|
مهلت ۱۰ روزه آیتالله رئیسی به سازمان بازرسی برای بررسی فوری مشکلات کارگران
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوهقضائیه در جمع فعالان کارگری اظهار داشت: بازرسی کل کشور مأموریت دارد در نهایت ظرف ۱۰ روز با همفکری کارگران و شورای عالی کار، گزارشی از مشکلات حوزه کارگری تهیه کند تا برای حل آنها چارهاندیشی شود. به گزارش فارس، وی همچنین اعلام کرد مشکلات کارخانه هپکو روز پنجشنبه همین هفته با حضور نمایندگان کارگری و مسؤولان مربوط در وزارت صمت، در دفتر رئیس قوهقضائیه بررسی میشود.
ارسال به دوستان
فرمانده نیروی دریایی سپاه از دستور رهبر انقلاب برای مسکونیشدن جزایر ایرانی خلیجفارس خبر داد
خانه ما خلیج فارس
دریادار تنگسیری: جزایر خلیجفارس را با ایجاد زیرساختهای مسکونی برای سکونت مردم آماده میکنیم
گروه سیاسی: سردار دریادار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگویی تلویزیونی با اشاره به روز ملی خلیجفارس اظهار داشت: خلیجفارس متعلق به ما ایرانیان است و جا دارد کسانی را که در طول تاریخ، جان خود را در این منطقه فدا کردند، یاد کنیم. وی با بیان اینکه اهمیت خلیجفارس به نفت و گازش نیست، افزود: از سال ۱۲۰۵ تا ۱۳۲۲ میلادی پرتغالیها به مدت ۱۱۷ سال با وجود مشقاتی که این منطقه به لحاظ جغرافیایی و جوی دارد، در آن حضور یافتند و بعد انگلیسیها و سپس آمریکاییها در این منطقه حضور پیدا کردند که این اهمیت خلیجفارس را نشان میدهد. فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: این منطقه همیشه خلیجفارس بوده و همیشه نیز خواهد بود و ما ایرانیان باید تاریخ آن را بخوانیم.
سردار تنگسیری ادامه داد: در کشورهای مختلف دنیا به زبان خودشان از این خلیج با عنوان «فارس» نام برده شده است؛ مانند سینوس پارتیکوس، بحرالفارسی، بحرالفارس و...، لذا کسی نمیتواند نام جعلی بر آن بگذارد. وی خاطرنشان کرد: شهدای بزرگی در این منطقه جان خود را فدا کردند تا خلیج فارس، «خلیجفارس» باقی بماند و جزایر آن جزایر خلیجفارس باشد. فرمانده نیروی دریایی سپاه یادآور شد: تمام خلیجفارس متعلق به فارس بوده است. تا سال 1350 شمسی بحرین یکی از استانهای کشور ما بود و «کوت» یا همان کویت به معنای خیمهگاه نادر بوده است که این نشان میدهد از قدیم، این منطقه خلیجفارس بوده و هیچکس نمیتواند اسمش را عوض کند.
