|
عدم تأیید صلاحیت نمایندگانی از مجلس دهم فارغ از نظرات سیاسی بود
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان با انتشار یادداشتی در صفحه شخصیاش در فضای مجازی اعلام کرد شورا در جریان عدم تأیید صلاحیت نمایندگان دوره دهم مجلس با هیچ کس عقد اخوت نبسته است. وی در اینباره نوشت: «عدم تأیید صلاحیت نمایندگانی از همه گرایشهای سیاسی در مجلس دهم نشان داد شورای نگهبان با هیچ کس عقد اخوت نبسته و در اعمال قانون فارغ از نظرات سیاسی آنها اقدام مینماید».
ارسال به دوستان
با توجه به ادامه انفعال وزارت امور خارجه، «وطنامروز» به برخی فعالیتهای ضد امنیتی دیپلماتهای اروپایی در ایران اشاره میکند
تاریکخانه دیپلماسی
گروه سیاسی: گزارش روز گذشته «وطن امروز» پیرامون اقدام اخیر دولت آلمان در قرار دادن نام حزبالله لبنان در لیست گروههای تروریستی و برخورد با برخی مجامع و افراد مرتبط با حزبالله در آلمان و بازخوانی سوابق امنیتی و اطلاعاتی «میشائیل کلور برشتولد» سفیر آلمان در کشورمان با واکنش تاملبرانگیزی از سوی وزارت امور خارجه مواجه شد.
سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست روز گذشته خود با خبرنگاران با اشاره به گزارش «جاسوس صهیونیستها» و اطلاعات منتشر شده در آن مبنی بر سابقه و رده بالای امنیتی سفیر آلمان و ارتباطات موجود میان او و تلآویو گفت: مرجع تشخیص مسائل امنیتی و مسائل مرتبط با این موضوع، وزارت اطلاعات است و یک رسانه نمیتواند بر اساس گزارشهای خود چیزی را به کسی در این زمینه منتسب کند. وی با بیان اینکه «دیپلماتهای خارجی که در تهران برای انجام وظیفه مستقر میشوند باید تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران باشند و برای کار دیپلماتیک آمده باشند و در این چارچوب فعالیت کنند»، ادامه داد: اگر خلاف این موضوع اتفاق بیفتد، وزارت اطلاعات به عنوان مسؤول این امر به این موضوع رسیدگی میکند و گزارشهای رسانهای مبنای فعالیت ما در اینگونه مسائل نیست.
موضع عجیب سخنگوی وزارت امور خارجه و عدم تکذیب گزارههای مطرح شده، در حالی است که اساسا در گزارش منتشرشده «وطن امروز» به پیشینه تاملبرانگیز میشائیل کلور برشتولد که امری سری و محرمانه نیز نیست اشاره شده است. برای نمونه یکی از مهمترین سوالاتی که در زمینه تایید استوارنامه و حضور سفیر فعلی آلمان در کشورمان مطرح است، عدم دقت نظر نسبت به گذشته بحثبرانگیز وی است. «معاون رئیس اداره اطلاعات جمهوری فدرال آلمان» بخشی از سوابق شخص مذکور است که در پورتال سفارت آلمان در جمهوری اسلامی ایران نیز به آن اشاره شده است. رده بالای تشکیلاتی برشتولد در اداره اطلاعات آلمان(BND) در حالی است که اساسا تایید فردی با چنین رزومه آشکار امنیتی و سابقه فعالیت گسترده در سرزمینهای اشغالی، مقوله مهم و محل بحثی است. ارتباط نزدیک اداره اطلاعات آلمان(BND) با سرویسهای امنیتی ایالات متحده در سطحی است که پس از انتشار گزارش روزنامه «زود دویچه سایتونگ» مبنی بر اینکه این اداره دادههای شهروندان آلمانی را به آژانس امنیت ملی آمریکا منتقل میکرده، در این کشور سروصدای زیادی پیرامون فعالیتهای این سازمان نزدیک به آمریکا شکل گرفت. مضاف بر اینها اداره اطلاعات آلمان(BND) سوابق تیره دیگری در پیش بردن اهداف آمریکا در کشورهای منطقه دارد که از مهمترین آنها میتوان به حمله سال 2003 ارتش آمریکا به عراق اشاره کرد، به گونهای که منبع مورد استناد کالین پاول، وزیر وقت خارجه آمریکا مبنی بر دستیابی عراق به سلاحهای کشتار جمعی را نه گزارشی از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی که گزارشهای همین اداره آلمانی پوشش میداد.
