|
تقدیم استوارنامه سفیر ایران در عمان به سلطان هیثم
سفیر کشورمان در عمان با پادشاه این کشور دیدار و استوارنامه خود را به وی تقدیم کرد. به گزارش ایسنا، علی نجفی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عمان در صفحه توئیتر خود نوشت: امروز با هیثم بنطارق آلسعید، پادشاه عمان دیدار کردم و استوارنامه خود را به او تقدیم کردم. علی نجفی در ادامه نوشت رهبران عالیرتبه هر ۲ کشور ایران و عمان خواهان گسترش روابط هستند.
ارسال به دوستان
تجربه 7 ساله الگوی روحانی ـ ظریف و وابسته شدن حیات اقتصادی ایران به تصمیمات خارجی، تغییر ریل مدیریت کشور را ضروری کرده است
سقوط واقعی دلار،خرداد 1400
گروه سیاسی: مواجهه جریان غربگرا که در تمام مناسبات تحلیلی خود با ضریب بخشیدن به رقابت داخلی آمریکا، سعی داشته تا دموکراتها را به مثابه نماینده تعامل با ایران تعریف کند، با پیروزی جو بایدن چندان دور از ذهن نبود. عمده رسانههای اصلاحطلب فراتر از اطلاعرسانی پیروزی بایدن، اقدام به رپرتاژ این پیروزی کردند و حتی در گامهایی فراتر از آن، مارش پیروزی خود را نیز به صدا درآوردند. بخشی از آنها تلاش کردند این پیروزی را به مثابه نقطه آغازی جدید برای روابط میان تهران و واشنگتن توصیف کنند و بخش دیگری سعی کردند با تعریف ترامپ به عنوان نماینده رذالتهای آمریکایی، پایان ریاستجمهوری او را پایانی بر مطالبهگریهای داخلی در زمینه جنایات این کشور و هزینههای انکارناپذیر آن بر ایران بخوانند. برای نمونه در حالی تلاش شد ترامپ را به عنوان «قاتل شهید سلیمانی» بازنمایی کنند که روی دیگر واقعیت یعنی مسؤولیت سیستم آمریکا در برابر این جنایت را به حاشیه ببرند. تقلیل عملکرد سیستم به افراد در حالی به عنوان بخشی از پروژه جریان غربگرا در نرمالیزه کردن جنایات 4سال اخیر آمریکا پیگیری شد که اساسا در مناسبات بینالمللی آن چیزی که اصالت دارد نه سکانداری افراد، بلکه تصمیماتی است که حاکمیت کشورها در مقابل یکدیگر میگیرند (برای نمونه آمریکا هیچگاه مساله گروگانگیری اعضای سفارت خود در جریان تسخیر لانه جاسوسی در سال 58 را به یک دولت خاص محدود نکرد).
* ایران؛ متغیر مستقل یا وابسته؟
بررسی مجموعه تحلیلهای جریان غربگرا پیش از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و مجموعه واکنشهایی که پس از انتخابات از خود نشان داد، بیانگر یک سیاست «تکمتغیری» از سوی این جریان است؛ سیاستی که فراتر از امکان و عدم امکان تجویز نسخه ایجابی برای بهبود وضعیت معیشتی مردم، اساسا حیات و ممات خود را وابسته به حضور یا عدم حضور یک حزب سیاسی در کشوری دیگر میبیند. به عبارت سادهتر، اصلاحطلبان اساسا براساس سیاست «تکمتغیری» خود واحد سیاسی ایران را به عنوان متغیری وابسته به متغیر اصلی یعنی سیاست آمریکا تعریف میکنند، به گونهای که اگر در آمریکا دولت دموکراتی روی کار باشد آنها میتوانند با طرح ایده تعامل با این دولت به دنبال راهحلی برای امور داخلی کشورمان باشند اما اگر یک انتقال دولت صورت بگیرد و قدرت مجددا به سمت جمهوریخواهان بازگردد، آنها به بنبست سیاسی میرسند. چنین فضایی باعث شده مجموعه جریان غربگرا و اصلاحطلبان همواره امور داخلی ایران را بر مبنای متغیری خارجی تعریف کنند؛ امری که مجموعه واکنشهای اصلاحطلبان به انتخابات آمریکا در روزهای اخیر نیز آن را تایید میکند، تا جایی که برخی افراد شناختهشده در این جریان تصمیمگیری برای شرکت یا عدم شرکت در انتخابات سال1400 را نیز معلول نتیجه نهایی صندوقهای رای آمریکا میدانستند.
