|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از ماندگارترین آثار موسیقی دفاعمقدس و اجرای خوانندهها در جبهه
سمفونی شهید
گروه فرهنگ و هنر: در دوران دفاعمقدس آثار متعددی در حوزه موسیقی تولید و منتشر شد تا از این طریق اهالی موسیقی در تزریق روحیه به مردم و رزمندگان در دوران سخت جنگ تحمیلی سهیم باشند، البته پس از دوران دفاعمقدس و تا به امروز آثار مختلفی از سوی هنرمندان سبکهای مختلف موسیقی تولید شده که در این میان آثار درخشان کم نیستند اما به جرأت باید گفت آثاری که در دوران دفاعمقدس منتشر شدهاند، شاید به این دلیل که در همان فضای دوران دفاعمقدس برای نخستینبار شنیده شدهاند، به شکلی در خاطر جمعی ایرانیان ثبت شدهاند که از این میان 5 اثر بیشتر از سایر آثار طی این سالها مورد توجه قرار گرفته است.
قطعه «کاروان» یا «کاروان شهید» یکی از تصنیفهای ارزشمند دوران دفاعمقدس است که با شعری از محمد ذکایی توسط شهرام ناظری و زندهیاد محمدرضا لطفی تولید شده است. ماجرای تولید این اثر نیز در نوع خودش جالب است؛ در روزهای ابتدایی جنگ یکی از دوستان شهرام ناظری به شهادت میرسد، ناظری در واکنش به این رویداد، سراسیمه به کرمانشاه میرود تا در مراسم خاکسپاری وی شرکت کند. در طول این مراسم ملودی قطعه کاروان شهید به ذهن ناظری خطور و پس از بازگشت به تهران، این ملودی را در نشستی مشترک با محمدرضا لطفی و هوشنگ ابتهاج اجرا میکند و همانجا ایده ساخت این تصنیف شکل میگیرد و لطفی برایش مقدمهای در آواز شوشتری مینویسد و این اثر با صدای شهرام ناظری و همراهی اعضای گروه «شیدا» ضبط میشود و همراه با قطعات دیگر در آلبوم «چاووش 8» جا میگیرد.
بعدا اجرای مفصلتری از آن به همراه یک پیشدرآمد، در آلبوم چاووش ۸ گنجانده شد، پس از آن لطفی تا حدود ۳۰ سال این قطعه را اجرا نکرد. سال ۱۳۸۷ وی در مراسمی در بیستمین جشنواره موسیقی فجر که در تالار بزرگ کشور در تهران برگزار شد، این قطعه را به همراه چند قطعه دیگر از آثار خود اجرا کرد.
این اثر، جزو نخستین قطعات موسیقی بود که پس از انقلاب اسلامی در ایران منتشر شد؛ این قطعات را آغازگر فصلی تازه در موسیقی ایران دانستهاند.
«دایه دایه وقت جنگه» یکی از آثار حماسی موسیقی نواحی محسوب میشود که خیلیها از این اثر به عنوان شاهکار موسیقی اقوام درباره دفاعمقدس نام میبرند. این اثر با تنظیم مجتبی میرزاده و خوانندگی رضا سقایی ضبط شده بود که همزمان با آغاز جنگ تحمیلی منتشر شد و نکته جالب آنکه قدمت ترانه و ملودی این اثر به زمان جنگ اول جهانی بازمیگردد. مرحوم رضا سقایی اواخر دفاعمقدس در شهر ازنا بر اثر اصابت ترکش یک بمب مجروح میشود و حنجرهاش آسیب میبیند و تا پایان عمر با بیماری دستوپنجه نرم میکرد.
این آهنگ بعدها توسط هنرمندان دیگری از جمله فرج علیپور، میرزاوند و... بازخوانی شده است. دایه دایه یکی از مشهورترین آهنگهای لری است. در زبان لری واژه دا به معنی مادر است و کلمات دایه، دالکه و دایا (پیر زن) نیز از مشتقات همین واژه هستند.
