|
نامگذاری یکی از خیابانهای لبنان به نام «شهید حاجقاسم سلیمانی»
یکی از خیابانهای لبنان به نام شهید حاجقاسم سلیمانی مزین شد. به گزارش ایسنا به نقل از العهد، شهرداری منطقه الغبیری لبنان یکی از خیابانهای این منطقه را به نام شهید قاسم سلیمانی نامگذاری کرد. این خیابان یکی از خیابانهای منتهی به اتوبان حافظ اسد است.
ارسال به دوستان
وزیر دفاع انگلیس از تلاش اروپاییها برای تأثیرگذاری بر سیاستهای منطقهای ایران با ابزار تمدید تحریمهای تسلیحاتی خبر داد
سیاهبازی
گروه سیاسی: وزیر دفاع انگلیس در گفتوگویی با شبکه العربیه مدعی شد که لندن میتواند از گزینه تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران به عنوان ابزاری برای پایان دادن به سیاستهای منطقهای ایران استفاده کند.
به گزارش «وطن امروز»، با شکست قطعنامه آمریکایی تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که تنها با رای موافق آمریکا و جمهوری دومینیکن مواجه شد، گمانهزنیهای متعددی پیرامون علت این امر در فضای سیاسی کشور مطرح شد. از سویی رسانههای همسو با دولت تمام تلاش خود را معطوف به تثبیت این گزاره کردند که اقتدار برجام باعث شکست آمریکا شده است و اگر آنها نتوانستهاند از طریق این توافق به دستاوردی اقتصادی برسند اما باعث انزوای جهانی آمریکا و ایجاد یک شکاف عمیق میان اروپا و آمریکا شدهاند، تا جایی که حسن روحانی نیز مدعی شد که «برجام نیمهجان آمریکا را شکست داده است». اما در مقابل این تحلیلها که سعی بر چشمپوشی از مواضع طرفهای اروپایی در زمینه علت رای ممتنع به قطعنامه آمریکایی داشت، طیف دیگری از کارشناسان و رسانهها معتقد بودند که رای ممتنع کشورهای اروپایی بیش از آنکه به دلیل عدم همسویی با آمریکا باشد نشان از عدم تمایل اروپاییها در شریک شدن با شکست آمریکا دارد، چرا که مخالفت قطعی چین و روسیه به عنوان 2 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، این قطعنامه را در هر حالتی به سمت شکست میکشاند و اروپاییها سعی کردند با شریک نشدن در شکست آمریکا، این فرصت را به دست آورند که از این روغن ریختهشده برای قانع کردن ایران در ادامه دادن به تعهدات برجامی و محدودیتهای هستهای استفاده کنند.
حالا با گذشت چند هفته از شکست آمریکا در به تصویب رساندن قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، مواضع مقامات رسمی اروپایی با صراحت بیشتری موید این تحلیل است که اعضای تروئیکای اروپایی سعی دارند از رای ممتنع خود نیز به عنوان ابزاری برای جهت دادن به مسیر حرکتی ایران استفاده کنند؛ مسیری که در ماههای آینده با توجه به رویههای در پیش گرفته شده از سوی دولت آمریکا میتواند به سمت مسیری برود که اصلا برای اروپاییها مطلوب نیست. در همین زمینه «بنوالاس» وزیر دفاع انگلیس در گفتوگویی با شبکه العربیه مدعی شد که لندن میتواند از گزینه تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران به عنوان ابزاری برای پایان دادن به آنچه «رفتار ثباتزدای منطقهای ایران» خواند، استفاده کند. وی در این گفتوگو با بیان اینکه از نظر انگلیس هنوز هم برجام بهترین راه برای مهار کردن «تهدید ایران برای منطقه» است، گفت که بهرغم رأی ممتنع انگلیس به قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران، این کشور میتواند در آینده نزدیک به این موضوع نگاه ابزاری داشته باشد. والاس با بیان اینکه شکسته شدن توافق هستهای ایران و 1+5 باعث مشکلاتی برای دولت انگلیس