|
تداوم بارش برف و باران در هفته جاری
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از تداوم بارش برف و باران در برخی مناطق کشور خبر داد. صادق ضیائیان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از شنبه (امروز) به جز شمال غرب، غرب و جنوب شرق در سایر مناطق کشور بارش رخ خواهد داد. به گفته وی، یکشنبه در برخی مناطق استانهای هرمزگان، کرمان و خراسان جنوبی بارش پراکنده پیشبینی میشود. دوشنبه و سهشنبه جو پایداری در کشور حاکم خواهد بود. همچنین از شنبه تا سهشنبه نواحی مرکزی و غربی خزر، مواج پیشبینی میشود.
ارسال به دوستان
ممنوعیت تردد شبانه امشب و فردا از ساعت ۲۰؛ پیشنهاد ناجا برای کاهش ساعات محدودیت تردد شبانه در زمستان
شکایت پلیس از پیک ترافیک شبانه!
گروه اجتماعی: ترافیک شدید در ساعات پیش از آغاز محدودیتهای کرونایی صدای پلیس را هم درآورد و احتمالا تغییراتی در ساعات آغاز محدودیت تردد شبانه رخ خواهد داد.
به گزارش «وطن امروز»، از 15 آذرماه که محدودیتهای شدید کرونایی به پایان رسید و صنوف گروه 2 فعالیت خود را آغاز کردند، ترافیکهای شدید در کلانشهرها پدیدار شد. در تهران از ساعت 18 که صنوف باید تعطیل شوند حجم ترافیک در خیابانهای اصلی افزایش چشمگیری مییابد و طی یک مسیر نیمساعته گاهی بیش از یک ساعت هم طول میکشد. به عبارت بهتر، محدودیت تردد شبانه که از ساعت 21 آغاز میشود موجب شده مردم برای رسیدن به خانه و جریمه نشدن خود را به آب و آتش بزنند. این وضعیت در زمان بارندگی حتی بدتر شده و حجم ترافیک غیرقابل تحمل میشود. این در حالی است که مساله آلودگی هوا نیز مطرح است و شهروندان تهرانی بین ساعت 18 تا 21 باید علاوه بر ترافیک سنگین و هرجومرج در ترددها، آلودگی نفسگیر را هم تحمل کنند. جالب اینکه در حالت معمول در تهران هر شب از ساعت 22 حجم خودروها در خیابانها کم میشد و ترافیک به حداقل میرسید. هدف از ممنوعیت ترددهای شبانه جلوگیری از دورهمیهای شبانه است که با عقب انداختن ساعت آغاز این محدودیت میتوان به این هدف دست یافت. این وضعیت شدید ترافیک موجب شده حتی پلیس نیز خواهان تغییر در ساعات ترافیکی شود تا هم از حجم ترافیک سنگین ساعات پایانی روز کاسته شود و هم حجم انتقال کرونا در وسایل حملونقل عمومی تا حدودی کاهش یابد.
سردار محمدحسین حمیدی، رئیسپلیس راهور پایتخت با توجه به ترافیک ایجادشده در ساعات منتهی به اجرای محدودیت تردد شبانه، از ستاد کرونا درخواست کرد ساعت اجرای محدودیت تردد را از ۲۱ به ۲۲ تغییر دهد. وی افزود: با توجه به مصوبات ستاد ملی کرونا و محدودیت تردد شبانه، شاهد حجم بالای ترافیک در ساعات ۱۶ تا ۲۱ در تهران هستیم، چراکه رانندگان میخواهند هر چه زودتر به مقصد رسیده تا توسط دوربینها جریمه نشوند.
رئیس پلیس راهور پایتخت تصریح کرد: این عجله و شتاب و به تعویق انداختن سفر و موکول کردن تردد در ساعات پایانی محدودیتها، معضلات ترافیکی بسیاری را برای شهر تهران به وجود آورده است. در این بین اگر بارندگی نیز روی دهد مزید بر علت شده و بر حجم ترافیک میافزاید، چرا که اکثر شهروندان در این شرایط از خودروی شخصی استفاده کرده و این موضوع بر ترافیک شهر تهران میافزاید. سردار حمیدی گفت: پیشنهاد پلیس راهور تهران به ستاد ملی کرونا این است که ساعت اجرای محدودیت را از ساعت ۲۱ به ۲۲ تغییر دهد تا پلیس بتواند ترافیک را بهتر مدیریت کرده و شهروندان نیز بتوانند در تصمیمگیریهای خود بهتر عمل کرده و قبل از ساعت اعلامی به مقصد برسند. وی همچنین اظهار امیدواری کرد با تغییر زمان آغاز طرح، شاهد برطرف شدن حجم بالای ترافیک موجود در ساعات منتهی به اجرای محدودیت تردد شبانه باشیم.
