|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر با اعلام جزئیات برپایی جشنواره در دوران کرونا از احتمال نمایش محدود آثار این دوره گفت
بیم و امیدهای فجر 39
گروه فرهنگ و هنر: سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد، دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر در نشستی مجازی به تشریح جزئیات برگزاری این رویداد پرداخت. دبیر جشنواره فیلم فجر در ابتدای سخنان خود با درود به شهدای اسلام بویژه شهید محسن فخریزاده و پاسداشت یاد درگذشتگان سینمای ایران در سال جاری، در ابتدای سخنان خود گفت: با شیوع کرونا جشنوارهها در دنیا شیوههای مختلفی را برگزیدند. برخی جشنوارهها آنلاین و برخی مثل جشنواره فیلم کودک در ایران به شیوه آنلاین و فیزیکی برگزار شدند.
وی گفت: انتخاب شیوه برگزاری جشنواره فیلم فجر دشوار بود. سادهترین تصمیم تعطیلی این رویداد بود اما نمیدانستیم که آیا این بهترین تصمیم است یا نه. جمعبندیهای متعدد ما با اهالی سینما در شورای سیاستگذاری، ما را به ۲ رویکرد رساند؛ در وهله اول برپایی جشنواره فقط برای داوران جشنواره است، یعنی جشنواره هیچ نمایشی نخواهد داشت و داوران در بخشهای مختلف فیلمها را خواهند دید. در رویکرد دوم اگر در روزهای پیشرو وضعیت سلامت رو به بهبود برود، نخستین گزینه این است که آثار کاندیدای هیات داوران از جمع فیلمهای رسیده در بخشهای گوناگون برای مخاطبان اولویت اول (اهالی سینما و رسانه) و در اولویت دوم برای مخاطبان به شیوه 50 درصدی به نمایش درآید.
دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر در ادامه این نشست با اشاره به ویژگیهای این دوره جشنواره بر اساس فراخوان جشنواره به حضور فیلمهای اول فیلمسازان در بخش سودای سیمرغ اشاره کرد و گفت: بر اساس فراخوان، هیات داوران تمام آثار واجد شرایط حضور در جشنواره اعم از فیلمهای حرفهای و فیلم اول کارگردانان را در همه بخشها مورد داوری قرار میدهد. وی همچنین اظهار داشت: در این دوره، هیات داوران این بخش از میان فیلمهای مستند بلند (بالای 70 دقیقه) حاضر در چهاردهمین جشنواره فیلم مستند سینماحقیقت، یک فیلم را به عنوان اثر برگزیده معرفی خواهند کرد و همچنین هیات داوران بخش فیلمهای کوتاه از میان فیلمهای کوتاه حایز شرایط (3 تا 15 دقیقه) حاضر در سیوهفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، یک فیلم را به عنوان اثر برگزیده معرفی خواهند کرد.
در بخش بعدی این نشست خبری مجازی، دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به پرسشی درباره چرایی برپایی جشنواره در شرایط کرونایی، گفت: جشنواره آثار یک سال تولیدشده سینمای ایران را در اختیار داوران قرار میدهد و داوران 27 سیمرغ را در بخشهای مختلف به آثار اهدا خواهد کرد. جشنواره با حفظ اولویت سلامت سینماگران و مخاطبان برای هیات داوران برگزار میشود. گام دوم این است که اگر ما بر اساس پروتکلها، توانستیم فیلمها را برای سینماگران و رسانهها نمایش دهیم، آثار کاندیدا شده داوران را برای این طیف نمایش خواهیم داد. گام سوم این است که از 12 بهمن با رعایت پروتکلها، فیلمها را برای مردم هم نمایش دهیم اما در حال حاضر، در گام اول و نمایش فیلمها برای داوران قرار داریم.
