|
چین: پمپئو انتشار ویروس سیاسی را متوقف کند
سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن بیاساس خواندن اتهامات واشنگتن علیه پکن، به وزیر خارجه آمریکا توصیه کرد از انتشار ویروس سیاسی بپرهیزد.
«ژائو لیجیان» طی یک کنفرانس خبری، اتهامات مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا علیه پکن را بیاساس توصیف کرد. طبق گزارش روزنامه گلوبال تایمز، پمپئو بار دیگر اتهامات مقامهای آمریکایی علیه چین را درباره ویروس کرونا تکرار کرد و مدعی شد پکن به موقع در زمینه شیوع ویروس کرونا به جهان اطلاعرسانی نکرده است.
ارسال به دوستان
بررسی آخرین تحولات عراق در گفتوگو با سیدهادی افقهی، کارشناس مسائل عراق
حمله ترکیه با چراغ سبز آمریکاست
گروه بینالملل: عراق روزهای سختی را میگذراند. کرونا، مشکلات اقتصادی، فشار آمریکاییها برای بقا و در نهایت حملات مستمر ترکیه به مناطق مختلف عراق، دولت این کشور را با چالشهای عجیبی مواجه کرده است. در حوزه کرونا تعداد مبتلایان عراقی افزایش عجیبی داشته است به گونهای که دیروز حسن التمیمی، وزیر بهداشت عراق صراحتا از کمبود بیمارستان برای درمان کروناییها سخن گفت و اعلام کرد: تلاش داریم بیمارستانهای سریعالاحداثی را با ظرفیت ۴۰۰ تختخواب برپا کنیم. از سویی دیروز در عراق اعلام شد حرم امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) به دلیل شیوع کرونا بسته شده است و زائران برای ورود به بینالحرمین با درهای بسته مواجه شدند. این اقدام متولیان حرم سیدالشهدا(ع) و حضرت عباس(ع) برای جلوگیری از شیوع روزافزون کرونا در کربلاست. در حوزه امنیتی چالش حضور آمریکاییها در عراق به تنهایی برای درگیرکردن دولت عراق کافی بود که چند هفتهای هم هست ترکیه با چراغ سبز آمریکا مواضع مختلفی را در سراسر عراق هدف قرار میدهد. این حملات به بهانه حضور پکک در عراق انجام میشود و عجیبتر اینکه معمولا مواضعی هدف قرار میگیرد که ارتباطی با پکک ندارد و دولت قانونی عراق بر آنجا تسلط کافی دارد. چالش دیگر عراقیها ادامه حضور سربازان آمریکایی در این کشور با وجود مصوبه چند ماه پیش پارلمان عراق مبنی بر الزام دولت این کشور به فراهم کردن زمینه اخراج آمریکاییهاست. انتظار این بود که روند اخراج آمریکا از عراق با روی کار آمدن دولت جدید سرعت بگیرد. این اتفاق نهتنها نیفتاد، بلکه هماکنون شاهد برخی زمزمهها در داخل دولت عراق برای بقای آمریکاییها در این کشور در لفافه قانون هستیم. دور اول مذاکرات راهبردی آمریکا و عراق پس از ترور رهبران مقاومت در حالی به پایان رسید که 2 طرف به کلیگوییهای دیپلماتیک پرداخته و از بیان آنچه در این مذاکرات یا بهتر بگوییم گپ دوجانبه گذشت طفره رفتهاند. با این حال این را نیز نباید نادیده گرفت که در عرصه حرف فعلا دولت عراق خود را مکلف به اجرای مصوبه پارلمان اعلام کرده است. تحولات این روزهای عراق بهانهای شد تا در گفتوگو با سیدهادی افقهی و یک یادداشت تحلیلی از حسین آجورلو به بازخوانی تحولات این روزهای عراق بپردازیم. ***
* ترکیه در 2 هفته اخیر بارها با نقض حاکمیت عراق به مناطق مختلفی در این کشور حمله کرده است. پشت پرده اهداف ترکیه چه موضوعی را میتوان رصد کرد؟
