|
ارسال فهرست 2/2 میلیون خانوار مشمول مرحله دوم تسهیلات یک میلیونی به بانک مرکزی
مهدی قمصریان، سخنگوی سازمان برنامه و بودجه از ارائه فهرست 2 میلیون و 266 هزار و 263 سرپرست خانوار یارانهبگیر مشمول تسهیلات یک میلیونی در مرحله دوم خبر داد. همچنین طبق گفته حسین میرزایی، سخنگوی ستاد تسهیلات حمایتی کرونا کسانی که نتوانستهاند تاکنون تقاضای خود را برای دریافت وام یک میلیونی به وزارت رفاه ارسال کنند، تا 18 اردیبهشت فرصت دارند و در صورت تایید درخواست آنها، وام این افراد اواخر ماه مبارک رمضان واریز میشود.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از ابعاد مختلف آزادسازی سهام عدالت گزارش میدهد
برسد به دست مستحق
رهبر حکیم انقلاب اسلامی شامگاه سهشنبه 9 اردیبهشت در ابلاغیهای با درخواست رئیسجمهور برای آزادسازی سهام عدالت موافقت کردند. آزادسازی سهام عدالت دستاوردهای بسیاری برای اقتصاد کشور بویژه در شرایط سخت کنونی دارد. گشایش قابل توجه معیشت طبقات کمبرخوردار، جبران عطش بازار سرمایه با عرضه 300 هزار میلیارد تومان سهام جدید و ترویج فرهنگ سهامداری در جامعه تنها برخی از دستاوردهای آزادسازی سهام عدالت است.
* موافقت رهبری با آزادسازی سهام عدالت با رعایت 3 نکته
مقام معظم رهبری در این ابلاغیه، موارد سهگانهای را به عنوان امور لازمالرعایه در این واگذاریها مورد تأکید قرار دادند. در این نامه آمده است: در پی تصمیم واگذاری درصدی از سهام اصل ۴۴ قانون اساسی در قالب سهام عدالت با هدف گسترش عدالت اجتماعی و توانمندسازی خانوارهای کمدرآمد، انتظار این بود که توسط مسؤولین مربوط در دولتهای مختلف با اجرای دقیق مواد هشتگانه ابلاغی 12/4/1385 هرچه سریعتر مقدمات لازم برای آزادسازی سهام عدالت و واگذاری تعیین قیمت آن به بورس فراهم شده و آییننامههای اجرایی تهیه و به اجرا درآید. در هر صورت با توجه به شرایط فعلی اقتصادی و عزم دولت برای عمل به تکالیفی که به عهده اوست، با آزادسازی سهام عدالت با رعایت امور زیر موافقت میشود:
- دارندگان سهام عدالت مجازند در محدوده زمانی مشخص مالکیت مستقیم سهام شرکتهای سرمایهپذیر را انتخاب نمایند و به تناسب، نقش مدیریتی خود را ایفا کنند.
- مقررات مورد نیاز جهت انتقال سهام به صاحبان سهام عدالت توسط شورای عالی بورس تدوین و تصویب شود. این مصوبات برای کلیه دستگاههای اجرایی لازمالاجراست.
- نسبت به سهام باقیمانده در شرکتهای سرمایهگذاری استانی، شورای عالی بورس موظف است ضمن تشویق ماندگاری صاحبان سهام در شرکتهای مذکور، از طریق مبادی ذیربط هرچه زودتر زمینه ورود آن شرکتها را در بورس فراهم نماید.
با توجه به تأخیری که در طول زمان نسبت به تحقق اهداف واگذاری این سهام پیش آمده است و بهدلیل ضرورت بهرهمندی هرچه سریعتر مردم از منافع سهام خود، لازم است دولت محترم هرچه زودتر اقدامات مقتضی در جهت تحقق موارد مذکور در بندهای سهگانه فوق را بهعمل آورد.
* ثبتنام در سامانه سهام عدالت برای در اختیار گرفتن سهام
رئیس سازمان خصوصیسازی اعلام کرد: افرادی که تمایل دارند مدیریت سهامشان با خودشان باشد، از چهارشنبه(دیروز) به سامانه سهام عدالت تحت عنوان www.samanese.ir رجوع کنند.