دریادار تنگسیری با بیان اینکه ما چشم طمع به هیچ کشوری نداریم، تصریح کرد: ما اعتقاد داریم که کشورهای منطقه میتوانند دست دوستی به همدیگر بدهند و با همگرایی متعددی که با هم دارند، میتوانند امنیت منطقه را برقرار و بیگانگان را از آن خارج کنند. وی با گرامیداشت یاد شهدایی که در منطقه خلیجفارس جان باختند، گفت: در خلیجفارس ما شهدای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی مانند ناخدا شهید همتی، شهدای نیروی دریایی سپاه، شهدای نفت فلات قاره و همچنین شهدای مردمی را داریم؛ دریانوردانی که هنگام محاصره آبادان از سوی دشمن، با لنجهای خود به کمک رزمندگان اسلام میرفتند و مهمات، آذوقه و نفرات را به جبهه نبرد میرساندند؛ کسانی که جان خود را فدا کردند تا این خلیج، خلیجفارس باقی بماند. فرمانده نیروی دریایی سپاه افزود: اما شهدایی که من ناظر فعالیتشان بودم یکی از آنها، شهید رودکی است که زحمات بسیار زیادی را متحمل شد و تمام سلاحهایی که هماکنون روی شناورهای قدیمی نیروی دریایی سپاه قرار دارد، حاصل تدبیر و زحمات ایشان است. سردار تنگسیری ادامه داد: شهدای گمنامی مثل شهید حسین شوخی، شهید غضنفر قنواتی، شهید هامون، شهید بهرام مزارعی و کسانی که خونشان در خلیجفارس ریخت، اگر کارهای بزرگی را که این عزیزان کردند یاد کنیم، به جایگاه آنها پی میبریم. وی در ادامه عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به خلیجفارس تعصب خاصی دارند. ایشان همیشه میفرمایند جزایر خلیجفارس را با نام اصلیاش نام ببرید؛ مثلاً جزایر بنی فارور باید «فاروران» یا «فارورگان» و ابوموسی باید «بوموسی» خوانده شود. فرمانده نیروی دریایی سپاه با تاکید بر اینکه جزایری که ما در خلیجفارس داریم بسیار راهبردی و سوقالجیشی هستند، تصریح کرد: بنا داریم جزایر خلیجفارس را با ایجاد زیرساختهای مسکونی، برای سکونت مردم آماده کنیم و این فرمان فرمانده معظم کل قواست که مردم در جزایر زندگی کنند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه خاطرنشان کرد: حضرت آقا در واکنش به حضور بیگانگان در این منطقه فرمودهاند «مینشینند طراحی میکنند که ایران باید در خلیجفارس رزمایش نظامی نداشته باشد؛ چه غلطهای عجیب و غریبی! آنها از آن طرف دنیا میآیند اینجا رزمایش راه میاندازند. شما اینجا چه کار میکنید؟ خب بروید همان خلیج خوکها! بروید آنجاها. در خلیجفارس شما چه کار میکنید. خلیجفارس خانه ماست». این سخنان، پیام شهامت، بزرگی و مردانگی است.
* جزایر سهگانه چرا اهمیتی استراتژیک دارند؟
مسأله جزایر سهگانه (بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) همواره از مهمترین و استراتژیکترین مسائل کشورمان به شمار آمده است؛ مسألهای که از سویی تلاش دولتهای حاشیهای خلیجفارس برای مشروعیتزدایی از مالکیت ایران بر آن مطرح بوده است و متقابلا مزیت غیرقابل انکار آن در جریان قدرت نظامی و تسلط بر تنگه هرمز باعث شده همواره تبدیل به یکی از اهداف و طمعهای قدرتهای خارجی شود. این جزایر سهگانه بهرغم مساحت کم خود واجد قدرت تعیینکنندگی بالایی در مناسبات آبی خلیجفارس هستند.
مساحت بوموسی که در ۲۶ درجه خط عرض شمالی و ۵۵ درجه خط طول شرقی واقع شده، حدود ۱۲ کیلومتر مربع است. تنب بزرگ با وسعت حدود ١١ کیلومتر مربع در جنوب جزیره قشم واقع شده که از جنوب به جزیره بوموسی از شرق به عمان و از غرب به تنب کوچک ختم میشود. فاصله این جزیره تا قشم ٣١ کیلومتر تا تنب کوچک ١٢، تا بوموسی ٥٠ و تا جزیره الحمرائدر راس الخیمه ٨٢ کیلومتر است.
تنب کوچک با مساحت ٢ تا 5/2 کیلومتر در جنوب بندر لنگه و در غرب تنب بزرگ واقع شده و در نهایت فاصله این جزیره تا بندر لنگه ٥٠ کیلومتر، تا راسالخیمه ٩٢ کیلومتر و تا تنب بزرگ ١٣ کیلومتر است.
