|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
پاسخ رهبر انقلاب به نامه حجتالاسلام قرائتی در ارتباط با ضرورت کار برای ترویج و تفسیر قرآن
اشارههای معلمِ قرآن
حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب در پاسخ به نامه حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی در ارتباط با اهمیت قرآن و ضرورت کار برای ترویج و تفسیر آن مرقوم داشتند: «بعدالسلام؛ خداوند به جنابعالی توفیق عطا فرموده است و امیدواریم آن را افزایش دهد. حقیر با کار برای ترویج قرآن و تفسیر کاملاً موافقم». به گزارش پایگاه اطلاعرسانی khamenei.ir بخش فقه و معارف این پایگاه همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، متن پاسخ رهبر انقلاب و نامه حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی را منتشر کرد. حجتالاسلام قرائتی در این نامه به موارد مهمی پیرامون ترویج و تفسیر قرآن اشاره کرده است. در بخشی از این نامه آمده است: اساس همه حوزههای علمیه یک توبیخ قرآنی است که فرمود: «فلولا نفر من کل فرقه...» (توبه، ۱۲۲) در حالی که تدبر در قرآن با دو توبیخ مطرح شده است: الف) «أ فلا یتدبرون القرآن» ب) «أم على قلوب أقفالها» (محمد، ۲۴). مشکل حوزههای علمیه این است که با اینکه خوشبینانه 10 درصد طلاب فقیه میشوند ولی عمده مغزهای حوزوی برای تربیت این 10 درصد زحمت میکشند که البته این زحمت لازم است، زیرا شاید ما به تعداد فرمانداریها فقیه نداشته باشیم و برای 90 درصدی که قدرت اجتهاد ندارند، برنامه چشمگیری نظیر شیوه پاسخ به سؤالات، شیوه کلاسداری، شیوه بیان تفسیر و حدیث، شیوه جذب جوانان به نماز و... وجود ندارد. اگرچه در این سالها تخصصهایی به راه افتاده است ولی خروجی آنها چشمگیر نیست و جای بعضی تخصصها خالی است. این نامه میافزاید: ای کاش همانگونه که پیامبر فرمود نباید بین کتاب الله و عترت جدایی باشد «لن یفترقا»، ما باید تعداد جلسات قرآن را به تعداد جلسات عزاداری محرم و جشنهای نیمه شعبان برسانیم.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی در بخش دیگری از نامه خود پیرامون موضوع تفسیر خطاب به رهبر انقلاب میآورند: جنابعالی قبل از انقلاب درس تفسیر داشتید و امروز هزاران روحانی در دانشگاهها و پادگانها و قوای مسلح و ائمه جمعه وجود دارند که بعضی گاهی تفسیر میگویند ولی هنوز در حوزه، دانشگاه و منابر رنگ سخنان مخلوق بیش از سخنان خالق است. این معلم تفسیر قرآن ادامه میدهد: ماشینهایی که هوا گرفته است، در سرازیری با هل دادن روشن میشود، سرازیری قرآن ماه رمضان است و نیاز به سفارشی است حداقل به روحانیونی که در دستگاههای دولتی و در ادارات و قوای سهگانه و امور مساجد و ائمه جمعه و حوزههای علمیه مشغول به کار هستند. باید همتی جدی باشد، چرا که اگر ما قرآن را به پا نداریم، از خداوند بدترین لقب را که پوچی است، دریافت خواهیم کرد. «قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ لَسْتُمْ عَلَى شَیْءٍ حَتَّى تُقِیمُوا التَّوْرَاهَ وَالْإِنجِیلَ وَ مَا أُنزِل» (مائده، ۶۸). حجتالاسلام قرائتی در بخش پایانی نامه خود میآورد: توجه به قرآن و سفارش به تفسیر و تدبر توسط حضرتعالی با اراده خداوند راهگشاست و بری است که باید همه در این بر مشارکت کنند. به امید روزی که تمام حوزهها و تمام مدرسین برای تفسیر، سهم و جایگاهی در شأن کتاب آسمانی قرار دهند و همانگونه که سایر کتب محوریت دارد، تفسیر قرآن هم محور باشد».
