|
ورود سامانه بارشی جدید به کشور
مدیر کل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: شنبه (۱۵ آذر) سامانه بارشی فعال جدیدی به کشور وارد میشود. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه روز جمعه (۱۴ آذر) بیشتر مناطق کشور جوی آرام دارند، تصریح کرد: روز شنبه (۱۵ آذر) با ورود سامانه بارشی فعال جدید به کشور بارشها به صورت گسترده نیمه غربی را فرامیگیرد و روز یکشنبه نیز ضمن تشدید بارشها، گستره فعالیت آن بیشتر مناطق کشور را در برمیگیرد.
ارسال به دوستان
با اعلام مسؤولان ستاد مقابله با کرونا، بسیاری از شهرها از وضعیت قرمز کرونایی خارج شدند
ایران نارنجی شد
با نارنجیشدن شهرهای قرمز چه اتفاقی میافتد؟
گروه اجتماعی: تهران قرمز که روز گذشته به علت آلودگی هوا دودی بود، با اعلام دولت از شنبه نارنجی میشود!
به گزارش «وطن امروز»، کاهش آمار مرگومیرهای کرونایی موجب شد بسیاری از شهرهای با وضعیت قرمز به وضعیت نارنجی تبدیل شوند که پایتخت از جمله این شهرهاست. طبق اعلام مسؤولان، محدودیتهای کرونایی همچنان ادامه خواهد داشت اما با توجه به جدول مشاغل، بسیاری از اصناف میتوانند از شنبه در تهران و شهرهایی که به وضعیت نارنجی تغییر یافتهاند مشغول به کار شوند. همچنین سفر خودروهای غیربومی به تهران و سایر شهرهای نارنجی مجاز خواهد بود و تردد شبانه از ساعت 21 تا 4 صبح مشمول جریمه نمیشود.
البته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد قرار است درباره محدودیت تردد شبانه در شهرهای نارنجی هم شنبه در جلسه ستاد تصمیمگیری شود. اگر طرح منع تردد شبانه در شهرهای نارنجی تصویب شود، بیش از ۱۸۰۰ شهر مشمول آن خواهند شد.
* ادامه محدودیت حضور کارمندان
با وجود اینکه سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از خروج برخی شهرها از وضعیت قرمز به نارنجی خبر میدهد اما فرمانده عملیات مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران شرایط استان تهران به دلیل شیوع بیماری «کووید-۱۹» را ناپایدار و شکننده عنوان کرده و میگوید: باید با متانت حساب شده و با برنامه لایهبندی شده برای مقابله با این بیماری حرکت کنیم.
دکتر علیرضا زالی در پایان جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران در جمع خبرنگاران گفت: تقلیل آمار در استان تهران مربوط به اعمال محدودیتهای طرح هوشمند مدیریت کرونا نیست اما باید از همه مردم تهران که همکاری و تعامل شهروندی بسیار مناسبی در اجرای این طرح داشتند قدردانی کنم. وی افزود: آثار محدودیتهای اعمالشده در ریتم شهری قابل مشاهده است به شکلی که تا حدود ۳۰ درصد تراکم در شهر کاهش پیدا کرده و ۳۰ درصد نیز شاهد کاهش تراکم در حملونقل عمومی هستیم.
وی تاکید کرد: ۱۴۵ هزار بازدید توسط تیمهای تلفیقی در حوزه نظارت انجام شده که در پی آن مشخص شده بیش از ۹۰ درصد اصناف همکاری مناسبی را در اعمال محدودیتها داشتهاند. همچنین ۳۳ هزار خودرو ممنوعیت ورود به تهران برای آنها اعمال شده و ۲۵ هزار خودرو نیز اعمال محدودیت تردد شبانه برای آنها انجام شده است.
فرمانده عملیات مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر اینکه شرایط استان تهران ناپایدار و شکننده است، افزود: باید با متانت حساب شده و با برنامه لایهبندی شده حرکت کنیم. تهران از روز شنبه در وضعیت نارنجی است اما برخی محدودیتها همچون جلوگیری از برگزاری مراسم آیینی و محدودیت حضور کارمندان در ادارات و همچنین منع تردد شبانه ادامه خواهد داشت، البته از تعدادی از محدودیتها کاسته خواهد شد.
وی ادامه داد: بسیاری از مقالات بینالمللی تاکید دارند تجمعات خانگی یکی از بالاترین موارد سرایت بیماری است. فصل سرما و افزایش شبنشینیها را داریم و بیتردید این مورد نقش مهمی در وضعیت شهر تهران دارد، لذا از همه شهروندان درخواست میکنیم درباره برگزاری دورهمیها و تجمعات شبانه دقت کافی داشته باشند.