میشود، گفت: ما باید تلاش کنیم به جایی برسیم که افراد را به راه بیاوریم. بازگشت به محدودیت تسلیحاتی یا عدم لغو آن، یکی از ابزارهایی است که ما میتوانیم استفاده کنیم. فعلا در تلاش هستیم ایران را به پیروی از برجام برگردانیم. محدودیت تسلیحاتی فقط برای چند هفته نیست [که در حال اجراست]، و همینجاست که ما میتوانیم تصمیمات دیگری بگیریم. وزیر دفاع انگلیس با اشاره به اینکه فارغ از لغو یا تمدید محدودیتهای تسلیحاتی ایران، لندن هیچ مراوده و رابطه نظامی با ایران نداشته و سالهاست به دلیل «فعالیتهای ثباتزدا و حمایت از تروریسم» به تهران هیچ سلاحی نفروخته است، به تکرار ادعاهای آمریکا مبنی بر عاملیت ایرانی در بیثباتسازی منطقه پرداخت و گفت: رفتار ایران در منطقه، حمایت از تروریسم است، آنها از فعالیتهای ثباتزدا توسط حزبالله لبنان و حوثیها در یمن در منطقه حمایت میکنند. تمام اینها بدان معنی است که انگلیس به هیچوجه تمایلی به مشارکت در همکاری نظامی با ایران یا فروش تسلیحاتی که هماکنون کشتیرانی ما در تنگه هرمز را تهدید میکند، ندارد. والاس در ادامه این گفتوگو با بیان روابط عمیق و قدیمی میان ۲ دولت انگلیس و عربستان در طول 100سال گذشته، بر ادامه فروش تسلیحات به آلسعود تاکید کرد و گفت: روابط ما عمیق است، نه فقط در صنعت دفاعی و شراکت نظامی. انگلیس کمک میکند تا عربستان سعودی از حملات ایران و حوثیها در یمن، ایمن بماند.
* رأی ممتنع پس از تلاش حداکثری
مواضع والاس هر چند صریحترین موضع یک مقام اروپایی در زمینه استراتژی در پیش گرفته شده از سوی دولتهای اروپایی به شمار میرود اما نخستین نشانه از این تمایلات اروپاییها به شمار نمیرود. خردادماه سال جاری و پس از آغاز تلاشهای پمپئو برای صدور قطعنامهای با موضوع تمدید تحریم تسلیحاتی ایران بود که وزرای خارجه کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان پس از دیدار سهجانبه خود در برلین، بیانیه مشترکی صادر کردند و از حمایت خود از این طرح خبر دادند. در بخشی از بیانیه این ۳ کشور آمده بود: «ما بر این عقیده هستیم که لغو برنامهریزی شده تحریم تسلیحات متعارف تاثیر عمدهای بر امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت». پس از این بیانیه نیز تروئیکای اروپا تمام تلاش خود را معطوف به رایزنی با چین و روسیه برای همراه کردن آنها با این طرح آمریکایی کرد تا مانع از وتو شدن قطعنامه پیشنهادی آمریکا شود اما نهایتا پس از عدم موفقیت در تغییر موضع چین و روسیه و اطمینان از تصویب نشدن این قطعنامه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل به آن رای ممتنع دادند و در بیانیهای که هرکدام از این 3 دولت با موضوع رای ممتنع خود منتشر کردند علت اصلی این رای را عدم وجود اجماع برای تحریم ایران دانستند. تا جایی که نمایندگی انگلیس در سازمان ملل در بیانیه خود نوشت: «ما مکررا نگرانیهای خودمان را درباره رفتارهای بیثباتکننده ایران در منطقه، از جمله رفتارهای این کشور در انتقال سلاح به یمن، لبنان، سوریه و عراق با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ ابراز کردهایم. بر همین اساس، ما نیز با نگرانیهای مطرح شده توسط برخی اعضای شورا درباره انقضای محدودیتهای تسلیحاتی موجود علیه ایران در ماه اکتبر، همنظریم. وزرای خارجه ۳ کشور اروپایی [طرف برجام] به صراحت گفتهاند که منقضی شدن این محدودیتها پیامدهای مهمی برای امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت».