صالح همچنین گفت: امروز(چهارشنبه) با باز شدن سامانه سهام عدالت بیش از ۵۰ هزار نفر از مشمولان وارد شدند و این سامانه ظرفیت این را دارد که تمام مشمولان را بپذیرد، البته یک ماه فرصت است و عجلهای برای آن نیست که یکی از گزینهها را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم برای مدیریت سهام خود انتخاب کنند. اگر کسی ظرف این یک ماه وارد سامانه نشد، به منزله این است که میخواهد سهام خود را از طریق مدیریت غیرمستقیم یعنی از طریق شرکتهای سهام عدالت استانی مدیریت کند.
صالح همچنین با اشاره به ابلاغیه مقام معظم رهبری گفت: شورای عالی بورس به صورت موازی ظرف یک ماه تصمیمگیری میکند که چگونه آزادسازی سهام عدالت در بورس انجام شود. به نظر من، ظرف ۱۰ روز آینده دستورالعمل شورای بورس نهایی میشود که چه درصدی از سهام عدالت برای چه دورهای آزاد شود. شاید اینگونه باشد که در مرحله اول ۳۰ درصد سهام البته بعد از 6 ماه آزاد شود اما به هر حال شورای عالی بورس تصمیم خواهد گرفت.
رئیسکل سازمان خصوصیسازی همچنین در تشریح وضعیت انواع مشمولان سهام عدالت گفت: 2 دهک کمیته امداد و سازمان بهزیستی برگه سهام یک میلیونی دارند و غیر از آن، 25 میلیون نفر برگههای سهام عدالت 532 هزار تومانی و 10 میلیون نفر برگههای سهام 478 هزار تومانی در اختیار دارند که البته ارزش هر یک از این سهام حدود 11 برابر شده است و برای دارنده سهام عدالت یک میلیون تومانی در 3 سال گذشته 500 هزار تومان سود واریز شده است.
وی گفت: تا پایان تابستان امسال کل مشمولان سهام عدالت چه به صورت مدیریت مستقیم یا مدیریت غیرمستقیم از طریق شرکتهای سهام عدالت استانی وارد بازار سرمایه میشوند.
رئیسکل سازمان خصوصیسازی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس که آیا امکان ثبتنام جاماندگان سهام عدالت وجود دارد، گفت: میزان سهامی که در سال 85 در اختیار دولت بود محدود بود، در نتیجه به 6 دهک سهام عدالت اختصاص یافت و این فهرست بسته و تا سال 94 ثبتنام این افراد تکمیل شد اما بعد از واریز سود، این لیست بسته شد و در حال حاضر دولت سهامی در اختیار ندارد که بخواهد به بقیه افراد جامعه سهام عدالت بدهد. صالح این را هم گفت: برای تکتک مشمولان سهام عدالت کد بورسی صادر میشود و از طریق شماره موبایل به نام افراد به آنها اطلاعرسانی میشود.
حسین علائی، معاون سازمان خصوصیسازی نیز درباره ۱۴شرکت غیربورسی سهام عدالت گفت: این شرکتهای غیربورسی نیز در مرحله پذیرهنویسی قرار دارند و سهامداران این شرکتها در قالب شرکت سهام عدالت استانی قرار میگیرند.
* دستور روحانی برای تهیه آییننامه واگذاری سهام عدالت
رئیسجمهور در جلسه روز گذشته هیأت دولت با اشاره به موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی، شورای عالی بورس را موظف به تهیه آییننامه واگذاری سهام عدالت کرد. روحانی از شورای عالی بورس خواست در کوتاهترین زمان ممکن، آییننامه و مقررات لازم را در واگذاری سهام عدالت تهیه کند تا مردم هرگونه که مایل هستند، بتوانند اقدام کنند. روحانی در این جلسه گفت: اینکه مردم سهام عدالتشان را چطور بفروشند، باید در شورای عالی بورس مشخص شود. این سهام در شرایط سخت اقتصادی، به کمک مردم آمده و موافقت رهبری در این مقطع برای ما ارزشمند است. آنهایی هم که نیاز فوری ندارند سهام خود را نگه میدارند.