مهمترین شاهد مثال عینی که در این زمینه میتوان به جریان غربگرا نسبت داد، پروژه برجام و مدیریت دولت روحانی بود که حول این پروژه تعریف شد به گونهای که تا زمانی که باب گفتوگو و توافق با آمریکا وجود داشت جریان غربگرا معتقد به داشتن راهکار برای مدیریت امور و خروج از وضعیت نامطلوب بود اما با تغییر دولت در آمریکا، این جریان نیز خود را در موقعیت «انفعال محض» یافت و آنگونه که در 3سال گذشته نیز مشهود بود در برابر فشارهای جدیدی که حادث شد در دولت هیچگونه راهحلی برای برونرفت از این موقعیت مشاهده نمیشد.
اما در مقابل جریان «تکمتغیری» که تمام حیات و ممات سیاسی خود را وابسته به فضای داخلی آمریکا میجوید، میتوان به جریان انقلابی اشاره داشت. بر مبنای الگوی انقلابی، تاثیرپذیری فضای داخلی کشورها از یکدیگر به عنوان واقعیتی انکارناپذیر پذیرفته میشود و همانطور که تغییر دولتهای همسایه نیز میتواند بر الگوی روابط خارجی و مبادلات اقتصادی ما اثر بگذارد، تغییر روسایجمهور آمریکا نیز حامل اثراتی بر مناسبات خارجی ایران است. اما تفاوت الگوی انقلابی با الگوی غربگرایان در جایی مشهود میشود که آنها ایران را بهعنوان «متغیری مستقل» به حساب میآورند که در مواجهه با دیگر متغیرها از جمله تغییر دولتهای دیگر برای خود سناریوهای جدیدی تعریف میکند، به گونهای که در عین پذیرش این واقعیت که معادلات خارجی بر مدل الگوی رفتارش تاثیر میگذارد اما معادلات داخلی را به عنوان متغیر اصلی به حساب میآورد و مدیریت خود را وابسته به یک نسخه خارجی خاص نمیکند.
* 13 آبان یا 28 خرداد؟
با نهایی شدن نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و پیروزی جو بایدن در رقابت با دونالد ترامپ، رسانههای اصلاحطلب و مجموعه جریان غربگرا تفسیر خود از وضعیت موجود را بر این مبنا تعریف میکنند که بازگشت دموکراتها به کاخ سفید، نقطه آغازی برای خروج از وضعیت موجود است. آنها در حالی تمام تلاش خود را معطوف به تثبیت این روایت کردهاند که ابتدا باید نسبت به فرجام فعلی برجام و مدیریت 7ساله دولت روحانی پاسخگو باشند، چرا که حتی اگر روایت آنان نیز مورد پذیرش قرار گیرد و دموکراتها تغییر محسوسی در سیاست خارجی آمریکا ایجاد کنند، باز این سوال وجود دارد: آیا باید تمام منابع کشور در خدمت غربگرایان برای تعامل با دولتی دموکرات قرار بگیرد و با روی کار آمدن یک دولت جمهوریخواه باز هم کشور در یک سراشیبی محض قرار گیرد؟! سخنان حسن روحانی مبنی بر اینکه شرایط پسابرجامی ایران در نسبت شرایط پیشابرجامی، شرایط «جنگ اقتصادی» در برابر «تحریم اقتصادی» بوده است، بخوبی موید نتیجه نهایی این الگوی مدیریتی است.