ارسال به دوستان
کتاب «نان سالهای جنگ» منتشر شد
مروری بر خاطرات سربازان گمنام جبههها
کتاب «نان سالهای جنگ»؛ مروری بر نقش زنان روستای صدخرو سبزوار در پشتیبانی از دفاعمقدس به همت انتشارات «راه یار» راهی بازار نشر شد. به گزارش «وطن امروز»، «نان سالهای جنگ» که محمد اصغرزاده تحقیق و مصاحبههای آن را بر عهده داشته و به قلم محمود شمآبادی به نگارش درآمده، خاطرات زنان روستای صدخرو در پشتیبانی از جبهه و رزمندگان را در 16 فصل روایت کرده است و بخش پایانی کتاب نیز به تصاویر زنان جهادگر و شهدای این روستا اختصاص دارد. روستای صدخرو در غرب سبزوار یکی از هزاران روستایی است که در سالهای دفاعمقدس، به پشتیبانی از جنگ مشغول بود. اما در تاریخ دفاعمقدس کمتر به نقش این روستاها پرداخته شده و با بیمهری تاریخنگاران مواجه بوده است؛ روستاهایی که به مدد جهاد سازندگی پایشان به پشتیبانی جنگ باز شد. زنان روستای صدخرو، نمونهای از زنان انقلابی هستند که عمرشان را پای دفاع از انقلاب و ارزشهایش گذاشتند. . در قسمتی از این کتاب میخوانیم: «توی منطقه، هیچ جایی مثل صدخرو نبود. این پیشتازی مدیون زنهای صدخروی بود. میگفتند این کاری است که به درد دنیا و آخرتمان میخورد. همه کارها هم صلواتی بود و حقالزحمهای نداشتیم...». علاقهمندان برای تهیه این کتاب در 192 صفحه و با تیراژ 2000جلد توسط انتشارات «راه یار» راهی بازار نشر شده است، علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق سایت Ammaryar.ir و با تخفیف ویژه، آن را تهیه کنند. ارسال به دوستان
آغاز پخش فصل جدید پرمخاطبترین برنامه کتابی تلویزیون
«کتابباز» رمضانی
پخش ویژهبرنامه رمضانی «کتابباز» با حال و هوایی جدید از امشب آغاز خواهد شد. به گزارش «وطن امروز»، فصل جدید برنامه تلویزیونی «کتابباز» با اجرای سروش صحت از آغاز ماه مبارک رمضان روی آنتن شبکه نسیم میرود. این برنامه در ایام ماه مبارک رمضان هر شب ساعت ۱۹ پخش خواهد شد. «کتاب باز» طبق روال گذشته میزبان هنرمندان، شاعران، ورزشکاران و چهرههای معتبر حوزههای مختلف خواهد بود. براساس آنچه روابط عمومی این برنامه اعلام کرده، با توجه به تغییری که ویروس کرونا در سبک زندگی امروز بهوجود آورده است، برنامه «کتابباز» هر شب یک بسته پیشنهادی فرهنگی متناسب ایام به مخاطبان معرفی خواهد کرد. برنامه «کتابباز» از سال ۹۵ تاکنون در ۴ فصل به کارگردانی و تهیهکنندگی «محمدرضا رضائیان» روی آنتن رفته است. فصل پنجم این برنامه پس از ویژهبرنامه ماه مبارک رمضان در ماههای آینده تولید و پخش خواهد شد. برنامه تلویزیونی «کتابباز» در ساعات ۴، ۹ و ۱۳ روز بعد بازپخش میشود. این برنامه پرمخاطبترین برنامه تولید شده در تلویزیون با محوریت کتاب است که طی 4 فصلی که از پخش آن گذشته، توانسته با دعوت از میهمانانی در حوزههای مختلف نظر بسیاری از مخاطبان را نسبت به موضوع مهم کتابخوانی جلب کند. ارسال به دوستان
اعطای کمک هزینه تهیه اقلام بهداشتی
بازگشایی سینماها داوطلبانه شد
در ششمین جلسه کارگروه بررسی آسیبهای کرونا در سینما، ضوابط بازگشایی سینماها با حضور نماینده انجمن سینماداران بررسی شد. به گزارش «وطن امروز»، در ششمین جلسه کارگروه بررسی آسیبهای کرونا، ضمن بررسی ضوابط بازگشایی سالنهای سینما جهت پیشنهاد به ستاد ملی مبارزه با کرونا مقرر شد بازگشایی سینماها پس از اعلام، داوطلبانه باشد و همه سینماها ملزم به بازگشایی نباشند. همچنین کمک هزینهای از سوی سازمان سینمایی برای تهیه اقلام بهداشتی سینماها درنظر گرفته شود. در این جلسه با توجه به ثبتنام ۳۶۴۵ نفر در سامانه ثبت اطلاعات فعالان سینما آسیبدیده از کرونا، مقرر شد اطلاعات ثبتشده با اطلاعات خانه سینما و صندوق اعتباری هنر مطابقت داده شود و طی روزهای آینده با نهایی شدن لیست افراد دارای اولویت، از حدود هزار نفر حمایت شود.