* ارزش شرکتهای سهام عدالت 240هزار میلیارد تومان است
2 روز پیش از موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی با آزادسازی سهام عدالت، مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی از سهام عدالت به عنوان ابزاری برای حمایت از اقشار آسیبدیده از شیوع کرونا یاد کرد. در این گزارش 2 راهکار برای استفاده از ظرفیت سهام عدالت به منظور حمایت از اقشار آسیبدیده مطرح شد. راهکار اول فراهم کردن امکان فروش بخشی از سهام عدالت (آزادسازی سهام عدالت) برای اقشاری از جامعه است. راهکار دوم امکان توثیق (به وثیقه گذاشتن) سهام عدالت برای اخذ تسهیلات از شبکه بانکی است. مرکز پژوهشها البته برای هر دوی این راهکارها الزاماتی ارائه کرده است. در بخش پیوست این گزارش، ارزش تقریبی سهام هر یک از سهامداران عدالت تخمین زده شده است. در این بخش از گزارش آمده است: ارزش روز 49 شرکت حاضر در پرتفوی سهام عدالت به بیش از 2397 هزار میلیارد ریال رسیده است که از میان آنها 35شرکت بورسی و 14 شرکت غیربورسی هستند. مرکز پژوهشهای مجلس همچنین فهرست شرکتهای بورسی سهام عدالت را به همراه ارزش بازار، ارزش سهام تخصیص یافته به سهام عدالت و میانگین ارزش معاملات روزانه سهام آنها طی 3 ماه گذشته (برای ایجاد درکی از میزان نقدشوندگی سهام شرکتها) را منتشر کرد.
* ارزش سهام هر یک از صاحبان سهام عدالت
در بخشی از «پیوست» گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره ارزش سهام اختصاص یافته به هر فرد و ارزش فعلی آنها تخمینزده شده است. این موضوع برای مشمولان سهام عدالت که بالغ بر 50میلیون نفر هستند اهمیت خاصی دارد. در این بخش از گزارش مرکز پژوهشها آمده است:
درباره میزان سهام تخصیصی به هر مشمول، در تصویبنامه مورخ 30/6/1387 ستاد مرکزی سهام عدالت، سهام قابل واگذاری به دارندگان سهام عدالت معادل 10 میلیون ریال تعیین شد و این تصویبنامه تنها مصوبهای است که در آن میزان سهام قابل واگذاری به مشمولان تصریح شده و ملاک عمل قرار گرفته است. شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل چهلوچهارم قانون اساسی نیز در تصویبنامهای (مصوب 18/12/1395) عنوان کرده است که رعایت سقف 10 میلیون ریالی سهام برای همه مشمولان تا سقف 5 نفر برای هر خانواده الزامی است.
بر این اساس، برای مشمولان دهکهای اول و دوم درآمدی که از تخفیف 50 درصدی در بهای سهام بهرهمند هستند (حدود 6میلیون نفر)، مبلغ 10 میلیون ریال و برای سایر مشمولان بهطور متوسط مبلغ 5 میلیون و 320 هزار ریال دارایی در سامانه سهام عدالت شناسایی شده است. گفتنی است با توجه به افزایش حدود 9 برابری ارزش پرتفوی سهام عدالت تا انتهای سال 1398، هر یک میلیون تومان سهام عدالت تخصیص یافته به افراد، در حال حاضر دارای ارزشی به میزان حدود 9 میلیون تومان خواهد بود. در واقع، ارزش سهام 6 میلیون نفری که در قالب دهکهای اول و دوم درآمدی شناسایی شدهاند، حدود 9 میلیون تومان و برای سایر دهکها حدود 5/4 میلیون تومان خواهد بود.
***
[وزیر اقتصاد: مردم در فروش سهام عدالت عجله نکنند]
فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد روز گذشته در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران گفت: برخی دارندگان سهام عدالت شرایط اقتصادی مناسبی ندارند و به خاطر آثار اقتصادی ویروس کرونا شرایط متفاوتی دارند و از این جهت نیز بخشی از این سهام را میتوانند برای فروش آزاد بگذارند. وی افزود: البته بنده هم به عنوان وزیر اقتصاد و هم به عنوان کارشناس توصیهام این است که مردم این سهام را خودشان مدیریت کنند و از فروش فوری و شتابزده خودداری کنند. حتماً دارندگان سهام عدالت به این نکته توجه ویژه کنند که اکنون ممکن است تعدادی افراد سودجو برای خرید این سهام وارد میدان شوند و از اطلاعاتی که هنوز کامل منتشرنشده سوءاستفاده کنند و خدایی نکرده با قیمتی پایینتر از ارزش واقعی سهام نسبت به خرید این اوراق اقدام کنند. وزیر اقتصاد با بیان اینکه سهام عدالت سهام ارزشمندی است و به مرور درباره جزئیات آن اطلاعرسانی خواهیم کرد، تصریح کرد: اینکه سهامدار خودش مدیریت کند یا به شرکت واگذار کند بستگی به خودش دارد اما توصیه من به مردم این است که لطفاً به اطلاعرسانیها توجه و از فروش فوری و شتابزده سهام خود جلوگیری کنند.