یقینا در چنین شرایطی اگر آغازی برای خروج از وضعیت فعلی بتوان متصور بود باید آن را در نقطهای دیگر پیدا کرد. جریانی که امکان بهبود شرایط را در نتیجه انتخاباتهای برونمرزی مییابد نمیتواند مدعی بهبود شرایط در انتخابات داخلی باشد (آنچنان که تجربه 92 تا 99 نیز بخوبی آن را نشان داد). روی کار آمدن یک جریان انقلابی که هویت ملی ایران را به عنوان متغیر تعیینکننده شرایط داخلی احیا کند، مستلزم تغییر نسخه تجویزی و حرکت به سوی الگویی جدید است. ساخت درونی قدرت و سرلوحه قرار دادن این اصل که تعامل خارجی صحیح تنها در سایه اقتدار ملی و تقویت درونی کشور ممکن است، نخستین گزارهای است که جریان انقلابی باید در دستور کار قرار دهد، مضاف بر این گزاره گام برداشتن به سوی تقویت اعتبار بینالمللی گام بعدی این جریان در قیاس با جریان غربگراست، به گونهای که اگر غربگرایان اعتبار داخلی ایران را در تایید قدرتهای خارجی میجویند، این جریان وادار کردن قدرتهای خارجی به پذیرش رای ایران را وابسته به تقویت قدرت داخلی میداند و در این راستا حتی با تاکتیکهایی همانند تقویت مناسبات با شرق، باعث اجبار غرب به حرکت به سوی ایران میشود. با این اوصاف، انتخاب پلی که کشور را از وضعیت موجود به سمت وضعیت مطلوب به حرکت درآورد، انتخاب میان جریاناتی است که یکی انتخابات آمریکا را متغیر اصلی ایران میداند و دیگری انتخابات ایران را متغیر اصلی در برابر فشارهای آمریکا به حساب میآورد. اولی با تغییر دولت آمریکا به بنبست میخورد و دومی خروج از بنبست را در تغییر دولت ایران و نگاهش به واقعیتهای بیرونی جستوجو میکند. اگر جریان غربگرا کاهش نرخ ارز پس از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را به عنوان شاهد مثال تعیینکنندگی ایدههایش میداند، جریان انقلابی برای کنار زدن تفکری که باعث جهش 10 برابری دلار در 3 سال شده است، باید در انتخابات ریاستجمهوری ایران خود را نشان دهد.
***
[فروشنده]
ذوقزدگی روزنامههای اصلاحطلب در مواجهه با پیروزی دموکراتها امری کاملا قابل پیشبینی بود؛ رسانههایی که عملا در ماههای اخیر تبدیل به تریبون فارسی جو بایدن شده بودند و سابقه آنها بویژه در انتخابات دوره پیش آمریکا نیز موید وابستگی حداکثریشان به پیروزی دموکراتهاست. این مساله تا جایی پیش رفت که ۴ سال پیش در نسخه روزنامه شرق که یک روز پس از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا منتشر شد، آنها با درج تصویر هیلاری کلینتون در صفحه اول پیشاپیش وی را پیروز انتخابات معرفی کردند! روز گذشته نیز این روزنامه در حالی پیروزی بایدن را در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا جشن گرفت و با آوردن چهره وی بر روی لوگوی روزنامه، به اهمیت هویتی بایدن برای خود اقرار کرد که مدیرمسؤول این رسانه پیش از این نیز «بزک کردن آمریکا» را به عنوان بخشی از کارویژه خود پذیرفته بود. تیترهای مشهور این روزنامه اصلاحطلب در زمان مذاکرات هستهای همانند «اینک بدون تحریم»، «پیروزی بدون جنگ»، «امضای کری تضمین است» و... که در نهایت هیچ نسبتی با واقعیت نیافت، تبدیل به بخشی از حافظه جمعی مردم در مواجهه غربگرایان با توافق هستهای شد. بعدها مهدی رحمانیان، مدیرمسؤول روزنامه شرق در گفتوگویی اینترنتی در پاسخ به این سوال که علت این مبالغهها چه بوده است، گفت: «این مبالغهها باید انجام میشد، چرا که فضا خیلی تنگ و ترش بود و دولت باید تا حدی این بزک را (از طرف آمریکایی) میکرد تا بتواند حرف خود را به کرسی بنشاند». اقرار روزنامه شرق به وظیفه ذاتی خود برای بزک کردن غرب، در شمارههای اخیر این روزنامه به نقطه اوج خود رسیده است تا جایی که میتوان آن را به مثابه یک پیام آشکار وطنفروشی در مواجهه با دولت جدید آمریکا دانست.