در چنین فضایی که حتی دولتهای اروپایی عدم حسننیت خود در مواجهه با طرح تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که نقضی آشکار از تعهدات برجامی محسوب میشد را اعلام کردند، باز هم بخشی از جریانات غربگرا در داخل کشور سعی داشتند رای ممتنع تحمیلی اروپا را نشانی از قدرت برجام در به انزوا کشاندن آمریکا تفسیر کرده و از نقش تعیینکننده مخالفت چین و روسیه در تحمیل این موضوع به اروپاییها چشمپوشی کنند.
* سناریوهای اروپایی
موضع اخیر وزیر دفاع انگلیس در گفتوگو با العربیه و همچنین نگاهی اجمالی به سیر مواضع تروئیکای اروپا در زمینه طرح تمدید تسلیحاتی نشان از یک هممسیری حداکثری میان اروپا و آمریکا دارد. تا جایی که اروپا بهرغم آنکه در ۲ سال اخیر و پس از خروج آمریکا از برجام سعی داشته است با نشان دادن خود به عنوان طرفی پایبند به تعهدات، ایران را از حرکت به سمت خروج از برجام منصرف کند اما در این مورد با همراهی حداکثری با آمریکا و حتی تبدیل کردن خود به عنوان یک نیروی واسطهگر برای مذاکره با چین و روسیه نشان داد که از تغییر یافتن وجهه خود در این باره چندان ابایی ندارد.
یافتن نقش احتمالی اروپا در جریان طرح آمریکا امری مهم و تعیینکننده به شمار میرود. آمریکا تلاش دارد با پیگیری طرح «مکانیسم ماشه» و بازگرداندن تمام تحریمهای لغو شده، یک مطالبه حداکثری را پیگیری کند. اما اروپا در چنین موقعیتی سعی میکند باز هم با همسویی با آمریکا ولی در عین حال در حرکتی محتاطانهتر از طرحهای حداقلیتری همچون «توقف مشروط و محدود» تحریم تسلیحاتی ایران سخن به زبان آورد و باب تعهدات جدیدی را برای کشورمان باز کند. مضاف بر این اهتمام خود را بر پیگیری دوگانه «پلیس خوب» و «پلیس بد» بگذارد تا در برابر موضع فشار حداکثری آمریکا با طرح پیشنهادهای حداقلی، ایران را به ادامه مسیر خود برای ماندن در مسیر تعهدات برجامی مجاب کند.
ارسال به دوستان
اروپا در خوف و رجای انتخابات آمریکا
دکتر علیرضا کوهکن*: اگر بخواهیم رفتار اروپاییها در برابر آمریکا را در مسائل اخیر ایران از جمله تمدید تحریمهای تسلیحاتی تحلیل کنیم، ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشیم که طرفهای برجام، هر کدام با یک ذهنیت و خواسته متفاوت وارد این توافقنامه شدند. به عبارت دیگر، برجام برای هر کدام از طرفها معنای متفاوتی داشت؛ برجام برای ایالاتمتحده ابزاری بود جهت سیاست عدم اشاعه سلاحهای هستهای، برای اروپاییها برجام یک توافق امنیتی بود و برای ایرانیها یک توافق اقتصادی. شما در جریان مناظرات انتخاباتی دیدید که مسائل هستهای به مسائل اقتصادی گره خورده بود و رئیسجمهور نیز با همین موضوع که ما باید بتوانیم در مذاکرات هستهای، امتیازهای اقتصادی بگیریم، نسبت به مسائل هستهای اظهارنظر میکرد. به این ترتیب میبینید که 3 معنای متفاوت درباره برجام وجود داشت. بعدها همین 3 معنای متفاوت، در تفسیرهای بعدی از این توافقنامه اثر گذاشت و باعث شد کشورهای عضو برجام نسبت به این توافقنامه مواضع مختلفی بگیرند. آمریکاییها که نگاهشان عدم اشاعه سلاحهای هستهای بود، بعد از گرفتن امتیاز نظارتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ندادن امتیاز اقتصادی، تصمیم به خروج از برجام گرفتند، چرا که با توجه به ذهنیتی که از این توافقنامه داشتند، خواسته خود را محققشده دیدند.
