|
دستگیری عامل انتشار فیلم تریاککشی کودک در فضای مجازی
رئیس مرکز مبارزه با جرائم ملی و سازمانیافته پلیس فتا ناجا گفت: عامل انتشار فیلم وادار کردن کودک ۳ ساله به مصرف مواد مخدر در فضای مجازی دستگیر شد. سرهنگ مصطفی نوروزی اظهار کرد: در پی انتشار کلیپی مبنی بر وادار کردن استعمال مواد مخدر توسط پسر بچه ۳ ساله در فضای مجازی که باعث جریحهدار شدن احساسات عمومی و واکنش کاربران به انتشار کلیپ مذکور شده بود، کارشناسان پلیس فتا پدر این کودک را دستگیر کردند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از بیتوجهی دولت به مسائل ناباروری سقط جنین و بالا رفتن سن ازدواج که به بحران جمعیت میانجامد
مثلث شوم پیری
اسدالله خسروی*: ایران در یک برهه حساس قرار گرفته است؛ دورانی که میتواند تثبیتکننده اقتدار کشور باشد و مولفههای قدرت تقویت شود یا این مولفهها با کمتوجهی به شاخصهای راهبردی تضعیف شود که یکی از مهمترین آنها طبق نظر استراتژیستهای جهان «جمعیت» است. بیتوجهی دولت به مقوله افزایش نرخ رشد جمعیت کشور، به همراه وجود مثلت مشکلات «ناباروری زوجهای جوان»، «پدیده شوم سقط جنین» و «افزایش سن ازدواج» باعث شده است طی 30 سال اخیر نرخ باروری در کشور 70 درصد کاهش یابد.
به گزارش «وطن امروز»، با وجود هشدار کارشناسان و تاکیدات مقام معظم رهبری بر توجه به افزایش نرخ رشد جمعیت کشور و حمایت از زوجهای نابارور اما همچنان شاهد آمار نگرانکننده سقط جنین از یک سو و وجود افراد زیادی که از بیماری ناباروری به دلیل هزینه بالای درمان رنج میبرند از سوی دیگر هستیم. از طرفی بیم از آینده شغلی فرزندان در پی وضعیت نامناسب اقتصادی نیز دلیلی است تا خیلیها به تکفرزندی اکتفا کنند. افزایش سن ازدواج نیز معضل دیگری است که بر کاهش نرخ جمعیت کشور تاثیرگذار است. در این میان طبق آمار رسمی وزارت بهداشت، هر روز ۱۰۰۰ جنین در کشور سقط میشود که کمتر از ۱۰ مورد آن قانونی است. از سویی سیدجلیل حسینی، رئیس مرکز تحقیقات ناباروری نیز میگوید که بیش از 3 میلیون زوج نابارور در ایران وجود دارد. در چنین شرایطی وزیر بهداشت بر تقویت مراکز درمان ناباروری در کشور تاکید کرده و معتقد است، سالمند شدن جمعیت و نیل جمعیت به نرخ رشد منفی، نگرانی جدی برای کشور است و مقام معظم رهبری دستور فرمودند که این مقوله بشدت پیگیری شود.
محمدرضا محبوبفر، جامعهشناس در گفتوگو با «وطن امروز»، درباره کاهش نرخ جمعیت کشور گفت: متاسفانه کاهش نرخ رشد جمعیت در کشور با سرعت غیرقابل تصوری اتفاق افتاده و این مساله با تداوم سیاستهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دولتها از زمان دولت هاشمی استارت خورد و در جریان است.
وی با بیان اینکه رشد نرخ جمعیت در کشور اکنون به زیر حد جانشینی رسیده است، گفت: اکنون آمار میزان موالید به نسبت مرگومیر در حال سر به سر و بعضا کاهشی است. این جامعهشناس خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش میزان زاد و ولد در کشور، ایران در حال رسیدن به کشورهایی است که در زمره کشورهای دارای کاهش موالید شناخته میشوند.
محبوبفر افزود: طبق پیشبینی کارشناسان جمعیتشناس و وزارت بهداشت، ایران تا 30 سال آینده به دلیل کاهش میزان فرزندآوری به جرگه پیرترین کشورهای دنیا میپیوندد که این موضوع از حیث توسعه و امنیت میتواند برای کشور نگرانکننده باشد.