وی ادامه داد: ما میتوانیم در یک زیست متناسب با شرایط کرونا، وضعیت معیشت و کار فرهنگی خود را امتداد دهیم. کسی نمیتواند بگوید کرونا چه روزی از بین خواهد رفت. مهم این است که ما بتوانیم با این شرایط خود را وفق دهیم و بهترین گزینه را بیابیم. تعطیلی جشنواره سادهترین گزینه بود و بهترین گزینه نبود. در بهار هم با توجه به مصادف شدن با ماه مبارک رمضان و ایام انتخابات، برپایی جشنواره کار سادهای نبود. همه این موارد را به طور دقیق مورد بررسی قرار دادیم و همه گزینهها معایب و محاسنشان درج شد و علت تأخیر انتشار فراخوان جشنواره سیونهم، مطالعه و رایزنیهای فراوان و جمعآوری همه پیشنهادها بود. اکثر دوستان ما هم اتفاق نظر داشتند که این گزینه میتواند منطقیترین گزینه باشد.
دبیر جشنواره درباره بودجه جشنواره گفت: بودجه جشنواره کاهش یافته و تمام تلاش ما این است که هزینهها در پایینترین حد باشد. تلاش خواهیم کرد امسال جشنواره و گفتوگو درباره آثار سینمای ایران را از طریق صداوسیما و پلتفرمها رونق دهیم تا اگر نشست خبری نداریم، در برنامههایی که توسط پلتفرمها تدارک دیده میشود درباره آثار جدید سینمای ایران گفتوگو کنند.
طباطبایینژاد درباره تعداد فیلمهای ارسالی به جشنواره گفت: پیشبینی ما با توجه به فیلمهای آماده نمایش و آثاری که پروانه ساخت دریافت کردهاند، تعداد 40 تا 50 فیلم است.
در بخش بعدی این نشست خبری مجازی، سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد درباره تقلیل جشنواره به یک جشنواره دانشجویی با روش فعلی گفت: از گفتوگو با سینماگران به این نتیجه رسیدیم که فیلمسازی که از سال گذشته درگیر تولید اثرش بوده و درباره اثرش سکوت مطلق پیش میآید، این از نظر امید و روحیه برای اهالی سینما و فیلمسازان مناسب نیست. همه ما شکوه جشنواره فیلم فجر را آرمانی میبینیم؛ اینطور نبینیم که شکل فعلی تحقیر جشنواره است. باید بپذیریم که شرایط کرونایی ما را به این سمت برده. جشنواره یک چراغ پرنور بوده و ما تلاش میکنیم که این چراغ خاموش نشود. این یک مدل است و باید با زیست کرونایی کنار بیاییم.
وی درباره منتفی بودن بخش آنلاین جشنواره گفت: برپایی جشنواره فیلم فجر به صورت آنلاین ممکن نیست. در این زمینه هم فکر شده بود اما این تضمین وجود ندارد فیلمی که در سامانهها به نمایش درمیآید، به سرقت نرود. این یک ریسک نامعقول برای فیلمهای سینمایی بلند در ایران است. همچنین اگر شرایط فراهم شد و به شیوه دوم رسیدیم، اهالی رسانه از 12 بهمن در برج میلاد آثار جشنواره را خواهند دید.
سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد درباره سطح کیفی جشنواره امسال و نبود فیلمهای خوب و رسیدن فیلم جدید اصغر فرهادی به این دوره گفت: به علاقهمندان و مخاطبان قول میدهم 4-3 فیلم ماندگار در این دوره خواهیم داشت و اینگونه نیست که فیلم خوب نداشته باشیم. درباره فیلم آقای فرهادی هم بعید میدانم فیلم ایشان به جشنواره برسد. همچنین ما در فراخوان هم اعلام کردهایم اگر فیلمها برای مردم به نمایش دربیاید، سیمرغ مردمی خواهیم داشت و اگر وارد مرحله نمایش عمومی فیلمها برای مردم (در صورت ایجاد فضای مناسب) شویم، ممکن است تعداد سالنهای سینما افزایش یابد.
وی درباره ترکیب هیات داوران گفت: ترکیب هیات داوران مجموعهای از صاحبنظران سینما در بخشهای مختلف است. تصمیمگیری درباره اهدای 22 جایزه در بخش سودای سیمرغ و قضاوت حدود 40 فیلم کار سادهای نخواهد بود. وقتی جشنواره قرار نیست به شکل قبلی برپا شود، این شیوه بهترین روش بود. این نکته را هم بگویم قبلا این انتقاد وجود داشت که فیلمی شایسته حضور در جشنواره نبوده و میتوانسته در جشنواره حاضر باشد، حالا این شانس امسال برای همه فیلمها وجود دارد که شاید اگر هیات انتخاب وجود داشت، در این قضاوت لحاظ نمیشدند.