6 جزیره هرمز، لارک، قشم، هنگام، تنب بزرگ و بوموسی که در فاصلههایی نسبتا کوتاه از یکدیگر قرار دارند، یک منحنی فرضی را تشکیل میدهند که از آن با عنوان زنجیره قوسی دفاعی ایران یاد میشود. در تشریح این اهمیت اشاره به این نکته لازم و ضروری است که عمق کم خلیجفارس باعث مزیت یافتن مناطق محدود آن که عمق بیشتری داشتهاند و مناسب کشتیرانی و بویژه نفتکشهای بزرگ است، شده است و مالکیت ایران بر این سه جزیره باعث شده اکثر نقاط عمیق خلیجفارس تحت کنترل جمهوری اسلامی باشد، به گونهای که به علت عمق کم آب در تمام نقاط تنگه هرمز که از راس مسندم تا بندرعباس امتداد دارد، کشتیهای بزرگ قادر به عبور نبوده و مجبورند از ناحیه محدودی که معادل 15 کیلومتر است و عمق آب جهت عبور آنها کافی است، حرکت کنند. در قسمت شمال این معبر، جزایر ایرانی قشم، هرمز و لارک قرار دارند. علاوه بر این، در ابتدای این راه عبور، کشتیهای بزرگ جنگی و نفتکشها مجبورند از کنار جزایر ایرانی تنب بزرگ و کوچک و بوموسی و... عبور کنند. با این وجود باید مهمترین دلیل اهمیت جزایر سهگانه را در مباحث نظامی جستوجو کرد. تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی بخشی از سیستم دفاعی و حفاظتی تنگه هرمز و کرانههای جنوبی کشور را تشکیل میدهند و به علاوه موقعیت جغرافیایی آنها در عمق آبهای خلیجفارس و همچنین در داخل 2 کریدور رفت و برگشت طرح تفکیک تردد بینالمللی کشتیها، اهمیت استراتژیک خاصی به آنها داده است.
مجموعه این عوامل باعث شده جزایر سهگانه به عنوان یکی از مهمترین اهرمهای قدرت سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی در معادلات منطقه بویژه خلیجفارس به شمار آید؛ اهرمی که تسلط بر آن حتی جزو یکی از اهداف صدام در جریان جنگ تحمیلی نیز به حساب میآمد و در سالهای اخیر نیز امارات عربی متحده تلاش زیادی برای طرح مالکیت خود بر آنها و فشار وارد کردن به کشورمان داشته است.
* مانور اقتدار منطقهای
سخنان اخیر دریادار تنگسیری و تاکید بر ایجاد زیرساختهای مسکونی در جزایره تنب بزرگ و کوچک را از جهاتی میتوان به مثابه یک گزاره اقتدار تمام عیار برای تثبیت و فراتر از آن برجسته کردن حق حاکمیت جمهوری اسلامی بر جزایر سهگانه دانست؛ مانوری که فراتر از هر چیز میتواند نماد و نمودی علنی از افزایش حوزه نفوذ و بالا رفتن توان بازدارندگی نظامی کشورمان در مقابل فشارهای خارجی به شمار آید. انداختن نگاهی کوتاه به کنش و واکنشهای مقتدرانه نیروهای نظامی در خلیجفارس در چند سال اخیر از جمله چند رویارویی مستقیم با ناوگان دریایی آمریکا و حتی دستگیری نیروهای نظامی این کشور پس از تعرض به محدوده آبی کشورمان، برگزاری رزمایش دریایی مشترک با روسیه و چین و همچنین هدف قرار دادن پهپاد متجاوز گلوبال هاوک بخوبی موید این امر است که جمهوری اسلامی در حال افزایش حوزه اقتدار خود در خلیجفارس است.