ارسال به دوستان
استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفتوگو با «وطن امروز» به بررسی آزادسازی سهام عدالت در شرایط فعلی پرداخت
تصمیم خوب در روزهای بد کرونایی
میثم موسایی: آزادسازی سهام عدالت علاوه بر کمک به تامین معیشت دهکهای پایین حرکتی در راستای فرهنگسازی پسانداز در جامعه است
ساحل عباسی: آزادسازی سهام عدالت پس از گذشت بیش از یک دهه از تولد آن خبری است که حتی آنهایی را که بازار بورس را از نزدیک نمیشناسند به این بازار هدایت خواهد کرد. این اقدام راه را برای ورود ضعیفترین اقشار جامعه به بازار بورس فراهم میکند و بر معیشت این قشر هم تاثیرگذار است. در همین راستا «وطن امروز» در گفتوگو با دکتر میثم موسایی، اقتصاددان و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران این موضوع را بررسی کرد.
* * *
* آیا میتوان واگذاری سهام عدالت به سهامداران آن را در شرایط ویژه اقتصادی امروز حرکتی به نفع طبقات محروم جامعه عنوان کرد؟
واگذاری برخی شرکتهای دولتی به صورت کلی تحت عنوان سهام عدالت در دنیا مسبوق به سابقه است. به این معنا که دولتها بخشی از ثروتهای تحت اختیار خود را به منظور گسترش خصوصیسازی، بهبود مدیریت و توزیع عادلانه ثروت در میان آحاد جامعه به مردم واگذار میکنند. سهام عدالت طرحی بود که در دولت آقای احمدینژاد با موافقت مقام معظم رهبری برای منفعترسانی به بخش کثیری از مردم جامعه اتخاذ شد. با توجه به اینکه مردم برای خرید سهام شرکتهای دولتی واگذارشده در سهام عدالت پولی پرداخت نکرده بودند، به آنها اجازه خرید و فروش داده نشد. اما آنها میتوانستند از سود سهام خود در این شرکتها بهرهمند شوند. فعالسازی خرید و فروش و مدیریت مستقیم دارندگان سهام عدالت بر سهام خود در حال حاضر منجر به افزایش حجم سرمایه در گردش در بازار بورس میشود و عرضه این سهام در شرایط کرونایی که معیشت بسیاری از خانوادهها تحت تاثیر قرار گرفته، میتواند کمکی به رفع مشکلات معیشتی خانوادهها باشد.
* بنابراین باید منتظر هجوم سهامداران عدالت به سمت بازار بورس برای فروش باشیم؟
وضعیت کرونایی اقتصاد و افت شدید فعالیت اقتصادی، امکان فروش سهام عدالت توسط مالکان آن را افزایش میدهد. به هر حال مردم بیش از یک دهه است منتظر مدیریت و در اختیار داشتن سهام عدالت خود هستند. به نظر میرسد عرضه سهام عدالت در شرایط کنونی تنگی معیشت مردم، منجر به هجوم به بازار بورس برای فروش سهام میشود، بنابراین احتمالا شاهد کاهش قیمت سهام باشیم.
* این موضوع روی شاخص کل بورس نیز تاثیر میگذارد؟
مسلما روی سایر شاخصهای بازار بورس تاثیر میگذارد، البته در عمل باید منتظر وقایع آتی در بازار بورس باشیم. وقتی مردم مالک سهام عدالت و سود آن شدهاند به این معناست که حجم بزرگی از عرضه سهم به صورت عمومی در بازار بورس مبادله خواهد شد. در شرایط کنونی تعداد زیادی از سرمایهداران خرد تا متوسط به دلیل اشباع بازار و کاهش جذابیتهای بازارهایی چون طلا، ارز، خودرو و مسکن و خارج کردن سپردههای بانکی از بانک به دلیل کاهش سود بانکی به بازار بورس روی آوردهاند. قطعا رویکرد به بازار بورس کار بسیار درستی است؛ چرا که سرمایهگذاری در بازار بورس اکنون کمخطرترین و بهترین راه برای سرمایهگذاری است، مشروط به اینکه بر اساس واقعیتهای اقتصادی سرمایهگذاری انجام شود.
* آیا اینکه دولت در حال حاضر از ظرفیت بازار بورس برای تامین کسری بودجه خود استفاده میکند درست است؟
به هر حال دولت برای تامین کسری بودجه خود مردم را تشویق به سرمایهگذاری در بورس میکند. برای دولت بهترین و کمخطرترین راه تامین کسری بودجه استفاده از ظرفیت بازار بورس است.