این خبر در شرایطی اعلام شده که پیش از این شرایط پانزدهگانه بهداشتی برای بازگشایی سینماها اعلام شده بود که با اعتراض سینماداران روبهرو شد. محمد قاصداشرفی، رئیس انجمن سینماداران درباره این فهرست پانزدهگانه گفته بود: «ضوابط پانزدهگانه مورد تایید ما نیست و جلسه مربوط به تعیین شرایط بازگشایی سینماها و ارائه این پروتکل، بدون حضور نمایندهای از سینماداران تشکیل شده است. یعنی خودشان نشستهاند و بدون اینکه قضیه را کارشناسی کنند این بندها را پیشنهاد دادهاند. هیچ نمایندهای از سینماداران در آن جلسه حضور نداشته و گله من این است که چرا نظری از صنف ما پرسیده نشده است. من نمیدانم در رأس این کار چه کسانی قرار دارند که بدون توجه به منافع و مصالح سینما این تصمیم را گرفتهاند. کسانی که حتی یک درصد از سینما هم اطلاع ندارند، چنین بندهایی را پیشنهاد کردهاند. هر زمان با سینماداران جلسه بگذارند و نماینده ما در آن جلسات حضور داشته باشد، آنگاه ما بندهای پیشنهادی را مورد توافق قرار میدهیم. اینکه هر کسی برای خود پروتکلی ارائه بدهد، مورد تایید ما نیست. این افراد گویا فقط به کلیات توجه کردهاند و شرایط سینما را در نظر نگرفتهاند».
به نظر میرسد دلیل اصلی تصمیم اخیر در ارتباط با داوطلبانه شدن بازگشایی سینماها همین عدم تفاهم نهادهای مختلف برای رسیدن به یک نقطه اشتراک در ارتباط با این موضوع است. این تصمیم البته در شرایطی اتخاذ شده که در مدت اخیر بحث اکران آنلاین از سوی برخی صاحبان آثار مطرح شد و اجرای این طرح با فیلم سینمایی «خروج» باعث شد برخی دیگر از سینماگران نیز دنبال اکران آنلاین آثار خود باشند. البته اجرای این طرح با مخالفتهایی از سوی سینماداران نیز روبهرو شد. حالا مشخص نیست در شرایطی که سینماها بهدلیل تعطیلی در دوره مهم اکران نوروزی بشدت متضرر شدهاند و بعضی از آنها در آستانه ورشکستگی هستند، آیا شرایط تازه برای اکران را که مبتنی بر استفاده از 40 درصد ظرفیت صندلیهای سالنهای سینماست قبول خواهند کرد یا نه؟
ارسال به دوستان
دعاى روز دوم ماه رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ قَرّبْنی فیهِ الى مَرْضاتِکَ وجَنّبْنی فیهِ من سَخَطِکَ ونَقماتِکَ ووفّقْنی فیهِ لقراءه.. آیاتِکَ برحْمَتِکَ یا أرْحَمَ الرّاحِمین.
خدایا نزدیک کن مرا در این ماه به سوى خشنودیات و برکنارم دار در آن از خشم و انتقامت و توفیق ده مرا در آن براى خواندن آیات قرآن، به رحمت خودت اى مهربانترین مهربانان.