با تمام این تفاسیر مسأله و پرسش اصلی همین نکته است که فردی با چنین سوابق و ردهای در یک سازمان اطلاعاتی آلمانی، چرا باید برای قرار گرفتن در جایگاه کلیدی همچون «سفیر» مورد تایید قرار گیرد؟
آیا این سوال مطرح نشد که چه ماموریت ویژهای باعث شده برشتولد دقیقا هنگامی که جایگاه فوقالعاده بالای معاون را در اداره اطلاعات آلمان(BND) داشته است، به یکباره به عنوان سفیر به کشورمان معرفی میشود؟ به عبارت دیگر حتی اگر سابقه روابط خصمانه دولت آلمان در طول دهههای اخیر با کشورمان نیز موجود نبود و این فرصت وجود داشت که از یک رابطه مبتنی بر حسننیت نیز سخن به میان آورد، باز هم پذیرش فردی با چنین رده و جایگاه امنیتی به عنوان یک سفیر در کشورمان امری غیرمرسوم به شمار میرفت.
رابطه نزدیک میان برشتولد و سازمان جاسوسی اسرائیل(موساد) و سابقه فعالیتهای وی به عنوان یک دیپلمات (ریاست بخش حقوقی و کنسولی سفارت آلمان که عمده فعالیتهای اطلاعاتی نیز در بخش کنسولی انجام میشود) در فلسطین اشغالی از نکات دیگری است که «وطن امروز» در 2 سال گذشته در مطالب مختلفی به آن پرداخته است و همگی گواهی از اشتباه بودن پذیرش چنین فردی در قامت سفیر آلمان دارد اما رویکرد وزارت امور خارجه به گونهای بود که حتی نکات مهم امنیتی را نیز وجهالمصالحه پروژه برجامی خود قرار داده و با چشمپوشی نسبت به سابقه افرادی همچون برشتولد و پذیرش آنها به عنوان سفیر، باعث ارسال سیگنالهایی به خارج از مرزها شده است که نتایج آن را در حمله آشکار و مستقیم به گروههای نزدیک به ایران از جمله حزبالله لبنان میتوان مشاهده کرد.
میشائیل کلور برشتولد علاوه بر این در سفارت آلمان در جمهوری دموکراتیک کنگو در سال 2006 و 2007 فعالیت میکرد که بنا به دلایلی که ادعا شده «شخصی» بوده است، در مدت کوتاهی به آلمان فراخوانده شد. وی سپس 7 ماه نماینده ویژه آلمان در سومالی بود. سال 2007 او به عنوان سفیر جمهوری فدرال آلمان در یمن منصوب شد. سپس از فوریه 2011 در بخش بحران وزارت خارجه آلمان فعالیت کرد و از سال 2014 تا 2016 معاون سرویس امنیتی فدرال آلمان بود. او از سال 2016 به عنوان سفیر این کشور در ایران انتخاب شد.