ترکیه متاسفانه تحرکات بسیار خطرناک و نسنجیدهای انجام میدهد تا بتواند معادلات منطقه را برهم بزند. درباره تحلیل رفتار ترکیه در عراق این نکته را در نظر بگیرید که این کشور ناکام بزرگ میدان سوریه بوده و بعد از سوریه، بازوان شکستخورده خود را راهی لیبی کرده است. بهانه اعلام شده از سوی ترکیه برای دخالت در عراق موضوع پکک است. ترکیه احساس میکند عراق به دلیل موضوعاتی مثل کرونا، وضعیت بد اقتصادی، آشفتگی سیاسی و... در تنگنا قرار گرفته است. نکته عجیب این است که دولت ترکیه حملات خود را بعضا به مواضعی انجام میدهد که اصولا پکک نفوذ و حضوری در آنجا ندارد. مثلا شما ردی از پکک در اطراف اربیل نمیتوانید پیدا کنید اما ترکیه با همین استدلال آنجا را بمباران میکند. بنده بسیار بعید میدانم ترکیه بدون هماهنگی یا اطلاع آمریکاییها وارد این میدان پرچالش شده باشد. ترکیه در لیبی هم با چراغ سبز آمریکاییها وارد میدان شده است تا بتواند در تقابل با روسها وارد عمل شود. در شمال سوریه و منطقهای مثل ادلب، ترکیه فشار زیادی را وارد آورد تا واحد پولی خود را جایگزین پول سوریه کند و در برخی مناطق اداری سوریه شاهد برافراشته شدن پرچمهای ترکیه هستیم. نکته قابل تامل از نظر من واکنش دولت عراق است که به احضار سفیر و هشدار بسنده کرده و عملا ناتوان از هرگونه واکنش نشان دادن است. بنابراین ترکیه به سمت یک افق خطرناک و در تونلی تاریک در حال حرکت است.
* دولت عراق اخیرا اعلام کرده اولویت سیاست خارجی خود را به گسترش همکاری با کشورهای خلیجفارس اختصاص خواهد داد. از سویی شاهد هستیم وزارت خارجه عراق میکوشد فضای بیشتری به امارات یا عربستان اختصاص دهد. با توجه به سابقه حمایت این کشورها از عملیاتهای تروریستی در خاک عراق، این موضوع را چطور ارزیابی میکنید؟
بر اساس شواهد و اطلاع برخی افراد، این دولت دارای روابط بسیار حسنهای با آمریکا است. آنچه از سوی وزارت خارجه عراق مطرح شده معطوف به این نکته است که همه کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس تحت هژمونی آمریکا هستند و کشورهایشان پایگاههای متعددی دارد که همه مملو از سربازان آمریکایی است. در پشت پرده برخی از این رفتارها میتوان تمایل منطقهای آمریکا برای انزوای بیشتر ایران را جستوجو کرد. بهانه نفوذ این کشورها در عراق هم نوسازی عراق است.
* بحث گفتوگوهای راهبردی آمریکا و عراق از مهمترین موضوعات این کشور است که تبعات آن همچنان ادامه دارد. از سویی موضوع مصوبه پارلمان عراق برای اخراج سربازان آمریکایی مطرح است که خود داستانی جداست. در همین حال برخی چهرههای پارلمانی عراق از وجود توافقی محرمانه سخن میگویند.
این نکته را در نظر بگیرید که برخی مقامات ارشد دولت فعلی عراق دارای تابعیت دوگانه و بشدت دارای تمایلات به کشورهایی مثل آمریکا هستند. نکته دوم این رویکرد را باید در تعداد زیاد وزرای دوتابعیتی در کابینه این کشور دانست. افراد زیادی از هیاتی که روبهروی آمریکاییها نشست دارای تابعیت آمریکا بودند. عراقیها در این جلسه فقط 40 دقیقه حرف زدند و طرف آمریکایی 80 دقیقه. آمریکاییها به صراحت تعبیر گفتوگو را برای این جلسه به کار بردند نه مذاکره، اگر چه در سطح رسمی الکاظمی اعلام کرد به مصوبه پارلمان متعهد است اما این سوال را باید مطرح کرد که چرا هیچ کس از پارلمان یا حشدالشعبی در این مذاکرات حضور نداشت. آمریکا از در برود از 10 پنجره وارد میشود.