ارسال به دوستان
اخبار
نتیجه ۲ نوبت تست کرونای رئیس مجلس منفی بود
پزشک معالج قالیباف با اشاره به نتیجه منفی ۲ نوبت تست PCR رئیس مجلس، گفت: دوره درمان به پایان رسیده و در حال حاضر منعی برای حضور وی در جلسات و مجامع عمومی وجود ندارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر مصطفی قانعی، فوقتخصص بیماریهای ریوی درباره آخرین وضعیت سلامتی رئیس مجلس گفت: در حال حاضر بیماری کنترل شده و خطر سرایت وجود ندارد. پزشک معالج محمدباقر قالیباف تصریح کرد: ۲ نوبت تست PCR در ۳ روز گذشته جهت اطمینان از حل کامل مشکل انجام شد که نتیجه آن منفی بود. وی در ادامه بیماری کرونای رئیس مجلس را از نوع خفیف توصیف کرد و گفت: سیر درمان سر موقع به اتمام رسید و عارضهای از خود بر جای نگذاشت؛ صرفا مشکل سرفه باقی مانده که ارتباطی با بیماری کرونا ندارد و ناشی از مصدومیت شیمیایی قبلی است که درمان مخصوص تجویز شده است. دکتر قانعی با تأکید بر اینکه حضور رئیس مجلس در جلسات و مجامع عمومی از لحاظ علمی منعی ندارد، بیان کرد: با توجه به ۲ نوبت تست گرفته شده از رئیس مجلس، بیماری ایشان بهبود یافته و سرایتی برای دیگران نخواهد داشت و تکسرفهها ارتباطی با بیماری کرونا ندارد.
***
مذاکره برای مذاکره بازی تکراری و بیحاصل است
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل با اشاره به دیدار خود با راب مک ایر، سفیر انگلیس در تهران گفت: ۲ کشور ظرفیت همکاری زیادی دارند. حسین امیرعبداللهیان در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۹در دیدار آقای راب مک ایر، سفیر انگلیس در تهران گفتوگویی صریح و سازنده داشتیم. سفیر خواستار مذاکرات بیشتر جمهوری اسلامی ایران است. به وی تاکید کردم بهتر است لندن به تعهدات معوقه خود عمل کند. مذاکره برای مذاکره بازی تکراری و بیحاصل است. ۲ کشور ظرفیت همکاری زیادی دارند».
همچنین حسین امیرعبداللهیان نحوه انتشار خبری به نقل از وی در رسانههای صهیونیستی را تکذیب کرد.
وی در این باره توضیح داد: اخبار منعکسشده به نقل از اینجانب که بویژه در رسانههای صهیونیستی بازتاب داده شده، مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران قبل از حمله به پایگاه آمریکایی «عینالاسد» در عراق به آمریکا اطلاع داده است صحت ندارد. دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل تصریح کرد: در آنجا گفتم فعلا فقط انتقام خودروی سردار سلیمانی و همراهانش را با پرتاب ۱۳ موشک بالستیک نقطهزن به پایگاه استراتژیک «عینالاسد» آمریکا گرفتیم و انتقام بزرگ در راه است.