بدون شک محمد گلریز را میتوان یکی از ماندگارترین و فعالترین خوانندههای عرصه موسیقی انقلابی و دفاعمقدس دانست که صدایش به عنوان میراث شفاهی ایران در سازمان میراث فرهنگی ثبت شده است. در حوزه دفاعمقدس هم آثار خاطرهانگیزی را خلق کرده است که از این میان میتوان به قطعه «خجسته باد این پیروزی» اشاره کرد. این اثر به آهنگسازی احمدعلی راغب و صدای محمد گلریز یکی دیگر از آثار ماندگار دوران دفاعمقدس است و پس از آزادسازی خرمشهر تولید شده است. شعر این اثر سروده زندهیاد حمید سبزواری است و در آن مقطع توسط ارکستر صداوسیما اجرا شد. گلریز درباره ساخت این اثر گفته است، یکی از کارهایی که خواندهام و بسیار مورد توجه مردم قرار گرفت، اثر «خجسته باد این پیروزی» بود. به یاد دارم که حدود یکی دو ماه قبل از عملیات بیتالمقدس که برای آزادی خرمشهر انجام شد، به ما سفارش دادند که یک پیروزی بزرگ در راه داریم و باید یک سرود حماسی با این مشخصات بخوانیم ولی ما نمیدانستیم به چه منظور است. «کجایید ای شهیدان خدایی» هم از اشعار ماندگار تاریخ موسیقی انقلاب و دفاعمقدس بهشمار میرود؛ اثری که با شعری از مولانا سال 1358 تولید و پخش شد و همان ایام توسط ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری و با صدای هوشنگ کامکار در استودیوی «بل» ضبط شد. این اثر در آن مقطع بر اساس حال و هوای روزهای ابتدایی پس از انقلاب ضبط شده بود که شهرام ناظری هم سال 1360 آن را اجرا و ضبط کرد. این قطعه اگر چه قبل از دفاعمقدس ساخته شد اما همخوانی حال و هوای آن با روزهای جنگ آن را به اثری مطرح تبدیل کرد که البته استفاده مولانا از واژه شهید نیز در این محبوبیت بیتاثیر نبود.
قطعه «شهر خون» به آهنگسازی و خوانندگی حسامالدین سراج و شعر ناصر پلنگی در سالهای ابتدایی جنگ تحمیلی هم از آثار ماندگار دفاعمقدس است؛ این اثر که قطعهای از آلبوم «نینوا» است، نخستین تولید موسیقایی حوزه هنری به حساب میآید. آلبوم «نینوا» شامل قطعات مختلفی است که 3 اثر از آن با نامهای «همپای جلودار» با دکلمه فرجالله سلحشور، «شهر خون» و « گلبرگ سرخ لالهها» درباره دفاعمقدس است.
حال که صحبت از حسامالدین سراج به میان آمده است، بد نیست اشاره شود که سراج به همراه محمد گلریز از نخستین خوانندههایی هستند که در جهبههای دفاعمقدس تجربه اجرا دارند. به همین بهانه با سردار محمدباقر نیکخواه، مسؤول بخش تبلیغات جنگ گپی کوتاه داشتیم.
سردار نیکخواه بهرامی که چند سالی است به علت تصادف شدیدی که داشته، خانهنشین شده است، درباره حضور حسامالدین سراج در جبههها گفت: خاطرم است حسامالدین سراج را بردیم 2 کیلومتری خط مقدم در محل هتل آزادی امروزی، آهنگ «گلبرگ سرخ لالهها در کوچههای ما بوی شهادت میدهد» را اجرا کرد. منتها ارکستر ایشان را به علت دیده نشدن توسط رزمندهها (به خاطر حساسیتهای آن موقع) پشتپردهای مشکی قرار دادیم که این مساله به علت وجود ناهماهنگی میان خواننده و ارکستر به علت یکجا نبودن، برخی مواقع موجب بروز اتفاقات جالب و بامزهای هم میشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به حضور اهالی ادبیات در جبههها اشاره کرد و گفت: در حوزه فرهنگ و ادب هر کسی را که شما بگویید ما یک بار به جبههها بردهایم، حتی شعرا را؛ به طور مثال مرحوم سپیده کاشانی، اوستا و مرحوم لاهوتی و از چهرههای دیگر چون مرحوم سبزواری، سیمیندخت وحیدی، حبیبالله بیگی و استاد مشفق را خط مقدم جبههها میبردیم تا به قول خودشان برای نوشتن، آنجا حس بگیرند.