زالی تاکید کرد: وزارت بهداشت با رصد شاخصها، وضعیت هر یک از شهرهای کشور را اعلام خواهد کرد. منتظر اعلام وضعیت تهران نیز هستیم و قطعا از این پس در پایان هر هفته با بررسی وضعیت شهر برای اعمال محدودیتهای متناسب با وضعیت شهر، اقدام خواهیم کرد اما حتی در صورت قرار گرفتن تهران در وضعیت نارنجی، بخشی از محدودیتها ادامه خواهد داشت.
اظهارات زالی درباره باقی ماندن ممنوعیت تردد شبانه در تهران نارنجی، در حالی است که سخنگوی ستاد مقابله با کرونا گفت: طی ممنوعیت تردد شبانه در شهرهای نارنجی شنبه در دستور کار ستاد مقابله با کرونا خواهد بود و در صورت تصویب اجرا میشود.
* ذوالفقاری: محدودیتها تا پایان سال ادامه دارد
رئیس کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: طرحهای جامع هوشمند محدودیتهای کرونایی تا پایان سال تداوم دارد و اگر میخواهیم این محدودیتها کم شود، باید رعایت کنیم. حسین ذوالفقاری اظهار کرد: مشکل ما این است که پروتکلهای بهداشتی به صورت جدی مورد توجه همه اقشار قرار نگرفته است. وی افزود: بر اساس طرح جامع هوشمند محدودیتهای کرونایی، هر هفته وضعیت استانها بررسی میشود، یعنی اگر استانی این هفته وضعیتش از قرمز به نارنجی تقلیل پیدا کرده بود، محدودیتها کم میشود اما اگر در هفته آینده وضعیت به حالت قرمز بازگردد، محدودیتها بیشتر میشود. ذوالفقاری با اشاره به تشریح وضعیت قرمز، نارنجی و زرد در استانها، گفت: اگر به ازای هر 100 نفر ۱۰ نفر بستری باشند وضعیت شهر قرمز است، اگر بستریها زیر عدد ۶ باشد یعنی بین ۶ تا ۴ باشد وضعیت نارنجی است و اگر زیر عدد ۴ باشد وضعیت زرد است. وی افزود: طرحهای جامع هوشمند محدودیتهای کرونایی تا پایان سال تداوم دارد و اگر میخواهیم این محدودیتها کم شود باید رعایت کنیم. رئیس کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: اعمال محدودیتها، مشارکت مردم، اجرای طرح قرارگاه شهید قاسم سلیمانی، اجرای تستهای گسترده کرونا، آموزش و رعایت پروتکلها تنها بخشی از کار است و طرحهای گستردهای برای کاهش شیوع کرونا در کشور داریم. وی اعلام کرد: ما از وزارت بهداشت درخواست کردهایم طبق بررسیهایشان به ما بگویند کدام برنامه تداوم بهتری در کشور دارد تا بتوانیم تمرکزمان را بر آن بگذاریم.
***
[سردرگمی مردم در پی اخبار ناهماهنگ]
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: ناهماهنگیها بین وزارت بهداشت، وزارت کشور و ستاد ملی مقابله با کرونا درباره چگونگی اعلام وضعیت این بیماری در کشور و اعمال محدودیتها باعث سردرگمی مردم میشود بنابراین بهتر است اخبار و گزارشها همچنان از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا و فقط توسط سخنگوی این ستاد اعلام شود.
همایون سامهیحبختآبادی در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه درباره وضعیت کرونا باید ستاد ملی مقابله با حرف آخر را بگوید، گفت: هر کدام از دستگاهها، وزارتخانهها، نهادهای دولتی و غیردولتی، مجلس و... نمایندهای را در ستاد ملی مقابله با کرونا دارند، در چنین شرایطی اعلام اخبار از سوی نماینده هر دستگاهی ناهماهنگی بیندستگاهی را نشان میدهد که این موضوع نشان از ضعف دولت در اطلاعرسانی واحد دارد، چرا که ناهماهنگیها در اعلام اخبار مردم را سردرگم میکند.