طباطبایینژاد گفت: اگر فیلمی در کورس داوری قرار گیرد، حتما باید پروانه نمایش ویژه جشنواره را به دست بیاورد. به لحاظ قانونی پروانه نمایش در سازمان سینمایی و معاونت نظارت برای اکران عمومی، اکران خارج از کشور و پروانه ممیزی حداقلی (نمایش در جشنوارهها و مراکز خاص) است که ما در گفتوگو با دوستان در معاونت نظارت و ارزشیابی به این نتیجه رسیدیم فیلمهای انتخاب شده داوران توسط معاونت نظارت برای کسب پروانه نمایش مورد بررسی قرار بگیرد.
وی درباره حضور فیلمهای حاضر در جشنوارههای خارجی در فیلم فجر گفت: من دوست داشتم این آثار در جشنواره نمایش داده شود. تصمیم در نهایت بر این شد که بهتر است جشنواره با رعایت مقررات اجرا شود و آن فیلمها طبیعتا امکان حضور در جشنواره فیلم فجر را ندارند و فقط جشنواره فیلم کودک از این روال خارج است و آثار این جشنواره میتوانند در جشنواره فجر به نمایش گذاشته شوند. طباطبایینژاد همچنین گفت: با سامانه نمایش درخواستی گفتوگوهایی را داشتهایم که برنامههایی متناسب با سینمای ایران و زندهکردن خاطرات جشنواره فیلم فجر از طریق سامانهها ارائه شود. پیشنهاداتی هم برای کار مشارکتی با صداوسیما ارائه شده و این ۲ حوزه منافاتی با یکدیگر ندارند و مخاطبان خاص خود را دارند. هر ۲ حوزه میتوانند در کنار سینمای ایران قرار بگیرند. این ۲ رسانه میتوانند خلأ امسال جشنواره را پر کنند. شور و نشاط اکران فیلم درسینماهای مردمی حذف شده اما مخاطبانش همچنان هستند و ما سعی میکنیم جذابیت جشنواره حذف نشود.
دبیر جشنواره اظهار داشت: ممکن است امسال جایزه سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی (جایزه سردار شهید سلیمانی) به یک فیلم مستند یا کوتاه داده شود و قرار است بر اساس فراخوان، این جایزه مثل سالهای پیش به فیلمهای بخش سودای سیمرغ اختصاص داده نشود.
ارسال به دوستان
اعلام جزئیات اختتامیه چهارمین جشنواره تلویزیونی مستند
اختتامیه جشنواره تلویزیونی مستند سهشنبه 18 آذرماه در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار میشود. به گزارش «وطن امروز»، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره تلویزیونی مستند سهشنبه 18 آذرماه از ساعت 17:30 تا 20:30 در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار میشود. در این مراسم که با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود، برگزیدگان ۳ بخش فیلم، عکس و مستندنگاری معرفی میشوند و مورد تجلیل قرار میگیرند. همچنین در این مراسم آیین بزرگداشت مرحوم اکبر عالمی، مرحوم خسرو سینایی، مرحوم منوچهر طیاب و رضا برجی که 4 چهره پیشکسوت سینمای مستند هستند، برگزار خواهد شد. اختتامیه چهارمین جشنواره تلویزیونی مستند به شکل زنده و مستقیم از شبکه مستند سیما پخش میشود و صفحه متعلق به جشنواره در اینستاگرام نیز این برنامه را به شکل زنده پوشش خواهد داد.
