|
شهادت سردار سلیمانی «نزاجا» را در دفاع از حرم مصممتر کرد
امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش اظهار داشت: علاوه بر حضور تکاوران تیپ 65 نیروی ویژه ارتش (نوهد)، مستشاران نزاجا نیز نقش بسیار تأثیرگذاری در آموزش یگانهای توپخانهای ارتش سوریه متناسب با جنگ شهری داشتند. وی درباره تأثیر شهادت سپهبد سلیمانی بر تداوم حضور مستشاری ارتش در عرصه دفاع از حرم گفت: شهادت شهید حاجقاسم سلیمانی اراده ما را در حفظ دستاوردهای ایشان مستحکمتر کرد.
ارسال به دوستان
پس از ریلگذاری مجلس برای اصلاح مدیریت کشور و وضع قوانینی مانند قانون تأمین کالاهای اساسی و قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و نیز تأکید نمایندگان بر اصلاح لایحه بودجه 1400، حمله دولتیها به نهاد قانونگذار کشور شدت گرفته است
بازگشت مجلس به رأس امور
گروه سیاسی: روحانی مهمترین استراتژی دولت خود در ماههای پایانی استقرارش در پاستور را بر مبنای مخالفت با بهارستان تعیین کرده است؛ چه از رفتاری که با قوه قانونگذاری از خود نشان میدهد و چه حمله هدفمندی که از سمت رسانههای وابسته یا همسو با او علیه مجلس مشاهده میشود.
به گزارش «وطن امروز»، او که پیش از این به بهانه رعایت پروتکلهای بهداشتی در جلسات بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صمت شرکت نکرده بود، قوانین مصوب مجلس را ابلاغ نکرده بود و بودجهای پر اما و اگر را به دست نمایندگان مجلس رسانده بود و در نشست خبری خود علنا با قانون مصوب هستهای مجلس برای رفع تحریمها مخالفت کرده و... حالا ادبیات خود را نیز تندتر کرده تا جایی که در موضعی عجیب مجلس را فاقد وظیفه نظارتی بر دولت توصیف کرده است. در این میان هر چند تجربه نزاع دولت هشتم و مجلس هفتم و دولت دهم و مجلس نهم، در سالهای پایانی دولتها نشان از تبدیل شدن این امر به یک قاعده سیاسی در مناسبات میان ۲ قوه مجریه و مقننه در ۲ دهه اخیر دارد اما در وضعیت متفاوت دولت روحانی و شرایطی که در سالهای زمامداری او به کشور تحمیل شده است، میتوان به دنبال گامهای دیگری نیز گشت.
* خشم هستهای روحانی
شکست استراتژی اصلی دولت که بر مبنای ایجاد تحول در سیاست خارجی کشورمان شکل گرفته بود باعث شد روحانی از سال97 در شرایط مبهمی به فعالیت خود ادامه دهد؛ او از سویی تمام تخممرغهای خود را در سبد مذاکرات هستهای و نتیجه نهایی آن یعنی برجام گذاشته بود و از سوی دیگر با شرایطی مواجه شده بود که باید به زمامداری خود در عصر پسابرجام ادامه میداد؛ عصری که نداشتن برنامه جایگزین روحانی را بیش از پیش نمایان کرد. لحن گفتار و مواضع آشکار روحانی در 3سال گذشته بخوبی موید این پیشفرض بود که دولت دوازدهم قادر به هیچگونه تصمیمگیری برای جایگزینی سیاستهای خود بر اساس این واقعیت که آمریکا از برجام خارج شده، نیست. در چنین شرایطی تمام زمان قریب به یک سال گذشته صرف امید بستن به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و امکان پیروزی نماینده حزب دموکرات در برابر ترامپ جمهوریخواه شد، تا جایی که برخی مسؤولان دولتی علنا پیام تغییرات داخلی از صندوقهای رای آمریکا را به جامعه مخابره میکردند اما این تمام ماجرا نبود و برخلاف خوشخیالیهای دولت نسبت به حسننیت بایدن برای بازگشت به تعهدات برجامی، آنچه واقعیت داشت آن بود که مذاکرهکنندگان عمده ابزارهای بازدارنده هستهای کشورمان را در قالب تعهدات برجامی اهدا کرده بودند و با خروج آمریکا از برجام و عدم پایبندی اروپا به تعهداتش (مسالهای که وزیر