***
آماده نصب سامانههای دید در شب بالگرد برای کشورهای دوست هستیم
فرمانده هوانیروز ارتش گفت: امروز آماده هستیم برای بالگردهای هر نیرو و سازمان و حتی کشورهای اسلامی دوست و برادر سامانه دید در شب نصب کنیم. به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ دوم خلبان «یوسف قربانی» گفت: امروز ناوگان عظیم بالگردی هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی در حوزه توان رزمی و قدرت بازدارندگی به عنوان قدرت برتر خاورمیانه محسوب میشود. فرمانده هوانیروز خاطرنشان کرد: در بحث قطعهسازی توانستیم نهضت قطعهسازی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بود را ایجاد کنیم و ۵۰۰ نوع قطعه در هوانیروز ساخته میشود که روی بالگردها نصب شده است. امیر سرتیپ دوم قربانی نصب سامانه دید در شب را یکی از پروژههای هوانیروز عنوان کرد و گفت: یکی از کارهایی که برای نخستینبار در کشور و منطقه خاورمیانه توسط متخصصان و خلبانان و کارکنان فنی هوانیروز و شرکتهای دانشبنیان به صورت یک مجموعه اجرا شد، نصب سامانه دید در شب روی بالگردها و تست آن در رزمایشها و تمرینات شبانه در مناطق عملیاتی بود. وی افزود: امروز آماده ارائه و نصب این سامانه برای هر نیرو و سازمان دیگر و حتی کشورهای اسلامی، دوست و برادر هستیم که البته در این زمینه صحبتهایی هم شده است. فرمانده هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به دستاوردهای هوانیروز در زمینه سامانهها و موشکهای نقطهزن هم گفت: امروز سامانههای نوین و بهروزی که روی بالگردهای دنیا نصب است، روی بالگردهای هوانیروز نصب شده و در این زمینه آماده پشتیبانی از نیروهای مسلح در هر نوع ماموریت و عملیاتی هستیم. وی درباره ساخت بالگرد ملی هم گفت: با توجه به دستور رهبر معظم که گفتند باید بالگرد ملی ساخته شود، طراحیها انجام شده و با دستور فرمانده نیروی زمینی ارتش این کار در حال انجام است و در آینده نزدیک نخستین بالگرد ملی را خواهیم ساخت.
***
جنبش حماس درگذشت ۳ عالم اهل سنت ایران را تسلیت گفت
جنبش حماس در بیانیهای درگذشت ۳ عالم اهل سنت ایران را تسلیت گفت. به گزارش ایسنا به نقل از سایت اطلاعرسانی جنبش حماس، این جنبش در بیانیهای درگذشت ۳ عالم اهل سنت ایران را تسلیت گفت.
در این بیانیه آمده است: با نهایت تأثر و تأسف و با رضایت به قضا و قدر الهی خبر درگذشت ۳ عالم اهل سنت ایران حاج ماموستا عبدالقادر بیضاوی، امام جمعه اهل سنت ارومیه و حاج ماموستا علامه حیدر مصطفوی سقزی، رئیس شورای افتای اهل سنت کردستان و حاج ماموستا سیدمحمد مصطفایی ، امام جمعه سابق پاوه را دریافت کردیم. در بیانیه حماس آمده است: درگذشت این ۳ عالم بزرگ را صادقانه و خالصانه به دولت و ملت ایران، خانواده آنان و تمام اهل سنت ایران تسلیت میگوییم و از خداوند میخواهیم که آنان را مشمول رحمت خویش قرار دهد. جنبش حماس همچنین از مواضع گرانقدر این ۳ عالم در خدمت به جهان اسلام تقدیر و تشکر کرد.
ارسال به دوستان
حسن روحانی اظهار امیدواری کرد بایدن به تعهدات بینالمللی بازگردد
تفسیر برجامی از پیروزی بایدن
گروه سیاسی: انتخاب جو بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا با واکنش مقامات ایرانی مواجه شد. به گزارش «وطن امروز»، برخی مقامات ایرانی روز گذشته پیرامون انتخاب جو بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا اظهاراتی را بیان کردند.