***
آغاز مرحله سوم عملیات ضدداعش در عراق
فرماندهی عملیات مشترک عراق دیروز از آغاز مرحله سوم عملیات «ابطال العراق» برای تعقیب و پیگرد اعضای گروه تروریستی داعش در 3 استان خبر داد. در همین ارتباط عبدالامیر الشمری، معاون فرمانده عملیات مشترک عراق با صدور بیانیهای اعلام کرد: بنا به دستور مصطفی الکاظمی، نخستوزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق و با نظارت فرماندهی عملیات مشترک، صبح دوشنبه مرحله سوم عملیات «ابطال العراق» (قهرمانان عراق) برای پاکسازی و تفتیش مناطق استان صلاحالدین و حد فاصل دیالی، سامرا و کرکوک (مثلث مرگ) از 3 محور آغاز شد. وی در ادامه افزود: در این عملیات نیروهایی از وزارت کشور، وزارت دفاع و همچنین حشدالشعبی مشارکت دارند. الشمری همچنین تصریح کرد: این عملیات با هدف تعقیب عناصر تروریستی، مظنونان، جستوجوی مخفیگاههای اعضای گروه تروریستی داعش و از بین بردن تجهیزات جنگی آنها برای برقراری امنیت و ثبات در این مناطق انجام میشود. در همین حال در عراق اعلام شد ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه امروز (سهشنبه) برای دیدار با مقامهای عراقی به بغداد سفر میکند. ژرژ مالبرونو، روزنامهنگار معروف فرانسوی روز یکشنبه در توئیتی نوشت که لودریان به عراق سفر خواهد کرد. وی ادامه داد: این سفر فرصتی است تا لودریان با نخستوزیر جدید عراق دیدار کند و درباره وام یک میلیارد دلاری به بغداد با الکاظمی مذاکره و درباره عقد قرارداد بین فرانسه و عراق گفتوگو شود.
****** نقش پارلمان در حل بحرانهای عراق حسین آجورلو*: در یک ماه گذشته 4 رخداد مهم در رابطه با تحولات عراق در سطح داخلی، منطقه و فرامنطقه اتفاق افتاده است که هرکدام از این موارد علاوه بر اثرات کوتاهمدت آن، ممکن است تغییراتی را در روابط داخلی و منطقهای عراق به وجود بیاورد. اولین و مهمترین موضوع مربوط به مذاکرات استراتژیک عراق و آمریکاست. پس از پایان دور اول گفتوگوهای استراتژیک بین عراق و آمریکا که با بحثهای فراوان و انتقاداتی از سوی گروههای داخلی خطاب به دولت و عملکرد آن در فرآیند مذاکرات همراه بود، آنچه از این مذاکرات در رسانهها منتشر شد، نشان میدهد آمریکاییها به دنبال کاهش حضور نظامی و افزایش نقش خود در ساختارهای سیاسی و امنیتی عراق هستند؛ مسألهای که با اخطار جدی از سوی گروههای مقاومت همراه شده است. در کنار این مسأله چالشبرانگیز، 2 موضوع حمله ترکیه به مواضع «پکک» در شمال عراق و اعمال تحریمهای آمریکا موسوم به قانون «سزار» علیه سوریه، در فرآیند تصمیمات آتی الکاظمی و دولت عراق مؤثر است. بعد از سفر نیچروان بارزانی به بغداد، برخی کارشناسان انتظار داشتند خروجی دیدار بارزانی و الکاظمی موضع جدی عراق علیه ترکیه و موضوعاتی از این دست باشد اما اخبار غیررسمی از مذاکرات 2 طرف نشان داد عمده بحثها حول مسائل مالی و بحثهای بودجه بوده است. باید توجه داشت که ترکیه حساسیت بالایی نسبت به تحرکات «پکک» در مرزهای جنوبی خود دارد و این کشور چالش امنیتی این گروه را در خارج از مرزهای خود نیز پیگیری میکند. سومین مورد در ارتباط با تحولات عراق، مسأله تصویب تحریمهای آمریکا علیه سوریه موسوم به قانون