ارتقای سطح رفتاری جمهوری اسلامی در زمینه جزایر سهگانه، به گونهای که با عبور از برخوردهای واکنشی نسبت به فشار برخی دولتهای حاشیهای خلیجفارس به سمت کنش مقتدرانه همچون ایجاد زیرساختهای مسکونی در تنب بزرگ و کوچک برود، میتواند پیامی فراتر از طرفین حاضر در منازعات موجود داشته و حرکت در راستای عینیت بخشیدن به نقشآفرینی حداکثری جمهوری اسلامی در معادلات خلیجفارس باشد.
***
[آمریکا در صورت تعرض به منافع ملی ایران سیلی محکمتری خواهد خورد]
سردار ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح شامگاه سهشنبه با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با اشاره به تهدیدات ترامپ و هدف وی از این اقدامات گفت: ما سوالمان از آنها این است که شما در خلیجفارس چه میخواهید؟! این آب متعلق به کشورهای حاشیه آن است، زیرا آبهای سرزمینی آنهاست. همه کشورهای منطقه از این آبها سهمی دارند و خود این کشورها توانمندی امنیت را دارند. سوالم از آمریکاییها این است که شما در آبهای خلیجفارس چه میخواهید و یگانهای رزمی دریایی و هوایی آنها در این منطقه چه کار میکنند؟! آنها در منطقه ما حضور پیدا کردند و قوانین بینالمللی را نیز رعایت نمیکنند. آنها آلودگی دریایی تولید میکنند و به ماهیگیران نیز آسیب میرسانند و آبهای سرزمینی کشور دیگر را رعایت نمیکنند. اگر واقعیت را میگوید که من دستور دادم با نیروهای ایرانی برخورد شود، آنها بدانند اگر کوچکترین اقدام و تعرضی به منافع جمهوری اسلامی و آبهای سرزمینی ایران داشته باشند، سیلی بسیار محکمی از ایران خواهند خورد؛ حتی از سیلی عینالاسد نیز محکمتر. وی در پایان گفت: ترامپ با مدیریت خود، آسیبهای فراوانی به مردم آمریکا زده است و به همین دلیل برای فرار از مشکلات داخلی خود گاهی اوقات مطالب اینچنینی را مطرح میکند. باید بگویم آمریکاییها قوانین بینالمللی را زیر پا میگذارند و مشکلسازی میکنند و از سوی دیگر با هجمهسازی میخواهند اعلام کنند حق با آنهاست.
ارسال به دوستان
کارشناسان و متخصصان صنایع فضایی در گفتوگو با رسانههای بینالمللی از پیشرفتهای صنایع فضایی ایران که منجر به ارسال ماهواره نور شد اظهار تعجب میکنند
شگفتانه نور!
گروه سیاسی: یک هفته از پرتاب ماهواره نور توسط ایران میگذرد. هر چند در ابتدا مقامات و کارشناسان غربی در تایید خبر پرتاب ماهواره تعلل کردند و سپس کارایی ماهواره را زیر سوال بردند، با این حال گویا یک هفته زمان لازم بود تا کارشناسان مستقل تایید کنند ماهواره نور به صورت منظم در حال انجام فعالیتهایی است که برایش تعریف شده است.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته یک ستارهشناس هلندی درباره ویژگیهای ماهواره نور اطلاعات قابل توجهی ارائه کرد. مارکو لانگبروک به طور منظم اجسام جالب فضایی را از شهر خود در لایدن هلند رهگیری میکند. او بر اساس تلسکوپهای پیشرفته ماهوارههای مخفی جاسوسی را به طور منظم زیر نظر دارد و از سفینهها عکسهایی با پیکسل بالا میگیرد. به دلیل اقدامات تخصصی لانگبروک در زمینه رصد سیارکها و سفینهها و ماهوارهها، یک سنگواره فضایی نیز به نامش به ثبت رسیده است.
