|
احتمال برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در ترکیه
پس از کاهش محبوبیت رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در نظرسنجیها و از دیگر سو نگرانی وی از موفقیت مخالفانش با بهرهبرداری از ناکامیهای دولت در تعامل با بحران کرونا زمزمههایی از برنامههای اردوغان و حزبش برای برگزاری انتخابات زودهنگام در ماههای آتی در محافل سیاسی ترکیه شنیده میشود.
ارسال به دوستان
بیاعتمادی مردم آمریکا به آمارهای ترامپ افزایش یافت
50 درصد آمریکاییها: آمار کرونا دروغ است
گروه بینالملل: آمار مبتلایان به کرونا در دنیا دیروز با گذشتن از مرز 3 میلیون نفر به 3,006,113 رسید. تعداد تلفات این بیماری در دنیا هم دیروز به 207,265 نفر افزایش یافت. آمار بهبودیافتگان از این بیماری هم به 883,216 رسید. تعداد کیسهای فعال کرونا تا عصر دیروز 1,915,632 نفر گزارش شد که حدود 3 درصد از این آمار یعنی 57,614 نفر در مرحله خطرناک این بیماری هستند. در میان کشورهای دنیا، آمریکا با تعداد 987,322 مبتلا و 55,415 کشته همچنان در رتبه اول درگیرترین کشورهای دنیا با کروناست. به واسطه پنهانکاری گسترده آمریکاییها پیشبینی میشود آمار واقعی کرونا چندبرابر رقم فعلی باشد. اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان و انگلیس در رتبههای دوم تا ششم این لیست قرار گرفتهاند.
* 50 درصد آمریکاییها: آمار دولت دروغ است
از نگاه جامعهشناسان، بحران واقعی در آمریکا، کاهش بیش از همیشه اعتماد به نهاد دولت در این کشور است. این آمار به دست نمیآید مگر در نظرسنجیهای رسانهها یا نهادهای علمی و اندیشکدهها. بر اساس یافتههای یک نظرسنجی که اخیرا توسط بنیاد دموکراسی و پایگاه خبری یواسای تودی انجام شده، یکسوم از شهروندان آمریکایی گفتهاند دولت ترامپ واکسن کرونا را در اختیار دارد اما آن را در اختیار مردم قرار نمیدهد.
فاجعه بزرگتر برای دولت آمریکا اما آنجاست که بر اساس این نظرسنجی، 50 درصد مردم آمریکا هیچ اعتقادی به آمارهای مرگومیری که دولت آمریکا درباره تلفات ویروس کرونا در این کشور ارائه میکند، ندارند و آنها را دروغ میدانند. در هفتههای گذشته چندین گزارش درباره دستکاری گسترده دولت ترامپ در آمار و ارقام کرونا منتشر شده است. رسانههایی چون واشنگتنپست و نیویورکتایمز هم بارها به این موضوع پرداختهاند. انتشار تصاویر گورهای دستهجمعی در نیویورک هم شاهدی بر این ادعاست.
* مشاور کاخ سفید: چشمانداز اقتصادی آمریکا واقعاً وخیم است
آمارهای عجیب و غریب از وضعیت اقتصاد آمریکا در روزهای اخیر و احتمالا پساکرونا کم نیست. تنها مقام آمریکایی که همچنان از اوضاع اقتصادی آمریکا وضعیت مثبتی ارائه میکند، دونالد ترامپ است که احتمالا در مقام رئیسجمهور آمریکا چاره دیگری هم ندارد. با این حال، دیروز مشاور ارشد کاخ سفید هشدار داد که چشمانداز اقتصادی آمریکا که بشدت تحت تاثیر ویروس همهگیر کرونا قرار گرفته در وضعیتی واقعا وخیم قرار دارد. کوین هاست، مشاور ارشد کاخ سفید هشدار داد امکان دارد نرخ رشد بیکاری به سطحی برسد که آمریکا آن را در دوران رکود بزرگ تجربه کرده است. هاست طی مصاحبهای با «ایبیسی» اضافه کرد، این بزرگترین شوک اقتصادی است که آمریکا تاکنون به خود دیده است. وی افزود: نرخ بیکاریای که ما شاهد آن خواهیم بود در حال نزدیک شدن به نرخی است که فکر میکنم در دوران رکود بزرگ شاهد آن بودیم. مشاور کاخ سفید همچنین گفت برای بهبود شرایط و بازگشت منحنی اقتصادی نیاز به قوانین محکمتری وجود دارد.