امور خارجه کشورمان نیز به آن اقرار میکند) ایران به تعهدات خود متعهد مانده بود. تصور موقعیتی که در آن طرف مقابل از انجام تعهدات خود سر باز میزند اما متقابل آن با انجام تعهدات ایران روبهرو میشود کافی است تا عدم تمایلش برای بازگشت به تعهدات را پیشبینی کرد. در چنین موقعیتی که میتوان آن را به یک بنبست توصیف کرد، برداشتن یک گام به جلو و به دست گرفتن ابتکار عمل برای وادار کردن طرف مقابل نسبت به بازگشت به تعهداتشان مهمترین انتظاری بود که از دستگاه دیپلماسی انتظار میرفت. با این حال آنچه در نهایت از مقامات دولتی و وزارت امور خارجه دیده شد، ادامه رفتار پیشین به انضمام امید بستن به اصلاح رفتار آمریکا پس از ترک کاخ سفید از سوی ترامپ بود. با این حال مجلس شورای اسلامی که بخشی از اهتمام خود را بر تغییر بستر سیاستگذاریهای دولت و وضعیت موجود گذاشته بود، با تصویب طرح «اقدام راهبردی برای مقابله با تحریمها» آغازگر مسیری برای وادار کردن طرف خارجی برای بازگشت به تعهداتش شد. این اقدام مجلس اما به مذاق روحانی خوش نیامد، تا جایی که در نشست خبری خود نیز صراحتا آن را «غیرمفید» خواند تا زنجیره حملات دولتیها به قانون مجلس را تکمیل کند.
روحانی که از سال92 تمام تلاش خود را برای جناحی کردن مسائل ملی و در راس آنها عرصه سیاست خارجی کرده بود، به یکباره حملات خود به مجلس را در پوشش متهم کردن آنها به اقدام جناحی پی گرفت. واقعیت آن بوده و هست که ثمربخشی طرح مجلسی که بدنه آن را منتقدان دولت تشکیل میدهند، در نهایت باعث پایان دولت روحانی با یک دستاورد و خاطره خوب میشد اما روحانی از ابزار فشاری که مجلس به دستان او داده ناراحت شده بود، تا جایی که در نخستین واکنش خود نسبت به این قانون با کنایه گفت: «عجله نکنیم، هول نشویم، اگر دولت موفقیتی به دست آورد، آن را به شما تقدیم میکنیم!»
ادبیات دولت در نزاع با مجلس تا جایی پیش رفت که رهبر انقلاب در جریان دیدار دستاندرکاران مراسم سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی با انتقاد از برخی سخنان اختلافافکن، خطاب به مسؤولان گفتند: «اختلافات خود را با مذاکره با یکدیگر حل کنید. مگر نمیگویید باید با دنیا مذاکره کرد، آیا نمیشود با عنصر داخلی مذاکره و اختلافات را حل کرد؟»
* سنگاندازی مقابل اصلاحات اقتصادی
سنگاندازیهای دولت در برابر مجلس اما محدود به مسائل مربوط به سیاست خارجی نماند تا این استراتژی در مواجهه با طرحهای اقتصادی مجلس نیز پیگیری شود. در شرایطی که مجلس بنا بر هدفگذاری خود مبنی بر آغاز اصلاحات اقتصادی کار خود را آغاز کرده و عمده طرحهایش نیز در 8 ماه گذشته در حوزه اقتصاد تعریف میشد اما دولت، مقاومت حداکثری در برابر طرحهای اقتصادی مجلس را انتخاب کرده بود. اصلیترین طرح نمایندگان مردم «طرح یارانه تامین کالاهای اساسی» بود که نفس طراحی آن به دلیل نارساییهای معیشتی مردم در شرایط اقتصادی کنونی بود. از زمان شروع زمزمههای این طرح توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دولتیها شروع به انتقاد و فضاسازی نسبت به آن کردند. این مخالفت و کارشکنی در سطح رئیسجمهور، معاون اول رئیسجمهور، سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه رخ داد. کار به جایی رسید که حتی پس از تبدیل این طرح به قانون هم دولت از اجرای آن استنکاف کرد و در نهایت این مجلس بود که با پذیرش مذاکره با دولت در رابطه با اصلاح این قانون، به تعبیری کوتاه آمد تا مردم بیش از این از لجبازی و سیاسیکاری دولت لطمه نخورند.