وی با بیان اینکه در صورت تداوم بیتوجهی به موضوع فرزندآوری و درمان ناباروری در کشور و نیز بیتوجهی به اصلاح ساختارهای اقتصادی برای ایجاد رفاه نسبی، بیشک طی 3-2 دهه آینده ایران به کشوری مهاجرپذیر تبدیل خواهد شد، اظهار داشت: اکنون بیش از 70 درصد ایرانیان زیر خط فقر زندگی میکنند و محدودیتهای اقتصادی موجب شده است تا انگیزه آنچنانی برای فرزندآوری نداشته باشد.
عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران به هزینههای کمرشکن درمان ناباروری در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: هزاران بیمار نابارور در کشور با وجود اینکه خواهان فرزندآوری هستند اما هزینه درمان سنگین درمان باعث شده است تا همچنان بدون فرزند بمانند. در چنین شرایطی دولت باید به این مساله مهم توجه ویژه کند.
کاهش جمعیت؛ سیاست به جامانده کارگزاران
روند رشد جمعیت ایران در دهه 60 با شیبی بالا در حرکت بود اما پایان جنگ و روی کارآمدن دولت سازندگی همراه بود با توصیههای سازمانهای جهانی مانند «بانک تجارت جهانی» و «صندوق بینالمللی پول» برای کاهش جمعیت. «فرزند کمتر زندگی بهتر» به صورت فزاینده ادامه یافت و حالا شاخص رشد جمعیت کشور به کمتر از یک درصد رسیده و این فاجعه محصول اجرای دقیق و مهندسیشده طرحی کلان و ملی است که طی سالهای ۷۰ تا ۹۰ برای کاهش جمعیت کشور به نام تنظیم خانواده به اجرا درآمد!
بر اساس قانون تنظیم خانواده مصوب سال 1372 مجلس شورای اسلامی، وزارت علوم و وزارت بهداشت موظف شدند واحدی به نام تنظیم خانواده در کل رشتههای دانشگاهی ایجاد کنند؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز موظف شد زمینه جلب مشارکت فعال و مؤثر روزنامهها، فیلمها و انواع دیگر هنر را فراهم آورد.
از مشوقهای سازمان تنظیم خانواده، میتوان به ارائه برگ تنظیم خانواده اشاره کرد که شرط اصلی جلب کمک کمیته امداد بود! به این معنی که اگر کسی مایل بود از کمیته امداد کمک دریافت کند، بعد از اینکه وزارت بهداشت عمل «وازکتومی و توبکتومی» او را تأیید میکرد به این سازمان معرفی میشد! همچنین خانوادههای کمبضاعت و متقاضی دریافت خدمات از کمیته امداد که 3 فرزند یا بیشتر داشتند و در ضمن از قدرت باروری برخوردار بودند، باید به مراکز بهداشت معرفی میشدند تا خارج از نوبت وازکتومی یا توبکتومی شوند.
* پرداخت هدیه نقدی در دوران سازندگی به زوجینی که اقدام به «عقیمسازی» خود میکردند!
بر این اساس انجام اقدامات بازدارنده بارداری برای آقایان و خانمها خارج از نوبت انجام میشد، در این مسیر اگر خانوادههای زیرپوشش دارای قدرت باروری، از باروری خود جلوگیری میکردند (اقدام داوطلبانه برای عقیمسازی از سوی زوجین) 5000 ریال به عنوان پاداش به آنها تعلق میگرفت! در اولویت قرار دادن این افراد در واگذاری مسکن، وام و هزینه درمانی نیز از جمله مشوقها برای کاهش تعداد فرزند بود.
برای تشویق مردم به کاهش موالید، از روحانیون و کارشناسان بهداشت نیز درخواست شد خانوادهها را به اقدامات لازم ترغیب کنند؛ صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران نیز موظف شد جهت ارتقای آگاهیهای مردمی و تأمین سلامت کودکان و کل جمعیت، برنامههای آموزشی مناسبی را تهیه و پخش کند.
این قانون بهقدری دقیق و مهندسیشده به اجرا درآمد که براساس نتایج بررسیهای نمونه وزارت بهداشت در سال 1373، رشد جمعیت ایران 8/1 محاسبه شد و در حالی که نرخ باروری کشور پس از انقلاب اسلامی بیش از 6 فرزند بود، این سرعت کاهش رشد جمعیت در جهان امری بیسابقه محسوب میشد.
قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده در سال 1392 به تصویب مجلس رسید اما آثار و تبعات قانون تنظیم خانواده دامن جمعیت ایران را گرفت و کاهش جمعیت به روند بحرانی خود ادامه داد به طوری که اکنون نرخ باروری کشورمان به کمتر از 8/1 فرزند تقلیل پیدا کرده است.