در این باره رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر تهران درباره تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا در ایجاد محدودیت زمانی ساعت تردد خودروها، همچنین زمان فعالیت اصناف در روزهای شنبه و یکشنبه به روزنامه «وطن امروز» گفت: تصمیمگیری برای ایجاد محدودیت تردد خودروهای داخل شهری در ایام کرونا نباید طوری باشد که باعث تراکم جمعیت و ازدحام مسافران در ساعات پیک سفرهای درون شهری شود، چرا که تراکم جمعیت بیتردید شیوع ویروس کرونا را در ایستگاههای حملونقل عمومی (مترو، بیآرتی و ایستگاههای اتوبوس شهری و بین شهری) تشدید میکند.
محمد علیخانی تصریح کرد: محدودیت شبانه ترددها و هجوم گسترده مسافران در لحظههای پایانی قبل از محدودیت به ایستگاههای مترو و بیآرتی، هم برای مردم و هم کارکنان ناوگان حملونقل عمومی ایجاد مشکل میکند، بنابراین ضرورت داشت ساعت محدودیت در پایان روز و فعالیت اصناف نیز به این شکل انجام نمیشد تا ترافیک در بین ساعات روز توزیع میشد. وی با بیان اینکه ایجاد محدودیت در ساعت 18 حجم ترافیک و ازدحام مسافران را افزایش میدهد، افزود: درست است که به دلیل جلوگیری از برگزاری دورهمیها در شب یلدا تصمیم به ایجاد محدودیت ترددها گرفته شده است تا مانع شیوع ویروس کرونا در دورهمیها شود اما تراکم شدید جمعیت برای دسترسی به ناوگان حملونقل عمومی بیتردید موضوع قطع زنجیره انتقال کرونا را نفی میکند. رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: بیتردید با ایجاد محدودیت فعالیت اصناف و تردد خودروها (شنبه و یکشنبه از ساعت 16 و 18) خیابانهای شهر قفل میشود. از طرف دیگر باید فکری به حال افرادی شود که در شیفت شب کار میکنند، چرا که این افراد با مشکل تهیه خودرو مواجه میشوند.
* تهران شکننده
با وجود کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران همچنان نگران وضعیت پایتخت است و شرایط فعلی را ناپایدار و شکننده میداند. مسؤولان مقابله با کرونای تهران ترافیک و ازدحام در حمل و نقل عمومی را عامل مهم بازگشت مرگ و میرها میدانند. علیرضا زالی در این باره گفت: شرایط تهران به لحاظ شیوع کرونا ناپایدار است و همچنان در بسیاری از شاخصها به افول قطعی نرسیدهایم. وی با اشاره به کاهش آمار مبتلایان به کرونا در مقایسه با هفتههای گذشته، نسبت به جو شکننده آمار اپیدمی در تهران هشدار داد و افزود: پیشبینی میشود با هر گونه تغییر وضعیت، شاخصها وارد سیر صعودی و تصاعدی شود. تجربه تلخ آبان و ابتدای آذر نشان داد در تهران بسیاری از شاخصها با شتابی تصاعدی افزایش مییابد. به گفته زالی، تحلیلهای آماری حاکی از این است که به دلیل عملکرد جهشی ویروس «کووید-۱۹» در مدت زمان کوتاهی، شرایط استان تهران بهسرعت تغییر میکند. وی ادامه داد: کماکان ۳ هزار و ۱۰۰ بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» در بیمارستانهای تخصیصیافته برای درمان کرونا در استان تهران تحت درمان هستند که از مجموع این افراد هزار و ۱۷۴ بیمار به بخشهای مراقبت ویژه ارجاع داده شدهاند.