وی در پایان گفت: بد نیست اشارهای هم به حضور کارگردانهای مختلف در جبههها داشته باشم، احمدرضا درویش، جواد شمقدری، فرجالله سلحشور، جمال شورجه، مرحوم رسول ملاقلیپور و ابراهیم حاتمیکیا با دوربینهای سوپر 8 آن موقع از صحنههای جنگ فیلمبرداری میکردند، البته آن زمان هم شهید آوینی در جبههها با آن دوربین کار میکرد که با برنامه «حقیقت» شروع به کار کرد و سپس روایت فتح به وجود آمد، همچنین گزارشگران متعددی از صداوسیما در جبههها فعال بودند که از جمله آنها میتوان به نظام اسلامی و نوباوه اشاره کرد که در آن زمان جوان و بیتجربه بودند.
ارسال به دوستان
مروری کوتاه بر کتاب «دلهرههای آخرین خاکریز»
سفر به جبهههای جنگ با لامپهای کمپوتی
طاهره راهی: بعد از پیروزی انقلاب، حضور مردمی در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و نظامی شکل تازهای به خود گرفت. یکی از نهادهای مردمی جوشیده از انقلاب اسلامی ایران، جهاد سازندگی بود؛ نهادی که از خود مردم و با مشارکت آنها برای رفع مشکلات جامعه در سراسر ایران تشکیل شد.
کتاب «دلهرههای آخرین خاکریز» زندگینامه شهید محمدرضا شمسآبادی، از جهادگران این نهاد مردمی است؛ روایت فرزندی از ایران که در دل کویر گرم و خشک به دنیا آمد و از همان ابتدا کمبودهای مختلف مناطق روستایی را با گوشت و خونش لمس کرد. این کتاب که توسط انتشارات «راهیار» منتشر شده، زندگی کودکی روستایی را روایت میکند که در روستای کویری شمسآباد از توابع سبزوار و در خانه عبدالحمید و بتول متولد شده است.
راوی داستان، قصهگونه و از زبان افراد نزدیک شهید، مخاطب را جذب میکند. از آرام بودن و حیای محمدرضا در کودکی میگوید و اینکه در همان کودکی با قالیبافی کمکحال خانواده بوده است.
مخاطب با محمدرضا میان گندمها میدود و همراهش برای تحصیل به سبزوار سفر میکند. محمد اصغرزاده، نویسنده و راوی کتاب، از چگونگی آشنایی محمدرضا با جهاد سازندگی مینویسد و دیدن یک خواب عجیب؛ جوانی با لباسهای خاکی و ریش نسبتا بلند و پوستری با حاشیه قرمز.
اصغرزاده در میانه کتاب از کارهای جهادی شهید، اردوهای جهادی و رفتن به روستاها برای حفر قنات، ساخت جاده و ایجاد سایر امکانات رفاهی برای روستاییان سخن میگوید و محمدرضایی که کمکم نبض جهاد سازندگی سبزوار را با اخلاق پسندیده و کارکردنهای دلسوزانهاش به دست میگیرد.
وقایع کتاب با ازدواج ساده محمدرضا و طاهره، یکی از جهادگران خانم ادامه مییابد؛ با بیان جزئیاتی درباره عضویت شهید در شورای مرکزی جهاد سازندگی سبزوار پیش میرود و مخاطب را از سفر حج تا سفر به جبهههای جنگ با خود همراه میکند. اصغرزاده با گفتوگو با دوستان و خانواده شهید شمسآبادی، مخاطب را با خصوصیات بارز اخلاقی او مانند دقت و منظم بودن در انجام کارها، حساسیت به بیتالمال و همفکری و مشورت در تصمیمگیریهای مهم کاری آشنا میکند.