ارسال به دوستان
نصب بزرگترین دیوارنگاره مقاومت روی دیوار فرودگاه بغداد
بزرگترین دیوارنگاره در فرودگاه بینالمللی بغداد با تصویری از شهید ابومهدی المهندس، معاون رئیس حشدالشعبی عراق به منظور گرامیداشت شهید المهندس و تاکید بر ادامه راه وی نصب شد. به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی النجبا، عبارت «پرچم هرگز نمیافتد» درج شده بر روی این دیوارنگاره بزرگ اشاره به شهید المهندس دارد که به منزله پرچم عراق است که هرگز با تلاشها برای ترور ظالمانه او پایین نخواهد آمد. المهندس سوم ژانویه ۲۰۲۰ به همراه سردار شهید قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران ایران و تعدادی از دیگر همراهانشان هنگام خروج از فرودگاه بغداد در حمله پهپادی آمریکا به شهادت رسیدند.
ارسال به دوستان
کتاب
نمایشگاه کتاب «فرانکفورت» لغو نمیشود
به گفته مدیر برگزاری نمایشگاه کتاب «فرانکفورت»، با وجود شیوع ویروس کرونا انتظار میرود این رویداد ادبی ماه اکتبر برگزار شود. به گزارش ایسنا به نقل از بوکسلر، به گفته «یورگن بوس»، هنوز جزئیات دقیق نحوه برگزاری این نمایشگاه مشخص نیست و با توجه به اینکه سلامت شرکتکنندگان در این رویداد ادبی در اولویت برگزارکنندگان قرار دارد، جزئیات بیشتر درباره این نمایشگاه در ماه «ژوئن» مشخص خواهد شد. او بیان کرد: «طبق اطلاعاتی که اکنون در دست داریم، انتظار داریم این نمایشگاه در تاریخ چهاردم تا هجدهم اکتبر سال ۲۰۲۰ برگزار شود. هنوز نمیتوانیم جزئیات دقیقی از نحوه برگزاری هفتاد و دومین نمایشگاه کتاب فرانکفورت ارائه کنیم اما آنطور که مشخص است این رویداد بسیار ویژه خواهد بود». شیوع ویروس «کرونا» تاکنون رویدادهای مهمی را در تقویم ادبی جهان لغو کرده است که از جمله آنها به لغو نمایشگاه کتاب لندن و نمایشگاه کتاب کودک بولونیا میتوان اشاره کرد. مجموعهای از مراسمهای اهدای جوایز ادبی نیز به دلیل بحران ویروس «کرونا» به تعویق افتادند یا به صورت آنلاین برگزار شدند.
***
مدیرعامل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خبر داد
تخفیف نمایشگاهی در غیاب نمایشگاه کتاب
مدیرعامل سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از ارائه تخفیف نمایشگاهی به مخاطبان در نیمه اول ماه مبارک رمضان خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، سیدغلامرضا حسینی با اشاره به تعطیلی نمایشگاههای کتاب و قرآن کریم به دلیل شرایط خاص کنونی، از ارائه تخفیف ویژه برای مخاطبان خبر داد و گفت: «نمایشگاه مجازی با تخفیف ویژه» همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد. این طرح از روز اول ماه مبارک رمضان به مدت 2 هفته برگزار خواهد شد و تا میلاد امام حسن مجتبی(ع) ادامه دارد. در این طرح خریدهایی که از طریق سایت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به آدرس www.poiict.ir انجام پذیرد با 30 درصد تخفیف محاسبه و رایگان به سراسر کشور ارسال خواهد شد. این تخفیف شامل آثار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کانون اندیشه جوان و موسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر است.
ارسال به دوستان
کرونا دامن تام کروز را هم گرفت!