حسن روحانی که پس از اعلام نتایج انتخابات آمریکا اعلام کرده بود برای دولت وی مهم است که آمریکا چه شیوهای در مواجهه با ایران پیش میگیرد، روز گذشته در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گفت دولت آمریکا از فرصت پیشآمده استفاده کند و به معاهدات بینالمللی بازگردد. وی در این باره گفت: اینک فرصتی برای دولت آینده آمریکا پیش آمده است که اشتباهات گذشته را جبران کند و با احترام به قواعد جهانی، به مسیر پایبندی به تعهدات بینالمللی بازگردد. جمهوری اسلامی ایران همواره به تعهدات خود درصورت رعایت مسؤولانه از سوی همه طرفهای تعهد پایبند بوده و تعامل سازنده با جهان را راهبرد خود میداند.
منظور روحانی مشخصا بازگشت آمریکا به توافق هستهای موسوم به برجام است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور فعلی آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه سال 97 به صورت رسمی اعلام کرد از توافق برجام خارج شده است و دیگر به هیچ یک از تعهدات این توافق پایبند نیست. البته پیش از این تاریخ نیز تقریبا هیچ یک از تعهدات کشورهای غربی در قبال ایران اجرا نشد با این حال ترامپ با اعلام رسمی خروج از برجام، کورسوی اجرای تعهدات حداقلی توسط کشورهای غربی را نیز بست. با این همه برجام برای حسن روحانی همچنان آنقدر اهمیت دارد که در نخستین واکنش پس از انتخاب رئیسجمهور جدید آمریکا بر مساله بازگشت به برجام تاکید کند. البته حساسیت حسن روحانی روی برجام قابل فهم است، چراکه وی در طول تقریبا 8 سال دولتداری خود هیچ دستاوردی جز برجام، که آن هم با انتقاد گسترده کارشناسان داخلی مواجه شد، نداشته است و حال در ماههای پایانی دولت، فرصت را مناسب میبیند که حول احیای دوباره برجام بتواند شخصیت و چهره خود را احیا کند و اینگونه حتی چهره نزدیک به او نیز درصدهایی از شانس را برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به دست آورد.
وزیر امور خارجه روحانی یعنی محمدجواد ظریف نیز در نخستین واکنش خود به انتخاب جو بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا موضعی شبیه به موضع رئیس کابینه گرفت. وی در پیامی توئیتری نوشت: مردم آمریکا نظر خود را اعلام کردند و اکنون دنیا نظارهگر است که آیا رهبران جدید، روش مخرب، ضدقانون و قلدرمآبانه رژیم در حال رفتن را کنار خواهند گذاشت و چندجانبهگرایی، همکاری و احترام به قانون را برخواهند گزید یا خیر. این اقدام و عمل است که بیش از همه چیز مهم است. سابقه ایران [روشن است]: عزتمداری، منافع ملی و دیپلماسی مسؤولانه.
تاکید ظریف بر چندجانبهگرایی و تغییر رویکرد دولت پیشین به عنوان یک راهبرد اساسی برای دولت جدید آمریکا از یک سو و همچنین تاکید بر دیپلماسی ایران، همان پیامی را به مخاطب ارسال میکند که حسن روحانی صریحتر به آن اشاره کرد. به بیان دیگر دولت روحانی برای بازگشت بدون شرط به برجام به بایدن چراغ سبز نشان داده است. این گزاره در توئیت معاون اول رئیسجمهور نیز آمده بود. جهانگیری در این باره در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت:
«سرانجام با اعلام نتیجه انتخابات آمریکا، دوران ترامپ و تیم ماجراجو و جنگطلب او به پایان رسید. نقض معاهدههای بینالمللی از محیط زیست تا تحریمهای اقتصادی و ضدانسانی علیه ملت ایران و حمایت از تروریسم و نژادپرستی، شاکله سیاستهای ترامپ بود. ملت ایران که با مقاومت در مقابل سیاست فشار حداکثری ترامپ ایستاد، رنجهای ناشی از اخلال گسترده در معیشت خود، عدم دسترسی بیماران به دارو و ترور سردار سلیمانی عزیز را فراموش نخواهد کرد. امیدوارم شاهد تغییر سیاستهای مخرب آمریکا و بازگشت به قانون و تعهدات بینالمللی و احترام به ملتها باشیم».