* سفیران مسلح در قلب تهران
مطالبه برخورد با سفیر جاسوس آلمان در واکنش به اقدامات اخیر دولت این کشور که اقداماتی علیه امنیت ملی ما نیز به شمار میرود، باعث شد پرونده این سفیر و سوالات متعدد بیجوابی که پیرامون وی مطرح است، بار دیگر باز شود اما فراتر از این سفیر، سفارتخانههای اروپایی در سالهای اخیر و در سایه چشمپوشیهای متعدد وزارت امور خارجه تبدیل به مراکزی برای پیگیری پروژههای امنیتی و سیاسی مختلفی شدهاند. در همین زمینه «وطن امروز» 26 اسفند 97 در گزارشی با عنوان «در لباس دیپلمات» نسبت به سابقه برخی سفرای فعال و پروژههایی که در حال پیگیری است هشدارهایی داده بود. «فیلیپ تیهبو» سفیر فرانسه در کشورمان که عمده فعالیتهایش در آژانس بینالمللی انرژی اتمی بوده و پیش از کشورمان در 2 کشور کرهشمالی و پاکستان(که هر دو فعالیتهای اتمی دارند) سفیر بوده، از جمله این اشخاص است. «دنی عنان» سفیر دانمارک و «دیوید بیگز» سفیر استرالیا دو سفیر دیگری بودند که در گزارش مذکور نسبت به فعالیتها و پیشینه آنان تذکراتی داده شده بود.
اما شاید مهمترین جعبه سیاه در میان سفارتخانههای فعال در تهران را بتوان در سفارت هلند جستوجو کرد؛ جایی که 2 سال پیش 2 مامور اطلاعاتی زن این کشور که در پوشش دیپلمات فعالیت میکردند، اخراج شدند. عمده فعالیت این 2 زن ارتباطگیری و اغفال دیپلماتهای دیگر کشورها در میهمانیهای سفارتخانههای مستقر در تهران بود. که در ادبیات سیاسی به عنوان «پرستو» مطرح شدند.
با این همه فعالیتهای سفارت هلند بهعنوان ضلع اصلی مثلث «هلند- ناتو- اسرائیل» کماکان ادامه دارد و این سفارتخانه بهعنوان بارانداز اسرائیل در کشورمان عمل میکند. بنا به اطلاعات به دست آمده، پذیرش وابسته نظامی سفارت هلند در حالی با تایید وزارت امور خارجه انجام شد که ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به آن هشدارهای متعددی داده و نظر مخالف خود را با آن اعلام کرده بود. حضور گسترده و پررنگ وابستگان نظامی هلند در منطقه بویژه عراق و افغانستان در حالی است که این کشور در سایه عدم حساسیتها نسبت به حضور منطقهای خود در حال پیگیری سیاستهای کلان ناتو است، برای نمونه وابسته نظامی سفارت هلند پس از پایان ماموریت خود در ایران به عنوان نماینده اتحادیه اروپایی در اسرائیل مشغول به فعالیت شد.
ترافیک ماموران و نیروهای امنیتی اروپایی که در پوشش سفیر و دیپلمات با بالاترین سطح مصونیت وارد کشورمان میشوند و نوع مواجهه منفعلانهای که نسبت به فعالیتهایشان بهرغم وجود گزارشها و اطلاعات منتشر شده، رخ میدهد، یکی از عوامل تهدیدزا در شرایط فعلی به شمار میرود. مماشات دستگاه دیپلماسی کشور نسبت به فعالیتهای ضدامنیتی و جاسوسی نیروهایی که در پوشش سفیر وارد خاک کشورمان میشوند با هر نیت و در چارچوب هرگونه سیاستی برای قطع امید نکردن از کشورهای اروپایی هم که باشد، اثرات درازمدت انکارناپذیری خواهد داشت که تلاش برای دور ساختن مطبوعات و رسانهها از پرداختن به آنها میتواند بر اثرات بالقوه آنها بیفزاید.
در نمونهای دیگر نیز که خبر آن نیز منتشر شد، سال 95 دو دیپلمات فرانسوی و انگلیسی که مشغول تصویربرداری از مجموعههای نظامی کشورمان در نزدیکیهای سقز بودند، پس از گریز از نیروهای گشت در تور امنیتی اطلاعات سپاه گرفتار شده و مجبور به متوقف کردن خودرو شدند. پس از بررسیهای اولیه مشخص میشود سرنشینان خودروی توقیف شده یک مرد به نام «سباستین سورن» و یک زن به نام «شارلوت لوپز وارونه والر» هستند که به ترتیب رایزن سیاسی فرانسه و دبیر دوم سفارت انگلیس در تهران هستند که بدون هماهنگی و مجوز به صورت غیرقانونی در برخی مناطق استان کردستان تردد میکنند.