به دنبال گسترش شیوع ویروس کرونا «ماموریت غیرممکن» با بازی تام کروز نیز با تاخیر اکران میشود. به گزارش مهر به نقل از ورایتی، پارامونت اعلام کرد اکران ۲ فیلم بعدی از مجموعه «مأموریت غیرممکن» یعنی «مأموریت غیرممکن ۷» و «مأموریت غیرممکن ۸» با تأخیر راهی سینماها میشود. قرار بود قسمت هفتم ۲۳ جولای ۲۰۲۱ اکران شود که حالا 4 ماه دیرتر روی پرده میرود و ۱۹ نوامبر ۲۰۲۱ اکران خواهد شد. قسمت هشتم هم قرار بود ۵ آگوست ۲۰۲۲ راهی سینماها شود که حالا اعلام شده ۴ نوامبر ۲۰۲۲ اکران خواهد شد. این فیلمها نیز سرنوشت تقریبا همه فیلمهای دیگر را پیدا کردهاند. این در حالی است که فیلم هفتم این مجموعه در ونیز ایتالیا در دست ساخت بود که با شیوع ویروس کرونا، کار نیمهکاره رها شد و معلوم نیست چه زمانی ساخت آن دوباره از سر گرفته میشود. کریستوفر مککوری ۲ فیلم بعدی «مأموریت غیرممکن» را کارگردانی میکند. وی مجموعه «ملت سرکش» را در سال ۲۰۱۵ و «فالآوت» را در سال ۲۰۱۸ کارگردانی کرده بود. جدیدترین فیلم این مجموعه یعنی «فالآوت» پرفروشترین فیلم این مجموعه هم شده بود و فروشی ۷۹۰ میلیون دلاری را در باکس آفیس جهانی رقم زده بود.
ارسال به دوستان
نگاهی به ویژهبرنامههای افطاری امسال سیما
روایت قصههای انسانی!
اهدای تندیس و انگشتر «حاجقاسم» در جشن رمضان
گروه فرهنگ و هنر: هر چقدر سریالهای مناسبتی برای رمضان تبدیل به یک عادت هر ساله شده است، تولید برنامههایی ویژه برای لحظات افطار تلویزیون هم تبدیل به یکی از روالهای همیشگی در تلویزیون شده است؛ اتفاقی که اگر خروجی آن برنامههایی پرمخاطب و جریانساز همچون «ماه عسل» شود، باید آن را به فال نیک گرفت و اگر خروجی آن اتفاقاتی از جنس حاشیههای دوره اخیر «جشن رمضان» باشد، قطعاً باید فکری برای تغییر و تحول آن کرد.
* راهی که «ماه عسل» پیشروی «مثل ماه» قرار داد
در چند وقت اخیر رسانههای مختلفی در ارتباط با لزوم تولید مجدد ماه عسل و جای خالی این برنامه در ماه رمضان صحبت کردهاند؛ برنامهای که نقطه اوج آن در دوران اجرایش توسط احسان علیخانی بود و با وجود فضای غمگینی که داشت اما با استقبال گسترده مخاطبان روبهرو میشد. نکته اصلی درباره ماه عسل، انتخاب سوژههای مناسب و پرداختن به مسائل مهم اجتماعی و روز جامعه بود؛ اتفاقی که باعث شده بود «ماه عسل» همیشه برنامهای به روز باشد که مماس با اتفاقات روز جامعه ایرانی پیش میرفت. اتفاقا به همین خاطر هم بود که با وجود هجمههای مختلفی که در ارتباط با فضای غمگین این برنامه در برخی رسانهها ایجاد میشد اما هر بار مخاطبان از این برنامه استقبال میکردند. جریانسازی ماه عسل نه از روی آمارهای مرتبط با نظرسنجیهای رسانه ملی از مخاطبان درباره این برنامه، بلکه از بازتاب ملموس و قابل مشاهده برنامه در میان مخاطبان و شبکههای اجتماعی و رسانهها مشخص بود.
البته با آغاز به کار «عصر جدید»، احسان علیخانی برای همیشه پرونده «ماه عسل» را بست و راه را برای ساخت برنامههایی جدید برای رمضان تلویزیون باز کرد. امسال قرار است برنامه «مثل ماه» با اجرای رسالت بوذری در همان زمان و شبکهای که «ماه عسل» روی آنتن میرفت، پخش شود. احسان علیخانی بتازگی با انتشار یک استوری اینستاگرامی در حمایت از این برنامه نوشت: «دوستان و همکاران عزیز من، امسال با ویژهبرنامه افطار شبکه 3 به نام «مثل ماه» روبهروی شما هستند. شرایط تولیدی الان سخته و این رفقا پیشتولید کمی داشتند اما همگی باتجربه و خوشفکر هستند و انشاءالله موثر خواهند بود». به نظر میرسد اگر «مثل ماه» الگوهای ماه عسل را در زمینه برنامهسازی حفظ کند، به سرعت بتواند جای خالی این برنامه را پر کند.