ارسال به دوستان
کتاب
خاطرات درزکرده یک زندانی سیاسی؛ جدیدترین اثر کتابستان
کتاب «زندان جو» (خاطرات درزکرده یک زندانی سیاسی) با ترجمه اسما خواجهزاده توسط انتشارات کتابستان منتشر شد. به گزارش «وطن امروز»، ساختمان جو، نمادی است از بحرین و آدمهایش؛ ایستاده بر کرانه ساحل، با چشماندازی زیبا و دلفریب اما درونش، ظلماندود، تکهتکه، محصور، تاریک و پر از جور است. زندانی با 4 سوله بزرگ و ظرفیت 456 نفر که 1006 نفر را در خود بلعیده است! جهاد، دانشجو و نویسنده کتاب «زندان جو»، همچون یوسف نبی، بدون گناهی اثباتشده و فقط به جرم وطنپرستی و مبارزه علیه استبداد به زندان افتاده است. جهاد که هنوز پشت میلههای زندان آلخلیفه است، با بیانی داستانی، خاطرات و اتفاقات دوران محکومیتش را روایت کرده است. «زندان جو» پنجرهای است برای دیدن نمایی از ستم حکومت آلخلیفه علیه مردم مظلوم بحرین. این کتاب در ۲۷۵ صفحه و با قیمت ۴۲ هزار تومان بتازگی روانه بازار نشر شده است.
***
«مکتب حاجقاسم» عنوان نوزدهمین دوره همایش «سوختگان وصل»
مدیر اجرایی همایش ادبی «سوختگان وصل» از علاقهمندان خواست با مراجعه به پایگاه اینترنتی «سوختگان وصل» شعر و داستان کوتاه خود را با محوریت «سپهبد قاسم سلیمانی» برای داوری بفرستند. به گزارش فارس، فاطمه نانیزاد در مصاحبه با برنامه رادیویی «تقاطع فرهنگ» با اشاره به ۱۹ سال پیشینه این همایش گفت: «این همایشها در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران برگزار میشود و محور آن ادبیات مقاومت و پایداری است. هجدهمین همایش به «سیدحسن نصرالله» به عنوان نماد مقاومت لبنان اختصاص یافت و در دوره فعلی که به سوگ سپهبد سلیمانی دچار شدیم، همزمان با ایام سالگرد شهادت ایشان، نوزدهمین همایش را برپا میکنیم. سلسله همایشهای سوختگان وصل عنوانی واحد دارد اما هر ساله، نامی مختص با موضوع آن سال انتخاب میشود. با توجه به صحبتهای رهبری که راه و روش حاجقاسم را به عنوان یک مکتب معرفی کردند، نام همایش نوزدهم «مکتب حاجقاسم» شد. دوستانی که قصد ارسال اثر در حوزه داستان یا شعر را دارند، داستان کوتاه و همه قالبهای شعری را در نظر داشته باشند و با مراجعه به پایگاه اینترنتی «سوختگان وصل» تا اول دیماه آثار خود را ارسال کنند. بعد از هر همایش، از مجموع آثار برگزیده ۲ کتاب شعر و داستان را استخراج میکنیم. همایش «سلام سردار» نیز چنین خروجیای را داشت که همزمان با شهادت سپهبد سلیمانی، ۲ کتاب جشنواره مذکور به چاپ پنجم و ششم رسید. برای دوره جدید نیز روند انتخاب کتب برگزیده را خواهیم داشت».
ارسال به دوستان
«آقا صدامو داری؟» به مناسبت روز جهانی معلولان منتشر شد
نماهنگ «آقا صدامو داری؟» به مناسبت روز جهانی معلولان منتشر شد. به گزارش «وطن امروز»، نماهنگ «آقا صدامو داری؟» با صدای امید معنوی، به مناسبت روز جهانی معلولان، توسط فرهنگسرای ارسباران تولید و منتشر شد. شعر این اثر را که درددل با امام رضا(ع) است امیر پیرنهان سروده و ملودی برعهده وحید اختری بوده است. همچنین دختران هنرمند معلول آسایشگاه معلولان «باغ فرشته» نیز این اثر را لبخوانی کردهاند.