ارسال به دوستان
کمیسیون آموزش مجلس طی گزارشی اعلام کرد برادر رئیسجمهور طی یک فرآیند غیرقانونی و با ارتکاب تخلفات متعدد، مدرک دکترای خود را اخذ کرده است
کلاه فریدونی!
گروه سیاسی: گزارش تخلفات تحصیلی برادر رئیسجمهور، روز گذشته پس از کشوقوسهای بسیار در صحن علنی مجلس قرائت شد. نمایندگان پس از استماع این گزارش با ارجاع پرونده پذیرش و نحوه جذب حسین فریدون برای تحصیل در مقطع دکترا به قوه قضائیه موافقت کردند.
به گزارش «وطن امروز»، سال 95 بود که زمزمه تخلف برادر رئیسجمهور در جریان اخذ مدرک دکتر از دانشگاه شهید بهشتی مطرح شد. بعد از قوت گرفتن این گمانهزنیها، کمیسیون آموزش مجلس موظف شد ابعاد مختلف این مساله را بررسی کند و در نهایت نتیجه تحقیقات 4 ساله مجلس در اینباره روز گذشته در مجلس قرائت شد؛ گزارشی که برای ورود به فاز قضایی با موافقت نمایندگان به قوه قضائیه ارسال شد.
بر اساس گزارش کمیسیون آموزش مجلس، حسین فریدون، برادر رئیسجمهور در سال تحصیلی 93-92 با در نظر گرفتن شرایط 30 درصد جانبازی و استفاده از سهمیه 2 ایثارگران در دوره شبانه دکترای دانشگاه گیلان در رشته روابط بینالملل دعوت به مصاحبه میشود. بهرغم اعلام دانشگاه گیلان مبنی بر اینکه عدم حضور در جلسه مصاحبه به معنای ملغی اعلام شدن پذیرش در دوره دکتراست، حسین فریدون در جلسه مصاحبه شرکت نمیکند. کمی بعد سازمان سنجش کشور طی نامهای محرمانه خطاب به رئیس وقت دانشگاه شهید بهشتی، اعلام میدارد با توجه به نمره آزمون دکترای حسین فریدون، پذیرش وی در دانشگاه شهید بهشتی بلامانع است.
بر اساس متن گزارش مجلس، «سازمان سنجش آموزش کشور در تاریخ 31/1/1393طی نامهای به صورت محرمانه - مستقیم، خطاب به رئیس وقت دانشگاه شهید بهشتی آقای محمدمهدی طهرانچی، ضمن اشاره به درخواست آقای حسین فریدون برای ثبتنام در پردیس دانشگاه شهید بهشتی و اعلام معدل کارشناسی با نمره 38/17 و کارشناسی ارشد با معدل 75/17، اعلام میدارد «استفاده از نمره آزمون دکترای سال 1392 برای پذیرش نامبرده با رعایت سایر ضوابط و شرایط آن دانشگاه از نظر این سازمان بلامانع است». نکته قابل توجه اینکه با بررسیهای کمیسیون آموزش مشخص میشود معدل اعلامشده حسین فریدون توسط سازمان سنجش کشور صحت ندارد.
نامه محرمانه سازمان سنجش کشور به مسؤولان مربوط دانشگاه شهید بهشتی ارجاع داده میشود. بر اساس متن گزارش کمیسیون آموزش مجلس، «رئیس وقت دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه، آقای عباس عربمازار طی پی نوشتی در هامش نامه سازمان سنجش در تاریخ 1393/2/9، موضوع را «جهت اقدام لازم» به مدیر وقت گروه علوم سیاسی ارجاع میدهد.