علاوه بر دولتیها، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز به پیروزی بایدن واکنش نشان داد. البته محتوای پیام محمدباقر قالیباف با پیام مقامات دولتی متفاوت بود. محمدباقر قالیباف در صفحه شخصی خود در توئیتر با هشتگ افول آمریکا و با اشاره به آیاتی از سوره نازعات که سرکشی و عبرتآموزی سرنوشت فرعون در آن بیان شده، نوشت: «بسماللهالرحمنالرحیم
فَکَذَّبَ وَعَصَی ثُمَّ أَدْبَر یَسْعَی فَحَشرَ فَنَادَی فَقَالَ أَنَا رَبُّکُمُ الْأَعْلَی فَأَخَذَهُالله نَکَالَ الْآخِرَهِ وَالْأُولَی إِنَّ فی ذَلِکَ لَعِبْرَةً لِمَنْ یَخْشَی».
رئیس مجلس همچنین ویدئوی ۲۸ ثانیهای از علامه سیدحسن نصرالله درباره ترامپ را منتشر کرد که در آن دبیرکل حزبالله لبنان پیشبینی شکست وی در انتخابات آمریکا را کرده بود.
ارسال به دوستان
ظریف در ادامه سفر به آمریکای لاتین برای شرکت در مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب بولیوی وارد لاپاز شد
بازی جدید با شرکای راهبردی
گروه سیاسی: محمدجواد ظریف که در سومین مقصد سفرش به ۳ کشور آمریکای لاتین به سر میبرد، پس از کاراکاس و هاوانا به منظور شرکت در مراسم تحلیف «لوئیس آرسه» رئیسجمهور جدید بولیوی بامداد یکشنبه پس از ورود به لاپاز پایتخت بولیوی، با آرسه دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش «وطن امروز»، وزیر امور خارجه پس از ورود به لاپاز در توئیتی در این باره نوشت: وارد لاپاز شدم تا با بولیویاییها ثمره مبارزه برای احیای دموکراسیشان را جشن بگیرم و مفتخرم که روز یکشنبه در مراسم تحلیف رئیسجمهور آرسه شرکت کنم. مشاهده شور و شعفی که مردم در جشن احیای آزادی و دموکراسی خود نشان میدهند، فوقالعاده است.
ظریف در دیدار با رئیسجمهور منتخب بولیوی ضمن تبریک به وی، بر لزوم تقویت روابط و گسترش همکاریها تأکید کرد و گفت جمهوری اسلامی ایران در کنار دولت و ملت بولیوی است. لوئیس آرسه نیز ضمن قدردانی از حضور وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مراسم تحلیف ریاستجمهوری بولیوی گفت کشورش درصدد است روابط با جمهوری اسلامی ایران را ارتقا بخشد.
ظریف پس از ملاقاتش با آرسه در حساب توئیترش نوشت: «لحظاتی پیش با لوئیس آرسه، رئیسجمهور منتخب بولیوی و دیوید چوکوهانسا معاون او دیدار کردم. تبریک کشور خود را به خاطر پیروزی آنها ابلاغ و برای آنها و کشورشان بهترینها را آرزو کردم». وی همچنین افزود: «ما درباره روابط برادرانه خود-سیاسی و اقتصادی- و راههای توسعه آنها صحبت کردیم».