طرح اقتصادی دیگری که میتوانست در صورت تصویب کمک بسزایی به کاهش قیمت خودروهای داخلی کند و بساط دلالی و رانت را در توزیع خودرو برچیند، «طرح تحول بازار و صنعت خودروهای سبک» بود. در این طرح نمایندگان پیشنهاد داده بودند خودروهای تولیدی در ایران صرفا در بازار سرمایه عرضه شوند اما دولتیها با این طرح هم مخالفت کردند. علی جدی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این باره اظهار داشت: نظر نمایندگان مجلس بر عرضه تمام محصولات خودروسازان در بورس است اما وزارت صمت روی این موضوع بحث دارد. وی افزود: هنوز شخص وزیر صمت به جلسات ما نیامدهاند و نمایندگانی از وزارت صمت در جلسه حضور مییابند که البته آقای صادقینیارکی، معاون امور صنایع وزیر با نظر نمایندگان مبنی بر عرضه همه محصولات خودرویی در بورس موافق است اما باید ببینیم آقای رزمحسینی چه نظری دارد. این بیاهمیتی به طرح مجلس در حالی است که مردم از بیکیفیتی و گران بودن خودروهای تولید داخل بشدت رنج میبرند.
«طرح احکام کلی بودجه 1400» سومین طرح کلان اقتصادی بود که دولتیها دست رد به سینه آن زدند. در این طرح مترقی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دنبال آن بودند تعریف دقیق و درستی از شناسههای پرداخت در بودجه داشته باشند و نظامهای پرداخت در بودجه به نحوی مشخص شود که منابع به ذینفع نهایی برسد. معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه به عنوان نماینده دولت در جریان بررسی کلیات این طرح در صحن علنی مجلس گفت: ما روز 12 آذر لایحه بودجه را تقدیم مجلس کردیم اما اگر مجلس این طرح را همین امروز (27 آذر) تصویب کند، ما نمیتوانیم تغییراتی در لایحه اعمال کنیم؛ از همین رو با طرح نمایندگان مخالف هستیم. این اظهارات واکنش رئیس مجلس شورای اسلامی را در پی داشت و محمدباقر قالیباف گفت: هم آقای پورمحمدی و هم آقای نوبخت میدانند حداقل از 3 ماه قبل، از شخص بنده تا بقیه کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی گام به گام تا 48 ساعت قبل درباره این موضوعات هماهنگ پیش آمدیم و همیشه از آنها به صورت شفاهی و کتبی حمایت کردیم. رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اما الان ناگهان این اظهارنظر نماینده دولت خلاف همه توقعات ما است، بنابراین از نمایندگان مجلس میخواهم برای رأیگیری درباره کلیات این طرح آماده باشند.
* فرصت محدود و کارنامه مردود
قطعیترین نکتهای که دولت نمیتواند چشمانش را بر آن ببندد، این واقعیت است که ماههای پایانی عمرش در شرایطی با سرعت در حال سپری شدن است که تجربه روزمره مردم هیچ جایی برای قضاوت مثبت از عملکرد روحانی باقی نگذاشته است. مهمترین ارث دولت شکستهایی است که در سایه تصمیمات غلط و استراتژیهای اشتباه به دست آمدهاند. در این موقعیت، سنگاندازی در برابر طرحهایی که میتواند سرآغاز اصلاحات اقتصادی و سیاسی باشد، هر چند با نیت تضعیف مجلس نامطلوب دولت باشد، تنها به تشدید قضاوتهای منفی نسبت به عملکرد روحانی منتهی میشود.
پافشاری عجیب برای چرخیدن در بر پاشنه پیشین و ایستادگی در برابر طرحهایی که زمزمه تغییر وضع موجود را میتوان در آنها یافت، ایستادگی در برابر خواست و مطالبه مردمی است که بخوبی شاهد تحولات این روزهای کشور هستند. فرصت محدود روحانی برای همراه شدن با این تغییرات، اگر بیش از این در حاشیه ترسیم دشمن فرضی از نمایندگان مردم سپری شود، تنها نمره مردودی دولت را پایینتر میآورد.