در تاریخ 1393/2/16 مدیر وقت گروه طی یادداشتی اعلام میدارد «آزمون کتبی و شفاهی پردیس انجام شده و اسامی برگزیدگان نیز اعلام شده است و در این شرایط راه معقول و مقبولی برای این پذیرش، مقدور و متصور نیست. ضمنا شاید افراد زیادی باشند که شرایط ایشان را داشته باشند، پس اولی است که سازمان چنین امکانی را برای همه فراهم نماید. همچنین در سطر آخر نامه سازمان سنجش کشور قید شده است: با رعایت سایر ضوابط و شرایط آن دانشگاه. بر اساس همین جمله چون شرایط دانشگاه، آزمون کتبی و شفاهی بوده، بنابراین درخواست مذکور با آن شرایط تطابق ندارد».
مدتی بعد از اعلام نظر مسؤولان دانشگاه شهید بهشتی، تیرماه 93 معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی این دانشگاه تغییر میکند. این تغییر مسؤولیت روند ماجرا را به کلی زیر و رو میکند. به این ترتیب که در 3 ماه بعد از انتصاب معاونت جدید، دانشگاه شهید بهشتی که تا پیش از این پذیرش برادر رئیسجمهور در این دانشگاه را ناممکن دانسته بود، اعلام میکند حسین فریدون میتواند در دوره دکترای دانشگاه شهید بهشتی ادامه تحصیل دهد.
برادر رئیسجمهور بعد از اعلام موافقت دانشگاه شهید بهشتی و تکمیل فرآیند ثبتنام در این دانشگاه، با حضور در دفتر اسناد رسمی شماره 36 تهران تعهد کتبی و محضری میدهد که در طول تحصیل خود در هیچ یک از دستگاههای دولتی، عمومی و خصوصی اشتغال نداشته باشد و تنها مشغول به تحصیل باشد؛ تعهدی که در تناقض کامل با مسؤولیتهای مختلف حسین فریدون در بدنه دولت بود. فریدون بعد از این تعهد مشغول به تحصیل در دوره دکترای دانشگاه شهید بهشتی میشود.
نهایتا کمیسیون آموزش مجلس در بخش پایانی گزارش خود نتایج بررسیهای صورت گرفته را اینگونه جمعبندی میکند:
«کمیسیون آموزش و تحقیقات با بررسی تمام مستندات قابل دسترسی و استماع اظهارات مسؤولان ذیربط، اعلام میدارد در موضوع ارجاعی درباره «پذیرش و نحوه جذب آقای حسین فریدون برای تحصیل در مقطع دکترا»، تخلفات و عدم رعایت شئونات قانونی در موارد ذیل واقع شده و کمیسیون در صورت رأی مثبت نمایندگان، خواستار ارسال پرونده به قوه قضائیه و مرجع ذیصلاح اداری است:
1- اظهار معدل غیرواقعی برای دوره کارشناسی حین ثبتنام توسط آقای حسین فریدون
2- تخلف از مفاد تعهد کتبی و محضری ثبت شده به شماره 192506 مورخ 1394/12/12 مبنی بر عدم اشتغال به هر گونه کار در دستگاهها، شرکتها، مؤسسات و مراکز مختلف اعم از خصوصی، دولتی و عمومی توسط آقای حسین فریدون
3- عدم رعایت دستورالعملها و ضوابط قانونی توسط «دانشگاه شهید بهشتی» در مطابقت اطلاعات اظهارشده توسط داوطلب با اسناد و مدارک مثبته.
4- عدم رعایت مراحل سنجش علمی به صورت کامل برای داوطلب توسط دانشگاه شهید بهشتی».
گزارش کمیسیون آموزش مجلس درباره تخلفات صورت گرفته در جریان اخذ مدرک دکترا توسط حسین فریدون، برادر رئیسجمهور، با تصویب نمایندگان به قوه قضائیه ارسال شد تا با بررسیهای بیشتر رای نهایی دادگاه در اینباره اعلام شود.