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه در ۲۴ ساعت تنها در تهران ۳۷۴ بیمار جدید در بخشهای کرونا بستری شدهاند، خاطرنشان کرد: از این تعداد سهم بیمارانی که در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری شدند بالغ بر ۱۱۰ نفر بود. در روزی که گذشت(دیروز) نیز بالغ بر ۵ هزار و ۲۰۰ نفر با علامتهای مشکوک کرونا به بخشهای بهداشتی و درمانی به صورت سرپایی مراجعه داشتهاند. وی ضمن ابراز تأسف از مرگ ۵۶ نفر در استان تهران به دلیل ابتلا به کرونا گفت: این آمار بیانگر این است که شرایط تهران همچنان به لحاظ شیوع کرونا ناپایدار است و هنوز در بسیاری از شاخصها به افول قطعی نرسیدهایم.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران حضور هزار و ۱۷۴ بیمار بدحال در بخشهای مراقبتهای ویژه را زنگ خطری برای روزهای آتی تهران دانست و تاکید کرد: کماکان نیازمند رعایت شیوهنامههای بهداشتی و پرهیز از رفتارهای پرخطر برای کاهش زنجیره اپیدمی هستیم. زالی در ادامه برودت هوا را عاملی برای شیوع بیشتر کرونا دانست و توضیح داد: ویروس کرونا، ویروسی سرمادوست است و برودت هوا میتواند شرایط محیطی مناسبتری را برای بقای بیشتر این ویروس مهیا کند، ضمن اینکه به دلیل کاهش دمای هوا افراد تمایل بیشتری به حضور در فضاهای مسقف با تهویه ناکافی دارند که همین عوامل میتواند شانس ابتلا را افزایش داده و به شیوع بیشتر ویروس کمک کند. وی با بیان اینکه با شیوع بیماریها و ویروسهای شایع دستگاه تنفس فوقانی و سرماخوردگی در فصل سرما ممکن است در تشخیص این بیماریها با علائم کرونا اشتباه شود، گفت: ابتلا به بیماریهای غیر کرونایی میتواند سیستم ایمنی بدن را در مقابل «کووید-۱۹» ضعیف کرده و بار بیماری و اپیدمی را بیش از پیش افزایش دهد.
زالی در پایان با بیان اینکه امسال شب یلدا با همکاری مردم و انجام حماسه مدنی میتواند نقطه اتکایی برای کاهش زنجیره اپیدمی باشد، تاکید کرد: چنانچه دورهمیها استمرار یابد، محفلهای خانوادگی میتواند به عنوان نقاط داغ انتقال بیماری، خسارتهای جبرانناپذیری را به دنبال داشته باشد.
***
[ابلاغ ممنوعیت تردد خودروها از ساعت ۲۰ در شنبه و یکشنبه یلدایی تهران]
استاندار تهران مصوبه ممنوعیت تردد خودروهای شخصی در روزهای شنبه و یکشنبه در تهران را ابلاغ کرد. انوشیروان محسنیبندپی در تشریح ابلاغ ممنوعیت تردد خودروهای شخصی در روزهای شنبه[امروز] و یکشنبه[فردا] از ساعت ٢٠ الی ٤ بامداد گفت: مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر ممنوعیت تردد خودروهای شخصی از ساعت ۲۰ الی ۴ بامداد در روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده همزمان با شب یلدا به دستگاههای ذیربط ابلاغ شده است. وی افزود: شرایط استان تهران به لحاظ بیماری کرونا بشدت ناپایدار است و همانطور که بارها گفته شده، شرایط نارنجی در استان تهران به لحاظ نزدیکی و پیوستگی شهرهای این استان به منزله شرایط قرمز است لذا بار دیگر از شهروندان فهیم استان تهران درخواست میکنم تا همانند دیگر آیینهای ملی نظیر روز ۱۳ فروردین که با هدف قطع زنجیره بیماری کرونا در منازل خود ماندند، این بار نیز در ۲ روز منتهی به شب یلدا در روزهای شنبه و یکشنبه یاریگر ما در اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی کرونا باشند. وی ادامه داد: بنا به مصوبه ستاد ملی کرونا مقرر شد روزهای شنبه و یکشنبه ۲۹ و ۳۰ آذرماه، اصناف از ساعت ۱۸ تعطیل و تردد خودروهای شخصی نیز در این ۲ روز، از ساعت ۲۰ تا ۴ بامداد ممنوع شود و این مصوبه به دستگاههای ذیربط در استان تهران ابلاغ شد و در روزهای فوق عملیاتی خواهد شد.