ارسال به دوستان
اخبار
دیدارهای مشاور امنیت ملی رئیسجمهور افغانستان در تهران
«حمدالله محب» مشاور امنیت ملی رئیسجمهور افغانستان صبح روز گذشته در بدو ورود به تهران با دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش فارس، در این دیدار شمخانی عنوان کرد: افغانستان به دلیل اشتراکات و پیوندهای فراوان بین ۲ ملت از جایگاه ویژهای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است. وی با ابراز خرسندی از افتتاح راهآهن خواف- هرات و ابراز امیدواری نسبت به اینکه این پروژه بتواند نقش موثری در ارتقا و تحکیم روابط ۲ کشور و رفاه و پیشرفت اقتصادی مردم افغانستان داشته باشد، ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه روابط در همه زمینهها را حیاتی و اجتنابناپذیر توصیف کرد. دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به تهدیدات و منافع مشترک ۲ کشور در موضوعات مختلف بویژه مساله گسترش تروریسم و ضرورت ایجاد ثبات و امنیت در منطقه، بر حمایت قاطع ایران از دولت قانونی افغانستان و لزوم افزایش همکاری و تعامل بین تهران و کابل در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی تاکید کرد. شمخانی با بیان اینکه آمریکا در یک سال گذشته اقدامات ناامنساز خود را در منطقه غرب آسیا تشدید و با ترور ناجوانمردانه فرماندهان ارشد مبارزات ضدتروریستی، سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس این رفتار را به اوج رساند، گفت: جمهوری اسلامی ایران مصمم است با گرفتن انتقام سخت از آمران و عاملان این جنایت تاریخی، از تداوم اقدامات تروریستی، تشنجآفرین و ضدامنیتی آمریکا و عمالش جلوگیری و آنان را وادار به خروج از منطقه کند.
همچنین حمدالله محب با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز دیدار کرد. وزیر امور خارجه در این دیدار حمایت از جمهوری اسلامی افغانستان را سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به لزوم خروج آمریکا از افغانستان اظهار داشت: ما راهحل فراگیر سیاسی با حضور همه گروههای افغانستانی را بهترین تضمینکننده صلح پایدار در این کشور میدانیم.
***
همایش حضرت ابوطالب(ع) در مسیر جریان تقریب و وحدت اسلام است
آیتالله رمضانی، رئیس مجمع جهانی اهل بیت علیهمالسلام در نشست خبری پیرامون همایش حضرت ابوطالب علیهالسلام عنوان کرد: با توجه به رسالت اصلیای که این مجمع عهدهدار بوده از چند سال قبل برگزاری این همایش مطرح بوده و برگزاری آن در مسیر جریان تقریب و وحدت اسلام است. وی ادامه داد: علمای اهل سنت درباره حضرت ابوطالب(ع) کتابها و مقالات زیادی نوشتهاند که در حال جمعآوری است. وی اضافه کرد: مقالاتی با موضوعات مرتبط با همایش اخذ شده که بیش از 400 چکیده مقاله و بیش از 100 مقاله از 5 زبان دریافت شده است که مورد ارزیابی کمیته علمی قرار خواهد گرفت.
رئیس مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام با ارائه پیشنهاد اعلام ۲۶ رجب سالروز وفات حضرت ابوطالب(ع) به عنوان روز ملی کفالت و حمایت از ایتام به شورای عالی انقلاب فرهنگی، از پیگیری تصویب این قضیه در این شورا خبر داد. همچنین آیتالله رمضانی از اعلام بورس بینالمللی در رشته تاریخ اسلام و اعلام حمایت از پایاننامههای حوزوی مرتبط با حضرت ابوطالب(ع) و تصویب جایزه ملی حضرت ابوطالب(ع) درباره حامیان ایتام خبر داد. وی در پایان سخنان خود گفت: این همایش قرار بود ۲۲ اسفندماه سال گذشته برگزار شود و قرار شد برخی مراجع نیز سخنران مراسم باشند که به دلیل همهگیری بیماری کرونا این همایش تعطیل شد، فلذا بنا شد این همایش اسفند امسال از طریق فضای مجازی برگزار شود.