* «عقیق» رفت، «جشن رمضان» آمد
اما یکی از اتفاقات بد تلویزیون در رمضان امسال نرسیدن برنامه تلویزیونی و در آستانه پخش «عقیق»، به دلیل مشکلات اسپانسری به آنتن بود. «عقیق» هم جزو برنامههایی است که چند صباحی آنتن رمضانی را درک کرده و تا چند روز قبل هم با رونمایی از دکور برنامه مهیای آنتن شده بود که مشکلات اسپانسری مانع از رسیدن این برنامه به آنتن شد. محمد قنبری، تهیهکننده این برنامه تلویزیونی روز گذشته در گفتوگو با تسنیم، از پخش نشدن این برنامه خبر داد و گفت: به دلیل مشکل اسپانسر، برنامه از کنداکتور کنار رفت و «عقیق» فعلا روی آنتن نمیرود. او همچنین اعلام کرده برنامه «پنجستاره» هم در ماه رمضان پخش نمیشود و ضبط آن فعلا متوقف شده است. قنبری این اقدام را فرصتی مناسب دانسته تا تغییراتی در مسابقه ایجاد کند که باعث جذابتر شدن آن شود. بر این اساس برنامه «جشن رمضان» قرار است جایگزین عقیق شود. البته این برنامه در دورههای اخیر خود حاشیههایی داشت که به اجرای برنامه توسط یکی از بازیگران بازمیگشت. این در حالی است که اغلب مردم این برنامه را با نام سیدکاظم احمدزاده میشناسند که سالها مجری این برنامه بود. بر اساس آنچه تسنیم گزارش کرده، بر خلاف سالهای گذشته که این برنامه در فضای استودیویی به صورت زنده روی آنتن میرفت و دکوری نداشت، امسال از دکوری شبیه خانههای قدیمی با در و پنجرههای نوستالژیک، حوض و حیاط خودش را به آنتن میرساند. حسین مولایی مجری این برنامه شده که سالها او را با برنامه «سلام تهران» و ویژههای «به خانه برمیگردیم» میشناسیم. وی گفت: یکی از تفاوتهای بارز امسال این برنامه، عدم حضور مردم در صحنه است. «جشن رمضان» امسال برنامهای در قالب کار ترکیبی نمایشی با حضور میهمانان خاص است. میهمانان خاص ما از نیروهای جهادی و آتش به اختیارند. همانهایی که مصداق بارز بیانات مقام معظم رهبری یعنی «مواسات، همدلی و کمک مومنانه»اند. این فعالیتها مرز ندارد و عرصههایی همچون بهداشت، درمان، عمران، سرپرستی ایتام، حمایت از خانوادههای بیسرپرست و خیلی از کارهای قابل توجه و فرهنگساز را دربرمیگیرد. مولایی درباره اهدای تندیس سردار قاسم سلیمانی به قهرمان داستان هر شب «جشن رمضان» نیز گفت: «در پایان برنامه پس از نمایش تصاویر خاصی از سردار و جهادگر شهید فرمانده عزیز حاجقاسم سلیمانی، تندیس ایشان به عنوان هدیه و تقدیر برنامه از میهمانان، به آنها اهدا خواهد شد، البته این تندیس به همراه عقیق شبیه انگشتر «حاجقاسم» به قهرمان داستان هر شب ما اهدا میشود».