راوی از مهربانی شهید با نیروهایش نوشته و فکرهای نو و ابتکاراتش در انجام دادن کارهای پیشعملیاتی مانند لامپهای کمپوتی، اکیپ کشش و اکیپ آبپاش را که مخصوص گردان جوادالائمه سبزوار بود روایت میکند. اصغرزاده در بخشهای انتهایی کتاب از وظیفه گردان جوادالائمه سبزوار در عملیاتهای مختلف و نیز سختی زندگی همسران آنها در سوسنگرد سخن میگوید و خستگیها و خوابهای کوتاه محمدرضا را در شهادت زیبایش به تصویر میکشد.
کتاب «دلهرههای آخرین خاکریز» را بخوانید و با جوانمردیها و ازخودگذشتگیهای افرادی آشنا شوید که برای پیشرفت ایران اسلامی از جانشان گذشتند. لازم به ذکر است که علاقهمندان علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق مراجعه به صفحات مجازی انتشارات «راه یار» به نشانی raheyarpub@ یا سایت Ammaryar.ir با تخفیف ویژه این ناشر به مناسبت هفته دفاعمقدس، نسبت به سفارش کتاب اقدام کنند.
ارسال به دوستان
با رفع نشانههای بیماری کرونا شیخ حسین انصاریان از بیمارستان مرخص شد
شکر عافیت
حجتالاسلام حسین انصاریان که مدتی به علت ابتلا به کرونا بستری بود، روز گذشته از بیمارستان مرخص شد. خبر ابتلای حجتالاسلام حسین انصاریان، استاد اخلاق و مفسر قرآن کریم به بیماری کرونا 22 شهریورماه رسانهای و پس از بررسیهای لازم در بیمارستان خاتمالانبیا بستری شد. پس از گذشت 10 روز از بستری شدن این استاد اخلاق در بیمارستان، او یکشنبه 30 شهریور از بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان به بخش داخلی انتقال یافت. به گزارش تسنیم، نشانههای بیماری به طور کلی از ایشان رفع شده و طبق گفته دکتر کولیوند، رئیس بیمارستان خاتمالانبیا، بهبود روند درمانی او بسیار معجزهگونه بوده است. او اعلام کرده بهبود ایشان با توجه به سن و سالی که داشتند آن هم در این شرایط خاص، خیلی کم پیش میآید و به این ترتیب ایشان دیروز از بیمارستان مرخص شد. حجتالاسلام انصاریان که در میان دوستداران آلالله و اهالی هیأت و روضه به «شیخ حسین» معروف است، یکی از شاخصترین منبریهای تهران است که از دوره جوانی با وعظ و روضه، با اکثر مردم ایران ارتباط برقرار کرده است. در خبر دیگری پیرامون روند درمان حجتالاسلام علویتهرانی نیز صفحه مجازی منتسب به ایشان طی اطلاعیهای اعلام کرد «با عنایات خداوند متعال و توسل مؤمنین به آستان اهلبیت علیهمالسلام و تلاش کادر درمان و پزشک محترم، حال عمومی ایشان مساعد است و بحمدالله روند درمانی رو به بهبود است. جهت شفای کامل ایشان و کلیه بیماران مبتلا به کرونا، درخواست دعا و توسل داریم». ارسال به دوستان
تلویزیون
«سینماحقیقت» زیر ذرهبین «نردبان» شبکه مستند
جدیدترین قسمت برنامه «نردبان» با حضور محمد حمیدیمقدم، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و دبیر جشنواره سینماحقیقت روی آنتن میرود. به گزارش «وطن امروز»، دوازدهمین قسمت فصل جدید برنامه تلویزیونی «نردبان» جمعهشب روی آنتن شبکه مستند میرود. میهمان ویژه این قسمت از برنامه محمد حمیدیمقدم، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است. او در گفتوگو با حامد شکیبانیا، از تجربیات چند دهه خود در سینمای مستند میگوید، گزارشی از فعالیتهای مرکز گسترش را بیان و آخرین اخبار از برگزاری جشنواره سینماحقیقت را مطرح میکند. در بخش دیگر این برنامه، سعید فرجی، عکاس و مستندساز نامآشنای کشور در برابر دوربین نردبان قرار گرفته و از تجربیات عکاسی و مستندسازی خود در بحرانهای مختلف سخن میگوید. در آیتم «گفتوجو» نیز پیروز کلانتری و روبرت صافاریان درباره حضور مستندساز جلوی دوربین صحبت کردهاند. «نردبان» مجموعه برنامه تلویزیونی شبکه مستند است که جمعهها ساعت 18 روی آنتن این شبکه میرود.