این یکی از علل اصلی مسالهای است که ما اخیرا در جریان قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران شاهد بودیم؛ قطعنامهای که فقط با رای مثبت خود ایالاتمتحده و کشور دومینیکن مواجه شد.
از طرف دیگر، باید به این مساله هم توجه داشت که ایالاتمتحده آمریکا بعد از روی کار آمدن ترامپ، بر مبنای رفتار یکجانبهگرایانه با دیگر کشورهای دنیا برخورد میکند، به گونهای که تمام هنجارهای حقوقی و عرفی بینالمللی را زیر پا گذاشته است، این هم از جمله دلایل عدم همراهی اروپاییها با آمریکا بود. اروپاییها در بیانیه خود درباره تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران، از یک طرف گفتند نسبت به مساله ایران نگرانی دارند اما از طرف دیگر با رفتار یکجانبه آمریکا نیز مخالف هستند. رفتار آمریکا که همه عرفهای بینالمللی را زیر پا گذاشته، در مواضع اروپا نسبت به آمریکا اثر داشته است.
این را هم توجه داشته باشید که اروپاییها از تصمیم خود برای تمدید 6 ماهه یا یکساله تحریمهای تسلیحاتی ایران سخن گفتند، اینکه چرا این تصمیم را گرفتند مشخصا به خاطر مساله انتخابات ریاستجمهوری آمریکاست. اروپاییها منتظر هستند تکلیف دوره آینده ریاستجمهوری آمریکا مشخص شود تا رفتار خود را بر اساس آن تنظیم کنند.
نکته دیگر که در روابط اروپا و آمریکا اثر گذاشته، قدرتگیری شرق در برابر غرب است. در واقع نقطه ثقل قدرت درحال حرکت به سمت شرق است و همین امر باعث شده دیگر اروپا مثل قبل برای آمریکاییها اهمیت نداشته باشد و آمریکاییها بیشتر به دنبال پیمانها و روابط با این قدرت جدید هستند. شما میبینید که آمریکا دیگر مثل قبل به پیمانهای خود با غربیها اهمیت نمیدهد، مثلا به ناتو دیگر اهمیت خاصی نمیدهد اما در عوض به دنبال ارتباط با کشورهای جنوب شرق آسیاست. همین مساله نیز اروپاییها را تحریک کرده تا دیگر در همه موارد با آمریکاییها همسویی نداشته باشند.
نکته آخر که به نظر میرسد قابل تامل هم است، اینکه اگر کسی بگوید این عدم همراهی اروپاییها با آمریکاییها، تحت تاثیر دیپلماسی ایران است، سخن دقیقی نیست. ما کار خاصی نکردهایم که نتیجهاش این امر شود. ما یک انفعالی داشتهایم و آن هم این بوده که از برجام خارج نشدهایم، مسلما همین خارج نشدن باعث شده اروپاییها تلاش داشته باشند تا این توافق بماند. این خارج نشدن را نمیتوان کار و اقدامی نامید که باعث عدم همراهی اروپا با آمریکا شده است.
* استاد دانشگاه علامه طباطبایی
ارسال به دوستان
اخبار
سفر وزیر خارجه سوییس مربوط به روابط ایران و آمریکا نبود
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست مطبوعاتی خود با رسانههای داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی در ارتباط با سفر وزیر خارجه سوییس به تهران و اینکه با توجه به اینکه سوییس حافظ منافع آمریکا در ایران است، آیا این سفر ارتباطی به روابط ایران و آمریکا دارد؟ تصریح کرد: سفر وزیر خارجه سوییس به تهران در چارچوب روابط 2 کشور و در چارچوب نقشه راهی است که در جریان سفر رؤسای جمهور 2 کشور به ایران و سوییس تهیه شد.