***
آدرس غلط دولت درباره انتقال ارز مورد نیاز خرید واکسن
علی ربیعی، سخنگوی دولت مدعی است یکی از موانع خرید واکسن کرونا، قواعد FATF است که ایران آن را بهطور کامل اجرا نمیکند. ربیعی روز گذشته در نشست خبری خود با خبرنگاران درباره اظهارات اخیر علی مطهری درباره خرید واکسن کرونا و ارتباط آن با FATF گفت: درباره واکسن قبلا همکاران من در وزارت بهداشت توضیحات مفصلی ارائه دادند. درباره انتقال پول، بنا بر قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله انتقال پول با مشکل مواجه شد و با موانعی روبهرو بودیم. به طور کل نپیوستن به FATF آثار خود را نشان خواهد داد؛ قبلا نیز دولت دیدگاه خود را در این زمینه اعلام کرده بود.
علی ربیعی در حالی قصد دارد از درخواست مردم برای خرید واکسن بهره سیاسی ببرد که FATF نهادهایی را که در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت دارند، دارای ریسک بالا نمیداند و اعلام کرده است اجرای FATF نباید در تجارت بشردوستانه خللی وارد کند. علاوه بر این رئیس کل بانک مرکزی هم چندی پیش اعلام کرده بود خرید واکسن کرونا باید از مسیر سازمان جهانی بهداشت انجام گیرد و تاکنون هر راهی برای پرداخت و انتقال ارز مورد نیاز، به خاطر تحریم آمریکا و ضرورت اخذ مجوز اوفک، با مانع مواجه شده است.
***
عضو جهاد اسلامی فلسطین:
شهید سلیمانی مهندس محور مقاومت بود
عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد سردار سلیمانی تکیهگاهی برای تمام گروههای مقاومت و مهندس محور مقاومت بود. به گزارش ایسنا، خالد البطش، عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بخشی از گفتوگوی خود با پایگاه خبری «فلسطین الیوم» گفت: سردار سلیمانی مهندس محور مقاومت بود و آمریکاییها میزان خطر و اهمیت آن را درک کردند. عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد: آری! فقدان شهید سلیمانی بر معنویات مردم تاثیر میگذارد اما بر هدف و طرح ما تاثیر نخواهد گذاشت. سردار سلیمانی و دیگر فرماندهان مقاومت سنگهای محور مقاومت را بنا نهادند و راه و خطمشی آنها ادامه پیدا خواهد کرد. آری! ما فرماندهان را از دست میدهیم اما راه را نمیبندیم.
ارسال به دوستان
پس از نشست وزرای خارجه ایران و 1+4 اختلاف چین و روسیه با تروئیکای اروپا مبنی بر لزوم بازگشت بدون پیششرط آمریکا به برجام تشدید شده است
2 مقابل 3
گروه سیاسی: برنامه جامع اقدام مشترک در حالی به پنجمین سال اجرایی خود نزدیک میشود- روز آغاز اجرای برجام 26 دیماه 94- که پس از گذشت 5 سال، عمده مواضع همچنان پیرامون اجرای کامل این توافق و پایبندی به تعهدات است.
به گزارش «وطن امروز»، دوشنبه اول دیماه نشست وزرای خارجه عضو برجام به همراه «جوزپ بورل»، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی پس از نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان به صورت مجازی برگزار شد. با این حال تحولات شکلگرفته درباره برجام که شکل کلی این توافق را دستخوش تغییر کرده است، به تقابل میان اعضای مشارکتکننده در برجام منجر شده است.
پس از خروج غیرقانونی آمریکا به رهبری دونالد ترامپ از این توافق، ۳ کشور انگلیس، فرانسه و آلمان فقط به طور لفظی از خروج ترامپ اظهار تاسف کردند اما در عمل با کارزار فشار حداکثری دولت آمریکا همراهی کردند. پس از انتخابات جنجالی سوم نوامبر در آمریکا و اعلام پیروزی جو بایدن و زمزمههای بازگشت آمریکا به برجام نیز این 3 کشور همراهی بیشتری با دولت آتی بایدن نشان داده و در حال شرط و شروطگذاری برای ایران هستند. این در حالی است که این ۳ کشور به هیچ یک از تعهدات خود در برجام عمل نکردهاند که بارها با اعتراض شدید حسن روحانی رئیسجمهور و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه روبهرو شده است.