* کاهش جمعیت، فرزندآوری، سقط جنین و ازدواج
جدول زیر روند تغییرات کاهشی نرخ رشد جمعیت کشور را از سال 1365 تا 1385 نشان میدهد؛ این شاخصه جمعیتی در فاصله دهه 1365 تا 1375 از 91/3 به 47/1 کاهش پیدا کرده است و کماکان ادامه دارد؛ این به معنی نزدیک شدن به رکود جمعیت و آغاز یک فاجعه است.
وقتی حتی پژوهشهای بینالمللی خبر از کاهش و سالمندی جمعیت در کمتر از 30 سال آینده میدهد، سوالاتی پیش میآید که قسمت عمده آن متوجه مسؤولان و سازمانهای ذیربط است؛ چرا سیاستهای لازم در مسیر افزایش جمعیت در کشور به اجرا در نمیآید؟! چرا قانون تسهیل ازدواج جوانان از سال 1384 تاکنون خاک میخورد؟! چرا طرح جمعیت و تعالی خانواده در هفتخان مجلس گرفتار شده است؟! و... .
* کاهش ۷۰ درصدی «نرخ باروری ایران» در ۳۰ سال گذشته!
برآوردها نشان میدهد میزان باروری کل در کشور از حدود ۷/7 فرزند برای هر زن در سال ۱۳۴۵ به سطح باروری حدود 8/1 فرزند به ازای هر زن در سال ۱۳۹۰ رسیده است و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، نرخ باروری کل ما در ۳۰ سال گذشته حدود ۷۰ درصد کاهش داشته است! به گزارش تسنیم، روند تحولات باروری در ایران بر اساس برآوردهای صورتگرفته حاکی از تغییرات و نوساناتی قابل ملاحظه است؛ شاخص مرسوم برای بررسی روند تغییرات باروری در پیشینه جمعیتشناسی، «نرخ باروری کل» یا l(TFR) Total Fertility Rateاست که نشاندهنده متوسط تعداد فرزندان به دنیا آمده برای یک زن در طول دوره باروری اوست. برآوردهای انجامشده نشان میدهد میزان باروری کل کشورمان از حدود 7/7 فرزند برای هر زن در سال 1345، به 3/6 فرزند در سال 1355 کاهش یافته است؛ بعد از این کاهش اولیه موقتا وقفهای در گذار جمعیتی ایران پدید میآید و تحت تأثیر شرایط متأثر از رویداد انقلاب اسلامی، باروری بین سالهای 135۸ - 135۶ افزایش مییابد و سپس تا حوالی سال 1363 روند نسبتا ثابتی را ادامه میدهد. از سال 1363 به بعد مجددا بتدریج روند کاهش باروری آغاز میشود و از 9/6 فرزند برای هر زن در این سال به 5/5 فرزند در سال 1367 که زمان راهاندازی مجدد برنامههای تنظیم خانواده است، میرسد؛ از این زمان به بعد کاهش باروری بهسرعت روند انتقالی خود را طی میکند و میزان باروری کل به حدود 17/2 فرزند در سال 1379 میرسد. برآوردهای اخیر نشان میدهد سطح باروری از حدود 8/1 فرزند به ازای هر زن در سال 1390 با افزایش جزئی به حدود 2 فرزند برای هر زن در سال منتهی به سال سرشماری 1395 رسیده است.
گزارش سازمان ملل متحد در سال 2017 به عنوان چشمانداز جمعیت جهان نیز نشان میدهد نرخ باروری کل در طول 30 سال گذشته (به فاصله 1980- 1975 تا 2015- 2010) حدود 70 درصد کاهش داشته است. روند نزولی میزان باروری در کشور و کاهش نرخ رشد جمعیت، باعث شده است وضعیت جمعیتی کشور در آینده نزدیک به مرز هشدار برسد.
* خبرنگار ارسال به دوستان
استاندار تهران: شرایط کرونا در پایتخت قرمز و سینوسی است
آمار جانباختگان و بستریهای کرونایی در سراسر کشور در حال افزایش است اما به گفته استاندار تهران این آمار در پایتخت به شکل سینوسی خود را نشان میدهد. به گزارش «وطن امروز»، در پی بیتوجهی به هشدار کارشناسان بهداشت و درمان نسبت به عدم انجام مسافرت در روزهای تعطیل، آمار مرگومیر و بستریهای کرونایی افزایش یافته است.