سزار است. مرز مشترک عراق و سوریه در شمال غرب این کشور به عنوان یک گذرگاه مهم در زمینه صادرات محصولات عراقی و ابزاری برای توسعه اقتصاد و بازرگانی این کشور تلقی میشود. از این منظر دولت نیاز دارد با استفاده از ابزارهای داخلی نسبت به تصویب برخی معافیتها اقدام کند. آخرین مورد در رابطه با تحولات عراق نحوه مواجهه دولت با بحران کرونا و ضعفهایی است که غالبا ناشی از ضعف زیرساختهای بهداشتی، بسترهای قانونی و مشکلات بودجهای است. بحران کرونا به شکل چشمگیری در عراق گسترش یافته و نگرانی جدی دولتمردان را در پی داشته است. نکته قابل توجه در ارتباط با این 4 رخداد این است که حل چالشهای مطرحشده نیازمند فضای ثبات و پایداری است که در حال حاضر در عراق وجود ندارد. برای تبیین وضعیت عراق باید گفت این کشور در یک بستر نامتعادل و در دوران گذار است. هم مسأله کرونا و سیاستهای کلان حوزه بهداشت و درمان و هم گفتوگوهای استراتژیک بین عراق و آمریکا تحت تأثیر نتایج انتخابات پارلمانی است. در شرایط فعلی به نظر میرسد گروههای سیاسی حاضر در عراق در یک ائتلاف نانوشته به این نتیجه رسیدهاند که باید تا زمان برگزاری انتخابات و مشخص شدن ترکیب جدید پارلمان منتظر باشند و در اتخاذ مواضع تا حدی محتاط عمل کنند. از سوی دیگر دولت نیز به این موضوع واقف است که اقدامات کلان در حوزه سیاست خارجی مثل انعقاد پیمانهای امنیتی نیازمند تایید و تصویب از سوی پارلمان عراق است که در شرایط فعلی امکانپذیر نیست. * کارشناس مسائل عراق ارسال به دوستان
خشم ترامپ از آبروریزی در تالسا و امکان تغییرات در تیم کارزار انتخاباتی رئیسجمهور آمریکا
تبعات صندلیهای خالی
آبروریزی تالسا ترامپ را به حدی خشمگین کرده است که در محافل غیررسمی اخباری از اخراج «برد پارسکیل» مسؤول کمپین انتخاباتی رئیسجمهور آمریکا مطرح شده است. ترامپ روز یکشنبه بهخاطر عملی نشدن وعده حضور صدها هزار نفر در تجمع انتخاباتی شهر «تالسا» در شوک فرو رفت و تصاویری که بعد از سخنرانی وی نیز منتشر شد، چهره ناامید او را به تصویر کشید. به نوشته روزنامه گاردین، تظاهرات معترضان ضدنژادپرستی در تالسا و همچنین عدم استقبال طرفداران ترامپ از تجمع انتخاباتی او در این شهر آمریکا سبب شد کارزار او، سخنرانی ویژه ترامپ و «مایک پنس» معاون رئیسجمهور آمریکا برای حاضران در بیرون محوطه محل برگزاری تجمع را لغو کند. این مراسم در نهایت به سالنی با ظرفیت ۱۹ هزار نفر منتقل شد. به گفته اداره آتشنشانی تالسا ۶ هزار نفر و به گفته کمپین ترامپ ۱۲ هزار نفر در این تجمع شرکت کردند. هرچند پارسکیل علت حضور اندک هواداران ترامپ در این تجمع را «هشدار رسانههای اخبار جعلی به مردم درباره ویروس کرونا و حضور معترضان ضدنژادپرستی» توصیف کرده است اما رئیسجمهور آمریکا اول از همه پارسکیل را مسؤول این شکست میداند. شبکه «انبیسی» با اشاره به خشم ترامپ از حضور اندک هوادارانش گفت: «او حتی پیش از ترک واشنگتندیسی هم عصبانی بود، زیرا دستیارانش ابتلای ۶ عضو کمپین در تالسا به ویروس کرونا را علنی کرده بودند». همچنین به گفته شبکه «سیانان»، «ایوانکا» دختر ترامپ و «جرد کوشنر» داماد او نیز بشدت از پارسکیل خشمگین هستند.