سعید خطیبزاده با بیان اینکه این سفر قرار بود زودتر از اینها انجام شود ولی به دلیل شیوع ویروس کرونا با تاخیر مواجه شد، اظهار کرد: ما روابط کمی و کیفی عمیقی با سوییس داریم و یکی از ویژگیهای سوییس این است که حافظ منافع ما در برخی کشورهاست. سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: سوییس حافظ منافع آمریکا در ایران است و از طرف دیگر حافظ منافع متقابل ایران و عربستان سعودی و حافظ منافع ایران در کاناداست.
وی با اشاره به اینکه سفر وزیر خارجه سوییس به تهران مربوط به روابط ایران و آمریکا نیست و سیاست ما درباره آمریکا تغییر نکرده است، گفت: گمانهزنیهایی که در این زمینه مطرح میشود درست نیست. وی درباره موضوع کانال مالی سوییس نیز اظهار کرد: با ۲۰ ماه تاخیر نخستین تراکنش مالی در این کانال انجام شد. خردادماه امسال نخستین تراکنش جدی در این چارچوب انجام شد.
***
ستاد انتخابات کشور:
دور دوم انتخابات مجلس جمعه برگزار خواهد شد
دبیر ستاد انتخابات کشور درباره چگونگی و تمهیدات برگزاری انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش تسنیم، سیداسماعیل موسوی، سخنگو و دبیر ستاد انتخابات کشور در گفتوگویی اظهار کرد: بیستونهمین جلسه ستاد انتخابات کشور با موضوع برگزاری انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی در ۱۱ حوزه انتخابیه در 9 استان برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی روز جمعه این هفته 21 شهریورماه برگزار خواهد شد، گفت: تدارکات لازم اندیشیده شده و پیشبینیهای لازم انجام شده است.
مدیرکل انتخابات وزارت کشور تصریح کرد: انتخابات روز جمعه در استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، ایلام، البرز، زنجان، خوزستان، کردستان، کرمانشاه و گلستان برگزار خواهد شد.
موسوی افزود: از ساعت 8 صبح عوامل شعب اخذ رأی آمادگی دارند مردم شریف حوزههای انتخابیهای که تعیین نمایندگانشان به مرحله دوم کشیده است، مراجعه و در انتخابات شرکت کنند.
وی با تأکید به رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در برگزاری این انتخابات خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و مسائل پیرامونی آن، پروتکلهای بهداشتی را با همکاری مسؤولان وزارت بهداشت و شورای نگهبان تهیه و به استانها ابلاغ کردیم و همه عوامل اجرایی، نظارتی و امنیتی مستقر در شعبههای اخذ رأی پروتکلهای بهداشتی را رعایت خواهند کرد. همچنین شعب اخذ رأی را از شب قبل ضدعفونی میکنیم.
***
ظریف:
قدردان تلاشهای سوییس برای سبک کردن خرابکاریهای آمریکا هستیم
وزیر امور خارجه کشورمان در توئیتی محورهای دیدارش با همتای سوییسی خود را تشریح کرد.
به گزارش «وطن امروز»، محمدجواد ظریف روز دوشنبه در توئیتی نوشت: از میزبانی ایگناتسیو کاسیس، وزیر خارجه سوییس در 100 سالگی روابط دیپلماتیکی که بر اساس احترام دوجانبه پایدار مانده است، خرسند شدم.
وی افزود: گفتوگوهایی عالی درباره مسائل دوجانبه، منطقهای و جهانی داشتیم. در حالی که قدردان تلاشهای سوییس برای سبک کردن خرابکاریهای آمریکا هستیم، بازگشت دادوستدهای عادی اولویت جهانی است.
ایگناتسیو کاسیس، وزیر خارجه سوییس نیز پس از دیدار با محمدجواد ظریف با انتشار ویدئویی از استقبال ظریف در این دیدار در پیامی توئیتری نوشت: صلح، توسعه اقتصادی و حقوق بشر از موضوعات بحث ثمربخشم با همتایم ظریف بود.
او در ادامه نوشت: خوشحالم که توانستیم با هم کانال بشردوستانه سوییس را برای تامین مواد غذایی و دارویی مردم ایران فراهم کنیم.