ارسال به دوستان
خوزستان قبل از حل مشکلات سیل ۲ هفته گذشته باز هم دچار آبگرفتگی شد
سیل روی سیل!
در حالی که هنوز مشکلات سیل ۲ هفته قبل خوزستان پابرجاست، این استان دچار سیل جدید شد! عضو کمیته آبهای سطحی شورای اسلامی شهر اهواز گفت: بارندگی شدید و لایروبی نشدن و انسداد شبکه فاضلاب و توسعه نیافتن شبکه فاضلاب عامل آبگرفتگی پس از باران در اهواز است. برای بار سوم در 3 ماه گذشته شاهد بارندگی در استان خوزستان بودیم که متاسفانه پس از هر بارش، خانه و کاشانه مردم بویژه در مناطق محروم به زیر آب رفته و مردم دچار خسارتهای مالی و معنوی جبرانناپذیری شدهاند.
سابقه آبگرفتگی در خوزستان قدمتی چندین ساله دارد ولی نخستین بار 25 آذر 98 شاهد آبگرفتگی گسترده در مناطق مختلف این استان بودیم که بر اثر این آبگرفتگی، خسارتهای زیادی به مردم وارد شد. در سال 99 نیز این قصه دردناک نهتنها به پایان نرسید، بلکه پس از هر بارش شاهد تکرار این قضیه هستیم. این مساله نشان میدهد کمیتههای ارزیابی و بررسی ملی و محلی نتوانستهاند ریشهیابی دقیقی از مشکل داشته و راهکار مشخصی برای این معضل ارائه دهند. حواله کردن مساله به نبود اعتبار کلان و کمکاری در گذشته و در نهایت پاسکاری بین شهرداری و آبفا نهایت اقدامات مسؤولان محلی برای حل این مساله در سالهای اخیر بوده است. به طور مثال، کمیته جامع بررسی سیل 98 با دستور رئیسجمهور و با انگیزههای فراوان تشکیل شد اما هیچ کس از سرنوشت و خروجی این کمیته درباره علت اصلی سیل 98 کشور اطلاع ندارد. 9 آذر 99 با بارشی نزدیک به 30میلیمتر بخش عمدهای از شهر اهواز و شهرهایی مانند بندرامام خمینی(ره)، آبادان و خرمشهر دچار آبگرفتگی شد و بیش از یکصد محله اهواز به زیر آب رفت و در بندر امام خمینی این وضع بسیار دردناک بود.
این وضعیت اسفناک و نبود راهبرد مشخص برای حل نهایی مساله آبگرفتکی و تکرار آن پس از هر بارش، سبب شد به دستور رئیس قوه قضائیه، رئیس بازرسی کل کشور برای بررسی این مساله 3 روز در خوزستان مستقر شوند. ماحصل این سفر میدانی، برکناری مسؤولان شهرداری و آبفا در خوزستان بود و محرز شد مسؤولان شهری در اهواز در این بحران مقصر بودهاند. پس از این سفر و بررسی علل ناکامی مدیریت شهری در دفع صحیح آبهای سطحی، پنجشنبه 27 آذر مجدد با بارندگی 34 میلیمتری شاهد بودیم بخشهای زیادی از شهر اهواز در مناطق مختلف مانند کوی علوی، کوی انقلاب، پادادشهر، زیتون کارمندی، آخر آسفالت، کوی طالقانی، کوی رمضان، منبع آب و... به زیر آب رفت.
جمال عالمینیسی، فرماندار اهواز درباره آبگرفتگی 27 آذرماه اظهار داشت: دستگاههای متولی در زمینه آبگرفتگی اگر به وظایف خود عمل نکنند، از سوی دستگاههای نظارتی مورد مواخذه قرار میگیرند. این مقام مسؤول تاکید کرد: دستگاه شهرداری و آبفا باید امکانات خود را برای دفع آبهای سطحی بسیج کنند. این دستگاهها با تمام توان باید اجازه ورود آب به منازل مردم را ندهند تا مشکلی برای آنها پیش نیاید.