* حمله شدیداللحن ترامپ به بایدن پس از شکست در تالسا
حضور اندک طرفداران ترامپ در تالسا جدا از اینکه باعث خشم ترامپ و به تمسخر گرفته شدن وی از سوی رسانهها شده است، صحنه جدیدی از رویارویی ترامپ با رقیب دموکراتش را به وجود آورده است. رئیسجمهوری آمریکا پس از آبروریزی تالسا در حمله لفظی شدیدی به جو بایدن، نامزد دموکراتها از وفاداری او به رأیدهندگان سیاهپوست و صلاحیت روانیاش برای ورود به کاخ سفید انتقاد کرد. به گزارش روزنامه آمریکایی واشنگتنتایمز، ترامپ، بایدن را به حمایت از جداییطلبان متهم کرد و گفت: آمریکا نباید به حرفهای بایدن درباره عدالت نژادی گوش کند. او کسی است که از جدایی نژاد سفید و سیاه حمایت کرده است و میلیونها شغل سیاهپوستان و دیگر مشاغل را به خارج منتقل کرد. عدالت اجتماعی با کنار رفتن بایدن از حیات عمومی آغاز میشود. در این بین حامیان 2 جناح نیز با طرح ادعاهای مختلف دور جدیدی از تنشها در عرصه انتخاباتی را رقم زدهاند. پس از تجمع تالسا، حامیان کارزار بایدن رئیسجمهور آمریکا را متهم کردهاند خواستار کندی روند آزمایشات ویروس کرونا شده است. دموکراتها میگویند این مسأله نشان از رهبری آشفته و منطبق با منافع شخصی ترامپ دارد. در سوی مقابل متحدان ترامپ دموکراتها و رسانههای خبری را به اتخاذ استانداردهای دوگانه در طرح فاصلهگذاری اجتماعی متهم میکنند، چرا که آنها از یک طرف گردهماییهای ترامپ را عامل شیوع کرونا معرفی میکنند و از طرف دیگر برگزاری تظاهرات موسوم به «جان سیاهپوستان با ارزش است» را تایید میکنند. بایدن در ۸۰ روز گذشته کنفرانس مطبوعاتی برگزار نکرده و فقط برخی مصاحبههای تلویزیونی داشته است. ترامپ میگوید دیگران مدیریت کارزارهای انتخاباتی بایدن را برعهده دارند. وی در این زمینه گفت: به جملات زیبا، طولانی و روان او دقت کنید. خودش آنها را نمیسازد و حتی نمیداند چنین سخنانی مطرح شده است. منتقدان ترامپ حضور کمتر از انتظار مردم در گردهمایی تبلیغاتی روز شنبه او را نشانه کمرنگ شدن اشتیاق در بین حامیانش ارزیابی میکنند.
* سندرز: دلیل عدم اقبال به ترامپ افزایش فهم مردم است
در حالی که کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ با حمله به رسانهها و حزب دموکرات در حال توجیه استقبال سرد حامیانش از تجمع انتخاباتی شهر تالساست، از نظر یک چهره شناخته شده کنگره دلیل این استقبال سرد فهم مردم این کشور درباره دروغگویی و شیادی ترامپ است. حضور کمتعداد حامیان رئیسجمهور آمریکا در تجمع انتخاباتی او در شهر تالسای ایالت اکلاهما همچنان خبرساز است. «برنی سندرز» نماینده ایالت ورمونت در مجلس سنای ایالات متحده درباره این موضوع اظهارنظر کرد. سندرز در توئیتی نوشت: «ترامپ شب بدی در تالسا داشت. تعداد بسیار کمی (در تجمع انتخاباتی او) شرکت کردند. حتی حامیان او هم میدانند «کووید-۱۹» (ویروس کرونا) واقعی و خطرناک است و نباید در یک تجمع در مکانی بسته پخش شود». عضو ارشد کنگره آمریکا افزود: «مهمتر اینکه، شاید مردم دارند میفهمند که او (ترامپ) یک دروغگوی بالفطره و شیاد است. بیایید به مبارزهمان ادامه دهیم».