وی خاطرنشان کرد: نظرات مختلف ارگانی درباره اخبار کرونایی نباید به اشکال مختلف به مردم منتقل شود. اکنون رئیس کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده است محدودیتهای کرونایی تا پایان سال ادامه دارد و از طرفی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا از تغییر وضعیت برخی شهرها از قرمز به نارنجی سخن میگوید، این اخبار علاوه بر ناهماهنگیهای بیندستگاهی در ارائه گزارشها ابهاماتی را در اذهان عمومی ایجاد میکند که این ابهامات آثار منفی چون سهلانگاری برخیها نسبت به رعایت اصول بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی را در پی دارد.
ارسال به دوستان
اخبار
واکسن آنفلوآنزا؛ ۱۹۲ هزار تومان
مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به واردات واکسن آنفلوآنزا با ارز نیمایی، قیمت آن را برای مصرفکننده ۱۹۲ هزار تومان اعلام کرد. دکتر حیدر محمدی در گفتوگو با ایسنا، درباره قیمت واکسن آنفلوآنزا که به تازگی وارد کشور شده و در اختیار داروخانههای منتخب قرار گرفته است، گفت: با توجه به اینکه این محموله جدید واکسن آنفلوآنزا با ارز نیمایی وارد شده است، قیمت آن برای مصرفکننده ۱۹۲ هزار تومان خواهد بود. وی با بیان اینکه افراد میتوانند با مراجعه به داروخانه و فقط با کارت ملی و ثبت کد ملی در سامانه تیتک این واکسن را از داروخانههای منتخب دریافت کنند، افزود: این واکسن در داروخانههای منتخب سراسر کشور توزیع میشود. به گفته وی، واکسن آنفلوآنزا در تهران نیز در داروخانههای منتخب ۱۳ آبان، ۲۹ فروردین، ۲۲ بهمن، ایثار، شهید کاظمی، هلالاحمر مرکزی و شماره ۲ و هلالاحمر شهرری موجود است. محمدی درباره نحوه توزیع واکسن آنفلوآنزا در سایر استانها نیز گفت: این واکسن در سایر استانهای کشور در داروخانههای منتخب دولتی توزیع میشود.
***
توسط بنیاد مستضعفان انجام شد
تکمیل ۹۵۰۰ خانه برای خانوادههای پرمعلول
معاون بنیاد مستضعفان از سرمایهگذاری ۳۸۰ میلیاردتومانی این بنیاد جهت احداث مسکن برای خانوادههای پرمعلول خبر داد و گفت: با سرمایهگذاری صورتگرفته از سوی بنیاد مستضعفان، ۹۵۰۰ خانه برای خانوادههای دارای چند معلول تکمیل شده و تا پایان سال نیز ۳ هزار واحد دیگر آماده تحویل میشود. محسن منصوری با اشاره به پیشرفت فیزیکی قابل توجه پروژه احداث مسکن خانوادههای پرمعلول کشور گفت: تا پایان سال جاری بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در قالب مرحله اول این طرح تحویل خانوادههای دارای ۲ معلول و بیشتر کشور میشود. به گزارش روابط عمومی بنیاد مستضعفان، معاون بنیاد مستضعفان از مشارکت این بنیاد با بهزیستی و انجمن خیرین بنیاد مسکن برای تکمیل پروژه مسکن خانوادههای پرمعلول خبر داد و افزود: تاکنون بیش از۹۵۰۰ واحد مسکونی تحویل خانوادههای واجد شرایط در کشور شده است و تا پایان سال نیز ۳۰۰۰ واحد دیگر تحویل خواهد شد. منصوری سرمایهگذاری بنیاد مستضعفان برای تکمیل این پروژه را حدود ۳۸۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تکمیل این واحدها در مناطق روستایی حدود ۸۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و در مناطق شهری نیز این پیشرفت حدود ۷۷ درصد بوده است. به گفته وی، بنیاد مستضعفان آمادگی دارد در صورت اعلام بهزیستی، منابع مالی ساخت حدود ۱۵۰۰ خانه برای خانوادههای پر معلول دیگر را تامین کند.
