخلفات و فسادهای انجام شده محدود و برای افراد مسألهدار یک حریم امن ایجاد میکند از همین رو بیاعتبار و غیرمسموع بودن گزارشات فاقد هویت گزارشدهنده و جرمانگاری آن در تبصره 3 ماده الحاقی واجد اشکال است.
3- برخی گزارشات و تخلفات بویژه موارد خلاف شرع که از سوی یک فرد گزارش شده و توسط نهادهای ذیصلاح تأیید و احراز شده براحتی قابل اثبات در محاکم دادگستری نیست. برخی موارد نیز از سوی قانونگذار جرمانگاری نشده است. مثلا فردی که به دروغگویی سوء شهرت دارد، شایسته کرسی نمایندگی مجلس نیست و به احکام اسلام التزام عملی ندارد اما هیچ دادگاهی نیز او را به دلیل دروغگویی محکوم و مجازات نمیکند. یا در قوانین کیفری برای پارتیبازی و رانتخواری مجازاتی در نظر گرفته نشده و اثبات چنین مواردی نیز بسادگی در محکمه صورت نمیگیرد اما ورود چنین اشخاصی به مجلس مضر و خلاف شأن خانه ملت است و زمینه فساد در مجلس و نمایندگان را بالا میبرد که باید درباره این موضوعات خاص تعیین تکلیف شود.
4- در تبصره 5 ماده یک اصلاحیه تبصره که اعلام میکند: «در صورتی که پس از اعتراض، گزارشات و استنادات جدیدی نزد هیاتهای اجرایی و نظارت ارسال شود مراجع مزبور مکلفند موارد جدید را جهت مراحل بررسی بعدی نزد مرجع صالح ارسال نمایند»، عبارت «مرجع صالح» واجد ابهام است و اگر مراد از آن مراجع قضایی است، بلاوجه بوده و از طرفی موجب اطاله دادرسی خواهد شد.
5- در ماده 2 مقید کردن نظارت شورای نگهبان به مواد اصلاحیه این قانون تحدید صلاحیت عام شورای نگهبان و خلاف اصل 99 قانون اساسی و نظریه تفسیری است.
6- در ماده 3 این اصلاحیه که اعلام کرده «تبصره ۲ ماده ۲۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی حذف میشود»، با حذف تبصره 2 ماده 20 از قانون انتخابات فعلی، تکلیف آرای دارای تشابه اسمی نامشخص و بلاتکلیف باقی میماند.
7- در تبصره بند 3 ماده 4 که قید شده «عدم اعتقاد داوطلب به اسلام یا اقرار او و عدم التزام عملی داوطلب به اسلام با حکم قطعی دادگاه صالح مبنی بر فساد مالی یا اخلاقی وی به اثبات میرسد»، برای مثال چگونه میتوان تارکالصلاه بودن داوطلب را که از مهمترین موارد التزام عملی به اسلام است به حکم دادگاه صالح به اثبات رساند؟ اصولا قانونی وجود دارد که دادگاهها بر اساس آن التزام یا عدم التزام افراد به احکام اسلام و شرع مقدس را احراز و اثبات کنند؟!
8- در بند 4 ماده 4 که در شرایط داوطلبی مجلس قید کرده «ارائه مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن به شرط داشتن 7 سال سابقه خدمت اجرایی در بخشهای خصوصی یا دولتی یا فعالیت آموزشی یا پژوهش با تأیید مراجع ذیربط»، 7 سال سابقه خدمت اجرایی تبعیض ناروا در حق داوطلبان بوده و مانع گردش نخبگان در فرآیند تصمیمگیری مملکت میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|