* سیانان: احیای آمریکا بعد از کرونا نه ماهها، بلکه سالها طول خواهد کشید
وخامت اوضاع کرونا در آمریکا سبب شده رسانهها آینده ترسناکی در فردای اتمام بحران کرونا برای این کشور ترسیم کنند. شبکه تلویزیونی سیانان در گزارشی پیشبینی کرد بازگشت آمریکا به دوران ماقبل کرونا ممکن است سالها طول بکشد.
این رسانه در سایت اینترنتی خود نوشت: هفته گذشته ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار آمریکایی دیگر برای نخستینبار نام خود را در سامانه بیکاری ثبت کردند. با این حساب آمار افرادی که در ۵ هفته گذشته شغل خود را از دست دادهاند، به رقم باورنکردنی ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسید. هر یک از این ثبتنامها نشاندهنده یک زندگی لب تیغ است. به گزارش سیانان، کسانی که هرگز تا قبل از این تقاضای کمک نکرده بودند، به بانکهای غذایی سر میزنند و نرخ بیکاری ناگهان به نرخ دوران رکود بزرگ نزدیک میشود. دونالد ترامپ فکر میکند تقاضا که در پی شیوع کرونا محدود شده، در صورت بازگشت زندگی به حالت قبل و زمانی که مشتریان بتوانند با آزادی خرید و خرج کنند، اقتصاد آمریکا را مثل یک راکت به بالا خواهد برد. سیانان افزود: این در حالی است که حتی اگر شیوع ویروس در آمریکا کاهش یابد- که اینطور نیست- فروشگاهها، رستورانها و سینماها باید با ظرفیتی کم شروع به کار کنند. یک کافه که قبلا ۶ خدمه داشت، حالا شاید تنها به ۳ نفر نیاز داشته باشد. حتی تصمیمی وجود ندارد که مشاغل دیگر بتوانند دوباره احیا شوند. کارکنان کمتر به معنای این است که تعداد افرادی که میتوانند خودرو بخرند و به سفر بروند کمتر خواهد بود. این بدان معناست که صنایعی مثل گردشگری، سرگرمی و... راه طولانی و سختی در پیش دارند. پس بعد از غلبه بر ویروس کرونا، جنگ برای احیای آمریکا تا مدتها ادامه خواهد داشت. این مبارزه نه ماهها، بلکه سالها به طول خواهد انجامید.
* رد برکناری وزیر بهداشت آمریکا
احتمال برکناری وزیر بهداشت آمریکا مهمترین خبر این روزهای آمریکا بود که سبب انتقادات زیادی از ترامپ شد. حالا ترامپ برای فرار از انتقادات، کل موضوع را از اساس تکذیب کرد.
رئیسجمهور آمریکا گزارشها درباره احتمال اخراج الکس ایزار، وزیر بهداشت و خدمات انسانی را رد کرد. پیشتر گزارشهایی مبنی بر رایزنی مشاوران کاخ سفید روی این ایده وجود داشت. به گزارش پایگاه خبری هیل، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در پیامی توئیتری از این گزارشها به عنوان «اخبار جعلی» انتقاد و رسانهها را به تلاش برای ایجاد حس تفرقه درون دولتش متهم کرد. ترامپ نوشت: گزارشهایی درباره اینکه من قصد دارم الکس ایزار، وزیر بهداشت و خدمات انسانی را اخراج کنم، اخبار جعلی است. جریان رسانهای معلول این را میداند اما آنها با ناامیدی تقلا میکنند ادراک هرج و مرج و ویرانگری را در ذهن مردم ایجاد کنند. آنها حتی با من تماس نگرفتند که سوال کنند. الکس کار فوقالعادهای انجام میدهد! تکذیب ترامپ به دنبال اظهارات مشابهی از سوی سخنگوی کاخ سفید در واکنش به مطلب وال استریت ژورنال در روز شنبه مطرح شد و این سخنگو رسانههای خبری را به انحراف از شیوع ویروس کرونا متهم کرد.