از اظهارنظرهای عجیب و غریب پس از آبگرفتگی 27 آذرماه میتوان به اظهارات محمدرضا ایزدی، عضو شورای اسلامی شهر اهواز اشاره کرد. با توجه به تاکید قانون بر وظیفه قانونی شهرداری برای دفع آبهای سطحی، این عضو شورای شهر اهواز در سال پایانی شورای شهر، دفع آبهای سطحی را به شهرداری مربوط ندانسته و شهرداری را از داشتن مسؤولیت در قبال دفع آبهای سطحی مبرا دانست. عضو شورای اسلامی شهر اهواز مسؤولیت شهرداری در قبال آبهای سطحی را رد کرد و گفت: چون شهر اهواز فاقد شبکه دفع آبهای سطحی است پس هیچ مسؤولیتی در این زمینه ندارد. آبفا باید در زمینه آبهای سطحی پاسخگو باشد. ایزدی درباره علل آبگرفتگی اهواز گفت: عوامل زیادی مانند حجم بارندگی بالا، نبود شبکه فاضلاب مناسب و لایروبی نشدن این شبکه در این آبگرفتگی دخیل است. عضو کمیته آبهای سطحی شورای اسلامی شهر اهواز همچنین گفت: 57 نقطه بحرانی در اهواز داریم که این مناطق بحرانی تا پایان 1399 مشکلشان حل میشود.
وی با ناچیز خواندن آبگرفتگی 27 آذرماه 99 بیان داشت: آبگرفتگی نسبت به پارسال ناچیز است و خیابانها کمتر دچار آبگرفتگی شدند. با وجود ناچیز قلمداد کردن آبگرفتگی اهواز از سوی عضو شورای شهر اهواز، علی خدادادی، رئیس جمعیت هلالاحمر خوزستان بیان داشت: نیروهای امدادی این جمعیت در 4 شهرستان در حال امدادرسانی هستند. وی افزود: در شهر اهواز نیز با قدرت در حال کمکرسانی هستیم و خودروهای گرفتار در آب از سوی نیروهای امدادی بیرون کشیده میشود. رئیس جمعیت هلالاحمر خوزستان گفت: در نیمه اول آذرماه نیز بسیاری از شهرهای خوزستان دچار آبگرفتگی شد که در این 6 شهرستان به 16 هزار نفر خدمات امدادی دادیم.
* بندر امام خمینی دوباره زیر آب رفت
بارش باران از پنجشنبه و ساعات اولیه بامداد دیروز جمعه موجب آبگرفتگی بسیاری از مناطق شهر بندر امام خمینی(ره) شد. حجتالله خسروی، بخشدار بخش بندر امام خمینی در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: در پی بارندگی از شب گذشته (پنجشنبه) تاکنون براساس اعلام ایستگاههای هواشناسی در بندر امام خمینی در 45 دقیقه بیش از 50 میلیمتر بارندگی شاهد بودیم. وی افزود: خوشبختانه آب وارد منازل مردم نشده است و تا عصر امروز (جمعه) آب تمام مناطق بندرامام خمینی فروکش خواهد کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران:
امتحان «حضوری» در هیچ مقطعی برگزار نخواهد شد
سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران چگونگی برگزاری امتحانات دیماه دانشآموزان را اعلام کرد. مسعود ثقفی درباره برگزاری امتحانات دیماه گفت: با توجه به وضعیت بیماری کرونا و مصوبات ستاد مرکزی مقابله با کرونا، امسال ما تمام کلاسهای درس را به صورت غیرحضوری برگزار کردیم. وی افزود: بنابراین به هیچ عنوان امتحان حضوری در هیچ مقطع تحصیلی برگزار نخواهد شد. ثقفی درباره امتحانات نهایی گفت: صرفا امتحانات نهایی که قبلا درباره آن صحبت شده، برای بازماندگان خرداد و شهریور در دیماه حضوری برگزار میشود. سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران ادامه داد: اما در سایر مدارس به هیچ عنوان هیچ امتحانی به صورت حضوری نباید برگزار شود. اگر احیانا برخی مدارس غیردولتی از این موضوع تخطی کنند با آنها برخورد قانونی میشود. وی افزود: در صورتی که مردم با مواردی مواجه شدند که از فرزندانشان خواستند در مدارس برای آزمون در مدرسه حضور پیدا کنند، بلافاصله به شماره ۸۸۹۶۴۰۰۶ اداره ارزیابی عملکرد آموزشوپرورش شهر تهران اطلاع دهند تا با آن مدرسه برخورد شود. سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران تاکید کرد: بنابراین فرزندان ما در مدارس شهر تهران نباید به هیچ عنوان برای امتحانات نیمسال اول به صورت حضوری در مدرسه حاضر شوند.