استاندار تهران درباره آخرین وضعیت کرونا در استان تهران گفت: وضعیت در استان تهران تغییری نکرده و شرایط قرمز و سینوسی است. انوشیروان محسنیبندپی در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت کرونا در استان تهران گفت: بر اساس گزارشی که به دست ما رسیده تا روز گذشته ۳۱۰۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستانها بستری بودهاند که از این تعداد ۱۰۵۰ نفر در وضعیت حاد بیماری قرار دارند. وی افزود: تعداد مرگومیر قطعی ناشی از کرونا در تهران در روز سهشنبه ۳۶ نفر بوده است. استاندار تهران درباره رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک در اماکن عمومی بویژه مترو، گفت: استفاده از ماسک در مترو بالای ۹۵ درصد است و شهروندان این مساله را بخوبی رعایت میکنند اما فاصلهگذاری اجتماعی به دلیل جمعیت زیاد در مترو نمیتواند بخوبی رعایت شود که این مساله اجتنابناپذیر است.
محسنیبندپی در خاتمه درباره تامین واکسن آنفلوآنزا برای استان تهران اظهار کرد: با شروع پاییز و افزایش بیماریهای تنفسی و ریوی و شیوع آنفلوآنزا، این نگرانی وجود دارد که با افزایش روند بیماری کرونا یا افراد بستری روبهرو شویم اما با تدابیری که اتخاذ شده است و افزایش توزیع واکسن آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته این امیدواری وجود دارد که بتوانیم بیماری آنفلوآنزا را مدیریت کنیم و کرونا را نیز با رعایت پروتکلها، فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستوشوی دست و جلوگیری از تجمعات غیرضرور مدیریت کنیم.
* ۱۲۲۹ تن بستری شدند
سخنگوی وزارت بهداشت دیروز آخرین موارد بروز و فوتی «کووید-۱۹» در کشور را اعلام کرد. دکتر سیماسادات لاری گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی طی 24 ساعت گذشته، 2 هزار و ۳۱۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۲۲۹ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۳۹۳ هزار و ۴۲۵ نفر رسید. لاری گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۷ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۲ هزار و ۶۶۹ نفر رسید. وی افزود: خوشبختانه تاکنون ۳۳۹ هزار و ۱۱۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. به گفته لاری، ۳۷۳۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. وی ادامه داد: تاکنون 3 میلیون و ۴۵۷ هزار و ۷۴۳ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین درباره استانهای در شرایط قرمز و هشدار کرونا گفت: بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
لزوم حفظ محله «جماران»
رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر تهران در واکنش به تلاش شورای عالی شهرسازی برای رفع محدودیتهای ارتفاع در محله جماران، گفت: جماران به شکلی که هست، باید برای آیندگان حفظ شود. علی اعطا در گفتوگو با ایسنا، درباره تصمیم شورای عالی شهرسازی و بررسی وضعیت محله جماران و احتمال رفع محدودیت ارتفاع در این محله گفت: اساسا ایجاد محدودیتهای ساختوساز یا حتی فریز کردن یک محدوده در شهر، میتواند دلایل متعددی داشته باشد. گاهی مسائل امنیتی - حفاظتی مطرح است، گاهی برای انجام طرحهای شهری است و گاهی هم ممکن است به دلایل هویتی و میراثی باشد. به گفته وی، این کار بعضا، مثل بافتهای ثبتشده، پشتوانههای قانونی محکم دارد اما در مواردی مثل اجرای طرحهای توسعه شهری مصوب، شهرداریها مجاز نیستند برای بلندمدت محدودهای را فریز کنند و متاسفانه این رویه نادرست عموما جریان دارد. اعطا تصریح کرد: در محله جماران مساله اصلی ایجاد محدودیت ارتفاع در ساخت است و این در حالی است که محله جماران علاوه بر اینکه دارای بافت ارزشمند روستایی از سالهای پیش از انقلاب اسلامی بوده است، به دلیل حضور حضرت امام خمینی(ره) به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و یک شخصیت مورد توجه در مقیاس جهانی، مورد توجه است. وی با بیان اینکه جماران به شکلی که هست، باید برای آیندگان حفظ شود، گفت: حالا فرض کنید مسائل مربوط به هویت تاریخی و بافت روستایی این محله را نادیده بگیرند اما چطور میتوان از تصمیمی دفاع کرد که میراث کالبدی مرتبط با رهبر کبیر انقلاب را مخدوش میکند.