لانگبروک در گفتوگو با اشپیگل درباره ماهواره نور اظهار داشت: وقتی به اطلاعات این ماهواره دقیقتر بنگریم، هیچ نشانهای نمیبینیم کهماهواره بیهدف در فضا در گردش باشد. او میگوید، برخلاف ادعای آمریکاییها «ما تغییر و نوسانی در سیگنالها نمیبینیم؛ بنابراین شروع فعالیت آن یک موفقیت بوده است». وی در پاسخ به این سوال که ماهواره «نور» در مدار خود در ۴۳۰ کیلومتری زمین قرار است چه کار کند، گفت: ایرانیها گفتهاند این یک «ماهواره چندمنظوره» است. احتمال داده میشود «نور» یک دوربین در عرشه خود دارد؛ امری که هنوز اثبات نشده است.
لانگبروک میگوید این ماهواره هر 4 روز یک بار از یک نقطه ثابت روی زمین گذر میکند، هرچند موقعیت خورشیدیاش همیشه ثابت نیست. نسبتهای متفاوت روشنایی بر آن میتواند مقایسه عکسهای گرفته شده را دشوار کند. شیب مسیر ماهواره افشا میکند که ماهواره «نور» میان۶۰ درجه شمالی و ۶۰ درجه جنوبی زمین را دور میزند. او میگوید، میان هر یک از مدارهای ماهوارهها حدود ۲۰ درجه عرضی قرار دارد که فاصله آن با خط استوا ۲۲۲۰ کیلومتر است. احتمالا این ماهواره دادههای جمعآوری شده خود را از ورای محدوده ارضی ایران به زمین ارسال میکند. یک پایگاه زمینی در تبریز مستقر است که دادهها را دریافت میکند.
ستارهشناس هلندی در گفتوگوی خود با اشپیگل همچنین خاطرنشان کرد: حتی اگر تکنیک سادهای در ماهواره نور به کار رفته باشد، این ماهواره میتواند بخوبی از پس وظایفش برآید. اگر کسی بخواهد فقط عکس بگیرد، همین اندازه دستگاه برایش کافی است.
هفتهنامه اشپیگل در بخش دیگری از گزارش خود درباره ماهواره نور نوشت: اهمیت استراتژیک پرتاب ماهواره نور بیشتر متوجه موشک حامل آن است. سپاه پاسداران گفته است در حال ساخت موشکی است که نیروی رانشی آن صرفا با سوخت جامد باشد. اینگونه موشکهای دوربرد هم سریعند و هم اینکه پیش از پرتاب نیازی به تانک کردن به کمک خودروهای سوخت ندارند یعنی میتوانند توسط لانچرهای متحرک حمل شوند. از سوی دیگر، این موشکها ارزش نظامی بالایی دارند.
اشپیگل تولید موشکهایی با سوخت جامد را یکی از مهمترین دستاوردهای سپاه پاسداران معرفی میکند. اما سوخت جامد چیست که این درجه از اهمیت را در صنایع نظامی دارد و ایران چگونه به آن دست یافت؟
شهید حسن طهرانیمقدم مبتکر دستیابی به فناوری «سوخت جامد موشک» برای ایران است؛ توانمندی استراتژیکی که دستیابی به آن قدرت نظامی یک کشور را به صورت چشمگیری افزایش میدهد. وقتی یک موشک به سوخت جامد مجهز میشود چند قابلیت ویژه نسبت به سوخت مایع پیدا میکند، یکی اینکه سرعت آن به طرز چشمگیری افزایش پیدا میکند، دوم پایداری بیشتری در طول پرواز پیدا میکند که باعث دقت در هدفگیری میشود و سوم اینکه موشکهای با سوخت جامد را میتوان برای چند سال در انبار نگه داشت اما موشکهای سوخت مایع این قابلیت را ندارد و بعد از یک زمان مشخص باید سوخت آنها تعویض شود. ایده دستیابی به این مزیت استراتژیک از سال 65 از سوی شهید حسن طهرانیمقدم پیگیری شد تا اینکه با تلاشهای وی و تیم موشکیاش این آرزو محقق شد و صنعت موشکی ایران جهش جدی یافت.