***
«لبه تاریکی» مارتین کمپل در شبکه 4
سریال خارجی «لبه تاریکی» به کارگردانی مارتین کمپل از 4 مهرماه با کیفیت اچدی روی آنتن شبکه 4 سیما میرود. به گزارش «وطن امروز»، مینیسریال «لبه تاریکی» در 6 قسمت از جمعه 4 مهرماه هر شب 30 دقیقه بامداد پخش و ساعت 18 عصر روز بعد، بازپخش میشود. جدایی دردناک، به درون سایه، لزوم ارائه دلیل، شکست حریم، نورث مور و فیوژن عناوین هر یک از قسمتهای این مینیسریال 6 قسمتی است. باب پک، جوآن ولی و جو دان بیکر در این سریال نقشآفرینی کردهاند. گفتنی است هماکنون سریال خارجی «جنایت و مکافات» به کارگردانی دمیتری سوتزارف از شبکه 4 سیما در حال پخش است، که آخرین قسمت از این مجموعه امروز روی آنتن میرود و از جمعه 4 مهرماه هر شب 30 دقیقه بامداد سریال «لبه تاریکی» به کوشش واحد تامین برنامه شبکه 4 سیما پخش میشود.
ارسال به دوستان
کتاب
معرفی پرفروشهای امیرکبیر در شهریور 99
کتابهای «سفر خروج»، «قصههای خوب برای بچههای خوب» و «اتاقی که در آن اتفاق افتاد»، 3 عنوان پرفروش انتشارات امیرکبیر را در شهریور 99 به خود اختصاص دادند. به گزارش «وطن امروز»، کتابهای «سفر خروج» اثر عبدالرحمان شرقاوی با ترجمه غلامرضا امامی، «قصههای خوب برای بچههای خوب» اثر زندهیاد استاد مهدی آذریزدی و «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» اثر جان بولتون به سرپرستی ترجمه محمد معماریان، 3 عنوان پرفروش این انتشارات را در شهریور 99 به خود اختصاص دادند. در لیست 10 عنوان پرفروش شهریورماه 1399 کتابهای سفر خروج، خال سیاه عربی و اتاقی که در آن اتفاق افتاد، در جایگاههای اول، سوم و پنجم قرار گرفتهاند که همگی جزو جدیدترین آثار منتشر شده انتشارات امیرکبیر در چند ماه گذشته محسوب میشوند. خال سیاه عربی و اتاقی که در آن اتفاق افتاد هر دو در کمتر از 4 و 2 ماه به چاپ ششم رسیدهاند.