***
آنها که در پی ترمیم پل بین ایران و آمریکا هستند، بیهوده انرژی مصرف میکنند
رئیس سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش گفت: کسانی که به دنبال ترمیم پلهای بین ایران و آمریکا هستند، بیهوده انرژی مصرف میکنند.
به گزارش فارس، حجتالاسلام عباس محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش، عصر دیروز (دوشنبه ۱۷ شهریور) در مراسم بزرگداشت شهدای ۱۷ شهریور که در میدان شهدای تهران برگزار شد، گفت: حادثه ۱۷ شهریور یکی از اثرگذارترین قیامهای مردم در طول مبارزات و از برجستهترین نقاط عطف پیروزی خون بر شمشیر بود.
وی با بیان اینکه آمریکا با جنایت خود در ۱۷ شهریور، پلهای ارتباط با ملت ایران را خراب کرد، تصریح کرد: کسانی که به دنبال ترمیم این پل هستند، انرژی اضافه مصرف میکنند. ملت ایران نمیتواند آمریکا را ببخشد و چشم بر جنایت متعدد آمریکاییها از جمله در ۱۷ شهریور ببندد.
ارسال به دوستان
تأکید آیتالله رئیسی بر نهادینه شدن روند برگزاری دادگاههای ویژه رسیدگی به اخلال در نظام اقتصادی
برخورد نظاممند با مفسدان
گروه سیاسی: رئیس قوهقضائیه خبر داد به دنبال ارائه طرحی جامع برای ایجاد ساختار جدیدی در این قوه برای مقابله و رسیدگی به پروندههای اقتصادی است.
به گزارش «وطن امروز»، آیتالله ابراهیم رئیسی روز گذشته در جلسه شورای عالی قضایی با تقدیر از مقام معظم رهبری به خاطر موافقتشان با پیشنهاد دستگاه قضایی برای تداوم برگزاری دادگاههای ویژه رسیدگی به اخلال در نظام اقتصادی، از ارائه طرحی جامع برای نهادینه و نظاممند کردن روند برگزاری این دادگاهها خبر داد. رئیس قوهقضائیه با تأکید بر تداوم دادگاههای مفسدان اقتصادی در عین حال گفت: به دنبال آن هستیم با ارائه طرحی جامع به مجلس این فرآیند را از موضوعی استثنایی و اضطراری به رویهای مستمر و اقدامی نهادینه در دستگاه قضا تبدیل کنیم تا هم حقوق بیتالمال حفظ شود، هم برخورد با مفسدان به صورت قانونمند، سریع، دقیق و عادلانه پیگیری شود.
رئیس قوهقضائیه با بیان اینکه به هیچ عنوان نباید به مفسدان اقتصادی مجال داده شود، از بین بردن زمینههای فساد را علاوه بر برخورد با مفسدان و برگزاری دادگاههای ویژه، در گرو اصلاح ساختارهای فسادزا دانست و از دولت و مجلس خواست اصلاحات مورد نظر مقام معظم رهبری در حوزه اقتصادی را با جدیت دنبال کنند.
آیتالله رئیسی اصلاح نظام بانکی و پولی، اصلاح نظام مالیاتی، اصلاح نظام گمرکی و واردات و صادرات را از مهمترین و ضروریترین اصلاحات در حوزه اقتصادی دانست که به کاهش جرائم و پروندههای قضایی منجر خواهد شد.
* عادیسازی روابط با اسرائیل برای ضربهزدن به اقتدار ایران است
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از اظهاراتش در جلسه روز گذشته شورای عالی قضایی با ابراز تأسف از اهانت به مقدسات در برخی کشورهای اروپایی همزمان با عادیسازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی و محکومیت این اقدامات موهن گفت: جسارت به قرآن کریم و اهانت به پیامبر عظیمالشأن اسلام در اروپا و برقراری رابطه بین یک کشور به ظاهر اسلامی با صهیونیستها سناریویی حساب شده است که در یک اتاق فکر طراحی شده است. آیتالله رئیسی افزود: همه این اقدامات یک منشأ دارد و میخواهند اقتدار اسلام در دنیا و اقتدار جمهوری اسلامی ایران در منطقه را دچار آسیب کنند، غافل از اینکه چنین اقدامات خباثتباری موجب افزایش نفرت عموم ملتهای آزاده از عاملان و حامیان این کارها خواهد شد. رئیس قوهقضائیه گفت: اهانت به قرآن کریم اهانت به همه کتب آسمانی و جسارت به وجود مقدس پیامبر اعظم(ص) اهانت به همه انبیای عظام و توهین به انسان و کل بشریت است که هرگز قابل قبول نیست.