در سوی دیگر، روسیه و چین قرار دارند که با مواضعی نزدیک به تهران، برای پایبندی کامل طرفهای مقابل ایران به تعهداتشان، خواهان توازن میان تعهدات و تکالیف اعضای برجامند. در این راستا وزارت خارجه روسیه با صدور بیانیهای تاکید کرد بهرغم خروج آمریکا از برجام، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به قوت خود باقی است.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه پس از پایان نشست غیررسمی وزرای خارجه کشورهای عضو برجام به نقل از سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه آمده است: به این نتیجه رسیدیم که بازگشت آمریکا به برجام باید بدون هرگونه پیششرطی باشد. آمادهایم با سایر شرکا در این مسیر کار کرده و به آمریکاییها برای ایستادن در مسیر اصلاح کمک کنیم. این به نفع همه ماست.
وی خاطرنشان کرد: رعایت دقیق مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل توسط آمریکا یک انتخاب نیست، بلکه وظیفهای است که هر دولتی که در ماده ۲۵ قانون سازمان ملل متحد است باید آن را اجرا کند. وزارت خارجه روسیه افزود: تماسها بین کشورهای عضو برجام ادامه خواهد داشت. طرف روس به کار فعالانه برای اجرای کامل برجام در تمام جنبههایش و تکیه بر تعادل تاییدشده منافع و اصول ارتباط متقابل متمرکز شده است.
سخنگوی وزارت خارجه چین نیز با مطرح کردن اینکه خروج آمریکا از برجام دلیل اصلی انحراف این توافق از مسیر درستش است، به ۴ راهکار پیشنهادی وزیر خارجه این کشور برای حلوفصل مسائل پیرامون توافق در نشست دوشنبه هفته جاری وزرای امور خارجه کشورهای عضو برجام اشاره کرد. هوآ چونیینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در پیامی توئیتری درباره خروج آمریکا از توافق هستهای نوشت: بازگشت آمریکا به توافق و از سرگیری پایبندی به آن، راه درست کاهش تنشهاست.
چونیینگ همچنین در یک رشته توئیت به ۴ راهکار ارائهشده توسط وانگ یی، وزیر خارجه چین در جلسه مجازی وزرای خارجه کشورهای عضو برجام اشاره کرد که روز دوشنبه اول دیماه برگزار شد.
این ۴ راهکار شامل موارد زیر است:
۱- تلاش بیوقفه برای حمایت از برجام و علیه فشار حداکثری انجام شود.
۲- در راستای بازگشت بیقید و شرط آمریکا به برجام تلاش شود. آمریکا باید تحریمها علیه ایران و نهادها و افراد طرف سوم را لغو کند.
۳- مسائل مربوط به پایبندی منصفانه و بیطرفانه حل و فصل شود.
۴- مسائل امنیت منطقه بدرستی کنترل شود.
از طرف دیگر، «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان پس از نشست گروه ۱+۴ و ایران، بدون اشاره به تعهدات اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران، از تهران خواست فرصت برای نجات برجام را از دست ندهد.
وزیر خارجه آلمان همچنین از ایران خواست از هرگونه گامهای تاکتیکی که شرایط را برای جو بایدن به منظور لغو تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای خروج از برجام سخت میکند، بپرهیزد. ماس همچنین به نصب سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز واکنش نشان داد و آن را نشانهای از عدم پایبندی به تعهدات برجامی توصیف کرد و گفت: «اقدامات ایران در نطنز نشانهای از عدم پایبندی ایران (به تعهدات برجامی) است و باید ایران نقض تعهداتش را متوقف کرده و به توافق هستهای بازگردد».
«دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس نیز پس از این نشست در اظهاراتی توسعه برنامه هستهای ایران را مانع پیشرفت احتمالی در ارتباط با برجام در سال ۲۰۲۱ خواند و در توئیتی در این زمینه نوشت: امروز با اعضای برجام دیدار داشتم و در این دیدار به وضوح روشن کردم که ایران نباید توسعه برنامه هستهای خود را که اخیرا اعلام کرد، اجرایی کند. انجام چنین کاری فرصتهای پیشرفت را که امیدواریم در سال ۲۰۲۱ شاهد آن باشیم، تضعیف میکند.