***
کتاب «راهبرد اقتصادی پیامبر» به چاپ دوم رسید
کتاب «راهبرد اقتصادی پیامبر(ص)» با استقبال مخاطبان به چاپ دوم رسید. به گزارش «وطن امروز»، این کتاب به قلم حمید سبحانیصدر سال ۹۷ منتشر شد و در کمتر از یک سال، چاپ اول آن به پایان رسید و اکنون در سال جهش تولید که لازم است راهبردهای اقتصادی اسلام بیش از پیش تبیین شود، چاپ دوم آن وارد بازار نشر شد. در این کتاب گزارشهای متعدد و متنوعی از برنامهها و راهبردهای رسول خدا(ص) جهت رونق و جهش تولید در جامعه اسلامی آن روز ارائه شده و به وضوح با گامهای مؤثر پیامبر اکرم(ص) جهت حرکت حکومت اسلامی نوپای مدینه به سوی استقلال اقتصادی آشنا میشویم. راهبرد اقتصادی پیامبر(ص) به ما میگوید چگونه حکومت اسلامی تازهتأسیس مدینه که ابتدا در نهایت وابستگی اقتصادی و نظامی بود، تمام قلمروی حجاز و بعدها امپراتوریهای مجاور را دربر گرفت. «راهبرد اقتصادی پیامبر(ص)» را انتشارات واژهپرداز اندیشه منتشر کرده است.
ارسال به دوستان
«تام کروز» به فضا میرود!
«تام کروز» قرار است سال ۲۰۲۱ میلادی برای فیلمبرداری صحنههایی از یک فیلم جدید با همکاری شرکت «اسپیس ایکس» به فضا برود. به گزارش ایسنا به نقل از فیگارو، «کروز» که هماکنون مشغول بازی در هفتمین قسمت از فیلمهای «ماموریت غیرممکن» است و انتشار ویدئویی از بدلکاری حیرتآور او در این فیلم توجهات فراوانی را به خود جلب کرد، قرار است ماه اکتبر سال ۲۰۲۱ با همکاری کمپانی فناوری فضایی «اسپیس ایکس» به ایستگاه بینالمللی فضایی سفر کند. «داگ لیمان» کارگردان و تهیهکننده آمریکایی که در فیلمهای «بری سیل» و «لبه فردا» با «تام کروز» همکاری داشته نیز در این سفر حضور خواهد داشت و «مایکل لوپز الریا» خلبان ناسا و رکورددار فضاپیمایی نیز این 2 را به ایستگاه فضایی بینالمللی خواهد برد تا شرایط را بررسی و حتی چندین صحنه را فیلمبرداری کنند. «کروز»، «داگ لیمان» و «کریستوفر» قراردادی ۲۰۰ میلیون دلاری برای ساخت یک فیلم جدید با کمپانی یونیورسال امضا کردهاند که گفته میشود فیلمنامه آن در مراحل نخست نگارش است اما یکی از مهمترین و بلندپروازانهترین پروژههای سینمایی سالهای آینده خواهد بود.
ارسال به دوستان
درباره سریالی که بازی سیروس گرجستانی در آن ناتمام ماند
آماده برای آنتن
تهیهکننده سریال «شرم» گفت: سریال «شرم» بعد از پایان پخش سریال «زمین گرم» از شبکه ۳ روی آنتن میرود. به گزارش «وطن امروز»، سریال تلویزیونی «شرم» آخرین اثری بود که مرحوم سیروس گرجستانی پیش از درگذشت ناگهانی، مشغول ایفای نقش در آن بود. درگذشت مرحوم گرجستانی باعث شد سیاوش طهمورث جایگزین او در این نقش شود. حالا خبرهایی تازه در ارتباط با زمان پخش این سریال منتشر شده است. امیر پوروزیری، تهیهکننده سریال «شرم» در گفتوگو با «فارس» گفت: «تاکنون حدود ۸۵ درصد از تصویربرداری سریال انجام شده است و با اینکه در شرایط سختی به سر میبریم اما عوامل همچنان با انگیزه کار میکنند. به هر حال کرونا سرعت ما را کم کرده و هزینههایمان را افزایش داده است». او درباره زمان پخش سریال و نحوه اعلام تغییر بازیگر به مخاطب نیز گفت: «سریال ما در پاییز و بعد از پایان پخش سریال «زمین گرم» روی آنتن میرود. زمان زیادی از فوت آقای گرجستانی نگذشته و در یاد مردم باقی مانده است اما حتما قبل از تغییر بازیگر در سریال، مردم را در جریان فوت آقای گرجستانی قرار میدهیم. هنوز به شیوه آگاهی دادن مثل زیرنویس کردن و... فکر نکردهایم اما قطعا راهی مناسب پیدا میکنیم». ارسال به دوستان