ارسال به دوستان
صحبتهای مسعود فراستی درباره ترور ناجوانمردانه شهید محسن فخریزاده در برنامه «هفت»
تسلیت به همه وطنداران
مسعود فراستی جمعه شب در برنامه تلویزیونی «هفت» به مقام شهید محسن فخریزاده ادای دین کرد. به گزارش «وطن امروز»، مسعود فراستی، منتقد سینما و تلویزیون در برنامه هفت در واکنش به ترور شهید محسن فخریزاده گفت: من به ملت ایران، به همه آحاد مردم ایران، به تکتک آنهایی که وطن دارند و به همه کسانی که وطنی دارند، ترور ناجوانمردانه یک دانشمند بزرگ هستهای را تسلیت میگویم. آرزو میکنم دیگر نتوانند این عزیزان ما را ترور کنند؛ چه آمریکا و چه اسرائیل و من معتقدم که آنها در این ماجرا [ترور شهید فخریزاده] با هم متحد بودند. با چراغ سبز نامرئی ترامپ، اسرائیل این حرکت را انجام داده است و این درست در جهت سیاست تحریم حداکثری ترامپ وحشی و بیهمهچیز بوده است.
وی افزود: آمریکا در آخرین لحظات قبل از اینکه جایگاه ریاستجمهوری را به رئیسجمهور بعدی آمریکا بدهد و اسرائیل که میخواهد خودش را تحمیل کند، با همان مناسباتی که با ترامپ داشته و با موضع قلدری، وارد این کار شده است.
فراستی با اشاره به واضح بودن دست داشتن رژیم صهیونیستی در این ترور ناجوانمردانه، اظهار کرد: این اتحاد میان آمریکا و اسرائیل یک بار دیگر چهره کریه هر دوی آنها را عیان کرد. تقریبا در سطح جهانی هم کسی شک ندارد که این ماجرا، کار اسرائیل بوده است. ترامپ هم فردای این واقعه توئیت اسرائیلیها را در این زمینه بازنشر کرد. این روشن است که ترامپ میخواهد در آخرین روزهای حضورش در کاخ سفید سیاست فشار حداکثری به ایران را ادامه دهد.
این منتقد سینما خاطرنشان کرد: هدف دیگر این ماجرا این است که مذاکره احتمالی آینده بین ایران و آمریکا را سختتر کند؛ مستقل از اینکه اصلا با فرض انجام چنین مذاکرهای، چه چیزی عاید ایران خواهد شد؛ مستقل از توهماتی که برخی از دوستان دارند که فکر میکنند به همین راحتی پای میز مذاکره با آمریکا خواهیم نشست و هر آنچه که ما بخواهیم، آمریکاییها میدهند و دوباره به برجام باز میگردیم و بعضی از مسائل را ترمیم میکنیم. این بحث بعدی است و همه توهمهای خوشبینانه در این زمینه به نظر من زیادی است.
فراستی با اشاره به بیتدبیریهای صورتگرفته در مدیریت اقتصادی در داخل کشور، اظهار کرد: اینکه ما باید از تضاد موجود در اردوگاه دشمن استفاده کنیم، یک اصل بدیهی است. این استفاده از تضاد در دشمن، هم در سیاست است و هم در جنگ. ما با جمهوریخواهان 4 سال طرف بودیم و بدترین سالهای اقتصادی را داخل کشور گذراندیم که اتفاقا بیشتر از تحریم به خاطر بیمدیریتی و نبود تدبیر و... بود که همه مباحث داخلی است و مجموع این مسائل همراه با تحریم کار را برای مردم سخت کرد.
وی افزود: مهمترین حرف این است که این عزیز [شهید فخریزاده] همچنان زنده است و راهش ادامه دارد؛ همچون همه عزیزانی که در دوران دفاعمقدس شهید شدند و این ادامه داشتن راه را شعار ندهیم بلکه به شکل عملی این راه را ادامه دهیم. نکته دیگر اینکه من به عنوان یک ایرانی میگویم دیگر نباید اجازه دهیم گنجینههای ملی و ذخایر علمی و فرهنگی ما به همین راحتی به دست دشمن ترور شوند؛ این از آن چیزهایی است که دیگر نباید آن را بخشید.