* فرماندار میشیگان: لطفاً مواد ضدعفونیکننده نخورید
پس از سخنان پنجشنبه گذشته رئیسجمهور آمریکا درباره تزریق مواد ضدعفونیکننده برای مقابله با کرونا، فرماندار ایالت میشیگان از افزایش مسمومیت در این ایالت خبر داد و از مردم میشیگان تقاضا کرد برای مقابله با کرونا مواد ضدعفونیکننده نخورند. گریچن ویتمر، فرماندار ایالت میشیگان گفت که پس از اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا درباره تزریق مواد ضدعفونیکننده برای از بین بردن ویروس کرونا، تماسهای اضطراری در این ایالت افزایش یافته است. ویتمر که با شبکه خبری ایبیسی مصاحبه میکرد، افزود: پس از صحبتهای پنجشنبه گذشته ترامپ درباره تزریق مواد ضدعفونیکننده، تماسهای اضطراری افزایش یافته است. فرماندار میشیگان گفت: طی روزهای اخیر تماسهایی مبنی بر مسمومیت افزایش یافته و این بسیار مهم است که هر فردی از ما فقط باید به انتشار اطلاعاتی بپردازد که از نظر پزشکی صحیح است. وی تاکید کرد: هیچ کسی نباید برای مبارزه با ویروس کرونا مواد ضدعفونیکننده بخورد. لطفا این کار را نکنید. رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه در نشست خبری خود گفت: «مواد ضدعفونیکننده ظرف یک دقیقه ویروس کرونا را ناکار میکند. ظرف یک دقیقه! راهی هست که بتوانیم آن را به داخل بدن تزریق کنیم یا با آن [ریهها را] شستوشو دهیم؟ چک کردن آن جالب خواهد بود».
* نماینده کنگره: 55 هزار آمریکایی بهدلیل بیکفایتی ترامپ جان باختند
هر چه تلفات آمریکا در کرونا بیشتر میشود، انتقادات از سوءمدیریت ترامپ هم بیشتر میشود. دیروز آدام شیف، عضو دموکرات کمیته منتخب دائمی اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا گفت: 55 هزار آمریکایی جان خود را از دست دادند، زیرا مجلس سنا نتوانست دونالد ترامپ را از سمت ریاستجمهوری در جریان دادگاه استیضاح در ماه فوریه عزل کند. شیف طی مصاحبهای با «اماسانبیسی» گفت: 55 هزار آمریکایی بهدلیل بیکفایتی وی و ناتوانیاش در فکر کردن به کسی غیر از خودش و در اولویت قرار دادن کشور جانشان را از دست دادند.
***
[جانسون: با بزرگترین چالش از زمان جنگ دوم جهانی روبهروییم]
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس که چند هفته پرچالش را در مواجهه با کرونا پشت سر گذاشت، پس از طی شدن دوره نقاهتش به سر کار خود بازگشت. نخستوزیر انگلیس در اولین حضور عمومی خود پس از ابتلا به کرونا و ترخیص از بیمارستان، پاندمی کرونا را بزرگترین چالش کشورش از زمان جنگ دوم جهانی دانست. جانسون به خبرنگاران مقابل دفتر نخستوزیری انگلیس گفت: شاهدم که این ویروس هر روز غم و ناراحتی برای برخی مردم در سراسر این سرزمین ایجاد میکند. این یک واقعیت است که این ویروس بزرگترین چالش کشورمان از زمان جنگ است.
او نسبت به موج دوم کرونا هم هشدار داد و گفت که تلاشهای مردم بریتانیا را با برداشتن زودهنگام محدودیتها خراب نخواهد کرد. نخستوزیر انگلیس گفت: میدانم که سخت است. میخواهم اقتصاد را هر چه سریعتر به جریان بیندازم اما نخواستم با برداشتن زودهنگام، تلاشهای مردم بریتانیا را خراب کنم و خطر یک پیک دوم را به جان بخرم. او گفت: دولت هنوز نمیتواند بگوید که قوانین مربوط به محدودیتهای اجتماعی چه زمانی یا چگونه کاهش مییابد.
***
[اخبار کرونا در یک نگاه]
- معاون وزیر بهداشت انگلیس گفت هنوز به نقطهای نرسیدهاند که محدودیتهای کرونایی را کاهش دهند.
- سوییس پس از ۶ هفته لغو برخی محدودیتها را آغاز کرد. برنامه سوییس برای بازگشایی کسبوکارها 3 مرحلهای است.
- شرکت صنایع غذایی آمریکایی «تایسون فودز» ضمن اعلام اینکه «زنجیره تأمین غذا از هم گسسته شده است» درباره کمبود مواد پروتئینی در فروشگاهها هشدار داد.
- دولت آلمان تقریبا از همه ۸۳ میلیون جمعیت این کشور خواسته است در مکانهای عمومی از ماسک استفاده کنند.
- نیوزیلند سطح محدودیتها را از ۴ به ۳ کاهش داد که در این شرایط برخی محدودیتها برچیده و مدارس بازگشایی خواهند شد.