* اروپا و آمریکا حامی قاچاقچیان مواد مخدر هستند
روز گذشته همچنین نشست آسیبشناسی و بررسی روند مبارزه با مواد مخدر با حضور رئیس قوهقضائیه و فعالان حوزه مبارزه با اعتیاد و همچنین دبیر و تعدادی از اعضای ستاد مبارزه با مواد مخدر در دفتر رئیس دستگاه قضا برگزار شد. آیتالله رئیسی در اظهاراتی در این نشست با تأکید بر لزوم تشدید برخوردهای امنیتی و انتظامی با پدیده مواد مخدر تصریح کرد: در جهانی که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از کشت مواد مخدر و تبدیل مواد سنتی به صنعتی حمایت و قاچاقچیان زیر چتر ناوگانهای آمریکایی مواد مخدر را جابهجا میکنند، نباید به کمکهای خارجی در مبارزه با مواد مخدر امید بست.
رئیس قوهقضائیه اظهار داشت: اقدامات سازمانهای بینالمللی در حمایت از ایران برای مبارزه با مواد مخدر، از حرف و اعطای مدال فراتر نمیرود و ارادهای جدی برای ریشهکنی مواد مخدر و معضل اعتیاد ندارند؛ در حالی که بر هیچ کس پوشیده نیست که جمهوری اسلامی صادقانهترین برخورد را در این عرصه دارد.
وی با بیان اینکه اجازه نمیدهیم سوداگران مرگ با توزیع مواد مخدر به ساختارهای اجتماعی آسیب بزنند، ادامه داد: اطلاعات محرمانهای داریم که نشان میدهد آمریکا و کشورهای اروپایی حامی قاچاقچیان مواد مخدر هستند و دستشان آلوده است و برخی کشورهای منطقه نیز از ترانزیت و توزیع مواد مخدر درآمدزایی میکنند.
رئیس قوهقضائیه توسعه اقدامات اطلاعاتی را از مسائل محوری در موضوع مبارزه با مواد مخدر دانست و با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای مردمی برای شناسایی و کشف شبکههای قاچاق و مراکز تولید و توزیع مواد مخدر گفت: هر چه کار اطلاعاتی قویتر باشد، مانع از ورود مواد مخدر به قلب کشور میشود.
وی افزود: شهادت مرزبانان ما برایمان تلخ و ناگوار است اما این ایثارگریها نشانگر عزم و اراده و هوشیاری و بیداری مرزبانان جمهوری اسلامی در برخورد با باندهای قاچاق مواد مخدر و جلوگیری از نفوذ آنها به داخل مرزهاست که حقیقتا جای تقدیر دارد.
رئیس قوهقضائیه در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر جدیت دستگاه قضا در ضربه زدن به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان مواد مخدر و مصادره اموال آنها تصریح کرد: باید کمر قاچاقچی که کمر به نابودی جوانان ما بسته است، شکسته شود و استرداد اموال قاچاقچیان معنا ندارد.
اصلاح و بهروزرسانی قانون مبارزه با مواد مخدر، تشدید انسداد مرزها، تقویت دیپلماسی مبارزه با مواد مخدر، تلاش برای کاهش عرضه و تقاضا و اقدامات به هم پیوسته فرهنگی و اجتماعی در کنار اقدامات امنیتی و انتظامی و قضایی از دیگر موضوعات مورد تأکید رئیس دستگاه قضا در موضوع مبارزه با مواد مخدر بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|