ارسال به دوستان
تازهترین خبرها از مجوزهای دفتر موسیقی
دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هفته گذشته مجوز ۱۶۷ تکآهنگ و یک آلبوم را صادر کرد. به گزارش «وطن امروز»، با انتشار خبری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارش آماری صدور مجوز تکآهنگها در هفته گذشته را ارائه داد. از میان آثاری که در هفته گذشته مجوز انتشار گرفتند میتوان به «ویوا آوا» به آهنگسازی شهرداد روحانی در حوزه موسیقی کلاسیک، «امپراطور» به خوانندگی مجتبی کبیری و آهنگسازی مانی ارمغان، «آنچه گذشت» به خوانندگی حمید چراغعلی و آهنگسازی محمدرضا چراغعلی، «شب اول» به آهنگسازی و خوانندگی گرشا رضایی، «جا موندم» تیتراژ سریال «گیسو» به خوانندگی و آهنگسازی محمدرضا گلزار و «حسرت» به خوانندگی فریدون آسرایی و آهنگسازی مجتبی مصری اشاره کرد. گزارش صدور مجوز هفتگی دفتر موسیقی هر هفته در قالب خبر منتشر میشود. برای این آثار صرفا مجوز انتشار صادر شده و زمان انتشار آن در اختیار مالک اثر است.
ارسال به دوستان
پرتره نخستین دوبلور مسیحی ایرانی از شبکه مستند پخش میشود
روایت «قصه آرشاک» در تلویزیون
«قصه آرشاک» مستند پرتره آرشاک قوکاسیان، دوبلور ایرانی، تولید جدید شبکه مستند سیما برای نخستینبار امشب ساعت 21 از تلویزیون پخش میشود. به گزارش «وطن امروز»، «قصه آرشاک» سیزدهمین مستند از مجموعه مستندهای دوبله و صدا به تهیهکنندگی و کارگردانی ابوالفضل توکلی است و در ۵۷ دقیقه به جنبههای مختلفی از زندگی کاری استاد قوکاسیان میپردازد. قوکاسیان نخستین دوبلور مسیحی ایرانی است. او در فاصله سالهای ۱۳۳۹ تا اوایل سال ۶۲ به جای شخصیتهای جوان در بسیاری از فیلمهای سینمایی و سریالهای ایرانی و خارجی گویندگی کرده است. سپس به کانادا مهاجرت میکند و سال ۸۷ مراحل بازگشت ایشان به ایران انجام شده و به دنیای دوبله بازمیگردد. این هنرمند تا امروز آثار درخشانی از خود بر جای گذاشته است. در فیلمهای خارجی نیز مهمترین نقشگویی او در فیلم محمد رسولالله(ص) به جای شخصیت عمار است. قوکاسیان در «قصه آرشاک» درباره ورودش به دوبله، دلایل مهاجرت و فعالیتش در کانادا و همچنین اتفاقی که منجر به بازگشتش به ایران شد، صحبت خواهد کرد. «قصه آرشاک» امشب ساعت 21 از شبکه مستند پخش میشود. ارسال به دوستان
جزئیات برپایی آنلاین هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت اعلام شد
نمایش خیابانی با رعایت پروتکلهای بهداشتی
هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت از سهشنبه ۲۵ آذر به صورت زنده و آنلاین برگزار میشود. به گزارش «وطن امروز»، حمید نیلی، دبیر هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت گفت: بنا داشتیم همه بخشهای جشنواره را در نیمه نخست آذرماه سال جاری برگزار کنیم اما با تصمیم ستاد اجرایی جشنواره و بنا به مصلحت و شرایط خاص کشور و همچنین حفظ سلامت همه شرکتکنندگان در جشنواره هفدهم، مقرر شد آغاز جشنواره را به تعویق بیندازیم تا شرایط برای ادامه کار جشنواره مساعد شود. به همین منظور به طور رسمی آغاز به کار مرحله پایانی و اجرای آثار هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، از روز سهشنبه ۲۵ آذرماه خواهد بود و تا ۲ دیماه به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت. مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس همچنین افزود: برگزاری جشنواره هم به صورت زنده و هم به صورت آنلاین خواهد بود؛ بدین صورت که دیدن آثار نمایشی در بخشهای صحنهای، دانشجویی و کودک و نوجوان جشنواره به صورت آنلاین و از طریق سایت تیوال برای عموم علاقهمندان مهیاست. نیلی همچنین گفت: در بخش نمایشهای خیابانی نیز امیدواریم با رعایت کامل ضوابط بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا، شاهد برگزاری این بخش در مکانی مشخص به صورت محدود و زنده باشیم. ارسال به دوستان
برای اکران در سینماهای آمریکا
کمپانی آمریکایی حق پخش «خورشید» مجید مجیدی را خرید
یک شرکت آمریکایی امتیاز پخش فیلم سینمایی «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی را برای اکران در آمریکا خرید.