اعتراف کارشناسان صنایع موشکی و فضایی در گفتوگو با شبکههای خبری مختلف جهان به قدرتنمایی ایران در پرتاب ماهواره نور از زمان انتشار این خبر تاکنون، پروژه منفعلانه آمریکا در انکار دستاوردهای این موفقیت را با شکست مواجه کرده است.
در همین راستا میتوان برای نمونه به اظهارات «فابین هینز»، تحلیلگر مرکز «جیمز مارتین» موسسه بینالمللی «میدلبری» در آمریکا اشاره کرد که در گفتوگو با «الجزیره» اظهار داشت: پیشران محرکه جدید (موتور موشک) که مورد استفاده قرار گرفت، بسیار پیشرفته است. وی در ادامه خاطرنشان کرد: فناوری موشکی ایران به طور باورنکردنی پیشرفت کرده است. میزان دستاوردهای فناوری ایرانیها بسیار شگفتانگیز است. هینز گفت: پیام ایرانیها این است که با قابلیتهای فناوری خود میتوانند کارهای بسیار بیشتری انجام دهند. یک تحلیلگر دیگر نیز که مایل به افشای نام خود نبود در مصاحبه با الجزیره گفت: پرتاب این ماهواره این پیام را ارسال میکند که سپاه توانست پس از اجرای موفق برنامه، اسرار برنامه خود را حفظ کند. با این دستاورد، ایران اساساً معادلات ژئوپلیتیک را به سطحی جدید ارتقا داده است. این تحلیلگر افزود: در حالی که مقامات و رسانههای غربی در تلاشند بر جنبه نظامی این ماهواره تاکید کنند، خوب است به این نکته اشاره کنیم که فناوری فضایی بر اساس علوم پایه مانند ریاضیات، فیزیک و شیمی ساخته شده است. با توجه به کاربردهای چندگانه آن، این دستاورد میتواند باعث پیشرفت صنایع غیرنظامی مانند کشاورزی، خودرو و ارتباطات نیز شود.
الجزیره همچنین آورده است: پرتاب ماهواره نور همچنین زنگ خطر را در تلآویو به صدا درآورد. وزارت خارجه اسرائیل این اقدام را بشدت محکوم کرد و خواستار تحریمهای جدید علیه ایران شد. فرانسه، آلمان و انگلیس نیز ابراز نگرانی کردند اما روسیه تاکید کرد که پرتاب نور هیچ یک از قطعنامههای سازمان ملل را نقض نکرده است.
این شبکه خبری همچنین تصریح کرد: پرتاب موفقیتآمیز ماهواره نور توسط ایران در حالی انجام شد که این کشور درگیر شیوع ویروس کروناست و اقتصاد آن نیز به دلیل تحریمهای آمریکا سخت تحت فشار است. الجزیره در ادامه به نقل از مایکل المان، کارشناس عدم اشاعه در موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک گزارش داد: اگرچه کشورهای غربی به رهبری آمریکا، ایران را به استفاده از برنامه فضاییاش به عنوان پوششی برای برنامه موشکهای بالستیک خود متهم میکنند اما پرتاب ماهواره اخیر توسط ایران، یک آزمایش موشک بالستیک بینقارهای محسوب نمیشود.
سکوت و انکار کاخ سفید
موفقیت سپاه پاسداران در پرتاب موفقیتآمیز ماهواره نور به فضا آمریکاییها را شوکه کرد. اولین نکته مهم در پرتاب این ماهواره، دست برتر سپاه در حفظ اطلاعات فرآیند تولید، ساخت و پرتاب این ماهواره بود که به قول سردار حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه به صورت «چراغ خاموش» انجام شد. همین توانایی بالا در حفظ اطلاعات این عملیات، موجب شد آمریکاییها تا ساعتها پس از انتشار خبر پرتاب ماهواره نور در موضع انفعال و سردرگمی باشند.