* از «تجربه گران مرگ» تا «سوره» در شبکه فرهیختگان
اما یکی از اتفاقات ویژه در میان برنامههای رمضانی امسال، تصمیم شبکه 4 برای پخش ویژهبرنامه افطاری «تجربه گران مرگ» است. «زندگی پس از زندگی» برنامهای دیدنی است از بیان تجربیات مرگ موقت افرادی که در شرایط مرگ کلینیکی یا خروج موقت روح از جسم قرار گرفتهاند. در این برنامه با تجربهگران مختلف از شهرها و روستاهای متعدد ایران طی 4 سال پژوهش، مصاحبه حضوری انجام شده است. این برنامه در 30 قسمت 55 الی 60 دقیقهای به تهیهکنندگی عباس موزون در گروه ادب و هنر شبکه 4 سیما تولید میشود. اما این تنها برنامه شبکه 4 برای افطار نیست، چرا که برنامه تلویزیونی «سوره» با رویکردی جدید و اُنس بیشتر با معارف قرآن در ایام ماه مبارک رمضان نیز هر شب روی آنتن خواهد رفت. در این برنامه شاهد گفتوگو و بخشهای متنوع پیرامون قرآن و زندگی، قرآن و سیاست، قرآن و هنر و... خواهیم بود. البته شبکههای دیگر تلویزیون نیز به روال سالهای قبل برنامههایی برای لحظات افطار خانههای ایرانی دارند که برنامه «دعوت» شبکه یک به رسم چند سال اخیر این شبکه قرار است امسال نیز روی آنتن برود و «مکث» نیز ویژهبرنامه شبکه دوم سیما برای لحظات افطار امسال است.
ارسال به دوستان
جانبازی قبل از تشکیل تیپ ثارالله
شب عملیات طریقالقدس، ما وارد کانالی شدیم که از ابتدای خط خودی تا پشت خط، زیر خمپاره 120 و 160 بود. تیر مستقیم تانکها روی کانال میریخت. نخستین آتش سنگین دشمن بعد از شروع جنگ و در جبههها، همان جا بود. یک ساعت از لو رفتن تک گذشته بود که خط خودی تا خط خودشان را تمام زیر آتش گرفته بودند. معابر هم لو رفته بود. حمید در گروهان اول بود. ما منتظر بچههای اهواز بودیم که قرار بود خط را بشکنند تا ما پشت سر آنها به خط دوم و به سمت پل سابله برویم. 100 متری از خاکریز فاصله گرفته بودیم. آتش دشمن بود که روی سرمان میریخت. حمید آمد پیش من و گفت: «اینطوری همه بچهها شهید میشوند. بگذار من گروهانم را ببرم نزدیک سیمخاردار عراقیها و از کار بیندازمشان». من موافقت کردم و او گروهانش را تا نزدیک سیمهای خاردار برد. همینجا بود که من زخمی شدم. اکبر محمدحسینی با 2 گروهان عقب بود. بچههای اهواز موفق نشده بودند خط را بشکنند. خون زیادی از من رفته بود و دیگر رمق نداشتم. نمیخواستم بگویم زخمی شدهام و روحیه بچهها را تضعیف کنم. حمید خودش را به من رساند و اصرار کرد سریع خودم را نزدیک معبر برسانم و بر کار آنها نظارت کنم اما من گفتم: «نمیتوانم بیایم، خودت برو هر کاری میتوانی بکن.» فکر کنم فهمید حالم مناسب نیست. سری تکان داد و خداحافظی کرد و رفت به خط.
مکالمه من و حمید 10 ثانیه هم طول نکشید. حمید در کمتر از ربع ساعت خط اول عراقیها را گرفت. شلیک کالیبرها و خمپارههایشان قطع شد و بچهها شروع کردند به پاکسازی. فریاد اللهاکبر در خط پیچید. اکبر تماس گرفت و هدایت 2 گروهان بعدی را به عهده گرفت که به سرعت رفتند روی خاکریز و رو به جلو حرکت کردند. همین موقع بود که من از حال رفتم و به پشت جبهه منتقل شدم. بعدها شنیدم حمید با یک کمر نارنجک جلوی همه حرکت میکرده و داخل سنگرها که 5 تا 20 متر از هم فاصله داشتهاند، نارنجک میانداخته و آنها را منهدم میکرده است. در یکی از این سنگرها، عراقیها متوجه نارنجک میشوند و آن را به بیرون پرت میکنند که خوشبختانه حمید فورا روی زمین میخوابد اما ترکشهای خمپاره پیشانیاش را زخمی میکنند. با این وجود، از پا نمینشیند و به پیشروی ادامه میدهد. مرا به بیمارستان منتقل کردند و پس از بهبودی و بازگشت، قرار شد «تیپ ثارالله» را تشکیل بدهم.
به نقل از کتاب «ذوالفقار»؛ برشهایـــی از خاطرات شفاهـی سپهبد شهید قاسم سلیمانی
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|