به گزارش «وطن امروز»، شرکت «استرند ریلیزینگ» حق پخش فیلم «خورشید» مجید مجیدی در آمریکا را خرید. این فیلم در جشنواره ونیز امسال حضور داشت و به عنوان فیلم منتخب ایران برای شرکت در رقابت بخش بینالمللی اسکار ۲۰۲۱ معرفی شده است.
این فیلم که توسط شرکت «سلولوئید دریمز» متعلق به هنگامه پناهی در بازارهای بینالمللی ارائه شده، در فستیوالهای جهانی با نظر مثبت منتقدان روبهرو و موفق به کسب جایزه مارچلو ماسترویانی بهترین بازیگر نوظهور برای بازی روحالله زمانی در نقش اصلی فیلم شده است. «خورشید» همچنین جایزه بهترین فیلم بلند را از جشنواره فیلم اجیال دوحه کسب کرده است.
پیش از این مجیدی با ساخت فیلم «بچههای آسمان» به عنوان نخستین فیلم ایرانی، موفق شد نامزدی اسکار بهترین فیلم خارجی را در سال ۱۹۹۸ کسب کند. فیلمهای وی در فستیوالهای مختلف از جمله برلین، ونیز و لندن به نمایش درآمدهاند. وی نخستین فیلمش را سال ۱۹۹۲ با عنوان «بدوک» ساخت.
هنگامه پناهی درباره توزیع این فیلم توسط «استرند ریلیزینگ» به همکاری مجدد با این شرکت اشاره کرد و گفت سابقه همکاری با این شرکت را دارد و شرکت آنها در توزیع فیلم «از راه دور» برنده شیر طلای ونیز ساخته لورنزو ویگاس که از سوی ونزوئلا به اسکار معرفی شد با این شرکت همکاری کرده بود. وی همچنین یادآوری کرد که این شرکت پخشکننده فیلم نامزد اسکار «تصویر گمشده» ریتی پان و فیلم «فلیسیتی» الن گومز که به فهرست کوتاه راه یافتند و فیلمهای دیگری چون «نیزار وحشی»، «عمو بونمی کسی که میتواند زندگیهای گذشتهاش را به یاد آورد»، «لبه بهشت»، «شوالیه» و «آدم» بوده است. مارکوس هو، رئیس شرکت استرند ریلیزینگ نیز گفت: این شبیه یک تور دو فرانس است؛ اینکه بتوانی فیلمی را که شبیه آثار دیکنز است به نمایش درآوری. بسیار هیجانزده هستیم که میتوانیم این فیلم را به مخاطبان آمریکایی ارائه کنیم. مجیدی هم به ورایتی گفت بسیار مفتخر است که مخاطبان آمریکایی و منتقدان به فیلمهای قبلی وی پاسخ مثبت دادهاند و بسیار هیجانزده است که فیلم جدیدش هم با نسل جدید سینماروهای آمریکایی بویژه با مخاطبان جوان که علاقه خاصی برای بچهها قائل هستند ارتباط برقرار میکند.
«خورشید» داستان یک پسر ۱۲ ساله به نام علی و ۳ دوست دیگرش را روایت میکند که در تلاش هستند با کار کردن در گاراژ و مرتکب شدن جرائم کوچک، خانوادهشان را حمایت کنند اما او پس از مدتی به دنبال گنجینهای که در زیر زمین مدفون شده میرود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|