به مرور که ابعاد تازهای از فناوریهای پیشرفته به کار رفته در این ماهواره اطلاعرسانی شد و کارشناسان بینالمللی به آثار و نتایج مهم موفقیت سپاه در پرتاب این ماهواره اعتراف کردند، آمریکاییها سعی کردند راهبرد «انکار» را در برابر این دستاورد مهم جمهوری اسلامی در دستور کار قرار دهند. آمریکاییها براساس این راهبرد تلاش کردند وانمود کنند امر مهمی رخ نداده و پرتاب ماهواره نور نشان از دستاورد خاصی برای جمهوری اسلامی ایران نیست.
بر اساس همین راهبرد منفعلانه آمریکا در انکار دستاوردهای مهم پرتاب ماهواره نور بود که ژنرال ریموند، فرمانده جدید نیروی فضایی آمریکا ادعا کرد ماهواره نور چیزی جز «یک دوربین معلق در فضا» نیست و «امکان ندارد بتواند اطلاعاتی به زمین ارسال کند»؛ ادعایی که اظهارات کارشناسان فضایی واهی بودن آن را به وضوح نشان میدهد.
ارسال به دوستان
اخبار
کمک ۴۵۰ میلیون تومانی رهبر انقلاب به زندانیان جرائم غیرعمد
مدیرعامل ستاد دیه کشور اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب به سنت هر ساله به منظور حمایت از زندانیان جرائم غیرعمد مبلغی معادل ۴۵۰ میلیون تومان به ستاد دیه اهدا فرمودند.
به گزارش فارس، سیداسدالله جولایی با اعلام خبر کمک 450 میلیونی رهبر معظم انقلاب به زندانیان جرائم غیرعمد گفت: به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در رمضان امسال اگر چه توفیق برپایی جشنهای گلریزان را نداشتیم اما با این وجود خیران خداجو از وضعیت نزدیک به ۶ هزار محکوم غیرعمد غافل نبوده و در قالب آیینهای مجازی همیار این مجموعه بودهاند، رهبر انقلاب نیز به رسم هر ساله خودشان با اهدای مبلغی بالغ بر ۴۵۰ میلیون تومان چراغ این سنت حسنه را روشن فرمودند.
وی ادامه داد: طبق گزارش معاونت مالی ستاد دیه معظمله در دهه اخیر با اهدای مبلغ ۲ میلیارد و ۵۶۳ میلیون تومان زمینه آزادی بیش از 700 زندانی بدهکار مالی و محکوم به پرداخت دیه ناشی از تصادفات رانندگی را فراهم کردهاند.
جولایی گفت: افزون بر مبالغ اهدایی ویژه ماه مبارک رمضان، زندانیان جرائم غیرعمد در سفرهای استانی ایشان هم بیبهره نبوده و برای نمونه با کمک 5 میلیارد تومانی معظمله در سفر استانی به کرمانشاه ۲۴۰ محبوس غیرعمد و با اهدای مبلغ یک میلیارد تومانی خودشان در سفر به بجنورد زمینه آزادی ۱۲۵ بدهکار عائلهمند را فراهم کردند.
وی اظهار کرد: قابل توجه اینکه از فروردین سال ۹۵ نیز به مناسبت میلاد امام جواد علیهالسلام علاوه بر حمایتهای معنوی رهبر حکیم انقلاب به ستاد دیه، پرداخت مبالغ خیران جهت تأمین بخشی از بدهی زندانیان جرائم غیرعمد نیز در بخش پرداخت وجوهات شرعی پایگاه اطلاعرسانی دفتر رهبری فعال و از این طریق تا به امروز هم جمع کثیری از بند رهایی یافته و به آغوش گرم خانوادههایشان بازگشتهاند.
مدیرعامل ستاد دیه کشور افزود: هموطنان عزیز میتوانند با مراجعه به آدرس اینترنتی www.leader.ir وجوهات زکات فطریه یا دیگر تبرعات شرعی مورد نظر خود را برای استخلاص مددجویان این نهاد حمایتی اختصاص دهند.