- ترامپ گزارشها درباره قصد وی برای برکناری وزیر بهداشت آمریکا را تکذیب کرد.
- نخستوزیر ایتالیا اعلام کرد منع برگزاری مراسم خاکسپاری در این کشور از هفته آینده لغو میشود.
- اداره پلیس نیویورک اعلام کرد ۳۷ مأمور خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست داده است.
- رژیم صهیونیستی اعلام کرد شمار مبتلایان به کرونا در سرزمینهای اشغالی به ۱۵,۴۶۶ نفر و فوتیها به ۲۰۲ نفر رسیده است.
ارسال به دوستان
رفتار دوگانه نخستوزیر مکلف عراق در مذاکره با احزاب پارلمانی، نارضایتی اکثر جریانهای سیاسی را به همراه داشته است
لجبازی الکاظمی در برابر انعطاف احزاب شیعی
20 روز از آغاز رایزنیهای نخستوزیر مکلف عراق با احزاب و گروههای سیاسی حاضر در پارلمان عراق برای تشکیل کابینه گذشته است و پیشرفت عینی این گفتوگوها چیزی نزدیک به صفر است. اختلاف اساسی بر سر معرفی وزرایی است که آلوده به فسادند اما کاظمی بر انتخاب آنها اصرار دارد. از سوی دیگر مسأله عدم برخورد عادلانه الکاظمی با جریانهای سیاسی نیز یکی دیگر از مسائل مورد اختلاف است. به نظر میرسد چنانچه الکاظمی تغییری در رویه مذاکرات و انتخاب وزرا اتخاذ نکند، سرنوشتی مشابه 2 نخستوزیر مکلف قبلی خواهد داشت.
به گزارش «وطن امروز»، در پی انتشار غیررسمی اسامی کابینه انتخابی «مصطفی الکاظمی» در عراق و نارضایتی اغلب گروههای سیاسی از ترکیب این کابینه، محافل سیاسی عراق این روزها از احتمال انصراف سومین مامور تشکیل کابینه عراق و حتی احتمال یافتن جایگزین برای او خبر میدهند. در این میان برخی نمایندگان از اختلافات جدی میان فراکسیونهای سیاسی و نخستوزیر مامور تشکیل کابینه درباره کرسیهای وزارتی میگویند. «کاطع الرکابی» نماینده ائتلاف «دوله القانون» در اینباره به روزنامه الصباح گفت: مذاکرات و گفتوگوها از همان روز نخست مامور شدن الکاظمی به تشکیل کابینه تا امروز ادامه دارد اما تاکنون هیچ نتیجهای نداشته است، تا جایی که میتوان گفت در همان نقطه آغاز به پایان میرسد. وی افزود: نخستوزیر مامور تشکیل کابینه، بدرستی با گروههای سیاسی برخورد نمیکند و تعامل او با این گروهها، دارای رنگ و بوی دوگانگی و بیعدالتی است. به برخی گروههای قومیتی اجازه انتخاب نامزدهای خود برای تصدی پست وزارت را داده و در مقابل بر برخی گروهها فشار آورده و اجازه نمیدهد نظر خود را بگویند یا استحقاق انتخاباتی خود را مطالبه کنند.
«حسن شاکر الکعبی» رئیس فراکسیون پارلمانی «بدر» نیز در گفتوگو با رسانهها اظهار داشت: هنگام مامور شدن الکاظمی به تشکیل کابینه توافق شد گفتوگوها با همه گروههای سیاسی و قومیتی، برای تشکیل دولت بر پایه عدالت باشد اما پس از افشای برخی اسامی از کابینهای که قرار است الکاظمی تشکیل دهد، متوجه شدیم بر خلاف توافق اقدام شده است و برخی طرفها اسامی مشخصی را برای تصدی وزارتخانهها معرفی کردهاند اما برخی دیگر از این امر محروم شدهاند.
وی توضیح داد: برخی از نامزدهای وزارتی شخصیتهای بحثبرانگیز هستند که نه برای عراق که برای گروه و قومیت خاصی عمل میکنند.