ارسال به دوستان
دور دنیا
جولان جنگندههای صهیونیستی در آسمان لبنان
منابع خبری از نقض حریم هوایی لبنان توسط جنگندههای متخاصم رژیم صهیونیستی خبر دادند. طبق این گزارش، جنگندههای اسرائیل به شکل گستردهای به گشتزنی در مناطق مذکور پرداختند و برای نخستینبار صدای این هواپیماها بر فراز ضاحیه جنوبی بیروت شنیده شد. جنگندههای اسرائیل همچنین به گشتزنی بر فراز شهر بقاع غربی و منطقه «اقلیمالتفاح» پرداختند. در همین حال سرویس امنیتی لبنان اعلام کرد یکی از فعالان اجتماعی را چند روز پیش به همراه برادرش به اتهام تماس با اسرائیل دستگیر اما برادرش را روز بعد از دستگیری آزاد کرده است. رسانههای لبنانی خبر دادند «کنده الخطیب» از فعالان اجتماعی و فضای مجازی لبنان است که پیش از دستگیری در صفحات خود در فضای مجازی علیه میشل عون، رئیسجمهور لبنان انتقادات شدیدی مطرح کرده بود اما سرویسهای امنیتی تاکید کردند دستگیری او به دلیل ارتباطش با دشمن صهیونیستی و سفر مخفیانه به فلسطین اشغالی بوده و ارتباطی به فعالیتهایش در فضای مجازی ندارد. یک منبع آگاه امنیتی لبنان به روزنامه الاخبار لبنان گفت: سرویس امنیتی دلایل متقنی درباره ارتباط این زن با اسرائیل دارد و این فرد اطلاعاتی را در اختیار اسرائیلیها قرار داده است. با این حال منبع مذکور حاضر نشد درباره نوع این اطلاعات توضیحات بیشتری ارائه دهد.
***
تظاهرات ضدآمریکایی مردم سوریه
مردم سوریه با برگزاری تظاهرات در استان دیرالزور ضمن سر دادن شعارهای حمایتگرایانه از بشار اسد، اقدامات واشنگتن علیه دمشق را محکوم کردند. بر اساس این گزارش، تظاهراتکنندگان اعلام کردند دخالتهای آمریکا در امور داخلی سوریه و فشارهای آن علیه دولت این کشور محکوم است. شرکتکنندگان در این تظاهرات همچنین حمایت کامل خود را از بشار اسد و ارتش سوریه اعلام کردند. این درحالی است که طی روزهای اخیر تظاهرات گستردهای نیز در استانهایی نظیر حماه، حمص و لاذقیه در محکومیت اقدامات آمریکا و در حمایت از بشار اسد و نیروهای مقاومت سوری برگزار شده بود. در عرصه میدانی هم دیروز اعلام شد نیروهای ارتش سوریه در صحرای این کشور موفق شدند ۱۲۷ روستا را در مساحتی بالغ بر 9 هزار کیلومتر مربع پاکسازی کنند. ارتش سوریه و نیروهای همپیمانش از هفته گذشته عملیات پاکسازی منطقه موسوم به «البادیه» (صحرا) از حضور تروریستهای داعش را آغاز کردند. این در حالی است که ارتش سوریه یکشنبه گذشته در جریان پاکسازی البادیه در استانهای حمص، حماه، رقه و دیرالزور توانست مناطق گستردهای را آزاد کند. در جریان عملیات مذکور، ارتش سوریه موفق شد امنیت مسیر سلمیه را تأمین و بیش از ۷۰۰ بمب و بسته انفجاری را خنثی کند. منابع خبری سوری گزارش دادند ارتش سوریه در عملیاتهای اخیر صدها کیلومتر از صحرای حمص، حماه، رقه و دیرالزور را از وجود عناصر داعش پاکسازی کرده است.