* شما هم موافق این موضوع هستید که ورود مردم به بازار سرمایه میتواند آغازی بر فرهنگسازی پسانداز و آشنایی با بازار بورس باشد؟
آزادسازی سهام عدالت علاوه بر کمک به تامین معیشت دهکهای پایین جامعه، حرکت خوبی برای فرهنگسازی پسانداز در جامعه است. اگر مردم فرهنگ پسانداز و خرید سهام را بیاموزند، با مدیریت صحیح دولتی میتوان منتظر روزهای خوبی در پیش روی تولید بود. آموزش مردم برای ورود به بازار بورس امر بسیار مهمی است؛ چرا که متضرر شدن سرمایههای خرد موجب سرخوردگی مردم از سرمایهگذاری در بازار بورس و سرشکستگی دولت میشود. از این رو لازم است دولت با اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از سقوط ارزش سهام، مانع از رویگردانی مردم از این بازار شود تا تقاضای سرمایهگذاری در بازار بورس با ناکامی مواجه نشود و بعدا شرایط به سمتی تغییر نکند که بر اثر ریزش بازار بورس مردم سرمایههای خود را از بازار بیرون بکشند و یک بار دیگر متوجه بازارهای پرالتهاب و تورمزای دلالی چون بازار ارز، طلا، خودرو و مسکن شوند. مدیریت درست سهام عدالت و بازارهای وابسته به آن میتواند افقی پیش روی پسانداز خانوادهها و کمکی برای رفع مشکلات معیشتی آنها به شمار رود. مدیریت درست سهام عدالت زمانی به ثمر مینشیند که متناسب با تقاضا کنترل شود. اگر افراد سهم خود را به شکلی بفروشند که متناسب با آن تقاضا وجود داشته باشد، بازار بورس در شرایط خوبی خواهد بود، لذا یکی از بهترین تصمیمات اقتصادی برای کمک به مردم در وضعیت بیماری کرونا، واگذاری خرید و فروش سهام عدالت به مردم است. هر چند آزادسازی سهام عدالت که نقطه مثبتی است، ممکن است به ایجاد تنش در بازار بورس منتهی شود اما در حال حاضر اقشار نیازمند را تحت حمایت قرار میدهد.
* به نظر میرسد نحوه توزیع سهام عدالت چندان هم خالی از اشکال نیست. شما در این باره چیزی دیده یا شنیدهاید؟
انتظار میرفت که سهام عدالت به دهکهای کمبرخوردار و ضعیف جامعه داده شود. جای تاسف دارد که اعلام کنم بنده شاهد دریافت سهام عدالت توسط اساتید یا پزشکانی بودهام که چندین برابر معلمانی که درآمد حداقلی دارند سهام عدالت دریافت کردهاند. در حالی که برخی از اقشار ضعیف جامعه هنوز مشمول دریافت سهام عدالت نشدهاند. شفافسازی این موضوع بسیار حائز اهمیت است. بیتردید دولت باید درباره شرایط و جزئیات چگونگی اعطای سهام عدالت به مردم توضیح دهد.
ارسال به دوستان
اخبار
پیشبینی کسری 185 هزار میلیارد تومانی بودجه 99
مرکز پژوهشهای مجلس از پیشبینی کسری 185 هزار میلیارد تومانی بودجه 99 خبر داد. به گزارش فارس، مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به ابعاد اقتصاد کلان کشور با توجه به شیوع کرونا پرداخت. در این گزارش به موضوعاتی نظیر کسری بودجه سال جاری دولت هم پرداخته شده است. در این گزارش آمده است: «نتایج برآوردها نشان میدهد با فرض صادرات ۴۰۰ هزار بشکه و قیمت ۴۰ دلار برای نفت ایران (که با توجه به شرایط فعلی بازار نفت، خوشبینانه به نظر میرسد) بدون در نظر گرفتن کسری مربوط به تأمین ارز ترجیحی برای واردات کالای اساسی و با در نظر داشتن تحقق صد درصدی منابع استقراضشده از صندوق توسعه ملی در تبصره «۴» قانون بودجه سال ۱۳۹۹، عدم تحقق منابع بودجه در سال ۱۳۹۹، حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود».