ارسال به دوستان
گروهها و چهرههای سیاسی نزدیک به مقاومت بر اخراج هر چه سریعتر نیروهای آمریکایی از عراق در واکنش به ترور سرداران مقاومت بهرغم سنگاندازیهای دولت الکاظمی تأکید دارند
اخراج قطعی!
گروه سیاسی: در آستانه سالگرد شهادت سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، اظهارنظرها در عراق برای پیگیری پرونده ترور سرداران مقاومت شدت بیشتری پیدا کرده است.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته رئیس ائتلاف الفتح عراق تاکید کرد که کشورش همچنان در حال تحقیق درباره پرونده ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس است.
هادی العامری در گفتوگو با پایگاه خبری المعلومه تاکید کرد: در راستای وفاداری به خون شهدا و حفاظت از حاکمیت ملی عراق، دولت باید به وعده خود عمل و نیروهای آمریکایی را اخراج کند. وی گفت: اخراج اشغالگران آمریکایی در راستای تحقق حاکمیت ملی و ایجاد دولتی عادل است که بتواند خدمات لازم را به شهروندان ارائه دهد. وی در رابطه با پرونده ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس بدون اینکه به جزئیات بپردازد، تاکید کرد: دستگاه قضایی عراق همچنان در حال تحقیق درباره پرونده ترور فرماندهان پیروزی است.
بعد از شهادت سرداران مقاومت در عراق گروههای مختلف عراقی بر مجازات عاملان این جنایت تاکید کردند. در نخستین اقدام، پارلمان عراق طرح دولت برای خروج آمریکا از این کشور را مصوب کرد؛ موضوعی که به محور اصلی خواسته تعداد قابل توجهی از اشخاص و گروههای سیاسی در قبال آمریکا تبدیل شده است، همزمان نیز مردم عراق در تجمعات مختلف از جمله تجمع بزرگ و میلیونی سال گذشته خواستار خروج هر چه زودتر نیروهای آمریکایی از این کشور شدند. با این حال آنچه مشخص است با گذشت یک سال از ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس، برخی مقامات این کشور تمایل ندارند پرونده بررسی ترور به سرانجام برسد، چون معتقدند این مساله سبب ایجاد چالش جدید و رسمی میان عراق و آمریکا میشود و در نهایت شرایط عراق را از وضعیت فعلی پیچیدهتر میکند.
در همین راستا یکی از رهبران حشدالشعبی تاکید کرد که کشورش تاکنون شکایتی بینالمللی علیه آمریکا درباره ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس نداشته است. احمد الاسدی، از رهبران حشدالشعبی و نماینده فراکسیون فتح در پارلمان عراق در گفتوگو با شفقنیوز تاکید کرد: هم دولت کنونی به ریاست مصطفی الکاظمی و هم دولت قبلی عراق شکایتی بینالمللی علیه آمریکا در پی ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس نداشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: تنها ایران شکایتی در این باره علیه آمریکا داشته است. الاسدی گفت: طرفهای ذیربط در دولت و پارلمان باید شکایتی علیه دولت آمریکا به سازمان ملل و شورای امنیت تقدیم کنند.
موضوع ترور سرداران مقاومت در ایران اما تنها به پیگیری پرونده ترور محدود نمیشود. انتقام از عاملان و آمران ترور یکی از خواستههای اصلی مردم به حساب میآید که در اظهارات مسؤولان نیز بارها تکرار شده است. البته برخی مقامات دولتی در تلاش هستند پاسخ ایران به ترور شهید سلیمانی را محدود به حمله ایران به پایگاه عینالاسد کنند، چرا که معتقدند اقدام عملی برای مجازات عوامل این ترور سبب بروز تنش بیشتر در منطقه میشود، هر چند به گفته کارشناسان، توانمندی ایران در پاسخ مناسب به ترور نهتنها سبب بروز تنش و ناامنی نخواهد بود، بلکه به دلیل ایجاد قدرت بازدارندگی از ایجاد ناامنی و تنش در کشور و منطقه جلوگیری میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|