«مختار الموسوی» نماینده فراکسیون فتح در پارلمان عراق هم دیروز در گفتوگویی مطبوعاتی از آغاز مرحله جدیدی از مذاکرات الکاظمی با فراکسیونهای سنی و کرد خبر داد. الموسوی اظهار کرد: نخستوزیر مکلف مذاکرات جدیدی را با فراکسیونهای سنی و کرد آغاز خواهد کرد تا به این ترتیب بحرانی را که در آن فراکسیونهای شیعه برخی کاندیداها را در کابینه حفظ میکنند، از بین ببرد. نماینده فراکسیون فتح گفت: فراکسیونهای شیعه تصویب کابینه الکاظمی را به آن مشروط کردهاند که او اختیار انتخاب نمایندگان فراکسیونهای سنی و کرد در کابینه را از آنها بگیرد. وی افزود: فراکسیونهای شیعه برخلاف فراکسیونهای سنی و کرد که کاندیداهای خود را برای کابینه تعیین کردهاند، الکاظمی را در انتخاب کاندیداهایشان آزاد گذاشتند. در صورتی که فراکسیونهای سنی و کرد از دادن آزادی عمل به الکاظمی برای انتخاب کادر وزارتی خود امتناع کنند، فراکسیونهای شیعه نیز کاندیداهای خود را برای کابینه جدید معرفی خواهند کرد و اختیار عملی را که در اینباره به الکاظمی داده بودند، پس خواهند گرفت. این چهره فراکسیون فتح در ادامه گفت: فراکسیونهای شیعه منتظر مذاکرات الکاظمی با فراکسیونهای سنی و کرد و توافقهای حاصل از آن و در راس آنها تعیین موضعگیری نهایی درباره کاندیداتوری چهرههای جدید یا تایید چهرههای پیشنهادی الکاظمی هستند.
«حاکم الزاملی» از رهبران جریان صدر نیز از اعتراض این جریان و ائتلاف سائرون تحت رهبری «مقتدا صدر» به فهرست اسامی اعضای کابینه پیشنهادی نخستوزیر مکلف خبر داد. این مقام جریان صدر گفت: وظیفه الکاظمی آسان نیست و وی یک هفته سرنوشتساز فراروی خود دارد که باید طی آن، یا دولت را تشکیل دهد یا به دلیل پافشاری بر اعطای کرسیها به برخی احزاب بر اساس استحقاق انتخاباتی و نادیده گرفتن همین استحقاق انتخاباتی برای شیعیان، انصراف دهد. بر اساس اظهارات منابع رسانهای، الکاظمی به فراکسیونهای شیعه اعلام کرده برخی تغییرات را درباره کاندیداهای کابینه خود انجام میدهد و در صورت اعتراض هر فراکسیون یا طرف سیاسی، بدون هیچ تردیدی از این مسؤولیت انصراف خواهد داد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سئول: نشانهای از وضعیت غیرعادی در کرهشمالی وجود ندارد
مقامات کرهجنوبی با بیان اینکه هیچ تحرک غیرمعمولی را در همسایه شمالی خود مشاهده نکردهاند، خواستار حفظ احتیاط و هوشیاری درباره گزارشها حول بیماری رهبر کرهشمالی شدند.
«کیم یئونچول» وزیر اتحاد کرهجنوبی میگوید دولت سئول به قدری از توانمندی اطلاعاتی لازم برخوردار است که تایید کند هیچ نشانهای از وضعیت غیرعادی در کرهشمالی وجود ندارد. وی در جلسهای خصوصی پشت درهای بسته، ضمن رد گزارشها درباره بیماری «کیم جونگاون» رهبر کرهشمالی و عمل قلب وی، گفت: بیمارستانی که به عنوان محل مداوا نام برده شده از توانایی اجرای چنین جراحیای برخوردار نیست. پیش از این نیز «مون چونگاین»، مشاور سیاست خارجی رئیسجمهور کرهجنوبی به شبکه خبری «فاکسنیوز» گفته بود رهبر کرهشمالی زنده است و در تفرجگاه خود حضور دارد.
***
مقابله پدافند سوریه با موشک صهیونیستها
ارتش سوریه بامداد دوشنبه اعلام کرد پدافند هوایی این کشور توانست موشکهای شلیکشده از سوی جنگندههای رژیم صهیونیستی را بر فراز حومه دمشق منهدم کند. خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) در این باره گزارش داد، تکههای موشکهای منهدمشده روی 2 شهرک «الحجیره» و «العادلیه» در جنوب دمشق سقوط کرده و موجب کشته شدن 3 غیرنظامی و مجروحیت 4 تن دیگر شده است. در میان کشتهشدگان یک کودک نیز دیده میشود. در گزارش بامداد دیروز تلویزیون سوریه آمده بود، جنگندههای اسرائیلی موشکها را همچون دفعات گذشته از فراز آسمان لبنان به سمت سوریه شلیک کرده بودند.