***
ارائه وام قرضالحسنه به خیران جهت خرید تبلت برای دانشآموزان نیازمند
دبیر پویش ملی مشق احسان از آغاز مذاکره با برخی بانکها جهت ارائه وام قرضالحسنه به خیران جهت خرید تبلت برای دانشآموزان نیازمند خبر داد. به گزارش فارس، سعید حسینی در نشست خبری سومین پویش ملی مشق احسان اظهار داشت: این پویش با هماهنگی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) راهاندازی شده و مردم مشارکت خوبی در تأمین، تولید و حتی توزیع بستههای آموزشی داشتهاند. وی بیان داشت: با راهاندازی این پویش از تعطیلی هزار کارگاه و بیکاری 1200 نفر از تولیدکنندگان لوازمالتحریر پیشگیری شده است و همچنین 30 کارگاه جدید فعال شده و 300 نفر مشغول به کار شدهاند. دبیر پویش ملی مشق احسان با بیان اینکه بستههای آموزشی ارائهشده کاملا ایرانی است، گفت: امسال با توجه به شرایط کرونا و افزایش بیکاری پدرها، با همکاری آموزشوپرورش و مردم تلاش کردهایم بستههای بیشتری را میان دانشآموزان توزیع کنیم. حسینی در پاسخ به این پرسش که با توجه به نیاز دانشآموزان به تبلت و گوشی هوشمند آیا اقدامی در این باره انجام شده است، گفت: با برخی بانکها مذاکراتی را آغاز کردهایم تا خیرین و مردم بتوانند از طریق وامهای قرضالحسنه برای دانشآموزان تبلت تهیه کنند. وی افزود: از طریق این وامها امکان پرداخت قسطی مبلغ تبلت وجود دارد و حتی کمک جهت خرید تجهیزات آموزشی نیز از طریق این بستر فراهم است که این موضوع در آستانه انعقاد تفاهمنامه است و در صورت نهایی شدن اطلاعرسانی خواهد شد.
***
بیرون انداختن ماسک از خودرو 30 هزار تومان جریمه دارد
معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور پایتخت گفت: بیرون انداختن ماسک و دستکش از پنجره خودرو دقیقا همانند پرت کردن زباله است که قانونگذار برای این تخلف 30 هزارتومان جریمه تعیین کرده است. سرهنگ علی همهخانی در گفتوگو با فارس، با اعلام این مطلب که بیرون انداختن ماسک از پنجره خودرو تخلف محسوب شده و راننده جریمه خواهد شد، اظهار داشت: متأسفانه تعداد معدودی هستند که بهداشت محیطی را رعایت نکرده و اقدام به پرت کردن دستکش و ماسک خود از پنجره خودرو به بیرون میکنند، این کار علاوه بر آلودگی محیط زیست، باعث انتقال آلودگی به اطراف و خیابان میشود. سرهنگ همهخانی تصریح کرد: انداختن ماسک و دستکشهای استفاده شده، دقیقا همانند پرتاب زباله به بیرون از خودرو است که قانونگذار برای این تخلف جریمه تعیین کرده و مأموران پلیس راهور به محض مشاهده با آن برخورد میکنند. معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور پایتخت از رانندگان درخواست کرد ضمن رعایت نکات بهداشتی، به هیچوجه اجازه ندهند سرنشینان خودرو از پنجره اتومبیل، زباله، ماسک یا دستکش به بیرون پرتاب کنند، چراکه مسؤولیت این اقدامات متوجه راننده است و اوست که مورد اعمال قانون قرار میگیرد. سرهنگ همهخانی خاطرنشان کرد: جریمه پرتاب زباله از خودرو به بیرون 30 هزار تومان است که برای راننده خودرو ثبت میشود.
***
فرمانده انتظامی تهران بزرگ خبر داد
دستگیری ۱۲ اخلالگر بازار ارز
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از دستگیری ۱۲ نفر از اخلالگران بازار ارز خبر داد. به گزارش ایلنا، سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در حاشیه بازدید از منطقه شوش در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در ادامه طرح پاکسازی مناطق دروازه غار، شوش، مولوی و تثبیت این اقدام، کارهای زیادی انجام شده است، اظهار داشت: خوشبختانه وضعیت منطقه نسبت به گذشته خیلی بهتر است و ما دنبال تثبیت این وضعیت هستیم. وی ادامه داد: امروز جلسهای داشتیم و براساس این جلسه تقسیم وظایفی برای اجرای تثبیت وضعیت این منطقه انجام شد. سردار رحیمی گفت: اگر دستگاهی از وظیفه خود سرپیچی کند، تحت پیگرد دستگاه قضایی قرار میگیرد. فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره وضعیت بازار ارز گفت: ما به طور مستمر و مرتب بحث دستگیری افرادی را که اخلال در حوزه ارز و... دارند، پیگیری میکنیم و روز گذشته ۱۲ نفر را دستگیر کردیم.