***
سخنگوی شورای نگهبان:
سینا کمالخانی نمیتواند به مجلس یازدهم راه پیدا کند
سخنگوی شورای نگهبان ورود سینا کمالخانی منتخب مردم تفرش به مجلس یازدهم را منتفی دانست.
به گزارش ایسنا، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در این باره اظهار کرد: با توجه به اعلام نظر رسمی وزارت علوم مدرک سینا کمالخانی منتخب مردم تفرش در مجلس به دلیل اینکه آن موسسه اعتبار ندارد، اعتبار ندارد و نمیتواند به مجلس یازدهم راه پیدا کند.
وی افزود: در صورت عدم ورود کمالخانی به مجلس یازدهم آرای آن حوزه ابطال شده و در مرحله میاندورهای مجلس فرد جدید برای ورود به مجلس یازدهم از حوزه تفرش مجددا انتخاب خواهد شد.
کدخدایی گفت: پیشبینی این است امکان ورود ایشان (سینا کمالخانی) به مجلس یازدهم وجود ندارد اما با این حال ما برای دقت بیشتر قرار شد در جلسه آینده بررسی نهایی را هم داشته باشیم.
ارسال به دوستان
در رثای محمدرضا مقدسی
برای بیش از ۴۰ سال رفاقت
محمدجواد ایروانی: رفیق واژه گرانسنگی است که در فرهنگ ایرانی برای آن ارزش بالایی قائل هستند و گاهی عمق رفاقت به حدی میرسد که آن رفیق همچون برادر عزیز جان میشود و مقدسی برای من رفیقی همچون برادر بود.
در طول سالهایی که با هم کار کردیم هیچ وقت از معیارهای خود کوتاه نیامد و خوشایند دیگران را ملاک کار خود نکرد. فردی منضبط و حرفهای بود که نظام پولی و مالی را عمیق و دقیق میشناخت.
صادق بود و امین. در کار کارشناسی اهل سیاسیکاری نبود. بحق فقدان آن مرحوم برای نظام پولی و بانکی خلأ ایجاد کرده که جبران آن نیازمند تربیت مردانی چون او است. نظام اداری ما به مردانی چون او نیازمند است که با صراحت و صداقت و عالمانه به نقد و بررسی موضوعات پرداخته و البته راهکاری عملی و عالمانه ارائه دهند و در مقام اظهار و بیان منصفانه و شجاعانه و بدون ملاحظات سیاسی اقدام کنند. اهل هیچ حزب و جناحی نبود و فقط به اسلام، اهل بیت(ع) و جمهوری اسلامی ایران و بویژه محرومان میاندیشید. بسیار متشرع بود و رعایت موازین شرعی در زندگی شخصی و کاری را اولویت اول میدانست و درگیر عناوین و مناصب هم نبود که ملاحظه این و آن را کند تا چند صباحی بیشتر در یک منصب بماند. آنقدر صادق و خیرخواه بود که زبان نقدش هر چند صریح بود، بر جان مینشست و کمتر کسی از آن آزردهخاطر میشد. احترام اشخاص را حفظ میکرد و در عین حال حرف خود را میزد. خدایش رحمت کند. استادی بزرگ، کارشناسی دقیق و رفیقی امین و شفیق بود.
مرحوم محمدرضا مقدسی در 40 ساله انقلاب اسلامی در مناصب مختلفی در نظام پولی و مالی کشور حضور داشت، اعم از 2 دهه سابقه عضویت موثر در شورای عالی بورس، عضو پرسابقه جامعه حسابداران رسمی کشور و مدیر شایسته بانکهای بزرگ کشور و در 10 سال که همکار برجسته معاونت نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری بود با بهرهگیری از تجارب طولانی خویش و علم روز، نگاهی خلاق، سیستمی و مبتنی بر حل مسأله داشت، بویژه برای مبارزه سیستمی با فساد همواره در عین مبارزه قاطع با مفسدان، راههای پیشگیرانه و قاعدهمند را مطرح میکرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|