***
صدور فرمان آزادی 12 هزار زندانی در افغانستان
«صدیق صدیقی» سخنگوی ارگ ریاستجمهوری افغانستان گفت در جلسه روز دوشنبه هیأت دولت متن فرمان «اشرف غنی» برای عفو زندانیان نهایی شد. «فیروز بشاری»، رئیس مرکز رسانه دولت افغانستان نیز در توئیتی نوشت که براساس فرمان غنی 12 هزار و 399 زندانی در تمام زندانها در سراسر کشور آزاد میشوند. سخنگوی اشرف غنی ادامه داد ارگ ریاستجمهوری پیش از این نیز فرمانی را با هدف جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در زندانهای کشور صادر کرده بود که در نتیجه آن هزاران زندانی در 2 هفته اخیر از زندانها آزاد شدند.
***
البرادعی: ترامپ بیش از دیگر رؤسای جمهور آمریکا به فلسطین آسیب زد
محمد البرادعی، مدیر کل سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی در توئیتی نوشت: دونالد ترامپ بیش از دیگر رؤسای جمهور آمریکا به فلسطین و فلسطینیها بدی و توهین کرده است و ما در جهان عرب همچنان از او قدردانی کرده و روی او حساب باز میکنیم. کرونا باعث میشود از فرصت انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا کاسته شود. وی گفت: آیا بهتر نیست قبل از اینکه در آینده با حوادث غافلگیرکننده مواجه شویم در مواضع و محاسباتمان بازنگری کنیم. البرادعی ادامه نزاع در منطقه را محکوم کرد و گفت: رهبران و علمای بزرگ کجا هستند تا درباره حکم جنگ در جهان عرب طی ماه مبارک رمضان سخن بگویند؟ آیا کسی هست که بتواند با ما درباره اصل و جوهره عقایدمان صحبت کند نه ظاهر آن؟
***
هشدار برنامه جهانی غذا درباره بروز قحطی و گرسنگی در جهان
دیوید بیسلی، رئیس برنامه جهانی غذا در گفتوگویی با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت، به رهبران جهان گفته که حفظ زنجیره غذایی مهم است و موانع بسیار زیادی بر سر آن وجود دارد که شامل مرزها و بنادر بسته، محدودیتهای صادرات، عدم تولید محصولات کشاورزی و مسدود بودن راهها میشود. وی ادامه داد: اگر پول و دسترسی داشته باشیم، میتوانیم از قحطی جلوگیری کرده و از وقوع فاجعه بشری ناشی از آن اجتناب کنیم. اما اگر نتوانیم به تامین مالی بپردازیم، یک فاجعه رخ میدهد. این مقام مسؤول به شورای امنیت سازمان ملل گفته بود به دلیل اینکه جهان با مسأله همهگیری ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند، در آستانه یک گرسنگی همهگیر است که میتواند به یک قحطی بزرگ در ظرف چند ماه تبدیل شود. وی افزود: ۸۲۱ میلیون نفر هر شب در سراسر جهان سر گرسنه بر بالین میگذارند و ۱۳۵ میلیون نفر دیگر هم با سطوح مختلف گرسنگی یا بدتر از آن روبهرو هستند و حالا یک تحلیل جدید برنامه جهانی غذا نشان میدهد همهگیری «کووید-۱۹» باعث میشود تا ۱۳۰ میلیون نفر دیگر هم تا پایان سال جاری میلادی به آستانه گرسنگی برسند.
***
بازگشت معترضان ضددولتی به خیابانهای هنگکنگ
برای نخستینبار پس از اعلام قرنطینه برای مهار ویروس کرونا و بهرغم ممنوعیت تجمع بیش از ۴ نفر، معترضان ضددولتی در هنگکنگ به خیابانها آمدند. پلیس ضدشورش هنگکنگ مسلح به سپرهای محافظتی سعی کرد تجمع بیش از ۳۰۰ تن از فعالان به اصطلاح دموکراسیخواه را که روز یکشنبه در یک مرکز خرید جمع شده بودند، بر هم بزند. معترضان که اکثر آنها را فعالان جوان تشکیل میدادند با شعارهای همیشگی «هنگکنگ را آزاد کنید»، «انقلاب زمان ما!» و درخواست آزادی فعالان زندانی در این مرکز خرید تجمع کرده بودند. این تجمع اولین در نوع خود از زمان اعمال قرنطینه و ممنوعیت تجمعات در هنگ کنگ از پایان ماه مارس تاکنون و به دنبال شیوع کرونا بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|