ارسال به دوستان
در پی محرومیتزدایی از مناطق کمتربرخوردار انجام میشود
ساماندهی ۴۰ هزار کولبر توسط بنیاد برکت
بنیاد برکت با هدف ساماندهی و حمایت از محرومان 3 استان غربی کشور قرار است تا پایان سال 10 هزار فرصت شغلی ایجاد کند. به گزارش «وطن امروز»، 3000 طرح اشتغالزایی برای ساماندهی و اشتغالزایی کولبران غرب کشور ایجاد میشود. در این راستا بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام برای رویداد «کاک برکت» (اشتغالآفرینی برای کولبران استانهای مرزی) فراخوان داد که بر اساس آن کارآفرینان و ایدهپردازان میتوانند با مراجعه به آدرس event.barkat.ir طرحها و ایدههای نوآورانه خود را ارائه کنند تا طرحهای منتخب پس از بررسی و داوری، از سوی بنیاد برکت حمایت و اجرا شود.
مجری رویداد کاک برکت درباره این رویداد گفت: تا پایان سال جاری ۳۰۰۰ طرح اشتغالزایی با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان ویژه کولبران 3 استان کرمانشاه، آذربایجان غربی و کردستان اجرا میشود که باعث ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم خواهد شد. مهدی عبدالحمید ادامه داد: این ۳۰۰۰ طرح براساس طرحها و ایدههای ارائه شده از سوی خود کولبران، جوامع دانشگاهی و کارآفرینان و با مشارکت و تسهیلات بنیاد برکت عملیاتی میشود. وی با اشاره به معضل کولبری در استانهای مرزی کشور، تصریح کرد: پدیده کولبری یک معضل چندوجهی است و ابعاد مختلفی از جمله اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی امنیتی را در برمیگیرد، به همین دلیل هم، معضل کولبری فقط با اشتغالزایی رفع نمیشود. مجری رویداد کاک برکت تاکید کرد: معضل کولبری به ظاهر مساله سادهای است اما در واقع فقط با همدردی، همفکری و همراهی با مردم مناطق مرزی مرتفع میشود و نیازمند یک همزیستی است. عبدالحمید با اشاره به انتشار فراخوان برای دریافت ایدههای خلاقانه و مبتکرانه جهت ایجاد اشتغال برای کولبران، گفت: از طرحها و ایدههای سیاستی و اجرایی در این حوزه استقبال میکنیم و طرحهای منتخب و برتر پس از بررسی و داوری، از سوی بنیاد برکت حمایت و اجرا میشوند. عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: رویداد کاک برکت در قالب فضای حکمرانی مشارکتی اجرا میشود و مردم در آن نقش اساسی و کلیدی دارند. مسائل و مشکلات متعددی در جامعه وجود دارد و تلنبار شده که تنها خود مردم از پس رفع آن برمیآیند. قرار است با رویداد کاک برکت، حل معضل کولبری با کمک مردم و نقشآفرینی بنیاد برکت انجام شود. به گفته مجری رویداد کاک برکت، کولبران 3 استان کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه تحت پوشش این رویداد ملی بنیاد برکت قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از فواید رویداد کاکبرکت، ارتباط کارکردی مسؤولان با مردم است. همچنین نقش مردم در این رویداد پررنگتر از همیشه است. عبدالحمید در تشریح رویداد کاک برکت اظهار کرد: اکثر مشاغل ایجادشده در قالب این رویداد، خرد و خانگی خواهد بود اما از طرحهای بنگاهمحور که راهاندازی اشتغال برای کولبران را در پی داشته باشد نیز استقبال میکنیم. مجری رویداد کاک برکت در پایان تاکید کرد: بر اساس آمارهای غیررسمی، تا ۴۰ هزار نفر در استانهای مرزی کشور مشغول به کولبری هستند که بر اساس این نیاز، ایجاد اشتغال برای کولبران توسط بنیاد برکت در سالهای آینده هم ادامه خواهد داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|