علاوه بر عدم تحققهای مذکور در صورت صادرات ۴۰۰ هزار بشکهای نفتخام و دریافت ۴۰ دلار برای هر بشکه صادرات نفت در سال ۱۳۹۹، برای تأمین 5/10 میلیارد دلار ارز ترجیحی واردات کالاهای اساسی، دولت با کسری حدود ۳۵ هزار میلیارد تومانی مواجه خواهد بود. در مجموع برآورد عدم تحقق منابع بودجه سال ۱۳۹۹ رقمی حدود ۱۸۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
***
افزایش احتکار کالاهای اساسی در بنادر با مصوبه جدید کارگروه تنظیم بازار
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به مصوبه جدید کارگروه تنظیم بازار گفت: بخشنامه مذکور با معافیت هزینه انبارداری به احتکار کالاهای اساسی در بنادر دامن میزند. علیاکبر کریمی در گفتوگو با تسنیم، با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به 4 میلیون تن کالای اساسی از جمله نهادههای دامی در بنادر کشور رسوب کرده است، گفت: به علت ناهماهنگیها این کالاها در بنادر دپو شده و متأسفانه در دسترس مردم قرار نگرفته است. این درحالی است که در هفتههای اخیر شاهد رشد قیمت اقلام ضروری و کالاهای اساسی در بازار هستیم. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بر اساس گزارشهای موجود بخشنامهای از سوی (ستاد تنطیم بازار) صادر شده که کالاهای موجود در انبارهای بنادر در صورتی که صاحب کالا درباره ماندگاری کالا قصوری نداشته باشد دپوی بیش از یک ماه کالا عملاً رایگان خواهد بود. کریمی تأکید کرد، به نظر میرسد این رویه به نوعی تشویق صاحبان کالا به نگهداری بیمورد کالاها در بنادر و در نهایت منجر به عدم ترخیص این اقلام در سریعترین زمان ممکن شود. وی با بیان اینکه، با توزیع این اقلام که شامل گوشت، نهادههای دامی، شکر و... است، بخشی از نیازهای کشور رفع خواهد شد، گفت: قطعاً در مجلس شورای اسلامی این موضوع را پیگیری خواهیم کرد و از وزیر صنعت، معدن و تجارت و سایر مقامات مربوط از وضعیت رسوب و احتکار کالاهای اساسی سوال خواهد شد.
***
پاسخ بانک مرکزی به رئیس اتاق ایران: برخی صادرکنندگان ارز را برنگرداندند
بانک مرکزی در واکنش به نامه رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد: ما همکاری لازم را با صادرکنندگان داشتیم ولی برخی صادرکنندگان ارز را برنگرداندند. به گزارش مهر، بانک مرکزی در اطلاعیهای پاسخ نامه رئیس اتاق بازرگانی ایران درباره بازگشت ارز صادراتی سالهای ۹۸ و ۹۹ را داد. روز گذشته غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در نامهای به عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی گلایه کرد که بانک مرکزی توافقات انجام شده میان بخشخصوصی و دولت را در رابطه با بازگشت ارز حاصل از صادرات سالهای ۹۸ و ۹۹ و رفع تعهد ارزی زیر پا گذاشته است. بانک مرکزی در واکنش به این نامه ضمن برشمردن مواردی از حمایتهای بانک مرکزی از صادرکنندگان طی 2 سال گذشته خطاب به شافعی نوشت: «انتظار میرود با توجه به همکاریهای ذکر شده و کاهش فزاینده درآمدهای نفتی کشور تحت تحریمهای ظالمانه در شرایط کنونی، رئیس محترم اتاق بازرگانی با سیاستهای اقتصادی جاری همسو بوده و همچنین ضرورت دارد بنگاههای مختلف اقتصادی نیز که طی سالیان متمادی با بهرهمندی از سوبسید انرژی و ارزهای نفتی ایجاد و شکل گرفتهاند، در این شرایط منابع ارز حاصل از صادرات خود را به صورت مؤثر و شفاف برای تأمین نیازهای وارداتی بخشهای اقتصادی به کار گیرند».
این مهم نکته کلیدی سیاست برگشت ارز حاصل از صادرات است. بر همین اساس این انتظار وجود دارد که رئیس محترم اتاق اقدامات موثرتری در تحقق سهم یاد شده انجام داده و صرفاً در جهت اعمال اقدامات برای تعدیل یا کاهش بازگشت ارز حاصل از صادرات نکنند؛ این در حالی است که بهرغم همکاریهای انجام یافته تعداد کثیری از آنان نسبت به بازگشت ارز خود اقدام نکرده و به صورت چشمگیری دستگاههای ذیربط نسبت به صدور کارتهای بازرگانی جدید که در مواردی یک بار مصرف نیز هستند، اقدام کردهاند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|