ارسال به دوستان
روحالله زم در چهارمین جلسه دادگاهش از نقش سرویس امنیتی فرانسه در هدایت و جهتدهی به افکار و اقداماتش پرده برداشت
ارتباط فرانسوی
گروه سیاسی: چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده روحالله زم صبح دیروز در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. به گزارش مرکز رسانه قوهقضائیه، در ابتدای این جلسه نماینده دادستان ضمن قرارگیری در جایگاه در بخشی از اظهاراتش گفت: به عنوان اولین سوال از تمام جلسات بازپرسی شما فیلمبرداری شده است، شما اقاریری هم داشتهاید؛ آیا اقاریر خود را نزد بازپرس قبول دارید؟ متهم زم مدعی شد: بعضی از موارد را قبول دارم، بعضیها را نه. نماینده دادستان با اشاره به دفاعیات متهم در جلسه قبل، بیان کرد: شما در جلسه قبل دادگاه گفتید که اقاریر خود را نزد بازپرس قبول دارم. متهم زم بیان کرد: بله! رفتار بازپرس شرعی، قانونی و انسانی بود اما برخی موارد را الان که مرور میکنم قبول ندارم.
نماینده دادستان بیان کرد: آیا قبول دارید به صورت گسترده مرتکب اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران شدهاید؟
متهم گفت: خیر! من کار مطبوعاتی میکردم.
نماینده دادستان گفت: سوءنیت در همان پیام ارسالی به ساغر کسرایی قابل تشخیص است، شما رسانه نبودید، چرا که رسانه با سرویس جاسوسی خارجی ارتباط نمیگیرد و به مسؤول میز براندازی در کنگره آمریکا پیام نمیدهد. متهم زم گفت: یکسری از مطالب کپی بود و فردی به من زنگ میزد و میگفت مطلب مرا کار کن، در حال حاضر یادم نیست. نماینده دادستان گفت: چرا به کسرایی وصل شدی و پیام دادی و گفتی که در جنگ روانی تبحر داری. متهم زم گفت: او را آقایی به من معرفی کرد و گفت برای آنکه بشود برای آمدنیوز بودجه گرفت با این خانم صحبت کن؛ 5-4 ماه صحبت کردم.
نماینده دادستان بیان کرد: مسؤولیت خانم ساغر کسرایی در کنگره آمریکا چه بوده است؟
متهم زم پاسخ داد: خانم کسرایی منشی یک سناتور آمریکایی بود. از طرف فخرآور به من معرفی شد. خانم کسرایی اسم من را برای کنفرانسی که قرار بود در آمریکا برگزار شود داده بود و اسمم داخل لیست رفته بود همچنین پیشنهاد داده شد که اقدامات دیگری انجام بدهیم. نماینده دادستان با اشاره به ارکان تشکیلدهنده بزه افساد فیالارض گفت: در ماده ۲۸۶ ارکان تشکیلدهنده افساد فیالارض تشریح شده که یکی از ارکان اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی است، شما در جلسه قبل پذیرفتید که برای یکی از سرویسهای اطلاعاتی کشورهای منطقه جاسوسی کردید. متهم زم گفت: از میان همه مطالب ارسال شده 4-3 مورد بیشتر مستند ندارم.
نماینده دادستان در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: شما خودت گفتی رضا پهلوی اذعان کرده من رهبر جنبش ۹۶ بودم، شما با انتشار اخبار و فراخوانهایی خواستید ماشینهای نیروهای انتظامی به آتش کشیده شود همچنین در اظهاراتت گفتهای که نقش محوری داشتی. متهم زم مدعی شد: بعضی حرفها در شرایط خاص بوده است.
نماینده دادستان گفت: تقاضا دارم که جلسه بعد فیلمها پخش شود.
متهم زم در این بخش از جلسه در پاسخ به قاضی درباره نوع رفتار بازجویان با وی اظهار کرد: با بهترین روش رفتار میکردند و هرجا که خود میخوابیدند من نیز آنجا میخوابیدم، همان غذایی را که خودشان میخوردند به من میدادند.
قاضی گفت: پس از دیماه ۹۶ با افسران وزارت خارجه فرانسه ملاقات کردی دلیل آن چه بوده است؟ متهم پاسخ داد: بنا بر توصیه مقامات این کشور (فرانسه) ملاقات کردم.