***
ارائه جدیدترین راهکارهای درمانی سکته مغزی در زمان کرونا
رئیس انجمن سکته مغزی ایران توضیحاتی درباره تأثیر مستقیم و غیرمستقیم کرونا بر حوزه سکته مغزی ارائه داد. به گزارش «وطن امروز»، دکتر مسعود مهرپور گفت: به دلیل ترس از ابتلا به کرونا بسیاری از بیمارانی که دچار علایم سکته مغزی هستند توسط خانوادههایشان به بیمارستان ارجاع داده نمیشوند، بنابراین احتمال از دست رفتن زمان طلایی درمان سکته مغزی وجود دارد و این مساله میتواند عواقب جبرانناپذیری برای بیماران به همراه داشته باشد. وی خاطرنشان کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، کرونا میتواند سبب افزایش غلظت خون و احتمال لختهسازی در رگهای بدن شود و به عبارتی ریسک حوادث عروقی را چه قلبی و چه مغزی افزایش دهد که این مساله تاثیر مستقیم ویروس «کووید-۱۹» بر موضوع سکته مغزی است. وی گفت: بر همین اساس جهت پیشگیری از بروز سکته مغزی در بیماران مبتلا به کرونا، در صورتی که ویروس «کووید-۱۹» سبب التهاب زیادی در بدن شده باشد داروهای ضد لخته توسط پزشکان برای بیمار تجویز میشود که همه این مباحث در دوازدهمین کنگره بینالمللی سکته مغزی مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد. دکتر مسعود مهرپور در ادامه به برگزاری دوازدهمین کنگره سکته مغزی ایران اشاره کرد وگفت: این کنگره به مدت 4 روز اواخر آذر با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته در حوزه سکته مغزی و بیماریهای عروق مغزی برگزار میشود.
***
سال ۱۴۰۰ هیچ فرزند یتیم بدون حامی در کشور نخواهیم داشت
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد گفت: با اجرای طرح «ایران مهربان» تا سال آینده همه ایتام و فرزندان محسنین، دارای حامی میشوند. به گزارش ایسنا، علیرضا عسگریان با تشریح جزئیات طرح ایران مهربان، افزود: حدود ۱۴۱ هزار فرزند یتیم نیازمند در کشور تحت حمایت کمیته امداد قرار دارند که از این تعداد حدود ۳ هزار نفر فاقد حامی هستند. وی همچنین تعداد فرزندان محسنین تحت حمایت کمیته امداد را بیش از ۱۸۰ هزار نفر اعلام کرد و ادامه داد: حدود ۶ هزار نفر از فرزندان محسنین نیز بدون حامی هستند. وی با اظهار امیدواری برای جذب یک میلیون حامی جدید برای کودکان نیازمند کشور تا سال ۱۴۰۰، خاطرنشان کرد: در صورت تحقق اهداف طرح ایران مهربان، یک میلیون حامی جدید به خانواده حامیان امداد میپیوندند.
***
مناسبسازی ۱۲محور برای افراد توانیاب در تهران
معاون فنی - عمرانی شهرداری منطقه ٢ تهران گفت: در راستای تامین رفاه و تسهیل در بهرهمندی توانیابان از خدمات شهری، طرح مناسبسازی اماکن فرهنگی، تفریحی، خدماتی و معابر منطقه در حال اجراست. به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ٢ تهران، محمدرضا کرمی با اعلام این خبر گفت: بخشی از نقاط و اماکن شهری متناسب با شرایط افراد کمتوان طراحی نشده بود و با توجه به سیاستهای مدیریت شهری در فراهم کردن فضای مناسب و تسهیل در تردد این افراد، با اجرای طرحهای عمرانی بوستانها، اماکن فرهنگی، اداری و معابر شهری برای تردد افراد توانیاب و سالمندان همسطحسازی و مناسبسازی میشود.
ارسال به دوستان
۳۶۲ فوتی جدید کرونا در کشور
۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز بیماری
با آنکه خیلی از شهرها از حالت وضعیت قرمز کرونایی به وضعیت نارنجی و زرد رسیدهاند اما کارشناسان بهداشتی تاکید میکنند کاهش آمار مرگومیر، دلیلی بر ضعیف شدن ویروس کرونا نیست. به گزارش «وطن امروز»، هرچند آمار جانباختگان ناشی از بیماری «کووید-19» طی هفته اخیر سیر نزولی داشت اما کرونا همچنان در کمین افرادی است که پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی را رعایت نمیکنند. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز آخرین موارد شناسایی و فوتی ناشی از «کووید-19» را در کشور طی ۲۴ ساعت (ظهر شنبه تا ظهر چهارشنبه) اعلام کرد و گفت: ۵۸۲۸ نفر در مراکز درمانی و در وضعیت شدید این بیماری به سر میبرند. سیماسادات لاری گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۶۲۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» طی ظهر سهشنبه تا ظهر چهارشنبه در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۲۴۶ نفر از آنها بستری شدند. وی ادامه داد: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۹۸۹ هزار و ۵۷۲ نفر رسید. وی گفت: متاسفانه در طول این مدت زمان، ۳۶۲ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۸ هزار و ۹۹۰ نفر رسید. لاری ادامه داد: خوشبختانه تاکنون ۶۸۸ هزار و ۵۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. به گفته وی، همچنین ۵۸۲۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. بنا بر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، تاکنون ۶ میلیون و ۲۱۲ هزار و ۶۹۴ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. وی همچنین گفت: در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
ارسال به دوستان
بیشترین خسارت سیل خوزستان در اهواز و بندر امام خمینی
سیلزدهها را در یابید
گروه اجتماعی: با گذشت 4 روز از سیل خوزستان، هنوز بسیاری از خانوادهها درگیر آبگرفتگی هستند و مشکلات مردم اهواز و بندر امام خمینی ادامه دارد. در پی بارشهای اخیر در خوزستان، بندر امام خمینی در محاصره آب قرار گرفته و اهالی آن با قایقهای محلی که به آن بلم گفته میشود جابهجا میشوند و به انجام کارهای ضروری خود میپردازند. در این بین نیروهای واکنش سریع جمعیت هلالاحمر خوزستان 4 شبانه روز است که در این شهر مستقر شده و در حال امدادرسانی به مردم ماهشهر هستند. توزیع بستههای غذایی 72 ساعته، موکت، پتو، چراغ والور، نایلونهای پوششی و چادر از جمله اقلامی است که امدادگران برای کمکرسانی به همنوعان خوزستانی به همراه خود دارند.