***
«کووید-۱۹» میتواند باعث فلج کودکان شود
محققان «دانشگاه منچستر» انگلیس در مطالعه اخیرشان اظهار کردهاند بیماری «کووید-۱۹» در برخی موارد نادر میتواند سبب فلج کامل کودکان شود؛ چرا که ویروس کرونا میتواند طناب نخاعی را آلوده کند. به گزارش ایسنا به نقل از دیلیمیل، در این مطالعه محققان دانشگاه منچستر علائم عصبی و برخی علائم غیرمعمول را در ۳۸ بیمار زیر ۱۸ سال مبتلا به «کووید-۱۹» بررسی کردند. پیش از این مشخص شده بود که کروناویروس در بیماران بالغ باعث بروز مشکلات عصبی از جمله هذیانگویی و سکته مغزی میشود اما تحقیقات علمی بسیار کمی درباره پیامدهای عصبی «کووید-۱۹» در کودکان انجام شده است. در این مطالعه جدید مشخص شد 2 کودک از 38 کودک مورد بررسی پس از آنکه ویروس کرونا به طناب نخاعی آنها رسید و سبب ایجاد التهاب در بدنشان شد، فلج شدند.
***
انفجار گاز در پاکدشت ۲ فوتی و ۴ مصدوم برجا گذاشت
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان تهران از وقوع انفجار گاز در روستای علیآباد پاکدشت خبر داد و گفت: متاسفانه در این حادثه ۲ نفر جان باخته و 4 مصدوم از زیر آوار خارج شدند. شاهین فتحی پنجشنبه گذشته در گفتوگو با ایسنا از وقوع انفجار گاز در روستای علیآباد پاکدشت خبر داد و افزود: این حادثه امروز ساعت 19 به هلالاحمر پاکدشت اطلاع داده شد و بلافاصله ۲ تیم تخصصی جستوجو و نجات از زیر آوار به محل حادثه اعزام شدند. وی با تشریح جزئیات حادثه گفت: در این حادثه که شواهد اولیه از انفجار کپسول گاز حکایت دارد، یک خانه به طور کامل تخریب شد. مدیرعامل هلالاحمر استان تهران افزود: ۲ نفر فوتی و 4 مصدوم با سوختگی نسبتا شدید از زیرآوار بیرون آورده شدند. وی درباره علت قطعی این حادثه اظهارنظر نکرد اما گفت: شواهد اولیه حکایت از انفجار کپسول گاز دارد و علت دقیق پس از بررسی توسط مسؤولان مربوط اعلام خواهد شد.
***
هوای تهران برای ششمین روز متوالی آلوده است
شاخص کیفیت هوا دیروز روی عدد ۱۳۴ قرار گرفت تا هوای تهران برای ششمین روز متوالی برای گروههای حساس جامعه همچنان آلوده گزارش شود. به گزارش فارس، تهران از ابتدای سال همزمان با شیوع کرونا 15 روز هوای پاک، 185 روز هوای قابل قبول، 71 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس جامعه و 2 روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل، پایتخت 25 روز هوای پاک، 193 روز هوای قابل قبول، 51 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و 4 روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است.
* علت عمده آلودگی هوای تهران مشخص شد
شهردار تهران با اشاره به اینکه آلودگی هوا وضعیت بیماران مبتلا به کرونا و شیوع این بیماری را حادتر میکند، گفت: سوخت مازوت و تولید ذرات معلق از وسایل نقلیه، ۲ علت عمده آلودگی هوای تهران است. به گزارش فارس، پیروز حناچی، شهردار تهران در حاشیه مراسم افتتاح رسمی ۲ ایستگاه مترو برج میلاد و امیرکبیر اظهار داشت: توسعه حملونقل عمومی در همه کلانشهرها با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش ترافیک انجام میشود. وی افزود: تحقیقات نشان میدهد آلودگی هوا در شیوع حاد کرونا تأثیر دارد و وضعیت بیماران را وخیمتر میکند. شهردار تهران گفت: باید برای مقابله با آلودگی هوا توجه جدیتری شود. تولید ذرات معلق ارتباط مستقیم با وسایل نقلیه و سوخت مازوت مصرفی توسط صنایع و نیروگاهها دارد.