نماینده دادستان بیان کرد: در اقرارت گفتهای که پس از بسته شدن کانال آمدنیوز، مراد با من تماس گرفت و گفت که یک کانال جایگزین بزنید و نام کانال جایگزین را صدای مردم گذاشتیم. متهم زم گفت: درست است اما در مقطعی مسؤول نشر اخبار نبودم.
نماینده دادستان بیان کرد: در روز دهها خبر با عناوین تحریک برای تخریب و اغتشاش منتشر میکردید، بعد میگویید معاونت در احراق و تخریب نداشتید؟ متهم زم گفت: قبول دارم که برخی عبارات را اشتباهی به کار بردم، برخی عبارات اشتباه بوده و پشیمانم.
نماینده دادستان گفت: درباره همکاری با سرویس اطلاعات فرانسه توضیح دهید؟
متهم زم پاسخ داد: 7-6 جلسه برگزار شد تا آشنا شویم.
نماینده دادستان گفت: تو یک نیروی ضدامنیتی بودی، نه یک خبرنگار. متهم زم پاسخ داد: مگر من فقط این رابطه را داشتم؟ افراد دیگری نیز در فرانسه با سرویس آنجا ملاقات دارند و تحت حفاظت هستند. نماینده دادستان بیان کرد: متهم در اقرارش گفته زمانی که حفاظت برقرار شد، گفتند هزینه سنگینی برای حفاظت تو متقبل شدهایم.
نماینده دادستان در ادامه گفت: متهم در اقاریر خود در جایی گفته در شکلگیری شورای ۲۹ رسانه برانداز نقش داشته است.
متهم زم در واکنش به توضیحات نماینده دادستان گفت: با یک آقایی آشنا شدم و به او گفتم خسته شدم، لذا به این نتیجه رسیدیم همه پای کار بیایند و در شورای هماهنگی رسانهها همه را مشارکت بدهیم. مسؤول آن آقای تهرانی بود و ما نیز نماینده داشتیم. درباره موضوعات مختلف بحث میکردند. اساسنامه طوری طراحی شده بود که اگر عضوی بعد از 3-2 بار حمایت نکند اخراج میشود.
رئیس دادگاه ضمن اعلام ختم جلسه اعلام کرد: زمان جلسه بعدی متعاقبا اعلام خواهد شد.
ارسال به دوستان
رئیس قوهقضائیه:
بخشی از مبالغ به یغما رفته بهصندوق ذخیره فرهنگیان برگشت
رئیس قوهقضائیه گفت: خصوصیسازی یا تجاری کردن آموزشوپرورش از آسیبها و آفتهایی است که عزیزان دلسوز ما به آن اشاره کردند. آیتالله سیدابراهیم رئیسی با اشاره به پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: این پرونده در دادگستری مورد رسیدگی قرار گرفت و قریب به 20 متهم داشت که در دادگاه مجرم شناخته شدند و احکام سنگینی برای آنها صادر شد. وی بیان کرد: مبالغی که به یغما برده شده بود، بخشی از آن با حکم دادگاه برگشته و بخش دیگر آن هم به صندوق ذخیره فرهنگیان با قدرت برگشت داده خواهد شد تا حق این قشر مظلوم ضایع نشود. آیتالله رئیسی در ادامه با تاکید بر اینکه در سال جهش تولید باید به سخن تولیدکننده و کارگر توجه کرد، گفت: کارگر نقش محوری در جهش تولید دارد و باید موانع تولیدکننده را برطرف کنیم. بنای همه دستگاهها در کشور باید این باشد که موانع تولید برطرف شود. شنیدن سخنان آنها و پیگیری در این رابطه بسیار موثر است. خود اینها حرفشان این است که نفس گفتن به اینکه ما حمایت میکنیم، کافی نیست و باید در عمل اتفاق بیفتد و قطعا پیگیری شود. وی افزود: به سازمان بازرسی عرض کردم و باز هم تاکید میکنم آنچه باید برای پرستاران و کارگران و تولیدکنندگان انجام دهیم، آن است که ظرفیتهای قانونی که تصویب شده، پیگیری شود تا عملیاتی شود.