***
انتقاد مقاومت یمن از نماینده سازمان ملل
محمدعلی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن با انتقاد از سخنان مارتین گریفیس، نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن، او را به بیتوجهی به تجاوزات ائتلاف عربی و ادامه محاصره این کشور و ممانعت از رسیدن سوخت به یمن توسط این ائتلاف به سرکردگی عربستان متهم کرد. به نوشته پایگاه خبری المسیره، وی در صفحه توئیتر خود نوشت: گریفیس با نادیده گرفتن تجاوزات ائتلاف به سرکردگی عربستان و توقیف کشتیهای نفت و ادامه محاصره و تجاوزات، از نگرانیاش درباره ادامه درگیریها در استان مأرب سخن میگوید. وی اضافه کرد: زمانی که سازمان ملل متحد و نماینده آن به جای منفعت یمنیها مراعات مصالح ائتلاف عربی را در نظر بگیرد، در آن صورت دستیابی به راهحل آسان نخواهد بود. در همین حال در روزهای اخیر فعالان یمنی صفحات مجازی نیز به طور گسترده به توقیف کشتیهای نفت از سوی ائتلاف متجاوز به این کشور و ادامه محاصره آن واکنش نشان دادهاند. انصارالله یمن بارها خواستار صلح و توقف جنگ در یمن شده است اما سعودیها با بیاعتنایی به آن، همچنان به حملات و فشارهای خود بر مردم یمن ادامه داده و میدهند. یمن جنگزده که زیرساختهای بهداشتی و پزشکی آن در ۵ سال جنگ بیامان ائتلاف سعودی به فرماندهی عربستان و امارات از بین رفته، اکنون با انواع بیماریها از جمله «کووید-۱۹»، مالاریا و وبا روبهرو است و سازمانهای بینالمللی بارها و بارها درباره وقوع فاجعه انسانی در این کشور هشدار دادهاند.
***
صادرات تجهیزات سرکوب از سوی انگلیس برای کشورهای عربی
انگلیس به کشورهای ناقض حقوق بشر به ارزش دهها میلیون پوند گاز اشکآور، گلوله پلاستیکی و تجهیزات ضدشورش ارسال میکند. به نوشته روزنامه ایندیپندنت، اسناد دولت انگلیس نشان میدهد این کشور از سال ۲۰۱۰ در حال ارسال تجهیزات سرکوب به کشورهایی نظیر عمان، امارات عربی متحده، عربستان سعودی، قطر، مصر و برونئی است. بر این اساس، طی یک دهه گذشته ۳۴ میلیون پوند گاز اشکآور و تجهیزات «کنترل تجمعات» از سوی انگلیس به ۵۲ کشور جهان ارسال شده است. از آنجا که ثبت میزان صادرات این تجهیزات از سوی تولیدکنندگان آن اجباری نیست، ارقام مربوط میتواند بسیار فراتر از این باشد. این در حالی است که طبق قوانین کنترل صادرات تسلیحات، چنین سلاحهایی نباید به کشورهایی فروخته شود که احتمال «سرکوب داخلی» در آنها وجود دارد. انتشار این اسناد پس از آن است که اکثریت نمایندگان پارلمان انگلیس، تعلیق فروش تجهیزات سرکوب به آمریکا در بحبوحه اعتراضات ضدنژادپرستی را خواستار شدند. اعتراضات به بیرحمیهای پلیس آمریکا و نژادپرستی سازمانیافته در این کشور بعد از کشته شدن «جرج فلوید» سیاهپوست آمریکایی آفریقاییتبار توسط پلیس شهر «مینیاپولیس» آغاز شده و در هفتههای اخیر نیز شدت گرفت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|