***
افزایش نرخ معاینه فنی اعمال شد
بر اساس مصوبه دولت در سامانه سیمفا وزارت کشور، از ۲۷ آذر ۱۳۹۹ به صورت سراسری در کل مراکز معاینه فنی کشور افزایش نرخ اعمال شد. به گزارش مهر، حسین مقدم، مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران، ضمن اشاره به رایگان شدن هزینه مراجعه نخست تاکسیها در مراکز معاینه شهر تهران در ۲۶ آذر به مناسبت روز حملونقل، بیان کرد: ۶۰ درصد از این خودروها بدون نقص فنی بوده و در مراجعه نخست موفق به اخذ معاینه فنی شدند. وی درباره افزایش نرخ معاینه فنی توضیح داد: بر اساس مصوبه دولت در سامانه سیمفا وزارت کشور، از ۲۷ آذر ۱۳۹۹ افزایش نرخ به صورت سراسری در کل مراکز معاینه فنی کشور اعمال شد و مراکز تهران نیز بر اساس قیمت جدید فعالیت میکنند. در نرخ جدید برای خودروهای سبک هزینه مراجعه اول ۱۰ هزار تومان و مراجعه مجدد ۲ هزار تومان افزایش دارد.
ارسال به دوستان
178 فوتی جدید کرونا و بستری ۱۰۸۵ بیمار در یک شبانهروز
کاهش آمار روزانه فوتیهای کرونا به زیر ۲۰۰ نفر
آمار روزانه جانباختگان کرونا در کشور پس از 5 ماه و نیم سیر صعودی، دیروز به زیر 200 نفر برگشت. سیر نزولی شمار فوتیهای ناشی از کرونا امیدوارکننده است اما برای رسیدن به آمار ۲ رقمی و در نهایت قطع زنجیره ویروس کرونا، مردم باید همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. به گزارش «وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از فوت ۱۷۸ بیمار «کووید-۱۹» طی یک شبانهروز خبر داد. سیماسادات لاری در اعلام آخرین آمارهای کرونا در ایران، بیان کرد: از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر امروز (جمعه) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷۱۲۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۱۰۸۵ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به یک میلیون و ۱۴۵ هزار و ۶۵۱ نفر رسید. وی افزود: متاسفانه در طول این مدت ۱۷۸ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۳ هزار و ۲۷۳ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۸۶۵ هزار و ۴۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: ۵۶۲۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. لاری افزود: تاکنون ۶ میلیون و ۹۴۴ هزار و ۴۶۲ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. در حال حاضر بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۸۸ شهرستان نارنجی و ۱۴۸ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند. وی درباره وضعیت استانهای قرمز نیز بیان کرد: شهرستانهای زریندشت در استان فارس، بافت در استان کرمان، گمیشان در استان گلستان، آستارا، بندرانزلی، رودسر و تالش در استان گیلان و آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه و نکا در استان مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با توجه به وضعیت حال حاضر کرونا در کشور از مردم خواست برای حفظ سلامتی خود و عزیزانشان، یلدای امسال را با خاطرهای متفاوت، به دور از هم و به صورت مجازی برگزار کنند تا شیرینی بلندترین شب سال با برگزاری دورهمیهای کوچک تلخ نشود. لاری با بیان اینکه میزان ابتلا، بستری و به دنبال آن، مرگومیر ناشی از بیماری «کووید-۱۹» رابطه مستقیمی با رفتاری اجتماعی ما دارد، گفت: بسیاری از مردم کشورمان طی هفتههای اخیر با عمل به توصیههای بهداشتی همکاران ما در نظام سلامت، از برگزاری دورهمی و میهمانیهای خانوادگی خودداری کردند و حاصل این همکاری در این روزها با کاهش آمار مبتلایان، بستریشدگان و فوتیهای ناشی از این بیماری همراه بوده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|