لوئیس آرسه ۵۷ ساله، وزیر اقتصاد دولت مورالس، در انتخابات اخیر بولیوی به پیروزی رسید. رئیسجمهور منتخب بولیوی پس از کسب نتیجه انتخابات در مصاحبهای با روزنامه اسپانیایی «افه» اعلام کرد به محض در دست گرفتن قدرت در نیمه دوم ماه نوامبر (آبانماه) روابط دیپلماتیک با کشورهای ایران، کوبا و ونزوئلا را از سرخواهد گرفت.
به دنبال کودتای راستگرایان علیه «اوو مورالس» رئیسجمهوری مستعفی بولیوی و انتقال قدرت به «جنینه آنیس» سناتور و رئیسجمهوری موقت این کشور، مناسبات میان بولیوی و کشورهای ایران، کوبا و ونزوئلا بشدت کمرنگ شد. دولت موقت بولیوی ۱۵ نوامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آبان ۱۳۹۸) به طور کامل روابط خود را با ونزوئلا و پس از آن در ۲۴ ژانویه ۲۰۲۰ (۴ بهمن ۱۳۹۹) روابطش با کوبا را قطع کرد.
به دنبال تحولات یک سال اخیر در بولیوی که در نهایت به استعفا و پناهندگی «اوو مورالس» منجر شد، برخی معتقد بودند آمریکای لاتین بویژه با گرایشهای چپ باید خود را برای سرنوشتی مانند آنچه در بولیوی گذشت آماده کند، حال آنکه با پیروزی دوباره سوسیالیستها در بولیوی، مثلث جریان مخالف لیبرالها در آمریکای لاتین که متشکل از کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه بود، به یک ۴ ضلعی بدل شد.
دولت روحانی پس از راهبرد اولیه سیاست خارجی خود که بر پایه گرایش به غرب تدوین شده بود، با خروج آمریکا از برجام و در پیش گرفتن سیاست فشار حداکثری و همچنین بیاعتنایی اروپا به خسارات وارد شده به ایران در توافق هستهای، به دیگر نقاط جهان بویژه متحدان راهبردی کشورمان که از سبد دیپلماسی دولت روحانی خارج شده بودند چرخش پیدا کرده است.
پیشتر ظریف در مقصد دوم سفرش به آمریکای لاتین به منظور انجام دیداری رسمی به هاوانا سفر کرد و در مدت حضورش در پایتخت کوبا ضمن رایزنی با همتای کوبایی خود با دیگر مقامات عالیرتبه این کشور دیدار کرد و درباره گسترش مناسبات و همکاریها در حوزههای مختلف بویژه در زمینه تولید واکسن کرونا به رایزنی پرداخت. وزیر امور خارجه در مدت حضورش در هاوانا ضمن رایزنی با وزیر خارجه و معاون اول نخستوزیر کوبا به صورت ویدئویی با رئیسجمهور این کشور نیز گفتوگو کرد و در گزارشی توئیتری نوشت در این سفر تحت تاثیر دستاوردهای کوبا در عرصه نانو و «کووید-۱۹» قرار گرفته است. حمایت ایران و کوبا از آرمان فلسطین، همکاریهای ۲ طرف در حوزههای انرژی، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی و همچنین هماهنگی ۲ کشور در مباحث مرتبط با آمریکای لاتین و خاورمیانه از جمله موضوعات مورد گفتوگوی وزرای خارجه ۲ کشور بود. محمدجواد ظریف همچنین طی مدت اقامت خود در بولیوی با «دنیس مونکادا» وزیر روابط خارجی نیکاراگوئه تلفنی گفتوگو کرد. ظریف در این گفتوگوی تلفنی با تأکید بر روابط دوستانه ۲ کشور ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک به این کشور سفر کند.
وزیر روابط خارجی نیکاراگوئه نیز در این گفتوگوی تلفنی با استقبال از سفر مقامات جمهوری اسلامی ایران، افزایش سطح همکاریها و روابط دوجانبه را مورد تأکید قرار داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|