علی خدادادی، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خوزستان گفت: به دنبال بارشهای پی در پی در استان خوزستان بیش از 15 شهر استان متاثر شدند که متاسفانه شهرهای اهواز و بندر امام بیشترین تاثیر را از بارندگیهای اخیر داشتند.
* ورود سپاه خوزستان برای تخلیه آب از شهر بندر امامخمینی
با وجود مشکلات فراوان سیلزدگان خوزستان، گروههای جهادی به مناطق سیلزده اعزام شدهاند و سپاه خوزستان نیز برای تخلیه آب از بندر امام خمینی دست به کار شده است. سردار حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه خوزستان در بندر امام خمینی(ره) اظهار داشت: آبگرفتگی شهر بندر امام خمینی(ره) وضعیت غیرمعمول و اضطراری است و آبگرفتگی به گونهای بوده که خانههای مردم را آب گرفته است. وی افزود: سپاه و گروههای جهادی بسیج در ساعات اولیه وارد منطقه شدند و یک بخشی از کار، امدادرسانی به مردمی بود که خانههایشان را آب گرفته بود. بعضی از خانهها تخلیه شده و ساکنان آنها به مناطق امن منتقل شدند. فرمانده سپاه حضرت ولیعصر(عج)خوزستان بیان کرد: کار دیگری که گروههای جهادی و بسیج انجام دادند، تهیه و پخش غذای گرم بین مردم و تامین نیازهای اولیه برای کسانی بود که منازل خود را تخلیه نکرده بودند. سردار شاهوارپور اظهار کرد: اقدام مهمی که سپاه استان خوزستان انجام داده، نصب تعداد زیادی پمپهای تخلیه آب در نقاط مختلف شهر بوده که بخشی از این پمپها توسط پتروشیمیها و آب و فاضلاب استان خوزستان تامین شده بود. هماکنون در حال تخلیه آب شهر بندر امام خمینی هستیم؛ بخشی از آب شهر تخلیه شده است. فرمانده سپاه حضرت ولیعصر خوزستان افزود: سپاه در بندر امام خمینی تا رفع کامل مشکلات آبگرفتگی منازل و معابر مستقر خواهد بود. هواشناسی بارندگی با سطح پایین برای روزهای آتی پیشبینی کرده است، بنابراین سپاه با تجهیزات در منطقه حضور فعال خواهد داشت.
* شهردار اهواز: شرمنده مردم هستیم
شهردار اهواز گفت: ما شرمنده مردم مناطقی که دچار آبگرفتگی شدند، هستیم و از آنها عذرخواهی میکنم. موسی شاعری افزود: ما به هیچ عنوان نگفتیم مشکلی وجود ندارد و همه مناطق بهبود یافتهاند اما میتوانیم بگوییم در مرکز شهر و منطقه خیابان ادهم، سخیریه، شهرک دانشگاه یا اکثر مناطق در شرق اهواز مشکلات مرتفع نشده است؟ شهردار اهواز گفت: همانطور که قبلا نیز گفتهایم ما به اندازه امکانات و بودجه و حتی بیش از آن کار کردهایم و برای تکمیل کار نیاز جدی به کمکهای دولتی است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|