رونمایی 6 فیلم کوتاه دفاعمقدسی همزمان با هفته دفاعمقدس
از «ملاقات شیشهای» حاتمیکیا تا «سر به راه» داسارگر
دومین پکیج موضوعی آثار سازمان اوج همزمان با چهلمین سالگرد آغاز دفاعمقدس، به رونمایی 6 فیلم کوتاه با محوریت دفاعمقدس در فضای اینترنت اختصاص خواهد داشت. به گزارش «وطن امروز»، امسال همزمان با چهلمین سالگرد آغاز دفاعمقدس و در ادامه پویش«ما ملت شهادتیم» توسط سازمان اوج برای نخستینبار 6 فیلم کوتاه داستانی از 6 کارگردان از طریق سایتهای اشتراکگذاری ویدئو نظیر فیلیمو، فیلمگردی و عماریار در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
فیلم کوتاه «بیسیم» به کارگردانی سامان صالحی و مجید کلانتر یکی از این آثار است که روایتی از ماجرای گیر افتادن یک بیسیمچی ایرانی، جلوتر از خط مقدم و در شرایطی است آب و غذا ندارد. یک بیسیمچی عراقی نیز در شرایط مشابه در نزدیکی وی حضور دارد. آن دو با هم ارتباط برقرار میکنند و تصمیم میگیرند به هم کمک کنند. همچنین در خلاصه داستان فیلم کوتاه «سر به راه» به کارگردانی امیر داسارگر آمده است: پزشک جوانی در دهه 60 در آستانه اسبابکشی است که تصمیم میگیرد به جبهههای دفاعمقدس رفته و آنجا به مداوای مجروحان بپردازد. در خلاصه داستان فیلم کوتاه «ملاقات شیشهای» به کارگردانی یوسف حاتمیکیا نیز آمده است: رزمنده ایرانی راننده تانک عراقی را به اسارت میگیرد که اهل نجف و شیعهمذهب است و بعد او را آزاد میکند و سرباز عراقی پلاک خود را به رزمنده ایرانی میدهد. بعثیها رزمنده ایرانی را شهید میکنند و پدر اسیر عراقی به اشتباه او را در نجف خاک میکند. «و دیگر هیچ نبود» به کارگردانی محمدباقر مفیدیکیا نیز از جمله این آثار است. در خلاصه داستانی که از سوی سازمان اوج برای این اثر منتشر شده، آمده است: داستان رزمندهای ایرانی که در جریان یک عملیات، خود اسیر (و مفقودالاثر) میشود اما پیش از اسارت، به دلیل فداکاری و برخورد انسانی، واسطه شهادت یک سرباز عراقی (که با فرار از جبهه، قصد دارد نزد مادرش برود) میشود. او در خواب از مادرش میخواهد که به جای دلتنگی برایش، بر سر قبر یک شهید گمنام (همان سرباز عراقی) برود. فیلم کوتاه «سمعک» به کارگردانی علی دلکاری نیز از دیگر آثار این فهرست است. قصه فیلم درباره مادر پیری است که به خاطر پسر جانبازش تنهایی به دنبال درست کردن تلویزیون خانهاش میرود تا پسرش بتواند مسابقه فوتبال تیم ملی ایران را تماشا کند. داستان فیلم کوتاه «پل» به کارگردانی نوید تنظیفیان نیز درباره ماجرای مجاهدتهای رزمندگان 8 سال دفاعمقدس و احداث پل خاکی روی رودخانه بهمنشیر بعد از تخریب پل اصلی آن است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|