ارسال به دوستان
اخبار
سیروس عسکری به ایران بازمیگردد
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین وضعیت «سیروس عسکری» پروفسور ایرانی که در بازداشتگاه اداره مهاجرت آمریکا زندانی است و طبق برخی اخبار به کرونا مبتلا شده است، گفت: وزارت امور خارجه برای پیگیری وضعیت ایشان در داخل اقداماتی را انجام داده است، همچنین دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن نیز پیگیریهای لازم را در این زمینه انجام داده و از نزدیک از طریق مقامات قضایی آمریکا پیگیر وضعیت ایشان هستند. وی ادامه داد: قرار است امروز و فردا یک تست مجدد کرونا از ایشان گرفته شود و انشاءالله اگر تست منفی باشد تمام تدابیر لازم برای بازگشت ایشان به کشور فراهم است و بزودی به ایران بازمیگردد.
***
واکنش وزارت علوم به خبر مدرک جعلی سینا کمالخانی
مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در واکنش به حواشی پدید آمده درباره مدرک تحصیلی سینا کمالخانی، نماینده منتخب مردم تفرش با بیاعتبار خواندن مدرک ارائهشده از سوی وی، مؤسسه صادرکننده مدرک را نیز غیرواقعی دانست. به گزارش ایسنا، دکتر فرزانه شمیرانی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: فهرست مؤسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی دارای مجوز و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روی وبگاه این وزارتخانه موجود است و این فهرست همواره در حال بهروزرسانی و در دسترس همگان است. بنابراین بهطور طبیعی هر ادعایی در این زمینه قابل رصد و سنجش است. وی تصریح کرد: هر شهروندی میتواند در مواجهه با مؤسسه یا مؤسساتی که مدعی پذیرش دانشجو و داشتن مجوز از وزارت علوم هستند، به پایگاه اینترنتی این وزارتخانه مراجعه کرده و از صحت آن ادعا مطلع شود. شمیرانی درباره حواشی پیشآمده درباره عدم نظارت وزارت علوم بر مؤسساتی مانند تفتان خاش که یکی از نمایندگان منتخب مجلس مدعی داشتن مدرک از آن است، تصریح کرد: دو نکته را باید در نظر داشت؛ نخست اینکه دفتر آموزشهای عالی غیردولتی و غیرانتفاعی امکان و نیروی انسانی لازم برای سنجش مستمر همه سرزمین را برای یافتن مراکزی که ممکن است مدعی داشتن مجوز باشند، ندارد و وظیفهاش اعلام اسامی مؤسسات مجاز است که این فهرست را به صورت مستمر بهروزرسانی کرده و در دسترس عموم قرار میدهد. نکته دوم اینکه اصلاً موسسه مورد ادعا وجود خارجی ندارد و هیچ پرونده و سابقهای از آن در وزارت علوم وجود ندارد.
***
فکر کردم ادعای آمریکا چیزی بیش از یک شوخی زشت نیست
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در تازهترین اظهارنظر درباره تلاش آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل به منظور تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل با ادعای اینکه واشنگتن «مشارکتکننده برجام» است، گفت: اولین بار که این موضوع را شنیدم فکر کردم چیزی بیش از یک شوخی زشت نیست. «میخائیل اولیانوف» در پیامی توئیتری بشدت از مواضع آمریکا در قبال ایران و تلاشهای دولت دونالد ترامپ برای از بین بردن کامل برجام انتقاد کرد. اولیانوف نوشت: «وقتی اولین بار شنیدم ایالات متحده در نظر دارد بهمنظور از بین بردن توافق (هستهای) ایران، خود را مشارکتکننده برجام اعلام کند، فکر کردم این یک شوخی زشت بود. البته ثابت شد اقدامی زشت است اما شوخی نیست و حالا یک سیاست رسمی (آمریکا) است. برای بدبین بودن هیچ حدی وجود ندارد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|